Zdravím všechny, dlouho mi trvalo než jsem se rozhodla přidat se k diskuzi k této strašné nemoci. I nás postihla z ničeho nic, bez varování, jeden den měl manžel silné bolesti hlavy, které ani po několika silných práškách a injekci nepolevily, proto musel na pohotovost a byl hospitalizovaný, druhý den ráno po CT mu sdělili, že má nádor v hlavě a odpoledne po MRI i velikost nádoru více jak 6 cm. 1.6. byl operován, rychlá histologie ukázala Gr.II a protože se nepodařilo vyoperovat nádor celý, prodělal 10.6. další operaci, obě operace přestál bez sebemenších problémů, když jsem mluvila po první operaci s jeho operatérem, mluvil o rychlé histologii jako Gr.II, ale dle jeho názoru se mu nádor svou konzistencí nezdál a že to vidí spíš jako Gr.III, ale Gr.IV to není. Jaká rána pro mě byla, když mi jiná lékařka po druhé operaci celkem klidným hlasem sdělila "je to čtyřka, tak aby jste s tím počítali", což prý ukázala celková histologie. Jak s něčím takovým můžu počítat, manželovi je 38 let, máme dvě malé děti, nikdy nebyl vážněji nemocný. V jeho propouštěcí zprávě nakonec je napsáno cystický astrocytom s přechodem do GMB gr.III-IV. Po druhé operaci zůtal nádor o velikosti 20x20x 8 mm. Manžel je po 30 ozařovacích dávkách, přitom užíval Temodal 140mg a nyní po první serii Temodalu 300 mg.Po ozařování mu vypadaly na většině hlavy vlasy, ale už pomalu rostou, byl unavený, takže hodně odpočíval. Nyní se cítí dobře, má chuť do práce i na zábavu. Ze začátku každý den jsem hledala alespoň trošičku optimistické informace, dosud jsem je nenašla, mimo amerických stránek o nádoru na mozku, kde jsou příběhy lidí, kteří tuto strašnou nemoc přežili a někteří i desítky let, jak je to možné, přitom byli léčeni stejnými metodami jako u nás. V průběhu hledání jsem narazila na alternativní léčbu vitamínem B17 Laetrilem a jak už doporučuje jeden pisatel přede mnou (už jsem si s ním o tom i psala), snad, možná, alespoň trochu naděje.Objednala jsem manželovi nejdříve IV.formu (tedy injekční) laetrilu, měl zavedenou kanylu, do které jsme aplikovali nejdříve jednu a potom dvě injekce B17 a nyní má tabletovou formu.Měla jsem asi i trochu štěstí v podobě přístupu manželovy ošetřující lékařky, konzultovala jsem s ní tu to alternatviní metodu, která se prý nevylučuje s tou nastavenou onkologickou, tudíž je na nás, zda do toho půjdeme nebo ne. Manžel by po první fázi léčby na kontrolním MRI, které by prý mělo pouze ukázat, zda není otok mozku, jinak je moc brzy na stanovení další diagnozy, další MRI se čeká cca za 5 týdnů.Mísí se ve mně stavy euforie- musíme bojovat se stavy úplné beznaděje. Manžel ví o diagnoze, ale neví prognozu, proč, není to důležité, není potřeba, aby se trápil a ztrácel síly k boji proti této zrůdě. Všem přeji hodně štěstí a snad se stane zázrak a začneme vítězit v tomto těžkém boji!
Přidat nový komentář