Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Honza

Zdarec všichni, já mám dnes 27 bez. Pohoda. Chmpx si dávám jednou denně. Nechápu, proč jsem kouřil tak dlouho, když je tak jednoduché přestat. Je hrozný, když si člověk spočítá, kolik mohl vykouřit cigaret za těch 27dní. Já to mám 675Ks

Konča

I já moc gratulujííí, za chviličku první měsíc pryč. Paráda:-)

Ivča

Též všechny zdravím. Honzo gratuluju, super. Nevím, jak dlouho jsi kouřil, já víc jak 30 let . Pokusů přestat bylo spousta. Nebýt champixu, tak jsem nikdy nepřestala. Hlavně to nepodceňuj a champix ber aspoň ty 3 měsíce. Mějte se všichni krásně, my finišujem na závody a nemám moc času. Ještě že nekouřím, nevím kdy bych to stíhala:-)))

milos

nazdar lidi! mam dotaz! Muj hospodsky se rozhodl pred ctrnacti dny prestat dymit. Sel na to metodou elektronicke cigarety, kterou koupil asi za dva litry v apatyce. Tyden si pochvaloval, jak mu to pomaha, objednaval dalsi naplne, aby mu nahodou nedosly. Pak ho potkam po peti dnech a co se mu pry nestalo - najednou mu z toho opuchla tlama zevnitr vcetne pysku, ze nemohl nic dostat do pusy. U felcara vyfasoval antibiotika, ze pry ma regulerne popalenou drzku. Za dva dny to trochu polevilo, ale uz tomu neveri a tak kdyz prisla chut - sahnul zase po krabicce. Nicmene si stanovil blizky termin (kdy se mu huba zahoji), a pry s tim sekne i bez elektroniky. Vim ze jste to tu nekteri zkouseli/zkouseji - stalo se vam to nekdy!!??

Konča

Miloši, já měla dva druhy el. cigaret, ale nic podobného se mi nestalo. Kámoš chudák dopadl. Ať si za dva litry koupí champix a dýmit přestane.

Friduča

Miloši, manžel má asi tu nejkvalitnější co se prodává ( nejsilnější baterka ). A také nic podobného za 2 měsíce neměl... Napadá mě, že zařízení bylo porouchané ? Není možné, že to byla alegie ? Totiž, ten konec, který se dává do pusy je od baterie samotné ( která by čistě teoreticky mohla to popálení působit ) cca polovinu cigerty samotné.. Pokud by došlo k popálení pak by musel mít nejprve popálenou ruku, ve které cigeru drží, neb ta se drží právw v oblastí beterie.. ( pokud má tu samou a dle ceny to tak vypadá ). Nicméně také mohl mít popálenou dutinu od náplně samotné - tedy zde bych sesostředila na to co za roztok koupil ???? Nějak si to neumím představit...

Ivča

Mě to spíš připadá jako nějaká alergie na některou látku. Ale zase jestli je popálený, tak to vypadá na selhání baterky. Těžko říct. Je fakt, že teď jsem o tom někde četla, že vlastně nikdo neví co ty náplně obsahují a navíc se to vyrábí v Číně a tady to žádnýma testama neprochází. Moje drahá polovička dál hulí jak ucpaný kamna, takže vyhodil prachy. Jeho teda pálila žáha a škrábalo ho to v krku. Co nadělám. Je dospělý, tak ať dělá co umí.

Friduča

Ivčo, těžko říct.. pravda je, že se prodává spousta druhů - a většinou jsou menší ( jako cígo ) a pak je baterka skoro v puse... ( má jeden známej )... Nicméně o tom jak a co to obsahuje se nejde moc dočíst.. Skoro všechny informace jsou jedna paní povídala... Kde to zjistit ??? Vzhledem k tomu, že je to zboží dovážené musí nějakým standardům odpovídat.. jinak by to bylo zakázané.. Ale jakým ?

Marja

Zdravím vás všechny.U mě zatím nic nového, ještě kouřím,ale hodně málo. Jsou chvilky, kdy si na cigaretu ani nevzpomenu a jsou chvíle, kdy si ještě zapálím.Blíží se měsíc Campixu.věřím, že to je otázka pár dní, kdy budu na nule.

Ivča

Marjo, vidíš, ono to půjde. Moc držím palce. Chodíš do poradny? Vím, že jsi byla, ale jestli docházíš dál, to jsi se nezmínila. Mohla ses tam zeptat, jestli netuší, co obsahují náplně do e-cigaret. Jinak všechny zdravím.

Friduča

Dobré ránko, taky mě zajímá co v poradně Marjo.. rozepiš se... Neboj, ono to půjde a jak jsi snížila ? Z kolika ? A kolik je stávající čas ? A kdy je kouříš ? No hedala jsem heldala a fundovaných informací na netu nejde moc najít.. Pár názorů odborníků jsem našla,ale jediné co říkají = 100% lepší než kouřit normální cigeretu a tím to prakticky končí..Nicméně složení je určitě uvedené na náplni ( to musí být ze zákona)...jsme to šťouralové... ale my to vyšťouráme :) No já jedu bez CHMP 6 měsíc, tak za chvilku půl roku - jupííí !!! A sand za čas i rok :)))

Marja

Do poradny jsem byla objednána za šest týdnů.Včera jsem tam ale volala, že potřebuji o týden dříve,že mi nevyjde Champix.Docela mě překvapilo, že nemají volé místo,ale dala mě o půl hodiny před začátkem .Myslím, podle minula, že tam nechodí jen kuřáci.Asi to jen spojili s nějakou plícní ordinaci. Nejvíce potřebuji ještě cigarety ráno, odpoledne už bych asi vydržela úplně,ale dám si tak jednu dvě.večer nemám potřebu vůbec. Hlava už mě nebolí, chuť cigaret je pořád stejná, nějak jinak na mě šampík působí. Ale cítím, že to půjde, jen se už nesmím nervovat, že to nepůjde. Ty peníze bych neoželela, nadřu se na ně hodně. My jsme vozili i různé lékaře na příslužby a zrovna včera mi řidiči vzpomínali, že většinou jim ti lékaři povídají, že pro tělo je lepší přestávat kouřit postupně. Díky, že mi držíte palce, zvládnu to.

Tomáš M.

Čafte. Nyní plynou ty trošičku lepší dny, takže je to v poho. Kolikrát si 3 - 4 dny na cigaretu ani nevzpomenu. Vůbec. Mějte se.

Jana M

Zdravím všechny! Tak já to mám zítra za 60 bez!!!!! Marjo, drž se, já jsem kouřila 40 let a taky jsem si myslela, že to nezvládnu! Ale opravdu to jde, Ivča kdysi napsala, že je to 50 na 50 a je to pravda. Člověk musí především sám chtít a být přesvědčený o tom, že chce opravdu přestat kouřit. Jinak to asi dobře nepůjde, ani pomocí šampíku.Měla bys mít taky nějakou motivaci, proč chceš vlastně přestat. Mě motivovala vnoučata, že chtějí, abych tu mezi něma ještě hodně dlouho zůstala a kouřením si ničím zdraví. Tak jsem se zastyděla a proto jsem to zkusila a zatím se daří. Vnučka studuje v Anglii a své mamky se vždycky ptá, jestli kouřím. Už bych se musela sama před sebou stydět, kdybych to nedokázala a zklamala je. Tak se drž a motivuj se něčím pozitivním!!!!!!Mějte se moc hezky, jaro se blíží, sluníčko nám svítí a my neznečíšťujeme ovzduší svým bafaním,že holky?

Friduča

Jani, souhlasím... Je to obrovská svoboda a úleva.. Najednou nemusíš hledat restaurace, jako závislák jehlu a místo kde si píchne... Sedneš kam sedneš, sedneš tam kde se ti líbí a nemusíš hodinu řešit zda se tam smí, nebo nesmí kouřit... Jestli musíš počkat, až skončí obědy a pak si v klidu dát kávu a cígo... dneska mi kámoš ( který taky měsíc a kus nekouří) říká, nepůjdeme na oběd do nekuřácký ?? A já no jasan.. už s náma chodí jen jeden kuřák, tak a´t se s tím popere... :) Chtít je důležité a já si to tedy užívám .... Mám ušetřeno šest tisíc v krabičce a šetřit budu i dál...A asi to padne na dovču.. Ještě nevím... Nesmrdím ! Nemusím se obávat na někoho promluvit z blízka, s tím, že si uvědomuju jak moc mi je cítit díky tomu jedu z úst... Nikomu nedýchám ten jed pod nos, i když on sám nekouří... Jsem svobodná !!! Nemusím už kouřit a neotročím tomu hnusu !!! Protože kdo si namlouvá, že jet o jeho rozhodnutí a jemu to prostě chutná a kdykoliv se rozhodne, tak s tím může seknout... tak ten se šeredně plete...Byli jsme normální otroci, závisláci... Feťáci jsou na tom úplně stejně... Při odvykačce mají podstatně silnější a horší abstinenční příznaky... JAký je mezi náma rozdíl ?? Žádný.. Feťák si mnohdy z blbosti někde na mejdanu dal fet a my zase cígo... Ale odsoudit feťáka dokážeme jedním slovem.. Tak lehce, tak snadno... V čem jsme lepší ? V tom, že naše droga je společensky přijatelnější ? Nejsme.. jsme na tom stejně - možná my sme horší, slabší.. když dokážeme soudit a tu cigeretu při tom mít v ruce...Na kuřáky se začíná pomalu,ale kistě dívat velice podobně.. Všimněte si opovržlivých pohledů od nekuřáků... A já se nedivím.. proč byměl nějaký kuřák ničit mé zdraví a zdraví mejch dětí ??? Tohle všechno sem si říkala, když sem začala... Protože tohle jsou věci, které mi vadí a kouřit nechci a už nebudu !!! Kdo chce to dokáže !!! Tedy MArjo i ty !!!!!! Držím ti palec !!!!

Hana

Dobrý den, nabízím jedno nepoužité balení Champix 1mg 56 tablet, pořizovací cena 2000Kč, za 1800Kč. Expirace 9/2012. Dále přidám zdarma zbylých 5 tablet ze startovacího balení Champixu a 1ks Paipo (kouření bez kouře, pomáhá zvládnout stres a zklidnit mysl). Pouze osobní předání v Praze 4 nebo centru. Pokud máte zájem, pište prosím na email: byt-praha4zavinacemail.cz. Děkuji, Hana

Megan

Ahojky všici. Končo, já píšu stále, ale už ne tak často jako dřív. Ale čtu vás pravidelně. Už zase nemám na nic čas, páč jsem opět rozjel stavbu, abych to do podzimku stihl:-) Co se týče příspěvku Pepi, tak to je určitě jinej Pepa. Pepa co byl na srazu v Kateřině by měl dnes někakejch 300 dní. Ohledně el. cigaret žádný zkušenosti nemám, tak Miloši nevím. Taky si myslím, že to byla nějaká alergická reakce. Lubane, ty budeš mít za chvilku 900 dní že? Sákra , to to letí. Už se těším na další sraz a přeji všem mnoho zdaru:-) PS, Ládíku, ty jsi na nás zapoměl či co?

Tomáš M.

Ahojte. Tak jsem se rozhodl po nějaké době, že vytvořím projekt na téma odvykání kouření a nejenom kouření. Bude to diskusní board, který bude mít vlastní doménu. Časem Vám pak řeknu více. Snad se někdo příjdete mrknout. Zatím se mějte a nekouření zdar.

Konča

Zdravím všechny bojovníky. Jano M - 2 měsíce za tebou - to je skvělé a posílám vééélikou gratulačku. Jde ti to moc pěkně. Megane, ale když budou všichni jenom číst, tak nebude co číst:-) Tome M já se určitě mrknu a už jsem napnutá jako kšandy :-)

Ivča

Jano, moooc gratulouju. Nádherných 60 dní bez toho smradu. Tomáš založí další diskuzi, to už asi nebudu stíhat.. I ty dvě je na mě moc. Ale snažím se vás nezanedbávat:-)) Určitě taky ráda nahlídnu. Ládík nás má na háku, to je pravda. Nevím, čím jsme si to zasloužili.

Les
1x

Zdravím po delší době místní osazenostvo :-). Jsem s váma ale chodím jen číst. Dobrá práce Fridu a Končo, hodně lidí to díky vám nevzdá :-). Ad Fridu- já už jsem si dal dárek za ušetřené peníze dopředu, týden na Madeiře. Nádherné místo. A cestování, hlavně lety bez hledání místa s popelníkem je od o dost příjemnější. Hezký den všem

Konča

Teda já už nehulím 608 dnů, ale na dovču stále nemám nic nešetřeno:-(((

Friduča

Hani - ty jsi to vzdala ??? A hned na začátku ??? Megane, no to je dost... Konča má pravdu, když budou všichni jen číst, pak nebudou mít co číst :) Jo,jo jaro je tu..TAk jen makej, a´t můžeme konečně dorazit na tu kolaudaci... :) Jo,jo Ládík taky určitě čte a nic... :( Chjo... Já měla takovou radost, když dorazil na ty hory.... No Tomáš nám teda dává.. Taky asi nebudu stíhat :))) Lesi - o Madeiře sme taky už několikrát uvažovali.. ZAtím jsme dali jen kousek Portugalska, ale pevniny... A bylo to fajn.. Ale Madeira to je úplně jinej svět...An jekrásnější je prý na jaře - když tam ta bohatá fauna a flora :) kvete a probouzí se... Ale pozor stejně jako v celém Portugalsku tam šíleně, ale šíleně fučí... Určitě to není vhodná dovolená na válení a děti.. .ale výletování a tak luxusní !!! Takže to ti moc schvaluju !!! A kdy letíš ? Já uvažuju buď o MAroku - jsem prostě ujetá na tyhle země... Letenku z německa asi tentokrát do Fezu a půjčit si auto a pak projet část, kde sme nebyli...Jinak fotky z mejch toulek jsou nějaké tady : , kdyby se někdo chtěl juknout..http://cestovatele.orbion.cz/frida/ .Pak mě taky láká vzít auto a jet do Bulharska.. pomalu projet a zastavovat dle chutě a pak pokračovat do Turecka, které sem si taky velice zamilovala..Ale to, aby bylo v pohodě by bylo potřeba 3 týdny a to nevím zda v momentálním pracovním vytížení dáme... :( A to samé na Sicílii... Nu, ale já vždy končím úplně jinde, než si plánuju... :) Tak uvidíme kde to bude letos.. jediné co vím na 100% je chalupa v Jižních čechách na týden v srpnu, ta je už zabukovaná a zaplacená a jede nás tam dvacet příbuznejch.. Rodinná tradice... Kdo může a chce, tak se nahlásí, zaplatí a razíme.. :)Jiank kdo si pamatuje nekuřačku čičinu, tak ta stále nekouří a porodila krásného synka, sice předčasně a docela složitě a bolestně, ale oba jsou zdraví a v pořádku.. A pochopitelně nekouří :) Když sem byla u Apolináře za kámoškou a ty matky po porodu tamstáli v té zahradě.. no nic moc pohled... :( Je to děs ta závislost.. Sem tak ráda, že sem s tím dokázala seknout !!! A i na Vás všechny sem moc, moc pyšná !!! Držte se.. někdy to není snadná cesta, ale opravdu za to stojí !!! Končo tak si dej opravdu každý den to cos prokouřila do kasičky.. Nebo si to spočti za týden a dej tam papírovou.. Já bych tam taky měla mít podstatně víc..min. 15tis...Ale dávám jak mi to zrovna vyjde :)

Les

Byli jsme tam na 2. týden v lednu. Přes Drážďany sice delší cesta ale za polovinu ceny. Nádherné hory, skalnaté pobřeží, vavřínové lesy, levady... Pohodových 20st., akorát méně květin . Ale taky málo turistů. Měli jsme půjčené auto. Je tam totálně šílené cestování. Samá zatáčka, tunel, stoupání a klesání do hor, domorodci jezdí agresivně, prostě adrenalin se vším všudy. Strašili s počasím že tam furt prší ale nám to vyšlo dobře. Dostali jsme se i na pláže :-). Je tam výborná kuchyně se spoustou ryb. Dokonce i to víno chutná lépe. Vřele doporučuju.

vlasakv

Já mám zkušenosti podpořít to ještě inulinovým koncentrátem (ale musí být „živý“ – z topinamburu –– ne nějaká chemie) , a pak na cigáro ani nevzdechneš a nespravuješ se, žádné depky: , a pak je to dobré preventivně, aby se to nevrátilo - napište mail a pošlu, kde se to dá sehnat - [email protected] není to drahé Osobně vyzkoušeno – nekouřím 5 let

Marja

Ano, díky těm, co mají výdrž tady psát.Každý příspěvek doslova hltám.Klidně se opakujte i tím, co jste již psali.S těmi penězmi to je těžké, Když se kouří, tak ty peníze chybí a pak, když se nekouří, tak není moc možnost odkládat, zvláš´t z malého platu.Mě teď dovezli výplatu, za celý měsíc 6 tisíc. Dva jsem odložila, jak pojedeme s Ondrou, on to hlídá, jestli penízky přibývají.Dva jsem odložila na Champix a dva na žití. To mám peníze navíc k důchodu, bez toho by to nešlo.Tak je vám jasné, že do nekouření investuji a myslím to naprosto vážně.

Konča

Ahojík, dnešním dnem nekouřím celých 20 měsíců a jsem komplet přestěhovaná na druhý nekuřácký břeh:-) žádné absťáky, žádná lítost, na cigaretu si vzpomenu až když ucítím ten děsný smrad . Na starý kolena jsem tu svini nikotinovou porazila a užívám si svobody a čistého vzduchu v plicích. Moje plíce se zregenerovaly tak, že už nekašlu , nedusím se a kapacita plic je taky větší než bývala. Ostatním bojovníkům přeji, aby tu mrchu smradlavou též porazili.

Jana M
1x

Končo, gratulačka, máš to opravdu na stará kolena vyřešené! Já mám ty 2měsíce, ale musím přiznat, že ta chuť mě někdy přepadne a tak bych si zapálila. Tzn. že ještě nejsem za vodou! Marjo, nic si z toho nedělěj, že nedokážeš odkládat za cíga, mě to taky nejde. Ono Friduš je ne tom asi podstatně lépe, a i když si přivyděláváš, tak je to v současné době pořád málo. Musím se kolikrát pozastavovat nad těmi cenami, jak to je vlastně s tím zdražením. Když si to propočítám, tak někde to dělá i 4O% nahoru, daň zvýšená a 2%, jsou v tpom samozřejmě vstupní náklady za energie, ale přesto se mě to zdá otřesné. Tak z čeho našetřit? Ale ještě že jsme začaly s tím nekouřením, že? To bychom asi už neutáhly! Zdravím všechny moc a moc!Ješt

Konča

Já bych to určitě neutáhla. U nás platy před 3 lety snížili :-(((( a tak se nemůžu divit, že na dovolenou neušetřím vůbec nic :-(((

Friduča
1x

Ahojky, Marjo, myslím na tebe.. drž se !!! a už to zahoď :) No, tak já neutrácím za CHMP - to je docela velkej výdaj na začátku... A taky neukládám tolik, kolik bych reálně prohulila... Ale, když mi něco zbude, tak to tam hodím... Říkám si, kdybych kouřila, tak to taky utratím... No, nic..Hafák měl zase v noci nějaké potíže a je divnej, tak uvidíme odpoledne ... Možná už nastal jeho čas... :( Držte se a Končo pochopitelně veliká ratulačka - zasloužíš si jí !!!

Konča

Hafíkovi držím pěsti.

Jana M

Friduš, co máš za hafíka? Já mám zaltého retrívra, Rona. Taky je ne tom špatně, má vadný loketní kloub a statečně kulháme, hlavně když vstává a než se pak rozchodí. Už jsem investovala tolik peněz do těch preparátů chondro a tak jak u lidí to nemá viditelné účinky, tak ani u těch zvířat. Opravdu je to jenom tahání peněz z našich kapes a já jsem tak hloupá, že si je nechám vytahat. Ale co by člověk neudělal pro svého psího miláčka a veterináři taky už neví, co by si za své výkony účtovali, aspoň u nás si staví jenom vily, neví jaké auto a ty plať. Mám takový dojem, že už jim nejde vůbec o zvířata samotná, ale jen a jen o peníze. Nebudu se před víkendem rozčilovat a obtěžovat vás všechny svými nářky. Chtěla jsem psa, mám psa, tak teď musím čučet !Hezký víkend přeji všem již stávajícím i začínajícím nekuřákům!!!!!!

Friduča

Jani, máme labradorského retrievera :) Ale je to dědek ( 12 let ) a má skoro 4 roky cukrovku, takže pícháme inzulín... Když mu něco je, tak složitě hledáme léky, kgteré může, aby mu nenarušili tu cukrovku apd... O penězích ani nemluvím... pokud není komplikace ,tak stojí cca 6tis. měsíčně... Ale co naděláš... A to je jen žrádlo, léky a inzulín... Vetík je fajn.. za ty roky co tam chodíme - za úkony jako takové si neůčtuje vůbec nic a účtije si jen léky a tak... Ale stejně je to raketa... Řešíme to s manželem dlouho - kdy nastane ten okamžik... lidi, kteří to prožili tvrdí, že to člověk prostě pozná... Náš větík říká - až začne být patickej, bude odmítat vyjít schody apd... Je už prakticky slepej ( ve dne něco málo vidí,ale fakt trošku ), ale v noci už vůbec.. vždycky, když se něco přihodilo, tak se oklepal... Vetík říká - jako by to cejtil... a utíká a nechce se mu tam... :) Od včera je ale fakt divnej a v noci sme s ním byli několikrát venku.. stejně se počůral a nechtěl ráno jíst... Musela sem ho opít rohlíkem a na nacpat mu do granul jeho oblíbenou konzervu . jednou tolik než normálně... Celej den chrápe a je takovej unavenej.. To víš, je to jako u lidí.. něco se stane a je to najednou skok... A na něm je to těžké poznat.. nekňučí a neřekne si... Tak bych to nerada prodlužovala, aby ho něco nebolelo a tak... Náš vetík má dovču a druhej, který už dělá jinde a taky ho zná bude až zítra.. Takže musíme přečkat dnešní noc a zítra odpol si jedeme pro ortel...Nechám to na vetíkovi.. přece jen sou to fundovaní páni, tak budu důvěřovat jeho názoru... Jinak byl celej živto zdravej - lítal po schodech a itak má kyčle v pořádku... Kloubní výživa není úplně od věci.. jen nepomáhá ve všem.. podporuje tvorbu chrupavek apd... Ale pokud tam není, tak prostě nevyroste.. je to docela složitej problém.. a nekoukalas na net, že bys navštívila nějaké specializované pracoviště ? Asi by to stálo víc peněz, ale jou pracoviště kdes e kloubním aparátem vyloženě zabejvaj a jsou opravdu odborníci... Nám taky dlouho trvalo, než sme zjistili co a jak s cukrovkou.. Veterinář má všeobecné info - jako obvoďák.. taky tě pošle k ortopedovi... Najít dobrýho vetíka je dneska problém.. Jsem ráda za ty naše... jsou fajn... Odkud jsi ? Našla sem např...( ale určitě bys našla víc ) : http://veterinarni-ordinace-praha.cz/sluzby-specializace.php

Jana M

Ahojky Friduš! Takže máme společnou rasu, jenom můj je chlupatý a Tvůj je hladkosrstý. Jsou to jediněční psíci. Strašně hodní a trpěliví. Bohužel se dožívají tak těch 12let a starší jsou rekordmani. Já jsem ze zlínského kraje a taky jsou tu odborníci a v Brně dokonce profesoři, kteří i učí na veterině. Ale taková operace tou neinvazivní metodou, artroskopií, stojí až 25tisíc, a to je naprosto pro mě neúnosné a navíc, už bude mít 9let a je bez papírů. Já vím, že to nejspou všechno důvody k tomu, aby psík nedostal to nejlepší a nejdostupnější, ale zase v rámci možností. Já si ráda pročítám nabídky psů, tam je spourta inzerátů, že někteří to prostě finančně neutáhnou. Já se přiznám, že než abych si já koupila něco na sebe, tak raději koupím hafíkovi kvalitní granule, ať si ještě trochu užije dobrot, než příjde ten strašný konec, který asi nevydýchám. Jen při myšlence, že ten den jednou přijde, mám cvrčky v očích a bulím jak malé děcko. Tak Ti přeji klidnou noc a ať vám to dobře dopadne. Držím všechny palce a pak napiš!!!!!

Friduča

Jo,jo sou to mazlíci kontaktní... Náš je naprostej závislák na lidech.. neskutečně společenskejch... Je tedy papírák.. nechtěla sem bez paírů ( pro zvýšení rizik - klouby, kyčle, poslední dobou i se hodně objevuje i agresivní povaha apd...). No a má cukrovku.. Já to chápu a nemusíš mít vůbec výčitky... To je prostě už ranec peněz... a i když to je člen rodiny, tak taky je to stále pes... A pokud člověk nevydělává nadstandard, tak to holt nejde...A devět let je už pán v letech :) Tak má nárok na trochu zrezlé kosti... :) Je to jako u lidí..Já sem uvažovala o odstranění toho šedého zákalu ( udělal by se určitě znovu ), ale kdyby pak měl třeba rok života před sebou.. Jen sem si přemýšlela nahlas.. když to jde u lidí proč né u psa... a manžel na mě tehdy kouká a říká, je to pes... Uvědom si, že od té doby co má cukrovku mu v podstatě prodlužujeme život a v přírodě, už by tu dávno nebyl... A má pochopitelně pravdu.. Stejně sem se doktora zepala :) Nedoporučil to.. říkal, že se to může testnout, ale, že to oko už je stejně poškozené tak, že by výseldek by lminimální a suma o které se bavíme, že je opravdu hodně vysoká... No a protože mu bude 12 a je 4 roky tak nemocnej, říkám si, že sme udělali co šlo a je vlastně zázrak, že tak dlouho vůbec vydržel... Obvykle na to lidi nepřijdou včas a hafák do cca 3 měsíců umírá na selhání slinivky... JInak je teď dobrej..Dokonce i jedl a je takovej veselejší... Asi to cítí.. že zítra jedeme k vetíkovi... No, uvidíme... Když sme si ho pořizovali, tak mě vůbec nenapadlo, že tohle jednou budeme řešit.. Nějak mi to nedocházelo... Je to těžký, ale ten hafák na nás spoléhá, takže je to na nás... Je to smutný a těžký...Nu, mažu do pelechu.. dobrou noc, či dobré ránko.. všem nekuřákům i těm co jen čtou a i těm co se teprve rozhodují...

kolemjdoucí

Dámy, nespletly jste si diskusi? O čoklících to tady není.

Les

Hmm, projděte si diskuzi roky zpět, najdete tam vše podstatné. Není lepší se bavit o životě než o absťácích? Stačilo by to shrnout do několika vět: Champix spolu s pevnou vůlí přestat vám dá velkou šanci na svobodný život bez cigaret. Ostatní léčba na bázi nikotinu nebo léků proti depresím je účinná méně. Nejhorší jsou první 3 dny a pak první měsíc. Takže asi tak. Spokojen? :-).

Jana M

Vážený pane kolemjdoucí, v jistém smyslu máte pravdu. My nediskutujeme jenom o čoklících a jestli jste si všiml, tak zrovna Friduš má spousty hodnotných a povzbuzujících příspěvků k tématu nekouření, o kterém tato diskuze je.Stálí účastníci těchto diskuzí nám jistě prominou pár soukromých vět o čoklících. Pokud máte něco přínosného vnést do diskuze, rádi si to přečteme a poučíme se, snad i pobavíme a o tom to je. Věřím, že hovořím i za ostatní, kteří nám jistě výměnu vět o našich čoklících rádi prominou. Děkuji všem a omlouvám se, že četli, pokud ano, tuto naši diskuzi s Friduš. Ale sluníčko nám dneska krásně svítí a proč bychom si kazily krásný den!!! Pa pa všem!

Jana M

Lesi, děkuji za podporu. Přehlédla jsem Tvůj příspěvek a souhlasím, že si nemusíme psát jenom a samých nepříjemnostech. I trocha toho soukromého problému se někdy musí ventilovat, je to možná taky způsob té protikuřácké terapie,ne? Hezký den přeji!

Firduča

Krásné sobotní dopopoledne, je nádherně, až sem si musela ráno zatančit do toho jara :)))) Klid, tyhle rjepálky normálně ignorujte...( vždy se zde objeví někdo, kdo nemá co říct, ani k tématu a možná ani k ničemu jinému a tak rejpe do ostatních, ale to je dań za to, že zde lidi nejsou vidět, ale schovávají se za nic neříkající nicky a pak dělají hrdiny.. věřte, že většina takových jedinců je v reálu šedá, zamindrákovaná myš v rohu ). Kolemjdoucí nemá k tématu vůbec nic, jen nás chce upozornit, že si tady nesmíme povídat :)))) To budí na mém rtu jen lehký úsměv.. Vždy se tady debatovalo o všem a pokud by to bylo nevhodné a provozovateli to vadilo, určitě by za ty roky co sem chodíme zasáhl... Takže navazuji - noc byla klidná :)) HAfák stále v normálu, dle možností.. A je opravdu nádherný den a jindy už bych v takovej den měla v sobě několik cigeret v tom krásném počasí... Ale nemám, protože táhnu šestý měsíc a to je fajne :)))

Jana M

Tak to jsem moc ráda, že to tak zatím dopadá s hafíkem.Šest měsíců už je opravdu fajne, to je takové severočeské rčení, převzaté z polštiny. O tom by nejlíp věděla Konča,že? Mě ten pan kolemjdoucí trochu vytočil. Já jsem tady sice ještě nováčkem a nemám ještě velice co mudrovat. Proto vás sklaní obdivuju, že si vždycky najdete tu chvilku a píšete a povzbuzujete nás. Za to vám patří jenom mnoho a mnoho díků. A kdo nemá co podstatného sdělit, ať sem raději nechodí!!!!!!!

Friduča

Ahojky, tak Chero drží.. Opět jako by snad věděl, že mu jde o kahánek... :))) Je v pohodě... Jinak je to zužování nervů, které sou na bederní páteři.. v podstatě pomalu ochrnuje... Dá se to operovat ( nějak se to navrtává ), ale u diabetika to nedoporučuje, protože se jim vše velice špatně hojí a pak se musí rehabilitovat a vzhledem k věku pochopitelně docela dlouhá narkoza... TAkže závěr je ten, až nevyjde schody ,tak se s ním rozloučíme...Jinak nekouuřím a snad ani nebudu :))) AMrjo, už si to zahodila ???

Marja

Petro, stejně jste dobří, jak se o pejska staráte.To by každý nedokázal.Jste dobří lidé. A ty schody, manžel tak prodloužil život našemu o rok, vynášel ho. Pak už to ale nešlo.Smůla je, že náš zvěrolékař. velmi s chopný a levný lékař, který hodně soucítil ze zvířaty se zastřelil. Nezvládl dluhy kvůli automatům. Neuvěřitelné. Tak jsme museli za týden po tom jít na uspání k jinému zvěrolékaři.Pes to cítil, nechtěl tam.Ještě jsem nezapomněla, pořád to bolí a jsou to dva roky.A to už máme jiného.Jo,jo, bolí to. A u mě ještě nic, nespěchej na mě, dej mi dostatek času, dokáži to.Rozhodnutí už nezměním.

Friduča

Nespěchám, jen se ptám :)))) A těším se, až to sem napíšeš :)))) No, jeho vynášet moc nejde.. i když je hubenej, tak má furt 30kg a je docela velkej.. manža by ho možná vynesl, ale já určitě ne... navíc to na ty nervy nemá vliv...On nemá problém s kyčlema, jako většina psů... tohle je proces, který prostě neovlivníš...S vašim hafákem si to pamatuju - to jsi sem chodila... No ty konce jsou smutné, ale patří to k životu.. i když je těžké se s tím smířit...

Les

Ahoj, ty fotky na orbionu jsou super :-). Hádám že jsi taky gurmán, to je pak těžké přestat :-). Všem nekuřákům krásný den.

Friduča

Gurmán sem :))) Ale umím se rafnout..:))) jen nemám dlouho výdrž :))) Jo,jo.. já dneska gruntovala a kuchtila :) V týdnu to nedávám.. i když příští týden vypadá volněji... TAk se držte !!

Megan

Krásný nekuřácký a voňavý ráno přeji všem diskutujícím

irena

zdarec všichni , zdravím i všechny naše přítomné pejsky,i kamarády , co umějí jen číst. mě taky zajímá plno věcí mimo kouření , třeba JanaM kolik zhubla . Já mám doma tu brazilskou borůvku a zatím se nemůžu odhodlat .Marjo, držím palce.

Tomáš M.

Ahoj všem, tak dnes mám 181. den a dobrý. Venku se nám pomalu dere Jaro a tak začíná být veselejší nálada. Absťák je minulostí. Držím všem co odolávají, ať vydrží a své případné životní příběhy vystaví na fórum Absťák CéZet. Budu se tam na Vás těšit. Mějte se.

Jana M

Ahojky Irčo! Dlouho ses neozvala! Já s tím hubnutím mám problémy. Stále trčím na váze, shubla jsem pouhých 3,5kg a váha poskakuje nahoru a dolu. Ty tobolky, co jsem si koupila, tak zase pěkný podvod. Pokud máš čistou tu borůvku, možná to bude účinnější. Ale ono je to možná i tím, že jak jsem přestala kouřit, tak tělo si asi ukládá více a proto ta stagnace. Ale vytrvám tak jak s nekouřením, už mám 65dní bez a nemámJe mi celkem žádné absťáky, jenom ta chuť by někdy byla. Je mi líto, že vás všechny budu muset za chvíli opustit v této diskuzi. Za chvíli se přesuneme na naši chaloupku a tam nemáme signál, tak až do října si odhlašuji internet, abych nemusela platit za něco, co nebudu používat. Jezdívám ale domů, tak se přihlásím z dceřiného netu abych zjistila, co nového se děje. Mějte se všichni moc fajn, dnes jsem lehčí o 2 600Kč za hafíka , takže bezva den! Krásný slunečný, skoro jarní den přeji!!!!!!

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

82%
18%
Zatím hlasovalo 98 lidí

Mohlo by vás zajímat

Slaný roztok do konvičky

Dobrý den, jaký slaný roztok se prosím používá do konvičky na výplach nosu? Kupuje se nebo ho můžu vytvořit doma? Děkuji za odpověď

Ustupující dásně: Co je způsobuje a jak jim předcházet?

Zdravé dásně mají většinou růžovou barvu a těsně přiléhají k zubům. Dáseň pokrývá zuby od čelistní kosti až po viditelnou korunku zubu a tvoří ochrannou bariéru, která zabraňuje pronikání zánětlivých bakterií ke kořenům zubů a do čelisti. Zároveň zajišťuje pevné ukotvení zubů. Pokud se však začnou v ústech hromadit bakterie, může to vést k onemocnění dásní a jejich ustupování.

Chronický stres aneb různé lidi stresují různé věci

Dneska snad už nikoho nepřekvapí souvislost mezi stavem psychiky a tělesna, neboli psychosomatika. I proto Světová federace pro duševní zdraví iniciovala v roce 1992 oslavu duševního zdraví, která připadla na 10. října. Cílem bylo a je poukázat na duševní poruchy, které mají negativní vliv na kvalitu života stále větší části populace. Jednou z prokazatelných příčin těchto nemocí je chronický stres. Tedy ten, který probíhá dlouhodobě.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce