Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Friduča

Ahojky, no lítá to Jani a za co ? Ten náš tu leží a chrní... Dědek.. Ale jinak je počásko fajn.. sice chladněji, ale slunko... Skočím si nechat projet sportku, jestli náhodou nejsme milionářka a nemakám už trochu zbytečně :)))) Jani vydrž - nikotin zrychluje metabolismus.. Tudíž se to trvá, než se tělo stabilizuje a začne zase fungovat normálně... Halvně, že nepřibíráš.. Já mám furt stejně, dřina vefitku, nebo ne.. Ale svalíky jsou trcohu vidět, tak to je drobnej rozdíl... Ale svou váhu už asi nikdy mít taky nebudu.. nejsem dietářka ( vyloženě ) dokážu na nějakou dobu upravit jídelníček ( radikálně ), ale jak to extra nepotřebuju ,tak v tom taky nejsem důsledná... Ale vím, že to jde.. a je to jediná dobrá cesta z hlediska dlouhodobého...Ty jezdíš takhle na chajdu ? Naši tcháňata také.. pak jezdí do PHA jen k doktorům a tak... Tak užívejte !!!Tome juknu co je to tza web ?

Les

No Tome, díval jsem se na tvé stránky. Myšlenka dobrá ale záběr příliš velký. Zaujal mě článek o A. Carrovi. Hnedka první odstavec je samá perla. Fakt někdo věří takovým blábolům?? Cituji: "V posledních letech dokázal vykouřit i 100 cigaret denně, ovšem nikdy méně než tři krabičky denně." -D. Pochybuju že by se té následné abstinence dožil.....

Tomáš M.

@Les, ahoj. Docela tomu věřím, i když to muselo trvat asi jen chvíli. Každopádně na to jsi už mohl reagovat na absťáku. :-)

Tomáš M.

@Les, jinak jsem tě vzal za slovo s tím záběrem. Nějak mi to nedošlo, dokud mě někdo nenakopl. Díky a mějte se krááááásně.

Jana M

Ahojky, Friduš, nevím, jestli jsem to dobře postřehla, ale Marja Tě jmenovala v jednom příspěvku - Petro -? Tak nevím, jestli se spletla, nebo je to Tvoje skutečné jméno. No neva, tak lék na tu nožku Trocoxil, 1tabl. 800Kč a mám dvě, očkování povinné, Advantix na klíšťata, odčervení, prohlídka a je to. Nepočítám cestu autem cca 70km při spotřebě 8l/100km diesel.Takže na dovču taky mohu zapomenout, ale na chaloupce je nám bezva. Příroda, klídek, v létě chodím i 3x denně do lesa na houby i s hafíkem, už to umí. Dříve, když jsem ho pustila na volno, tak půl dne ho nebylo. Já se ještě než pojedeme budu stále ozývat, je to tady pro mě relax a pohodička, když můžu takhle s někým pokecat, to já ráda, ale smysluplně! Cha Cha!!!!!!

Friduča

Jani, chodíme ještě na jeden web, kde je třeba se registrovat fifinky.cz ...Jo,jo postřeh máš výborný :)))) No jo lítá to... Ale co naděláš...My jezdíme každý rok na týden s kamarády ( buď v ČR, nebo když se domluvíme a sou peníze,tak k moři ) a pak na týden s rodinou..To vždy najdu nějakou chalupu a kdo chce, tak zaplatí zálohu a jede... Letos nás je dvacet.. a pak výlety, houby, hra aktivity, filmy, historie :) vínečko, kytara... zpěv ...:) Je to vždy fajn týden... Předloni sem dostala řád zlatého prkénka, neb sem jim celej týden vařila :)))) Takže já mám relax na chajdě taky ráda.. :) Bohužel ne celé léto to nejde.. i když bych to pochopitelně brala...:) I když pro mě je léto rozikové období - neb jsem vždy začala kouřit v létě...TAk zkouška přede mnou...

Konča

Zdravím všechny nekuřáky. Fridu letos to už musíš o dovolené zvládnout. Tolikrát tě to vytrestalo. Jani M chaloupku si ve zdraví užijte a hlavně vydrž a bojuj s tím smradem. Když vzpomenu na své první odvykání - jé zítra to je 3 roky, tak jsem na chatě jako čerstvý nekuřák hodně trpěla, víc jako v bytě. Každá pauzička při práci byla utrpení. Manžel si sedl a zapálil si a popíjel kafe. Já si sedla a čuměla na něj :-( Pomohlo PAIPO. Při pauzách si on zapálil a já potahovala paipo.

Ivča

Ahojda všem. Jano tiše závidím. Ale přeju a užijte si to na chaloupce. Hned bych byla doma. Dnes a zítra si asi vezmu odpoledne volno za závody a budu se opalovat. je to venku super. Uvidím, zatím nestíhám, ale to asi nebudu stíhat nikdy. Končo na tom videu jak mluvil ten pán v čepici za organizátora akce, to je můj šéf. Jinak nehulím, ikdyž chuť by někdy fakt byla. ASi mě to bude pronásledovat do smrti smrťoucí. S hubnutím jsem se taky zastavila. Neumím se omezovat v jídle stálej. Budu muset zase nasadit něco drastickýho na chvíli, abych se hnula z místa. Užívejte krásný jarní dny. Bude brzo konec a zase má padat to bílý svinstvo.

Jana M

Ahojky Končo! Já se ještě budu chvíli ozývat, až pojedeme, pípnu. Já to mám s tím nekouřením na chalupě jednodušší, protože můj je odnaučený kuřák už strašně dlouho, takže mě nic nebude lákat. Horší je to se synem a snachou, ti jsou dobří huliči a ještě se mě nepodařilo je přesvědčit,ať s tím praští. Když přijedou, a to oni jezdí skoro každý víkend, tak to bude asi ten můj problém.Já mám šampík do Velikonoc, když to bez něj nepůjde, tak si ještě dokoupím aspoň těch 28tabletek, protože já si je už půlím, tak dalších 56dní snad budu v poho. Zdravím všechny moc a moc, na fifinky jsem se zaregistrovala, ale ještě mě tam něco hapruje! Už si prostě s tou technikou moc nerozumím, a to si myslím, že nejsem zase tak hloupá. Ale toto mě už minulo a tak jenom tak pochytávám informace. Asi na podzim si najdu nějaký kurz pro seniory na počítače, protože mě to samotnou strašně štve, že jsem tak levá. Čauki!!!

irena

Jani M , my to máme taky tak s chajdou , nastěhujeme se na jaře a na podzim zase zpět a do práce dojíždíme. Teď je to sice horší co je manža v důchodě a chodí jen 2 dny v týdnu , ale já jezdím na kole. jestli ti nevadí se prásknout , kde to máte? My na plumlovské přehradě.Ty tablety mám ty samý co ty , ta akce z Polska, snad nejsou nasolený.My zkoušíme občas nějaké redukční týdny s manžou , on vždycky zhubne a já nikdy . Teď jsem se dozvěděla , že to možná dělá hormon na ˇštítnou žlázu , tu pomalou peristaltiku ,žravost a špatné spalování, tak se mám na co vymluvit.Friduč můj tatínek má tu samou diagnozu ,co váš Chero, už mu ochrnula jedna noha a druhá se zhoršuje , prognoza je špatná protože na operaci je moc starý a zlobí ho srdíčko. Ale má nás -3 děti my ho budem vozit.Nenapadlo by mě ,že u psů je to třaky tak.Ivčo sedumdesátka parádní , jednou jsem tam byla , ale nezávodila, kluci od nás jezdily roky , možná ještě jezdí(dědci).

Jana M

My z chajdy dojíždíme tak akorát nakoupit a já doma vyprat atd. My už jsme totiž oba v důchodě. Já jsem ještě chodila na brigády, vždycky mě někdo ukecal, ale už jsem skončila S tou dietou se budu asi taky vymlouvat ,, na štítnou žlázu, spíše její nedostatečnou funkci., a tím pádem špatné spalování,,. Jen jestli tomu bude někdo věřit!!!Prásknu Ti to, Kopanice, u St. Hrozenkova je vesnice Vápenice, takže my jsme Vápenice čp. 88, někdy nám tam dovezou i poštu. No nic moc chajda, kadibudka, sprcha venku a 1+1 a chodbička. Nám to ale stačí i když doma máme 3pokojový byt. Každý jednu místnost, já, můj a pes!!! Na Plumlovské přehradě jsme byli kdysi z ROH na rekreaci, ale nevyšlo nám počasí, takže žádná koupačka nebyla. Tak jsme pojezdili okolí.Je to tam moc hezké!

Konča

Krásné mrazivé nekuřácké ráno přeji všem statečným:-) Dlouho se tu neobjevila Kačenka, Leontýnka se sestrou a Denis. Copak je s vámi???? Snad nehulíte někde za bukem???? Jak se drží nováček Honza??? Pokud můžete, tak podejte prosím hlášení. Díky. Kdybych nebyla blbka, tak mám dnes 3 leté nekuřácké výročí :-((( no co se dá už dělat. Hlavně že jsem to svinstvo konečně porazila:-)

Les

Krásný den všem :-). Zkoušel jsem ze srandy spočítat množství koupených cigaret za život. Přes 3000 krabiček toho svinstva, neskutečné číslo. A to věřím že tu budou větší kapacity :-). To bude dlouhý detox...

Jana M

Lesi, to máš pravdu, že tu jsou větší kapacity, já určitě mezi ně patřím a proto to raději nebudu ani počítat! Asi bych nevydýchala tu sumu peněz, kterou jsem prohulila. Ale detrox zatím funguje. Dnes jsem byla u lékaře na ,,kosti,, a byla jsem pochválena, že jsem přestala s kouřením. Dostala jsem ještě malou přednášku, jaké jsou etapy nekouření. 24 hodin mizí oxid uhelnatý za několik dní zlepší se chuť a čich za několik týdnů -"- prokrvení celého těla za -"- měsícú -"- se celkový zdravotní stav za -"- let ustupuje kašel a problémy s dýcháním o 50% se snižuje riziko rakoviny a infarktu po 10letech jste na tom podobně jako nekuřák, a to říkal, že spíše po 20letech. Takže to já již absolutně nestihnu a teď se naskýtá otazka, zda mělo vůbec význam se trápit! Ale to si dělám jenom legraci, hvízdalo mi na průduškách, že jsem si musela dávat pozor , aby to nebylo slyšet. Zdar, zdar, zdar nekouření a všem odhodlaným!!!!!!

Miš

Ahoj, moc pozdravů a blahopřání všem, kteří "drží" i těm, kteří se třeba chystají. Já mám dnes 112. Beru stále CH, ale už jen jednu tabletu a budu brát určitě půl roku, toť doporučení z poradny. Celkem to jde, chuť jen občas, ale na dovolené na horách to bylo horší, tam mě to chybělo a myšlenky byly...... prostě k tomu dokonalému relaxu to chybělo, ale zvládla jsem to. A je to paráda nekouřit, to si musím stále připomínat. Tak všem krásný slunečný nekuřácký den. PS: Fridu, čekám na SMS:

irena

takovej dlouhej příspěvek jsem napsala a zmizel . Jani možná jsme se na té ROH dovolené potkaly a hulily jsme o závod Já byla u teba na návštěvě v chaloupce... krásná divočina tam musí být božskej klid. Miško seš dobrá , že jsi odolala, jen tak dál . Stejně jsme všichni bomby-ne?

Konča

Lesi já to též nebudu počítat neb jsem prohulila 2/3 svého života :-( Miš jsi moc šikovná, že jsi odolala. Paráda. A jak píše Irča, jsme všichni úžasní :-)

Friduča

No já myslím, že to letos dám Konči :)))) Když ten manža nepálí, tak je to mnohem snažší.. Mirek taky ne, tak to je další podpora... Člověku to jde hend líp :) Miši, myslím na tebe neboj.. ale teď je to masakr !!! Mám toho moc, ani nestíhám sem moc psát... a jsem hodně unavená..a i nějak bez nálady...nejsem úplně nejlepší společník..furt remcám a tak :((( Tak doufám, že to brzo přejde... Doufám, že máš věci připravené v kufru..Až se ozvu :) Sice budeme možná tři - doufám, že ti to neva.. Neb kámoš bude chodit taky...

Les

Našel jsem na netu výborný rozhovor s Dr. Králíkovou. Je sice 4 roky starý ale většina informací platí stále. http://www.lidovky.cz/odpovedi.asp?t=KRALIKOVA2

Les

A ještě video pro kolemjdoucí :-). http://www.stop-koureni.cz/video-novinky/nejznamejsi-exkurak-mudr-eva-kralikova-7

Jana M

K am nám ten pan kolemjdoucí asi zmizel! Má nějakou svízel? Ať si na těch www., co tady nabízí Lesi, trochu počte, není to o čoklících!!!! Promiňte pane kolemjdoucí trochu té ironie!!!!!!!

Konča

Zdravím všechny nekuřáky a hlásím, že u nás se nekouříííí :-))))

Ivča

Ahojda. U nás se bohužel stále kouří:-((. Dnes jsem nechala drahé mé polovičce na stole některé odpovědi od MUDr. Králíkové, ať si počte. Ikdyž ty náplně do e-cigaret když jsem si přečetla složení, no nevím nevím, nic moc. Ale asi to zdravější bude o tom nemá cenu diskutovat. Džte se všichni a krásný víkend. Já se chystám čistit okna a pak už jenom relaxovat. Sice doma byly připomínky, že je to zbytečné čistit okna, prý ještě vidíme ven, tak o co jde:-))

Konča

To je jak u nás:-DDDD naprosto stejná připomínka :-DDD ale já okna zatím dělat nebudu, ještě je do velikonoc čas.

Jenda

zbylo mi balení champixu proávám ho n aukru kdo by měl zájem http://aukro.cz/champix-i2195159568.html

Marja

Zdravím vás.přečetla jsem si teď ten odkaz od Králíkové.Všechno už teoretický vím, jen uplatnit praxi. Mám za sebou více jak měsíc Champixu a doma poslední jedinou cigaretu. Dokouřím ji a pak držte palce.

Marja

Dokouřená poslední cigareta.

Jana M

Marjo, tak ať u ní zůstane!!!!!

Stenlák

Marjo tak držím ti palec !

Konča

Marjo, drž se taky ti držím pěsti.

Marja

Držím se, díky vám.

HanaR

Marjo, i já tě na dálku podporuji, drž se!

Ivča

Moc vás všechny zdravím. Marjo co to čtu??? Super, moc držím palce, ať to byla opravdu ta poslední. A okna mám vyčištěný. Hurá. Ráno jsme byli pro zeminu, nakoupila se ve velkým, taky mulčovací kůra a cestou jsem kamsi zajeli, já na to kam jedeš, no a zastavili jsme u trafiky, kupoval můj drahý manžel další karton cigaret.. Takže z něho si příklad nikdo neberte. Jsem mu říkala, ať doplácá náplně co má do e-cigarety a ani si další nekupuje, že to nemá cenu. Se málem urazil:-((

Marja

Díky vám všem za podporu.Držím se,ale večer a dnes ráno po jedné žvýkačce. HanoR,ty nás pořád čteš, napiš také něco,moc to pomáhá, zkušenosti a poznatky od starých mazáků. A Friduča asi pilně pracuje.

Friduča

Ahojky, i já se přidávám a moc, moc gratuluju a pochopitleně držím palec.. TAkže první den je za tebou !!! Jse moc, moc ráda a myslím na tebe... Tentokrát to dokážeš !!! Máš pravdu mám toho fakt moc.. nestíhám... :( Co jarní srazík lidičky ? Už je skoro čas.... Máš

Les

Ahoj Marjo, taky držím palce. Chce to kromě champixu i pevnou vůli. Přidávám oblíbený článek: http://www.dwich.cz/cs/obsah/jak-prestat-kourit-behem-21-dni/

Marja

Zdravím vás, díky za podporu a všem gratulaci k dalším nekuřáckým dnům.Já mám druhý.

Miš

i já Marjo gratuluji a držím palce......

Tomáš M.

Já se též přikláním k držení palců. Určitš to zvládneš a čím víc bude o problému zprvu mluvit bude to lepší. A pokud chceš tak se mrkni na Abstak.cz do kategorie "Tabak", kde můžeš přispět do mého nového fóra i tvým příběhem.

Marja

Les, podívám se tam. Není mi zrovna nejlíp.chuť by byla.Ale jsou to takové nárazy.Zatím to jde vydržet.

Honza

Zdarec všichni. Marjo gratulace, drž se. Já mám dnes 42 bez. Hrozně to letí. Cigáro mě nechybí a jsem rád, že jsem nekuřák. Nevěřil jsem tomu, že to bude tak jednoduchý. Nemám teď moc času protože jsem si k Champixu pořídil další pomůcku k odvykání, a to pejska. Ještě se zeptám. Marjo, kolik si vykouřila a jak dlouho si kouřila? Protože mě připadá, že ten Champix na tebe moc nezabírá, když si k tomu kouřila měsíc. Já přestal kouřit po týdnu braní Champixu a to jsem kouřil aktivně 15let.

Friduča

Honzo, zabírá... Je to o hlavě a Marja se toho strašně bála - doufám, že už to trochu přehodnotila.. protože to je ten úspěch.. já sem CHMP nyní skoro nebrala a taky sem docela v pohodě... a pokusy před tím ( sCHMP ) byli diametrálně odlišné.. Jeto opravdu o hlavě a rozhodnutí..a následné m pohledu na cigerety, kuřáky anekuřáctví... Pokud stále kuřákovi závidím, že kouří a já NEMOHU, pak to mám neskutečně těžké proti člověku, který to zahodí stejně jako já, ale dívá se na kuřáka jako na člověka,který má ten hnus nedobrovolně v puse a smrdí...A jsem u toho na sebe pyšná a strašně ráda, že sem to dokázala a už to nepotřebuju... Tohle je ten zásadní rozdíl = rozdíl pohledu... CHMP,žvejky, náplasti, hypnoza atd.. jsou jen berličky, pomůcky, ale stejně je vše jen a jen na NÁS !!!Byli tu tací, co překuřovali 3 měsíce a dodneška nekouří... O tom to není... Marjo držím palec - drž se a buď na sebe pyšná !!! Máš být proč !! Jsi velká šikulka !!!

Honza

........Samozřejmě, že je to o tom, jak se k tomu postavíš. Pokud s tím hnusem chceš skončit, tak si den "D" zvolíš co nejdřív a nečekáš přece tři měsíce. To znamená že kouřit chceš. Já jsem byl velkej závislák, asi jako každej tady. Vykouřil jsem v průměru 25denně. Moc, moc, moc mě to chutnalo. Vůbec jsem si nevěřil, že to dokážu. Dokonce mě nevěřili ani moji nejbližší. A to byl ten důvod proč jsem s tím sekl. Chtěl jsem jim dokázat, že nejsem žádnej ubožák, kterej bude závislej až dokonce života na tom hnusu. Teď jsem štastnej, protože už závislej nejsem. Nejhorší na tom bylo, to zjištění, že je to tak jednoduchý, přestat kouřit. Hodně mě taky pomohl již zmiňovaný A. Carr a samozřejmě podpora Friduči, Konči a dalších. Díky moc a držte se..... Haleluja

Honza

........ještě jsem chtěl dodat, že samozřejmě na cigáro chutě mám, ale není to žádná hrůza, která by se nedala vydržet. Kolikrát mám třeba chuť na tiramisu z KFC a taky to přežiju

Marja

Další den mám za sebou. Honzo, kouřila jsem hodně a to 46 let.U Champixu jsem to nechtěla uspěchat.Friduš, já to ještě dlouho musím v hlavě srovnávat.Teorii ovládám,ale ještě to je ve mě, to kouření, musím vůli a šampík asi pomáhá.Fyzicky to jde,ale psychicky ještě ne, ale na tom stále pracuji a připomínám si hrůzy kouření. Honzo, gratuluji a hlavně vytrvej.Carr mi poprvé pomohl, že jsem přestala bez ničeho. Ale nikdy už pak nesmíš ani jednu. Teď ho také pořád čtu, moc dobře všechno zdůvodňuje. Mě se líbí, jak píše že kouření není žádný požitek,ale tlumení abstinenčních příznaků.A hodně napsaného od něho se mi líbí. Věřím, že dojdu také na druhý břeh s radostí.

Honza

......aha. 46 let je dost. Ale ty to zvládneš. Držím palce

Marja

Držím se, jde to.Dnes mám kontrolu v protikuřácké poradně a bude recept na další Champix.

Konča

Výborně Marjo. Přes 40 let (nevím přesně) kouřila EMA ze Slovenska a zanedlouho oslaví 1000 dnů bez cigaret. U nás letitých kuřáků to jde ztuha a velmi těžko, ale jde to. V poradně dobře pořiď. Honzo tobě samozřejmě posílám ke 43 dnů gratulačku :-)

Ivča

Honzo super, gratuluju že ti to jde tak pěkně. Hlavně zobej dost dlouho, nepodceňuj to, Klidně i půl roku. Co máš za pejska? Já miluju procházky se psem, ale ten náš je fixovaný na pánečka a se mnou moc nechce chodit. Marjo, dej vědět,jak jsi dopadla v poradně. Určitě tě budou chválit. Tak se všichni držte. Normální je nekouřit!!!

Marja

Ivčo, za chvíli jdu.Nevím, jestli mě pochválí, nekouřím teprve tři dny. A až za 37 dnů braní šampíku.Ale asi ta poradna mě i donutila s tím už seknout. Styděla bych se tam říct, že stále kouřím.Nejhorší krok mám za sebou, teď jen vydržet a pracovat na hlavě.

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

82%
18%
Zatím hlasovalo 98 lidí

Mohlo by vás zajímat

Slaný roztok do konvičky

Dobrý den, jaký slaný roztok se prosím používá do konvičky na výplach nosu? Kupuje se nebo ho můžu vytvořit doma? Děkuji za odpověď

Ustupující dásně: Co je způsobuje a jak jim předcházet?

Zdravé dásně mají většinou růžovou barvu a těsně přiléhají k zubům. Dáseň pokrývá zuby od čelistní kosti až po viditelnou korunku zubu a tvoří ochrannou bariéru, která zabraňuje pronikání zánětlivých bakterií ke kořenům zubů a do čelisti. Zároveň zajišťuje pevné ukotvení zubů. Pokud se však začnou v ústech hromadit bakterie, může to vést k onemocnění dásní a jejich ustupování.

Chronický stres aneb různé lidi stresují různé věci

Dneska snad už nikoho nepřekvapí souvislost mezi stavem psychiky a tělesna, neboli psychosomatika. I proto Světová federace pro duševní zdraví iniciovala v roce 1992 oslavu duševního zdraví, která připadla na 10. října. Cílem bylo a je poukázat na duševní poruchy, které mají negativní vliv na kvalitu života stále větší části populace. Jednou z prokazatelných příčin těchto nemocí je chronický stres. Tedy ten, který probíhá dlouhodobě.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce