Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Eliška D

Samozřejmě všichni dostanete bublaninu a jedině na skleněný talířek.

Karel

Eliško, já chci rohový kousek, prosííím.

Xandra

A obsluhuje tu kdopak? Ten náš nadupanej třicátník co nás hnal do toho kopce nebo ta osumnáctka?

Robin

Pokouším se obsluhovat já, pak ještě vydatně pomáhá Karel a jestli to takto půjde dál, budeme nuceni hledat posily. Byl by zájem? Odměnou je spokojenost zákazníků, čistý vzduch a pohled na voňavé baby a chlapi.

Robin

Káva není problém, již se řítím, akorát mám dilema, jeden chce mojito, druhý mochito, tak mám strach co bude chtít třetí... :-)

Xandra

Pinacolada by nebyla ? Tu já můžu taky.

nováček

a kdo semnou bude pít to mojito???? Říkala jsi, že to můžeš

Xandra

Zvládnu obojí, pěkně po sobě, jsem nekuřák - né abstinent.

Karel

Robine, já chci moje tooooooo, herdek ta skleróza. Lepší než porcelánoza.

nováček

Světoběžník nejsem, ale aspoň můžu říct, že jsem viděla Alžír, Kubu a to prasátko dobře opečené mňam mňam

Karel

Ty jsi viděla mojí fotku z pláže?

nováček

Nepřeháněj, myslela jsem na tu bublaninu, prasátko a pivo, kávu a něco studenýho za krk, je tu horko

Karel

Vždyť o tom opečeném prasátku jsem psal.

Eliška D

Karle dostaneš 4 rohový kousky.Víc nemám.

Karel

Tak jich příště udělej víc. Nejlepší do kulaté formy.

nováček

Já nevěděla, že jsi na tom tak dobře, že jezdíš opékat prasátka k moři, to my musíme tady u nás

Xandra

Včera výstup na Nekuřáka, dnes kavárna Voňavý sen co budem dělat zítra ? Co takhle jít tancovat? Ať vytancujem tu bublaninu . Ale potřebujem ještě nějaký nekuřáky aby nekuřačky nezůstaly sedět. Kdepak je Pav-lik?

nováček

Xandro zítra má být horko, pojďme do kina tam je klima.

Apolenka

Do letňáku....:-)))

sigrid

Koukám, že je tady teď mnohem víc legrace než když jsem přestávala kouřit já. Docela Vám tu kavárnu závidím a kdyby Vám zbylo jedno presso bez mlíka a cukru, tak bych se s dovolením připojila. Koukala jsem, že tu řešíte problém váhy. Tedy - nebojte se! Jen ve zkratce moje historie: přestávala jsem před sedmi měsíci z padasáti kousků za den, po třiceti letech. Prvních pár týdnů nekouření jsem nepřibrala nic a už jsem se radovala, ale pak to začalo, co týden to kilo až jich bylo dvanáct. Ať jsem dělala, co jsem dělala dolů to nešlo. Zkoušela jsem Meridii, tekutou dietu, nic. A teď už asi osm týdnů to jde dolů stejným tempem jako to šlo nahoru. Co týden to kilo. A to jsem ani nijak moc nezměnila jídelníček nebo životní styl. Jediné co jsem upravila bylo vyloučení tuku (prakticky veškerého, tzn. vše libové a žádný tuk na úpravu, jen jedna lžička oliváče denně) z potravy a honičku tu já mám pořád. Tloustla jsem i při ní, tak jako teď hubnu. Úprava metabolismu po vynechání nikotinu trvá půl roku až rok. U mne to byl ten půl rok. Takže nezoufejte, co šlo nahoru, půjde zas dolů. Všem Vám držím palce a prosím, pokud sem ještě občas přijde Zdenka, moc ji pozdravujte.

Xandra

Sigrid přisedni si, rádi tě tu vidíme, ty už jsi na Nekuřáku vztyčila slavnostně vlajku a těď máš na to presso nárok. Dík za povzbuzení, co se týče váhy, začínám z toho mít depku, snad to fakt půjde potom dolů. Zdena je na dovče na Slovači, určitě se ozve až se vrátí a ráda tě uslyší.Legrace je tu teď spousta a všem nám to moc pomáhá - trošku možná působíme senilně, ale to nám je fuk. Účel světí prostředky a pokud ta naše partička pomůže zase někomu odhodit vajgla tak to splní svůj účel. A nám to pomáhá určitě taky.

Robin

Omlouvám se, že jsem najednou tak nějak utekl, ale byl jsem zcela nepřipraven na zásah rodičovských povinností.

Apolenka

Holky necháme chlapy doma...:-))ušetříme je pohledu na upečená selátka...:-)))Chlapi zítra je dámská jízda,ať se tuky hejbou společně s bublaninou.

Apolenka

pojď s námi do letňáku...:-))nasměješ se dosti a kilíčka půjdou dolů jedna dva...:-))

Lenka č.2

Já jdu s tebou Apolenko, ty erbegy mě štvou!!

Karel

Lenko, buď vděčná za erbegy. Až tě sklátí mojito, alespoň si nic nezlomíš. Robine, zátra máme volno, tak si půjdem zakouřit za školu, aby děvčata nevěděla.

nováček

No tak Karle lepší zábava tě nenapadá????

Robin

Vyber školu, pošli adresu a zakouříme. Ale před holkama ani muk, jasný....

Xandra

To se řéééékne a budete mít průůůůůů..r

nováček

Za školou jdou dělat i jiný věci, kluci nekuřte, vždyť to není in

Karel

Robine, to dohodneme mailem, děvčata nebudou nic vědět. Přece tu nebudeme brečet sami. Nebo si zazpíváme Krásný hled je na ten Boží svět... Všem spáčům a odcházejícím krásnou a voňavou noc. Dnes tu chybí Lubica, JC se do ní pustil na doktorce, snad jí nezlomil.

Robin

Od doby zamoření ostatních diskusí nikam jinam, než sem, nechodím. Tady mne to baví, dodává mi to odvahu a sílu jít dál a nepochybovat o úspěchu. Mám rád sklo jakékoli barvy, velikosti a tvaru, porcelán nepotřebuji. A nepotřebuji nic, co by mohlo ohrozit úspěch naši expedice, či kavárny.

lubica

Ahoj, moji milí! Teda vám je tu ale dobre! Kávička, prasátko, bublanina, mojito,...samé mňamky. Ja som si dnes po príchode z práce trochu zdriemla, po zobudení so sem prišla, no a čítam a čítam a závidím, ako vám dnes bolo super a ja som to zmeškala. Kým som dočítala tých 14 dnešných stránok, tak som vyhladla, že som sa musela ísť najesť, takú chuť ste mi narobili, no ale prasátko to nebolo. Karle, mňa len tak niečo nezlomí a už vôbec nie nejaký sloník v porceláne. A čo sa týka tej váhy- aj ja mám s tým problém, tak som velmi rada, Sigrid, že si napísala svoju skúsenosť, trochu ma to upokojilo. Dala som sa na delenú stravu , zatial sa nič nehýbe, no ale ani sa nečudujem, keď sa na noc takto napráskam! A ešte niečo Vám musím povedať: Nikdy som vás nevidela, ale mám pocit, že vás poznám, ste strašne zlatí.

Apolenka

Heléééé opovažte se hulit ani za školou,ani za bukem....:-))nic nebude,to tak jdete s námi a hotovo basta..:-))

Xandra

Apolenko a co zejtra v tom letňáku dávaj ???? Brala bych Harrisona Forda když už je to dámská jízda.

Apolenka

No to nevím,doufám že to nebude Janko Hrnek za pultem.....:-)))to snad bych asi raději byla přesčas v práci...:-)))

Robin

To jsme chtěli slyšet, žádná dámská jízda, pěkně společně, kolektivně, soudržně, bez cigaret a na čerstvém vzduchu.

Xandra

A kdo chtěl hulit tajně s Karlem za školou? Asi my né ?

Robin

Kdo vám to prásknul, toho si teda najdu a pěkně si ho podám, pacholka jednoho.. :-)

Karel

Tys myslela, že budeme hulit cigára? :-))) Nováček nám přivezla z Kuby pravé Havana doutníky a to se do kouření nepočítá, protože se nešlukují. Když mohl Chamberlain a Hemingway, proč ne my?

Robin

Jo jo, tak to bylo, přísaháme.... Jenom doutníky z Kuby do naši huby.

Apolenka

Bych taky brala kousek z Kuby do.....:-))))

nováček

Jasně pěkně pod dohledem všichni do kina. takže zítra a jestli nepůjdete všichni sopát, tak já se taky nedostanu. A kde je dneska Lubica????

nováček

myslela jsem spát

Xandra

Tak teda dobrou a zítra páček shledáček

Apolenka

Neboj sem tam špíček na to se nehraje..:-)si nemysli,že já nejsem na tom o nic lépe. Začínám být jak v tom vtipu...jde ženská po pláži a chlap jí říká:"jéjda mladá paní zapoměla jste si spodek od plavek" a ona na to hrdě přizdvihne tu barumku v předu a řekne:"vem si brejle fešáku".......:-)))

Robin

Tak milá Sigrid, vezmi prosím u nás místo. Kávička dle přání bude co nevidět. Děkujeme za tak vzácnou návštěvu a poznatky ze života zkušeného nekuřáka. A přátelé, jak tak koukám na hodiny, tak se pomalu, ale jistě blíží čas, kdy dorazí naše společná Expedice Nekuřák do dalšího tábora k přenocování. Tak pomalu dopíjejte kafíčko, dojídejte bublaninu a připravte se na pochod. Kytaru už držím za krk, teď už zbývá ji pouze zmáčknout na tom správném místě.

nováček

Dobrá partťáci, zítra na Vás čekám před kinem, i když letní kino s klimatizací nevím nevím, ale třeba bude pršet, což nám nevadí, protože nekouříme. bylo tady s vámi dneska moc fajn a sigrid by mohla i na kopec po tom kině

Apolenka

Musím se připojit k názoru sigrid.Teď chvilku vážně.Můj muž přestal kouřit měl škaredou nemoc,jakmile přestal začal nabírat motoreskum-bleskum....:-))jist ě si dokážete všichni představit ty nervy s mužským který nekouří a provozuje bílý sex...:-))Po roce a půl nekouření začal zase hubnout a dnes má ještě o dvě kila méně,než přestal kouřit.

nováček

Eliško dík za bublaninu byla výborná, Robine kafe umíš vařit výtečný, Xandro pařit by se s tebou dalo a Karle doufám, že dojde i na to pečené sele s tím pivem, přeji Vám dobrou noc, dneska jste mně fakt podrželi všichni, vím, že s vámi kouřit nebudu

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

80%
20%
Zatím hlasovalo 137 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce