Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Lenka..............

Tak to není moc příjemný příspěvek.................M razí mě.co se děje,??????????????

Lenka č.2

Leni, jestli on to nebude předbouřkový stav, někde možná už bouřkový????

nováček

Doufejme, že se Karel vrátí, bez něj by to nebylo ono.

Lenka......

Lenko2.doufám,že máš pravdu.JSem strašný stresmen a všechno vždycky vidím černě.Možná proto na mě těch pár Karlových vět tak divně zapůsobilo. V Ostravě se zatím sluníčko s mrakama zdárně pere a vzduch už není ani voňavý,ale těžký a nepříjemně horký. Mohlo by spadnout aspoň pár kapek...........a ozvat se konečně Karlík

Lenka č.2

Jsem třetí den bez, ale zatím se necítím nekuřák,jak lehký by bylo šlápnout vedle.... Bojuju a co ty? Jsi v poho? To je fajn, že jsme si blízko, třeba to jednou někde oslavíme...

Dana

Dá se říct, že jsem celkem v pohodě. Na cigaretu nemám chuť vůbec, spíš bych si jen tak někdy ze zvyku šla zapálit, ale to se dá lehce překousnout. Zkouším teď, ač je to docela brzy, snížit večerní dávku CH na polovic a zatím nepociťuji žádné negativní účinky, tak to tak týden nechám a pokud to půjde, tak mám v plánu dlabat CH jen ráno celou tabletku. A to nejméně 3 měsíce, abych to nějak nepohnojila. Co je ale zvláštní a pro mně dobré, je že mi cigaretový kouř od ostatních smrdí. Nevadí mi, že jsem mezi kuřáky, ale divím se, že mi to mohlo chutnat. Tak hlavně, aby to nebyla jen přechodná záležitost a smrdělo mi to navěky.

Lenka č.2

To asi nebude vtip,budem to muset skousnout....

Lenka č.2

No to mám taky, že mi smrdí ostatní a nevadí mi, že ostatní kouří-teda ne tak moc, horší to je, když jsem sama a v klidu, to na mě ty chutě lezou, víš? 3 měsíce, myslíš, že bychom to nezvládly dřív?

nováček

ahoj všichni, prozatím přeji všem krásný dobrý den, včera jsem byla přejezená a přepitá ani paipo už mi nechutnalo, doufám, že se večer sejdeme všichni v kině

Sralbotka

Karleeeeee, to nám nemůžeš udělat. Prosíííííííííím tak mi alespoň poraď s novou přezdívkou, ať mám na tebe vzpomínku. Prosíííííííííííím

Robin

A co kdybychom tě překřtili na Karličku, když nám Karel dává sbohem. Ale bylo by to včetně pomoci při obsluze v kavárně, tak si to nech projít hlavou.

Sralbotka

Karličku beru i s tou obsluhou, ale musí mě nejdřív náš Kája zaučit :o)

Robin

OK, tak se ještě jednou posím s Karlem spojit.............. KAAAAARLEEEEEEEE.... KAAAAAAAARLEEEEEEEEEEEEE... Zatím nic, tak se o to pokusím ještě večer. Teď musím ještě chvíli něco dělat a tak se s vámi uvidím v kavárně, kterou otvíráme dnes kolem 21 hod.

nováček

Karle neblázni, kdo bude hulit s Robinem za školou moje doutníky z Kuby????? Tak šup,šup zpátky. A večer do kina

Robin

Kamaráde teď nestíhám, ale večer ti pošlu email, v podstatě souhlasím skoro se vším, co jsem stihnul přečíst. Dej mi čas do večera, určitě se ozvu.

Honza

Sleduji občas tuto diskusi, ale spíš pasivně. Sám jsem dnes 4. den bez cigaret, no ideální to není, ale zatím se držím zuby nehty. Sám jsem veliký slaboch, několikrát jsem to už zkoušel a vždy selhal po krátkém čase. Děsí mne, že někteří mají chuť na cigaretu třeba i po roce nekouření. To se té chuti fakt nikdy nezbavím? Připadá mi, že není ani tak těžké přestat kouřit, jako spíš vydržet nekouřit. Jinak pro ty, co se na ten den D chystají - zkuste si už dlouho předem zakázat kouřit v bytě, v kanceláři apod. To není problém vydržet a později se budete s tím, že na některých místech nekouříte, mnohem lépe smiřovat a nebude takový problém vydržet doma nebo v práci bez cigarety. Ztratil jsem přehled o tom, jak na tom kdo jste. Vypadá to, že tady jsou samí staří zkušení nekuřáci. Je tu někdo, kdo teď skutečně začíná a kdo je na tom podobně jako já?

Lenka č.2

Jsem o den za tebou, mám dnes třetí a je to fuška,máš pravdu!!

Honza

Kolik jsi předtím kouřila? Ja 16 let tak 20 cigaret denne. A zkoušela jsi to předtím přestat? Já asi 3krát, vždy s náplastmi a žvýkačkami, ale vydržel jsem pár dní a začal jsem sám sebe podvádět. Teď s Champixem mně to přijde trochu snažší, jsou hodiny, kdy si na cigaretu ani nevzpomenu, ale pak chvíle, kdy nevím nevím...

radek

Ahoj Honzo a všichni.Já mám dneska za sebou 4-tý den bez kouře a smradu.Taky dneska dobírám první balení CHA.Musím říct,že jsem tomu až tak moc nevěřil,ale žádným absťákem zatím netrpím ani já,ani moje rodina.Mám za sebou dvacet let po krabce denně.Zkoušel jsem Niquitin nápl.,vydržel tři měsíce a pak stačila jedna bylo vymalováno.To se nesmí opakovat.Takže zatím v poho.Držím palce všem a vy držte mě.

honza

Radku, držím moc palce, budu tě sledovat:) Všímám si tu těch, co jsou na tom podobně (já pět dnů). Jdu za chvilku do lékarny pro 2. balení CHX... at mám na víkend.

Modrookaty

PŘIPADÁ MI TO JAKO KDYŽ ČTU ROMÁN O ŽIVOTĚ NA POKRAČOVÁNÍ. KRÁSNÉ NA TOM JE, ŽE TENTO ROMÁN PŘEDE MNOU SKORO NIKDO NEČETL. CO VÍC JSEM I SOUČÁSTÍ TÉTO KNIHY NO NENÍ TO PARÁDA ??? VZKAZ NOVÁČKŮM PIŠTE, PIŠTE, PIŠTE VÁM TO POMŮŽE A NÁM TROCHU STARŠÍM TO UDĚLÁ RADOST, ŽE JE TU ZASE NĚKDO DALŠÍ KDO TO ZVLÁDNE. PÁČEK ... K A R L É É É É É ... NEDĚLEJ VLNY A VYLEZ §:o)

Lenka č.2

Já v 25 let,v poslední době občas i nad krabičku denně. Žvýkačky jsem zkoušela,ale za prvé jsou hnusný a ta druhé jsem se přistihla, jak mám v puse žvýkačku i cigáro. Jak to, že je vymazaná Apolenka?????? To néééé!!!!

Honza

Tak to jsi sice kouřila déle a víc než já, ale tak závislého člověka jako já, tady podle mne není:) Nevynechal jsem za těch 16 let jediný den (s vyjímkou těch neúspěšných pokusů), kouřil jsem v době nemoci, nevydržel jsem jen trochu delší cestu letadlem, ve vlaku tajně na WC, nedokázal jsem si představit jediné odpoledne bez cigarety... fuj, když na to vzpomenu je mně z toho zle. Tak pokud to dokážu já, tak už fakt každý, ale zatím za sebe neručím:)

nováček

Honzo stavy, které popisuješ znám a zažívala jsem je 35 let, obavy o to, abych měla večer a v noci co kouřit, aby mi nedošly cigarety přes víkend, absťáky při letu na dovolenou, nechat rodinu u kufrů a honem kouřit, nemoc to se přece překouří no hrůza. nekouřím druhý týden a nemám problém. champ jsem brala a kouřila do dvacátého dne a potom to vyplo samo, skoro. Musíš tomu pomoct, ale když jsem to dokázala já, tak už každý říká i můj manžel, samozřejmě mně chválí, ale nevěřil

Honza

Diky za uklidnění. Ještě že v tomto nejsem na světě sám! Tak když už my, tak fakt každy:)

Lenka č.2

Asi mám v hlavě ještě to mochito ze včerejška, když teď koukám, jak jsem to napsala, omlouvám se!!

Lenka č.2

Danuško, tady detektiv:kolik je u vás lékáren? Co kdyby náhodou....????:-)

Dana

Haló, detektive Colombo. U nás jsou 4 lékárny (ale že mi to dalo zabrat, než jsem to spočítala !). Myslím si, že by to byla velká náhoda, kdybychom bydlely vedle sebe. Ale bylo by to krásnéééé :-)

Lenka č.2

Tady Colombo-ach jo,tady jsou jen tři,alespoň myslím,to je škoda,bylo by to super.Už to tu pomalu černá,je takové to ticho před......

Marja

Je to tak Modrookatý. Já ještě bohužel chci v létě kouřit. Ale není to už takový požitek jako dříve. A i množství je menší. Potřebuji hold delší psychickou přípravu. Já to už psala, že jsem nikdy přestat nechtěla, až tahle diskuze mě nakopla. Lenko 2, to je náhoda, že jsi vzpomněla novoluní. To já vím, že to je nejlepší den na začátek odvýkání. Kde jsi to četla? Doufám, že ne v mých článcích, já se o žití podle Měsíce dost zajímám. Co to ten Karel zamýšlí? Přece jen tak nezmizne.Musíš tady být Karle ještě i na podzim. Tak si užijte kavárničky.

Eliška D

Dobrý den .Rozrušil mě Karel ,že se tak divně rozloučil a podívejte se asi 4 stránky zpátky je vymazaná Apolenka . Co to má znamenat.

lubica

Ano, všimla som si, nerozumiem tomu.....

lubica

Karle, pekného a dobrého nikdy nie je dosť! Čo to má znamenať? Daj vedieť, či si v poriadku, aj keď si začal fajčiť. Apolenko, a Ty si kde?

Marja

Znova jsem tady nakoukla a co to má znamenat? Vždyť teď nic špatného nebylo psáno. Jestli to tady chcete napsat, v které diskuzi na doktorce jste?

lubica

Je to na : drogy, kouření, alkohol a i závislosti /cigarety/. Zareagoval tam na to ten pako, tak dúfam, že nemá niečo na svedomí. Nerozumiem tomu, tiež som z toho rozhodená.

Marja

Ale proč a za co? To by nám měl někdo vysvětlit. A asi to udělali i Karlovi. Nemá nikdo na něho spojení? Já si jdu zakouřit, vy ne, vydržte.

Eliška D

No snad až tu příjdou nějaký mužský , tak se pokusí to dát do pořádku.Karle ozvi se...

Lenka č.2

Tak to nebude Marjo,zrušil jí i IP a přečti si zpět diskusi nebo si vzpomeň,kdo mluvil o IP. Asi je to dnes větší zklamání, než si chceme přiznat.Karel už nám myslím nikomu pomáhat nebude.....

lubica

?????????????nechápem

Pav-lik

Ahoj, tak to nechápu, proč jsou někteří lidé tak zlý? proč braní někomu pokecat? tady jsou lidi co mají stejný problém, hodně si pomáhají a asi někdo kdo to nedokázal zavidí, a mstí se. Jinak já ještě kouřím, ale brzo snad přijde den kdy s tím praštím, pěkný večer všem!

Lenka č.2

Pavlíku, taky nechápu, ale věřím, že většina je tu lidiček skvělých ,už jsi alespoň omezil??? Robine, bude dneska ta kavárna v provozu nebo jsi to taky zabalil?? Apolenka všechny zdraví, nekouří a až bude moci, ozve se.

Pav-lik

Lenka snažím se, ráno si hned nezapalím, dnes jsem vydržel půl hodky-))) a po obědě si zapalím taky až když umeju nadobí.

Lenka č.2

Pav-líku, to je fajn,každá snaha a každé cigáro o které je míň je tvoje výhra!! Xandro,vysvětlení se nedočkáme,takoví hrdinové to zas nejsou. Apolenko, už mlčím, už ani nemuknu. Ale strašně mi tu chybíššš!!!!!!!!!

Xandra

Tak snad bychom si zasloužili vysvětlení proč Apolenka? JC to jsme všichni pochopili ale proč ona? Nikdo tomu nerozumí - prosíme , vysvětlit .

Xandra

omlouvám se za Amina samozřejmě ADMINE, jsem v šoku ani mi to nepíše

nováček

Xandro mám pocit, že včera se Robin domlouval s Karlem, že si dají e-mailovou adresu, robin slíbil, že bude kolem deváté, Apolenky je škoda, chybí tady, že by mohl zaúřadovat porcelán??????? Ozývejte se, jdu spát vnučku

Xandra

Přidávám se k Lubice a posílám email [email protected], vím že je to hrozný jméno ale bohužel moje , prosím Karle Aplenko je bez Vás smutno. Ani na mochito nemám chuť a na Nekuřák se mi vůbec nechce lézt ! stejný vzkaz nechávám na doktorce

nováček

Xandro můžu napsat, bude mi samotné smutno.

Modrookaty

Xandro na příjmení nezáleží, důležité je co jsi zač Ty a když si tady tak nemůžeš být špatný člověk.

lubica

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

80%
20%
Zatím hlasovalo 131 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce