Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Marja

Aha,Megane díky.Já to také tak asi udělám.Mám jeden celý balíček žvýkaček 2mg.Ještě s nimi počkám,až budu bez cigaret. Ivčo, ty jsi mě také potěšila, že až 16 den.

Tomáš M.

Dobré odpoledne. Když to tak tady čtu, jsou zde pořád nějací nováčci. To je fajn... Držím všem palce, aby překonali ty 3 kritické měsíce.

Jana M

Dobrý podvečer všem přeji! Moc příspěvků tu nepřibylo, tak něco napíšu. Kuřáci elektronických cigaret, co říkáte na včerejší zprávu o výbuchu cíga v ústech? Neodradí vás to ji používat? My šampíci to máme vyřešené , ale někteří manželé diskutérek ji používají a také myslím Leontýnka s manželem v Californii.Zmíněnemu kuřákovi to dokonce utrhlo kus jazyku. Strachujte se o své milované a ať přesedlají na bezpečnější prostředek.Ještě jeden výrok Winstona Churchila: O kouření se napsalo tolik škaredých věcí, že jsem se proto rozhodl je nečíst! A já jsem četla a četla, až jsem skončila na šampíku a nelituji. Dnes mám již 47dní b e z!!!!!! Ale začínám mít sem tam chuť.Ale už to snad nedám do pusy ten smrádek! Mějte se hezky a příjemný víkend!

Ivča

Jano, krásný číslo, za chvíli padesátka. Moc gratuluju. Zprávu jsme viděli, ale strach bych určitě neměla. To máš jako zprávy o výbuchu mobilu u ucha, těch taky pár bylo a nikoho to neodradí používat mobil dál. Manža sice e-cigáro kouří, ale stejně si do toho musí dát 2 cigára denně. Je to jeho věc, nemůžu mu to rozmlouvat, protože to nemá cenu. Alespoň že to omezil na ty 2 denně. Už je jako Ládík. 1 ráno a 1 večer. Viď Ládíku, taky nám něco napiš. Ještě držíš 4 kusy na den? Krásný večer a víkend všem.

Marja

Ahojte.U mě pořád nic nového.Šampík zobu poctivě a budu pokračovat.A zřejmě seknu s cigaretami brzy a najednou, nedá se nic jiného dělat.

Friduča

Hezkou neděli, tak k té cigeretě - souhlasím s Ivčou... Kolik takových případů je ? Jsem ráda za to, že můj muž na ní dokáže bez problému být a tohle jsou výkřiky, které mě určitě nězneklidní.. Apropo stalo se to v USA, takže pán i když si nějakou dobu potrpí, pak se na výrobci pěkně zahojí :))) Nekouřím, v pátek se nám pordloužil večírek do rána, tak ještě teď nejsem úplně srovnaná... Jdu uvařit tukožrouta a najít nějaký recept na obídek.. :)

Ivča

Krásnou neděli. Taky jsem trošku zapařili zhruba do dvou do rána. Dnes jsem v pohodě. Pila jsem víno s vodou, hooodně vína, tím pádem hooodně vody a je to dobrý. Tady prší, je to humus. Jestli do toho začne mrznout, tak to zas bude na silnicích mazec.. Tak se opatrujte a nekuřte. Marjo, jak to jde??

Tomáš M.

Ahoj všem. Tak dnes 166. den bez cigaret. Ovšem 3 dny zpětně jsem měl takovou depresi, že to jsem nezažil. Nevím co to bylo, ale dnes už je to lepší. Čtvrtek, pátek, sobota hrůza děs. Špatná nálada, sem tam jsem si pomyslil, jaký by to bylo kouřit a uvolnit se od vnitřního napětí. Bylo strašně silný. To jsem za posledních 166 dní neměl. Champix neberu už přes měsíc, ale povím Vám šílenost. V pátek jsem si dál pár piv a uvolnění se dostavilo, ale ! V pět ráno jsem byl vzhůru a opět to najelo a ještě silněji. Vnitřní stres. Něco to muselo vyvolat, jen zatím nevím co. Mějte se.

Tomáš M.

Ještě k tomu vyvolání stresu. Po pravdě řečeno, mám posvíceno na šumivý multivitamín. Přesně je to [ MaxiVita + 4 Zdarma. Výživový doplněk s příchutí pomeranče.] Možná je to blbost, možná se moc kontroluji, nebo moc přemýšlím. Každopádně jsem však vypozoroval, že pokud vždy začnu užívat tento mulťák (1x denně), pozoruji na sobě změnu nálady. Už se mi to stalo 2x a nevěřil jsem tomu, teď po třetí se mi to opět potvrdilo. Tak nevím. Někdo si může myslet, že jsem vůl, ale jsem dost všímavý k sobě i svému okolí. Hezký den.

Leontynka

Vsechny vas zdravim, aby jste si nemysleli, ze jsem na Vas zapomela, anebo opet zacala kourit :) mam toho ted posledni dobou celkem hodne a vecer jsem pak unavena a uz se mi nechce nic psat. Jinak ten clanek o el. cigarete jsem cetla, ale nijak me to neodradilo. Muj manzel zatim na el. cigarete neni, ale uz mi rikal, at mu take objednam naplne a ze s tim zacne, hura, doufam, ze se mu to zadari, protoze mi i celkem vadi, kdyz se divame na televizi a musime to pauzovat, jelikoz on si jde zapalit a vubec to pak smrdi. Je to vsechno o pevne vuli a nekourit, je take nakazlive, uz jsem inspirovala 4 lidi k tomu, aby take prestali. Ja byla celkem silna kuracka a priklad je nejlepsi vec, protoze kdyz videli, ze to dokazi ja, tak oni to mohou take zkusit. Drzim vam vsem palce a preji lepsi pocasi, take bych z te zimy mela uz debky. zatim a hezky den.

Ivča

Tomáši M, je moc dobře, že jsi odolal. Moc gratuluju. Já jsem teda takový stavy neměla. Ale pokud máš podezření na ten mulťák, tak ho prostě neber. Já jsem si dřív taky kupovala drahé vitamíny a minerály na zimu, ale už druhou zimu na to kašlu, snažím se jíst hodně zeleniny a ovoce a je to v pohodě. Jsou to jenom samý éčka a chemie, kašlu na to. V té knize od Mačingový, jak se tady o ní psalo, jsou dobrý recepty a rady jak dostat do těla všechny potřebný látky a bez chemie. Je pravda, že dřív jsem vůbec nějaký ečka neřešila, ale co nekouřím, tak si všímám a začínám docela řešit víc a víc. Dnes jsem měla k svačince jáhly se sušenýma švestkama, medem a se skořící. Je to mňamka. Tak se drž a hlavně odolávej. Držím palce.

Tomáš M.

Ivčo díky za odpověď. A co jinak dělá vůbec Stenlák? Stenli není Stenlák ne?

Konča

Tome M tak přesně tyhle mulťáky taky užívám a nic to se mnou nedělá. Ale jak popisuješ změnu nálady a depku - tak to popisuješ klasický absťák. Jestli ti zbyl šampík, tak si vezmi půlečku a prá dnů znovu užívej. Já jsem si šla koupit krabičku cigár ve svém 168 dnu nekouření a lítala jsem v tom znovu. Tehdy jsem neměla schovaný šampík. Leontýnko moc gratuluji. Výborná zpráva a moc držím palce. Můj manžel vstoupil do 9 nekuřáckého měsíce. No a pokud mne paměť neklame, tak přesně před rokem 20.2. 2011 zahodil PEPA cigarety . Jsem zvědavá, jestli se nám ozve. Držte se a nekuřte:-)

Tomáš M.

No mě zbyla pouze jedna půlka. Tak nevím, jestli si neskočím předepsat a fakt nezačít brát. Uvidíme.

Friduča

Dobré dopoledne, můj odhad je, že Pepa kouří.. Byl to velký nadšenec.. dokonce za náma přijel a pak se vůbec, ale vůbec neozve :( To není dobré znamení... :( Ale třebase pletu... Tomáši chutě nás přepadávají.. na to opatrně.. já začala znovu kouřit po 5,7 a dokonce 11 měsících... Je to opravdu ošemetné.. a to jsem to měla v hlavě opravdu statečně srovnané... A stejně.. je to hned...

Stenlák

Zdravíčko lidé dobří . JJ ty chutě zrovna před týdnem jsem pořád myslel na kouř :) . Tomáši Stenlák Stenli to jsem já . Megane a kdy pojedeš na Bečvy ? to vám ta chalupa normálně obroste mechem :)) .

Megan

Stenli, jedu tam zítra, ale jen na otočku a ne na Prostřední, ale do Zubří. Umřel mi strejda, tak jedem na pohřeb:-(

Stenlák

Jasný tak se drž .

Ivča

Znám lepší cíl cesty než je pohřeb. To ti Megane nezávidím. Tak se drž. Pepa se nám asi rozkouřil, Ládík taky slovo nenapíše, je to divný. A moje drahá polovička hulí stále jenom míň, v sobotu prý jich měl 5!!! Zbytek nahradí e-cigaretou. Ale ty normální smradlavý si prostě neodpustí. Je to těžký. Všem krásný den. Já jedu domů. Svítí nám krásně sluníčko, jaro je tady!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mirka

Ahojky všem.Tak mám 14dní za sebou:-)) a šampík 1krát denně.Na cigaretu si vzpomenu,ale dá se to překonat.Dnes jsem stála v práci s kuřákama celou půl hoďku venku a usmívala jsem se když kolem mně 5lidí kouřilo a já jen v klídku pila kafčo.Jen se po mé 2měsiční nemocenské neumím pracovně dostat do formy.Kamarád,který mně přivedl k šampíku to nevydržel,ale není na klasické cigaretě,ale na elektronické.Uvidíme,jestli to vydrží aspoň na ní.A co Honza,jak jsi dopadl v centru.A Marja,nějaká změna co se týče chuti na cigaretu?Jinak mám chuť si zajít na pivko a posedět s přáteli,ale nemám ještě tu odvahu.Mám pivo spojené s cigaretou...a ne jen jednou.Jak jste to vyřešili vy ostatní nekuřácí,spíše jak jste to ustáli?Hezký zbytek dne a děkuji za případné rady a názory.

Vlasta

Všechny moc zdravím,stále nekouřím dnes to je 235 dní ty kila jsou stále nahoře,ale už je mi to jedno hlavně,že nekouřím a s kilama něco časem udělám.Doufám,že také stále nekouříte mějte se moc hezky a držte se.

Ivča

Mirko, já chodila na pivko téměř od začátku. Jde to vydržet, ale musela jsem si dát chipsy a zobat a zobat. Můžeš jenom kolem pozorovat kuřáky a litovat je, jak budou druhý den přehulený. Ale jestli se na to ještě necítíš, tak vyčkej. Jinak velká gratulace ke 14 dnům. Super. A Vlastě taky gratuluju, ty už jseš mazák,. Ty kila to je děs. Já to taky začala řešit až někde po roce a půl, ale jde to ztuha. Mě tenkrát totiž každý tvrdil, že se to časem samo upraví. Neupravilo se nic, musím teď blbnout se všema méžnýma dietama. Vždycky shodím 5 kilo a pak se jednou najím a mám kilo nahoře. Je to otrava. Ale jak píšeš, hlavní je nekouřit. Držím všem nováčkům palce.

Konča

Holky též se přidávám s gratulací. Jste šikulky. Mirko u mne byl alhokol jeden ze spouštěčů, takže jsem se hospodských posezení vzdala. Dokonce v 10 měsíci jsem kvůli strachu nešla na sraz spolužáků. Vadilo mi být ve společnosti kuřáků a dívat se na ně, vadilo mi dýchat ten smrad. Dokonce v televizi, když se kouřilo mi to vadilo. Musela jsem odvrátit od bedny oči. Každý jsme jiný, je potřeba to zjistit co ti vadí a co nevadí. Osobně si myslím, že je lepší se kuřákům, hospodě a alkoholu vyhnout. První měsíc je nejhorší na sklouznutí a ty dnes bojuješ 15 den. Hodně síly, pevné nervy, žádné absťáky přeji všem statečným :-)

Miš

Ahoj lidi, moc vás všechny zdavím. Vrátila jsem se z dovolené a vůbec nestíhám, tak vás chci jen pozdravit. Už se těším, až mi vyjde čas a budu si moct přečíst co je nového..... Hlavně -nekouřím minulý týden už to byli 3měsíce, ale můžu říct, že se mi to občas zdá težší než než to bylo. Na horách jsem měla fakt problém.....chutě a stesk? Snad to v tom denním kolotoči přejde. Zatím ahoj a držte se.

Tomáš M.

Od té doby co nekouřím, mám rád denní shon pracovních dní. Dřív mě jakákoliv aktivita otravovala, a musím říct, že teď se na zábavnou aktivitu jakéhokoliv druhu doslova těším. Takže jsem pochopil, že nekouření je opravdu hlavně o změně živ. stylu. ( i když postupem času! ) Jinak co se piva u mě týče. Mám ho rád a zajímavé je, že mi u něj nechybí cigarety. Mě nikdy u alkoholu jako takového nechyběly cigarety. Příjemné uvolnění se dostaví i bez nich :-) Jinak mám po krizi, trvala asi 6 dní kde TOP byl někde uprostřed. Už je po ní. Uff, jsem rád. Připravím a obrním se na další. Papa

Ivča
1x

Dnes má naše Konče rovných 600 dnů bez cigára a Megan 900 dnů!!!!!!!!!!!!!! Véééééééééééééélkáááááááááááááá gratulačkááááááááááááááá:-)))))) Tomáši M. mám to stejně. Když jsem hulila, přišla jsem z práce, dala nohy na stůl, cigáro jedno, druhý, třetí něco dobrýho k pití k tomu a tak to šlo až do večera. Dnes přijdu z práce domů, přehodím dres a jdu do lesa. Doma vymýšlím stále nějakou práci. Až to moji drahou polovičku otravuje. A určitě se mě to víc líbí. Jsem spokojená sama se sebou, ikdyž se říká, že samochvála smrdí, tak já se klidně pochválím. Všem krásný den

Megan
1x

900 dnů? Sákra, mi to připadá jako včera. Končo, mooc blahopřeji. Pohřeb jsem přežil, rakev mi nespadla. Dnes už něco málo pošušňám na baráku. Mějte se krásně

Konča

V prvé řadě děkuji za gratulaci :-) a též se přidávám s blahopřáním pro MEGANA :-) Tome, velmi mne těší, že jsi tu sviňskou krizi ustál. Fakt to jsou absťáky. Do jednoho roku je potřeba s nimi počítat. Jak je člověk trošičku rozladěn nebo ve stresu, tak to přijde. A musím s vámi souhlasit. ¨Taky jsem akční jako "tryskomyš". Doma u bedny nemůžu vydržet. Konečně už přestalo mrznout a já zase chodím s hůlkama. Do práce a z práce v týdnu a víkendy dvoufázově dopoledne i odpoledne kroužím kolem Olmiku. Lidi si už na hůlky za ty dva roky zvykli, tak už na mne nikdo nepořvává kde jsem nechala lyže. Ivčo u nás je to to samé. Taky je otráven mou aktivitou. Ale to bude asi věkem, protože dnes manžel nekouří 250 den a je línej stejně jako když kouřil. Spokojeně si, jak já říkám, hnije u bedny. Ráno se mi nabídl, že mne do práce sveze autem. S úsměvem jsem odmítla, vzala hůlky a vyrazila po svých :-) A taky dodatečně gratuluji Miš k završeným 3 měsícům.

Jana M
1x

Taky se přidávám ke gratulacím jak Konče tak Megan, i když vlastně dobře nevím, kdo je to, protože jako nováček jsem si ho ještě moc neužila. Vás ostatní už spojuje i osobní setkání, což je moc prima. Tak já mám dneska teprve 51 dní a taky to považuju za svůj osobní úspěch, protože mi to skoro nikdo nevěřil, že s tím praštím. Zatím to vychází i když chuť by byla. Mějte hezký den všichni! S tou zvýšenou aktivitou je to pravda, potvrzuji, taky si vymýšlím co bych vyparatila a jak píše Konča, s mým to ani nehne. Taky budou asi na ,,hýždích,, mozoly od sezení. S tím už ale asi nic nenaděláme, že Končo?

Konča

Jani M... jak teprve???, vždyť mi už šlapeš na paty .... Gratuluji, jedeš druhou padesátku a to se počítá :-) Buď na sebe pyšná a něčím pěkným se nezapoměň odměnit. Pokud se jarního srazu zúčastníš, tak nás taky osobně poznáš. Megan je naše zlatíčko, škoda, že přestal psát, ale srazy si nenechal nikdy ujít a až dostaví tu svou haciendu, tak nás pozval na kolaudaci.

irena
1x

zrovna teď si myslím , že život je pěkně zku..........jsem úplně mimo ale nedá mi to Těm dvoum našim hvězdám Meganovi a Konči poblahopřát. Tak se držte jste bomby!!!!!!!!!

Ivča

Jano M, super, krásných 51 dnů, gratuluju. Irenko, kde jseš mimo??? Já toho mýho chlapa tahám taky do lesa. Pěkně si vezme hůlky a šlape se mnou. Se nedá nic dělat. Potřebuje to jako sůl. Ale k nekouření ho nepřesvědčím. Škoda

Konča

Irčo díky moc. Douho jsi se neozvala. Co se děje?

Kamil

Pánové a dámy nechcete náhodou někdo 14 půlek tabletek Champix??? Mě jsou už na nic a vyhodit je to nesmysl a škoda. Nechci za to nic. Prostě to dám do obálky a pošlu. Myslím, že někomu by to pomohlo i finančně, i když to není moc. Tak kdyby někdo chtěl napište mi na email a já vám to pošlu. Zatím ahoj a držte se. [email protected]

Sylva

ahoj všichni, pořád nekouřím a jde to.Myslím, že to už se mnou nic nedělá, když vidím kuřáka, naopak mi to smrdí. Už to mám za 199 dní, sice číslo nic moc, ale pro mě krása. Byla jsem asi jak tady píše Ivča, ráno před odchodem do práce kafe a 2 cigárka a pak každou volnou chvilku. Závislačka, která to nevydržela déle než 2 hodiny, takže jsem ráda, že jsem Ch zakoupila a rozhodla se takhle. Opravdu, kdo se ještě pořád rozmýšlí - stojí to za to (pokud je to v hlavě srovnané). Tak všem, kdo jsou na začátku, přeju ---- vydržte!!!

Kamil

Přesně Sylvy - pokud to má v hlavě srovnaný. Já to mám už bez cigaret za 123 dní a bez champix měsíc a nelituju. Takže do mého těla nešlo s dneškem 3075 cigaret. Jsem taky sám za sebe rád a hrdý za každý nový den a Ch doporučuju. já to zvládl taky. Lidi funguje to ale opravdu musíte sami chtít. Je to v hlavě a Ch je jen pořádná pomocná berle.

Marja
1x

Ahojte všichni.A velká gratulace Konči a Meganovi ke kulatým číslům. Já 21 první den Champix a pořád kouřím.Chuť cigarety se nezměnila, spíše je mi špatně když si zakouřím. Asi čtyři dny kouřím pět, šest denně.Samozřejmě nic nevzdávám jen těch 47 let kouření je zakořeněno hodně. Tak jako Sylva, vydržela jsem tak dvě hodiny bez kouření.Tak mi držte nadále palce, napíši jak pokračuji.

Tomáš M.
1x

Konče i Megan velkou CONGRATULATION !!!! ostatním též, i když to nemají třeba kulaté :-). Marja to příjde, žádný strach Dříve, nebo později s tou první ranní cigaretou prostě praštíš. Jen zobej neustále!.

Marja

Díky za podporu.nevzdávám to, myslím, že to je otázka pár dnů.

Tomáš M.

Ještě malá informace o mé oblíbené psychoanalýze. Často se mi zdává ve snu, že kouřím a následně jsem velice smutný, že jsem začal. Ráno si sen většinou pamatuji a jsem rád, že to byl sen. Zajímavé, že ?

Konča

A dneska tu máme další oslavence:-) Sylvu s 200 dny a Toma M se 170 dny bez. Takže posílám velikáááánskééééé gratulacéééé. Jste jedničky!!!!Marjo úspěch je, že jsi snížila na tak málo. neb bez šampíku bys nic nesnížila. Kdy jdeš zase do poradny????

Jana M

Končo, Ty jsi taková srandistka! Máš 600 dnů a já Ti šlapu na paty? To se ještě pěkně naběhám, než budu na té šestistovce! Ale už se těším, až bude za mnou aspoň ta stovečka!!!Fakt je ten, jak píše Irča, ža každý jsme jiný. Já třeba beru půlku už dlouho a nemám žádné potíže, jenom chutě. Taky jsem kouřila skoro 40let do těch 20ti denně, a když byla nějaká partie, tak i více. Proto Marjo nezoufej a klidně si kuř, ale měla by sis stanovit nějak výhledově ten den D, kdy s tím opravdu sekneš. A nekupuj si cíga, když doma nebudeš mít, tak zjistíš, jak je to s tou Tvojí závislostí, jestli budeš klusat do trafiky nebo vydržíš. A tak by to mělo nějak začít. Zdravím všechny účastníky toho našeho zájezdu pro nekuřáky!!!!!!!

Marja

Já právě myslela, že když nebudu mít doma cigarety, že to bude dobré.A tak jsem kouřila jednu za druhou,ať už je mám rychle vykouřené a budu mít klid.A pak byla vždy panika a honem do trafiky.Teď mám doma a jsem v klidu a bez problémů jsem snižila.Možná jsem to takhle měla udělat už dříve. Do poradyn jdu až za šest týdnů, od první návštěvy.To se mi zdá dlouho, právě teď bych potřebovala poradit, jak postupovat.jestli utnout najednou nebo pokračovat ve snižování. A ani mi Champix nevyjde do toho data..Asi tam zavolám, ať mě dají o týden dříve.

Sylva

Marjo, ty to určitě dokážeš, myslím abys už cigárka nekupovala. Já byla dost závislá a zvládla jsem to napodruhé. To, až se to v té hlavě opravdu srovná, že ch c e š. A ch. opravdu pomohl každému, kdo chtěl přestat. Držím palce a už kvůli Ondráškovi (já to taky začala kvůli vnoučkovi), to abych nesmrděla. Mám ze sebe radost. Tak na to mysli! ☺☺

Kamil

Prosím všechny o dání hlasu děkuji http://www.infoglobe.cz/fotosoutez?photoID=3608&competitionID=40#ImageDetail

Konča

Už jsem zahlasovala :-) a budu pokračovat.

Friduča

Zdravím všechny, nestíhám... tak jen v rychlosti MArjo.. Oni ti tohle stejně neporadí..A pokud ano, pak je to špatně.. Každý je totiž jiný a v odlišném rozpoložení... A ty sama musíš vycítit co ti vyhovuje, to za tebe nikdo neudělá... Sama píšeš o panice, když jsi utla... Já při jedné odvykačce snižovala, až jsem odbourala tu poslední a při jiné jsem s tím sekla na ráz a bylo... Osobně mám pocit, že u tebe je vhodné postupné snižování.. Protože ty s tím stále hodně bojuješ a vidíš to, že si už nezapálíš jako zlo a negativum.. bojíš se a strachuješ až ten okamžik přijde... jestli to zvládneš.. nevěříš si...Neukvapuj se, ať nejsi tam kde před tím...Bude to pro tebe ještě víc demotivující... Pokud to nedáš... Ale to je jen můj osobní názor... Musíš ještě hodně zapracovat na tom pozitivním myšlení.. Těš se na ten den, až si nezapálíš, těš se jak jiní budou kouřit a ty se spokojeně budeš usmívat a radovat se z toho, že už nejsi otrokem toho smradu ! Bu´d hrdá na to, že to dokážeš a šetříš penízky, zdraví a děláš radost sobě i vnoučkovi... POZITIVNÍ PŘÍSTUP !!!! Držím ti palec !!!!!!

pepa

Sekni s tím naráz a není co řešit. Já to udělal a dnes po dvou letech mě kuřáci nevýslovně smrdí i kdyby kouřili ty s velbloudem, ty když jsem kouřil, jsem měl nejraději.

Ivča

Zdravím všechny. Tomáši M, taky jsem mívala takové sny a ráno jsem byla šťastná jak blecha, že to byl jen sen. I v tom snu jsem si to uvědomovala, že jsem si z apálila a byla jsem na sebe šíleně naštvaná. Marjo, máš to těžký, ale určitě to dáš. Moc ti držím palce. Pokus se to snížit na minimum, uvidíš jak to půjde. Nejlepší by bylo to utnout úplně, ale to musíš vědět ty jak to půjde. Všem krásný pokud možno nekuřácký víkend.

Konča

Zdravím všechny nekuřáky. Pepo, ty jsi asi jiný Pepa? To asi nejsi ty, cos za námi loni v červnu přijel na sraz do Svaté Kateřiny že?

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

82%
18%
Zatím hlasovalo 98 lidí

Mohlo by vás zajímat

Slaný roztok do konvičky

Dobrý den, jaký slaný roztok se prosím používá do konvičky na výplach nosu? Kupuje se nebo ho můžu vytvořit doma? Děkuji za odpověď

Ustupující dásně: Co je způsobuje a jak jim předcházet?

Zdravé dásně mají většinou růžovou barvu a těsně přiléhají k zubům. Dáseň pokrývá zuby od čelistní kosti až po viditelnou korunku zubu a tvoří ochrannou bariéru, která zabraňuje pronikání zánětlivých bakterií ke kořenům zubů a do čelisti. Zároveň zajišťuje pevné ukotvení zubů. Pokud se však začnou v ústech hromadit bakterie, může to vést k onemocnění dásní a jejich ustupování.

Chronický stres aneb různé lidi stresují různé věci

Dneska snad už nikoho nepřekvapí souvislost mezi stavem psychiky a tělesna, neboli psychosomatika. I proto Světová federace pro duševní zdraví iniciovala v roce 1992 oslavu duševního zdraví, která připadla na 10. října. Cílem bylo a je poukázat na duševní poruchy, které mají negativní vliv na kvalitu života stále větší části populace. Jednou z prokazatelných příčin těchto nemocí je chronický stres. Tedy ten, který probíhá dlouhodobě.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce