Dobry den, bohuzel se pridavam k Vam do diskuse. Minuly tyden jsme se dozvedeli z histologie dg glioblastom IV. Muj tatinek byl jiz pred 17 a 12 let opakovane operovan s nadorem na mozku, ale tenkrat to bl "neskodny" astrocytom. Po druhe operaci sice ochrnul na levou polovinu tela, ale v Kladrubech ho dali dohromady a i on svou vuli, pravidelnou rehabilitaci se dal tak do kupy, ze opet zacal ridit auto a jezdit na kole (denne zvladl i 60 km). Nikdo, kdo ho tenkrat videl v Kladrubech na voziku, tomu nechtel verit. Pote chodil na pravidelne MR, nejprve po pul roce, pak po roce a posledne rekli, ze staci za 3 roky, ze je uplne v poradku. No a letos 2.1. doma zkolaboval, zachranka ho odvezla do nemocnice, kde na MR zjistili dalsi nador. Prevezli ho na Homolku, kde je v peci lekaru jiz tech 17 let. 3x se operace rusila, protoze se pridavala jedna komplikace za druhou. Ale presto nam rikali, ze podle lokalizace nadoru a MR by nemel byt problem jej odstranit, ze je sice velky, ale zapouzdreny. Vsichni jsme se upinali k operaci, ktera nakonec po 2mesicni hospitalizaci skutecne probehla. Pote uz lekari tak optimisticti nebyli. Nador nemohli odstranit cely, je v blizkosti mozkoveho kmene. Operujici lekar (pan v letech) nakonec prohlasil, ze je toto velmi raritni, ze jej videl teprve popáté za svůj život. No a tento čtvrtek jsme se dozvěděli dg a prognozu. Tatínkovi zbývá max. 14 týdnů, a to jen pokud nebudou komplikace. Zvažuje se ozařování, ale opět vzhledem k lokalizaci, by bylo více komplikací, než užitku. Už nevím jak dál. Víte, minulý rok bojovali o život moje dvojčátka a tatínek byl jediný, který věřil, že to vyhrají. Vždy stál při mě a je to můj nebližší člověk. Když přežil tuto poslední operaci, tak jsme si hned začali plánovat, co vše uděláme, jak bude u nás a pomáhat mi s dětmi, budeme chodit na procházky atd. a najednou ta hrozná zpráva. Tatínek jí neví a zakázali jsme lékařům mu to říci. Teď sedím u internetu a hledám příběh, kde by se stal zázrak. Ale žádný takový není.
Přidat nový komentář