Zdravím všechny a opět přeji všem mnoho sil. V sobotu to byl měsíc, co maminka zemřela. Téměř každý den se na tyto stránky vracím, abych se podívala, co je u vás všech nového, i když jsem si myslela, že to dělat nebudu, že si tím budu jen jitřit rány, tak jste mi tak blízcí, že stejně není den, abych si na vás a vaše blízké nevzpomněla, tak už je to jedno a i nadále se na tyto stránky vracím. A strašně moc vám rozumím v tom, co prožíváte. Nejhorší je, když člověk cítí, že se blíží konec, neví, kdy ten konec přijde a hrozně moc si přeje, aby nikdy nepřišel, ale na druhé straně si přeje, aby to trápení už skončilo, aby se něco změnilo, ale v tomto stavu je jediná možná změna právě ten tolik obávaný konec.
Pro Marcelu: nevím, jak moc zpětně jste příběhy četla. Naše maminka bojovala 27 měsíců, nádor se podařilo celý odstranit a prvních 14 měs. byla úplně zdravá a bylo to hrozně pěkné období, i když pro nás plné obav při každé MR, kdy jsme čekali, že se nádor znovu objeví. Jelikož jsme znali prognózu, nedokázali jsme se plně radovat z toho, co máme a už dopředu jsme obávali, což mě teď mrzí. Po 14 měsících se nádor objevil znovu ve stejném místě a navíc další dvě ložiska. Následovalo asi 14 dalších ozářek, 2 cykly Temodalu, nádory se zbrzdily, ale samozřejmě nezmizely. Pak ještě jeden cyklus Temodalu, po tom ukončení léčby, protože některé nádory vyrostly. To byl prosinec 2009. Pak se maminka začala pomalu zhoršovat-zhoršovala se jí hybnost končetin, sama se nezvedla, 1. dubna lehla úplně-prakticky ze dne na den, 31.3. ještě byla u lékaře na kontrole a s pomocí si došla do auta a pohybovala se po nemocnici. Kolem 20. dubna dostala četné epileptické záchvaty, museli jsme ji odvést a to bylo to pravé peklo, při všech záchvatech byla při vědomí a strašně se bála, co s ní bude a že umře, měla jich asi dvanáct. 1. 5. se vrátila z nemocnice (v den svých 52 narozenin) moc nemluvila, nejedla a 12.5. zemřela. Takže u nás byl ten konec oproti ostatním poměrně rychlý. A musím říct, že jsem za to ráda. Člověk hrozně lpí na tom, aby tu ten jeho milovaný člověk byl co nejdéle, co když se něco změní, co když se stane zázrak, ale ten se prostě nestane a je to trápení pro všechny. Držte se.
Pro Dáju: vím, jak vám je, já měla stejné obavy o taťku a babičku, kteří se o mamku starali. Babička měla v té době hrozně vysoký tlak- až 80/210 a při tom mamku, která byla těžká zvedala a taťka ten naopak zhubl až na 60 kg a to měří 185 cm-to už mi hlodal červ, aby to nebylo něco vážnějšího, než jen nervy a shon.
Pro Ludmilu: jste z Brna? Tak to asi chodíte k panu dr. Lakomému a na neurologii k mudr. Šikové, že? Držte se.
Pro Věru: moc vám držím palce, já po celou dobu maminčiny nemoci měla takové tušení, že už se musí něco objevit, ale že pro maminku už bude pozdě. A taky se to splnilo. Doufám, že vakcíny budou opravdu převratný objev, a že to vaší mamince pomůže. To peklo, které je spojené s touto nemocí si nikdo nezaslouží.
Všem moc držím palce a přeji mnoho sil.
Přidat nový komentář