Dnes sú to dva týždne ako sme pochovali nášho syna. Boli sme týždeň na "dovolenke" (silné slovo po takej strašnej skúsenosti). Nedalo mi a nazrela som k vám, vlastne k nám... do tej veľkej smutnej "rodiny"... Som veľmi rada, že sa to tak "rozpísalo". Moje vnútro je zvierané strašnou bolesťou, ale aj napriek tomu by som ešte chcela niečím prispieť. 1. Keď ochorel náš syn, môj ujo sa ma spýtal, či sa na túto diagnózu MG už niekto vyliečil. Ak sa to podarilo len jednému človeku, tak potom nemôže mať prívlastok "nevyliečiteľná". A ja viem, že taký ľudia sú. Takže sa nevzdávajte a bojujte. Ale tiež vám prajem múdrosť, aby ste nehnali veci do krajnosti a tak udržiavali svojich blízkych pri živote v utrpení. Ja som tiež odmietla ožarovanie celého mozgu synovi. Vedela som, že to nie je cesta. Bolo by to sebecké. 2. Ak už viete, že váš blízky má pred sebou už len krátku cestu, tak vám chcem poradiť, aby ste boli s ním čo najviac. Záleží samozrejme na vzťahu, aký máte. Vysvetlite si svoje nedorozumenia. Vyriešte si problémy a nezhody. Rozprávajte sa čo najviac a otvorene, čo na ňom milujete, čo si vážite. Odpustite si, ak ste si ublížili. Opakujte mu ako ho máte radi. Snažte sa spomenúť si na všetko, čo by sa malo nejako vysvetliť a poriešiť. Samozrejme ako to situácia, choroba a povaha človeka dovolí. Lebo odrazu sa dvere zatvoria. A už ich neotvoríte. Nemôžete prosiť o odpustenie, nemôžete vyznať lásku, priateľstvo, žiadny cit. Nemôžete pohladiť, pritúliť sa .... už neexistustuje cesta späť ... Zažila som to 2x. Viem, o čom hovorím. Otvorte svoje srdce, náruč .... Lebo potom sa už nič nedá vrátiť ... A vy žijete s bolesťou nad stratou milovanej osoby a navyše zistíte, že ste na to, alebo ono pozabudli ... to sa síce stane, ale skúste pre to urobiť čo najviac. Ďakujem úprimne za vyjadrenia sústrasti... Nikdy sme sa nevideli, ale máme k sebe blízko ... vaša Medúza
Přidat nový komentář