Inzerce https://www.lekarna.cz/blackfriday/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=blackfriday

Chronicka prostatitida - pomohlo vam nieco???

Zdravim vsetkych! Pomohlo niekomu z vas (aspon ciastocne) nieco na chronicku prostatitidu? V mojom pripade viacero antibiotickych terapii nepomohlo, pritomne su tam enterokoky a koagulaza neg. stafylokoky plus korynobakterie v mnozstvach 10.3 az 10.5 cfu/ml. Bez ohladu na licbu je v exprimate plus minus to iste. Prostamol tiez nic moc, caj vrbovka trosku. Poprosim len reakcie ludi s tymto problemom, dileri bezte inam. P.

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
HONZA

AIP je vhodný pro ty kdo mají CPPS. Tam to má spoje opodstatnění. Chápu, že i změna stravování může něco změnit. Ale když máš rozjetý zánět prostaty, tak bez ATB, AD, NSAID a spousty dalších léků si nepomůžeš. To je právě ten rozdíl mezi CP a CPPS. Když máš CPPS můžeš v klidu experimentovat co ti může pomoci a co ne. U CP to vůbec nejde. Máš v těle bakteriální zánět, který ti napadl urogenitální trakt a pokud ho nebudeš léčit hrozí ti velké potíže nejen s prostatou, ale s varlaty, močovým měchýřem, ledvinami a strašnými bolestmi. To lidé s CPPS vůbec neznají. Když máš CPPS nehrozí ti žádné orgánové poškození. To při CP samozřejmě ano. Navíc lékaři to nechtějí oficiálně přiznat, ale mezi bakteriálním zánětem prostaty a rakovinou prostaty je příčinná souvislost. Na to jsem se ptal v nemocnici na urologii, kde mi to potvrdili. Říkali, že každá, slovy každá rakovina prostaty na histologii vždy odhalí chronický zánět prostaty. Potvrdil mi to primář urologie. Tak takové ty kecy v odborných článcích, že tomu tak není není pravda. Je tomu tak. Kdyžto CPPS je především o špatně fungujících svalech pánevního dna, nervových spojeních atd. Proto jsou vhodná AD a nefungují ATB, protože není co léčit. Bakteriální zánět prostaty je mnohonásobně horší diagnóza než CPPS.

HONZA

Tady chci jenom upřesnit, že tato informace souvisí s radikální prostatektomií, tzn: každá provedená radikální prostatektomie v závislosti na rakovině prostaty vždy prokáže chronický zánět prostaty. Takto je to myšleno.

Michal

Treba prestať masturbovať, to jedine my pomohlo po rokoch.

HONZA

A na tuhle hovadinu jsi přišel jak?

Matej

Ne tak docela, zde je na to téma výzkum: reddit.com/r/Prostatitis/comments/10lbw6z/research_mastubation_linked_to_prostatitiscpps/

Matej

to sa tyka len nebakterialnej

Jonáš

Ahoj, mám ještě jeden dotaz, třeba někdo bude vědět...může být chronický bakteriální v kombinaci s nebakterialnim? Já mám vícečetné kameny v prostatě, potvrzenou patogenní bakterii klebsielu oxytacu a do toho jsem byl poslán na neurologii, kde mí byl zjištěn syndrom levatoru ani a mám napsanou rehabilitaci.Bral jsem 6 týdnů antibika a žádná změna nenastala a vůbec netuším co dál dělat. Teď mě čekaji kontrolni odběry moci a spermatu, ale nevidím to moc nadějně, problémy jsou pořád víceméně stejné

HONZA

Ahoj Jonáši, samozřejmě že může. Velmi často se stává že pokud máš přijatelnou chronickou prostatitidu CP, časem se u tebe může rozvinout CPPS k tomu. Pokud navíc máš problém s největším svalem v pánvi levator ani, tak máš chronickou prostatitidu se syndromem chemických pánevních bolestí. Já mám to samé, ale levator ani mám v pořádku. Nicméně já mám CP+CPPS v jednom. Nicméně u mě je převažující chronická proststitida. A chápu tvoji zoufalost co dál s tím. Analgetika nezabírají, AD už také ne, ATB jen v období braní. Bakteriofágy jsem nezkoušel ani Logidazu. Mám ještě jeden kontakt na jednoho pána v Hradci Králové. To bych ti mohl taky předat. Dostal jsem jej v nemocnici na urologii. Ale jde o alternativní léčbu s nejasným výsledkem

Jonáš

U mě se to těžko soudí, jestli antibiotika zabrala, mám bolesti pořád víceméně stejné, ale může za to syndrom levatoru ani nebo bakterie v prostatě ? A nebo CP či CPPS mi v důsledku zánětu způsobuje spasmus v pánvi ? Je to nemoc tisíce tváří očividně...a za kontakt bych byl rád, každá špetka naděje je fajn.

HONZA

Spíše ještě dotaz. Když ti urolog sahal na prostatu byla bolestivá? Nebo nějaká část v prostatě? A pak když močíš máš pálení/řezání při močení? Kdy jsis dělal kultivaci po dobrání ATB? Opět ti vyšla Kleibsiella?

Jonáš

Byla citlivá, ne vyloženě bolestivá. Při močení je to v pořádku. Na kultivaci jdu příští úterý, ať to mám 14 dní po antibiotik. Každopádně si myslím, že to mám zpátky a antibiotika to jen potlačila, poznám to podle zápachu spermatu, který vytéká ještě nějakou dobu po ejakulaci...koukal jsem na toho pána Bohata, to není úplně to co by mi mohlo pomoct.

HONZA

Tak to určitě napiš jak jsi dopadl. Já jsem 3 týdny po ATB a určitě to mám zpátky. Navíc mám bolesti v podbřišku, varlatech, konečníku, vnitřní straně stehen. Močím špatně - opožděný start, slabý močový proud, přerušované močení. Nemám řezání, pálení - zatím. Sperma vizuelně spíše bílé. Ale měl jsem sperma vyloženě žluté. Ale to nic neznamená, rozhodující je kultivace. V poslední kultivaci jsem měl Kleibsella Pneumoniae. Je to hodně blbá bakterie. Vím, že jsi měl Taktéž Kleibsiellu Oxytocu - tu jsem kdysi měl, ale dokázal jsem se jí zbavit cotrimoxazolem.

Jonáš

A jak dlouho jsi ten biseptol užíval ? Já se už bojím dalších antibiotik, jsem po operaci ledvinového kamene a již jsem měl od začátku roku šestkrát antibiotika. Každopádně to mám podobně, bolest v konečníku, ve varlatech a podbřišku. S tím, že se mi bolesti různě střídají. Proud moči také slabý. Zajímavý je taky průběh v noci když si lehnu, tak bolest ústava a celou noc až do rána je to v pohodě. Ráno když vstanu tak to pomaličku začíná a spouští se to, když jdu na velkou a pak mě boli zase až do večera a takto každý den dokola...s tím, že se celkově cítím slabý, bolí mě kosti a lupe mi ve svalech,mám zimnice, jsem pořád unaveny. Otázka jestli za to můžou antibiotika nebo pořád probíhající zánět. Antibiotika co jsem bral teď posledně ciflox a levoflaxin my v podstatě nijak subjektivně nepomohly, přitom dle kultivace měly zabrat.

HONZA

Ahoj Jonáši, cotrimoxazol - byseptol na Kl. Oxycotu jsem bral 3 týdny a zabralo mi to. Ale to není případ Kl. Pneumoniae. Budu dělat v pondělí po 4 týdnech po dobrání ATB - opět cotrimoxazol - jen na 14 dní, před tím jsem měl na 25 dní ciprofloxacin - kultivaci. Mám velký strach, že Kl. Pneumoniae je zpět. To co popisuješ z hlediska bolestí je typická prostatitida. Já za 4 roky potíží jsem měl 21 druhů ATB. Je to strašné.

HONZA

Kdysi byl velice dobrý lék na chronickou prostatitidu a BHP, který se jmenuje Ipertrofan. Leč už se nevyrábí, pouze alernativy v podobě alfa blokátorů. Ale to neřeší chronickou prostatitidu, jen hladké svalstvo prostaty kvůli močení.

Jonáš

Honzo a nezkoušel ses spojit s JIRKA89, tady psal na fóru někdy minulý rok. Ten vypadal, že zná správnou kombinaci antibiotik, jak zánět dostat pod kontrolu.

HONZA

Ahoj Jonáši, s JIRKOU89 jsem téměř na denní bázi co se týče kontaktu. Ten povýšil užívání ATB na zcela jinou úroveň.

Jonáš

Ahoj a zkoušel jsi podávat antibiotika intravenózně?

HONZA

Ahoj Jonáši. Intravenózně jsem měl na 4 dny pouze cotrimoxazol. Nic jiného v nemocnici. Ale nástup to má úplně jiný než perorální ATB. Je to fakt hodně znát.

Jonáš

A proč jsi v tom nepokračoval? Nikdo ti to nechtěl nechat napsat ?

HONZA

Ahoj Jonáši, to bylo na 4 dny v nemocnici, pak mě dali na cestu ještě týden perorální ATB.

Jonáš

A nezkoušel jsi urologa poprosit o to, že bys docházel do nemocnice na intravenózní podávání ATB, když peronalni selhávají...

HONZA

Kontakt na pána v Hradci Králové - Petr Bohata - 736 788 988 - Jinak kontakt jsem dostal od Mudr. Kocourka z nemocnice v Kroměříži.

Matej

A co to je za alternativnu liecbu?

Jorge
3x

Rad bych zde pomohl muzum s chronickou prostatitidou a skutecnym resenim. Trpel jsem jí od 35 let a lečil zhruba asi 7 let - vyzkousel jsem vse. Dnes 52 let. Nez jsme pochopil vsechny principy. Obecne mam pocit, ze se jedna o pohlavni prenos. Ten pocit mam proto, ze ziji take 4 roky bez partnerky a jsem zcela, resp. docela v poradku. Prosel jsem si uplne vsim, co tu pisete, roky bolesti mocaku, hraze, varlat, navraty bolesti, dokonce i rozvod. Poslouchal kecy o antideprivech. Lecil jsem se primo u primare uro v Praze. Take probehl doktor z Letnan, doktor Jonas, jogyni a reiky, kolidni stribro. Diety. Roky atb. Fyzioterapie Monada a roky cviceni na panevni dno. Magneticke rezonance, CT, bezvysledne kultivace moci i spermatu. Vysetreni patere a hledani priciny v nervech. Tuny doplnku (rovnou mohu rict pripravky na prostatu jsou k nicemu.) Nakonec jsem zjistil, ze podstatene je pomerne dost omezit cukr a mit v poradku rit. Kava neni dulezita, alkohol take nevadi. Co je velmi dulezite, uzivat alfa blokatory dle vlastniho pocitu ze spodku. Ja treba beru alfa 3x tydne, misto 7x (uz 10 let). Najit si spravne alfa blokatory pro dobrou ejakulaci. Cardura byla nej. Dale a to je nevic dulezite, zcela a dokonale vylecit hemeroidy, nejlepe laserem a treba na 4 etapy. Je to vse velmi propojene. Dale 2-3x tydne drobny klistyr a pecliva samomasaz rite a ritniho otvoru pro celkove uvolneni cele teto oblasti. Na dva prsty, uvolnit cele svalstvo. Primo masaz prostaty neni rozhodujici, nechal bych ji byt, jen jemne, ale rit potrebuje masaz jako zada, aby se vse uvolnilo. Dale skvele fungujici streva, zadne zacpy a prujmy, zjistit si, jaka probiotika na vas funguji, mlecna, nebo uslechtile uzeniny (madarske salamy), nebo zelna probiotika. Dostatek zeleniny denne a vyvazena strava - kaderavek, brokolice. Pri pocitu, ze se neco s mocenim deje - okamzite WASH, tj. hodne pit, urologicky caj litr za den, Manosa - extra velke davky (DM pro ženy). Neonanovat pri bolestech. Za 30 hodin jsem obvykle ok, tohle se deje jednou za rok. Jinak kdyz je vse v poradku, sex nebo onanie 21 - 31 mesicne. Pri potizich sex omezit a pit, proplachovat mocovy mechyr. Pri potizich take pomaha tepla vana. Jinak bych teplo neordinoval. Prochladnuti zde popisovane, to nevim - prochladout muze jen blbec. Ja plavu od jara v rece, sauny a ledove bazeny. Ale dlouhodobe v chladu nikdy nejsem, to bych neriskoval, kdo tohle dela, asi si o recidivu koleduje. Posledni vec je partnerka, nikdo nevi, kde se to bere, ale ja vim jedno - moje byvala mela caste opakujici se urologicke problemy. A ja - po 5 letech souziti - prostatitida. Jestli je to z oralu, viz. rakovina hrtanu, nebo z bezneho sexu, nevim a nevi to ani doktori. Nema to spojitost s papilovirem, ten jsme nemeli. Muze to byt neco (bakterie, kvasinka) co holkam nevadi, ale klukum jo. Jeji soucasny partner proziva stejny pribeh, co ja ve 35. Jinak pijte kafe, cervene vino - francouzske piti, nepouzivejte nikdy cukr, ale muzete treba kolace a nebo cokoladu. Pripadne je velmi dobry gin. Opatrne mleko, to je cert. Mam take urcity pocit, ze mi v jedne fazi pomohl zluty Niastin v prasku, ale spatne se ziskava v CR. Dobry je jablecny ocet s vodou, sem tam pro radost. Rakousky a bio kvalita. V lete mam ze zahrady lichorerisnici, jim ji celou sezonu, jak salat k masu. Tahle nemoc vylecit nejde, ale ma spojitost s cukry, pitim a zdravym konecnikem. Jsem roky bez problemu, vsechny procedury jsou soucasti meho zivota. Nahodou jsme narazil na tento web a pripomnelo mi to dekadu starosti. Snad me rady vsem pomohou, protoze si ted uvedomuji, ze ja roky bez starosti jsem. Drzim vsem palce. A v zadnem pripade cyklistika, to je pro nas spatny, jen chuze, plavani. Na kole max na nakup.

HONZA
1x

Ahoj Jorge, děkuji za skvělý příspěvek. Mě je 46 a problémy jsou doslova invalidizující. Byl by na tebe kontakt? Co jsem z tvého článku vypozoroval jsi pravděpodobně z Prahy. Já taktéž. Určitě s tebou souhlasím ohledně hemoroidů. Ty musí být zcela v pořádku. Taktéž na to trpím a vím co to je za svinsto. Pak poznat dopady prostata vs. hemoroidy je velmi obtížné. Taktéž uvažuji o laserové operaci hemoroidů. Z hlediska alfa blokátorů jsem měl strach je používat, mám spojitost chronické bakteriální prostatitidy a CPPS. Hlavně z důvodu zpětné ejakulace, kdy ejakulát nejde ven, ale do močového měchýře. V případě bateriálního zánětu je to megaproblém, protože si člověk infikuje i močový měchýř danou bakterií. To Vám moc lékařů neřekne a rovnou Vám naordinuje třeba tamsulosin. Ten se dává velmi často. A ten má právě tento problém. Pátral jsem po takovém, který zpětnou ejakulaci nevytváří a světe div se. Existuje. Jde o Alfuzosin. Ten je skutečně dobrý a nezpůsobuje zpětnou - retrográdní ejakulaci. Ten doporučuji. Jsem nyní 4 týdny po ATB a budu dělat kultivaci v tomto týdnu. Já preventivně užívám Rowatinex v kapkách jako prevenci proti močovým infekcím. Nikoliv infekcím v prostatě. Místo dmanózy. Dalším mým problémem je páteř - mám 2 vyhřezlé ploténky v bederní páteři. Můj urolog říká, že spoustu potíží, které mám mám právě od páteře - díky ploténkám. Na operaci to však není a musím cvičit. Hodně na záda pomáhá cvik, který se jmenuje Kobra. Člověk leží na břiše a rukama se zvedá směrem nahoru, tak aby aktivoval bederní páteř. Při tomto cviku jsem zjistil, že má pozitivní účinek hlavně na podbřišek, který se tím rozhýbe a pokud jsou tam trigerpointy tak dojde k jejich uvolnění. Potom bych doporučoval mazat si celý pobříšek a břicho pokud máte potíže nesoleným sádlem nebo voltarenem. Výsledek je stejný a podbříšek a břicho masírovat. Masírovat tak, že si vezmete kus faldíku a různě s ním kroutíte, převalujete z jedné strany na druhou - tím dojde k prokrvení a uvolnění trigerpointů. Proč sádlo vs. voltaren? Naše léčba stojí strašné peníze a efekt je úplně stejný - jen nepomněr ceny vychází mnohem lépe pro nesolené vepřové sádlo. Předevčírem jsem byl u urologa, sahal mi na prostatu a byla zcela bezbolesti. Ale to nic neznamená. Rozhodující je kultivace. Pak jak jsi psal je důležité mít v pořádku střeva. To je samozřejmě alfa omega. Opět mým problémem je částečná propustnost střev - proto si myslím, časté různé kultivační nálezy v prostatě. Doporučuji si přečíst knihu od Ron Gellatley - Jak vyléčit prostatu. Tam se dočtete, že alfo omegou zdravých střev je hovězí kolagen. Ten způsobí, že Vaše propustná střeva se stanou nepropustnými - což je požadovaný stav. Dá se koupit v podobě prášku, který si dáte do vody nebo nejlepší je dělat si pravidelně vývar z morkových kostí. Obě tyto metody používám. Sice krátce, ale chci se co nejvíce vyhnout používání ATB. Ty určitě vedou k propustnosti střev a přemnožení patogenních bakterií. A pak kvalitní probiotika, nejlépe na brainmarketu - 100MLD v jedné kapsli. Mým dalším problémem jsou následky po operaci oboustranné tříselné kýly. To byla moje největší životní chyba podstoupit tuto operaci. Od té doby mám bolesti v levém varleti a šourku. Zjištěno poškození nervů v pánvi. Je to naprosto strašené. Od té doby užívám permanentně Lyriku 75-0-75 a 1-1-1 Milgamu N. Nicméně stejně stav se výrazně nelepší. Do toho oboustranná varikokéla a v levém varleti malá hydrokéla. Do toho CP + CPPS. V tomhle já žiju a je to naprosto strašné. Myslel jsem si, že operace tříselné kýly mi alespoň pomůže částečně od bolestí. Opak je pravdou, potíže se ještě více prohloubily. Pokud můžete vyhňete se operacím v břiše. Na to jděte jen, když nebude jiné zbytí. Následky jsou strašné. Pak nevíte co dříve řešit a léčit. Prosím tě Jorge, byl by na tebe kontakt?

HONZA

Nebo ještě Vivomixx - probiotka. Ale v ČR je nelze sehnat. 450MLD v jedné dávce.

HONZA

Příspěvek byl odstraněn administrátorem diskuse z důvodu porušení Pravidel diskuse Ordinace.cz.

HONZA

Tak sorry. Dá se sehnat všude. Má 450MLD v jedné dávce. To je excelentní.

Jaromil

Dobry den, mam od r. 2017 problem s uretritidou, kedy som vo verejnej virivke dostal zapal uretry, mal som nalez na Staphylococcus aureus, bral som viac antibiotik a po kazdom mi dana bakteria zmizla a objavila sa uplne ina, nakoniec som mal Enterococcus Faecalis, na nu nezaberali ziadne antibiotika a musel som brat autovakcinu ktora zabrala. Nasledne som mal raz za pol roka nejaky nalez, stale ina bakteria, avsak v septembri 2019 mi zapal presiel do prostaty. Bral som dvoje antibiotik, kedy symptomy ustupili. Nalezy som maval ale aj tak raz za pol roka cca, po pohlavnom styku s partnerkou, ale neobjavili sa hned, ale do 2-3 mesiacov od zaciatku. Odkedy som mal vsak covid, zhruba 2 roky dozadu, tak mavam uz nalezy kazdy stvrtok a aj bez pohlavneho styku. Nalezy mavam take ze stale ina bakteria, nikdy nemam tu istu. Jedna sa vsak objavuje castejsie, a to je Citrobacter Koseri. Symptomy su u mna okrem toho ze mi silno zviera prostatu a mam aj bolesti, tak aj caste mocenie, alebo potom zriedkave mocenie (pocit hriatia v mechuri, a slaby pocit ze mi treba ist, curam raz za par hodin), no najhorsie je pocit neustaleho vzrusenia tam dole, a citlivost penisu, kedy je to pocit ako pri masturbacii. Toto sa nazyva PGAD - Persistent genital arousal disorder. PGAD mam vtedy ked mam nalezy a teda aj zapal prostaty, inak je to velmi mierne. Toto je najhorsi symptom z toho vsetkeho. Neviete prosim ako postupovat dalej? Uz som skusil kvantum antibiotik, aj urovaxom, aj autovakcinu, beriem aj probiotika, uz som zufaly.

Jaromil

Aby som upresnil, mam od 2019 Bakterialnu chronicku prostatitidu.

Matej

Skus bakteriofagy v Gruzii, alebo v Polsku al ta tam niekto posle (mna urologicka nechcela poslat kvoli europskej urologickej asociacii ktora to neuznava. Toto skombinovat s antibiotikami po desiatich dnoch, ale skor nech oni nastavia liecebny plan. Tym, ze mas furt ine bakterie, tak sa misia aspon opakovat - mas ich v biofilmoch a tak vylezie vzdy nejaka ina pre potravu.

HONZA

JAROMILe, mrzí mě co ti je. Jsem na tom úplně stejně. Bakterii Citrobacter Koser jsem měl taky, ale dokázal jsem se jí zbavit. Bakterie se mě tam taktéž mění, ale aktuálně nejčastější výskyt mám Kleibsiella Pnemoniae. Za 4 roky toho svinstva jsem měl k dnešnímu dni 21 druhů ATB. Zrovna zítra budu odevzdávat ejakulát ke kultivaci. Bakteriofágy moc nefungují. Sám jsem se neužíval, ale z okolí, kdo je užíval nikterat mu nepomohli. Pokud by jsis nechal udělat bakteriofágy na míru, tak tě to bude stát sakra peněz. Z hlediska ATB léčby uvažuji zajet do Říma na prof. Guercinim, pokud budu mít pozitivní kultivaci. Nebo našetřit peníze 13 500 Euro a v nemocnici svaté Zdislavy v Mošticích podsoupit radikální prostatektomii. To jsou dvě cesty kudy bych řešil se vydat pokud máš bakteriální zánět prostaty. Jenom dotaz. Jak vysoké máš PSA, testosteron?

Matej

Guercini je scam. Musel by si dostat aspon 10 injekcii a to so spravnymi antibiotikami. On ani nerobi testy, proste tam napraska vlastny koktejl. Vela ludom sa to aj zhorsilo. Len niektori pocitili mierne zlepsenie. Radikalna prostatoktomia znamena byt do konca zivota impotentny so shorsenymi psychickymi problemami (20% pripadov to s tou psychikou).

HONZA

Ahoj Matěji, jen se chci zeptat znáš někoho kdo u něho byl? Pokud ano, určitě bych chtěl kontakt. Chápej za mě už hovoří naprostá zoufalost.

Matej

Skus hladat na reddite a podobnych forach. Tam sa ludia vyjadrovali, ze poznaju niekoho, kto tam bol. Skoda, uz tu nie je doktor Urban. Vraj niekomu to pomohlo. Polovici ludom.

Matej

Inak Honza, ked mas vzdy inu bakteriu, pozrel by som sa na creva, ci ich nemas priepustne po tolkych antibiotikach.

HONZA

Jo jo to zcela určitě mít budu. Proto užívám kolagen na to, aby se "díry ve střevech zacelili" a vývary z morkových kostí.

Michal

Ahoj, u mě klasika: od prosince svědění v žaludu, močové trubici. Špatně se s tím usíná, ale fungovat se s tím dá. Stav se mění I několikrát během dne, chvíli lepší, chvíli horší. Zajímavé, že nejvíc to svědí a pálí PO vymočení, třeba 15 minut. Ale teď přišlo léto, oteplilo se, a stav je o 90 % lepší. Takhle to mám již 3 roky po sobě, vždy to v létě zmizí. Může a to mít opravdu nějaký vliv telpo, nebo je to spíše psychika? Letos 3x testy PCR moči, ejakulát, 1y výtěr. Žádná bakterie tak prostě není. Na jaře magnetická rezonance - vyrazné zmnožení žilní cévní struktury v rectalis a pudentalis, intimně naléhají a jsou v kontaktu až s útlakem na pudendalis vlevo. Moc tomu nerozumím, ale viděli to 3 cévní specialisté v IKEMu a prý to není nic na léčení ani operaci. Takže vlastně pořád nevím, co to je. Podle jednoho urologa CPPS. Podle dalších 3 ne, protože CPPS bolí uvnitř těla a pouze nesvědí. Bakterie žádná, cévy v cajku :-) hele chlapi, i když je to vyrazně lepší, stále mám někdy horší močení a svědění trubice po vymočení. Je to jako kdybych měl najednou uši trubici a méně močím. Po vymočení takový pocit, je by ještě něco mohlo ven, ale něco uvnitř je stažené a nepustí to. Pak zas jindy močení v pohodě. Svaly?? Napadlo mě, jestli třeba něco nedráždí močové cesty, prostatu, měchýř - jídlo, alkohol, kovy z e-cigarary. Nenašel jsem za 3 roky co to způsobuje.. :-)

Ott

Ahoj, na světě nejsou jen bakterie, které mohou dělat problémy. Jsou i viry, plísně, parazité. Tyto věci doktoři neřeší s testy ti na to neudělají.

Michal

Jinak ještě doplním, že mám tak 1x do roka lehčí formu lupénky - červené fleky po celém těle. Nakonec mi jedna SESTRA u urologa řekla, že lupénka je autoimunitní onemocnění a imunita napadá zdravě buňky. A že to může působit právě i na buňky v pohlavním ústrojí. Prý bych mohl mít CNBU - chronická nebakteriální uretritida. Tomu by napovídalo, jak se to často mění a že to někdy zmizí a pak se to zase vrátí. V místě uretry je nerovnováha a reakcí je svědění, pálení a občas jakoby zúžení močové trubice při močení. Prý by na tento zánět mohl pomoci ibuprofen, ale nechci se ládovat chemií... ??

Michal

Takže musím každý rok vydržet 6 měsíců, než si s tím tělo poradí a pak se zase bát, kdy se to vrátí? 🤣 Můžu si udělat jako samoplátce testy na kvasinky, viry atd. ??

Jonáš

Ahoj, tak mě bohužel kultivace dopadla špatně, jak jsem čekal. Bolesti jsou stále a v kultivaci ejakulátu opět Klebsiella oxytoca, doktor mi řekl, že je z toho zoufalý a neví co dál se mnou. Posíla mě do nemocnice k jinému urologovi, protože už si neví rady a já jsem z toho taky pěkně zoufalý...

Jonáš

Tak oprava, jedná se klebsielu pneumoniae, tomu vůbec nerozumím. Podle citlivosti měla být citlivá i na antibiotika, které jsem užíval šest týdnů...bral jsem levoflaxin. Opravdu netuším co dál se mnou bude...

Matej

Prave mi nasli kalcifikaty/kamene, takze som uz uplne v prdeli. Bud mi ich moze niekto odstranit aby aom mohol riesit bakteriofagy spolu s antibiotikamk, alebo urobit rovno radikalnu prostatektomiu.

Jonáš

Ahoj, tak mám nějaké další informace. Mám teda taky kameny v prostatě a docela velké přes jeden centimetr. Do toho pozitivní ejakulát na klebsielu, ale negativní první proud moči po masáži prostaty, čemuž pan primář nerozumí. Dále mi nabídl endoskopicky odstranit kameny v prostatě, že by to mohlo pomoct. Mám z té operace ale strach a je to taky s nejasným výsledkem, nemusí to taky třeba vůbec pomoct...

Matej

Prosim akeho mas primara? Potrebujem sa tych svojich endoskopicky zbavit. Samotne vybratie kamenov ti nepomoze ale stale lepsie nez radikalna prostatektomia. Je potrebnento riesit naslesne bakteriofagmi + antibiotikami. Napr. 10 dni fagy, 10 dni fagy + antibiotika, idealne bakteriocidne a 10 dni fagy. Zial sa fagy davaju na 20 dni a potom je 10 dni pauza kvoli moznemu vzniku rezistencie, takze je idealne sa poradit s lekarmi v Gruzii.

Matej

Prosim prosim o ten kontakt na toho primara... matej.paulovic(A)gmail.com

Marek

Ahoj Matěji a nezkusil ses o tom pobavit s tvým současným urologem ? Můj urolog, starší pán má za to, že do prostaty se nemá sahat, pouze v případě karcinomu.

Matej

Ahoj, skusal a neodporucaju viaceri. Ale co s tymi biofilmami v nich?

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

78%
22%
Zatím hlasovalo 165 lidí
reklama https://www.lekarna.cz/boiron-oscillococcinum-1-g-granule-30-davek/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=Boiron_oscillo

Mohlo by vás zajímat

Alergie na chlad

Alergie na chlad propuká hlavně na podzim a v zimě, kdy se vlivem chladného počasí zvyšuje počet těch, které trápí nepříjemné kožní projevy při pobytu v chladném či mrazivém vzduchu nebo po přechodu z tepla do zimy či naopak. Nejčastěji se jedná o zarudnutí pokožky, kopřivku s úporným svěděním, popraskání kůže nebo otoky těch míst těla, která nejsou dostatečně chráněná oblečením.

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Strupy v nose

Dobrý den, jsem nachlazený a mám rýmu. Udělaly se mi strupy v nose, kterých se nemůžu zbavit. Je to bolestivé a nevím si s tím už rady. Co bych na to mohl použít, abych se toho zbavil?

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce