Ahoj všichni, jsem tu úplně nová, ale moje deprese jsou již od prosince 2000. To jsem byla na operaci Hysterectomie,ovarektomie a endometrioza. Místo 1,5 hod. v narkoze jsem byla víc jak čtyři hodiny, protože nevěděli o té endometrioze, sliznice z dělohy byla zarostlá v celém břiše do střev. Ještě v nemocnici jsem přestala spát, začala jsem být strašně smutná.Když už jsem byla doma, myslela jsem si, že se to zlepší. Ale bylo mi stále hůř a hůř, fyzicky velmi špatně, protože jsem šla po operaci za deset dní domů, měla jsem horečky, ale to jsem říkala, že už žádné nemám. Přidaly se pocity úzkosti a strachu a hrozné ataky na moji
psychiku, nerozumněla jsem tomu, co se se mnou děje, nikdo mi z lékařů neporadil a až po dvou měsících mě došlo, že musím na psychiatrii. Tam jsem šla 20.2.2001, lékařka na mne zkoušela všechny možné léky během dvou let, kdy jsem opravdu celé dva roky měla silné deprese-Dg: středně těžká deprese. Brala jsem Zoloft, po něm asi za tři týdny jsem se cítila báječně, myslela jsem, že je vše pryč, ale počátkem dubna 2001 jsem do všeho spadla znovu, další léky, vždy mi je měnila po dvou měsících, byly to: Zoloft, Lexaurin, Oxazepam, Stilnox, Hypnogen, Prothazin, Tisercin, Burinol, REMERON-po něm jsem chtěla jen spát a jíst, ten jsem dostala v květnu 2001, předtím jsem zhubla 16 kg, po Remeronu jsem připbrala 22 kg a stejně mi ho musela vysadit, ale až v srpnu 2002, k němu jsem ta hrozná rána měla pořád, taky jsem brala Fluanxol, Aurorix-po něm mi bylo taky zle. A k tomu všemu jsem nemohla po celou tu dobu spát.Až 20.8.2002 jsem dostala na spaní Neurol 1mg a taky jsem od té doby přestala vysazovat Oxazepam. Navíc nemohu všechny léky, protože mám Glaukom-zelený zákal. Od září 2002 jsem dostala Seroxat a poprvé jsem pocítila zlepšení až v půlce října 2002, v prosinci 2002 jsem už začala běžně fungovat a byla jsem tak šťastná, že vše hnusné odeznívá. Po celou tu dobu jsem pracovala jako účetní na ŽL, vůbec jsem si nemohla dovolit být v neschopnosti, nevím jak jsem to mohla všechno přežít. V té době taky syn dělal přijímačky na střední školu ( měla jsem druhé dítě až ve 35 letech), nevěděla jsem jak to všechno zvládnu, tedy do doby než se mi udělalo líp. Po seroxatu se vše změnilo k dobrému, fungovala jsem lépe jak před depresemi.Ale na psychiatrii jsem docházela každé dva měsíce, jen pro rášky na spaní, tedy Neurol 1 mg na noc a pak mi až v březnu 2004 doktorka změnila Seroxat na APO-Parox, asi slabší verze Seroxatu, který jsem, jeden ráno denně užívala až do listopadu 2008. Čili od prosince 2002 do listopadu 2008 jsem byla bez depresí. Mohla jsem "Hory přenášet", udělala jsem si krásnou zahradu na chalupě, jezírko, anglické záhony, skalky, vyštukovala beton v bytě, vymalovala, vše jsem dělala sama a s radostí. Ale znovu se to začalo plížit ( od dubna 2006 jsem již zaměstnaná a mám necelý rok do starobního důchodu), v tom listopadu 2008 mi byl nasazen Cipralex do 8. ledna nepomohl, nově mi byl nasazen Coaxil -5x denně a k tomu 3x denně Buspiron EGIS a dnes si jdu opět pro nové léky, zatím nevím jaké. Doktorka mi chce opět nasadit REMERON, ale ten nechci. V neschopnosti jsem od 19.12.2008 a je mi stále hůř a hůř. Navíc mi zjistili minulý týden cukrovku 2. typu a měla bych jít na jinou břišní operaci, ale to odmítám v tomhle stavu. Moje dospělé děti (syn žije se mnou, dcera s manželem ve stejném domě, ale jiném patře) se na mne už nemůžou dívat. Ráno po probuzení třes, úzkoust, strach, po lécích žádná velká změna, velké zimnice-jsem úplně ledová, jen čekám na večer, po Neurolu se zklidním a mohu se teprve najíst. Celý den sevřený žaludek a je mi až na zvracení. No a teď si mne, prosím, rozeberte, protože já už nevím.... Čtu, (pokud mi není úplně zle, kdy sedím schoulená v křesle) na Internetu vše o depresích, diskuze, doktorka se zlobí, že to číst nemám. Vím, že jsme každý jiný a každému zabere něco jiného, jenže nevím co komu a za jak dlouho....
Napiště prosím.
Přidat nový komentář