Inzerce https://www.lekarna.cz/blackfriday/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=blackfriday

Citalec a Neurol-zkušenosti s užíváním

Již potřetí se léčím z depresí. Poprvé to bylo před pěti lety. Potom byl čtyři roky klid. Bohužel se situace tentokrát opakovala znova již po roce. Pokaždé (a vypadá to, že i tentokrát) pomůže léčka Citalecem v kombinaci s Neurolem. Neurol postupně není potřeba a Citalec jsme brával vždy přibližně asi 5 měsíců. Tentokrát to vypadá, že u Citalecu zůstanu déle, aby se nemoc nevrátila. Chtěl bys se podělit o zkušenosti s léčbou i problémy samostnými. Mějte se a kdo má chuť tak napiště. Díky.

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Jana

Ahoj vsichni, uz jsem nekolikrat psala, ale nikdy se mi nepodarilo prispevek poslat. Nevim, proc. Snad tentokrat se zobrazi. Beru to nestastne Trittico uz 5. tyden a je mi stale a stale hur. Cele dny prolezim, nechce se mi zit, nic me nezajima, zamykam se pred navstevami. Padla jsem do deprese, jakou jsem nemivala. Temer nic nejim a jen hubnu. Jsem jakoby uplne prastena. Psychiatr mi pridal Dogmatil, ale nechci ho brat, protoze taky snizuje tlak. Nejhorsi je to rano, nedokazu vstat a doma alespon trosicku fungovat. Jsem hodne zoufala. Jsem lezici troska.

RENATA

Ahojík Janíku, tak zkus jiný AD, já co jsem tady četla z příspěvků tak Trittico hodně tlumí a uspává a lidi ho berou na noc a ráno ještě berou Citalec. Já sama beru 4 dny Citalon sice jsem byla první dva dny utlumená, ale pak ty další dva dny už ne. Ale 5. týdnů a žádná změna to už je dost dlouho...určitě bych chtěla změnit AD na nějaké co netlumí. Janíku budu držet pěstičky a věř tomu, že bude líp. Nemysli taky mám hrozný stavy, tak přes den ještě sem tam musím dát Neurol a to mě zklidní, ale určitě celý den neproležím a nespím. Tak holka zavolej doktorovia určitě se poraď o změně...papa...

Jana

Diky, Renatko, asi by to chtelo zmenit, ale dostala jsem je, protoze jsem nespala. Ted zase spim porad. Taky si beru neurol. Jsem znavena i fyzicky, takze je to bludny kruh, ze ktereho nevim, jak se dostat. Bojim se, ze je to muj konec.Ad uz mam druha, vzdycky tech prvnich 14 dni mi je dobre a pak padnu dolu. Nevim, jak z toho ven.

Jana

Martino, prosim, taky jso nemohla rano vstat z postele? Me je tak divne, tak mi to doma pripada cizi, ze se nemuzu prekonat a vstat a tak porad spim. Beres taky, prosim, neurol?

Martina

Jančo,já Neurol nebrala,obvodní mi ho sice napsala,ale bránila jsem se tomu ho brát a ubránila.Jsem tomu ráda.S tím spaním si nelam hlavu,jestli máš potřebu spát,tak spinkej,já chrněla pořád.Byla jsem jak medvěd,jen zalézt do brlohu.Když jsem šla kolem gauče,tak jsem okamžitě zalehla a byla jsem,jak připitomělá.Ten stav do dneška nepochopím,taková,jako by strčená pod vodou,nebo nevím,jak ti to popsat.Důležité ale je,že to všechno přejde,neboj.Moc ti držím palečky a dej vědět,jak je.Martina

Jana

Taky to tak mam, kdyz jdu kolem dveri od loznice - vtahne me to tam. Ale mam pocit, ze cim vic spim, tim je mi hur po psych. i fyzicke strance. Spim tak uz 3 tydny, bohuzel jsem na neurol pristoupila v nevedomky, kdyz jsem v lete byla v PL. Jen tezko se ho pomalinku zbavuji. Horsi je, ze pak nic nedelam a jsem cela malatna. ani se nenajim. Dnes se mi podarilo vylezt v poledne, ale to jen diky tomu, ze prisla navsteva. Ja v nocni kosili, hlava necesana, no pohled to byl. Vis, ja uz pomali prestavam verit, ze to prejde. Topim se v tom od leta, po dvou umrtich v rodine. Jsem jiny clovak. Z aktivni a samostatne se stala nula, neschopna zajit do obchodu nebo neco uvarit. mam uz druha AD a nic nezabira. Mozna se opakuji, promin. Z Tveho prispevku mam pocit, ze prave prace Te nastartovala.

RENATA

ahojík Moon, beru na deprese Citalon osmý den a zatím jen půlku, ale je mi snad čím dál hůř, je mi hrozně špatně od žaludku, tak mi nebylo ani před tím než jsem to AD začala brát...je to hnus nemám ani chuť do žádnýho jídla, zlepší se to? Měj se fáááájn papa Renata

Moon

Ahoj Renato, tak to co popisuješ moc dobře znám. 8 dní je málo. Aspoň u mě to trvalo déle než se účinky AD dostavili. Taky jsem skoro nejedl. Přežíval jsem jen na banánech, jogurtech, polévkách, křehkém pečivu, ovocných džusech, apod. Normální jídlo jsem prostě nepozřel. Shodil jsem až na nějakých 59kg, teď mám svých "normálních" asi 72-73. Takže to co popisuješ se netýká jen tebe. AD mají totiž ještě tu "úžasnou" vlastnost, že po nasazení u někoho dočasně nastane zhoršení stavu. Léčba je dlohodobá a trvá několik měsíců. A u mě trvá průběžně pořád a bude asi doživotní. Moon.

alda

Ahojte Moone, Marti, Iciku a Levanko. Takhle solo zdravim me spolubojovniky, jinak samozrejme zdravim i nove tvare.Postupne procitam vase prispevky a zda se, ze zazitky se zacatku uzivani AD mame vsichni stejny. Dulezite je vedet, ze to jednoho dne prejde a pomalinku se to vrati zpet do normalu. Slovo pomalinku opravdu zduraznuji protoze je dulezite si uvedomit, ze tyhle leky ucinkuji opravdu pomalinku a jako by je ani nevnimate. U mne je vse pri starem, tedy dari se mi vcelku dobre, obas se mi to zhoupne, ale nejak se to dari zvladat i nez Neurolu. Ten jsem nemel ani nevim kdy naposled, tak jsem rad, ze aspon tohle Neurolove obdobi mam za sebou. Nekdy si rikam, ze ho zobnu, ale nemam na nej vubec chut a rikam si, ze telo si poradi a ono ano:) Nevim cim to je, ale jak to tak pozoruju, vsichni co preckali tyhle nemoci /aspon tady na diskuzi/ tak se rozhodli budto stavet, nebo rekonstruovat bydleni. Ani ja nejsem vyjimkou a rozhodli jsme se koupit a predelat barak. Snad to u nas souvisi s jistou potrebou dohnat vse co nam tyhle nemoci vzaly a pokud je nam lip, kujeme plany co do budoucna, coz je dobre. Kdyz jsem tohle rekl moji psychlozce, tak mi oznamila, ze jsou sezeni u konce a ceka mne posledni sezeni a smytec, pry jsem "vyleceny". Takze preji vsem vesele vanoce, hezky novy rok (nevim, kdy zase sednu za PC a projedu si tuhle diskuzi, ktera mi opravdu pomohla, diky MOOONE) a klid v dusi! Stavarum zdar :o) a novackum vzkazuji, ze to prejde, drive nebo pozdeji!!! Podivejte se na me prispevky z minuleho roku a uvidite....

alda

Malem bych zapomel na Marcelu, doufam ze se ji dari dobre!!!!

RENATA

ahojík Aldo, taky patřím k nováčkům 13 den AD, ale mě snad z toho klepne!!! Jeden den to docela ujde a další stojí úplně za prd, je mi blujno špatný spánek, hlavou se honí myšlenky, že už to snad ani jiný nebude. Na kontrolu jdu až 29/12 a nějak vůbec necítím, že by se to zlepšovalo. Taky papkám k tomu Neurolek, ale s mírou, někdy to vydýchám sama, ale někdy ho vzít musím. Je to prostě mazéééééc...potřebuju podpořit ať vydržím nebo mě klepnéééééé...páááá

Levanka

Aldo, ani nevíš, jakou jsi mi udělal radost, že jsi zase písnul! Jsem na tom podobně jako ty. Taky rekonstruuju dům, loni jsme začínali a letos už se stěhujeme do novýho, takže Vánoce už budou v novým domečku (teda "jako" v novým = jedná se o rekonstrukci), taky bez mojí původní rodiny, ale pro změnu s manželem, nikoli jako studentka VŠ, ale prostě už jako dospělák. V práci zatím dobrý, mám bezva kolegy a práci do oboru, takže jsem fakt spokojená i v tomhle směru. Zrovna poslední dny jsem si na to všechno povzpomínala, na ty depky, co byly a jak se z toho těžko hrabalo a co bych dělala, kdyby mě to potkalo teď, když chodím do práce atd. Na druhou stranu, když jsem s depkou zvládala školu, tak práci bych třeba zvládla taky a nebo bych si prostě musela vzít neschopenku. Už nikdy to nechci zažít, ale kdyby se to náhodou vrátilo, asi bych si říkala, že musím vydržet, vydržet, vydržet, že se to zase zlepší... a to vzkazuju taky nováčkům a nové partičce, která se tu teď utvořila. Je dobře, že si takhle radíte a pomáháte. Aldo, jsem ráda, že jsi v poho a stará parta taky, nová parta se určo taky uzdraví a pak už si tady budeme psát jen samí zdraví o tom, jak rekonstruujeme a stavíme baráky. Tak do toho!

Moon

Ahoj, no když tak všichni stavíte tak se ptám: "Proč jsem vám nedělal projekt?" :-)Moon.

kocka

kdo mate skusenost s uzivanim leku zeldox dcera ho dostala od sveho lekare a musela ho brat cele tehotenstvi chlapecek se narodil v poradku ale mam strach diky

Jana

Taky jsem z nove party a predstavte si, ze se taky chystam na rekonstrukci baraku, ale to jsem si naplanovala uz v cervnu a onemocnela v cervenci. Ale ted se zacinam prat se zivotem. AD uz mam druha a vzdy po 2 mesicich a vubec nepomahaji. Tak nejak jsem presvedcena, ze pokud to nezvladnu sama, AD to za me neudelaji. Stara parto, jaky mate na to nazor. Diky za odpoved.

Moon

Ahoj,dva mesice jsou uz docela dlouhá doba,ale jste bych to chvilku zkusil vydržet. On se stejně nestana zázrak a nemoc neustoupí ze dve na den. Já jsem to třeba poznával tak, že jsem neměl najednou takové nutkání dát si další Neurol. A jen k Neurolu, Xanaxu a podobným lékům. Já je používal vždycky a i teď si občas "zobnu". A vůbec nemám strach, že si vypěstuju závislost. Jen když jsem se léčil tak jsem věděl, že si můžu dám maximálně 3 bobule za den. A to nesmím porušit. Když jsem měl namoc poprvé tak jsem bral 1mg Xanaxu po ránu skoro dva měsíce. A potom jak zabíral Citalec jsem to postupně odboural. Moon.

Jana

O nem jsem nikdy ani neslysela, ale zkus ho zadat do vyhledavace, mozna se objevi i jina fora s jinymi zkusenostmi.

Jana

Levanko, prosim, jak dlouho jsi uzivala Ad, nez Ti zabrala?

Levanka

Ad jsem užívala dlouho, než mi pomohla, šlo to strašně pomalu. Bála jsem se ale změny ad a tak jsem to vydržela, až se to začlo pomalinku zlepšovat.

Jana

Dekuji Ti Levanko za odpoved. Jak dlouho asi myslis? 2-3 mesice nebo dele? Ja se taky strasne bojim zmeny AD, uzivam uz druha, prvni mi taky nezabrala a ted ta nova beru 2. mesic a taky nic. Vsude se pise, ze 2-3 tydny. Tak jsem z toho jelen.

Jana

Jeste jsem Ti chtela podekovat za predchozi prispevek, je tak plny optimismu, ze i ja po pul roce zacinam verit, ze to jednou prejde. Jak pises, vydrzet a vydrzet. Dnes uz jsi bez AD?

Jana

Diky za odpoved, ale ja to nutkani na neurol mam stale. Take vim, ze nesmim zvysit. Za jak dlouho jsi se vylecil? Ja s tim zapasim uz pul roku.

Moon

Vždycky to trvalo několik měsíců. A vyléčený nejsem ani teď. Protože se to u mě opakovalo mám to "přišité" už asi napořád. I když nemám momentálně žádné trable tak beru pořád Citalec. jen upravuju s doktorem dávkování podle potřeby . přes léto 10mg, přes zimu 20mg....

alda

Z me zkusenosti musim rici, ze ucinek Citalecu nepocitis za 2 mesice. Sice v letaku pisou takhle rychly ucinek, mozna u nekoho to takto rychle sedne, mozna zalezi na diagnoze, ale u mne (panicka porucha) se ucinek dostavoval o hodne pozdeji. Ani nepocitam kolikrat jsem uvazoval o zmene leku, porad jsem se pidil po tom, kdy se dostavi spasny okamzik vyleceni se, ale az nyni po 1,5 roce vidim, ze se pomalinku srovnavam do normalu. Opravdu to jde pomalu, takrka nepozorovane, zkraje jsem mel problem vyjit pred barak, jet nekam sam autem = utrpeni, byl jsem jako male bazlive dite, postupem casu jsem zacal chodit do prace, pak cstovat na sluzebni cesty, pak chodit do restauraci bez pocitu strachu a tak to slo pomalu dale. Vim, ze bych udelal chybu prestat Citalec brat drive a menit AD moc brzo. Neurol jsem bral taky, podle "rad" Moona, ted uz ho neberu, ale nutkani obcas mam taky, ale zatim jsem nezobl, ale vim, ze pokud bych mel vetsi krizi bez vycitek si jej vemu, tyhle leky pomahaji, nesmis to s nimi prehnat.

Jana

Dekuji Ti za odpoved, nezkousel jsi treba plnospektralni svetlo? Na hlavne zimni depresi to doporucuji a pry to zabira. Sice stoji kolem 6 tisic, ale co jsou penize platne, kdyz je cloveku zle.

Jana

TAky Ti moc dekuji za odpoved. Ja sice neberu Citalec, ale Trittico, ale je to uplne jedno. Citalec jsem nesnasela. Myslel jsi skutecne 2 mesice? To pak jeste nadeji mam, ze to zabere. To, jak popisujes vyjiti pred barak, jizdu autem, uplne to vypada, jako kdybys psal o me. Presne to sedi, jsem taky jako male bazlive dite. Moje diagnoza je uzkostne depresivni porucha, ale mela jsem 3x panickou ataku, kdy me s podezrenim na infark (vsak to znas), odvazeli do nemocnice. Tak to mam takove pomichane diagnozy, asi. Neurol se pokousim snizovat. Nejhorsi je, ze mi ho nasadili jako lek prvni volby s frekvenci 4x-5x 0,5 mg + hypnotika. Hypnotika jsem odbourala uplne a celkem bez problemu. Zivili me tim 4 mesice a zavislost na neurol bohuzel vznikla. Ted mam 2x0,25 a vecer 1/2 z 0,25. Jenze nevim, jak rychle snizovat. Kdyz jsem ho vysadila postupne pred mesicem, tak jsem se po tydnu sesypala. Rikala jsem si, ze zobnu, ale uz jsem v tom jela znovu. My zensky jsme vetsi slabosi.

Levanka

Ahoj, taky jsem se pídila, za jakou dobu ad zaberou. Po dvou měsících mi psychiatr o něco zvýšil dávku a pak asi za měsíc se to začlo zlepšovat. Obecně se má zato, že se na jedněch ad má vydržet tři měsíce, zda ani po této době není vidět ani minimální zlepšení, pak je třeba uvažovat o změně léků. Jednomu známému zabraly až páté léky, z depky se léčil celkem 1,5 roku! Ten byl mým "vzorem", dneska už je několik let zcela bez ad a je bez problémů. Já pořád beru udržovací dávku (20 mg citalecu obden), já nevysadím jen tak, protože už se mi to jednou nevyplatilo. U mě je problém, že mám jinou chronickou nemoc, u které jsou deprese způsobené fyziologicky. Hodlám vysadit až jednou kvůli těhotenství jednou. Už jsem se radila na gynekologii a doktorka říkala, že stačí být na malé dávce a vysadit, až zjistím, že jsem v tom. Na to je ale ještě chvíli čas, ale dobře, že to vím.

Pampeliška
1x

Ahoj stavitelé i vy ostatní. Nevím, kde jsem vzala tu sílu, ale přestala jsem brát léky a mým stavům se ulevilo. Není mi špatně, hlava je čistá a je mi prostě dobře. Potřebu občas si zobnout taky překonám. Po triticu jsem dost zhubla, nechutenství bylo na denním pořádku, doktorka sama se tomu divila, hlava jak v mlžném opileckém oparu, to taky přestalo. Jednou jsem si řekla, že už to takhle dál nejde, že se za chvíli ztratím. Vím, že se nemá přestat brát, když se udělá lépe, ale mě je dobře už delší dobu a léky mi fakt nechybí. Vím, že s mými nervíky nevydržím a občas si berličku budu muset vzít, ale doufám, že toho bude málo. Ale když už tak, tak se vrátím k osvědčenému neurolu, sice neléčí, ale na ty přechodný stavy, myslím, stačí. Někde to už někdo psal, že problém je hlavně v hlavě, tak se toho snažím držet, dál se věnuju koníčkům a dál se snažím se udržet v duševní kondici. Snad vydržím, když ne, bude to pro mě ponaučení se zobáním léků a příště to vyřeším lépe. Přeju vám všem hezké Vánoce a žádné starosti, hodně pohody a zdraví a odhodlání všechno vydržet a doufat, že bude líp.

Jana

Pampelisko, to je zajimave. ja taky beru Triticco a citim, ze mi nedela moc dobre a zobu neurol, ktery snizuji. Chci vysadit i Trittico, citim, ze neni dobre. Taky jsem dost zhubla a boli me po nem zaludek skoro denne uz druhy mesic. Byla bych Ti moc a moc vdecna, kdybys mi napsala, jak jsi ho vysadila. Jestli najednou, nebo postupne (trittico), jestli jsi pocitovala nejake priznaky nebo zhorseni spani. Dekuji a drzim Ti palce.

Pampeliška

Ahoj Jani, tritico jsem vysadila skoro naráz, párkrát jsem si vzala 1/4 a žádné negativní změny jsem necítila. Ale já jsem vybralka celkem jen jednu a půl krabičky. Jak jsem psala, krásně se mi ulevilo a se spaním problémy nemám. Ty jsem neměla ani dřív, když jsem léky nebrala. Jsem spíš odjakživa ranní ptáče, takže spíš večer usnu i u televize a ráno jsem čilá. Neurol je fakt lepší. Sice neléčí, ale na zklidnění mi stačí. Na žaludek už léta s přestávkami beru Ulcosan, ten je fakt bezvadnej. Ráno jeden na lačno a nebo dva při potížích. Začala jsem ho zas brát ráno, dělá mi dobře, mám žaludek citlivější, proto mi možná to tritico nesedlo. Po ulcosanu je žaludek ráno pohodově nastartovanej. Dostala jsem od doktorky teď Cipralex, mám brát ráno 1/2. Moc se mi do toho nehce, ale sama cítím, že něco na udržení kondice budu muset mít. Stalo se mi v práci, že došlo ke konfliktu a dost mě to rozhodilo a večer jsem pak málem zas měla projevy těch úzkostných stavů se vším všudy. Tak jsem si říkala, že se mi před svátky nemohlo stát nic lepšího, ty samy o sobě jsou emotivní. Snažím se přežít bez léků a pak hádka co mě rozhodila. Sáhla jsem po neurolu, jak jinak. Tak aspoň vím, že na to ještě nemám, nic nezobat, takže ten Cipralex zkusím. Je to něco jako Citalopram, na zpětné vychytávání serotoninu, tak jen doufám, že mi zas nebude blbě od žaludku. Tak až to vyzkouším, tak napíšu, jak to na mě působí. Zatím všechny moc zdravím a přeju klidné sváteční dny.pampeliška

Moon

Přeju všem příjemné a klidné svátky bez depresí :-) Moon.

Icik

Já přeju všem též krásné a klidné svátky. Icik

melani

ahoj vsichni,beru uz mesic citalec a opravdu ty zacatky byly strasne.Jak tady nekdo psal bylo mi jeste hur a mela jsem vycitky ze jsem to zacala jist sedela jsem v noci u pocitace a psala Vam jak je mi strasne.abych se vykecala,pritoze tady se spalo.Jak mi psal MOOn a mel pravdu nastup jde pomalu,ale jiste zlepseni tam je vcera jsem byla i v kine,jsem klidnejsi zacina mit i chut k jidlu a zatim me neprepadla ta moje zmatenost kdy jsem nevedela jsetli mam sedet spat vstavat utikat nebo co.Strasny stav.....Jizda autem je uz taky lepsi a pri nakupu si tak trochu odpocivam.Jediny problem je tedy spanek nevim jestli to dela Citalec,ale s tim mam problem a jeste tedy sex.Jo kdyz jsem zacala brat desne me bolela snad tyden hlava.Tak holky vydrzte nastup by se mel dostavit.Moon dekuji za podporu. Preji Vam vsem krasne Vanoce a rok 2009 packo

jirka

Kolegové a kolegyně, pokud to jenom trochu jenom jde, neberte neurol rivitril, sice Vám možná pomůžou, ale dlouhodobě uškodí Jirka

Jana
1x

Diky Pampelisko, ja mam taky vybrane 1,5 krabicky Trittica. Myslis tim, ze se ti ulevilo po tom, co jsi vysadila Trittico? Take mi nesedi, take mam citlivy zaludek. Moc Ti dekuji, zkusim se po Ulcosanu podivat. Take jsem mela pred svatky dva soky, ktere me hodne rozhodily. Ale to, ze beru Trittico mi nepomaha. Ty jsi brala tabletu 75 nebo 150 mg. Citalek mi zkouseli dat uz drive, ale nesedel mi. Dekuji za odpoved. Jirko, souhlasim sTebou, neurol pomali vysazuji, ale ty pocity u toho jsou desny.

Pampeliška
1x

Jani, já jsem ze začátku brala 1/3 tablety co má 150mg, bolela mě při tom hlava a jinak nic pozitivního nebylo. Ono to má přijít až déle. Pak mi doktorka dala 2/3, říkala jsem jí, že se ráno necítím dobře, tak proto mi dala víc. Nakonec jsem skončila na celé tabletě, ale jak jsem psala už dřív, úplně mě to zpitommělo. Zapomínala jsem a cítila jsem se být úplně nimo. No a pak jak mi bylo pořád blbě a jak jsem rychle hubla, tak jsem si dala párkrát jen 1/4 a nakonec nic. Ulevilo se mi opravdu tím, že jsem to přestala brát. Občas jsem si vzala neurol a šlo to. Ten Ulcosan je na předpis, ale obvodní lékař by ti ho dát mohl, pokud ví, že máš citlivý žaludek. Já si nechávám u něj psát ulcosan i neurol. Může psát i Citalopram a i Seropram.

Jana

Dekuji Ti, Pampelisko, presne tak jsem to mela i ja. Nejdrive 1/3, potom 2/3 ze 150 mg a nejhorsi je to rano. Z postele vylezu jen s obrovskym premahanim. Pak si udelam kavu a sedim nejmin pul hodiny opravdu jako pitoma. Uzkosti mam stejne, i kdyz ma byt proti uzkostem a ranni deprese taky. Fakt nic pozitivniho. Zaludek me nikdy tak netrapil jako ted. Nemam ani chut k jidlu, navic vetsinu dne takovy tlak v zaludku. Ten Ulcosan si sezenu. MOC Ti dekuji za Tvoje poznatky. Vetsinou vsichni tvrdi, ze AD se nesmi vysadit, ale ja ho beru necele 2 mesice a zadne pozitivum, prave naopak, proto jsem rada za Tvoji odpoved. Ja ted beru 1/3 a kousicek. Chci se dostat na 1/3 a pak s tim seknu. Dekuji.

Pampeliška

Jani, AD se opravdu nesmí naráz vysazovat, ale my to nebraly až tak dlouho, aby to snad nemělo mít nějaký negativní účinek. Četla jsem někde, že někdo bral jednu celou tabletu tritica navečer a k tomu ještě neco, to jsou podle mě už koňský dávky, ty musej zamávat s každým. To je pak jasný, že je člověk ráno neschopnej cokoliv dělat. Tritico hodně utlumuje, možná je to k něčemu dobrý, že se ta chemie v mozku upraví, ale jak má jeden k tomu normálně fungovat, viď?

Jana

Ahoj Pampelisko, no prave, clovek nemuze fungovat. Ja sla v noci na zachod, pak do koupelny a chtela jsem si tam sednout na zidli a sedla jsem vedle a dopadla na zem. Jsem z tech prasku docela mimo. Nejlip se citim az vecer. Nebudu vysazovat naraz, ale postupne. Vzdycky trochu uberu a zustanu na tom chvili a uvidim. Deprese mam porad a myslenky na smrt taky, takze mi asi ani tu chemii v mozku nespravily. Dekuji Ti za odpoved.

Pampeliška

Jani, Tvoje poznatky a myšlenky jsou alarmující, něco s tím dělej. Měla bys asi navštívit doktora, aby Ti léky změnil. Jak ale pročítám rlůzné diskuse, tak po AD je blbě skoro každýmu. Hele, neblbni, i když je šlověku mizerně, neznamená to, že by měl končit se životem. To se Ti jen podsouvají myšlenky, které jsou tvořeny Tvým nemocným podvědomím. Jani, hlavu vzhůru, vždycky je něco, proč stojí za to tady být. Tak si to tak všechno neber. Bude zase líp. Spousta lidí Ti potvrdí, že bylo na dně, ale časem se z toho vyhrabali. Vyhrabeš se taky, uvidíš.

Jana
2x

Diky, Pampelisko. Objednam se k doktorovi, byla jsem pred mesicem, ale po Ad se to jeste zhorsuje a mam strach, ze mi da zase jina Ad. Je to bludny kruh, jsou to ted druha, co "snesu", ale nepomahaji. Po prvnich dvou jsem musela volat zachranku, co se mnou delaly. Uplne jsem odpadla. Dky za povzbuzeni, snad se z toho taky vyhrabu, ale uz je to pul roku a jsem z toho vycerpana i fyzicky.

Pampeliška

Jani, léky možná nepomáhají, ale možná to taky jen tak vypadá. Jak říkám, blbě je skoro každému a Ty máš navíc ten žaludek citlivý. Za pár měsíců výsledky být znát nemusí. Plácáš se v tom, jak je Ti pořád blbě a to jednomu nepřidá, to chápu. Ale nevzdávej to, že se po nasazení léků stav zhoršuje, to je taky známo, taky to tu někdo popisoval. Pročti si víc diskusí, mě to pomohlo, jak jsem zjišťovala, jak to lidem pomáhá a zabírá nebo ne a zjistíš, že v tom nejsi sama. A taky mi pomohlo to, jak jsem se snažila odbourávat ty věci, které mě rozhazují. Úplně zlikvidovat je nedokážu, ale aspoň s nima bojuju. Problém je v hlavě a v tom, jak nahlížíme na různé věci. Moje síly taky povzbudil fakt, že musím pomoct své kamarádce, její zdravotní potíže mě probraly k tomu, abych se přestala zaobírat sama sebou, teď je přednější ona a já jí podporuju, aby všechno zvládla a měla už všechno za sebou a aby byla zase zdravá.

Janica

Zajímalo by mě, zda má někdo zkušenosti s antidepresivem Olwexya. Kromě toho , že má neuvěřitelné množství nežádoucích účinků jsem nikde nic nenašla.

Melani

ahoj take jeke byly Vanoce a co darecky|??|ja tam mela jedno velke prekvapeni od rodicu....lyzovani v Rakouskych alpach na pet dni bez deti...ja vim zni to krasne,ale pozor ted to prije cesta AUTOBUSEM asi osm hodin a tech tunelu BRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR vubec nevim jak to preziju jedem teda az desateho unora tak se zeptam Dr co delat,ale uz doma zacinam prosit o auto.Jo a aby toho nebylo malo tak pry na sjezdovku taky vede tunel jinak se tam nedostanu tak to asi budu stavet snehulaka!!asi zacnu jezdit autobusem,abych vedela co to dela.Uz jezdim,kdyz usnu 156,ale vetsinou mi ujede hahaha.Tak mi drze te palce at to preziju a nebo vyhraju auto to zcela urcite zvladnu.Pa a hodne zdravi do roku 2009 a holkam preji at vydrzi

