Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Konča

Pěkné poledne. Všem moc děkuji za hlasy. V hlasování konečně nastal obrat. Jenže není ještě konec. Ten bude až 21. března. Marja pěkně začala zobat modré tabletky, tak počítám, že zanedlouho s tím smradlavým hnusem taky sekne. U nás krásně svítí slunko a to mne asi vytáhne ven i když mrzne:-)

Jana M

Krásný slunečno-mrazivý den přeji všem! Marjo,já jsem zobala tu druhou dávku s modrýma celý týdena pořád jsem, sice omezeně kouřila, kouřila. Takže pokud budeš mít ten samý problém, nezoufej, ono to fakt pak přijde samo. Měla jsem poslední cígo a už jsem nechtěla kupovat další, tak jsem si řekla, že dokouřím poslední a to bude můj den D, kdy s tím seknu. Zatím to vychází, mám 41dní bez za sebou a nemám ani žádné absťáky. Tak se drž a vydrž! Mě teď zcela pohlcuje ta posmolená dieta, protože jak přestaneš kouřit, pořád bys něco zobala a kilečka jdou pěkně nahoru. Tak jsem to spojila v jedno.To jsem ráda, že nejsem sama, kdo ten detox Mačingové vzdal. Já taky některé její recepty použiji, ale jíst 14dní pořád dokola to samé na stejný způsob, jsem opravdu nezvládala.Přeji všem mnoho slunečných a nekuřáckých dnů( už ty mrazy mají končit) a my noáčci V Y T R V E J M E !!!!!!!!!!

Jana M

Pochcopitelně jsem chtěla říct n o v á č c i !!!!!!

Jana M

A ne pochcopitelně ale pochopitelně!!! Mrška jedna překlepová. Sranda, co?

Friduča

Dobré dopoledne, tak mám po treninku a ládujeme se lososem a zeleninkou :) Jani, mě ta zdravější strava problém nedělá.. držet nějakou dietu bych asi nedokázala, ale změna jídelníčku - hlavní složka zdravá...občasné ,, zheřešení ,, v hospodě, nebo tak... je pto mě přijatelné a nedělá mi to potíž...Mám tedy velkou výhodu, že ani mému muži... lahodí si tu :))) Nikdy nebyl bůčkovej, omáčkovej apd..Jinak domu prostě nekupuju uzeniny ( jednou za čas šunku, která obsahuje min. 85% masa ), chipsy, sladké apd... NA zobání máme ovoce, zeleninu, sýr, oříšky a mandle ( přírodní ) a tak... a když to tu není, tak si to prostě nedáme :) Sladké jen ke snídani, protože i to si tělo žádá.. to dá rozum.. jinak bych i já, která to moc nemusím slintala u každé sušenky :) A to by bylo špatně... Já už se tak těším, až Marja zahlásí :) Jako bych přestávala sama :)))) Držím palec a moc na tebe myslím...

Mirka

Hezké sobotní odpoledne.Tak dnes je to týden co jsem si naposled zapálila.Tablety zobu už jen jednou denně a to v práci.Jinak jak psala Jana Marje,taky jsem si rekla,že dokouřím krabičku a končím.Dokonce jsem tři ciparety vyhodila.Na cigaretu si vzpomenu a chuť mě taky přepadne,ale už by mi bylo tak nějak líto dávat denně 65kč.I když ty peníze vrazím jinde.Včera jsem šla na poslední kontrolu na chiru a donesla pí.doktorce formulář na pojišťovnu,pracovní úraz,takže bolestné.Ta mi dala do ruky složenku na 500kč a až to zaplatím tak to mám znovu donést.Spadla mi brada když jsem slyšela tu cifru,ale holt nenadělám nic.Je fakt,že pojišťovna mi to pak proplatí,ale všichni víme jak je dnes nemocenská ubohá-mi vlastně ještě žádná nepřišla.Ale mám radost,že nekouřím...

Marja

Napřed budu reagovat na Mirku, k té pojistce.Manžel měl před dvěma léty zlomenou ruku a pojistku dával také v ordinaci, ošetřujicímu lékaři a za vypsání platil. Vloni měl zlomenou druhou ruku a doktor pořád říkal, že na pojistku je čas i když to už bylo skoro rok.Tak manžel šel na Českou pojišťovnu a tam mu řekli, že oni si všechno vyřídí a zjistí sami a bez poplatku.A za tři týdny přišly peníze a dvojnásob více než bylo za tu první zlomeninu i když to bylo stejné, možná ta první ještě horší, no tam má šrouby dodnes. Oni prý na té pojišťovně mají svého lékaře a ten to posuzuje podle asi vyžádaných zpráv, si myslím. Mirko a ty jsi jak dlouho brala šampík? Friduš, jestli to já dám, tak pak už musí fakt každý. Snažím se být v klidu a brát šampík, jako by to byly nějaké normální léky. Ale je fakt, že už nedokuřuji do konce.Ta chuť už začíná být trochu jiná,ale ne moc.

Ivča

Mirko krásný týden bez cigaret, gratuluju. Marjo, nebooj, už se ti to blíží. Odhaduju ještě týden a sekneš s tím. Jano, já první rok nekouření dietu vůbec neřešila, ikdyž jsem nabírala kosmickou rychlostí. Každý mě totiž říkal, že se to časem vrátí do normálu. Vrátilo se kulový a já začala vlastně až nedávno ty kila řešit. Bylo mě jasný, že samo se do normálu už váha nedostane. Štve mě to převelice, nebyla jsem nikdy zvyklá se v jídle omezovat a měla figuru jak manekýna. Bohužel, to už neplatí a mě to šíleně ničí sledovat co jím nebo nejím. Proto občas zvolím radikální dietu na týden nebo na dva a pak si zase dám všechno. Jenomže s šílenýma výčitkama. Já na rozdíl od Fridu knedlíky miluju a o bůčku ani nemluvím. A neumím se toho vzdát a ani nechci. Myslím, že člověk má jíst, co si tělo žádá. Se tím tak utěšuju, ale vím, že to není to pravý ořechový. -a tak si říkám, že po tý padesátce už mám třeba nárok mít nějaký to kilčo navíc. Ale nesmí se to zvrtnout moc. Proto občas zvolím radikální řez. Za chvíli tu máme zase jaro a s tím samá grilovačka, ale zase je víc pohybu, takže proč ne. Užívejte víkendu bez cigaret. P.S. Marja má ještě povoleno.

Marja

Ivčo, to jsi mě rozesmála, že já mám ještě povoleno. Já také miluji bůček, řízky a přílohy.Už tak mám nadváhu, tak se chci snažit už teď to trochu snižovat,aby pak nebyla váha tak šíleně velká. Díky za podporu a nekuřákům samozřejmě opět velká gratulace. A my, co zobáme Champix, musíme také vydržet.

Mirka

Marjo,šampik jsem brala 9dnů a 10den jsem s tím sekla.Ale já jsem brala jen ty modré.K té pojistce.Já to mám pracovní úraz a to budu žádat o bolestné.Všechny papíry pak musím odevzat v práci a ušlou mzdu a to bolestné bude vyřizovat šéfka.Jak jsem psala,ten poplatek za vyřízení i těch 30kč co platíš u doktora(což u mě to je 11krát 30kč) mi vrátí.Ale ten papír si mám vyzvednout za 4týdny,pak než to dají do kupy s bezpečákem v práci a další měsíc má na vyřízení pojišťovna.Tak snad v dubnu.Ale pal to čert,dělám na soustruhu a jsem ráda,že to dopadlo jak dopadlo.A Marjo neboj,taky přestaneš kouřit.Já si vzpomínám že když jsem objevila tuto diskuzi,tak Jana.M začínala a dnes už má 40 za sebou.Hodně mi tady ty rady pomohly a samozřejmě podpora od holek.

Jana M

Tak jsem zase tady! Ivčo, právě z té kosmické rychlosti mám obavy, proto se raději trápím už teď, ať to mám z jedné vody. Já jsem ulítlá na sladké, ale ne čokolády, pečené, zákusečky a pod. Když jsme na chaluipě, tak mě popadne blbá a jsem schopná večer nějakou mňamku upéct a pak pozdě večer ještě ke kafíčku zobat. Pak se můžu divit i ušima, že vypadám tak jak vypadám. Když vám řeknu, že ve 14letech jsem vážila 37kg, tak mě dorostový lékař poslal na 2 měsíce do ozdravovny, protože jsem měla ke své výšce 20% podváhu.Teď je to přesně naopak. Bohužel my dříve narozené s tou váhou už máme větší problémy, díky změně metabolismu. A proto,,nežrat a zase nežrat, ale když nejlepší masíčko je ten ,,dietní bůček,, že? Tak si popřejme krásné dna bez kouření a kilečka ať nám taky ubývají!!!! Hezkou dobrou noc všem :

Ivča

Hlásím příchod z dlouhé procházky. Zima jak v Rusku i na sluníčku. Teď se léčím čajem s rumíkem. Jani, já zase sladký vůbec nemusím, nic mě to neříká. Jsem masová a stejně jsem pěkně nakynula. Je to prostě tím, že nikotýn zrychluje 7x metabolismus a dřív jsem dost zaháněla hlad cigárem. Takže se kvůli sladkýmu vůbec netrap. Je to jedno. Zjistila jsem, že manža si stejně dá prý 2 cigára denně kromě e-cigarety. No lepší než 10 nebo dvacet. Uvidíme časem, jakým směrem se to vyvrbí. Tak užívejte nekuřáckou neděli, já jdu prubnout gaučink.

