Pro všechny, souhlasím s někým, kdo psal výše, že vždy za chronickým zánětem prostaty je nějaká infekce, minimálně na začátku to tak je vždy. Já jsem měl dlouhodobý problém s Enterokokem Faecalis poslední roky. Pravděpodobně jsem se ho zbavil díky injekcím do prostaty a semenných váčků u docenta Urbana, bylo to na dvě opakování, v plánu byli tři, ale od toho jsme nakonec upustili, je potřeba počítat s tím, že dočasně bude mít člověk větší bolesti v zadku, tam kde se nachází prostata, zejména u sezení, zároveň přechodně krev v ejakulátu což pak zcela vymizí, taktéž se může zvýšiš PSA o cca 1,5 jednotky, pak to postupně zase klesá. Důležitá je eradikace infekce. Injekce do prostaty mohu spíše doporučit. Pokud má někdo bakterii, na kterou je účinný Moxifloxacin, tak pak ještě ten, ale může mít nepříjemné vedlejší účinky. Samozřejmě u opakovaných nálezů stejné bakterie z kultivací ejakulátu je samozřejmá autovakcína dlouhodobě, třeba dva roky v kuse, že zrovna bakterie není přítomna v ejakulátu neznamená, že z prostaty potažmo semenných váčků zmizela, může se poté zase objevit, a proto je dobré vakcínu brát dlouhodobě. Dále co se týče antibiotik, lze vyzkoušet i antibiotika do žíly např. Piperacilin/Tazobactam či na gramnegativní bakterie Ceftriaxon či Ceftazidim, vždy záleží jaká je to bakterie a jakou má citlivost. Lze jasně doporučit, aby každý pacient spolupracoval SÁM s nějakými laboratořemi a tam konzultoval. Nelze spoléhat jen na lékaře, ty kapacitně nemohou podrobně edukovat pacienty o všem a vše řešit do podrobna. Hlavní je iniciativa pacienta. V laboratořích v Praze velmi ochotně mikrobiologové konzultují. Docent Urban již bohužel nepracuje, ale možnost injekcí je u Guerciniho v Říme. Je to dobrá možnost před odoperováním prostaty, které lze doporučit až jako poslední možnost a to pouze v případě, že opravdu člověka bolí prostata jako taková, tedy obvykle bolesti v konečníku, v hloubi, kde je prostata a nebo na hrázi. Pochopitelně za soustavně výrazně zvýšeného PSA. Určitě je nesmysl, aby někdo o tomto uvažoval, kdo nemá výrazně vysoké PSA na svůj věk dlouhodobě. Taktéž operace jedině roboticky, stojí to 320 000,- Kč, ale to je slušná cena za vyřešení problémů, lepší než se oběsit. Nicméně mám za to, že správná antibiotická léčba dostatečně dlouhá správným antibiotikem v kombinaci s vakcínou může problém vyřešit nebo výrazně zmírnit. Samozřejmě odeznívání bolestí je postupné po eradikaci patogenu a může to trvat i půl roku až rok, základ je mít čisté kultivace resp. mít tam bakterie, které nejsou patogenní. Některé bakterie nemají velký význam a mohou tam být. Plus opakuji injekce nejsou špatná volba i když se musí počítat s dočasným diskomfortem, ale nic hrozného. Já bych na ně šel znovu s odstupem času. SAMOZŘEJMOSTÍ je SEX S KONDOMEM, kdo dělá něco bez něj, nemůže to myslet s vyléčením vážně, doporučuji i orální sex s kondomem nebo se nechat olizovat mi prostor žaludu, tedy sliznice. Dále nasadit kvalitní probiotika takřka doživotně. Kdo se tady zminoval o bakteriofágách, ty už jsem bral a beru, lze čekat pouze velmi pomalý účinek, který sám o sobě nikoho nevyléčit, ale jako doplněk si myslím, je to vhodné. Já beru INTESTI bakteriofágy. V podstatě není protiinfekční metoda, kterou bych nevyzkoušel. Kdo by se chtěl ptát na něco, tak 721 221 339 a do zprávy napsat rovnou PROSTATITIDA
Přidat nový komentář