Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
irena

Tak to Marjo čtu , už v tom taky lítáš , vlastně naopak máš to za sebou.Gratuluju a drž se. Musím trochu oponovat Honzovi , nekouřím už přes 3 roky (37 let , ke konci přes 30 cigaret)a myslím si že je hrozně těžké přestat i když máš pořádek v hlavě. Ta závislost je tak těžká a vůbec není jedoduché stanovit den D co nejdřív. Mě vlastně pomohla asi jenom náhoda , že to vyšlo .A je to o tom jak byl kdo závislej a jak má kdo silnou vůli jenom chtít je málo. Já jsem hrozně chtěla a bylo mi to prd platný . .....až šampík a náhoda. Ivčo ten váš pejsek je jako Miloš , taky nechce se mnou na procházky, jen když mají dobrou koncovku.

Ivča

Irenko, tomu vůbec nevěřím. Miloš tě všude krásně doprovází, diety s tebou drží, neuvěřitelný. Já jsem se doma hrozně nenápadně zmínila, že se mnou mohl jít do té diety od Mečangový, no to jsem si naběhla:-(( A o tom, že kouří smradlavý cigára a ještě k tomu e-cigaretu, o tom taky nesmím mluvit. To je přece jeho věc. Ale procházka občas proběhne.

irena

No on jde ale vždycky to skončí na Panelu , to je na přehradě ta hospoda. Má na mě negativní vliv. Ještě že aspoň nekouří.

Marja

Irenko, máš pravdu, ten strach přestat bývá dost silný. A pak hlavně vydržet.Kolik jich znova do toho spadlo i po několika letech.Mimochodem, víte někdo o Monče? Byla jsem v té poradně a bohužel neměli na mě čas. Doktor se omlouval, napsal jen recept, zeptal se, jestli nemám nějaké mimořádné potíže ze šampíku, podíval se na mou žádost na včerejší rentgen plic a jsem objednána na příště.Mají tam fakt fofry, ta poradna je spojená s normální plícní ambulanci. I když jsem zdravotník, tak ti lidé tam na mě nepůsobí dobře, nechtěla bych skončit na plícním. Ptala jsem se sestry, jestli to jsou všechno kuřáci, tak většinou prý ano. Tak jsem ráda, že jsem do té poradny šla, aspoň vidím ty negativní dopady kouření. Šampík mám objednaný a zpátky jsem šla pěšky přes park, kde jsem vždy na lavičce kouřila.A dnes nic. Začínám mít i chvilkami radost. Řekla jsem doktorovi, že musím ještě hodně pracovat na srovnání všeho v hlavě. Champix ale rozhodně hodně pomáhá, nejsou nějak kruté ty fyzické absťáky. Díky vám všem za podporu a vám všem velká gratulace. A kdo čte a nepíše, pište, piště, moc to pomáhá.

Marja

Jo, ještě tohle.Myslíte, že za tři dny nekouření mě už mohly přestat bolet nohy při chůzi.A i dech, že by už byl lepší, za tak krátkou dobu? Já si asi začnu psát poznámky, no ty pocity pak rychle zapomenu.

Konča

jj, Marjo je to tak a počkej, za měsíc, to už ti budou kuřáci páchnout.

Konča

Hlavně, že máš Marjo další recept ten je nedůležitější. A kdy máš další sezení? U nás je jedna poradna taky na plicní ambulaci a druhá ve fakultní nemocnici. Do fakultky jsem kdysi chodila pro předpis na Zyban - to ještě nebyl champix. A na plicní ambulanci jsem docházela loni leden - únor. Od Ježíška jsem dostala 10x hodinovou oxygenoterapii, tak na tu jsem docházela na tu plicní ambulanci. Též tam byl frmol a rovněž jsem tam viděla ty nemocné. Tehdy jsem si tu oxygenoterapii velmi pochvalovala. Vysadila jsem po více jak půl roce champix a ten vdechovaný kyslík nedovolil mozku myslet na cígo.

Ivča

Marjo, prostě jseš novej člověk. Určitě 3 dny jsou strašně znát na všechno. Mě se taky líp dýchalo, ovšem jen do chvíle, než jsem začala nabírat kila. Tak se drž.

Friduča

Dobré ránko, tak budu mít dneska den o tři hodinky delší :) Zákaznice na sedmou ( co mě to napadlo ??? :) - jindy nemohla a já hodná...). Vajíčka na hnilíčko, žitnej chleba a špalda a bílej jogurt..mlask..Tak vydatné snídně a po ránu s manžou užívám jen na dovče... :))) Takže mám takovu malou dovolenou :) A bez cíga... Jindy bych ještě tedy vyběhla a už měla tak tři v sobě...Jupí !!! Marjo, Mona kouří... Bohužel....Ráda by přestala,ale asi enní připravená.. Po dovu letech ? Nervy doma... Je to velká škoda.. Tohle jsou ukázky, že se i v těžkých časech musíme držet, protože definitivně vyhráno není prostě nikdy.. Jsme už na vždy abstinující a nikdy ne nekuřáci a to je třeba mít na paměti...Takže jedeš čtvrtek den - obrovská gratulace !!! Jsi velká šikulka !!! Drž se !!! Bude to jen lepší a lepší... A jen se na ty lidi choď do té poradny dívat.. je to smutnej pohled a nejsmutnější na tom je, že většině se musí stát něco ošklivého, aby si uvědomili, že je to špatně a mnohdy je už pozdě.. Buď ty i ostatní na sebe pyšná, protože tohle dáš a máš k tomu důvod sebe a své blízké... Cheš tu bejt co nejdéle, ne ? Ano, já taky a uděláme pro to vše co je v našich silách a seknout s tím jedem je to nejmenší co můžeme !!! Tak se držte a nekuřte - je to přece normální... :)

irena

marjo ,já měla pocit že druhej den jsem už oproštěná od všech zdravotních problémů. Kašlat jsem přestala okamžitě. Ale ono se to časem v umírněné době vrátilo. Přece jenom za ty roky tam cíga něco napáchaly.

Miš

marjo, to že se ti lépe chodí je pravděpodobné, na cévy to má vliv nejrychleji. Drž se. Že nebudu jednou moct chodit , byl pro mě největší strašák z cigaret. Máme k tomu totiž v rodině dispozici (babička si "odkouřila" nohu a mélem o ní přišla, máma je po operaci - cévy- kouření, myslím, že mě by to také čekalo, pokud bych kouřila. V poradně jsem viděla hrůzný obrázek na zdi - muž v obleku sedí a má nohu přez nohu a místo jedné nohy má od kolene dolů uhořenou cigaretu- brrrr- obrázek přesně pro mě. Tak si na to vždy vzpomenu, když mě přepadne chuť. Na cévy to má devastující vliv ..... a já tak ráda chodím.......tak se držme! Hezký den všem.

Konča

Moje mamka - kuřačka se taky prokouřila k umělohmotným cévám v obou nohách :-(

Jana M

Zdravím všechny nekuřáky! Když je tady řeč o těch prokouřených nohách, tak je to fakt. Gynekolog mi předepsal nějaké léky na vyrovnání hladiny hormonů, ale podmínkou bylo přestat kouřit. Hádejte, co jsem zvolila, no samozřejmě jsem přestala užívat ty léky, protože ten strach tady zafungoval a moje 3x zoperované žíly k tomu.A taky máme v rodině dispozice pro nemoci srdce a cév. Toto všechno si má člověk uvědomit však o mnoho dřív, než se z něho stane závislák. Je mi úplně mizerně, když teď vidím ty mladé doslova děcka kouřit, ani to pořádně neumějí, ale jsou to borci!!! Tatínek mi vždycky říkal, dej si raději husinec do huby než cigaretu. Že jsem ho tenkrát neposlechla! Zdar nekouření a Marjo, drž se!!!!!!

Ivča

Nojo, když za našich "dětských let", nepíšu schválně mladých, protože mladý jsme přece stále, to bylo strašně moderní a nikdo nám neřekl, že je to škodlivý. Prostě jsme byli in. Moje rodiče kouřili oba, v obýváku jsme přez dýmy neviděly se ségrou na televizi, ale nějak nám to nevadilo a pak jsme začaly taky obě hulit. Jo jo, dnes je in nekouřit, ale na mládež to nějak nepůsobí. To je zajmavý. Jinak všechno co je in vyhledávaj, jenom tohle jim nějak uniká, protože dnes fakt kouří hodně dětí. Je to šílený. Taky bych jim to nejraději u palice urazila, když je vidím na ulici. Hlavně nevím, kde na to berou. Je to už o jinejch penězích. Já chodila mamce na lípy za 2 kačky. Ale to jsem byla ve druhý třídě:_(( Hrůůůza

Jana M

Friduš, s tou páteří to může zjistit jedině jednoznačně CT. Doktorka mě na něj poslala, i když jsem byla na RTG. A jenom se potvrdila diagnoza, posunutý obratel a tím vyhřezlá plotýnka o 8mm. Kapačky, léky, rehabilitace a domácí úkol - cvičení. Jsem takový šlompák, ne a ne se k pravidelnému cvičení dokopat. Musím se polepšit. A to sis uhnala na čtyřkolce jako takové, s kterou se jezdí kros? Přeji hodně zdraví a pozitivní výsledky vyšetření!!! Doufám, že se zase neobjeví nějaký ,,pan kolemjdoucí,, a nebude mít camcy!!!!!Tak pa a nekouření zdar, zdar, zdar!!!

Les

Pohodový den všem nekuřákům :-). Opět přidávám něco inspirativního: http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/eva-kralikova.php?itemid=15869

Friduča

Jani, díky.. to ještě proberu s doktorkou ( musím jí něco zanést - nikoliv úplatek, ale poděkování...věnuje se mi i ve svém volném čase a je fakt skvělá ) a zeptám se jí na to, ať mě tam pošle... Jen nevím jestli má ráda sladké, nebo ne :) Ale je silnější tak asi jo... Tak nějakou ňakmku, nebo lahvinku kvalitního vínka... Jo,jo normálka výlet v Egyptě na čtyřkolkách.. Tvrdej písek a 20km rychlé jízdy...Hrozný drncání..ztahovala sem páteř a ( svaly ) a myslela, že nedojedu... Hnali nás jak magoři... no a od té doby mě bolí záda ( od poloviny zad dolu ke kříži ) - lítám po doktorech bez výsledku..Tomu poslednímu říkám, o.k. chápu, že to taky může být věkem ,ale já sem si na 100% jistá, že to je po těch čtyřkolkách a chci znát příčinu.. když mi řeknete je to proto a proto a už se to nezmění, hrůza, ale o.k. Ale nemůžu to nechat být, když absolutně nevím proč to tak je... Ta bolest je fakt veliká,když se ukloním, když se nadechnu a prostě furt... ale člověk si tak nějak zvykne.. ale je to krajně nepohodlné.. i manža už mi říkal, že se furt kroutím a hledám polohy ( já to až tak nevnímám )..Dneska mi říkal ( ten chlapík není doktor, ale rehabilitátior ), že jeho bývalá přítelkyně to měla z koně.. a obešli 7 lékařů a nic..musel je na to upozornit... Fak hustý.. no tak snad mi tou Dornovou metodou neublíží...Ale je to k tomu určené.. koukala sem na to na netu... Plotýnka snad ne.. to už mi řekli všichni tři doktoři, že by to střílelo na 100% do nohy...A to tedy zatím ne... Hele už to trvá dva roky, tak to ještě nějakou dobu vydržím.. ale třeba mi pomůže...Byla by to úleva.

Friduča

Jani - a dneska mi to nahmatal při masáži.. cejtila sem to jak se furt vrací na jedno místo ( od kterého mě to bolí dolu ) a já říkám copak ? A on povídá = tady máte hnutej obratel..Bolí mě to i na omak... Lesi - já jí žeru.. Králíková je prostě profík !!! Jednoznačně je to jedna z největších odbornic... Mohla bych jí poslouchat a číst furt dokolečka a ujišťovat se, jak sem udělala dobře...nekouřít je velká úleva.. Jdu něco hodit do prasátka :) A´t mám ještě lepší pocit..:)

Jana M

Friduš, tak to sis teda pěkně nadrobila. Já jsem teda dlouholetá řidička, ale na tom jsem ještě nejela.Je to prý dost nebezpečnéa jsou zaznamenané i smrťáky. O té Dornové metodě jsem taky četla a studovala to, ale doktorka tím není zas až tak nadšená. Po ní se má použít Brausserova masáž( nevím, jestli jsem to napsala dobře to jeho jmého) kde se používá třezalkový olej a jemně se vmasíruje. Ta Dornovka je prý dost tvrdá a bolí. Nevím, to mám jen z doslechu. Doporučila jenom pravidelné cviky na páteř a to DENNĚ, ne jenom když si vzpomenu. Já jsem dostala takovou bederní ortézu, a když jdu s hafíkem na procházku, nebo dělám něco těžšího, tak si ji vezmu, jinak se nemá nosit trvale, protože se tím oslab

Jana M

Uskočilo mi to!!!!!!!!!!!!! .....protože se tím oslabují svaly okolo páteře a ty pak neudrží obratle ne svém místě a dochází k těmto poruchám. Fakt je ten, že mě mrtvěla noha, první moment jsem si myslela, že mě snad postihla mrtvička, když jsem přestala cítit tu levou nohu. Teď po lécích a kapačkách se to spravilo, ale stejně ta noha už není ona. Tak držím palečky a myslím si, že masáže páteře by mala dělat rehabka, která je na to školená.Aby ti nebylo ještě více ublíženo!!!

Friduča

JAni, oni jsou rehabiliťáci...Trochu mám obavy, ale tak snad ví co dělá.. Známá měla dva royk potíže - vystřelovali jí bolesti do nohy a pomohl jí stejnou metodou.. tak snad...Já sem se naopak dočetla, že to nemá být děláno násilně a nemá to bolet... má se to prý dělat pomalu... TAk uvidím... Dornova metoda je velmi jemná manuální terapie, která dokáže obratle a klouby vrátit do jejich původní přirozené polohy. Po vrácení kloubů a obratlů do původní polohy lze cítit okamžitou úlevu. Příčinou nesprávných poloh obratlů mohou být fyzické potíže, jako je např. rozdílná délka končetin, zkrácení svalů nebo výrony způsobené nehodami.Dornova metoda se provádí přirozeným a volným pohybem ošetřované osoby. Terapeut používá jemný tlak palců nebo celé ruky. Používají se pouze volné a přirozené pohyby, ošetřovaná osoba se nemusí bát prudkých a násilných pohybů, kdy by mohlo dojít k úrazu. Metoda je bezbolestná.Vrácení obratlů na původní místo se provádí aktivním pohybem ošetřované osoby. Terapeut zjistí, jakým směrem je obratel vychýlen a ošetřovaná osoba pohybuje protější nohou nebo rukou dopředu a dozadu. Terapeut vytváří protitlak na ošetřovaný obratel, který se sám vrátí na přirozené místo.Zároveň s Dornovou metodou se často aplikuje i Breussova masáž páteře. Ta je velmi uvolňující a příjemná. Na rozdíl od ostatních masáží se při ní masíruje přímo páteř a její vzpřimovače a povrchové svaly. Při masáži se používá třezalkový olej, který zvyšuje hluboké uvolnění svalů a přispívá k regeneraci meziobratlových plotének. Masáž je prováděna velmi pomalými a jemnými hmaty. Někdy se Breussova masáž provádí ještě před aplikací Dornovy metody, aby se uvolnilo napjaté svalstvo. No budu mu prostě věřit.. co mi zbejvá.. dneska jsem dostala masáž, kde mi říkali, že mě to hezky připraví na to co přijde zítra - tak dle toho co tady píšou, snad opravdu vědí co dělat... Od víkendu mě to bolí fakt docela hodně...

Marja

Ahojte všichni.Včera večer se mi už nechtělo psát,ale mám dnes zdárný 5 den bez cigaret.Chuť je chvilkami a dá se to ustát.Je to ještě nadlouho, než budu na druhém břehu. K těm tepnám.Já mám už dva stenty v břišních tepnách. Nohy bolely na přední straně stehen, ušla jsem vždy jen kousek.Tak na tepny pozor, začíná to pomalu,ale jistě. Já měla už dávno zkončit s kouřením, tak aspoň teď se to určitě povede. Záda, to je velký problém. Dornovka je dobrá,ale musí to umět.Fridučo,ty máš dobré kontakty, máš určitě zkušené maséry.Jo Praha, tam si může jeden vybírat. U nás je toho také hodně, ale zkušenosti málo.Já mám posun 7mm,ale už roky jsem celkem bez velkých potíží.Výborně mi pomohlo cvičení Pěti tibeťanů.Dlouho už je necvičím a je to poznat.Zase začnu.

Jana M

Friduš, až budeš po Dornovce tak napiš, jaký to mělo výsledek a možná se na to taky dám. Ale jak píše Marja, najít opravdu zkušeného a kvalitního maséra bude asi složitější. Přece je to jenom páteř a klidně to může neodborník pěkně zmrvit a co potom! Marjo, jaké je to cvičení Pěti tibeťanů? Je to někde na netu a pomohlo ti to, napiš! A k 5ti dnům rovněž congratulations!!!!!!

Ivča

Ahojda všem. Jano, 5 tibeťanů asi na netu najdeš. Já to kdysi cvičila a vůbec mě to nedělalo dobře. Motala se mě šíleně hlava a bylo mě šoufl od zaludku. Pak jsem asi 2 roky chodila na fitbox a byl pokoj s bolestí zad. Zpěvnily se svaly kolem páteře a od té doby nevím, co to je bolest zad. ale to je hrozně individuální. Jdu za chvíli k zubaři, vůbec se mě nechce. Nenávidím zubaře. Tak se držte. Krásný den všem

Marja

Ivčo a necvičila jsi je moc hned najednou.Musí se začínat pomalu a přidávat také pomalu.Každému sedne něco jiného,ale cvičení je na záda nejúčinnější.To říkají všichni doktoři.Hlavně aby se tam zpevnily ty svaly kolem páteře.Dnes je i toho cvičení tolik, že každý si může vybrat, co by mu vyhovovalo.To ženské fitko, co jsem tady onehdy dávala, tak to je ale pěkně drahé, to nedám. To se vyplatí, kdo může chodit často a to já nemohu.Večery nemohu nikdy a dopoledne by to šlo jen někdy. Jano, zkusím dát jeden odkaz, tam klikej myší. http://www.pettibetanu.cz/

Ivča

Marjo, začínala jsem tenkrát od 3 cviků nebo jak to tam psali. Ale fakt mě to vůbec nedělalo dobře. Si představ, že já mám posilovnu vedle kanclu a zadarmo a nechodím. Mě to nebaví. Kdybych se nepřesttěhovala na vesnici, tak bych chodila dál na fitbox, to mě šíleně bavilo. Akčních 60 minut. Propocená do morku kosti a celý tělo procvičený. Je v tom i posilování, prostě všechno. Teď mě dělá dobře na záda ten točící talíř. Většinou místo dřepění v křesle u telky se točím na talíři a šlapu na šlapadle. Protože jak sedím nečinně u bedny, tak do sebe musím stále něco cpát. papá

Friduča

Tak to mám za sebou a je to v pohodě..I na netu píšou, že to nesmí být násilné a bolet ! Přišlasem tam prohlídl mě znovu a důkladně, podíval se na rentgen - dva obratle na páteři hnutý jeden fest a druhý méně, krční páteř úplně na prd... Porovnal mi kotníky, kolena a pánev ( zmizel 2cm rozdíl mezi stranama...). Budí ve mě velikou důvěru, když mi někdo sahá na záda a aniž bych reagovala pozná, kde me to bolí... Bohužel mám hodně ztuhlé svalstvo okolo páteře, takže budeme teď 3 týdny rozmasírovávat a pak se podívá v jakém to je stavua zda úpůjde Dornovka použít už i na páteř ( když sou tuhé svaly nemá to prý cenu rvát ). nic mě nebolelo a je to spíš takové tlakové cvičení.. Ihned mě upozornil, že jakmile by mě někde píchlo, nebo jinak bolelo, ať mu to okamžitě řeknu, že to potřebuje vědět... Doporučil mi speciální fitko Kieser training - vstupní prohlídka fiziterapueutem, prohlídnutí svalů, jejich stavu a následné speciální cvičení na jejich zpevnění ( především zádové ). Jsou specializovaní na pohybový aparát a záda...- všude ve světě je pojišťovna proplácí, u nás bohužel nikoliv...A já to k mé smůle mám přes celou prahu a třikrát týdně.. já nevím.. to by ten den musel bejt nafukovací... Dneska se nemám vůbec oc hýbat ( ani mejt nádobí, nechodit ) a vypít 2x více vody než obvykle...Takže mé pocity dobré.. nyní cítím celá záda... říkal, že to může bolet, pálit, motat se hlava a nebo taky nic.. je to individuální.. Ale taková ta trvalá řezavadá bolest v bbederce je pryč... No uvidím... Pocit mám dobrý a strach z něj mě přešel... Takže pokud mi pomůže budu mu velice vděčná.. Jinak knížku Tibeťanů mám taky, ale ještě jsem jí nikdy neotevřela... Jinak box je pro mě naprosto nepřijatelně - jsou to docela trhavá pohyby a to s těma obratlema nepřipadá v úvahu... No tak nevím...

Marja

Fridučo, to je dobře, že je tak dobrý.Jsi ještě hodně mladá a tak se dej do pořádku. Těch sportovních aktivit je teď fakt tolik, že ani nevím, co vybrat. U nás to je ale hodně o byznysu.Byla jsem tak ráda, že jsem u nás našla aspoň jedno cvičení tibeťanů a tak jsem s nadšením zaplatila na půl roku a pak také ráda skončila. Já zkusím ještě pohledat u nás nějakou chůzi s těmi holemi, občas hromadně jít, by mě donutilo. Mějte se fajň a nekuřte, já také bojuji.Zatím to jde i když chuť občas je. Nakonec jsem asi udělala moc dobře, že jsem přestala až po pěti týdnech šampíku.Už dnes dobírám poslední tabletu a začnu s dalším balením.

irena

Friduč , držím ti palce, ať se to konečně hne k lepšímu . Záda jsou svinsvo . Já je měla zlomené a taky se pěkně ozývají. No hlavně žes kápla na toho prvého doktora.

Friduča

Máš pět dní MArjo, jsi veliká šikulka !! A jsi podstatně v pohodě, když to porovnám s minulem.. Ale stejně buď furt obezřetná.. vidělas mě... :( To víš, že jo.. je fuk, jak dlouho jsi překuřovala.. hlavně se musíš cítit dobře a to je důležité !!! Jen zobej CHMP a nehul !!!! Dáš to, já ti věřím !!!! No já cvičit umím a vím jak, tak mi to přijde trochu zbytečné jezdit na druhej konec PHA....Ale zase by to bylo sviční zaměřené vyloženě na ty záda a pod dohledem fizioterapeuta.. Tak nevím... Musím se rozmyslet...

Les

Hmmm, chodí tu i někdo zdravý? :-) Fridu, ty masáže ti pomůžou, to je jasné. Marjo, champix už ti dlouho blokuje nikotin takže už máš kus za sebou, teď už je to hlavně o vůli.

Marja
1x

Ahojte.Dnes šestý den.je to v pohodě. chutě jen malinko občas.Není vyhráno, to bude až budu bez Champixu.Dnes začínám druhé velké balení.

Konča

Marjo držíš se na jedničku. Jsi šikulka. Blahopřeji.

irena

Lubane , dnes je tvůj velkej den 900- krásných , voňavých....... Blahopřejeme!!!!!!!!!!

Denis

Dobrý den nekuřáci, tak mám za sebou pět měsíců, přestal jsem brát CHMP úplně, a dnes jsem absolovoval komplet plicní vyšetření po nabídce doktorky z poradny. Vše je OK, tak vzhůru do nekuřáckého života...Když tam sedíte v té čekárně a vidíte ty záchvaty kašle, říkám si, že jsem si to plicní měl prohlídnout dřív než ve 42 letech. Cigáro mi vůbec nechybí, cítím se skvěle fyzicky i psychicky, přibral jsem 3 kila(183/85) a už se nemůžu dočkat až odpoledne nasednu na kolo a vyrazím se podívat na svojí 94 letou babičku. Doufám, že mám nějaké geny po ní :-) Všem stálicím děkuji za podporu,mějte se krásně, nekuřte, hýbejte se a hlavně žádný stresy. Ahoj

Marja

Denisi, gratuluji.Už jsi bez Champixu, tak to jsem zvědavá, jak ti půjde bez něj.Informuj prosím občas. Ano, to plícní na mě také zapůsobilo hodně. Lubane, krásné číselko, blahopřeji. Já dnes 6 den,ale chvilkami velká krize.I silné pocení, může to být?

Les

Jasně, to je normální. Tělo se začíná čistit. Zvyká si na více kyslíku a méně oxidu uhelnatého. Nikotin měl vliv na trávení. Dehet se vylučuje z plic... Je toho tolik že chvili trvá než si to sedne :-). Přeju krásný jarní den

Jana M

Lesi,píšeš, že nikotin má vliv na trávení, tzn. metabolismus? Proto se tak přibírá, když se přestane kouřit? Mám už 75dní bez, omezuji se v jídle z obavy, abych moc nepřibrala, s váhou se houpu jak na houpačce nahoru a dolu.Už mě to fakt někdy šíleně nebaví, nejraději bych se na vybodla, ale pak ta představa těch kil navíc, hrůůůůůza!To chce jenom vydržať, že. Hezký

Les

To ne, jde o něco jiného. Člověk přibírá protože už není líný se nacpat. Předtím si dal často cigáro místo jídla. A pak naopak častěji jídlo kvůli potřebě kouřit .-).

Marja

Pořád se držím,ale chutě jsou.

Friduča

Ahojky, haraje tu oboje = niktoin zrychkuje metabolismus, tudíž člověk přibere i když se nepe.. U každého jeto jiné, ale všeobecně se uvídí, že do 4kg je to opravdu zppomalením metabolismu ( to se samo časem srovná ). Ale víc už je jak píše Les přežíráním... Člověk nekouří a hodní ho mlsná a cpe se... Proto je dobré doma nemít ,, nezdarvé věci,, nakoupit si ovece, zeleninu, oříšky a zobat to... KDyž odma nic jiného nemáte, tak si to nedáte... Marjo, hezky se drž.. Všechno se to zlepší.. vždyť už to znáš.. tělo se s tím provná a zase tyhle nemilé věci ( abstinenční příznaky ) odejdou... Denisovi gratuluji.. Hezky to nabejvá !!! Já sem jedu příští týden do Plzně pro gumy na cvičenéí páteře... SM cvičení... K jedné šikulce, která mě s tím naučí cvičit a každý den deset minut... je to vyloženě na ty vzpřimovače páteře...TAk snad to k něčemu bude.. Rozmejšlím jestli do fitka ano, nebo ne... A opouštět se mi to moc neche.. spíš asi budu opatrnější... Bolí to a tak zatím nejdu, ale nerada bych se na to vykašlala... Venku je nádherně !!! Vygruntováno, hafák po krátké a vyčerpávající procházce a uklizené bobky :) Prostě krásnej den ! A teď si skočíme do kina a pak uvařím nějkou dobrou ňamku.. Kuřecí prskíčko se špenátem a zeleninovej salátek :) A jako vždy tukožrouta :) Hezkou neděli !!

Marja

Ahojte.U mě nic nového, chutě jsou pořád,ale dá se to ustát. Fridučo, právě, že to takhle neznám.Předtím ze šampíkem jsem to velmi rychle vzdala a pokus bez šampíku, podle Carra byl hodně úspěšný, to bylo v pohodě,ale žádná závratně dlouhá doba to nebyla,Pak stačila jedna a byla znova závislost.

Megan

Krásný den vespolek. Já stále nekouřím a jenom dřu, abych konečně dostavil tu ratejnu. Žádná dovolená, jen sociální nejistoty:-( Mějte se všici krásně a držte se od té nikotinové tyčinky co nejdál:-)

Konča

Furt jsi na tom líp jako ve Slovenské výměně manželek co jsi mi poslal. ŠOK jsem z toho málem chytla. Kde ty na to chodíš, U nás se též nekouří. Manžel dnešním dnem začal 10 měsíc bez cigár :-) Gratulačku posílám Denisovi k 5 měsícům, Jsme všichni dobří:-)

Ivča

Ahojda všem. Denisi velká gratulace a držím palce do dalšího nekuřáckého života. Ať se daří. Marje taky moc gratuluju, držíš se skvěle!!! Fridu tobě držím palce, ať se záda umoudří. U mě nic nového. Vše při starém a v pohodě. Počasí nádherný, každý den jsem byla v lese, razila jsem hned po ránu, pak už se mě nechce. Byla jsem celé 3 dny venku, hlavně ať nám to počásko vydrží. Mějte se všichni jarně.

Friduča

Ahojky, tady tedy taky svítí sluníčko, ale teplo jako o víkendu není.. Sice doma máme 24 - což je pro mě nádhera...ale to protože sme v podkroví a krásně se nám to tu vyhřeje... Byla sem venku s hafákem a stidenej vítr... I na sluníčku nic moc... V sobotu bylo jednoznačně léto :) Teď je to zasejen jaro .) Ale zaplať pánbu za to !!! Marjo, drž se.. hlavní je, že víš, že necheš kouřit.. opravdu se snž hodně zapracovat na pozitivním myšlení.. věř, že každý kdo se zamotá do těch hnisnej myšlenek - jako dala bych si, ten se má kouří... a tak tak má našlápnuto zpět... Když tak o tom přemejšlím tak to asi bylo i u mě... protže jsem vždy začala na dovče, kde byla ta pohodička, všichni si vypalovali zobáček a já začala bejt nahlodaná... Pevně doufám, že toto léto odolám ! Ale taky vím, že definitivně vyhráno není nikdy a člověk se musí mít nap ozoru furt...Takže se drž a vydrž !!! Myslím na tebe !!! Dáš to... Jedeš krásně.. jsi prostě šikulka !!! A voňavá šikulka !!!Mě čekají tři zákaznice.. tak to bude zase nářez na moje záda... Jdu si udělat kávu a kafíčko pro první, za chvilku jí tu mám... Nekouření zdar !!

Marja

Díky všem za podporu. Friduč, to je právě ono, já to dobře vím, že nemám v hlavě ještě jasno. Teď se to dá zvládnout,ale musím to v hlavě srovnat, pokud beru šampík.Ještě se pořád vidím u moře s cigaretou. Já tě plně chápu, že vždy začneš na dovolené. Mě to také chybí nejvíc při relaxu.Ani to ráno mi nevadí, dávám si kávu u počítače. Ale to chvilkové posezení na balkóně mi chybí.Vím, že to je špatné, pracuji na sobě. Včera jsem se ptala vnuka, jestli je to lepší, když nekouřím.Řekl, že ano.Vydržím,ale ta eufórie vůbec není.

Les

Dej si jedno, už dlouho nekouříš tak se nic nestane. Lákavá chvíle někde na dovolené, oslavě, s kolegy..... Jo a pak jste zase v pasti. Je to nejčastější situace proč do toho lidi znovu spadnou. Veškeré utrpení z odvykačky bude k ničemu. Proto NIKDY ani jedno :-). Marjo vydrž, spolu s plícema se čistí i hlava a to špatné odezní. Hezký jarní den všem statečným.

Marja

Les, díky.Já vydržím, ale musím na té hlavě pracovat.

Konča

Ahojík všem nekuřákům. Mám velikou radost, že můžu poslat vééélikou gratulačku k první 10 Marje a fanfáru k tomu ♫♪♫♫♪♪♫ jsi šikulkáááá:-) Je to tak jak napsal Les, Čistí se celé tělo tedy i mozek. 10 dnů je nádherných, ale jsi teprve na začátku. Po prvním měsíci už bude zase o něco líp než teď. Na Hané svítí krásně sluníčko. Ráno bylo -1,5 st. ale už je nad nulou a je nádherný den.

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

82%
18%
Zatím hlasovalo 98 lidí

Mohlo by vás zajímat

Slaný roztok do konvičky

Dobrý den, jaký slaný roztok se prosím používá do konvičky na výplach nosu? Kupuje se nebo ho můžu vytvořit doma? Děkuji za odpověď

Ustupující dásně: Co je způsobuje a jak jim předcházet?

Zdravé dásně mají většinou růžovou barvu a těsně přiléhají k zubům. Dáseň pokrývá zuby od čelistní kosti až po viditelnou korunku zubu a tvoří ochrannou bariéru, která zabraňuje pronikání zánětlivých bakterií ke kořenům zubů a do čelisti. Zároveň zajišťuje pevné ukotvení zubů. Pokud se však začnou v ústech hromadit bakterie, může to vést k onemocnění dásní a jejich ustupování.

Chronický stres aneb různé lidi stresují různé věci

Dneska snad už nikoho nepřekvapí souvislost mezi stavem psychiky a tělesna, neboli psychosomatika. I proto Světová federace pro duševní zdraví iniciovala v roce 1992 oslavu duševního zdraví, která připadla na 10. října. Cílem bylo a je poukázat na duševní poruchy, které mají negativní vliv na kvalitu života stále větší části populace. Jednou z prokazatelných příčin těchto nemocí je chronický stres. Tedy ten, který probíhá dlouhodobě.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce