Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Xandra

Holky budem slavit první kvartál :-)) Vedu o jedno kilčo nad Pavčou - mám nahoře 3 a bohužel v břiše. Zatím co měsíc tak jedno kilo. Ve třiceti jsem na 1/2 roku přestala kouřit a přibrala jsem 6 - doteď je nemám dole. Pak jsem zase začala. Tak doufám, že v roce to nebude 12 a tak dále. Eliško kolik to dělá tobě? Snad se nám ozve i někdo z nekouřících extra mazáků a napíše, že to jde shodit a kdy se to zastaví. Aby nám to nekazilo radost z nekuřáctví.

Karel

Xandro, nechci Ti kazit radost, ale jedna věc je jistá, že je to naprosto individuální. Každý člověk si nese od narození jisté dispozice a já např. mám smůlu. Jenže, já jsem kluk, který vyrostl v mlékárně, tedy v prodejně mléka a mléčných výrobků a pamatuji nejen lístkový přídělový systém, ale především mléko v konvích. Ráno do školy - hrnek studeného mléka, příchod ze školy - hrnek studeného mléka a droždí, po běhání venku - hrnek studeného mléka ... denně 2 litry mléka. Už chyběla jen mouka a bylo na buchty zaděláno. Na vojně 85kg/180cm, ještě ve 40ti letech 92kg. Pak jsem 2.2.1988 přestal kouřit. Během 14 dní 106kg a dále každý rok o 2kg více až na 125kg. Před čtyřmi roky jsem řekl A DOST! Změnil životosprávu (diabetes II), dnes mám 110-112kg a MUSÍ to jít zpátky na DOCENTA (alespoň těch 90kg). Také jsem přidal více pohybu a ležing (je vědecky prokázáno, že se hubne, neboť se nejí) a výšlapy do 12.patra pro posílení srdeční činnosti. Mám však známého, který přestal kouřit, jedl jako nenažraný a za dva roky nepřibral ani kilo. Někdo se prostě při nekouření musí trápit a jiný si to užívá. Dost záleží i na metabolismu člověka. Moje žena snědla za den okurku, 4 rajčata a papriku a přirůstala také. Jak říkal Vláďa Menšík: "Stoupnu na váhu, ukáže 95kg. Zvážím rohlík, 10 dkg. Sním ho a váha ukáže 97kg. Asi se do mně dostává nějaký luft."

Eliška D

No já 4 kg , ale to bylo hned první 2 měsíce. Ted to držím .Nechala jsem si napsat Meridii, ale moc to nepomáhá . Chce to prostě n.....t. Vždycky jsem se chválila jak jsem dobrá že nekouřím, a hned jsem se odměnila čokoládkou nebo nanukem .A ejhle už jsem nosila 4 kg navíc. Ted už stojím na váze a věřím že to půjde dolů.

Karel

Eliško, nejen že to půjde dolů, ono to MUSÍ jít. Když se to tam jednou dostalo, tak to musí i ven. Tak to je pěkný dvojsmysl, mám samozřejmě na mysli ten tuk. To jsou ty erotické sny po CHx. Jako jste musela mít při odvykání kouření dostatek vlastní vůle (CHx by to sám nesvedl), tak jí určitě budete mít i při hubnutí. Meridia není právě nejlepší, je to psychofarmakum jako CHx a ty dva léky společně nebo hned za sebou nejsou nejlepším řešením. Stejně tak nejsou řešením žádné přísné diety, ty způsobí jen jojo efekt a výsledek je ještě horší. A vůbec nejhorší je hladovění. Podívejte se výše na můj příspěvek. 15 let jsem se snažil sundat váhu dietami, za pomoci dietologů. Každý rok jsem jezdil do lázní a tam mi nasazovali různé diety. Ano, za 3 týdny jsem shodil 2kg a za týden doma přibral 4kg. Podstata je jednoduchá. Pravidelná (ve stejné časy) strava 5x denně, ale v polovičních dávkách (takové dětské) než dosud a vybírat si ta správná jídla, málo kalorická a netučná. Skutečně lze sestavit velmi chutný a málo kalorický jídelníček. Mnohdy slyším, já nesnídám, pak mám v závodní jídelně oběd a večer si u televize jen zobnu. To je chyba. Snídaně má být rozměrná co do vlákniny (jogurt, nízkotučné sýry, kvalitní šunka a vždy zelenina). K svačině jablko nebo jiné ovoce (ovoce obsahuje dost cukru, tak s mírou). Oběd v závodní jídelně, jen hlavní jídlo (knedlíky, vepřové a smažené vynechat) v polovičním množství příloh, polévku do sklenice, tu si přihřejeme doma k večeři. Odpolední svačina zelenina (strohaná mrkev, kedluben, ředkev, rajče...). Večeříme nejpozději v 19 hodin (4 hodiny před spánkem). K tomu přidáme procházky a trochu cvičení a výsledek se MUSÍ dostavit. Nepodléhat panice, jestli kila hned nepůjdou dolů. Je to jako s nekouřením. Chce to čas, vůli a trpělivost a Vy to dokážete.

