Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Denis

Nazdar lidi, tak s odstupem času potvrzuji jeden příspěvek, který jsem tu kdysi četl. Kritický je 3.den,3.týden,3.měsíc a u mě momentálně teď půl roku.Jsem měsíc bez CHMP a po naprosté pohodě, posledních pár dní mi velmi svrbí v ústech.Stresy nemám(ty jsem si zakázal hned zpočátku - všechno na pohodu), ale jestli ta pučící příroda,nebo co... Jsem z toho zmatenej, v poslední době v mém okolí zemřelo nebo vážně onemocnělo několik lidí středního věku, kteří nikdy neměli cigáro v puse. Nabývám velmi silného pocitu, že to co jíme, dýcháme a jak se stresujeme je minimálně stejně škodlivé jako ty cigára, jen se o tom nemluví tak nahlas. Jinak všem hezké jarní dny, mějte se.

Les

Ahoj, je to u každého jinak a po půl roce to určitě nemáš tak hrozné jako první týden :-). Co se týče druhé části tak za to může méně dopaminu, champix jeho vylučování stimuloval místo cigaret, po vysazení se to více projeví. Člověk je smutnější a vidí více negativních věcí kolem sebe.

Marja

Denis, vydrž.Jasně, je to těžké, jinak by znova nezačalo znova kouřit tolik lidí. I po několika letech.Zatím ti potvrzuji ty tři týdny, také u mě byla větší krize.Dále uvidím.

irena

Vítám nováčky , Pepu, Ivanhoa, Sylvu,budeme vám držet palce a podporovat...pište , pište.... Denis, po půl roce mi trnul jazyk , kroutila se pusa a tekly sliny, měla jsem silné depky . Spíš to tak nebylo , byla jsem ještě pod šampíkem a začalo to asi dva měsíce po vysazeni . Pomalu , velmi pomalu se to vytrácelo.V každém případě buď na sebe pyšnej..... a ti lidi co nekouřily ?........na nic a na nikoho není žádné pravidlo....osud?.... A Meganovi obrovské gratulace ....seš borec!!!!!!!!!!!!!

Konča

Gratulačka pro Megana k dnešním 950 dnům bez smradu. Další vééélkááá gratulačka pro Denise k půlročku. Jste BORCI!!!

Marja
1x

Konča dnes 650 a Megan 950 dnů.Velká gratulace oběma i všem dalším.A kde je Friduča?

Miš

Chystám se vysazovat spíše snižovat CH a když to tady čtu, dostávám strach z toho, co přijde, až budu úplně bez CH.? Hezký den všem

Konča

Neboj se toho. Snižuj postupně a každopádně si na tyhle případy schovej nějaké tabletky. Pak stačí zobnout půlečku a je po chuti. Osobně se mi to několikrát vyplatilo.

Marja

Miš, já snižuji už třetí den.Dávám si tři půlky.A tělo se samo hlásí, chuť na cigaretu je výraznější, tak honem šampík a jde to.V 8-9 hod.,13-14 hod.,17-18. hod.To je mé dávkování, momentálně.

Jana

Všechny zdravím, dlouho jsem tu nebyla, vždy mi to akorát připomnělo cigáro:) Ale nekouřím už přes půl roku, přestávala jsem kvůli plánovanému těhotenství a teď jsem ve 4. měsíci, takže to vyšlo a jsem ráda, že nestresuju. Občas mám na cigaretu chuť, ale je to chvilička, doufám, že už se k tomu nikdy nevrátím. Teď začíná o champixu uvažovat můj jiuž manžel, doufám, že přejde k činu, ale má ty klasické závislácké obavy a myšlenky, takže uvidíme, nemá cenu ho do toho tlačit, to by nevyšlo.

Konča

Jani moc gratulujííííí. K nekouření i k mimču. Je fajn, že jsi nám napsala. Držím pěsti, aby i manžel přestal. Tož se opartujte a zase někdy písni:-)

Friduča
1x

Všechny zdravím a hlásím, že nekouřím :)))) Nováčci i zkušení, držte se !!!

Marja

Jano, gratuluji.Já docela chápu, že někdo na diskuzi už nechodí, že mu to připomíná kouření, myslím, že je takových hodně. Proto mají můj obdiv ti, kteří tady jsou pořád i když nekouří už dlouho.Novým to dost pomáhá. Já dnes 35 den.

Konča

Marjo pěkně ti ty voňavé dny naskakují:-) posílám gratulačku. Jsi frajerka!!!!

Megan

Děkuji za gratulace. Tak to budu mít brzy 1000 dní. Sákra, toto letí. Já gratuluji všem za jejich velké i malé hektary, páč každej den bez smradu je super. Mějte se

Ivča

Ahoj všem. Gratulace další nekuřačce Janě a moc držím palce, aby do toho šel i manžel. U nás to bohužel nevyšlo. Denisi, s tím co jíme je to fakt hrůza. Máš naprostou pravdu. Teď se mě dostala do rukou knížka Doba jedová a je to síla. Začínám být trošku "postižená" tím, že přehnaně sleduju obsah potravin a stojí to za to. Je to tím, že vnuk je autista a snacha se tomu hodně věnuje, takže to zákonitě postihlo i mě. Dřív byl autista na 10 000 dětí, dnes je to každé sté dítě. A na vině jsou hlavně všudypřítomné jedy v potravinách. Taky začínám mít dojem, že kouření je až to poslední škodlivý. Ale to trošku přeháním. Tady je dnes příšerný počasí, ráno jsem stihla tůru v lese bez deště ale jinak celý den chčije a chčije a ještě k tomu fouká. Krásný zbytek neděle všem nekuřákům.

irena

Nabízím místo srazu u nás na plumlovské přehradě . Je sice vypuštěná ,ale je tu krásně. Mrkněte autokempmoskovice.cz a hlavně se vyjádřete jestli Kateřina nebo přehrada.....

Megan

Tak já bych bral přehradu. Mám to podstatnbě blíže a dobrý spoj.

JanaM
1x

Vééélkááá gratulačka Friduške 200, Meganovi k 955 a naší Konči k 655 dnům!!!! http://sirmi.ic.cz/kytka/5.gif

Marja
1x

Také dodatečně všem gratuluji.Já beru pořád tři půlky za den, dnes jsem si vzpomněla až ráno v devět, že si mám vzít.Od včerejška jakoby nastal nějaký zlom, začalo mi být dost dobře, celkově. nemám už potřebu pořád něco dávat do pusy a i budoucnost začínám vidět opravdu bez cigarety.Tak doufám, že tenhle stav bude pokračovat, ba, že to bude ještě lepší a lepší.Dnes myslím mám 38 den bez cigarety.

Konča

To si piš Marjo, že bude lepší a lepšííííí:-) Držíš se výborně. Posílám gratulačku.

Friduča

Ahojky všem, hlsásím, že nekouřím a za chvilku mám sedmej měsíc... za graulačku hodně děkuji.. Nováčkům přeju, ať se drží, protože to za to opravdu stojí... Marjo, ty víš, že to bude fajn.. udělalas prostě jedno z nejlepších rozhodnutí v životě cos mohla...Normální je nekouřit a mě to baví, i když ty drobné plíživé ataky budou asi do konce života... ale ti je jen malá daň za to co pro své a vlastně i zdraví ostatních děláme..a korunky, které ušetříme :)))) Takže se všichni držte !!! Megane a co ta kolaudace u tebe ? Budeš mít konečně hotovo ???

René Matuščák

Dobrý den všem :) před 8 dnama jsem si koupil týhle prašky užival jsem je do včerejšího večera a přestal jsem dnes od 5 hodin rána :) na cigaretu chuť nemám a to přiznám je mi 18 a kouřil jsem 9 let třeba 20 cigaret denně ne proto proto že je to frajeřina proto že to tedy neni ale bylo tezke vzit mozgu tu hloupost že chce nikotin vždyť to víte sami Tyhle prašky jsou velice dobré moje mamka a bratr taky je uživaj tak uvidime přeju hodne štěstí všem ahoj

Marja

Ty jsi kouřil od dětství? To je síla, dobře že jsi skončil.Kde jsi bral peníze na cigarety?

Megan

Fridučo, dělám vnitřní omítky. Práce mám ještě dost a dost. Budu rád, když to do zimy stihnu:-( S tou kolaudačkou nevím nevím.

Vlasta

Já si koupil tablety proti kouření ALLEGRA , snižuje to nervozitu že člověk přestává kouřit, za CHAMPIX zbytečně vyhozený peníze ALLEGRA se pohybuhe kolem 250-350 kč 30 tablet

Les

Jo, aminokyselina Tryptofan neuškodí. Ale srovnávat ji s Champixem je dost přehnané. A asi bych si to koupil od jiné firmy, tahle se specializuje na váživu pro zvířata :-). Hezký den všem nekuřákům.

Jana

já ho taky brala a skončila jsem po 2 balení a nekouřím již 3 rokem,vůbec nemám na cigára ani chuť,smrdí mi to dosud,jak člověk zjišťuje,že páchnul...:)))

Ivča

Zdravím všechny nováčky. Já teda na champix nedám dopustit. Je sice drahý, ale už 2. měsíc jsem začala šetřit. Vykouřila jsem měsíčně víc, než stojí champix. A za 30 let kouření je to první věc, která skutečně funguje i na největší závisláky. Ale pokud ti Vlasto pomohlo něco levnějšího, tak dobrý, hlavně, že nekouříš. Marjo, dnes kouřej fakt už děti snad v 6. třídách. Je to hrůza, takže René asi taky začal hoodně brzo. Hlavně, že sis to René včas uvědomil a přestal. Držím všem palce.

irena

Ivčo ty vstáváš ve 3 hodina na diskuzi? To jsi teda borka. A k tomu šampíku....on opravdu v hlavě něco udělá ,že to jde bez toho cíga vydržet.A nekouřit je tak hrozná úleva a svoboda. Megane ty to nepřeháněj ať se nesedřeš, zdraví máš jen jedno. René to jsi dobře udělal seš dobrej , hodně mladejch to ještě tak zodpově nevidí.Tak držím palce i tvé rodině.

Ivča

Irenko, to fakt nestávám. Maj to nějaký porouchaný. Ten příspěvek jsem psala v práci. Já bych si toho ani nevšimla. To je tím, že nehulím. Včera jsem četla, že nikotin je výborný na paměť, rychlí postřeh, není takové nebezpečí Alzh. nemoci atd atd. Tak nevím, jestli jsme udělali dobře...

Stenlák

Ahojky nekouřím jak jinak dneska jsem koukl na tabulku tak cca 256 dní což je těžko uvěřitelných 12800 cigaret a 55000 Kč to je docela pádný argument proč mám radost . Ale hlavně jsem šťastný že champix mě pomohl se zbavit té pekelné závislosti . Prostě ten život s cigaretami byl katastrofa , cestování pořád problémy když člověk kouří těch 50 + je to opravdu problém leda sedět doma a nonstop vykuřovat . Všem co to s Champixem nebo ne zkusí přeji ! ať to zabere . Stojí to prostě za to v každém věku přestat ..

Stenlák

Megane a co v Třebíči už máte listí ? Omítky to znám :)) dělám fasádu na zřícenině a je to boj o každý čtvereční metr . :)) .

Marja

Ivčo,ani to neopakuj,ty kladné účinky.O té paměti jsem to četla už kdysi také. Ani to tady nerozvádím a snažím se na to zapomenout. Já pořád bojuji, střídavě je lépe a pak hůře.Strašně mě těší, že vy s delší dobou nekouření jste hodně spokojení. Champix beru, nejsem sice nadšená,ale jiné cesty nebylo. Na hlavu má určitě účinky, dá se to ale vydržet. určitě teď pro to udělám všechno,abych se zbavila té závislosti i když budu šampík brát určitě půl roku. Chutě mám pořád.

irena

...to je úplně jistý , já každýmu tvrdím , co jsem přestala kouřit , tak si připadám úplně vypatlaná , nic si nepamatuju o soustředění ani nemluvím a v hlavě mám jen jednu větu....co jsem to chtěla?..... No , Marjo spokojenost není to pravé slovo, někde v koutku dušičky je po cigaretě prázdno ,ale klady samozřejmě převládají., jak píše Stenli, život s cigaretozu byl katastrofa a bez ní velice pomalu přestává být.

Marja
1x

Irenko, to jsi popsala úplně přesně. Tyhle pocity mám.A hlavně tu v koutku dušičky.To už nám asi zůstane napořád. Přesné je i to, že život s cigaretou byl peklo.Na to si musím vždy vzpomenout, protože mi to připadá už strašně dlouho, co jsem kouřila.A hlavní je, nepřežívat jen,ale žít život naplno.A to se snažím, poprvé při nekouření jsem jen přežívala. Nějak málo se tady píše, ozvěte se další.Je fakt, že já chodím také více na druhou diskuzi,ale tam nás není moc.Bylo tady více nováčků, ozvěte se.

Les

No, z těch kladných účinků nikotinu jsem měl taky obavy. Ale je to jen o čase než se tělo srovná a bez toho jedu se obejde. Parkinson je menší hrozba než rakovina. Osobně mi pomohl na rychlost reakcí sport a na paměť lecithin. Lecithin je přírodní věc, vřele doporučuju, navíc to není drahé. P:S: pracuju s hodně kuřákama a cigareta mi fakt nechybí, je to smradlavé svinstvo :-). Hezký den

JanaM

Po delší době tady všechny moc zdravím! Já už jsem na chaloupce u lesa až do listopadu, tak s netem si teď nepíši! Se všemi názory Irči, Marji, Lesiho souhlasím. V koutku duše ta vzpomínka a chuť na cígo je někdy menší nebo větší. Po vykonané práci jsem si vždycky odpočívala s cigaretkou, a nemusela jsem k tomu nutně mít kafe. Teď už raději neodpočívám a jedu, jedu a skončím až v pyžamu v posteli a jdu to zaspat. Já mám za sebou teprve 115 dní a zatím problémy s pamětí nepozoruji. Můj je nekuřákem již 35let a problémy s pamatovákem má velké. Ale možná je to i vyšším věkem a to užíval Lecithin a Ginko bilobu a mám pocit vyhozených peněz. A to luštíme křížovky, hádanky a tady už se projevuje ta horší pružnost. Svého rozhodnutí nelituji a každý, kdo se rozhodne s tím praštit, je svým způsobem geroj, ale musí vydžať!!!!!! Tak si popřejme hodně vytrvalosti v boji s tímto nešvarem!!!!! Když jsem si to dodnes spočítala, tak jsem prokouřila 6.760.-Kč, a to už je slušný peníz , ne?

Marja

Dnes je mi zase nějak lépe. Ani jsem si nechtěla brát šampík,ale vzala.Bude to pořád asi střídavě.

Denis

Ahoj všichni, tak ty kladné účinky nikotinu co psala Ivča já za sebe potvrzuji. Jak jsem psal minule, jsem po 6 měsících v divném rozpoložení. CH neberu měsíc a půl. Chutě na cigaretu dokážu hravě zvládnout, ale přiznám se, že na ní myslím teď hodně často. Teď jsem 4 hodiny řídil a tak se mi chtělo zastavit a pokouřit si..... Hrozný je , že za tím volantem si připadám strašně nepozornej, ospalej, nepomáhá kafe, nic.Musel jsem 2x zastavit a protáhnout se.Tohle se mi dříve opravdu nestávalo. Dneska jdu do hospody, kde jsem vykouřil 14.10. poslední cigáro, tak doufám, že to nepos... ,když jsem v tomhle divným rozpoložení.

Marja

Denis, asi tu jiskru už nikdy nebudeme mít. Určitě si ale dnes v té hospodě nezapal.

Les

Přátelé je to prosté. Při léčení jste citlivější a více vnímáte nálady, vše co je negativní, zdravotní problemy, ospalost, méně energie atd. Ve skutečnosti byste na tom nebyli lépe s tím hnusným zlozvykem, tou berličkou která všechny emoce udusí hustým dýmem :-). Mám to ověřené z kuřáckých dob. Stačí vydržet a tělo se vám bohatě odmění :-).

Marja

Les, věřím ti.Ale už by se tělo mohlo začít odměňovat. Ha,ha. Ale jo, jde to.Někdy lépe, někdy hůře.

irena

.......ta berlička fungovala , ale propagovat ji nebudem....všem pěkný nekuřácký víkend!

Miš

Ahoj všem, stále držím, za chvíli to bude 6 měsíců,ještě beru 1 tbl. Jak říká Denis, chuťě na cigaretu v pohodě zvládnu, ale také na ni myslím teď nějak často. Byla jsem se podívat na chatě a nějak jsem nevěděla, co a jak tam bez té cigarety dělat. Připadá mi vše takové neúplné??? No, ale já se nedám, když si představím ty začátky..... Všem držím palce v nekouření a přeji hezký dlouhý víkend.

Libu

zdravím všechny, co se rozhodli přestat kouřit. Já už nekouřím 13 měsíců a stačilo 64 tabletek "šampíku" ahlavně moje odhodlání přestat kouřit. První týden užívání jsem vykouřila i 10 cigaret, pak jsem si cigarety začala půlit a 20tý den se mi po cigaretě udělala hrozně špatně, tak jsem jí típla a od té doby jsem měla jen jednu cigaretu slimku jahodovou-byla jsem zvědavá jak chutná. Ze začátku byly chvilky, kdy jsem nevěděla co s rukama, ale teď už mi to nepřijde. Tak všem držím palečky, ať to zvládnete a nejste jako můj muž a syn, kteří Champic hravě překouřili,

Mia

Přeji hezký den nekouřící:) chci Vám pomoci v tom týrání a trápení přestat. Existuje totiž řešení o kterém jste již určitě slyšeli, ale blíže se o něj nezajímali. Je to E-CIGARETA. Od té doby co jsem tohle vzala do pusy, normalní cigareta mi přijde jako humus. A to jsem kouřila 60 denně skoro 10 let. Jednoduše jsem závislost vyměnila za zdravou závislost. Akorát je potřeba si vybrat kvalitní a Vám vyhovující model, jinak to člověka odradí. Množství nikotinu si řídíte sami pomocí náplní a postupně snižujete až dojdete k nule. Zkoušela jsem přestat několikrát a vždycky to pro mě bylo šílený trápení, omezování, přežívání. Neměla jsem pocit plnohodnotného života, tak jsem si vždycky znova zapálila. Teď jsem nenásilnou formou pouze přešla na něco jiného, takže fyzická i psychická závislost je uspokojena a dále snižuji obsah nikotinu, už jsem na slimkách:) Přeji Vám silnou vůli přestat

Marja

Ano, také bych Caampix hravě překouřila, hodně jsem se musela vzepřít a skočit do prvního dne bez cigarety.To byl nejhorší okamžik.

betty

Ahojky,jsem takyjedna z těch co naletěly.předtím než mi přišly tablety mi volala nějaká slověna a abych siprý uložila číslo pro dotazy.Samozřejmě tablaty nafungují a nefunguje ani číslo.Když to pošlu na tu adresu do Polska ,přijdou peníze?

irena

Betty o čem píšeš?CHampix není s Polska .Nemáš na mysli ty borůvkové tablety na hubnutí?

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

82%
18%
Zatím hlasovalo 98 lidí

Mohlo by vás zajímat

Slaný roztok do konvičky

Dobrý den, jaký slaný roztok se prosím používá do konvičky na výplach nosu? Kupuje se nebo ho můžu vytvořit doma? Děkuji za odpověď

Ustupující dásně: Co je způsobuje a jak jim předcházet?

Zdravé dásně mají většinou růžovou barvu a těsně přiléhají k zubům. Dáseň pokrývá zuby od čelistní kosti až po viditelnou korunku zubu a tvoří ochrannou bariéru, která zabraňuje pronikání zánětlivých bakterií ke kořenům zubů a do čelisti. Zároveň zajišťuje pevné ukotvení zubů. Pokud se však začnou v ústech hromadit bakterie, může to vést k onemocnění dásní a jejich ustupování.

Chronický stres aneb různé lidi stresují různé věci

Dneska snad už nikoho nepřekvapí souvislost mezi stavem psychiky a tělesna, neboli psychosomatika. I proto Světová federace pro duševní zdraví iniciovala v roce 1992 oslavu duševního zdraví, která připadla na 10. října. Cílem bylo a je poukázat na duševní poruchy, které mají negativní vliv na kvalitu života stále větší části populace. Jednou z prokazatelných příčin těchto nemocí je chronický stres. Tedy ten, který probíhá dlouhodobě.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce