tak to je asi Boží řízení, že jsem sem dnes večer jukla asi po měsíci. Především Tebe, Zdeni, vítám zpátky do lítého boje. Věřím tomu, že tentokrát to dobře dopadne a Ty to dokážeš. Jsi totiž neuvěřitelně silná ženská. Moc Ti budu držet palce. Moc! A Vy dvě děvčata nešťastná, hlavně Ty, Marjo, musíte na to jít od lesa. Champix skutečně pomůže vůbec přestat. To znamená, že po dvou, třech hodinách nepoběžítě pro cigáro se slinou vlající od pusy a nebudete mlátit hlavou do zdi. To je hrozně moc. Bez téhle pomoci by to většina z nás tady, hlavni ti, co kouřili deset a více let, vůbec nezvládla. Nedokázali bychom ani začít ani se odhodlat. Ovšem cigáro z ruky Vám Champix nevyrve ani Vás přes tu ruku nepraští. Takže já bych se primárně podívala na to proč chci přestat. Až najdete důvod, můžete začít pracovat na zahození cigarety. Marjo, já skutečně kouřila se Champixem, jak už tady napsala Leny, od 13.11. do 14.12. Hodně mi pomohla Míla a hlavně taky Franta, který na mě natvrdo vystartoval, že jsem srab, který není schopen představit si život bez cigára. To byla naprostá pravda. Ovšem, tenkrát jsem nezalkala "máš pravdu" a nesekla s cigárem, ale zdravě jsem se vytočila a s krví v oku jsem si řekla: "Počkej, já Ti ukážu, zmetku namyšlenej!". Nejvíc mi ale asi pomohlo to, že jsem dceři slíbila, když na začátku školního roku odjížděla, že až přiletí na vánoční prázdniny, bude ze mne nekuřák. Jsem hodně velkej slaboch, ale sliby dané dětem (no, dnes už to děti nejsou) plním. Jinak bych od nich nemohla vyžadovat totéž. Takže, Marjo, zkus si najít něco takového. Buď někoho, "komu chceš ukázat" nebo naopak někoho, na kom Ti záleží. A pro tu dotyčnou osobu zkus pak udělat to, co nedokážeš udělat sama pro sebe. A neboj se toho, že jsi prošvihla den D. On se totiž prošvihnout nedá. Zhruba po třech tejdnech zjistíš, že "lepší už to nebude" a budeš muset začít makat sama. Zodpovědně Ti slibuju, že nejhorší je první den, pak už se to jenom zlepšuje. I teď, po skoro pěti měsících mám chutě, dokonce možná horší než po měsíci, ale to je daný tím, že jsem snížila Champix a nasadila drastickou redukční dietu, ale už mě ani koutkem mysli nenapadne, že bych je měla uspokojit. Píšeš, že Champix je drahý. Je, ale nejsou to vyhozené peníze, jsou to peníze investované do aktivního zbytku života. A ruku na srdce, až přestaneš kouřit, tak i s Champixem oproti cigaretám ušetříš. A to si představ, že je budou zdražovat pořád a pořád. To opravdu nemáš lepší nápad, co udělat se svými těžce vydělanými penězi než je cpát státu do chřtánu ve spotřební dani? A ještě si za to nechat nadávat, že lidem okolo ničíš zdraví? Za půl roku už si nezapálíš v žádné kavárně, hospodě, nikde. A jsem přesvědčená, že tak do pěti let zakážou i kouření na ulici (mezi námi, ona ženská na ulici s cigárem vypadá dost blbě), tak jako dnes zakazují alkohol na ulicích. Přestaň, dokud je čas. Než Tě tlustý strejda stát znectí a ještě zruinuje ;o)))). Hodně štěstí! A sakra!!! drž se!
Přidat nový komentář