Milí přátelé, pro začátek vám tu překopíruju jednu adresu, je to příspěvek z jedné diskuse tady: ht tp://www.ordinace.cz/diskuse /lexaurin-a-jina-psychofarmaka /7184/
Je to celkem zajímavé počtení, zase jiný náhled na antidepresiva a zdá se mi docela poučný. Jinak pro Melani - třezalkou problém nezvládneš a navíc , myslím, že se nedá užívat dlouhodobě. To třeba meduňka se snad užívat dá, prý po ní přijde uklidnění, když už ne mysli, tak aspoň zažívání. Řešení zda to či ono nebo ne najdeš i v Seznamu, když si to tam zadáš. Takhle jsem řešila i svoje otázky na triticco a na psychické problémy vůbec. Pro Lauru bych taky něco měla - po porodu jsi asi měla normální laktační psychózu, to se stává, ale zdá se mi, že si se s ní nevypořádala dokonale - nechci ti křivdit, spíš ti s ní nikdo nepomohl a vyrovnat se s mateřstvím taky ne. Na některé ženy je to obrovský nápor, začít být matkou a u tebe si myslím, že něco podobného ti způsobuje ty další současné potíže. Navštiv na netu nějaký server, když zadáš třeba druh potíží a trochu tam zalov, třeba ti to pomůže objasnit si svoje stavy. Najdeš tam i odpovědi na léky a pokud můžeš, příbalové letáky nečti, pokud ti vaděj a spolehni se na doktora, pokud mu důvěřuješ. Na každý potíže je jiný lék, každému udělá dobře něco jiného. Moonovi bych chtěla vzkázat, že je skvělé, že má tak bezvadnou manželku a obdivuju na něm jeho sílu vše překonávat. Naše stavy jsou jak na hopupačce, jednou je nám dobře, podruhé zas ne, já jsem momentálně na té plusové straně. Při našich potížích se občas vyplatí vypadnout z místa, kde nás to štve, já byla včera u kamarádky, ta je můj takový dobíječ baterek. Dokonce jsem dneska dokázala po žensku vtáhnout mého manžela do praní záclon. Sice u toho brbral, ale pověsil je. Poslední dobou se ve svých hospodských projevech krotí, takže když to s ním jde, tak to jde i se mnou. Nakonec jsem ho teď večer na pivo sama pustila, něco jako za odměnu. Ještě jedna poznámka, je opravdu důležité si se svým protějškem o všem popovídat, i on může mít svý trable, já když tuhle všechno obrečela, tak jsme si hodně vyříkali a snad konečně pochopil, jak se cítím. Nemám za sebou moc dobrý rok, byla jsem na operaci a věřím tomu, že to byl jeden ze spouštěčů. Tou dobou to s námi bylo opravdu na štíru a měla jsem na něj dost vztek. Mimo to jsem se teď asi po roce vrátila ke korálkům, to je taková jedna z mých zálib. Minule jsem dělala korálkové vánoční ozdoby a letos dělám z korálků stromečky. Moc mě to baví a ještě víc mě baví, když má někdo z mých výrobků radost. V podstatě dělám to, co mi psycholožka říkala. Že mám začít u sebe a změnit pohled na to co mě štve, prostě změnit svoje myšlení. To zatím na jedničku neumím. Pak že mám změnit prostor a věnovat se zálibám. Mohu to jen doporučit, duši to dělá dobře. Teoreticky bych to zmáknuté měla, s tou praxí je to někdy horší.
Mějte se, zdraví vás pampeliška.
Přidat nový komentář