Eliška D

Karle, díky za podporu.Ono vlastně všechno co mám jíst a dělat vím ,ale je třeba to dodržet a to je horší. Ale se s tím poperu.To nutkání na cigaretu člověk kompenzoval nějakou mlskou.Ted už to je lepší . On totiž manžel ) )sám nekuřák a hubenour )) , rád popapká a to je potom těžký. Jinak si na foru tykáme ,ne.Pa,pa.

Karel

Eliško, netřeba vysvětlovat, vím, jaké to je. Ač spotřebuji hodně mléka, jogurtů a sýrů, mé pozornosti neunikne ani hořká čokoláda, nejlepší odměna nejen pro děti. Navíc jsem jezdil hodně na služební cesty a mnohdy nebylo možno se někde zastavit na oběd, ale musel jsem kvůli cukrovce pravidelně něco pojíst, abych se nedostal do hypoglykemie. Co je nejlepší na cesty, aby to přežilo i vedro v autě? Samozřejmě, sušenky a nečokoládové oplatky. Suchý rohlík není nejchutnější. Na jedné straně cukrovka a nutné omezení cukru, na druhé sušenky. Bylo to dilema, ale dnes už je to za mnou (důchodce) a tak raději tu čokoládu jako odměnu. Jen kdyby je prodávali po čtverečcích a ne celé tabulky. Cigarety jsem se dokázal vzdát, ale na ulomení jen kousku z čokolády nemám dost sil. Ona se na mně tak pěkně dívá a prosí o snědení a já nikomu nedokáži odříci. :-))) A totéž bylo s jídlem, žena uměla výbornou svíčkovou na smetaně, španělské ptáčky se smetanovou omáčkou ... a mně maminka od malička vychovávala, že zbytky se na talíři nenechávají. Teď jsem 4 roky sám a tak není problém si uvařit jen trochu nebo si to rozdělit na dva dny. Budeš to mít těžký boj, ale ty to určitě vyhraješ. Konec konců, souhlasím s Apolenkou, že do nějaké "modelky" nic není, nejhezčí jsou ta naše boubelatá česká děvčata. Páček nekuřáček.

Lenka č.2

Dobrý večer všem, jsem tu na to kafe..??

Karel

Dobrý večer mladá paní. Jakou kávičku si budete přát? Je libo dobrou cigaretku?

Lenka č.2

Ale fuj pane, já jsem přece nekuřačka a dobrou cigaretku neznám..!!

Karel

Vy budete stát? Račte se posadit, křesílko je měkoučké :-)))

nováček

prosím také kafe, myslím, že si ho dneska zasloužím, jsem tu dobře v kavárně sen????

Karel

Nováčku, pěkně vítám. Kampak se nám ti naši rarášci zatoulali? Jestli oni někde tajně nepokuřují. Až přijdou, budou dýchat do nikotinmetru.

Lenka č.2

Ty jsi ale rarach,víš,že mám spálenej ten z....Ale to kafčo by bodlo.Ještě nejsi přiotráven těmi lakýrníky,mýho mužskýho ty výpary loni docela položily a když si představím to vedro,je mi tě líto.

Karel

Lenko, já už lepší nebudu. Jak si mně ženy vychovaly, takový jsem. Ovšem musíš uznat, že gentleman. Ty to nemáš doma zařízené, že pískneš a řekneš "Kávu prosím" a manžel uvaří a přinese? Ti fešáci skončili v poledne a dnes to smrdí méně než včera. Pařáček byl ovšem dnes pěkný, schválně co přijde zítra. Kde se nám to procesí zatoulalo? Že oni si dávají někde pivko a na nás zapomněli?

Eliška D

No ,k té kávičce bych mohla nabídnout před chvíli upečenou třešnovou bublaninu.Ach jo ,zase pokušení.

Karel

Eliško, ty jsi moje spása. Bublaninku to já rád ať už s třešněmi nebo jahodami. Taková pěkně narostlá, žádná přízemní, mňam! Nejraději mám rohy plechu. Talířky z porcelánu nepoužívám, klidně mi to dej na tácek. :-)

Lenka č.2

Můžu se upískat, ale pracuje i s oběma syny v Anglii,vrátěj se až na Vánoce a já mám chuť na kafe teď.Jedině,že bych naučila vařit kafe psa...?? Nevím, kam se nám zatoulali? Podle předpovědí to bude zítra asi pořádná "chumelenice",tak pokud nám to nevyřadí počítače z provozu,bude tu nával.

Robin

Dobrý večer, kamarádi. Tak jsem se konečně na chvilku utrh od povinností a jdu si za vámi na jedno kafíčko sednout a malinko poplkat. Kde je volný stůl?

nováček

Vy dva Lenka a Kája, tak vrkáte, že jste přehlídli, že se už asi hodinu cpu na kafe a nikdo mně nechce.

Karel

Nováčku, koukni nahoru. Já si tě všímám. Robine můžeš začít, mně jednu Vídeň, prosím.

Lenka č.2

Jé, Éliško,nech toho,už mám Pavlův reflex....

Robin

Eliško, mohl bych kousek té bublaniny, to já rád.

Lenka č.2

PrrroooomiiiiiŇ!!!!!!! Honem pojď mezi nás!!

Robin

Karle, ahoj, již se to nese. Jsou další objednávky? Pouze upozorním, že používáme výhradně sklo.

Xandra

Jednou vídeň do skla, ale pro jistotu bez cukru prosím ať pode mnou nerupne židle. A bublaninku Eliško tu bych si dala taky, až sem cítím tu vůni , ale místo toho koušu mrkev. Berete doufám platební karty, nebo se platí šampíkem?

Robin

Platební karty samozřejmě bereme, a to včetně PIN hned u vchodu.

Karel

Platí se vším, jen ne Julínkovkama.

Lenka č.2

Mohli bychom si za ušetřený peníz opéct prasátko???

Karel

Lenko, jsi si jistá, že přibíráš normálně? Nebyl manžel doma na kontrole?

Lenka č.2

Kájo, kontrola občas proběhne,ale jedině,že bych si sama pořídila vnouče??? -chichi Nováčku, jdu s tebou do toho, to já můžu, žádnou depku!!!!!

Robin

Já jsem pro každé dobré jídlo a prasátko mám rád od rypáčku a ž po ocásek. MmmmmmmŇaaammmmmmmmmmmmm

Karel

Apolenko, Xandro, Lubico a další, kde jstééééééééééééé!!!!!!!!

nováček

vy jste tak hodní, už jsem zase dostávala depku, a co takhle mojito k té kávě a bublanině, to by taky šlo nebo né

Karel

Pouč kmeta co je to "mojito"? Už jsem to tady jednou četl a myslel jsem, že je to dámský časopis.

nováček

Je to kubánský rum, třtinový cukr, máta, limetky a jemné perlivá voda a spousta ledu a dá se to

Karel

To piju každý den, jen jsem nevěděl jak se to jmenuje.

Xandra

Děsná dobrota mňam a mlask, to budem vypadat

Robin

Před chvilkou jsem kouknul na předpověď počasí a vypadá to na zítřejší rekordní pařákoden. A aby toho nebylo málo, tak poté prý nastane jakési podivné, ale prý docela kruté bití. No je tohleto vůbec možné? Jestli já to náhodou blbě neslyšel.

Lenka č.2

Kluci a nezapomeňte tu kytaruuuu...!!!Danuš, Apolenko.... kdepak jsteeee???

Robin

Upozorňujeme vážené zákazníky kavárny Voňavý sen, že naše kavárna je pouze pro nekuřáky a se svolením vedoucího rovněž pro nekuřáky - čekatele na den D. Děkujeme za pozornost a přejeme příjemné posezení.

Xandra

Čekatelé ale kouřej venku :-))

Karel

Paní velkomožná, to by byla dyškryminácija. Tady se prostě nekouří a musí se to vydržet. Těžko na cvičišti, lehko na bojišti.

Robin

Tak honem típnout vajgly a šupky dovnitř, ať se nám hejbou kšefty, krucinál............ Tak ne, nebojte, my počkáme, na nás taky čekali a nebyli zlí. Tak až dokouříte, tak vstupte.

nováček

Robine prosímtě co je to ten vajgl, to my nekuřáci neznáme, objasni mi to prosím

Robin

To znají pouze nekuřáci - čekatelé a je to ten smradlavý hnus, který jim visí u pusy a bojí se ho prozatím zahodit. Ale až jim dojde, že ten hnus jim je na nic, tak poletí do kanálu a bude tu voňavo.

Xandra

Já myslela, že je to sprostá slovo - chi chi

Karel

Hlavně se do kanálu vajglem trefit. Jinak je to pokutička za 30 tisíc. Dobře jim kuřákům!

Apolenka

Hupsík...:-)tak jsem tady ujme se mne nějaký fešná obsluha..:-))?Prosila bych ledovou kávičku a Mochito.

nováček

Mně to samé co Apolence, jenom prosím Alžír, taky do skla

Karel

Nováčku, ty jsi nějaká světoběžnice. Nejdríve Kubánský rum, pak Alžírskou kávu, ale česká bublanina a selátko s pivkem je přece jen nejlepší. Hlavně, že tu není nahuleno.

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

80%
20%
Zatím hlasovalo 137 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce