Ještě jedna věc velmi důležitá, kterou jsem se dozvěděl od jednoho ortopeda včera. Mám problémy kromě prostatitidy s ploténkami. Proto jsem ho vyhledal. Nicméně mě diagnostikoval něco čemu se říká - hypermobilita. Co to je? Při hypermobilitě mají klouby vyšší míru volnosti, než je žádoucí, a tudíž jsou náchylnější k poruše, tzv. „zablokování“. Zjednodušeně řečeno, pokud se ze své přirozené polohy, kde je hypermobilní kloub schopen extrémního pohybu, dostane do jiné, ve které se není schopen pohybovat téměř vůbec, může dojít k bolestivému zablokování, křečím okolních svalů či přímo poranění. Mnoho symptomů je společných pro osoby se syndromy hypermobility. Ty mohou zahrnovat: Bolest (akutní i „chronická“), únavu, luxace nebo subluxace (kdy kloub částečně vyklouzává z místa), častá poranění (včetně mikrotraumat – lehká poranění, která se nemusí projevit na testech nebo MRI, ale může se vyskytnout opakovaně ve stejné oblasti pojivové tkáně, aniž by došlo k úplnému zhojení), zácpa, reflux a další zažívací potíže, problémy s PÁNEVNÍM DNEM A MOČOVÝM MĚCHÝŘEM, křehká kůže a snadná tvorba modřin. Jestli jste to dočetli až sem, tak si udělejte jednoduchý test na hypermobilitu. Spočívá to v tom, že si položíte ruku na stůj - dlaň držíte na stole a druhou rukou začnete zvedat ukazováček, prostředníček, presteníček, malýček směrem nahoru. Pokud zvednete tyto prsty do pravého úhlu nebo ještě blíže Vašemu tělo, pak vítejte do klubu máte hypermobilitu a tím pádem problémy s Vaším pánevním dnem. Každý milimetr Vašeho těla se chová jinak než u běžného člověka. Hypermobilita je dědičná, takže tento test můžete aplikovat na Vašich rodičích. Co mi bylo řečeno, tak jedině 2x tolik posilovat břišní a zádové svalstvo. S tím pak bude jistě souviset pánevní dno. Nejhorší je, že já tedy mám kombinaci chronické prostatitidy - výskyt patogenních bakterií a právě hypermobility - což v našem případě znamená CPPS.
Přidat nový komentář