Můj příběh. V 35 letech jsem nastydl od nohou (chodil jsem v srpnu naboso v pantoflích, i když bylo chladno) a dostal jsem akutní zánět močového měchýře a prostaty. Ne vině byla E. Coli. Byl jsem okamžitě přeléčen Nolicin, Indometacin, Capistan. Všechny problémy zmizely a všechna kontrolní vyšetření byla v pořádku. Ten zánět prostaty se mi však začal opakovaně vracet zhruba vždy po 3 měsících. Na vině byla vždy E. Coli ve výtěru z močové trubice. Vždy jsem byl přeléčen ATB (pokaždé jinými), Indometacin, Capistan. Všechny problémy vždy zmizely a všechna kontrolní vyšetření byla vždy v pořádku. Nicméně se to neustále opakovalo pořád dokola. Po 2 letech to všechno odeznělo a 10 letech jsem byl úplně v pohodě. Navzdory tomu jsem opakovaně docházel na kontrolní urologická vyšetření každých 6 měsíců. Vše bylo opakovaně vždy v pořádku. Sonografista mi dokonce jednou ojel, proč mu tam pořád každý rok lezu, když mám již několik let po sobě opakovaně všechno v pořádku. Navíc jsem preventivně užíval Capistan (1 tabletu denně). Celých 10 letech jsem se velmi hlídal - přestal jsem lyžovat i bruslit, v létě jsem se nekoupal, v zimě jsem si předehříval sedačku v autě, nekouřil jsem, nefetoval jsem, alkoholu jsem pil málo, sportoval jsem (posilovna, běhání, turistika), jedl jsem střídmě a zdravě, atd. BOHUŽEL. Tento rok v lednu (je mi aktuálně 48 let) jsem navzdory všem opatřením a prevencím dostal NEbakteriální zánět prostaty (výtěr z močové trubice po masáži prostaty sterilní, 2x kultivace moči sterilní, 3x moč chemicky v pořádku, Sono ledvin a močového měchýře a prostaty opakovaně v pořádku, proud moči opakovaně v pořádku, MR spodní pánve - prostata, močový měchýř, rectum v pořádku, pouze a jenom vyšetření per rectum vykazuje imperativní prostatu s drážděním na čůrání). Pro jistotu přeléčen ATB (Fromillid, Ciprinol), Indometacin ale bez výsledku. Dle textu v závorce se zdá, že jsem gesund. BOHUŽEL. Denně musím překonávat prostatické potíže - dráždivé tlaky na hrázi nebo do konečníku a okolí nebo do varlat či penisu, návaly dráždění v močové trubici s pocitem úniku moči zejména po vymočení, atd. Zajímavé je, že malou stranu i velkou stranu vykonávám bez problémů a soulož včetně ejakulace jsou rovněž bez problémů. Urolog je už ze mě na palici. Při posledních dvou vyšetřeních mi dokonce řekl, že prostata je per rectum v pořádku - normální velikosti, klidná, nebolestivá, hladká, bez execerbace a vše ostatní (sono, moč, proud moči, atd.) také, takže vlastně ani neví, co mi má vlastně na to dát. Závěr: problém není urologický ale neurologický a poslal mi na neurologii. Neuroložka mi však hned ve dveřích řekla, že neurologický problém to zřejmě nebude. Nicméně mi poctivě vyšetřila s výsledkem - neurologický nález přiměřený věku - skolióza spodní páteře, zablokovaná spodní záda včetně SI kloubu. Pro jistotu mi však ještě poslala na CT spodní páteře včetně kostrče. Aktuálně čekám na termín. Dopředu mi však upozornila, že moje problémy zřejmě neurologického původu nebudou. Jak urolog tak neuroložka už mi naznačili, že to bude zřejmě psychický problém, takže to vypadá, že nakonec skončím u psychiatra. Nicméně, těmi prostatickými problémy trpím denně a už jsem z toho psychicky úplně na dně. Zejména ty návaly dráždění v močové trubici s pocity úniku moči jsou fakt jeden velkej děs. Nevíte náhodou někdo, kde by mohl být problém?????????
Přidat nový komentář