Nevim jak Vam, ale mne nastesti pomohlo teplo...
Jestli mate bolesti v podbrisku/na hrazi, zkuste si schvalne lehnout na pulhodinku do horke vany. Jestli Vase bolesti na nejaky cas ustoupily (jako se to stalo mě...), pak urcite ctete dal ......
///---\\\---///---\\\---///---\\\---///---\\\---///---\\\---///---\\\---///---\\\---///---\\\---///---\\\
Troufnu si rict, ze se Vase potize daji vyresit, ale budete k tomu neco potrebovat:
Vyhrivane prosteradlo (Beurer UB 100 nebo UB 90 - to je celkem jedno ktere) a k tomu dve termofory. U vyhrivaneho prosteradla muzete nastavit teplotu 0-9 oddelene pro telo a pro nohy (takhle citlive nastaveni se casem ukazalo byt velice prakticke). Prosteradlo vydrzi zapnute az 12 hodin, coz je zase dulezite pri nahrivani pres noc. Termofory naplnim varici vodou, zabalim do rucniku a postupne je rozbaluji jak stydnou.
Pri akutnich bolestech:
Jednu horkou termoforu polozit na podbrisek, druhou mezi nohy na hraz/prostatu (tam velmi ulevuje). U vyhrivaneho prosteradla nastavte teplotu tak, abyste se zacali potit. Cim vice se potite, tim rychleji bolesti ustupuji. Tak setrvat dokud bolest nepolevi. Muze to trvat dny, tydny, mesice. Zalezi na tom, jak dlouho byla predtim bolest ignorovana a zanedbavana...
Jak bolest ustupuje, muzete vysazovat termofory a postupne snizovat teplotu vyhrivaneho prosteradla...
Po vymizeni bolesti nechavejte prosteradlo zapnute na minimum - jen aby Vam bylo prijemne teplo...
Pocitejte s tim, ze se vam bolesti po vyleceni jeste parkrat vrati, ale budete-li vytrvali, zvitezite.
Drobne postrehy:
Nemate-li termoforu a potrebujete rychle ulevit, dejte si mezi nohy dvoulitrovou plastovou lahev naplnenou varici vodou (trochu se scvrkne..), zabalenou akorat tak, aby vas na hrazi hodne hrala, skoro az palila - tehdy ulevuje nejvic.
Vytapene prosteradlo NEnahradite malou elektrickou poduskou, ktera zahreje jen cast tela (napr. ledviny). Takova zpusobi prehrati a zpoceni v konkretnim miste, ale telo jako celek se moc nezahreje.
Pokud mate citlivejsi kuzi, muzete mit potize s neustalym pobytem ve vlhku/potu... Pak nepouzivejte Beurer.
Vyhněte se propoceni a proplesniveni matrace (jako se to stalo me) tim, ze do postele budete chodit hodne obleceni (silne pyzamo nebo zupan...) a obleceni casto menit za suche. Sikovna je taky nejaka vetsi osuska, kterou si date pod sebe a v pripade propoceni ji snadno vymenite.
Termofory spatne snaseji varici vodu - v drtive vetsine prasknou. Tuhle z Nemecka uz mam dlouho a zatim vydrzela vsechno: http://www.lekarna.cz/termofor-gumovy-s-plast-zatkou-2l/
Lekari, testy a diagnoza:
Urolog mi udelal vsechny dostupne testy - vse negativni (zadne chlamidie, zadne ureoplasma, zadne bakterie zjistene kultivací moči, nic na SONO, prostata nezvetsena, PSA v normalu, mimochodem zadne potize pri moceni (ani řezání ani snízeny prutok), krevni obraz v normalu, CRP v normalu, pozdejsi koloskopie taky nic nenasla). Urolog mi predepsal urologicke ATB Oflocxin. Pomohlo to, ale po dobrani se mi bolest vratila. Zkusili jsme to znovu - se stejnym vysledkem. Abych to zkratil - urolog vyslovil nazor, ze pricinou mych bolesti v podbrisku/hrazi je pravdepodobne nelecitelna chronicka prostatitida (jinymi slovy: ze mam smulu :-)) anebo jsou pry bolesti psychickeho puvodu (jinymi slovy: že mi hrabe :-)). Dneska se tomu smeju, ale tenkrat (asi 20 mesicu nazpet) mi moc do smichu nebylo - bral jsem az 12 tablet brufenu400 denne...
S pranim brzkeho uzdraveni
Ondrej Pazout.
Kdybyste meli nejake otazky, postrehy nebo jste vymysleli nejake prakticke vylepseni, tak mi urcite mailnete: [email protected]
PS: Mozna by z nejhorsiho pomohla i sauna. Zatim nevyzkouseno :-)
Přidat nový komentář