Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Les

Přátelé, kdo tu píšete že máte pořád ještě " chutě" tak se dejte na sport. Jedno jaký, stačí když se zadýcháte. Zaručeně vás to přejde. Já si vždycky začnu nadávat, plivání dehtu je fakt nechutné :-). Hezký večer všem nekuřákům

Megan

Krásný den všem přeji. U nás v Třebíčkově stále krásné letní počasí. Ani se mi nechce v takovém horku dělat na baráku. Jinak stále nekouřím, stále nekouřím:-)

Konča

Dnes jsem začala 23 nekuřácký měsííííííc :-)

Ivča
1x

Zdravím všechny statečné! Je fajn, že se shodnem na tom,ž e kouření je humus. S tím sportem je to pravda. Chodím běhat a s holema hoodně svižným tempem a je super, že nemám plíce venku jak tomu bývalo dřív i při normální chůzi do kopce. Bez nikotinu se určitě dá žít, žije bez něj všichni nekuřáci, tak to taky zvládnem. Les, už jsem občas přemýšlela, že na tu paměť něco vyzkouším, možná ten lecitin, ikdyž Jana zas píše, že nevidí rozdíl. Tak nevím. Mio, e-cigareta nefungovala ani u mě kdysi, ani nyní u mého manžela. Ten už ji zahodil a hulí a hulí. A to měl drahou, myslím, že žádný šmejd. Ale škrábalo ho v krku, nelíbí se mu, že náplně vyráběj v Číně a nikdo neví z čeho. Myslím, že kdo chce přestat, tak jednoznačně šampík vítězí. Hlavně je to definitivní. Ale musí se chtít. To je první důležitý předpoklad. pak už šampík pomůže neuvěřitelným způsobem. Všichni kolem mě valili oči, že já šílený závislák přestala. Jenom můj soused vždycky když na to přijde řeč, tak utrousí, že to stejně nemám definitivní. To vím i bez něho, že se musím snažit a už nikdy ani práska. Moc dobře si to stále uvědomuju a doufám, že vydržím. Už to bude 2 a půl roku a stále si jsem vědoma nebezpečí, co na mě číhá. Hlavně, když moje drahá polovička stále vedle mě hulí. Všem držím palce a hlavně kdo ještě váháte, tak neváhejte, fakt to stojí za to.

Ivča
1x

A velká gratulace Konče!!! Jseš hvězda, zvlášť když jsi přestávala vícekrát. To bych asi nedala.

Miš

Ahoj, nekouřím a fakt je paráda, že při sportu udýchám mnohem více a fyzička je prostě lepší. To je super. Horší je to občas s psychikou. Jednoznačně pomáhá sport, jak píše Les, jen si na to udělat čas. Tak se všichni držte a nekuřte. Jsme fakt dobrý.

Pája

Zdejší nováček,12 den na Champixu,po druhém dni užívání odpor ke kouření,po pátém dni užívání zanechání kouření. S chutí jsem kouřil 20 let,10-20 denně. Vedlejší účinky po 10 dni užívání-velká únava,žádná chuť na alkohol,kávu a sex :) Tak jen doufám,že po dobrání se chutě na cigaretu nevrátí. Všem přeji nádherné jarní dny plné čistého vzduchu.

Les

Ahoj, vítej mezi námi :-). První měsíc je těžký, chce to pevnou vůli. Únava brzy odezní a chuť na to ostatní se vrátí :-). Jak už tu bylo hodněkrát napsáno, platí zásada " nikdy ani jedno ". Mozek si dobře pamatuje příjemné udržování závislosti. Je až neskutečně snadné do toho spadnout znovu a veškerá snaha příjde vniveč. Pohodový nekuřácký večer všem

Konča
1x

Zdravím a vítám Páju. Gratuluji k prvnímu voňavému týdnu. To je rychlost pátý den přestat kouřit - to ti bude asi stačit poloviční dávka Champixu. Pokud máš startovací balení, tak tam jsou na první týden bílé tabletky a ta jsou poloviční síly jako ty modré. Takže pokud ti to bude stačit, tak si ty modré tabletky rozpul a užívej půlky. Někomu ty silné modré tabletky dělají zle od žaludku, tak pomůže opět půlení tablet a postupné zobání přes den. Moc držím pěsti ať se ti daří, tak jako nám:-)

Marja
1x

Vítám Páju a drž se. Ono možná krize přijde,ale dá se to vydržet.A piš své pocity a ostatní také.mě to hodně pomáhá.Mě se blíží pomalu druhý měsíc nekouření, jsem na dvou půlkách šampíků.Chci nekouřit,ale stejně není lehké to odvýkání ani ze šampíkem.Bez něj si to ovšem neumím představit vůbec. Po jedné stránce jsem ráda, že někteří partneři nejsou spokojeni s elektronickou, chvilkami jsem si říkala, že jsem měla přejít na ni. Ale asi by mi hodně vadilo, že se vůbec neví z čeho se to vyrábí.Čistý nikotin to není.Tak budu bojovat dále s nekouřením.

Marja

Dnes mám 60 den.Bojuji,hlavně fyzicky to není ještě dobrý, psychicky to zvládám dobře.Ale tělo si dělá co chce a spíše se mu nic nechce dělat.Beru dvakrát půlku šampíku.

Konča

Marjo posílám véélikou gratulačku. Jsi hvězda:-)

nekuřák

FRIDUČO VYLEZ !!!! Ty už zase kouříš, žejo??? Jela jsi na dovolenou a a zase jsi v tom. Achjooo.....

Konča

Nekuřáku bez Friduči je tu nuda co? :-DDD My víme co s ní je, ale ty máš holt smůlu :-DDDD

Marja

A ty jeden nekuřáku, určitě ti je smutno bez Friduči.Neboj, nekouří. A že tady nakukuješ, když jsi nekuřák.Nebo tě známe?Chodil jsi tady?

Marja

Obdivuji všechny, co už nekouří a chodí tady radit nováčkům, pořád dokola to stejné.Zaslouží si velkou pochvalu. Já nekouřím dva měsíce a jsem na dvakrát půl šampíku. Les, Pájo, co u vás nového.

Friduča

Zdravím všechny - především nováčky, stará garda se schází jinde, hezky v soukromí, bez rypálků :))) Lichotí mi, že je zde někdo koho zajímá mé nekouření a dá si tu práci mě takovou dobu sledovat ( pár let )... :) Že se neumí podepsat je smutné, ale to se nedá nic dělat... Takže malá rekapitulace ( pro nekuřáka netřeba, ten mou dráhu zná na výbornou ), takže pro nováčky. Tady na webu se pohybuji počítám 3 - 4roky ? Nekouřila sem s pomocí CHMP 7 měsíců, 11 měsíců a 5 měsíců. Nyní táhnu 8 měsíc bez a CHMP sem vyzobala jen polovinu prvního balení. Nejhorší odvykání bylo to první, trápení, trápení azase trápení...Opakovaně sem si zapálila a to vždy na dovolené... Takže pozor - léto je velice rizikové období... Za to, že sem to nedokázala na poprvé se nestydím. Už při první cigeretě sem na sebe byla naštvaná, ale už sem v tom zase lítala... Byl to boj, ale od dalšího zapálení sem se zase jen připravovala na další odvykačku... Nyní nekouřím a sem na to pyšná, sem za to ráda.. občasná chu´t se pochopitelně objeví, ale dá se to vydržet... Chmp je veliký pomocník, ale za vás to nevyřeší.. kdo čeká zázrak, že zobne a prostě přestane, tak se plete... Je to ohlavě, o vašem rozhodnutí a o tom prostě CHTÍT !!! A o tom, že to jde mohou vyprávět všcihni kdo se sem opakovaně vrací a potvrzují to... Takže pokud začínáte, rozmejšlíte se - stojí to za to ! Voníte, najdenou cítíte, objevíte nové chutě a v neposlední řadě neotročíte a šetříte korunky ... Což je velice příjemné ! Všem co bojují držím palec :) A pokud by někomu po mě zase bylo smutno - stačí říct.. Nakukuju :)))) Hezký den.

Stenlák

Zdar a sílu :) Kouření se nekoná nováčci se opatrujte . Nekuřáku jsi ubožátko holátko :) A co ten sraz já mam strašnej hlad ! Protože hlad je věčný :) Tak preferuju všude tam kde dobře vaří ...

Kamil

Nějakej Cydrich nééé???

Les

Zdravím všechny :-). U mě už skoro vše ok. Jsem už dávno bez champ. a chuť na to svinstvo opravdu nemám. Apatie, únavnost, nesoustředěnost, naštvanost a jiné radosti odešly taky a hlava je čistá jako nikdy. Jsem moc rád že jsem s tím seknul. Hezký den

Konča

Les gratuluji, ale nějak mi vypadlo, kolik máš za sebou měsíců. Můžeš prosím upřesnit??? Sraz - už aby byl. Tak se konečně domluvme. Osobně je mi jedno jestli Praha nebo Kateřina. Možná spíš Praha neb pokud vím tak tu upřednostňuje Megan i Stenli. Luban případně Ládík mají Prahu sjízdnější než Kateřinu. Termín je mi jedno.

Les

Ahoj Končo :-) zatím jsou to měsíce, až to bude aspoň rok tak se rád pochlubím, zatím si to jen počítám pro sebe :-). přeju krásný den

Marja

Ahojte.Včera jsem měla krizi,asi abs´ták jako hrom. Pořád jsem na dvou půlkách šampíku. Tělu se nic nechce, nejraději by někam zalezlo jako medvěd a půl roku prospat. Les, nechceš za námi ještě do druhé diskuze? Tam se bavíme o všem možném i nemožném a hlavně je tam krásná tabulka se dny nekouření od všech. Samo to tam počítá.Já mám dnes 64 den.Jsou tam už krásná velká čísla, ale já všechny neznám, to má přehled Konča.

Megan

Já jsem pro Prágl. Jinak stále nekouřím a stále buduji. Omítky skoro hotové, pak topení a čisté podlahy. Už aby to bylo. Nějak mě to přestává bavit:-( PS a copak dělá Ládík?

Konča

Ahoj Megane a jaký termín v Práglu??? Lubane dnes máš 960 dnů bez toho svinstva - posílám gratulačku:-) U nás doma se stále nekouří. Manžel končí 11 měsíc a já se pomalu blížím k dvouletému výročí. Kdo by to byl řekl :-D Hodně moc mi pomohla tato diskuse :-)

Marja

Tahle diskuze pomohla hrozně moc.Bez ní, bych ani nevěděla jak přestat s kouřením. Nechci to zakřiknout,ale včera již jen jen jedna půlka šampíku.Zkusím to. Stavy absťacké jsou pořád, to se prostě musí vydržet.

Ivča

Ahojda všem známým i nováčkům. Marjo, moc ti gratuluju, žes nepodlehla a vydržela jsi. Jseš borec. Já bych to asi nedala, kdybyc h měla takový problémy jako ty. Les, tobě taky gratulace a další gratulace nováčkovi Pájovi k výbornýmu rozhodnutí. Držím palce. Opravdu to stojí za to. Já nemít doma kuřáka, tak už si na cigáro vůbec nevzpomenu. V neděli budu mít 2 a půl roku. Jsem na sebe fakt pyšná. Tak se všichni opatrujte a nekouříme!!! S champixem to jde téměř samo. Jenom se rozhodnout a zajít pro recept. Kdo váháte, tek neváhejte.

Vlasta

Ahoj , všechny Vás moc,moc zdravím,tak já dnes 321 dní bez za pár to už bude rok hurááááááá,jsem šťastná kouřit už nikdy nechci,ani mě to už nenapadá ,cítím se jak nekuřák uff :) ale dalo to práci :) Jen mě stále mrzí a trápí,že stále kynu,ale mám doma velikou podporu (můj muž je nekuřák),a říká,že jsem sice ztloustla,ale jsem voňavá i když mě těch 10 kg nahoře sere :)))) Jinak Vám všem gratuluju k úspěchům myslím na Vás držte se stojí to za to :)

irena
1x

Vlasti já blahopřeju ,seš bomba. a na ty kila kašli manža má pravdu, hlavně že jsi zdravá a voňavá. Ale byl to očistec ,co? Ještěže to máme za sebou (skoro).Tak se drž a vy ostatní taky!

Konča
1x

Vlasti k dnešním 322 gratujujíííí. Supééér.

Vlasta
1x

Moc Vám děkuji vy nám jdete všem příkladem,jste držáci a kdo váháte přestat jděte do toho,protože s takto suprovýma ženama,chlapama,kamarádama co tu jsou a Champixem to zvládne každý.Moc děkuji všem za pomoc,podporu jste vážně skvělý a já šťastná,že jsem Vás aspoń takto poznala děkuji Vám :)

Marja

Vlasto, také gratuluji. Píšeš, že to byla fuška, jestli se ti chce, zopakuj pocity, co si pamatuješ.Já stále zápasím, 70 dní,ale jde to.Jsem vděčná za každý poznatek. Asi čtvrtý den jsem na půlce šampíku.

Ivča

Vlasti, též se přidávám k řadě gratulantů. Dnes to máš za 325! Krásný číslo a když si spočítáme ušetřený korunky, tak to potěší dvakrát. Já měla včera 2 a půl roku a nevím kdy se to zlomilo, ale už mě chuť na cigáro nenapadne. Ještě nedávno to tak nebylo. Ale když sedím vedle manži a on kouří, tak inhaluju a dělá mě to dobře. Je to bohužel tak. Vůbec mě to nevadí, že kouří, ikdyž bych přivítala hlavně kvůli jeho zdraví, aby přestal. Ale to nehrozí. Marjo, držím palce, jak dlouho jsi brala 2 denně? Já začala zobat obden až pátý měsíc. Půlit mě to nikdy nenapadlo. Mějte se všichni krásně nekuřácky!

Konča
1x

Ivčo ke včerejším 2,5 roku posílám gratulačkůůůů. Jsi hvězda :-)

irena
1x

Ivči , k tomu krásnému výročí blahopřeju. A ještě posílám gratulace do Třebíčkova , kde dnes oslavuje svoje narozeniny Megan Meganovič!

Konča

Megánku vše nej... a gratuluju na dálku.

Megan

Ooóóóoó´děkuji moc a příští týden v neděli si kupte nedělní vydání AHA, páč dneska se mnou a kolegem dnes dělali cca dvou hodinovou reportáž i s fotkami. Papa

Konča

A dnes Megane ještě jedna gratulačkáááá:-) Dnes máš 990 dnů bez toho smradu. Jsi hvězda největší. Já jsem 300 dnů za tebou, tak já to mám dneska za 690:-) AHA jsem nikdy nekoupila, ale zkusím si v neděli vzpomenout a koupit. Každopádně kdybych zapomněla, tak pokud bude srazík, tak to AHA vezmi s sebou jo? Zatím se nám nedaří domluvit termín srazu :-(

irena

opět gratulace do Třebíčkova!!!!!!!!!!!

Ivča
1x

Taky vééélká gratulačka Megánkovi. Škoda, já si v neděli AHA nekoupím neb nemám kde. U nás na vsi je to jako na vsi:-)) Ale mrknu na vydání na netu, třeba to tam taky bude. A bacha, honí tě Konča. Konči, taky vééélká gratulace ke kulatému číslu. Opatrujte se všichni a nekuřte. Není to vůbec špatný.

Marja

Budu se snažit zítra koupit Aha. Chodím spíše na druhou diskuzi a tady zapomínám i když zrovna tahle diskuze mě nalákala na nekouření. Někdy si schválně přečtu staré příspěvky. Já stále na půlce šampíku, dnes 77 den nekouření. Konečně je mi pár dní i celkem tělesně lépe. Ale odkyseluji tělo a myslím, že to má obrovský vliv. Doufám, že tak budu úspěšná i nadále a hlavně pak po vysazení šampíku.Ještě asi tak týden a pak mám v plánu brát obden.Mám ještě 21 tablet a už nechci další balení.Celkem jsem tedy měla tři a k tomu ještě jedno startovací. Přeji všem další nekuřácké dny.A pište.

Friduča

Ahojky, hlásím, že nekouřím, stejně jako MArja chodím na naší interní diskuzi víc... Megane, mažu si koupit ten šílenej plátek .))))) Nekuřte a radujte se z toho !!

irena

zdarec všichni. Marjo , vidíš jak ti to krásně ubíhá a už je i lépe. Napiš jak se odkyseluješ.Já se dnes nemůžu dostat na fifinky , propadla jsem panice ,už jsem asi závislá.

Kamil

Nemůžu se dostat na fifinky

Kamil

Pamatuju první Maruščin den. To bylo nervů a nedůvěry sama v sebe a teď??? Frajerka. Jde to a v každým věku pane jo. I Marja to zvládla přes veškerý strach a obavy.

Konča

Ahojte. Na fifi je asi údržba webu, to se čas od času stává. Marjo těch 21 tablet ti vyjde abys to brala půl roku od začátku nekouření? Já být tebou, tak si zajdu ještě pro recept - však si můžeš koupit jenom 14 dení balení. My závisláci bychom měli dodržet půl roku braní champixu. Já jsem poprvé skončila s braním dřív a taky jsem si 168 den zapálila. Takže nebrat to na lehkou váhu.

Standa

Fifinky umřely, protože umřel hosting. Telefon mi neberou a na odpověď poštou stále čekám. Nejede to minimálně od šesti hodin.

Ivča

No to je prekérka. Udělala jsem si kafe, že mrknu na fifinky a ono nic. Stando, určitě to dáš do kupy, my ti věříme. Jinak všechny zdravím. Marjo, fakt to nepodcenuj, jak píše Konča 5 - 6 měsíců určitě zobej. Vyplatí se to. V tomhle případě nemá cenu litovat peníze. Kdyby ses k tomu hnusu vrátila, bude tě to stát daleko víc. Všem krásný den

Standa

Ivčo já nic do kupy nedám. Je to (draze) placená služba. Tak jestli není v Praze potopa nebo někde nehořelo, tak potom jedině útok hekrů :-D

Konča

No to je dobrý, mne jeden hecker napadl, ale ten na to nemá mozek :-D

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

82%
18%
Zatím hlasovalo 98 lidí

Mohlo by vás zajímat

Slaný roztok do konvičky

Dobrý den, jaký slaný roztok se prosím používá do konvičky na výplach nosu? Kupuje se nebo ho můžu vytvořit doma? Děkuji za odpověď

Ustupující dásně: Co je způsobuje a jak jim předcházet?

Zdravé dásně mají většinou růžovou barvu a těsně přiléhají k zubům. Dáseň pokrývá zuby od čelistní kosti až po viditelnou korunku zubu a tvoří ochrannou bariéru, která zabraňuje pronikání zánětlivých bakterií ke kořenům zubů a do čelisti. Zároveň zajišťuje pevné ukotvení zubů. Pokud se však začnou v ústech hromadit bakterie, může to vést k onemocnění dásní a jejich ustupování.

Chronický stres aneb různé lidi stresují různé věci

Dneska snad už nikoho nepřekvapí souvislost mezi stavem psychiky a tělesna, neboli psychosomatika. I proto Světová federace pro duševní zdraví iniciovala v roce 1992 oslavu duševního zdraví, která připadla na 10. října. Cílem bylo a je poukázat na duševní poruchy, které mají negativní vliv na kvalitu života stále větší části populace. Jednou z prokazatelných příčin těchto nemocí je chronický stres. Tedy ten, který probíhá dlouhodobě.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce