Ahoj chlapi, jsem "rád" že jsem narazil na tuhle diskuzi, člověk alespoň ví, že v tom boji není sám, přeci jenom tohle není téma, které by člověk mohl rozebírat s kde kým na potkání. Člověk si v tom připadá úplně osamělej. Štve mi jak malý pochopení, povědomí a celkově nezájem tohle řešit i ve vztahu k nějakému vývoji účinné léčby současná medicína má, přitom to výrazně omezuje život, nechci psát, že ho to doslova kurví. Je to daný asi tím, jak je to choulostivé téma a málokdo by za to dokázal veřejně bojovat. Já sám si pamatuju na svojí první návštěvu urologa, kdy jsem se tam bál vůbec jít. Možná kdyby se všichni chlapy s těmito problémy spojili a založili nějaké fórum, zatlačili na lékařskou společnost.... Bojuji s tím už 9 let, pokud se nestane zázrak, tak v březnu oslavím jubileum :). U mě to začalo spíš bolestí nadvarlat, která se časem přesunula jakoby do konečníku. Těžko dokáži odhadnou co bylo přesně tím spouštěčem, ale asi to bylo vícero faktorů najednou, jednak zima, v té době jsem začal po škole pracovat jako mistr na stavbě, hrál jsem hokej, do toho stres v práci, těžký životní období, lehce promiskuitní život a samozřejmě večírky a spousta chlastu. O nějaké životosprávě nemůže být ani řeč, do svých 28 let jsem v podstatě od dětství lemtal jenom sladký limonády. Stravování ve fast foodech, čínách, kebabech, takže asi ani moje ledviny nebyli v té době už úplně ve formě :) Když na to vzpomínám, tak dva tři roky zpátky než mi to začalo, tak jsem kolikrát po obědě pozoroval, že mi bolí v zádech, zhruba tam kde jsou ledviny a byl jsem strašně unavenej po každém jídle, ale nějak jsem tomu nevěnoval pozornost. Když na tím tak přemýšlím, tak si myslím, že tohle onemocnění má hodně co dočinění s tím jaký člověk vede životní styl a zakládá si na něj možná v letech kdy ještě ani nemá tušení, a u někoho to jednou přeteče a u někoho taky třeba ne. Po tom co jsem vyzkoušel několik urologů a všechny možný antibiotika co byli na trhu, jsem to s doktorama vzdal. Nálezy žádný. Nějak jsem tenkrát zkoušel všechno možný, přesunul jsem se v práci do kanclu, abych nebyl na zimě, přestal jsem hrát hokej, začal jsem studovat životosprávu, koupil si odšťavňovač :), pil zeleninový a ovocný šťávy, musím říct, že když to člověk vydrží být na těch šťávách a k tomu jíst jenom tzv. zásadotvornou stravu, tak já už po týdnu na sobě pozoroval výrazný zlepšení, ale problém je že jsem to nikdy dýl jak ten tejden nevydržel :), člověk strašně hubne a připadá si jako blázen. Takže jsem si našel nějaký kompromis, trochu se uklidnil v životě a musím říct, že jsem pak měl roky, kdy jsem měl potíže jenom velmi malý, nebolelo mě sedět na židli, cítil jsem jenom malý tlak, kdy jsem cítil, že tam něco je, ale s tím se dalo celkem bez problémů žít, jenom po alkoholu to mělo tendence se vracet, ale to bylo vždycky jenom na pár dní. Jenže mi otrnulo a znova jsem šel pracovat na stavbu, znova jsem začal hrát hokej, znova víc stresu v práci, no a ty období, kdy se to vracelo začali být častější a delší, ale pořád se s tím dalo celkem žít, až před rokem se to rozjelo tak, že už jsem celý letošní rok strávil v bolestech. A tím celý myslím opravdu celý. Takže už jsem opravdu zoufalej. Trochu jsem to zkrátil, nechci se tady rozepisovat na 5 A4, co už jsem všechno pro to udělal a zažil, stejně to budeme mít vesměs všichni podobný. Jenom co by možná stálo za zmínku, čím bych mohl být přínosem tady, mám osobní zkušenost s dr. Guercini v Římě, o kterém se tady taky někdo zmiňoval. Byl jsem u něj letos v březnu a návštěvu u něj bych asi spíše nedoporučoval. Osobně jsem ho vyhodnotil jako velkého obchodníka s lidským neštěstím. Na žádné injekce, řekl bych naštěstí, nedošlo. Udělal mi sono přes konečník a u toho jsem močil do trychtýře, pak mi prohmatal, je teda pravda že věděl kam sáhnout, sahal na prostatu, to jsem necítil, pak zajel někam jakoby do strany kde jsem teda ucuknul bolestí a to prej, že je ňákej pudendální nerv. Pak jsem šel do čekárny on mezi tím sepsal zprávu, pak si mě zavolal a ukazoval mi na fotkách toho sona, jak prý prostata není zánětem postižena skoro vůbec a co tam svítilo byli ty pudendální nervy a celkově nervy v té oblasti. Takže je prý potřeba uvolnit ty nervy. Vysvětloval mi to tak, že když budu pořád držet zatnutej biceps tak mi taky začne bolet. No upřímně vůbec nevím co si mám o té návštěvě myslet, buď je to úplnej podvodník, nebo je na tom něco pravdy, ani nevím jestli na fotkách z rektálního sona se dají vidět zanícený nervy.
Přidat nový komentář