Dobrý den, jaký slaný roztok se prosím používá do konvičky na výplach nosu? Kupuje se nebo ho můžu vytvořit doma? Děkuji za odpověď
Psala jsem dlouhej příspěvek a zmizel.. takže ho znovu nepíšu :(
Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?
Friduč, myslím, že tady příspěvek je, ten o E-cigaretě.Jen jsem to přelítla očima,abych nezačala litovat, že jsem nezvolila raději E-cigaretu.Ne, ne, já nechci už žádnou.
Ne,ne to byl druhý :( Psala jsem ještě jeden :( Ivčo, kuře nevadí :) Jen bez knedle :) A není to nic hrozného.. Nic se nemá přehánět a pokud budeš slintat a striktně na sebe tvrdá, pak to bude jen a jen utrpení.. Stejně až s tím sekneš tak co ? Kilča dole a nemůžeš začít jíst jako dřív - jinka je tu jojo :)))) A ty si budeš říkat Gogo :))) Já byla taky včera u maminy na obídku a dali sme si kuřátko se zelím a vynechali houskovej knedlík.. Ono je to pro tělo lépe stravitelné... Tak se zase netrap.. zvol zlatou střední cestu ... Jsi šikulka, ty to zvládneš !!! Já jsem právě dodlábla tukožrouta ( už jí jím 14 dní a fakt mi strašně chutná - jsem prostě polévková a vždy uvařím tak cca na 3 dny a pokaždé je trochu jiná ) i manželo se olizuje :) A pak lososa, mlask :) MArjo, jen si žádnou neber.. zvládneš to i bez ní.. já na mém muži taky začnu pomalu pracovat... aby aspoň snížil.. neb to má furt v puse :( A to se mi teda taky nelíbí :( CHápu to ještě v hospodě a tak.. ale když kouřil tak vydržel celej víkend třeba na dvou... Tohle má furt u huby :) Tak zase budeme pomaloučku snižovat :( to bude práce... ale nenásilně... Takže ty snižuj ty své - jsi rozhodnutá, tak to dáš, neboj.. jde to.. my tady jsme důkazem... a když my, proč ne ty ? I ty !!!! Patříš mezi nás a budeš nekuřačka...Neboj se toho !! Je to svoboda...
Kočky ti vaši muži jsou jedničky. Bych to do nich neřekla, že klasiku vymění za elektroniku :-) blahopřeji.
ahoj vespolek, vítám Honzu (konečně nějaký chlap), Mirku a držím palce, za chvíli budete mít to nejhorší za sebou a už bude jen lépe. Já to budu mít za 11 dní 3 měsíce.Jupí. Už je to úplně v pohodě, ale mám jinou závislost, dobrá káva (silné pikolo) a čtení. To jsem nejspokojenější a vyloženě k tomu utíkám a těším se... Honzo, k jaké doktorce chodíš, já k Dr. Štěpánkové. Dámy, mám na vás dotaz, jak se jmenuje ta knížka , kterou tady stále zmiňujete? Dlouho jsem se tomu bránila, abych něco o dietě apod. začala studovat, ale jak to tady čtu, nedá mi to.....mmj.mi fakt začíná silně vadit ta pneumatika , která mi roste. Byla jsem zvyklá na otázky typu, " jak to děláš, žes tak hubená?" Já na to "kouřím ". No a teď mám za 2a půl měsíce rázem 5 kg nahoře a připadám si jak válec. Takže holt strava a pohyb. Fridu, záda už jsou lepší, teď mě čekají hory a pak se ti ozvu a provedeš mě světem posilovny, jo?
Miši, jasný, pokud poladíme termíny, pak moc ráda :) CHodím hodně nárazově, ale momentálně většinou po obědě a když to nedám, tak večer osmá... Je tam totiž prakticky prázdná posilovna... Knížku ti uložím na web a můžeš si jí lupnout do PC... Jsi hubená, ale přesně vím o čem mluvíš.. mám to totiž stejně.. pneumatika sice zatím není, ale začíná se to tam nebezpečně ukládat... :)
Ahoj Ivčo! Já nejsem žádná fajnovka a v jídle si nevybírám, sním skoro všechno, ale ta zeleninová jednotvárnost už byla na mě moc. Zhubla jsem tak 3,90kg teď stojím na váze, ale nezoufám. Můj má dole 5kg a je šťastný, že se ke mě přidal.. V jídelníčku máme hodně zeleniny, hlavně dělám hodně salátů a polévek, jak jsem psala o tom boršči. Jedli jsme ho 3dny na střídačku v poledne a večer. Tak si teď sama upravuji jídelníček, bez příloh a studuju stále ne netu články o hubnutí a inspiruju se jejich jídelníčkama.Já mám nevýhodu, že nemůžu řádně cvičit kvůli té mojí posmolené páteři. Do listopadu jsem dělala všechny možné i nemožné práce, které normální ženské nedělají, a kdyby mě nezačala mrtvět levá noha, kterou jsem skoro vůbec necítila, tak bych to dělala dodnes. Bohužel, je to v pytlovi. No,kd yby nebylo nic horšího, že. Taky jsem dneska s autem zamrzla, musela jsem požádat bližního svého, aby mě nastartoval pomocím kabelů. Jenomže auto je venku a ty mrazy tomu nepřidají a navíc je to nafťák. Toliko o dietách, jinak mám za sebou 36 dní be
.......nějak mi to uteklo samo..... takže 36dní bez cigárka a to beru jenom polovinu šampíku 1mg za den ráno. Už mi není po užití tak špatně, jak to bylo na začátku. Takže Marjo, Honzo, Mirko vydržte v odvykačce!!!!!! Dnes jsem v krámě míjela nějakého pána a ten byl tak strašně cítit nikotinem, že se mi udělalo až zle. Nemohu o sobě v žádném případě tvrdit, že jsem nekuřák, ale jsem na dobré cestě se jím stát,že holky matadorky???Čauki všem!
Jani a ty máš něco s ploténkou ? Mám teď kamarádku v nemocnici a jde na operaci :( jedna hodiny zumby...a plotýnka ujetá o 8mm a v týdnu jde na operaci.. leží na kapačkách :( Ale jinak to dá rozum, všichni jsme na nejlepší cestě.. je to príma rozhodnutí a je to strašně fajn !!! Konečně jsem se dokopala a začala odkládat i korunky ( zatím tisícovka,), ale mělo by tam být podstatně víc :)
Hezký podvečer všem a zároveň díky za podporu.Dnes jsem teda nastoupila po 7týdnech do práce a to byla zkouška.Opravdu jsem dostala takovou chuť na cigaretu až hrůza...ale překonala jsem to.
Miruš, tohle nutkání jsem taky mívala ( kdysi ) a řešila jsem to tak, že jsem s nima chodila, ale dala si jablko, nebo tak.. Prostě jsem nekouřila.. Tedy ne v zimě :) Jen v létě.... :) Kouřová s mrkvičkou a tak :) Jsi šikulka !!! Ono to půjde odvykneš si.. jsou to prostě rituály, které potřebují čas ... Jde to uvidíš.. Vydrž !!
Ahojky Friduš! Na CT mi zjistili posunutý celý obratel s vyhřezlou plotýnkou v bederní páteři. Taky jsem dostala 10 kapaček, předtím jsem využívala několik léků na uvolnění svalstva, na noc, abych mohla vůbec spát, 12 injekcí, ale na operaci bych nešla. Po zkušenostech mnoha pacientů, vrací se vyhřeznutí, to mi potvrdila i sestřička na neurologii. Taky to mám posunuté o 8mm. Co budu povídat, jsem trochu tvďák a mám vyšší práh bolesti, tak mě tak hned něco nerozhodí. Nechala jsem si dokonce ambulantně nechat rozřezat zhnisanou mandli, nechtěla jsem do špitálu, protože tam udělají to samé a pak tam jeno m ležíš a denně to čistí a to jsem absolvovala i v místě bydliště. Navíc doktor je spolužák mé dcery tak jsem ho ukecala. Ty korunky odkládat není špatný nápad, ale já je teď utrácím za zeleninu a dietní potraviny, což není žádná láce. A můžu vám říct, že už z té různé ,, t r á v y,, budu snad bučet nebo mečet! Cha, cha! Ale krávy po žrádle leží a přežvykují, ne? To mě ale nehrozí! Miruš, nedej se ovlivnit kuřáckým prostředím a nenech se navést k cigárku. Jak zase začneš s jednou, začne se to postupně zvyšovat a budeš tam jako dřív! Dneska mi jeden kamarád doporučil dietu s akupunkturou. Shodil za 4 měsíce 20 kg!!!!!!!! A že to funguje, samozřejmě se musí taky omezit jídlo, dokonce jeden doktor dodá i jídelníček, který je hodně drsný, a když při další kontrole pacient nezhubne předepsané kg, tak s ním ukončí spolupráci. U nás je tady lékařka ve Zlíně a Slavičíně, tak na ně teď juknu a budu informovat! Mějte se !
No jo Jani, jenže ona se nemůže hejbat... nechodí ani na záchod - tlačí jí to na míchu... A je na kapačkách a ty jí nepomáhají... :( Brrr... doktor jí řekl zumbu, aerobik apd... bez posilovny ANI náhodou ! Já jí to taky říkala :( No, ale teď je to stejěn fuk... Jo,jo máš pravdu zdravá strava není nic levného...Teď hodně utrácím za ryby...Dávám stranou pomaloučku....Takyn edávám co bych měla :) To už bych měla na moříčko :)))) Strava, strava - 70%.. Bohužel to tak je... Mě zeleninka nedělá problém... :) Mažu do peří, vezmu knihu a konečně vypnu... Už toho je nějak moc.. Nehty a práce... děs.. od rána do večera :( Asi padnu :) Tak dobrou noc nekuřáci a začátečníci nakročení !!
Blahopřeji Mirce, že to včera vydržela bez cigárka. Jsi šikulka. Honzo a jak včera dopadla kontrola v centru???? Jani M za chviličku budeš mít 40... toto utíká :-) Držím palce, ať vám to takhle pěkně jde i nadále :-)
Zdravím vás všechny přátelé. Cpu se brokolicí a říkám si jak je výborná:-)) Jo jo , je to dřína. Taky mě dřív říkali všichni jak to dělám, že jsem tak hubená . Mohla jsem si dát třeba v 10 večer bůček. Chjo, kde jsou ty časy. Jinak Mirko je mooc dobře, žes vydržela. Teď už máš téměř vyhráno. Chutě budou ještě dlouho, někdy velký, ale hlavní je, že víš, že už nikdy nechceš kouřit. Mě včera taky zradil nafťák, dnes tyl do rána na nabíječce, tak jsem dnes odjela svým. Už mě ta zima fakt leze na nervy. Dnes už nesvítí, a je to humus vyjít ven. Moje drahá povovička se taky drží s e-cigárem. Včera dal čokoládovou náplň a chrochtal si. Až mě mrzelo, že to nemůžu ochutnat. Se bojím. Ale to co vyfukoval krásně voní čokoládou. Ale nejlepší je nekouřit nic. Být svobodný. To je to, oč tu běží. A to se nám všem daří. A těm kilům dáme taky zabrat.
Marjo ještě nic neočekávej. Až najedeš na ty modré tabletky, tak pak teprve ti cíga nebudou chutnat. Ivčo smekám klobouk. A samozřejmě všem držím pěsti :-)
Dobrý den, info pro ty co odvykají v centrech proti kouření a jsou pojištěni u VZP. Existuje program zdravý život viz odkaz - http://vzp.cz/klienti/vyhody/financni-prispevky/zdravy-zivot/aktivity. Sbíráte body za běžné preventivní prohlídky, darování krve, nehrazené očkování, odvykání kouření, snižování obezity, pohybovou aktivitu atd. Max. možný příspěvěk je 1500 Kč. Na zemi je nenajdete, mě stál CHMP už 5000 Kč, tak alespoň něco vyinkasuji zpátky. Dostanete kartu a do té se sbírají razítka. Dnes ho dostanu v centru, mám za sebou 4 měsíce a jedu "v jednosměrce" do nekuřáctví. Couvat a vracet se je zakázáno !!!!! Mějte se hezky, zdravím Kačenku !!!!
Paráááááda!!!! Posílám gratulačku. Jsi borec .-) Info o výhodách velmi užitečné:-) Něčím pěkným se nezapomeň odměnit!!!
Denisi velká gratulace ke 4 měsícům. Moc hezky jsi to nazval - jednosměrka do nekuřáctví. To se mě líbí. Marjo neboj, je ještě brzo na velké změny. Už to, že nechodíš kouřit každou reklamu je úspěch. Vyčkej času, přijde to, uvidíš. Manže si včera zapálil. Prý ho po e-cigaretách pálí žáha. Musím někde zapátrat. Já se držím stále na dietě, ale už mě to silně nebaví. Ještě potřebuju dolu 1,5 kg a končím. Pak si uvařím tukožrouta a budu to mít každý den k večeři. Jinak přes den už budu jíst normálně. Málo, ale všechno. Teď to dolů leze nějak pomalu, takže to vidím ještě na týden dle Mačingov ý. Makačka. Tady už jenom -11, takže teplo:-)). Všem krásný den.
Tak jsem koukala na nějakou diskusi na netu o e-cigaretách. Ten problém s pálením žáhy má víc lidí. A taky škrábání v krku. Někdo s tím i švihnul kvůli tomu. Mám obavy, aby to nebyl náš případ. Uvidíme. Radí tam hooodně pít.
Vsechny Vas zdravim, prvne jsem chtela zareagovat na to co napsla Fridu, ze el. cigarety jsou pro ty, co nechteji prestat kourit, to jsi jako vydedukovala sama, anebo nekde cetla? Ja el. cigaretu beru, jako neco prechodnyho, stejne tak, jako prasky, naplasti, zvykacky, atd.. Jinak k te paleni zahy, to jsem jeste neslysela a ani o tom nikde necetla, mne se to samotne neprihodilo, mozna to ma z jidla, zmena jidelnicku atd., ale jinak skrabani v krku se prihodit muze a samozrejme, ze stejne, tak jako prasky maji svoje vedlejsi ucinky i na tu cigaretu si musi zvyknout, ale po mesici uz muzu rict, ze je to v pohode. Drzim vsem palce, nijak na sve manzeli netlacte, ze po mesici jeste porad kouri el. cigaretu, vzdyt vy jste take braly ty prasky, alepson 6 mesicu, tak jim dejte cas, oni muzou postupne snizovat obsah nikotinu az se ocitnou na nule a to si myslim, ze je take docela dobre za 6 mesicu zvladnutelny. Preji vsem teplejsi dny, krasny rano a uspesny den
Zdravím vás všechny úspěšné nekuřáky.Ivčo, to musí být makačka, to dietní stravování.Jsi dobrá, že máš výdrž.Já jsem trochu snižila pouze dávky jídel a i to je poznat, cítím se dobře.Pak budu možná muset omezovat více,ale to zatím nehrotím. Megane, jestli nás čteš, ty jsi prý bral i žvýkačky.A kdy jsi je používal.Hned na začátku při omezování cigaret nebo potom, kdy už jsi nekouřil ani jednu.Jestli si pamatuješ, napiš mi o tom prosím.
Dobré ránko, Ivčo k e- cigeretám jsem ti napsala na Fifinách... Leontýnko, to je uvedeno přímo u výrobce :) Jinak každý to má přece jinak - ano prioritně ( z mého pohledu ) by to mělo být přechodné.. tedy berlička při odvykání a postupně by si člověk měl zvknout a připravit se, že odloží i tuto pomůcku... Ale pak jsou případy, kdy to člověk prostě nedokáže a el-cigereta je jistě menší zlo, než normální cígo... Na svého muže nijak netlačím, pokud jsi pročítala diskuzi, tak víš, že já odvykám již po čtvrté vedle silného kuřáka, který o přestávání prakticky jen mluvil... Vždy sem zase sklouzla... Tři roky o tom mluvím, přesvědčuju, po dobrém, po zlém - z leva, z prava... A konečně jsme došli k e-cigeretě = za což jsem vděčná a nesmírně ráda... Jenže můj muž to bere jako, že nekouří a už na vždy bude mít e-cígo ( neříká to nahlas, ale to ani nemusí )... Prakticky to nedá z pusy... :) Líbí se mu, že to může bafat všude :) Takže já zase budu muset začít povídat a povídat a možná se v další tříletce hneme z místa...Jinak já CHMP nezobu - zobala jsem prvních 14 dní po půlkách... A jedu pátý měsíc - jupí !!! Všem gratulačka veliká !!! MArjo ono to jde.. tohle co drží Ivča to ne.. to je makačka a odříkání... ale my už jedeme 3 týden bez příloh a psala jsem to na fifi - manžovi pomalu padá břicho a já i když váha stejná, vidím tu změnu taky...A člověk se cítí lehký...lépe se tělu tráví a tak... Je to prostě fajn a můžeš všechno . jen nejíš přílohy... a pochopitelně pečivo.. ale to u nás není změna.. my už dlouhodobě kupujeme pouze žitnej chléb... A nevařím na tuku... a pokud tak olivovej olej, jen kapka a rozetřu po celém dnu mašlovačkou... Mám spešl hrnce, kde se ti nic nepřipálí, takže pohodička... :)
Všechny Vás moc zdravím!!!!!! Známé i hodně nováčků.Nekouřit je paráda!!!!!Já už mám za sebou dnes 863 DNÍ !!!!!!!!!!! Už je to Pohodička !! Stále čtu.Jinak Velká příprava na 60 tiny!!!!!!! 13.2. V sobotu doma, 13. v práci a za týden v pátek na POHODĚ s kámošema.A ještě koncem února rodíme druhé vnouče!! Je toho moc.A ještě ty mrazy!! FUJ !! Snad to vše ve zdraví přežiju. Pak napíšu. Držte se a ......Nehulte !!!!!!!!!!
Hezký večer,tak dnes mám za sebou 4den.Dnes v práci jsem s kuřákama stála venku a šlo to.Je fajn když vám fandí,přejí vám to a tzv.vás plácají po zádech,že jstem dobrá,to potěší.Největší radost má moje 12letá dcera a já jí tak nechci zklamat.Je fajn,že tato diskuze existuje a já jsem ráda,že jsem se do ní zapojila.Tak dobrou noc všem.
Ahojky ve spolek. Tak já jsem po týdenním marodění zase v práci. U mě nic nového. Stavbu jsem přes zimu téměř bojkotoval. Lubane, tak moooooc velká gratulačka CHLAPE! Mějte se všichni krásně a nehulte. PS, Končo, bodík za fotku jsem ti poslal
Lubanééé, hooodně zdraví k těm krááásným kulatinám. Posílám hubana. Ládíku, tak když čekáš hodinu, tak napiš víc a nekoukej z okna. Všechny nás to tady potěší. Mirko, pamatuju, jakou jsem měla s každým dalším dnem bez cigaret radost já, je to super pocit a užívej si to. Já dřív bohužel nedovedla mým dětem tuhle radost udělat, taky mě nadávaly že kouřím, ale bohužel nebyl tenkrát champix. Tak si to užívej a pokračuj. Ono to půjde. Držím palce.
Lubane i já se přidávám ke gratulantům. Všecinko NEJ... a hodně nekuřáckých let. Potěš svá játra, ale bacha na otravu alkoholem - budeš to mít fakt velmi náročný :-D Mirko dneska jedeš pátý den tak ti posílám blahopřání a nadále držím palce. Dcerka ti fandí a to je moc dobře. Určitě tvé nekouření probírají s kámoškama o přestávkách ve škole nebo na FB. Bydlím u základní školy, ale to je hrůza kolik děcek dnes než jdou ráno do školy hulí. Megane za hlas moc děkuji a kdyby tě to neobtěžovalo, tak můžeš každou hodinu jeden hlas poslat neb jsem z prvního místa spadla na druhé. Hlasuje se až do 21. března. Ládíku tobě též za hlasy moc děkuji:-) Krásný nekuřácký den přeji všem :-)
Dobré dopoledne, i já se přidávám a Lubanovi moc gratuluju a sem strašně ráda, že se kluci ozvali - Ládík i Luban... Ládíku napiš pár řádků, pacholku... Mě je jasné, že čteš a jen nepíšeš - ostudo ! A přitom víš, jak nám tu chybíš :( No já mažu do svého nekuřáckého vozítka a jedu do Holešovic.. mám fora hodinku,neb venku nic moc..padá a padá... a klouže to... :( Tak se držte a nekuřte přátelé, je to fajn.. A v tomhle počasí ??? Když vidím lidi jak se klepou venku ... :) Musím se jen smát.. Co to má společného s požitkem a radosti z cíga ??? :)))))
Ahojte vespolek!Končo, hlasuji, hlasuji, ale vidím, že se ten rozdíl zvyšuje. Snad se to do toho 21.3. ještě stihne předběhnout! Nevím, co je to za obrázek, kočka omotaná v nějaké girlandě, není to vůbec přirozené. Ale bohužel, soutěž je založená na hlasování, asi mají velikou rodinu a kupu známých. Friduš, už je kamarádka po operaci a jak to dopadlo? Držím jí palečky, je ještě mladá na takové potíže.Ale jsou nějaké nové metody operací, které ty obratle nějak ,,zabetonují,,, že se nemohou dále posunovat. Dělají to především sportovcům a asi VIP. J
Ahojte vespolek!Končo, hlasuji, hlasuji, ale vidím, že se ten rozdíl zvyšuje. Snad se to do toho 21.3. ještě stihne předběhnout! Nevím, co je to za obrázek, kočka omotaná v nějaké girlandě, není to vůbec přirozené. Ale bohužel, soutěž je založená na hlasování, asi mají velikou rodinu a kupu známých. Friduš, už je kamarádka po operaci a jak to dopadlo? Držím jí palečky, je ještě mladá na takové potíže.Ale jsou nějaké nové metody operací, které ty obratle nějak ,,zabetonují,,, že se nemohou dále posunovat. Dělají to především sportovcům a asi VIP. J
Nevím, proč se mi to odeslalo 2x! Friduš, je o tom napsáno na netu o té metodě. Jinak zítra slavím ČTYŘICITKU!!!!!!!!!! Brášku jsem nepřesvědčila, nevěří tomu a já nejsem pro něj dostatečným důkazem s prohlášením, že by se na to mohl v.....t a konec agitace. Ivčo, jak pokračuješ s dietou? Já se strašně omezuju ale pořád trčím už celý týden na váze. Tak jsem dnes nakoupila na tukožroutku a příští týden zkusím, jak to bude fungovat. Možná to bude i věkem, že u starších osob, hlavně žen, už je ten metabolismus jiný. Vypadá to tak, že stloustnu i z vody a to mě strašně čílí! U nás krásně chumelí, přesto mějte vfšichni hezký den!
Jo jo, zatím se držím. Právě sedím u fazolí na česneku se sýrem a moc to do mě neleze. Tak jsem si při tom otevřela diskusi a čtu, abych na to tak nemyslela co jím. Tukožrouta si uvařím hned jak skončím s touhle dietou. Moc mě ta polívka chutnala. Dala jsem si do ní ještě chili a to byla mňamka. Ale maso bych si dala až bych brečela. Už asi dlouho nevydržím. A už dopředu Jano véélká gratulace ke čtyřicítce.
Za hlasy díky. Je nás nekuřáků málo :-( Ládík spočítal, že v průměru my hlasujem za hodinu 14x a kočka 19 x. Ale bude to taky o té hlasovací výdrži. Konec hlasování je daleko. Tady u nás taky sněžilo a já furt lítám s hadrem a uklízím tu břečku z podlahy :-( fuj, už ať je jaroooo. S váhou taky stojím, ale hlavně že nepřibírám:-) Jinak k dnešní 39 ti moc blahopřeji :-)
JAni, neozývá se mi zatím.. tak nevím.. ale protože se neozývá, řkela bych, že je po operaci... Nedala si proadit.. kamarádka jí vyřídila známého doktora.. ale nechala se zavést na Vinohrady ! V životě bych to neudělala !!! Páteř je tak závažná a taková operace žádná sranda... Takže ti to věřím a po mojí zkušenosti, kdy jsem se starala o těžce nemocného strejdu a zjišťovala jaké máme možnosti a pak ho nechávala převézt z Bulovky do motola atd., atd... Věřím, že se k takovým zákrokům dostanou jen ,, vyvolení,, - nebo když si zjistí člověk sám ( jako já ) a nenechá se pak odbejt... Kamarádce je 5o let, tak má svůj rozum... Nemůžu jí vodit za ruku jako dítě...Metabolismus je u žen po 30 letech jiný.. Začíná se zpomalovat a k udržení váhy se musí změnit jídelníček a zvýšit fyzická aktivita - pochopitelně až na pár vyjímek... To je bohužel prokázáno...Jani jen agituj dál :) Já do lidí okolo hučím 3 roky :) A nese to ovoce - manža na el. cígu a kamarád měsíc bez :) A dokonce se mnou jde za chvilku do fitka :) Můj bratr se za tu dobu pokoušel 2x... Takže agitace není určitě zbytečná :) Ivčo a ajakej máš cíl ? Tak si udělej kuřecí prsíčka... se zeelninou... Já tu dodlabuju lososa se salátem a na zítra kuřecí prsíčka zapečená s rajčátky a trochu sýra...A tukožrout je každý den, to dá rozum.. taky mi chutná..dělám se zelí, cibule, česnek, petržel, celer a mrkev a vařím co 3 dny a jednou přidám - špetku ! smetany a je hned jiná.. pak zase ne... :) No a mě taky moc chutná... ale já bych mohla být živá jen na polévkách....Já už se taky nemůžu dočkat jara !!
Já ji vařila ze zelí, zelená paprika, rajčata, řapíkatý celer, cibule. Ale na netu je spousta různých receptů. Příště zas uvařím jinou. Cíl mám ještě 1,5 kg dolů a končím s touhle drastickou dietou. Uvidíme. ale pak hned začínám s tukožroutem. Ale budu tu polívkou jíst jenom k večeři a když mě večer bude honit mlsná.
teď jsem našlu tuhle, Ta se mě líbí, do tý půjdu ingredience - 1 hlávka bílého zelí (cca 500g), 1ks květáku (cca 300g), 170 g mrkve, 1ks celeru, 300 g rajčat, 0,2 l rozmixovaných rajčat, 2ks papriky, 150g cibule, 2 stroužky česneku, 1ks pórku, kousek zázvoru, 2 polévkové lžíce oleje, 2 kostky zeleninového vývaru, 1 polévková lžíce drceného kmínu, drceného koriandru a kari, 2 ks bobkového listu a rozdrcených chilli papriček, 2 ks stonku citronely, 1 lžička sojové omáčky, 1,5 l vody.
Ivčo, ono je to fuk... prostě jakákoliv zelenina.. co kdo rád.. a to je na tom fajn.. že to není furt stejné...
Dobré Ráno jak to že to tady tak málo žije ? Po týdnu nakukuji a nic moc . Jak píše Konča . asi nás nekuřáků je málo . Ale tak lepší pomálu :) něž nic . Držte se i já se držím . S
Zdravím všechny nekuřáky. Megane dnes to máš za 888 - moc pěkné číslo. Posílám gratulačku:-) Další graulačku posílám k dnešní 40 Janě M. Nádhera neb začátky jsou nejtěžší. Držíš se na výbornou:-)
Dobré ránko, Stenli jak se někdo kdo sem nakoukne po týdnu může ptát, co, že to málo žije ??? protože sem většina nakoukne po týdnu... :)))) Nekouřím !
Děkuji všem za gratulačku, opravdu se snažím a de to. Dnes navíc vařím tukožrouta, protože trčím na váze a už mě to opravdu sejří. Skoro nic s prominutím nežeru a úbytky žádné. A ty tobolky, co jsem si tak nerozvážně koupila, stojí za veliký p r d!!!!! Kdybych se ještě neomezovala, tak přibírám jak blázen. Ale dala jsem se na vojnu, tak do boje a nefňukat, že holky!!!!!Pěkný den všem přeji!!!
Zdravím, gratuluju taky Janě, Jani, nic si z toho nedělej. Já dnes s tou dietou končím, včera jsem se taky málem pozvracela při pohledu na boršč. Tak jsem ho ještě se zavřenýma očima snědla k večeři a zbytek - nejméně 3 porce vylila. A to normále boršč miluju. Ale tady s tou dietou se mě všechno přejedlo. Červená řepa, fazole, boršč, brokolice, všechno milovaný jídla ale teď mám na dloouho dost. Takže taky budu v neděli vařit tukožrouta. Víken si užiju sice střídmě, ale s normálním jídlem. Jupííííí. A nekouřím, co ž je nejdůležitější.
Jani a co dlabeš ? protože ono nejíst nic je taky opačný efekt.. Tohle taky nemá cenu.. tělo stagnuje, protože mu nedodáváš potřebné živiny a ukládá si je na horší časy :) Strava musí bejt vyvážená...Já mažu po obídku ( kuřecí prsíčka zapečená s rajčátky a sýrem a tukožrout ) na trenink... Ivčo nekouření je priorita... O tom sen esmí vůbec pochybovat :) Zítra máme nějakou merendu, přemejšlím zda budu pít.. a pokud ano najíždím na růžové s vodou :)
Ivčo, psala jsem, že se to nedá dlouho vydržet. Taky se mi už z toho zvedal žaludek a sním prakticky všechno. Chtěla bych vidět ty odvážné, které to vydržely celých 28 dní. Tak zkusím tukožrouta, ale jenom tak 2x denně, abych se zase nepřejedla.Friduš, ne že vůbec nejím, jím velmi omezeně a myslím si , že docela pestře. Hodně zeleniny, ovoce jenom dopoledne, když pečivo, tak zásadně celozrnné a žitné, a to jenom třeba ráno ke snídani. Ale dneska se váha o půl kg pohla dolů, tak jsem o trochu spokojenější.Zítra dělám rizoto s kuřecím masíčkem a nějakou zeleninkou a k tomu zeleninový salátek, kopec! Mějte hezký víkend! Hlasujete Konči, už je skoro 100 pod favoritkou. Musíme přidat!!!
Přidat nový komentář