Ahoj Nany, docela mě zaujal tvůj příspěvek, mám toitž asi trochu podobýný některý příznaky depky. To pálení a tak různě znám moc dobře, někdy ještě s pocitem motání hlavy - nebo mi připadá že mám málo kyslíku, ale to pálení... nemoci usnout a nemoci něco sníst, po všem mi bylo špatně a potom už mi bylo blbě i předem, když sem na jídlo jen pomyslela. Jsem teď na 90 % v pohodě, až na to, že trochu přecitlivělá¨a dost věcí si moc beru a když se tahem x hodin učím na státnice, tak je mi blbě jak kdybych měla depku zas - ale to je asi normální a super extra pocity před státnici nemají ani zcela zdraví (zrovna jedna moje kamarádka týden před státnicí skoro ani nemohla jíst a spalo se jí dost blbě), proto taky zatím nechci vysazovat, či snižovat citalec. Vždycky když se ćejtím dost v pohodě, že bych snížila z dvacet na deset, tak přijde nějaký den, hodina, minuta, pocit, brek z ničeho nic, nebo naštvání, pálení nebo něco... že si to rychle rozmyslím. Kdy ale vysazovat (snižovat)? Vždycky bude nějaký důvod proč nevysadit, vždycky je něco, co člověka rozhodí, když to nejsou státnice, může to být změna povolání, neshody v rodině apod. Vím, že je ¨"skvělý" brát ad celej život třeba, že to jakož ničemu nevadé, ale až budu chtít děti atd... s těhotenstvím se to zrovna moc neslučuje, ale bez ad se zhroutím, nebo co se mnou bude? Tak je mi fajn, nemám depky´, ale jsem s ad, co bez ad....zhroutím se? Za měsíc, za dva? Byla jsem na speciálním vyšetření v rámci studie - mám k depce nějaký předpoklad v mozku - malé prokrvení spánkových laloků, snad od RS. ´Tak to je taková moje rečnická otázka, můžete reagovat, budu ráda. Jeslti mi chcete psát, ať nemám děti, když nejsem psychicky (vlastně i fyzicky) ok, tak to mi prosím nepište a nechte si to pro sebe. Takových názorů, že s roztroušenou sklerozou (či depkou) mít děti je sobectví, protože se o ně nebudu moct pořádně postarat, jsem již slyšela opravdu dost. Marcel, díky za příspěvky, jsem ráda, že jsi na tom líp. Nějaký horší dva týdny podle mě v naší nemoci nehrají až takoivou roli, uvidíš, jak to bude dál. Třeba je to po tom alkoholu, mně je zase hůř po kafi, uvidíš...
Přidat nový komentář