Martina

Ahojky bando,tak čtu a čtu-při příspěvku Melani jsem se tedy dost pobavila a vzkazuji-neboj,určitě cestu busem zvládneš:-)Když si dnes vzpomenu na moje stavy při jízdě MHD,tak ani nevěřím,jak je možné,že dokážu naprosto normálně cestovat,aniž by to se mno něco dělalo.A to vím o čem mluvím,věř mi.No,Jano,tobě snad jen,že koukej vydržet,nějak ty tvé příspěvky zavání beznadějí,ale snad se ti povede líp.Nesmíš se tomu poddávat,ono se to lehce říká,ale musíš věřit,že opravdu ti bude zase dobře.Určitě nevysazuj žádné léky sama,snad kdyby ti bylo dobře-tak ještě postupně a MOŽNÁ,že by se ti zadařilo být OK,jako se to povedlo mě,ale tuším,že na tom nejsi dobře,tak to nedělej bez porady a určitě je pravda,že nástup AD je pomalý,ale příjde...uvidíš a věř tomu.Zkus si najít něco,na co se upneš,něco,co budeš dělat pravidelně a bude tě to bavit.Budeš se mít na co těšit a vyškrábeš se zase nahoru,Budu ti držet palečky.Jinak postrádám Icika,Moona-i když ten občas něco škrábne,Aldu a další kamarády.takže...všem přeji klidný a spokojeně prožitý Nový rok a ať nám všem slouží zdravíčko.Užijte si to každý pěkně po svém a písněte.Ahojky Martina

Pampeliška

Všem pisatelům i těm, co sem chodí jen tak, přeju do nového roku jen to nejlepší, odhodlání všechno vydržet, to špatné překonat a víru, že bude jen a jen líp. Mějte se všichni dobře, příští rok má být magický a úspěšný, tak proč se tomu bránit a trochu si z toho názoru nevzít pro podporu vidiny lepší budoucnosti. Přeji všem mnoho spokojených a krásných dní bez starostí.

Icik

Všem přeji krásný, klidný a pohodový celý nový rok 2009. A my už pomalu oslavíme dvouleté výročí založení téhle diskuse. Díky Moonovi ! Kéž je vám dobře na těle i na duši. Poslala bych vám paprsek slunce, aby potěšil a zahřál, ale je pod mrakem, tak jen povzbuzení a pár slov. Jo a jak jste slavili? Já 3x čajíček, před půlnocí panáka, přípitek a do pelechu. Nemám ráda zábavu na povel. Pište a všem ať je dobře, pa Icik

Tina

Prosím o radu. Po začatí užívania citalecu pozorujem jemný tras hlavou a tik v žaludku.Vy ,čo ho užívate, mate to tiež ,alebo si myslite ,že by som mala tieto AD prestať užívať. Na ataky PP mi už zabrali -užívam ich asi 3 mesiace.Ďakujem za skorú odpoveď !

pro Tinu

Musím říct, že nevím. Ale co jsem měl informace od mého drktora tak pokud se u Citalecu objeví nežádoucí účinky tak spíš v době začátku užívání (mohl bych dlouze povídat) a potom postupně odezní. Že by se objevili po třech měsících mě připadne zvláštní. Ale jsem jen "pacient" takže to neberte na lehkou váhu a určitě to zkonzultujte s odborníkem. A rozhodně Citalec náhle nevysazujte - to by se vám mohlo vymstít. Moon.

Tina

Ahoj Moon - ďakujem za odpoveď , pôjdem k lekárovi a dufam ,že mi nezmení diagnózu z PP na roztrusenú sklerózu. Tras ako vedľajší účinok pri užívaní citalecu sa spomína aj v letáčiku ,ale nemám tušenie ,či je to dočasne alebo počas celeho obdobia jeho užívania.Snáď dostanem od lekára uspokojujúcu odpoveď.Príjemný deň!

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

78%
22%
Zatím hlasovalo 165 lidí
reklama https://www.lekarna.cz/boiron-oscillococcinum-1-g-granule-30-davek/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=Boiron_oscillo

Mohlo by vás zajímat

Alergie na chlad

Alergie na chlad propuká hlavně na podzim a v zimě, kdy se vlivem chladného počasí zvyšuje počet těch, které trápí nepříjemné kožní projevy při pobytu v chladném či mrazivém vzduchu nebo po přechodu z tepla do zimy či naopak. Nejčastěji se jedná o zarudnutí pokožky, kopřivku s úporným svěděním, popraskání kůže nebo otoky těch míst těla, která nejsou dostatečně chráněná oblečením.

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Strupy v nose

Dobrý den, jsem nachlazený a mám rýmu. Udělaly se mi strupy v nose, kterých se nemůžu zbavit. Je to bolestivé a nevím si s tím už rady. Co bych na to mohl použít, abych se toho zbavil?

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce