Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Robin

Tak se Karle nezlob, myslel jsem to obrazně, protože Ty jsi poprvé uvedl v život tento imaginární cíl celé výpravy. Ale jinak máš pravdu, jídlo je moje vášeň a dobré jídlo dvojnásob. To víš, doma mám profesionála, od kterého jsem za celou dobu společného života nemusel odmítnout ani jedno jediné sousto z důvodu nechutnosti krmě. Ale to sem nepatří, jsem připraven proložit tu naši nelehkou pouť nějakou písničkou. Stačí si vybrat a začnu. Mám vzít s sebou i kytaru?

Karel

Robine, já se nezlobím, vím jak jsi to myslel. Kytaru vem určitě sebou, jsi kus chlapa, unesl bys i basu. :-)))

Robin

Předpokládám, žes myslel basu jako hudební nástroj a ne basu piv. Tu bych asi unesl taky, ale radši si vezmu jenom kytaru, i tak se potvůrka pronese, ale co bych pro kolektiv dobrých kamarádů neudělal.

Apolenka

basu chlazeného....:-))měl určitě na mysli Karel..že jóó..:-)))

Robin

Když myslíš, ale nevím, jak se na ni hraje. Že by otvírákem? :-)

Lenka.........

Jdu s Váma a dotáhnu dvoukolák ,Aby se ta basa moc nepronesla

Xandra

Chpx to jsou pohodlný boty na tu horu - přece tam nepolezete bosí nebo v malejch botách????? ♥♥ Tak bezva parto horolezců - dobrou a zítra se teším.

Xandra

No co se tady děje to mi vyrazilo dech. Jak se někdo může obouvat do Karla vždyť je to báječnej mužskej a skvěle zatočil s cigaretou. Snad jsme mu v tom taky trošku pomohli, vždyť on to měl kvůli zdravotním problémům mnohem těžší než my. Takže Karle , Apolenko, Robine atd . berete do party na výstup na HORU NEKUŘÁK i ty co už nezobou ani CHPX ? Psychické problémy se u mě žádné neobjevily( po vysazení) ,takže nejsem ani nebezpečná. Jó a myslím si že je to obrovská hora né kopec. Šťastnou cestu nahoru VŠEM. :o))

Robin

Myslím, že se můžeš klidně přidat, taky již nezobu CH a jsem členem týmu, který tuto horu chce pokořit a určitě pokoří.

Karel

Xandro, toho si nevšímej. Každý dostal jen tolik rozumu, kolik mu ho pán Bůh dal a někteří zapomněli přijít. Ty už jsi na cestě před námi, ale my tě doženeme. Bereme všechny, ty kteří začínají a chtějí s námi, ty kteří už překonali den D i ty, kteří už CHx neberou. Všichni jsme jedna parta, která se chce vyškrábat až na vrcholek a tam žít. Ohlédni se a napiš těm, kteří ještě potřebují na opírání hůlku CHx, jaké to je hůlku zahodit a stoupat dál svobodně.

Apolenka

bereme všechny dobrý lidi i ty co nezobou..:-))protože moc dobře vědí co si všechno člověk musí projít v tom odvykání...takže naskoč...:-))

Apolenka

No dobře tak vezmem basu rychlejch špuntů...:-))já mám sice ten hluch,ale asi by lépe zněly než.li to pívo..:-)) Lidi loučím se s Vámi bylo to fajn,díky Vám všem a přji krásnou dobrou noc...AHOJTE !!

nováček

Na tuhle trasu beru bednu řízků, pivo tam prý dostanu a pro jistotu narozdíl od vás balení cham. Vždy´T JSME TOHO PANA c NAKONEC UDOLALI. Dobrou noc a "Nekuřte nekuřáci"

Jste směšní jak malé děti udolali jste c ten má z Vás akorát srandu .Jak říkám proč si myslíte ,že je přísloví ."kdo se směje naposled ten se směje poslední. Nic jste nevyhráli akorát jste mi nadávali ale to se skutečným odvykáním nemá nic společného. Poradím Vám ,chytte se za ruce a udělejte "kolo kolo mlýnský " Pane Karel dejte jim opratě nebo kšíry jak jsme měli ve školce. A nezapomente na buřty . Cigarety nechte doma .

Apolenka

Leni,že ty na něm vláčíš toho Kozlíka černého viď...?....:-)))tak nahusti gumky a dojdi počkáme..:-))

Robin

Tak je to správné, nebát se a vyrazit. Tak pojďme, už máme za sebou skoro další celý den. Tak Vám pro dnešek přeji voňavou noc, hezké sny a pohodové probuzení do další etapy naší expedice.

Karel

za mé odmlčení. Jak se říká, kovářova kobyla a ševcova žena chodí bosa. Slibovali v jižních Čechách ochlazení a průtže deště. Skutečnost: venku 26stC, v bytě 29stC a v počítači 70stC. Tak se kousnul a musel na chvíli do mrazáku. Robine, kytara bude stačit. Děvčata, vy jste pěkné pokušitelky s tím pivem. Nováčku, řízky neber, stejně bychom je museli sníst hned, aby v tom horku nebyly jako z Alberta a pěkně se na zítřek vyspi. Apolenko, krásné sny a zítra na písmenkovanou. Uvidíme co tady ráno všechno správce serveru vymaže. Leni, pozor na černého kozlíka, je dobrý, ale aby ses nám na cestě nemotala. Já jsem sice noční sova, ale všem, kteří jdou do kanafasu, přeji krásnou noc a pěkné sny. Čauky.

nováček

Dobrá do batohu hodím Paipo, champix, dobrou náladu a nějaký ovoce. Jinak tedy něco o sobě, je mi 52, mám dvě děti a manžela, bydlím na Moravě. To jenom, když jsem se mezi Vás tak vetřelaˇna ten výstup, ať o sobě taky něco prozradím. Jinak všem tedy taky přeji krásnou dobrou noc a zítra nashledanou.

Pavča

Ahoj všem,přidávám se k vám na horolezeckou nekuřáckou expedici.Jsem jen o malinký krůček před vámi(Budou to příští týden 3 měsíce co nekouřím),ale CH raději zobu pořád,sice jen 1/2 tbl.,ale když už ho mám tak si ho užiju.Budeme hrát na topovanou? To jsem jako dítě milovala.....Pěkný večer všem........

Pavča

Zase mi uteklo písmenko,samozřejmě na stopovanou.......

Xandra

Jé na stopku, to už se ani dnes asi nehraje. Já to taky zbožňovala. Prostě tůra pro starší a pokročilé. Jinak Pavčo za chvíli budem mít čtvrtrok za sebou to je supeeeeer :o) Jestlipak si vzpomínáš, jak jsme tu skučely? A kde je naše Marja , jestlipak už definitivně nehodila flintu do žita? A co Mydlypupek ten by se do party hodil byla by švanda. Tak kamarádi jestlipak sem ještě zavítáte ? A naše milá Lubica ta z nás udělá mezinárodní expadici.

Xandra

EXPEDICI samozřejmě - písmenka zlobiváááááááááá

Dana

Ahojky všem. Tak poslušně hlásím, že jsem přeplavala řeku a hrabu se ke břehu, abych s vámi mohla začít tu pouť do kopce. Dnes začínám druhý týden bez cigarety !!! Jste tady báječná parta, že se staráte i o nás nováčky a toho si moc vážím. Léňo, Leni 2 - holky, jak se vede ??? Lenka 2 - tak ať Ti ten dnešní den D vyjde. Určitě to zvládneš, když jsem to zvládla já a ostatní.

Apolenka

Danuš to je báječné...jupíí...jsi bojovnice,moc ti to přeji a hlavně obrovsky moc GRATULUJI!!! Věř,že teď už to bude jen lepší den ode dne.Sice se dostaví takové nutkání,ale teď už je to skutečně jen a jen na tobě.Cham.ti pomohl v začátcích,ale teď už musíš opravdu sama!!! Tak pojď holka ,nespěchej počkáme na tebe..:-)) Andrejko,přestaň se bát dopředu,ještě jsi nezačala a už se bojíš.Opravdu není se čeho bát,zvládneš to...tak šup.tabletku do sebe a jedemééé...:-))

Dana

Potvrzuji a dávám za pravdu, že to je opravdu den ode dne lepší. Myšlenky na cigaretu sice jsou, ale spíš navečer, v práci si na ni často ani nevzpomenu a to je u mně veliký úspěch. To jsem tedy nečekala. Navíc nechápu, že mi vůbec nechybí myšlenka na to, že mám kupovat cigarety. Vždycky první v obchodě bylo jestli mám koupit cigára, jestli mám dostatečnou zásobu a teď si na ně ani nevzdechnu. Místo nich si kupuji kokyna :-)

Apolenka

To je právě ono toho si právě začni užívat,takového toho pocitu kdy v hlavě běží při nákupu něco jiného než-li cigára.Hele já si to hrozně užívám,když tady kolegyně naproti čumí do krabky a teď je vynervená...:-),že jich má do konce šichty třeba pět.Toho jsme právě ušetřeny a to je to co se mi hrozně líbí.Nevím jestli mi rozumíš,ale zklrátka taková jako by obrovská svoboda od závislosti!!!!!

Dana

Naprosto Ti rozumím. Nejen to, že nemusím kupovat cigarety, ale i to, že nesmrdím jak popelnice a taky nemusím potupně kouřit venku před budovou (máme nekuřácké pracoviště). To bylo rychle vykouřit a zase zalézt. Dost mi to vadilo i když samozřejmě nekuřácké pracoviště je fajn. Zvlášť pro ty, co chtějí přestat kouřit a PŘESTALI !!!! Navíc jsem si vždycky připadala těmi cigaretami svýmm způsobem spoutaná, protože ať se někam jelo, nebo podnikalo, tak první moje myšlenka byla...kde budu kouřit ???

Karel

Dano, já jsem díky nekuřáckému pracovišti přestal v roce 1988 kouřit. Tenkrát nebyla nekuřácká pracoviště jako dnes a tak jsme při práci vesele hulili. Že mnohdy cigareta vyhořela v popelníku sama jistě znáte. Kolega dostal bronchitidu a požádal nás, jestli bychom nekouřili na chodbě. Tak jsme kolektivně chodili na chodbu, už to byl úspěch, protože počet vypálených cigaret se zmenšil. A pak šli kluci kouřit a já chtěl dodělat úkol a šel jsem později, ale už tam nikdo nebyl a samotnému mi cigareta nechutnala. Tak jsem si řekl, proč mám být otrokem nějaké cigarety a od 2.2.1988 (66.narozeniny maminky) jsem 16 let nekouřil. Sice asi za rok jsem dostal Marlboro 150 a neodmítnul jsem. Po prvním šluku mně polil pot, zatočila se mi hlava a měl jsem pocit, že se budu všemi otvory těla vyprazdňovat. Hned jsem jí típnul a bylo. 8.3.2004 (oslava MDŽ) jsem se dostal do těžké krize a řešil to alkoholem a cigaretou. Jedna, druhá, třetí.... A už jsem byl lapen. Krizi jsem nevyřešil, manželství se rozpadlo a hodně na tom měla podíl i ta cigareta a alkohol. Alkoholu jsem se zbavil rychle, ale s cigaretou to byl těžký boj o čemž svědčí, že jsem málem překouřil CHx, skončil jsem až 60.den užívání a za to vděčím mému strážnému andělovi, Apolence. Dnes to máme 24.den bez cigarety a jedeme dál.

Apolenka

Karle musím oponovat nejsem žádný andílek jen tak na vysvětlenou ostatním spíše takové čertisko,ale s duší anděla=vražedná kombinace..:-))))))Ne vážně přestal jsi sám a bez pomoci,zkrátka se potkaly naše písmenka v pravý okamžik.Teprve teď když to píšeš,tak si uvědomuji,že je to 24dnů ...pane jóó to je ale fofr,jak to rychle utíká vše.

Andrejka

Ahojka lidičky, zrovna držím v ruce svůj balíček Campixu, a jak tak pročítám vaše příspěvky o nevolnosti, mám docela strach si tu tabletku vzít. Kouřím asi 8 let a poslední tři roky kolem 30 a více denně, a to mám teprve 23 let, tak snad se mi podaří ještě včas přestat...

Dana

Ahoj Andrejko !! Neboj, určitě to zvládneš ! Na lačno ale prášek neber. Nejlépe je trošku se nasnídat a pak prášek vzít a zapít vodou. Mně se to tak osvědčilo a nemám žádné nevolnosti. Budeš brát dnes první ???

Mona

Andrejko,fakt tě moc chválím,že ses rozhodla. Je moc dobře,že tak brzo,protože ti to určitě nedá tolik práce jako mě-já kouřila 30 let 20 denně.Jdi do toho ihned,s Champixem to jde a my ti budeme fandit.Nevolnost možná přijde,ale za 20 minut je po všem-neboj

Apolenka

Ano přesně tak jsem to měla i já,jela jsem na školení a má starost nebyla co sebou na cestu,ale jen jediná bude se tam smět kouřit????A jako na potvoru ubytování v soukr.penziónu a kouření pouze pěkně venku před budovou.A co teď??.. v noci jak zloděj v negližé....:-))se plížit chodbou.Dospělá ženská fakt děsný!!!

Karel

Jsem si Tě Apolenko představil v noční košili bloudit po chodbě penzionu a poprskal jsem si monitor. Nechtěli Tě angažovat jako Bílou paní, aby měli atrakci pro hosty? A když od té Bílé paní stoupal kouř, tak to už nemělo chybu. Další voňavý den je před námi, tak jedeme dál.

Apolenka

Karle ty se směješ,ale mě to stálo mnoho sil se plížit penzionem nikým nepozorována..:-))a jak na vztek,tam měli takové to světlo na senzor,takže to vypadalo asi následovně...blik...bílá čmouha...blik....sloup kouře....blik...bílá šmouha...:-))))

A co kdyby jste Vy všichni místo vzpomínání mé osoby na sobě pracovali. Takové anonymní blbé nuly nic jiného nejste.Ještě Vám hoří vajgl za plotem ale chytrý jste jak rádio Jerevan. Nuly nuly nuly . Až nebudete aspon rok kouřit napište mi zatím je to ztráta času se s vámi bavit.

Robin

Vážený pane Cidrychu, je vidět, že jste opravdu chlap na pravém místě, a že máte nekonale pevnou vůli, protože jste vydržel nenapsat celých pár hodin. A to je, s přihlédnutím k Vašemu systémů hodnecení, naprostá nula. Vy nám všem tady chcete kázat o tom, jak jste vyjímečný, jak jste vše dokázal bez berliček, a na druhou stranu nejste schopen se na nás ani vykašlat. Jestli k tomu, aby jste nás nechal s našimi berličkami na pokoji nestačí Vaše PEVNÁ VŮLE, zkuste se cestou z práce zastavit u svého praktického lékaře, který Vám zcela jistě poradí nějakou vhodnou berličku pro vyléčení i Vaší závislosti a pak se třeba můžeme potkat na Vámi moderovaném novém fóru třeba s názvem "LÉČBA ZÁVISLOSTÍ". Pak si budeme konečně rovni a Vy se budete právem zůčastňovat diskuse. Jinak jste dopadl velice špatně v testu Vaší pevné vůle, a pro mne jste NAPROSTÁ NULA. Ostatním horolezcům přeji příjemný den, voňavý vzduch a chuť a pevnou vůli vydržet až na vrchol hory Nekuřák. Jsem přesvědčen, že než se dostaneme na vrcho naši vysněné hory, budou nás desítky, možná stovky, a to bude pohled, kolik lidí má kus zdravého sebevědomí a pevné vůle. Buďte ne sebe pyšní, a z pana Cidrycha si nedělejte vůbec nic, protože už tím, že jste vydrželi nekouřit déle než 12 hodin, tak MÁTE VŮLI PEVNĚJŠÍ NEŽ ON.

Robin

Omluvte prosím chybičky v textu, jsem jenom člověk, který je občas dělá.

Honza

Jsi pako a neumíš ani počítat .Doufám ,že si vzpomínáš jak jsem tě učil očty kolik skutečných roků jsem kouřil .Nedokázal jsi vypočítat ani počet roků .Chlapče běž do školy zpět a zopákni si sčítání.

Robin

Vážený pane Cidrychu, již poněkolikáté Vás žádám, bez tykání. Neznáte mne, nevíte vůbec s kým mluvíte. Jestli Vám Vaše omezená kůra mozková dovolí si vzpomenout alespoň na něce, ta si laskavě taky vzpomeňte na to, že za ten neúmyslný omyl s výpočtem jsem se Vám omluvil. No a naposled k Vaší osobě. Vynechte mne ze svého kvalitně nekvalitního života, vynechte z něj i tuto diskusní stránku, vynechte z něj všechny lidi dobré vůle. Zůstaňte tam, kde jste, počítejte Vaše úspěchy a založte si prosím vlastní diskusní fórum, na kterém můžete opravdu radit těm, kteří Vás budou chtít poslouchat. Nebo si zkopírujte část této diskuse do wordu a můžete si na naše příspěvky reagovat dokola a podle vlastního gusta aniž byste kohokoli urážel a ještě ušetříte peníze za připojení k internetu.

Xandra

Mám nápad - pane JC - určitě si najdete nějakou diskuzi psychicky narušených - tam se budete cítit jako ryba ve vodě - a konečně budete mezi svými. A už váááááážně ani nepípnu.

ferda

A skutečně ani píp?

A co myslíte ,že jsem hledal jsem tady dobře

Veselý

No konečně pane generální jsme se dohodli omluva se přijímá .A také bych chtěl aby jste mě vynechal .Jste všichni tak vonavoučký se musím smát. Těm zdrobnělinám jak se častujete jak malé děti .Naneshledanou a nezměte si struny navíc

Robin

Je vidět, že paměť nemáte dobrou, protože omluvu jste přijal již ve stejný den, kdy jsem se Vám omluvil, a to už je nějaký týden zpátky. A na závěr diskuse s Vámi pouze malá rekapitulace, Vy jste kouřil cca 16 let a 25 let nekouříte, já kouřil 25 let a nekouřím 67 dnů. Vzhledem k tomu, že moje závislost na nikotinu je rozhodně větší než Vaše, neraďte mi již, jak ji zvládnout. Až budu potřebovat poradit, jak mám začít po 25 letech nekouření urážet lidi, tak se ozvu, to slibuji. Zároveň se omlouvám všem diskutujícím, že jsem se neudržel a zabředl do nekonečného boje s netolerancí a hloupostí. Tuto chybu již neudělám, a i kdyby se pan Cidrych roztrhal na kusy a nadával tady 24 hodin denně, neodpovím, nebudu komentovat, budu ignorovat. To slibuji, a že mám pevnou vůli, protože už nekouřím, tak dokud budu nekuřák, tak budu pana Cidrycha uctivě ignorovat. Ještě jednou a naposledy, pane Cidrychu, žádám Vás o naprostou ignoraci tohoto fóra a osob zůčastněných.

Tak nejdříve mluvíte o omluvě přijal jsem ji ale vzápětí zase na mě mluvíte .Víte co vlastně chcete vždyt vy si píšete o odpověd tak co mám dělat .Tamta bláznivá ,ženská zase chce psát o tom jak nekouřím 25 let -fakt neberte už ten champix. Beru ,že má vedlejší účinky ale jsem také jenom člověk .A laskavě mi už konečně dejte pokoj ,proč mě pořád oslovujete a vzpomínáte já za Vás nebudu řešit problém kouření .To musíte sami a nevypočívejte mi nějakých ubohých dvacet dní nebo kolik .Aspon rok pane kdyby jste nekouřil je to krátká doba vše se může během krátké chvilky prudce zmněnit.Mozek je potvora .Jinak krásný nekuřácký den všem .

všichni

SBOHEM

Karel

Robine, tím pánem se nezabývej, je to nula a má štěstí, že administrátor jeho příspěvky moderuje. Vzhledem k tomu, že není problém zjistit jedinečnou IP adresu autora příspěvku by nebyl problém na něho podat Policii ČR trestní oznámení podle Občanského soudního řádu na ochranu osobnosti a veřejnou pomluvu. Jeho štěstí, že příspěvky jsou odstraněny dříve než je mohu přeposlat na Odbor vyšetřování kriminality Policie. Však on se jednou chytí a kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá. Raději se věnujme naší krásné a obtížné cestě a ty si nezapomeň zpěvník s akordy. Když budeš mít noty, pomohu ti na kytaru s melodií. Akordy jsem se nikdy nenaučil, moje kytara byla Gibsonka s prohnutým krkem a tam nešly akordy umáčkonout. Protože jsem se jako kluk učil na housle a tam akordy nejsou (nejvýše dvojhlas) nebyl problém se přeškolit na kytaru, ale jen vybrnkávat melodii. Všichni vymýšlejte, jak se na té dlouhé cestě budeme bavit, aby nám to rychleji utíkalo a neměli jsme myšlenky na cigaretu. Mně do bytu vtrhli opět lakýrníci a počítač mám provizorně na lednici, tak zde budu sporadicky. Nekouřím, ono to v tom smradu syntetické barvy ani nejde a to je dobře! Zdravím všechny nováčky a držím jim pěsti a hodně štěstí v odvykání.

Robin

S tím pánem jsem skončil nadobro. Zpěvníky vemu určitě, neboj. A mám jich dost, aby nám to nějaký týden vydrželo. Možná budu potřebovat kousek místa na dvoukoláku, který slibovala vzít Lenka. Takže Lenko, trochu místa pro zpěvníky prosím. Jinak mám nádhernou 12 strunku, takže zvuk naprosto úžasný a mám ji holku už 28 let a pořád je mi věrná v časech dobrých i horších. Takže nebijte, bude veselo, čas si budeme kráti zpíváním, hraním her, které jsme určitě již pozapomněli a když to půjde, prohledáme okolí a najdem něco k snědku. Jen jedno si nedejme vzít, odvahu a vytrvalost.

Karel

S 12ti strunkou jsi SUPER, to je nádherný zvuk. Nám by stačila nějaká na trampech otlučená španělka. To bude koncert, který nás na další cestu posílí. Co si tak z mládí pamatuji hry, tak nejraději jsem měl hru na doktora-gynekologa :-)))

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 145 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce