Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?
Všechny zdravím, po dlouhatánské době jsem si užila celý den téměř bez úzkostí a to se jednalo o svatbu, od rána do noci, vůbec se mi tomu nechce věřit a mám velkou radost. V pátek jsem byla u psycholožky, v pondělí u psychiatra a dnes u neurologa, no doufám, že od doktorů budu mít zase na chvíli pokoj. Mám z toho dobrý pocit, všichni mě vesměs chválí, že si vedu dobře, RS stabilizovaná. Psycholožka mi půjčila knihu "jak zvládat depresi" (Jaro Křivohlavý). Asi na 95% jsem se poznala v rizikových povahových rysech, které inklinují k depresím (snah zalíbit se všem , perfektcionismus, nedělat chyby....). Knížka je i pro osoby blízké, jak se k nám mají chovat. U psychiatra jsem byla tentokrát s přítelem a byl rád, že šel se mnou, bylo to pro něj poučné. Po druhé návštěvě hodnotím svého psychiatra jako rozumného, profesionálního člověka, na léky je opatrný, neurol psát nechce (že opravdu vyjímečněsi mám vzít ten lexaurin, který mám ještě doma). Týdenní propad hodnotil jako důsledek změny prostředí. Beru tedy i nadále 30 mg, efekt léčby budeme hodnotit po 3 měsících, což je za měsíc. Taky říkal, že u mě jistou část faktorů ovlivnit nelze (kortikoidy, sklerozu), takže nemám od léčby očekávat zázraky, že prostě citlivější budu vždycky i s antidepresivy. Jinak snížit laťku, nemusím zvládat všechno, co předtím, v klidu, relaxovat, na něco se těšit. Diplomku můžu obhájit i v září, nikde není napsaný, že to musím stihnout do června (toť můj poznatek z toho) Teď se dva dny cítím velmi dobře, trošinku horší byla neděle, ale to bylo "po flámu". No doufám, že sem nebudu zas zítra psát, jak je mi hrozně, v Praze jsem první den teprv. Marcel, vydž, bude to dobrý! Promluv s doktorkou o zvýšení dávky, proč ti zvyšovala na 40, když jsi se po 30 lepšila a k tomu jsi taková drobounká? Vydržaj!
Přidat nový komentář