Stenlák

Ahoj lidičky . Ivčo i tady zima je jedna hodina a ještě nespím . Protože chodím do kotelny přikládat :) a stejně mám práci . Nicméně akorá v té kotelně jsem hulil převelice dicky jsem seděl u kotle koukal jak dřeva hoří a hulil jednu , dvě , a pak ještě jednu protože co kdyby náhodou se zkazila stářím . Kolikrát jsem přišel do postele ani nedomýšlím jak sem musel páchnout a bolel mě celej člověk . Jsem tak rád že nekouřím ! Díky champixu a vám tady Konča , Irena , Ivča , Frida . no je vás daleko více ! Dík . A nováčkové nekuřte . Já to dneska mám za 185 chutě sem tam ale spíš takový jako že bych si něco dal . Fyzické chtě podle mě nemám . Psychické tak to mám docela se smažím v pekle . Ale vydržím !

Konča

Ahojík. Stenli jsi borec, půl ročku bez cíga je za tebou a to je co říct neb tvá závislost byla jedna z nejtěžších. Mám obrovkou radost , moc ti to přeji a neboj bude fakt líp. Mne též napřed opustila fyzická závislost, ta psychická později. Též se dočkáš uvidíš :-) Gratuluju moc, moc, moc!!!!!!!!!!!!!!!! Dnes ráno na Hané -13 stupňů - fuj:-(

Ivča

Končo, pěkně jsi kočce utekla, super. Stenli jseš borec. Krásných 185 dní bez jedu. Gratuluju. Ty to máš fakt zasloužený. Já dnes v 11 končím, mám půl dne dovču. Zaskočím ke kadeřinici, pak za mamkou a jedu domů. Není mě nějak akorát. Už je ta zima fakt hnusná. Já se právě láduju tukožroutem. K snídani byla pohanka s medem ořechama a jablkama. Na co já jsem se to dala, to teda fakt nechápu. Tak se všichni opatrujte a nekouříme:-)))

Friduča

Ahojky, všechny nekuřáky a připravené na startu zdravím ! Víkend byl náročný a tak sjem celej včerejšek prospala a ještě teď mi není do zpěvu... Ale co, hlavně, že nekouřím... K obídku zapečená brokolice se sýrem, salaátek a losos :) Každý del chuti :))) Odpol mám dvě zákaznice po sobě, tak budou zase trpět záda :((( A večer se půjdu srovnat na trenink ,snad se mi zlepší nálada... Už by to chtělo to jaro, ale prý bude zima dlouhá... Nu, tak se máme na co těšit ...

irena

zdarec všichni !!! Blahopřeju Lubanovi k těm dnešním krásným 60-tinám .....je to hrozný , ale už i mladím kluci mají 60.Tak ať se ti splní každé tvoje přání a hlavně hodně zdravíčka, přeje i má drahá polvička.Jani a ty už jedeš na padesátku, taky velké gratulace. To samé nováčkům , Mirce a Honzovi

Honza

Zdarec všem. Já mám dnes 14dní bez. Ale champix beru poctivě dle návodu a doporučení paní doktorky. Tzn. dvakrát denně 1mg. Nechápu trochu Mirku, že už tak brzo bere jen jeden denně. Já to radši dodržuju, i když to stojí prachy, ale nechci riskovat. Doktorce na Karláku jsem řekl, že chuť na cigáro mám pořád a ona na to, že ten champix pro mě nebude asi ideální. Prej, že bude lepší wellbutrin. Hned, jak jsem prijel domů, tak jsem se podíval na net, co to vůbec je. Původně to byl lék na deprese a pak zjistili, že to funguje i u kuřáků. Za týden mám jít opět na kontrulu. Pokud mě bude chtít tento nesmysl předepsat, tak ji řeknu že nejsem žádný pokusný králík. Nechápu co ji to vůbec napadlo. Žádný deprese nemám a cejtím se fajn. Střídají se tam čtyři doktorky. O tom wellbutrinu mě řekla ta nejmladší. Uvidíme, jestli tam bude jiná doktorka a co mě řekne. Ale já stejně zůstanu u champixu. .........Končo kde mám hlasovat, pošli odkaz, pošlu hlas.........Mějte se....

Honza

http://www.novinky.cz/ekonomika/258986-cigarety-budou-jeste-drazsi-ministerstvo-chce-zvysit-dan.html?ref=boxE..........Něco pro povzbuzení

Friduča

Honzo, z antidepresiv vzešel i CHMP... Jen má každý trochu jinou účinnou látku...Champix neobsahuje žádný nikotin, ale pouze účinnou látku vareniklin. Ta se váže v mozku na receptory, kam se běžně váže nikotin. Tomu je tak k receptorům zablokován přístup. Celý proces v mozku ve finále končí vyplavováním dopaminu, který pomáhá vyrovnat se s abstinenčními příznaky a způsobuje pocit štěstí. Vyplavování dopaminu vyvolává i vykouřená cigareta, Champix jen způsobuje vyplavení mnohem menšího množství této látky. Zmíněné účinky ve výsledku způsobují, že kuřák postupně přestává mít potřebu zapálit si cigaretu.Kolem léku Champix byla vytvořena určitá fáma, že není zcela bezpečný a může vést k sebevražedným tendencím. Je to však skutečně jen fáma a tento lék je opravdu zcela bezpečný. Sebevražedné tendence a deprese totiž mohou být průvodním jevem samotného odvykání kouření. U Champixu byly zkušenosti se zvýšenými sebevražednými tendencemi hlášeny pouze u velmi malého zlomku pacientů užívajících tento lék. Champix by měl naopak riziko vzniku depresí pozitivně ovlivňovat. Celé to vzniklo, tak, že si doktorka všimla, že jí pacienti z depresí přestávají kouřit... CHMP, ale není antidepresivum, jen obsahuje účinnou látku vareniklin. Pak existuje starší výrobek zyban, o tom více tady (ale to je antidepresivum se stejným účinkem...) :http://www.kurakovaplice.cz/koureni_cigaret/odvykani/jak-prestat-kourit-vyhody-nekoureni/169-zyban-bupropion-a-odvykani-koureni-cena-princip-ucinku.html .

Honzo

Fridučo, díky za vysvětlení. Ale to co píšeš jsem si nastudoval na netu a z přibalového letáku, než jsem začal brát champix. Jen jsem nepochopil proč mě doktorka chce změnit léčbu, když jsem ji jen řekl, že mám chuť na cigáro pořád. Ale to má snad každý, kdo bere champix. Jen śe tím tlumí abstinenční příznaky. A mimochodem...nejsi ty taky doktorka?

Friduča

Dle mě chce změnit lék - protože to co ti nabízí má jinou účinnou látku - zkouší to... Ono, opravdových odborníků na odvykání kouření není moc.. Většinou se jedná o plicní oddělení, které v době, kdy se začalo veřejně mluvit o škodlivosti a bojovat proti tomu...a kouření se stalo ,, oficiální chorobou ,, vznikla centra, kde se lékaři snaží pomoci... Ale každý je jiný a na každého funguje něco jiného.. A jako u každé závislosti i zde je odvykání věc velice individuální... A tak beru i názory lékařů... Jediné na čem se 100% domluví je to, že je to škodlivé ( přesto jich spousta kouří, jaký paradox ). Ale nikde není napsáno, že ti to nepomůže...I když k antidepresivu jako takovému bych byla opravdu hodně ostražitá...To, že po 14 dnech máš chuť na cigeretu není rozhodně nic divného...Na to,abys na cigertu nemyslel, nebo si alespoň občas nevzpoměl je brzo... Spousta lidí má občasné nutkání i spoustu let... To je běžný stav... A mimochodem... Doktorka nejsem :)

Honza

Zkoušet to může, ale ne na mě. Já jsem v poho s champixem. Chápu, je to mladá doktorka a prostě to zkouší. Jenže já nechci být ten pokusný králík. I když si tak trochu připadám. Při každé návštěvě vyplňuju dotazník, jak na tom jsem. Tzn. spánek, deprese, nálady, chutě atd. To vše hodí do computeru a vedou si statistiky. Pokud mě předepíše nějaký antidepresiva, tak se tam už nikdy neukážu. Je mě třicet let a nechci se cpát chemií. Už ten champix jsem zvažoval. Ale tim nechci říct, že by mě nijak nepomohli. Jen mě štve, že když už to člověk dokázal a pravidelně dochází na kontroly a taky jim přispívá ke statistice, že by mohla pojišťovna něco šoupnout. Neplatíme ji snad málo? Brou všem....

Jana M

Ahoj Honzo! Já jsem začala s šampíkem přesně 24.12. a kouřila jsem ještě asi 17 dní. Měla jsem obavy, že to na mě vůbec nepůsobí. Ale všechny holky zde mě ubezpečily, že to přijde a ono to opravdu přišlo a 2.1. jsem vykouřila poslední cígo a ode té doby hotovo! Mirce možná stačí ta jedna tableta tak jak mě teď stačí polovina tabletky denně ráno a jsem v ppohodě. Každý jsme jiný, ale přesto nezoufej, to fakt přijde samo, ale sám si musíš říct, kdy bude ten Tvůj den D a opravdu přestaneš. Zbytečně se tím nenervuj, že stále kouříš. S tím antidepresivem bych byla opatrná, jak píše Friduš, ono jsou některé návykové a a by to nebylo horší než samotné kouření. Vytrvej, nezoufej, držím Ti palečky!!! Já jsem byla dlouholetý kuřák a možná proto ta doba účinku byla delší. Tak se měj hezky, my dva jsme na startovací čáře a dokážeme to, ne?

Honza

Jano, ale já jsem psal, že už 14dní nekouřím........

Honza

..........ale samozřejmě díky za podporu

Friduča

Tak jí trochu pouč :) Vysvětli jí, že na vysazení je ještě brzo... A že určitě nehodláš začít zobat antidepresiva... Jsi dospělej člvoěk a máš na to své právo... nemůže tě do ničeho nutit... Já sem žádnou poradnu nenavštěvovala, ale hodně uznávám doktorku Králíkovou.. Odnaučená kuřačka.. Najdeš její videa na netu... Vydala i knihu... Za mě - rozhodující je hlava... Jak to tam porovnáš a rozhodneš se, máš z poloviny vyhráno...A pokud jde o CHMP, pak ti ho předepíše i obvoďák... bez problému...Jinak spouhlasím s tím, že by pojiš´tovna nějak mohla zvýhodnit nekuřáky ( všeobecně ) proti kuřákům a ve spoustě zemí to tak již je... Nedostanou se sice k penězům jako takovým, ale mají např. zvýhodněné pojistné.. Což je logické, neb stát ve finále stojí podstatně méně... O tom se uvažuje i u nás a já bych s tím souhlasila... Ale musí se začít u mlasší generace.. Těžko lze znevýhodnit někoho kdo se stal závislákem v době, kdy se mu tvrdilo, že jouření neškodí, nebo je dokonce zdravé... Jinak mě vydaných peněz za CHMP líto nebylo... Uvědomuju si svou závislost a jse nesmírně šťastná za každý den, který na d ní dokážu vyhrát... Normální je nekouřit... :)

Honza

Jančo, přesně 24.12. si začala brát champix a 2.1. si s tím sekla? tak to si s champixem kouřila jen 9dní, ne 17. Ale možná neumím počítat, páč jsem v práci a jsem už asi přepracovaný. Jinak já jsem měl den D po sedmi dnech užívání Ch...........Fridučo, moc hezky si to napsala, plně s tebou souhlasím

Mirka

Hezký večer.Honzo,já jsem třeba nebyla ani v žádném centru.Zašla jsem si za svou doktorkou a ať mi rovnou napiše Chmpx.1mg.Chtěla jsem přestat kouřit už dávno,ale nedokázala jsem se toho vzdát.Až můj kamarád mi řekl,že nekouří a čím si pomohl.Je fakt,že jsem je brala poctivě 2krat denně než jsem se dokázala vzdát úplně cigaret.Nejsem taková hrdinka,že bych neměla chuť na cigaretu,jen nemám potřebu ten chmpx.brat 2krát.Dnes jsem si jej vzala ráno a pak cely den v poho.Měla jsem odpolední a tak nějak jsem si v práci na cigaretu ani nevzpoměla.Kluci šli kouřit a už mi ani neříkají ať jdu s něma.Vím jedno,kdybych to nezvládala tak to beru poctivě dál.Ale už nechci kouřit,vlastně jsem si uvědomila,že by mi to bylo hloupé znovu začít a moje děti by to viděly.Tak samo v práci.Někdo by se nad tím vůbec nepozastavil,no co,je mi 35let a proč bych nemohla znovu začít,ale já jsem si třeba nikdy nezapálila před taťkou.On nekouří a mi to bylo hloupé s ním sedět a dýmit.Já jen nechci zklamat ty lidi co mi fandí a nechci zklamat ani sama sebe.Nemám vyhráno a vím,že dlouho ještě mít nebudu,ale jsem odhodlána nekouřit.

irena

Pokud jsi si před doktorkou stěžoval , že máš chuť na kouření i s šampíkem , tak ti možná chtěla vyhovět a něco pro tabe udělat : Teď je otázka jestli by s tím lékem udělala dobře nebo ne. Já si myslím že uřčitě ne. Já taky chodila do poradny a když jsem moc skučela tak mi primář nabídl konzultaci psychologa. Ale to jsem odmítla asi proto jak ty , to už bych se asi dostala do jiných sfér. A já psychologa nepotřebovala , měla jsem to v hlavě srovnané , jen jsem trpěla a zkoušela co se mnou udělají. Tak na mě vyzkoušeli 10x hypnozu. Byla to hrozná bžunda jak si paní doktorka mysela , že mě uspává , nechala jsem ji v tom ,ať má radost. Bylo to samozřejmě k ničemu, musí to být v té hlavě.

Marja

Ahojte všichni.S chutí jsem si přečetla poslední příspěvky. Už jsem začínala být trochu nesvá, že na mě asi nebude Champix účinkovat. Ale je asi ještě brzy. Chuť při kouření se nemění, jen trošinku málo je jiná,ale pořád stejně.Asi mám těch receptorů hodně. Tak zobu poctivě dále. Píši jen v rychlosti, musím na chvíli do práce. Přeji hezký nekuřácký den.

Ivča

Honzo vůbec nezoufej a hlavně nepřecházej na nic jiného. Taky jsem brala přesně dle návodu champix 5 měsíců, 2 x denně celou tabletu. Jenom posledních 14 dní jsem brala už obden. Ale jinak poctivě celou dobu, protože jsem chtěla opravdu, ale opravdu skončit. A že máš chuť po 14 dnech, to je úplně normální. Já mám občas chuť na cigáro i po dvou letech. Kouřila jsem víc jak 30 let a myslím, že ty chutě budou občas trápit stále. V žádný poradně jsem nebyla a šlo to samo. Ale velikáánskou zásluhu na tom má tato diskuse a lidičky v ní. To je lepší než všechny poradny. Všechny zdravím a přeju pohodový den. A mějte se rádi, když máme dnes Valentýna.

Konča

Zdravím všechny nekuřáky:-) Páni, to jsem si početla. Honzo já taky jsem měla pořád chutě i s champixem. Chuť cigarety byla odporná a chutě na ní byly stále. Hodně mi pomohlo PAIPO , 2x jsem četla Carra, 2x jsem četla Králíkovou, z netu jsem si vytiskla Za 21 dnů nekuřákem. Ze začátku jsem k šampixu na sebe lepila náplasti Niquittin - ty jsem si stříhala na menší kousky, nikotinové žvýkačky mi nechutnaly. Myslela jsem, že v hlavě to mám uspořádané, ale asi nebylo. Proto pořád ty chutě. V podvědomí ty cigarety pořád byly a to nešlo nijak ovlivnit. Myslím, že ani psycholog by mi ty cíga z podvědomí nevyhnal. Chce to se zabejčit a vydržet. Čím delší doba uplyne od poslední zapálené cigarety, tím méně časté chutě jsou. Rozhodně pro silné kuřáky jsou 3 měsíce užívání šampíku děsně málo. Opravdu to chte nejméně půl roku. Klidně po 3 měsících snížit dávku na polovinu, potom na čtvrtinu, při absťáku si klidně půlečku navýšit. A jak se dostaneš do klidu opět dávku snížit klidně na půlku modré tabletky denně. Stenli tabletky odštipuje kleštěmi na třetinu nebo čtvrtinku. Prostě toho půl roku udržovat v těle jakousi lehkou hladinku šampíku. Já osobně jsem šampík užívala něco přes půl roku. Je dobré si po skončení užívání nechat pár tablet v zásobě. Už se to mnoha lidem vyplatilo, že ty tabletky nosili u sebe a když přišel stres, tak místo cíga si zobli šampík. Já osobně pár tablet sezobla při svém 352, 353, 354 dnu nekouření. Skoro rok nekouření bylo za mnou a přesto se vyskytla krize. Do toho jednoho roku jsem se šíleně bála dalšího selhání. Potom se přehoupl rok a já byla pyšná, že jsem to dokázala. Manžel taky přestal kouřit a najednou to moje nekouření byla "brnkačka". Během dalšího půl roku se mé podvědomí zcela vyčistilo. Můžu se dívat na kuřáky jak kouří, můžu se dívat v televizi jak herci kouří, klidně sedím v hospodě vedle kuřáka. Kouř mi děsně páchne, ale pokud jsem nucena být v zakouřené místnosti, tak ten pach přestávám vnímat. Ale jsem ráda, že z této zakouřené místnosti mohu odejít. Najedno to jde. Už vím, že cígo do huby dobrovolně nedám. Co se týče Welbutrinu, tak s ním zkušenosti nemám, ale prý je to dost podobné šampíku. U nás je šampík i wetbutrin na předpis a co vím, tak hodně lidí si pro Welbutrin jezdilo do Polska neb je tam bez receptu a je lacinější. Ke 14 dnům ti posílám gratulačku. Nejhorší je první měsíc a už máš půlku za sebou :-) Jen tak dál, držím palce:-) A za přidané hlasy děkuji :-)Tady je ta adresa http://www.flyup.cz/fotosoutez_vanoce/ je to hned ta první fotka - ohňostroj nad Sloupem Nejsvětěší Trojice.

Tomáš M.

Zdravím všechny. Dnes jedu 161. den a pecka. Je to více méně ok. Cigarety začínám pomalu neřešit vůbec. Prostě na ně téměř nemyslím. Začal jsem také cvičit, takže, snad je vše na dobré cestě, ke zdravému životnímu stylu. Ostatním co začínají, nebo začali řeknu jen, držte se, stojí to opravdu za to a po nějaké době budete i bez cigarety a bez Champixu tak uvolněni, jako s těmito náhražkami. Fakticky! Nekuřáctví zdar.

Mirka

Ahoj všichni.Nevím,možná dělám chybu,že to neberu poctivě,ale opravdu nemám potřebu.Zjistila jsem,že největší chuť na cigaretu mám ráno,spíše v dopo.hodinách.Nebudu mít vyhráno ještě dlouho.Pro příklad,moje šéfka v práci nekouří 10let a pořád ji to voní.Když se mi stal ten úraz v práci jela se mnou do nemocnice a ty 2hodiny tam absolvovala se mnou.Když jsme se vratily zpět na firmu,tak šla za klukama a chlapi nemáte někdo cigaretu na prodej.Všichni zůstali hledět a ona si opravdu zapálila,po 10letech.Vidíte,nikdy nevíte kdy ten impuls přijde.Dneska nekouří,byla to jen ta jedna a asi zas na dlouho i poslední.

Jana M

Honzíku, umíš počítat bezvadně, to já jsem se nějak popletla. Někdo tady psal, že s CH kouřil těch 17dní a mě to asi utkvělo v paměti a dál jsem už nepočítala. Všechny holky, Ivča, Konča, Friduč už to mají prakticky za sebou. Mirka má pravdu, že když už necítí potřebu brát šampík 2x denně , nemusí snad. Jsme na tom stejně, já tu potřebu brát taky zatím nemám a jde to. Včera jsme slavili tetiny narozky(85) brácha chodil kouřit na balkon a mě to nic neříkalo. Nevěří tomu, že opravdu přestanu, že těch pár dní co nekouřím ještě nic neznamená. Má pravdu, ale já už to mám v hlavě srovnané a to je to podstatné. Proto se Honzíku drž šampíku!!! Ahojky a jaro se blíží, u nás -3!!

Jana M

Ahoj Končo! Ale dáváme té soutěžní kočičce na frak, že?

Friduča

Miruš, nikdy nevíš... Já mám 4 pokus ( sice bez CHMP )...ale první 5 měsíců, další 11 měsíců a předposlední 7 měsíců..Přičemž poslední dva jsem byla naprosto v pohodě... a cigeeta mi nechutnala... A proč sem si znova zapálila ?? Nemám nejmenší tušení.. to nutkání tam je a ještě dlouho bude... J vteřinové.. a vedle manži, který vždy čekal, až si zapálím nebyl problém po ní sáhnout.. a vždy to bylo na dovolené... Nu, nyní je manža ne elektronické, tak pevně doufám, že na ní zůstane :)))) Jinak doma není už an jedno cígo.. ale do nedávna se tu povalovali :)))))

Konča

Na západ posílám velikou gratulačku:-) Tome M za chvíli bude půl rok za tebou a to je supéééér!!! Mirko a Jani opravdu pokud jste bez absťáků a velkých chutí, klidně berte menší dávky. Při posledním mém odvykání mi opravdu stačilo půlit. První měsíc za den 3 půlky modré tabletky, další měsíc 2x půlku za den a posléze stačila jedna půlka denně a potom obden. Ovšem všechna dřívější odvykání jsem protrpěla. Dvě modré tabletky denně byly málo a víc tablet jsem měla strach užít. Mirko, tvoje šéfka měla kliku, že se její nikotinové receptory během té jedné cigarety neprobudily. Moje receptory se probudily okamžitě. Kočička nějak nemůže popadnout dech, zato my nekuřáci máme teď dechu habaděj :-)

irena

....rozdíl je když někdo kouří 30-40 let ,30-40 cigaret denně a rozdíl , když je někomu 30-35 a kouřil třeba do 10 cigaret. Každý má taky jiný práh závislosti. Někomu stačí půlky šampíku , někdo nepotřebuje žádná , někdo zobe víc než půl roku. Na tohle není jednotná rovnice. Já ho brala 3 měsíce , ke konci už nepravidelně a mezi5-6-7 měsícem jsem trpěla a huba se mi po cígu jenom kroutila, měla jsem ho brát dýl, ale byla jsem zaťatá a nechtěla se k němu vracet. Taky by mi nepomohlo , kdyby teď přišla krize- chuť na cígo a já si vzala tabletku šampíku, to bych ani neudělala a třeba Ifče to tak pomohlo . Holt nejsme všichni stejní ale máme stejnej cíl a ten se zatím daří, ne?

Honza

Ahoj všem, můj názor je, že by se ten champix měl brát dle instrukcí. Výrobci asi ví, jak se má užívat, aby výsledek byl co nejlepší. Takovej lék se testuje třeba deset let. Antibiotika taky bereme pravidelně. Myslím si, že tady se opravdu nevyplatí šetřit.

Konča

Dík za hlas :-)

Friduča

Tím, že se musí brát plná dávka si nejsem jistá.. Já, když jsem zobala, tak mi taky stačilo méně.. Při plné dávce mi nebylo dobře a byla jsem celkem nepoužitelná...Takže těžko říct...Ale já bych plnou prostě nedala..

Megan

Ahoj všici. Tak u nás v Třebíčkově je pořád pěkná kosa. Z neděle na pondělí jsem měl noční a bylo-17 stupňů. Už se těším na příznivější teploty, abych konečně dostavil barák:-) Lubane, přeji ti vše nej nej ke tvým 60 narozeninám. No, nejlepší dárek a to prodloužení života po přestání kouření jsi si již nadělil. Ještě jednou vše nej nej. Fridučo, tak tebe si již pletou s doktorkou. No, dobrý. Ono to tak vypadá i u Konči. Jinak přeji všem stálým i začínajícím vše nej nej a už se těším na další slezinu. PS, Ládíku, napiš taky něco ne?

Mirka

Nebudu Honzovi oponovat.A asi je to v tom,že já nikdy nedoberu ani ty antibiotika.Mi se vždycky ulevi a já se na to vykašlu.A taky vím,že to není dobře a měla bych to dobrat.Teď když jsem měla ten úraz tak mi taky předepsali antibiotika a nedobrala jsem je.Napsali mi tramal na bolest a to jsem si ani nevyzdla.Já nějak na ty prášky nejsem.Ale když maji antibiotika moje holky,tak ty budím i v noci ať to berou pravidelně.O penězích to taky není.Tím nechci říct,že jich mám nějak nazbyt.Nechala jsem si napsat chmp 1mg/56ks a stálo mě to 2066kč a šla bych do toho znovu.Ale jak jsem psala,nemám tu potřebu tak zobat a jak psala Friduč,taky mi z toho bylo zle a byla jsem nervozní,omrzlá,prostě hodně nesvá.Honzo zeptám se,bylo pro tebe zlé chodit nebo se zdržovat někde,kde byl zákaz kouření?

Honza

Mirko jsem rád, když o tom diskutujeme. Přestali jsme kouřit téměř ve stejný den. Teď přesně nevím, jak dlouho nekouříš ty, ale já mám 15bez. A k tvé otázce, jestli mě vadilo zdržovat se někde, kde byl zákaz kouření? Myslíš, když jsem kouřil? Tak to mě hodně vadilo. Utíkal jsem třeba na záchod, rychle se "zhulit". Teď, jako abstinent, si nekuřácká prostředí užívám. Příští týden jdu opět na kontrolu do centra, tak jsem zvědav, co mě řekne doktorka. Chci ten chmpx taky omezit. Na cigára už tolik nemyslím a chutě nemám. Uvidíme. Mějte se.....

Marja

Ahojte všichni nekuřáci. Já dnes 13 den šampík a pořád mám velkou potřebu kouřit.Chuť cigaret je pořád stejná. Už by to mělo být trochu jiné ne?On mi ten doktor v poradně řekl, že to budu mít těžké.A já tak chtěla,aby to bolelo co nejméně.Ještě pár dnů a pak s tím seknu a budu bojovat. Lubane, dodatečně všechno nejlepší ke kulatým. Megane, kdy jsi používal žvýkačky při odvýkání? Ještě k cigaretám nebo už bez nich?

Denis

Honzo souhlasím s tebou, že by se mělo zobat dle návodu.Já jsem poctivě vyzobal startovací a první 56 ks balení, ale potom jsem to začal brát se souhlasem doktorky jenom ráno a skončil jsem na půlce denně, teď načínám 5.měsíc a beru obden půlku.Ty bolesti žaludku mě ze začátku nevadily, ale postupně mě to začalo silně iritovat(hlavně večer) i když jsem bral po jídle a mohutně zapíjel. Současný vztah ke kouření a cigaretě bych přirovnal ke krupičkové kaši - taky jsem ji kdysi hodně jedl, chutnala mi, byla dobrá, ale teď už si na ní vůbec nevzpomenu.(jenom někdy - chvilku a intenzivně). Hezký den všem

Ivča

Zdravím všechny. Všichni se držíte super. Gratuluju. Je pravda, že každý asi potřebuje trošku jiné dávky champixu. Někomu stačí půlit nebo jednu denně. Hlavní je to nepodcenit a nemyslet si, že když to jde po měsíci bez cigarety, tak vysadím champix. Chce to určitě i u slabších kuřáků dodržet aspoň ty 3 měsíce. U nás je šílená chumelenice už od noci s větrem. Ani jsem nevyjela do práce. Vzala jsem si raději dovču. Na silnicích se dějou hrozný věci. Všude samý zaseknutý kamion a osobáky v příkopech. Už i sypače jsou v příkopech. Pluhy se zase nedostanou kvůli kamionům, je to šílený. Zima nám letos dává na frak. Já už chci jarooo!!! Marjo, já přestala až 16. den a taky jsem si myslela, že už kouřím nějak dlouho. Neboj. Držím palce.

Megan

Marjo, já používal žvýkačky Nicorette už bez cigaret. Nekouřil jsem cca týden a občas mě chytla strašná chuť, tak jsem žvýkl Nicorette 1 mg. Tyhle jsem žvýkal asi 14 dní (2-3 denně) a pak jsem si koupil Nicorette 0,5 mg. Ty jsem žvýkal asi 14 dní a pak už nic.

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

82%
18%
Zatím hlasovalo 98 lidí

Mohlo by vás zajímat

Slaný roztok do konvičky

Dobrý den, jaký slaný roztok se prosím používá do konvičky na výplach nosu? Kupuje se nebo ho můžu vytvořit doma? Děkuji za odpověď

Ustupující dásně: Co je způsobuje a jak jim předcházet?

Zdravé dásně mají většinou růžovou barvu a těsně přiléhají k zubům. Dáseň pokrývá zuby od čelistní kosti až po viditelnou korunku zubu a tvoří ochrannou bariéru, která zabraňuje pronikání zánětlivých bakterií ke kořenům zubů a do čelisti. Zároveň zajišťuje pevné ukotvení zubů. Pokud se však začnou v ústech hromadit bakterie, může to vést k onemocnění dásní a jejich ustupování.

Chronický stres aneb různé lidi stresují různé věci

Dneska snad už nikoho nepřekvapí souvislost mezi stavem psychiky a tělesna, neboli psychosomatika. I proto Světová federace pro duševní zdraví iniciovala v roce 1992 oslavu duševního zdraví, která připadla na 10. října. Cílem bylo a je poukázat na duševní poruchy, které mají negativní vliv na kvalitu života stále větší části populace. Jednou z prokazatelných příčin těchto nemocí je chronický stres. Tedy ten, který probíhá dlouhodobě.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce