Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Lenka č.2

nejneohrabanější -samozřejmě......

Apolenka

Ahojky vespolek,zdraví,nekouřím... frčím dělat...:-))Karle už toho nechej však víš sám dobře,že to nemá význam!!!!

Karel

Ahojky Apolenko. Krásný horký letní den bez cigárka. Až přestane psát, přestanu odpovídat. Žádné soukromé e-maily, které překroutí, ale pouze otevřeně. Ať Ti jde práce od ruky, aby byly vyšší odvody na daních a mohli mi přidat důchod :-)))).

Robin

Karle, tak by mne zajímalo, ve kterých letech byl náš známý ve vězení, jenom kvůli doplnění pamětí. Nevíš to náhodou? Když tak přemýšlím o všem, co tady bylo napsáno, tak z vězení šel na amnestii (asi v roce 1990) a to už nekouřil, rozváděl se v roce 1983 a to ještě kouřil. Jestli on nám nepřestal potvůrka tak nějak vyhulovat v kriminálu, protože mu nedali cigaretku. Tak to bych bral opravdu jako pevnou vůli bez jakékoli pomoci. Vlastně bez pomoci jakékoli berličky, protože mu pomohli možná pendrekem.

Anonym

Byla vazba 1987 nekouřil jsem od roku 1983 a nezlomilo mě nic a nezlomí .Nejsem typ člověka ,který by si lhal.Přestal jsem pro sebe a sám . Jestli se rozhodnete pro něco a myšlením se osvobodíte od nějakého negativa v tomto případě cigaret je to vaše svobodné rozhodnutí. Odtamtud jsem si přinesl obroušené zuby ,když skřípáte bezmocí a nic nemůžete . Osvobodil mě nejvyšší soud české republiky kdy seznali ,že jak okresní tak krajský soud pochybil . Nemá cenu to rezebírat .Vy jiní nebudete a já také ne . Jsou věci ,které dle Vašich dopisů nechápete . A já zas nechápu Vás co Vám brání normálně položit cigarety a říci "DOST" Přeci když mám pevnou vůli tak dokáži vše .Proto jsem na zemi také nejvyšší .A naneshledanou byl bych rád kdyby jste se věnovali kopci nebo těm Vašim hrám já nevím na co a mě nechali být ,jsem někde úplně jinde .

Karel

Krásný den Robine. Datum nikde neupřesnil, pouze psal "krátce před revolucí". Pokud mně paměť neklame, byla poslední "revoluce" v únoru 1948. Zřejmě měl na mysli komunistický puč v listopadu 1989, tak mohl být ve vězení 2-3 měsíce a za odškodnění si pořídil firmu s porcelánem.

Zajímalo by mě pane karle co se tak staráte starejte se o kopeček a svůj mančaft ,který nic moc jako vy . Ale dlouho jste nekouřil a za tu dobu klobouk dolů to zase jste byl dobrý ale tady s tím co předvádíte nic moc . Měl jsem i jednací číslo z ministerstva ale to by Vám nic neříkalo ,že . Bylo by dobré kdyby jste s těmi ovečkami jak jdete na ten kopec vzali zvonky aby jste se neztratili ,ve školce byli i kšíry. /nikdy jsem je neměl .Naneshledanou tolik jste stál o to abych nepsal tak mě laskavě z těch svých pokusů vynechte já za Vás závislost nevyřeším

Robine vy jste opravdu vůl

Apolenka

Karle ty mě zlobííííš....:-))já jsem nějaká pomlácená a to mám ještě pracovat....chjóóó.Jsem zvědavá kdo bude dělat na měa to nám to ještě posunuli odchod do důchodu...:-(( Zdravím Robine.

Robin

Tak přátelé, spolubojovníci, jak to jde? Mám trochu čásu, tak vás chci jenom pozdravit aříci vám, že jsem rád, že nám to tak pěkně šlape. Malinko zvolníme tempo, aby i nováčci chytli ten správný rytmus, a hurá na kopec svobody. Kytaru mám naladěnou, tak můžem začít. Přeji vám všem nádherný den plný sluníčka a vůně a nedej te se, jste dobří, jste fajn. A na závěr ještě heslo dne: "Jenom ten kdo nekouří, naši horu pokoří."

Karel

Robine, mně to šlape jako hodinky, Pobědy. Opět nastoupili lakýrníci a ještě budou natírat venkovní plechové parapety. Geniální nápad, když na ně od rána svítí sluníčko a jsou rozpálené víc než ústřední topení v zimě. Až vypadnou, musím sousedce nainstalovat žaluzie a umýt okna (resp. obráceně). Je to fajn paní, 84 let a nekuřačka. V listopadu si chudák na klouzačce zlomila pravou ruku v zápěstí, tak jsem se o ní 2 měsíce staral, od nákupu, přes úklid až po přípravu na vaření (oškrábat, oloupat, nakrájet). Uvařila si už sama a občas přijel její syn, aby jí pomohl s koupáním. On to má daleko a dělá na směny, proč bych nepomohl. Jen kecy nepomohou, je třeba přiložit ruku k dílu. Teď smrdím syntetikou víc, než jsem smrděl kouřem. Jednou to vyčichne a byteček bude jako klícka. Tak trochu zvolněte, nováček a Lenka2 už peláší za námi. Krásný den všem.

Robin

Jestli se si nevšiml, tak Vám nikdo nepsal, psal jsem Karlovi a Karel odpovídal mně a ne Vám. Tak se neustále nechytejte diskuse tam, kde pro Vás není místo. My nuly jsme si vědomi toho, že jsme dobří, že máme cíl a cíle dosáhneme, ale Vy jste náš pravý opak, a to znamená jednoznačně jenom to, že jste nekonečný vůl.

Ty mi taky polib prdel blbe

Apolenka

Mám a co za to....?.....:-)))no to jsem teďky zvědavá co dáš Karle...:-)))

Karel

Všechno, co si budeš přát. Vždyť víš, že pro Tebe bych udělal všechno co je v mých silách. Ale o tom e-mailu musí rozhodnout Robin sám.

Apolenka

Karle copak mě už maličko neznáš?..ŽERTUJI...nikdy bych neposkytla nikomu důvěrné informace bez vědomí toho daného člověka.Promiň,ale to vážně nemáš o mě valné mínění..:-(

Karel

Apolenko, myslím, že Tě znám a velice si Tě vážím. Pevně věřím, že jsi naše milá kamarádka nejen v boji s cigaretou. Vůbec jsem neměl v úmyslu se Tě nějak dotknout, nerad bych, abys mně přiřadila k JC. To už je můj styl, co na srdci, to na jazyku. Kolikrát jsem si tím už v životě nabil hubu a přesto se neovládnu. Jen to ze mně vyklouzlo, protože dávám svůj e-mail jen lidem, kterých si vážím. U JC jsem se spletl, to už se v životě stává.

Lenka č.2

Apolenko, nemůžu si pomoct, ale napadla mě věta: Já jenom žertovala, Ivánku.... chichi

Karel

Pokud chcete s někým diskutovat, tak jedině na vaší diskusi diskuse.doktorka.cz/jan-cidryc h/.

Lenka č.2

Funím v tom vedru, včera jsem si spálila zadní část těla,co vyčuhovala z plavek,ale sápu se za vámi jak jen to jde-výhodu to má, nemůžu si sednout a tak musím pořád jít-chichi. Kráný den!!

Apolenka

Máte poštu parťácííííí....:-))pa

Vendy

Ahojky lidičky, četla jsem Vaší diskuzi a dodáváte odvahu. Kouřím 22 let v poslední době kolem 25 cigaret denně. Dočetla jsem se o Champixu a snad to s ním půjde. Zítra mám volno tak věřím, že me ho doktorka napíše. Odhodlávám se už delší dobu, tak snad to je to správný datum. Krásný den

Dana

Ahoj nováčku !! Doktorka Ti určitě Champix napíše, neboj. A zvládneš to, protože totéž jsme si tady mysleli všichni a až na vyjímky to jde všem zúčastněným. Nevím ovšem o všech, třeba na nás někdo kouká, komu se nevede a nechce se svěřit a to je právě špatně.

Vendy

Zítra se Vám určitě ozvu jak jsem dopadla, a snad se zařadím mezi Vás. Dík za podporu

Lenka č.2

Ahoj Vendulko,pojď za námi,budu šťastná,že nejsem ta poslední-to jsem ale sobec, viď?? Když se peru já, tak to zmákneš taky!!!! V délce i počtu kouření jsme na tom asi tak stejně, tak neváhej a pojď,budou z nás bohatý a voňavý baby.

Lenka č.2

Danko, kolikátej den a jak to jde?? Nějak mi unikla data a to tě sleduju. A co ten tvůj mužskej, ještě ti nevěří?? Povídej.

nováček

Ahojte, přeji hezký den, je normální, že mám dnes nějakou depku, prožil jste to někdo???? nejhorší je, že jsem si řekla, že si ani nemůžu zapálit, protože nekouřím.

Lenka č.2

Ježiš, já to prožívám pořád, vydrž, měla by jsi na sebe zlost,přeci tě ta potvora bílá nedostane zase zpátky,když už nad ní vyhráváš!!! Dej si honem něco dobrýho!!!!

nováček

Dík, to je celkově nějaká depka, chuť na cigáro není, PROTOŽE NEKOUŘÍM, takže to se zatím nebojím, jenom nějaký splín, myslela jsem jestli to není champixem

Lenka č.2

Nováčku,to se stane i bez Ch,člověk prostě někdy už když vstane,má náladu pod psa a neví proč, určitě v tom nejsi sama,neboj, ono to odejde, jak to přišlo,mysli na hezké věci a nedej se!!!!!

Robin

Že máš nějakou depku je normální. To se občas objeví, ale nebude věčně, tak se neboj. Já mám dneska taky nějakej divnej den, ale nic si z toho nedělám. Prostě nekouřím, dám si žvejku nebo bonbon a jsem zas v pohodě. Zrovna se chystám, že si dám dobrou kávičku a už se těším na tu nádhernou vůni, kterou jsem kolikrát pro cigaretový kouř ani necítil. Tak se ničeho neděs a šlapej dál, cesta ještě není u konce.

nováček

Robine a další dík Vám, vydržím, chci na výlet a chci vysoko, Došlapu do cíle. Jinak vítám začátečníky a držím jim palce.

Apolenka

No tak to by jsme se na to podívali....tak heléééé kšáááááá potvůrky jedny darebné depresivní,běžte si otravovat někoho jiného...:-) Nepodléhej chmurkám máš nás tady a kolem sebe jistě mnoho lidiček,kteří tě nenechají jak se lidově říká"na holičkách".Držím palečky,bude to dobré nebojky!!!

Apolenka

Bych si také dala kávičku,nebyla by i pro mě?..:-))

Robin

Apolenko, se klidně stav. A že vooooonííííííííí..... ........hmmmmmmmmmm....

Karel

máš mlíčko, smetánku nebo šlehačku? Já rád Vídeňskou a nebo naopak Irskou. Mlask...

Robin

Jsem připraven na jakoukoli alternativu, tak se neboj a spěchej za mnou, ať nevystydne.

Lenka č.2

Danuško, promiň, teď jsem našla, že jsi mi to už dneska psala, skočilo to dozadu. Už vím, 9.den,to je úžasný,jsi dobrá!!!!!

Dana

Než jsem se dohrabala k odpovědi, tak už to víš. Ty jsi taky dobrá, máš dnes svůj druhý den, tak vydrž, bude ti líp a líp. Já jsem si vzala včera večer jen půlku CHampixu, místo celého. Zdá se mi to zbytečné, jíst ho na noc. Ráno jsem byla v pohodě a přes den nepociťuji, že by to mělo mít nějaký vliv. Takže večer zkusím zase tu půlku a uvidím. Chtěla bych to tak týden takhle zkoušet, jestli to nebude mít negativní účinek a pak zkusím třeba tu večerní půlku úplně vynechat.

Apolenka

Neměj obavy pokud ses rozhodla tak je to jen správně.Určitě nám dávej o sobě vědět,tady je vítán každičký poznatek,pocit....je nás více a jak jistě dobře víš,že "ve dvou se to dobře táhne" a tady v mnohopočtu zvláště.

Karel

Apolenko a Robine, děkuji za adresu, jak tady uklidím (počítám tak do měsíce :-)) ), tak se oběma ozvu na e-mail. Dnešek a zítřek bude zřejmě pro mnoho lidiček kritický. Zase se žene studená fronta a mění se tlak. Na mně to dost negativně působí. Prarodiče to poznali podle bolesti kolen a loupání v kříži, já jsem spíše takový utlumený, nevrlý na sebe, nechce se mi dařit a většinou to raději zaspím i přes den. Mým sportem není střílení (si z lidí), ale ležing. Gauč si budu muset koupit z ušetřených peněz za nevykouřené cigarety. Za 5 měsíců bude doma. Vítám nově příchozí a slibuji, že až bude čas, projdu celou diskusi (241 stránek) a udělám přehled všech lidiček kteří sem psali, kdy začali brát CHx, kdy přestali kouřit a jestli stále nekouří, pokud se nám ti z prvních stránek ozvou. Jistě to bude zajímavé zjištění, kdo je už na kopci a kde jsou ti "opozdilci". Všichni tam nemůžeme být první, ale hlavně, že dojdeme. Tak všem šťastnou cestu.

nováček

Co takhle Alžír, ten by se nenašel????? Možná by zmírnil depku, jdu to zkusit.

Robin

Karle, klidně se ozvi. Každý den jsem cca do 16,00 vpráci, pak až večer doma. Jestli je pravda, že se má ochladit, tak to beru, protože tady je šíleně. No ale co bych chtěl, vžyť je léto. A to léto voňavé a barevné, a holky taky voňavé a nádherné, nebo radši nádherně voňavé. Tak děvčata, která jste ještě nenašla ten správný stimul, proč toho nechat, tak vězte, že my nekuřáci preferujeme HOLKY VOŇAVÝ. Tak jestli chcete s námi na expedici, tak honem zahodit cigarety a popelníky a spěchejte za námi. Čekáme na vás.

Dana

A ještě jsem Ti dlužna odpověď na otázku jak to je s tím mým mužským. Jestli mi věří nevím, nedává to nijak znát. Když jsem si četla tuto diskusi, tak mi mrknul přes rameno a já jsem mu říkala o čem je. Na to mi odpověděl že ON přestal i bez diskuse a sám. No jo, pán tvorstva, že jo ?? A když včera dávali reportáž o zdražení cigaret, tak mně prostě jen usadil, že tohle by pro mně měl být ten hlavní důvod. Prostě podpora veškerá žádná. Proto si ráda chodím pro potěchu k vám,jste báječní !!!

Robin

KOukám, že zájemců o kávičku je nějak více. Nevadí, zaběhnu do kantýny a doplním zásoby, klidně přijďte všichni, kdo jste bez nikotinového odéru.

nováček

Tak utíkej do kantýny, mi už jdeme na to kafe, protože splňujeme tvoji podmínku.

nováček

my samozřejmně omlouvám se

Robin

Jak velkou místnost mám připravit? Bude stačit tak něco kolem 50ti židliček, nebo radši víc?

Apolenka

Malou místnost....-))já se ráda tuli..tuli..tulískuju...:-))

Robin

Ty uličnice jedna :-)) Protože jseš to Ty, tak dobrá, kavárnička to bude malinká, útulná a bude se nafukovat podle počtu přítomných. Dobrý ? :-))

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 144 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce