Dobrý den, jaký slaný roztok se prosím používá do konvičky na výplach nosu? Kupuje se nebo ho můžu vytvořit doma? Děkuji za odpověď
Díky za gratulaci,sama tomu nějak nemohu ještě uvěřit. A jsem ráda, že se shodujete, že to bude lepší a lepší.
Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?
Díky za gratulaci,sama tomu nějak nemohu ještě uvěřit. A jsem ráda, že se shodujete, že to bude lepší a lepší.
Ahojky, i já se přidávám a posílám velkou gratulačku jak marje, tak všem ostaním.. Každý za každý jeden den bez si zaslouží pochvalu.. Chvalte se především vy !!! Jdu na zahrádku na obídek... Je tam krásně...
Též zdravím všechny statečné nekuřáky. Marjo držíš se výborně, ono to půjde, uvidíš. U nás je taky jaro, léto má přijít zase o víkendu, tak už se těším. Od zítřka mám dovču do pátku. Budu užívat sluníčka a taky makat na chaloupce a tak. A hlavně nebudu kouřit. Papá
Nekouřím a jde to zatím dobře. Pište, já zatím nemám ještě moc co. Končo, kdy tak asi začít snižovat Champix.Zatím ještě určitě ne, to bych si netroufla, mám vybraný týden z druhého velkého balení.
Marjo, ty si se snižováním dej načas. Každopádně počítej, že budeš na šampíku nejméně půl roku. Ono se to fakt vyplatí. Začala jsi druhé balení, ale celé první balení jsi kouřila, počítá se až od doby co jsi bez cigaret. Plnou dávku počítej určitě celý první měsíc. Potom zkus vyzkoušet modré tabletky půlit a být denně na třech půlkách. Sama na sobě poznáš, zdali ti to tak vyhovuje či ne. Absťáky a svíravá myšlenka na cígo se dostaví docela brzy. Pokud se dostaví, okamžitě si dej i tu čtvrtou půlku a pokračuj v plném dávkování. Já tě tipuji na 3 měsíce plného dávkování a další 3 měsíce dávku postupně snižovat až skončíš na jedné půlce za den. A pak si ještě nechej nějaké tabletky v zásobě (asi týdenní dávku). Dokud to není v srovnané hlavě, tak snižovat nezkoušej. Nakonec to uběhne ani se nenaděješ :-) Držíš se výborně:-)
Ty blaho.Jak přestanu brát, hned to pocítím. Tak to na to půjdu hodně moc pomalu a opatrně. A řeknu vám, že to je lepší bez těch nikotinových žvýkaček.Myslím si, že ta chuť na cigo byla větší.Ono se přece jen dodával nějaký ten nikotin.
Ahoj všichni :-). No ono je to dávkování dost individuální. Já jsem nikdy nebral předepsané množství, měl jsem po něm dost útlum. Před vysazením určitě snižovat pomalu, ani vareniklin není úplně neškodný. Léčba nikotinem je podle mě nejhorší možnost, závislost se díky čisté látce často prohlubuje. Takže buď bez ničeho nebo champix. To druhé je ale určitě lepší.
Děkuji všem za přání k mojí 8O. To číslo vypadá tak pěkně, moc se mi líbí, hezčí bude 1OO!!!! Marjo, ty začínáš již podruhé s šampíkem? Tak jsem to nějak z příspěvků vydedukovala. Já sice beru jen půlku denně, stačí mi to,nějakéMám z toho ukrutné absťáky nemám, ale chuť pořád je. Je to asi pod tlakem nepříjemných okolností. Zemřeli mi teď v krátké době 3 spolužáci, náhle, hlídám teď dceřin zvěřinec velkého psa Tosa inu, a začínají mu ochrnovat zadní nohy. Je to mladý pes s PP a ničí mě pohled na ni, je to fenka, jak nemůže vstávat a tahá za sebou zadní nohy. A to bych si tak ráda zapálila!!!! Mám z toho teď takovou debku , celkově. Už abych byla na chaloupce u lesa, snad se to v té přírodě spraví.Tak se mějte moc hezky!!!!!!!!!
JanoM nezapal si, ono ti to moc nepomůže v těch těžkostech, co máš.A pak by tě to mrzelo.Je to těžké, já vím. Ty chutě budeme mít asi pořád.
Jani a co mu je ? Kyčle ? Náš hafák začíná taky pomalu ochrnovat ( zatím to není vidět, ale při testech to vidět je...) a vetík říkal, že se mu zužuje nervovej kanálek... a dáse to navrtávat ( páteř ) a pak se musí rehabilitovat..my už nemůžeme... je straej, diabetik a tak to nejde.... Ale pokud je ten váš mlaďoch, třeba by to za to stálo....
Marjo, ty si prostě nedáš říct... Přečti si po sobě co píšeš... Je tam furt cejtit tak negativní přístup.. Holka, už hergot přehoď a pozitivně !!!! Třeba to vůbec nepocítíš, když vysadíš, ale co vím jistě, že to pocítíš na 100% pokud na to budeš myslet, bát se toho... Těš se z každého dne bez, opakuj si výhody a raduj se z nich.. Buď nasebe pyšná, jak si dorazila do práce a oni počítali, že budeš zase hulit, ale ty ne !! Jsi frajerka a nastoupila si čistá !!! Je nač být hrdá !!!! Neřeš co bude za půl roku.. to je tak daleko, že je naprosto nadbytečené se tím stresovat holka naše !!! Najdi si na netu něco o pozitivním myšlení.. hodně ti to pomůže.... A buď na sebe hrdá, měj ze sebe radost.. Protože máš proč !!!
Jani , na chaloupce se ti pročistí hlava a bude zase dobře. Jednou za čas, při velkém prádle nám napíšeš my tě tady do zásoby povzbudíme a nekuřácké dny budou utíkat jako voda. Vydrž , stejněn seš hvězda!!!
Fridučo, jasně, to já vím, že mám ještě stále negativní postoj.Jsem si toho vědomá a pracuji na tom. Právě proto,že chci aby to už bylo natrvalo, musím si dát hodně záležet. Proto mi i trvalo než jsem tu poslední cigaretu zahodila,ale vyplatilo se mi, nespěchat.A do budoucna, je to tak jednoduché, dát si jednu a je v tom člověk znova.A to se nesmí stát. Všem držím palce a gratulace k dalším nekuřáckým dnům.
Děkuji všem za podporu! Když to teď píši, mám slzy na krajíčku. Když jsem s ní dnes byla venčit, tak upadla na zadek a ne a ne se postavit. Tak se chudinka překulila na záda a nějak se vyškrabala. No pohled k pláči a takový je to krásný pes. Friduš, ona má zjištěnou spondilozu, snad jsem to napsala dobře. To začínají srůstat k sobě obratle a jsou tam na nich takové výrustky, které když jsou zevnitř, tak talačí na míchu a dochází k tomu ochrnutí. Není to léčitelné a operace stojí šílené peníze a výsledek trvalý není zaručený. Byla už na dvou operacích s loketním kloubem a co už ten pes stál peněz, tak by byli nejmíň 4noví s PP. Ale co by člověk neudělal pro svého hafíka, že? Změňme téma, nebo zase někdo nám to vyčte! Irčo, to víš, že jak přijedu domů, hned půjdu číst na fifi, co je medle nového v nekuřácké partě. Už to mám jako každodenní rituál a myslím si, že mi to hodně pomáhá. Ještě kdybych tak uměla vkládat obrázky, abych mohla taky ukázat něco ze svého soukromí atd. Mějte se moc hezky!!!!!
Jani M, toto jsou přesně stresové stavy, kdy se exkuřák potácí nad propastí a nemá daleko k recidivě. Jestli máš šampík, tak začni zobat, pokud ještě zobeš, tak bys měla zvýšit dávku, abys měla jistotu, že nepůjdeš do trafiky. Moc by tě to mrzelo, kdybys to neustála. Pevné nervy a drž se.
Zdravím všechny, v rychlosti jsem přečetla poslední stránku. Jani, smutek chápu a držím palce, hlavně se nerozkuř. Musíš si uvědomit, že cigáro vašeho pejska neuzdraví. Moc držím palce. Máme taky zvířata a vím co to je, když jsou nemocný., Marjo, dobře, žes vysadila žvýkačky. Podle mě nemá cenu do těla další nikotin rvát. Mějte se všichni moc hezky. Víc napíšu v pondělí z práce, teď nějak nestíhám. Sice mám od středy dovču, ale včera měl taťka 8. výročí úmrtí, tak jsme byli na hrobě a na chalupě, dnes jsem byla hlídat vnuka, je nemocný a mladý museli do práce. Už jsem doma, ale ta práce, co mě čeká, nikdo to tady za mě neudělal. Mějte se krásně a užívejte sluníčka co to jde. A nekouříme!!!
Kdo měl někdy doma nějaké to zvířátko, jistě mě dokáže pochopit a děkuji za posporu. Nezapálím si!!!!!!!!Dobře si uvědomuji, že u té jedné by to asi neskončila a to bych se fakt naštvala sama na sebe. Ale děcka se zítra vracejí z dovolené, tak to už nebudu muset prožívat na vlastní kůži i když nedokážu na ní nemyslet.Moje kouření jí však opravdu nepomůže. Musíme to přenechat osudu a přírodě. A zítra jedeme na chaloupku a budeme udit masíčko a klobásečky!!! Určitě se vám teď někomu sbíhají sliny na takovou dobrou domácí klobásku a uzené. Npo, tady je to zvykem, není to moje zásluha, ale syn je takový gurmán. Je velký rybář a udíme i ryby. No mňamka. Hezký slunečný víkend a nekuřákům zdar!
Jééé, mně určitě, taky bych okoštovala, teda ryby ne, ale to ostatní jo. Tož si tu mňamku vychutnejte:-) Já mám konečně padla a jdu dom.
Admin mě odhalil! Samozřejmě - p o d p o r u -!Chyba tisku. Už jsem si rožla, psala jsem skoro po tmě a už to nejde tak jako dříve!!
Ahoj všem. Abraka dabra a ať jste všichni na Abstak.cz. Nemusíte se tam registrovat, tak přijďte. Udělal jsem to především pro Vás nekuřáky !!! Čus
Tak já jdu teda na abstak. Už jsem tam jednou byla, tak zase nahlídnu. Jinak všechny zdravím a hlásím, že už rok a 4 měsíce vítězím!!!
Ivčo, pokud mne paměť neklame, tak nad nikotinem vítězíš 2 roky a 4 měsíce k tomu. Už tolik nepij :-DDDD
Já tam také nakouknu,ale ještě jeden den nemám moc čas. nekouřím, jde to celkem dobře,ale chutě jsou. Dala jsem si Paipo na balkóně, když bylo tak hezky, bylo to moc fajň.Druhý den zase ale zjišťuji, že mám větší chutě na cigáro.I to Paipo asi k tomu přispívá, ten pocit držení cigarety, šlikování, myslím, že se to všechno dost obnovilo.A mnohem více jím, když je chu´t, tak to jdu zajíst. Vím, že to je špatně, stále na sobě budu pracovat. Ale to Paipo mě dostalo. už mě zase láká.
Ahojte, Já mám teď ty horší dny, takže se budu snažit je opět překonat. Je to nějaká depka nebo co. K tomu vyndanej moudrák, takže díra jak do prd...., ve škole mě čeká asi deset písemek. No samá radaost. Mějte se.lépe než já :D
Tomáši vydrž, já bych si také dala a to jsem na šampíku.To dělá asi to pěkné počasí, něco nám k k němu chybí.Ale my se nedáme, nevzdáme to, myslí na to, jak by tě to mrzelo a že by jsi zase musel začínat znova. Vydrž, vydrž.
Ahoj Tome! Marja má pravdu, asi je to tím jarem. Já mám teď taky chutě veliké a to nejsem mezi kuřáky, ale ta chuť se ozývá dost intenzivně. To chce opravdu zatnout zuby a jet dál. Četla jsem na Abstáku příběh Konči, ten by Ti měl být odstrašujícím, protože začínat několikrát znovu, to by se Ti snad nechtělo. Jednak to musí být stresující a taky finančně nákladné. Tak raději vydrž!!!! Držím palce!!!
Předevčírem, kdybych měla šampík, jako že už nemám, tak jsem si jeden vzala, dokonce jsem prohrabala kabelku, jestli v ní nemám ještě PAIPO. Bohužel nebylo. Stres si vybíral svou daň v podobě absťáku jako sviňa. Celé pondělí mi to drželo. Fuj. Ale nekouřím.
Je až podezřelé, že většina z nás má podobné příznaky! Mě to teď taky drží už asi 3dny.U nás ,,mladších,, je to snad pochopitelné, ještě jsme nepřekročili tu pomyslnou hranici, ale Končo, Ty už máš těch svých 635 dní odtrpěných a pořád máš chutě? No brďo, to se mám na co těšit, vlastně netěšit!!!!
Ahoj nekuřáci :-). Taky si myslím že je to tím jarem. Co se týče délky léčby tak je to individuální. Když ten zlozvyk pěstujete desítky let tak nejde čekat že to půjde rychle. Chce to mít jasno v hlavě jako u Konče a v případě krize si říct proč NE. A těch důvodů je opravdu hodně. Hezký den
Končo, jsi jednička, že jsi ten pondělek ustála.A myslíš, že by ten jeden šampík hned v ten den pomohl?No, to se máme na co těšit, jestli i ty jsi měla velký absťák. Myslím si, že ale i pomáhá hodně tahle a jiné diskuze.Že to má člověk komu napsat. Komu to jinak po roce nekouření říct, že byla obrovská chuť.
No vidíš Končo, už ani neregistruju, že nehulím 2 roky!!! Asi fakt budu muset přestat pít. Není to tak dlouho, že mě taky přepadla šííílená chuť na cígo. Ale to jsem bylo hooodně nas..... Ale to nás bude asi zlobit do smrti. Holt to máme zaryté hluboko pod kůží. A hlavně v mozkovně. Takže Tomáši,, Jano a ostatní, držte se. Je to vždycky chvilka a přejde to. Jdu na oběd. Všem dobrou chuť a pohodový den. Jenom to počasí se nám nemuselo pokazit. A ještě spec. gratulace Marje. Držíš se výborně!!!
Ahojky! Všichni snad bez rozdílu jsme se těšili na jaro, ale snad všem abstinujícím jak vidím to přináší potíže v podobě menšího či většího absťáku. Možná má na to vliv i celková situace u nás v republice, jak píše Ivča, že se člověk na něco nebo někoho na....... a stres je tady a chuť taky. Tak nejenom , že to musí mít člověk srovnané v hlavě, což je asi nejdůležitější, ale musí se stát i imunní k okolmnímu dění. A to vždycky nejde, zvlášť když jste v pracovním procesu. Ale my tady se určitě nevzdáme a ty bílé hřebíčky necháme pěkně zrezivět!!!!!
Ahojky, taky se přidávám a všem Vám moc,moc gratuluju !!!! Je jaro a to prostě láká...Bohužel to tak je a musíme to vydržet... osobně uvažuju, že budu zobat půlku CHMP... mám tu víc jak polovinu balení.. ale uvidím.... Tak a co jarní srazík ???? Kdo se ujme organizace, Končo :)))) ???
Pokud se vám chce opět jet sem k nám do našeho vč kraje, klidně to zorganizuju. Třeba přímo v Trutnově nabo potom dýl (kvůli teplu) zas Kateřina. Jinde to neznám. Ale tady se určitě nabízím. Nebyl by problém. Máme tady i jako TJ restauraci, takže tam by nebyl problém i s ubytováním. A není drahé. Pokud bude zájem, zjistím ceny.
Ahoj vespolek, po dlouhé době se ozývám a NEKOUŘÍM. Všem velká gratulace, protože je opravdu za co a to víme jen my, exkuřáci. Dnes 135 dní a jsem na jedné tabletce denně. Uz jsem měla cuky přestat brát, ale po včerejšku se budu držet doporučení doktorky, brát půl roku. Jsem celkem v pohodě, občas větší či menší chutě , ale s tím se musí počítat ( děsí mě ale z přízpěvku Konči, že taková krize může být i po dvou letech, ach jo, nevím , nevím, do smrti to ustát?) . No, a co se včera stalo: manžel přestal kouřit asi 14 dní přede mnou, chválím ho jak mu to jde i bez prášků, jak je super , že to oba zvládáme a včera jsem mu náhodou našla cigára v kapse. Normálně jsem na ně zírala a nechápala. To mě teda fakt utvrzuje, že CH je zázrak, protože já , daleko větší závislák než on, to dávám a v pohodě. No, statistika je jasná bez Ch jen 4%, tak co jsem mohla čekat ? A jasná krize , která je kolem 3. měsíce (to už jednou zase začal), tudíž brát půl roku, aspon pro mě. Jsem z toho ale špatná a hned červíček v hlavě hlodá......... když bude kouřit, bude to pro mě dost těžké........musím s ním promluvit, co dál a že by bylo nejlepší brát CH........ Já ale vím , že kouřit nechci a nechci být zas otrokem. Máte někdo radu, kdy lze zase začít abstinovat, když člověk začne kouřit? Myslím jako, jak dlouho má manžel kouřit, než zase začne bojovat? Dík a omlouvám se za tak dlouhý příspěvek.
Kateřinu bych brala, alespoň bych koukla, jak vyrostli ty dvě malé tygřice pokud je tam ještě mají. Miš já jsem se rozkouřila na celých 10 měsíců a to jsem po celou dobu průběžně brala a opět nebrala champix. Nedařilo se mi s tím znovu seknout. Ale třeba Mona která nekouřila myslím 4 roky a začalaznovu kouřit, tak kouří už rok a čtvrt. Abstinovat okamžitě, ale je otázka jetli se to zadaří.
Miš, vydrž. Jde to i s kouřícím partnerem. Já myslela, že ten můj přestane, protože si objednal e-cigaretu a stejně kouří dál. Už vedle něj nekouřím přez dva roky a jde to. Naučíš se to a za čas ti to vůbec nepřijde. Držím palce a drž se!!! Ty chutě občas opravdu jsou asi stále. To už nám nikdo neodpáře.
Končo, já sem si to myslela... Já taky nic organizovat nebudu.. tak to asi zopákneme u Ivči.. Co na to ostatní ? Já sem pro... Miško, je to těžký... Já se o tom můžu vyprávět.. tři navrátilci jendou po 5 měsících, pak po 11 měsících a ve finále po 7 měsících ( pokud di to pmatuju dobře ). JSem si prakticky jistá tím, že pokud by manžel nekouřil ,tak by se to nestalo... Ať chceme, nebo ne - vedle kuřáka je to podstatně složitější... Ten člověk nám smrdí ( s tím sem měla obrovskej problém ), když máme chu´t cígo je po ruce... a můj muž byl máruživej kuřák, tkerý neustále čekal, až si dám, aby on měl klid :)))) Takže těžký, těžký... A musím říct, že to asi je všude te´d na jaře stejný, neb včera v hospodě prohodil - a mohli bysme zase na chvilku začít... :))) Byl to sice vtip, kdy na něco reagoval, ale stejně... Jestli zase začnu, tak už se na to vyprdnu... Tak doufám, že to dobře dopadne... Jinak pauza je individuální.. není to dané.. pochopitleně souhlas s Končou, čím dřív tím líp.. to je naprosto jasné... Musí se znovu odhodlat a zahodit to... Jinak může kouřit zase x let... Já si to úplně nepamatuju, ale myslím, že sem měla vždy okolo půlroku pauzu a hulila... Ale celou tu dobu sem se odhodlávala a chtěla s tím seknout.. prakticky, už od té zase první zapálené... ale není to tak snadné... Držím palec, ty hlavně vydrž a nezapaluj si !!!!! Takovou dobu si to dala,... Vydrž kočko - máš na to !!! Není to snadný, ale jde to... Drž se a podávej hlášení..HAlvně si nezapaluj.... jinak v tom zase budeš lítat.... Myslím na tebe !!!
OK. Dík za podporu. Jak na to furt myslim, mám takovou chuť.... no hned dnes to s ním proberu, přeci nebudu dělat , že nic nevim a nenechám ho tajně kouřit.
Zdravím všechny odvykající nekuřáky! Miš, motivací by Ti mělo být především zdraví, které máš jenom jedno. Nevím, kolik Ti je let a jestli máš děti, ale většinou u kouřících rodičů jsou i děti další kuřáci. Mnohé z nás neodradily ani katastrofické slogany na krabičkách cigaret upozorňující na škodlivost kouření. Lékař mi jednou řekl, je chválihodné, že jste přestala kouřit, když vás postihne náhlá smrt, je to v poho, ale viděla jste umírat člověka na rakovinu plic? Někdy to umírání trvá i rok. A dále, jaké to zanechává nenapravitelné stopy na našich obličejích, šedivá pokožka, vrásky , zažloutlé zuby(viz. herečka Kolářová, když se v seriálu Život je ples zasměje, no hrůza, je náruživá kuřačka), tak to by nám mělo být výstrahou a neustále na to myslet! Manžela musíš jednoznačně ukecat, ať s tím praští hned a Tobě to pak půjde mnohem líp, když se budete vzájemně podporovat! Držím nám všem palečky a zdar nekouření!!!!
Jo, jo, pravda, ty hrůzy z kouření si člověk musí stále připomínat. Byla by mi hanba nejen před sebou, ale hlavně před dětmi ( mám dve puberťačky), kde si myslím , že je teď dost důležité, jít jim příkladem. Vidí, co to je závislost na cigárech a že není sranda se toho zbavit. Snad nezačnou.
No to mu určitě řekni... to bych nevydržela dělat, že to nevím :))) A hlavně proč bys to dělala ? Jen ho v pohodě konfrontuj, zeptej se ho kdy začal, proč ti to neřekl, jak se cítí a že bys byla ráda, kdyby s tím znovu seknul... a tak..určitě to proberte... A ty si nezapaluj !!! Je mi to jasné, že ta chuť je veliká.. ten šok, překvapení a on je v tom zase a já ne... Je to spousta myšlenek... A před holkama to pěkně řeš.. jak je to těžký, jak si blbá, žes kdysi začala a myslela si, že kdkoliv s tím můžeš seknlout a že to je omyl.... No holka, držím palec a dej vědět ...
Všem krásný pondělí. Pro ty, kdo nechodí na Fifinky píšu,, že jarní sraz je naplánovaný na Svatou Kateřinu, zatím navržený termín je 19.5., s tím, že se bude vše upřesňovat. Je tam možnost ubytování v chatkách, celá chatka je 600,- Kč. Kdo neznáte, tak mrkněte na stránky www.svkaterina.cz . Přát si můžeme hlavně velkou účast a pěkný počasí!
Přidat nový komentář