Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Konča

Určitě zabere, to se neboj, ale bohužel to není žádná zlatá pilulka, kterou slupneš a je z tebe rázem nekuřák. Chce to taky pevnou vůli a převrátit myšlení. Nesmí na cígo myslet, že ti kdosi sebral tvou hračku. Musíš se těšit na to, že budeš nekuřák a bude z tebe konečně svobodný muž, který není otrokem nikotinu. Je dobré přečíst nějakou literaturu. Králíkovou nebo A. Carra.

Konča

Allen Carr SNADNÁ CESTA JAK PŘESTAT KOUŘIT je k přečtení na netu na adrese www.walk77.com/literatura.html Bohužel Králíková tam není, ale obě knížky mají v městských knihovnách k vypůjčení.

Sylva

i když mám pořád "kalup" musím sem už taky něco napsat. Vždy rychle přečtu a mizím dál (pořád jsem nějak v poklusu). Ale dnes mám od rána takový divný pocit, strašně se mi chtělo kouřit - depka nebo co? (za týden budu mít půl roku), musela jsem vzít půlku Ch. Tak když to tady čtu, určitě není vyhráno! Ale nekouřím, strašně mi to smrdí. Ale váha se taky nehývá směrem dolů, asi není ta správna doba na dietování. Ono to ale určitě přijde, tak jako přišel den D na nekouření. Mějte se krásně a nekuřte!!

Lenka

Dobrý večer-tak se chlubím-dne s 99.den nekouření!! Ch.již neberu-snad už ani na cigaretu nevzpomenu.Možná to bude tím,že kuřáci okolo mne přešli taky na elektronickou cigaretu/to je ale věda,,,,baterky,náplně../Držím palce nováčkům.Honzo,to půjde.A ostatní-držme se

Stenlák

Ahojky tak všem moc ale opravdu moc děkuji ! Ani jsem nečekal tolik reakcí a opravdu si toho považuji ! . Nováčků přeji ať se to podaří a hlavně žádný stres podle mě to je základ . Sylvo tak sem rád že jsi se ozvala a hele vzal jsem si taky champix dneska a pomohl mě . Tak ti děkuji . PS stojí to za to nekouřit .

Míla

Zdravím, dneska mám 11 dní bez :). Honzo, fandím, jedno z nejlepších rozhodnutí. Já jsem jednou skončila bez „berličky“ a pokud ty stavy srovnám se současnou situací, tak Ch. mi ty absťáky oslabil přibližně o 80%. To je můj názor, hodně štěstí. Stenláku, 3% jsou nějak málo, ale když má člověk ten Ch. po ruce, tak to podle mne může pomoci. Ty čísla ze statistik jsou ale skutečně blbá zpráva, na druhou stranu, když člověk vážně chce, tak to prostě jde. Já když jsem přestala před několika lety kouřit na 8 měsíců, tak jsem ani ve skutečnosti skončit nechtěla a nějak podvědomě jsem tušila, že se k tomu stejně vrátím. Teď je to o něčem jiném. Taky bych souhlasila, že to je „o té hlavě“, jak píše Friduča. To rozhodnutí je základ. Dneska jsem mluvila s mamčou (nekuřačkou). Tak se mě ptala, zda mám ještě po 11 dnech chuť na cigaretu a jestli si na ni ještě vůbec vzpomenu (myslela cigy). Tak mně to připadalo takové úsměvné :). Podle mne je tady ta diskuze taky skvělá "berlička" , člověk ví, že si všichni prochází tím stejným. a ty pocity mohou druzí mnohem snadněji pochopit. No, už zase jdu, přeji všem pevné nervy a dny bez cigaret. Držte se!

Konča

Leni k první 100 ti moc moc gratuluji. Je to paráda tady dneska číst, jak to všichni zvládáte a kolik dnů už máte za sebou. Mílo zrovna včera jsem si říkala, že jsi se dlouho neozvala a jako bys mne vyslyšela. Dnes 12 den, tak to je paráda. Sylvo a Stenli, tohle jsou ataky absťáků. Nejsou už tak časté, ale pokud jste zrovna v nějaké duševní nepohodě, tak se razantně dostaví. Poznali jste to oba přesně, že si máte zobnout raději půlečku šampíku než ze sebe dělat hrdinu a zbytečně se trápit. Měla jsem to taky tak. Všichni jste jedničky. Zanedlouho se k nám přidá Honza a Marja. Dlouho se neozvala Kačenka???

Ivča

Zdravím všechny. Stenláku, dík, že ses ozval a že držíš! Jsem moc ráda. Lence velká gratulace ke 100, nádhera, Sylvě téměř k půlroku, Míle k 11 dnům bez. Každý den bez cigára je nádhera. Velká gratulace taky Honzovi k super rozhodnutí. Je to vždycky jedno nejlepší rozhodnutí v našem životě. Peníze za chvíli srovnáš jako za cigára, protože už nebudeš kouřit a budeš brát jenom champix, který přijde přibližně jako měsíc kouření. No a za pár měsíců už budeš jenom šetřit. Držím palce. Hlavně netlač na pilu, neplánuj žádný den, přijde ten první den bez cigarety úplně sám . S champixem to jde hodně lehce. Ale hodně těžký je to pak udržet. Chce to mít hodně srovnaný v hlavě, jak píše Fridu.Já jsem měla 20. ledna 2 roky a 2 měsíce a jelikož žiju s kuřákem, tak ta myšlenka na cigáro občas proběhne. Ale možná bude líp. manžu jsem nalomila na el. cigaretu. Aspoň o tom přemýšlí a to už je úspěch. Fridu, včera jsem začala o tvém manželovi atd atd., nejdřív kategoricky odmítl, ale pak začal vyzvídat a to je první krok k úspěchu. Uvidíme. Musím nenásilně.

Konča

Co to Ivčo čtůůů.... no to by bylo suprový. Pozdravuj doma. Držím pěsti ať to vyjde:-) Já zkoušela na sebe natáhnout kalhoty, které jsem nosila když jsem ještě kouřila. Před vánocema jsem je natáhla kousek nad kolena a dál ani náhodou. Tektokrát jsem je natáhla až na zadnici, ale k dopnutí jim ještě moc chybí. Ale i za to jsem ráda:-) Mám to jak na houpačce. Jeden den 4 kila dole a další den kilo 5 a zase naopak. V pase mám dole 5 cm. Nejde to tak dobře jako před 12 lety, ale já vydržím :-)

Ivča
1x

Končo, to teda moc gratuluju jseš dobrá. Já mám sice asi 4 kg dole, ale v pase to teda nějak nepociťuju. Dnes jsem zas byla na obědě a sukně na mě praská. Hrůza. A díky za Toma. Ono je nejhorší, že viděl, jak mě před lety ta el. cigareta vůbec nepomohla. Tenkrát jsem vyhodila 3 tisíce, bylo to k ničemu. Jenže to byla ta první u nás na trhu. Já věřím, že dnes už je to o něčem jiném.Alespoň doufám.

Konča

Vidíš a já tehdy vyhodila 2x 3000 Kč. Bo jsem uvěřila, že ta novější je víc dýmivější než ta první. Ale obě stály za psí štěk. Snad už mají ty mouchy vychytaný. Chtělo by to vyzkoušet.

Friduča

Ráno jsem psala a příspěvek se smazala :( respektive nezobrazil a neměla jsem čas to psát znovu :( Ivčo tak to je supr ! To víš ideální by bylo, kdyby si to někde testnul.. můj muž taky nejřív takhle párkrát šluknul od mé kamarádky a zalíbilo se mu to.. s tím, že když si tohle koupí, tak přestane - respk. to testne přestat :))) A teď je fakt v klidu... jenže on se předtím hodně omezoval, protože slíbil, že nebude kouřit přede mnnou a tak tohle je pro něj procházka růžovou zahradou :) A hlevně nejvíc mu to chybí v té ruce.. na něm je fakt vidět, jak je v klidu a na normální cígo s inevzpomene... 2x to na začátku testnul a ,, prý,, mu to nic neříká a tohle mu vyhovuje... Navíc nesmrdí kouřem, může s tím i tam kde se nekouří... každý na něj kouká a chválí ho.. no tak snad... :) )))Je ntak dál.. povídej, naznačuj, vychvaluj... všechno má svůj čas... Jinak je to silná baterka a dýmu je tam fakt dost.. i silný kuřák se zakuckal.. je to koncentrát, takže je to hodně silný.. a když to vtáhne hodně do plic, tak je to fakt síla... Kamarádka drží tukoužrouta a má za 4 dny půl kila dole ?? Jako nmic moc .( Já vydržela jeden den ,)))) Ale my jíme zdravě furt, nebo zdravěji, bůček, knedlík a tak u nás nenajdete :) Maži na trenink a pak práce až do večera...

Jana M

Zdravím všechny! Jak tady čtu, všichni se chlubí tak já se taky pochlubím, dnes mám 25 bez!!!! Za chvíli to bude měsíc a to mám něco slíbeného, že Končo? Jde to nad očekávání velmi dobře, ani jsem v to nedoufala. Beru už jenom půl CHMP denně a to ráno, protože když jsem ho vzala večer, nemohla jsem spát. Zatím mi to stačí a mám zásobu na horší časy. Dnes mi můj řekl, dám si pivo (drží dietu) a já nato, jdu si zaspálit! Tak jsme se zasmáli a šli se napít vody. Měla jsem slíbené, že když já přestanu kouřit on nebude pít pivo. Tak teď má smůlu, protože já to d o k á ž u!!! Držíme teď společně dietu, kterou si už sama sestavuju, protože týden detoxu od Marčingové bylo až moc. Já už nemohla brokolici, mrkev, cuketu atd. ani vidět. Půjde to pomaleji, ale neva. Píše se, že úbytek na váze by měl být 4kg měsíčně, a to snad půjde. Mám dole 3,9kg za 3týdny. Dobré, ne? Tak se všichni nováčci Honzo, Mílo, my jsme teprve na začátku a snad se nenecháme přece zahanbit!!!!!!!Držte se a pište!

Megan

Ahoj všici. Musím něco napsat, páč by zase Friduča psala, že nepíšu:-). Já jsem zase zadřenej v práci. V sobotu jsem se těšil, že budu mít volno, ale zase máme zas.....,anej hokej s Jihlavou a musím nastoupit v plné zbroji:-( Snad mi vyjde čas a v neděli s manžou zajedeme na lyže. No teda pokud bude sníh. Končo, jak je možný, že jsi zapoměla na nějaký jméno? Vždyť ty jsi chodící PC Mějte se vščichni krásně a nekuřte PS, Honzo, vydrž, stojí to za to

Lenka

Ahoj-gratulace nováčkům- Míla,,Jana M, Honza-to je super!!půjde a bude furt a furt líp.Taky gratuluju huboucím...já cvičím,jím krásně 5-6x denně-ale velikost porcí...ta mi dělá problém,,,trénuju 3xT, dnes jdu konečně na bosu-tak poreferuju,Konči/ a s těma kg nahoru dolů to mám taky...../ Hezký nekuřácký večer

Lenka

Ještě jsem nedopsala.velké gratulace Ivče- to je krásná doba!!! i Fridu-té hlavně výdrž,co- a oboum přeji nekouřící manžely.

Honza

Děkuji všem za podporu. Dnes jsem si vzal svoji druhou pilulku champixu. Zatím nic nepociťuju. Přečetl jsem k tomu knihu od Allena Carra na doporučení Konči. Zajímavé čtení. Zvolil jsem ale metodu "CH", takže si od pana Carra beru k srdci jen pár věcí. Ale věřím, že jeho metoda je taky skvělá. Den "D" jsem si naplánoval na 2.1. Držte mě palce. Já je držím vám

Míla

Zdravím, vy si ty data píšete do kalendáře, že zde všichni víte, jak dlouho jste už nekouřili? Nad tím jsem dneska přemýšlela, že bych si v kalendáři vždycky zatrhla 100, aby se mi to pak nepletlo :). Jinak, já vás čtu, i když moc nepíšu. Nekouřím, ani nehrozí, ale kdybych začala, my si s Leontykou říkáme stejně všechno a ona by vám to na mě nabonzovala :). Je to můj malý bonzáček…ne dělám si srandu. Moc všem děkuji za podporu, také vám ji posílám. Přeji všem krásný nekuřácký večer (Honzovi prozatím kuřácký), Leontýnce slunečný nekuřácký den.

Konča

Honzo, já vím, že je to těžké VYMÝVÁNÍ MOZKU, ale někdo potřebuje tohle a další něco jiného. MUDr. Králíková je naprosto o něčem jiném - v žádném případě ona mozek nevymývá.. Ale já razím heslo "lepší něco, než vůbec nic". Jestliže je více cest jak dojít do cíle, je třeba vyzkoušet každou cestu. Honzo, změna začne až ve druhém týdnu užívání - až začneš užívat plnou dávku. Jani M jsi veliká šikulka a neboj, co slíbím taky splním :-) Mílo, mít v kalendáři zaznačené dopředu dny není špatné. Já jsem to měla taky. Pak nám Standa na fifinkách vytvořil nekuřácký kalenář a kdo je v kalendáři, tak ví kolik má za sebou nekuřáckých dnů. Megane já bohužel nejsem "baba vševěda" ač by se mi to líbílo:-) Dostala jsem fotky z Velkých Losin ... a asi 3 metry sněhu a prý v Šumperku je zeleno. Asi záleží, kam pojedete:-)

Ivča

Dobré ráno. Jano M, knížka už dorazila, ale zatím jsem ji ani neotevřela. A když tě tak čtu, tak nevím, jestli ji vůbec mám otvírat:-)) Fridu, já po té polívce zhubla téměř 4 kila za pět dnů. A zatím to tak držím, ale možná je to díky těm práškům, co jsem vyhrála a cpu do sebe psyllium a piju otylku. No je to makačka. Mílo, já si budu asi dosmrti pamatovat, že jsem poslední cigáro típla 20 listopadu 2009 v 6,30 ráno. Na to se nedá po 30 letech hulení zapomenout. Takže od toho data odvozuju a jak psala Konča, na fifinkách je ještě přesný počet dnů. Občas nahlédnu. Fridu, až budeš mít čas, písni mě třeba do mailu odkaz přesně na to balení, co jsi kupovala manželovi. Asi to rysknu a objednám to. Tomáš je dost nalomenej. Když to bude doma, tak to určitě vyzkouší a podle tvých slov by mu to taky mohlo stačit. Teď v zimě kouří asi 7 denně. V létě se vždycky vejde do dvacky. To já byla u nás ten silný kuřák. A Jano, manžela lituju. Bez piva bych asi nevydržela. A pivo je hooodně zdravý. Když se to nepřehání, tak 2-3 pivka týdně není nic proti ničemu. Ale nechci vám do toho kecat. Pěkně se aspoň hecujete. Držím palce všem. Honzo neboj, já přestala 16. den, takže máš ještě dost času.

Leontynka

Vsechny zdravim a drzim palce, jak uz jsem psala ja take pouzivam pouze el. cigaretu, ale muj manzel porad nic, vsechno to ma doma, ale nic. Uz mne to leze na nervy, porad rika, ze nebude kourit cigarety, kdyz je se mnou doma ( tim myslim na zahrade, doma v baraku jsme nikdy nekourili), no myslim na Vas, take doufam, ze se k tomu jednou rozhodne, S tou el. cigaretou, je to jak se vsim, musis chtit prestat kourit, jelikoz ti to nenahradi cigaretu uplne, ale da se na to zvyknout. Dne jsem to doporucila i sestrence. Preji hezky den.

Friduča

Dobré ránko, Ivčo odkaz máš tady :http://www.ecigareta-marion.cz/marion/eshop/12-1-E-cigarety-Vgo .Jsou stejné, jen mají jinou barvu.. ty za ty skoro dva tisíce to je balení se dvouma kusama, nabíječkou a pouzdrem atd... Mají velkou prodejnu tady v PHA na Zličíně, kde mají velký výběr náplní apd... Ale taky to prodávají v různých trafikách najdeš tam seznam prodejních míst...A nemusíš to objednávat na netu... Jestli je nalomenej tak to testni... Manža je fakt v klidu a nemá s tím problém, aledalší krok zahodit jí bude fakt těžký...Nechám ho ještě a pak na tom pomaloučku, polehoučku začnu pracovat.. Až si bude jistý v kramflecích na téhle... :) Ale mám z něj fakt velkou radost !!! Leontynko, můj muž o tom, že přestaneme mluvil co se známe ( 13 let ), ale až když jsem s tím začala aktivně bojovat pochopil, že to není sranda... Poprvé do toho šel se mmnou a vydržel měsíc ? Na ChMP - už si to nepamatuju... A pak mi řekl, že nebude kouřit přede mnou ,když nekouřím... To dodržel i v hospodách apd.. nemusím vysvětlovat,, že to pro něj nebylo vůbec snadné... Když jsme byli jen my dva nebylo tak hrozné, ale jakmile tam byli jiní kuřáci... A až elektronická mu pomohla... je to s pro ně j snadné.. ani ho normální cígo neláká... a to naprosto jisto, jistě.. je to až neuvěřitelné.. ale u něj prostě je ta přímá závislost na pohybu a dávání do úst... Tak uvidíme, ja kto půjde dál...Ale když kouřil a já ne, byl to boj...A taky jsem několikrát selhala... nyní jsem i já v naprostém klídku...Tak nekuřte a šiřte osvětu...Každá dušička, která s tím skene se počítá.... :)

irena

Jano , blahopřeju jak k nekouření,tak ke zhozeným kilům.To je moc pěkný jak se s manžou hecujete, tomu se říká podpora. Ivčo to jsem zvědavá ,jestli se ti podaří Tomáše zlomit , držím ti palce. I když ti slabí kuřáci většinou fakt přestat nechtějí. Ale moje známá říkala , že správná ženská dokáže všechno, tvrdila mi:podívej na mýho jak jí i játra a do svadby by to nedal do pusy.Pak jsem se ho ptala jak je to s těma játrama a on si stěžoval , že je musí žrát 2x týdně ale nechce jí zkazit radost. Mílo , já si taky psala do kalendáře napřed po deseti , pak kulaté , potom stovky... ono to stejně utíká, a když už jsme se zakousli tak to vydržíme. Sylvo, i já měla kolem toho půlroku depky .Euforie ze začátků nekouření byla pryč , šampík už nefungoval protože jsem ho brala jenom 3 měsíce, bylo to dost těžké . Přetrpěla jsem to jenom díky této diskuzi.Proto všem doporučuju , berte šampík aspoň půl roku.Lence blahopřeju k dosažené stovce a zdravím i naše chlapce. Honzovi držím pěsti Radši už končím ať se mi to zase nesmaže jako včera.

irena

ještě jsem se dočetla na fifinkách , že Ivča bude mít v neděli 800. Tak ti teda moc a moc blahopřeju!!!!!!

Jana M

Ivčo, manžu nemusíš litovat, on to bez toho pivka dlouho nevydrží. Já proti tomu nic nemám, když se vypije to 1 za den. Ale on už pil 4 a více, tak to mě fakt lezlo na nervy. Proto jsem to prohlásila, že když já něco tak on taky. Zatím se drží. No, do té knížky zkus nahlédnout, něco z těch jídel Tě může inspirovat, ale ten první týden byl trochu krutý. Četla jsem, že zdravé hubnutí je 4kg za měsíc. Zadala jsem si na netu výpočet BMI, tam doplníš údaje a ono Ti to samo vyhodnotí, jak jsi na tom a kolik bys měla shodit. Tak mě to vyšlo, že bych měla při své výšce shodit 25 kg, což bych byla jak za mlada, ale co ta přebytečná kůže a ten običej? No hrůza pomyslet. Tak mám předsevzetí shodit tak 17kg, abych se dostala na 68kg.. Ale o hubnutí tato diskuze není. Skusím si taky značit dopředu dny v kalendáři, jinak to počítám od 2. ledna tr. Přeji všem hezký den, u nás je mrazivo, ale sluní svítíčko!!!!!!!!!!!!

Ivča

Krásnou sobotu všem. Fridu, děkuju, dnes prý budem objednávat. Irenko, díky díky. Já bych to ani nevěděla. Takový hezký číslo. Dnes jdem do hospody, tak to zapiju. Jano M., včera jsem nahlídla, uvidíme, pokusím se o to. Já bych potřebovala ještě dolu 5 kg a byla bych spokojená. Tak si říkám, když jsem vydržela 5 dnů tu polívku, tak tohle bych mohla dát snad taky. Ale je to dlouho, celý měsíc. Máš pravdu, že o hubnutí tahle diskuse není, ale hodně to s tím nekouřením souvisí, tak proč ne. Většina z nás s přírustkem váhy při přestávání má problémy. Užijte si víkend.

Friduča

Ahojky, tak dneska 4 měsíce - teda povím Vám, že to uteklo jako blázen... Někdy se to táhlo, ale teď se to načítá a ani nevím jak :) MAnžel má měsíc s elektronkou a Míra 14 dní pryč taky úplně bez... Je to príma :) Tahle diskuze je o nekouření a o všem co máme na srdci, takže pište bez výčitek... Včera jsem hodně přemýšlela a ještě jedna velice, ale velice účinná metoda jak s tou váhou hnout je úplně vyřadit pečivo ( já dělám již dlouhodobě, ale venku pochopitleně porušuju :( ) a občas žitnej chleba, úplně vyřadit přílohy = jíst všecko ( né bůček :), ale maso...a nedávat si přílohu, ale dát si k tomu zeleninu.. Tohle Ivčo, když dáš tak ti těch 5kg dolu zaručuju... A nepít pívo a tvrdej alkohol - strašně důležitý ! Střik z bílého vína... To bys mohla zvbládnout.. Když jsi dala tukožrouta.. tohle je procházka růžovou zahradou :) Co ??? A fakt to funguje... naposeldy, když to testnul kámoš, dal dolu 20kg.. nepamatuju si za jak dlouho, ale pečivo, alkohol a přílohy to tělo fakt hodně zatěžujou a je to znát.. Nemusíš si dělat hlavu s množtvím... Jen to dodržet... No je to boj :) Takže já mažu do fitka... :) Slupla jsem k obědu masíčko ( vařené na vodě :) a jaká to byla dobrota !!! ) s rejžičkou a nyní je čas na trenink :) Držte se a nekuřte !!! My to dáme, já nám všem věřím !!! A chválím !!!

Ivča

Fridu, gratulačka ke krásným 4 měsícům, Míra je taky borec, úplně bez, to je hodně těžký. Jinak oznamuju, že máme objednáno za 3 100,-. Investice jak blázen, doufám, že to bude něco platný. Docela jsem zalitovala, že nebudu moct vyzkoušet. Ty příchutě jsou lákavý. Tak se všichni opatrujte. My jdeme zapařit.

Konča

Krásné mrazivé ránko. Tady -8 :-( Ivčo k dnešní 800 ti posílám vélikou gratulačku a přeji ti, aby muž vyměnil klasiku za elektroniku:-) Mně včera mladí vytáhli na Pustevny. Nahoru se jelo lanovkou. Bezvětří, azuro, lidí víc jak na Václaváku. Vyšlápla jsem si z Pusteven k soše Radegasta a zpět (3 km) a potom asi 6 km dolů k autu. Tak akorát pro moje nohy:-) Asi 30 let jsem nebyla v zimě na horách a ze včerejšího výletu jsem byla nadšená. Jenom s hůlkama nás tam bylo fakt hodně. Snad jsem tam nechala nějaký svůj špek - ještě jich mám na těle hodně:-)

Marja

Ahojte všichni.Dnes vás tady asi hodně nebude,ale přes týden nemám moc možnost psát. Opět jsem si tady přečetla pár užitečných poznatků.Zaujalo mě, jak to napsala Míla, když jednou přestala kouřit,ale podvědomě věděla, že zase začne.To byl asi i můj případ.Podle Carra to šlo velmi dobře přestat,ale pořád jsem pak na něco jakoby čekala. A to na to,abych zase začala kouřit. V úterý jdu do té poradny a uvidím, co mi doporučí.Já bych asi chtěla tu elektronickou, jestli mi to schválí, jdu do toho. Champixu bych se už také nebránila, ale nevím jestli je vhodný, když mě zřejmě čeká menší operace.To budu vědět až ve středu.Nevím, jestli by bylo dobré brát Champix, když by byla narkóza.No snad mi tohle všechno v poradně poradí. Všem vám gratuluji k dalším nekuřáckým dnům a k hubnutí také.

Ivča

Končo díky moc za gratulaci. Včera večer jsem si na to ani nevzpomněla, abych se s tím u stolu pochlubila. Pařba se zadařila, ani blbě mě dnes není, tak je to v pohodě. Jinak zítra jdu nakoupit suroviny a od úterý se začínám stravovat dle Mačingové Bude to náročný. Maso až po 14 dnech, to bude hodně těžký. Ale je zajmavý mít tu knížku doma, je tam spousta zajmavých receptů nejenom na tu očistnou kůru, ale i na normální potřebu. Hlavně slibuje 2 - 3 konfekční velikosti dolů. Ani ne tak kila, jako objem. Tukový úbytek, to je to hlavní, co já potřebuju. Končo, na horách muselo být parádně. My jsme dnes taky od rána venku, slunce pere jako na jaře. Nádhera. Za chvíli máme únor, tak už to nějak uteče a zima bude pryč. Marjo jsem zvědavá, co ti řeknou na e-cigaretu v poradně. Všichni si tu slunečnou neděli užijte. Já asi taky za chvíli vyrazím s hůlkama. Dáme venku kafe a pádím.

Mirka

Ahojky všem.Taky jsem se odhodlala nekouřit.Champix beru 4den a chuť na cigaretu pomalu mizí.Je mi po ni spatně.Snad s tim seknu úplně.Ráda bych se jednou pochlubila rodině a kamarádům,že už nekouřím.

Jana M
1x

Ahoj Mirko! Tak další nováček do naší party! To je moc prima, že ses sama rozhodla k tomuto kroku a nikdo Tě nenutil. Já jsem to taky nejdříve před celou rodinou tajila, že jsem si koupila Champix, ale nedolo se to dlouho ututlat. Teď už by mi bylo hanba to nedotáhnout do konce. Tak Ti držím moc palečky a piš, jak pokračuješ!!!! Hezký den přeji. Ivčo, přeji hodně zdaru k detoxu! Jsem zvědavá jestli to dokážeš těch celých 28 dní. Já jsem to vzdala, ale hodně se omezuji a snažím se vařit ty její recepty. Červenou řepu nemůžu ani cítit, můj si dělá pořád salát a jak to jenom ucítím, tak žaludek okamžitě reaguje negativně! Ze začátku bylo nadšení, že je to docela chutné a jedlé, ale pak už jsem prostě nemohla brokolici a č. řepu ani cítit. Dobrý je ten boršč, ale stejně jsem si ho dochutila podle své chuti. Myslím, že kdyby se udělal vývar z hovězího a maso se pak do ní nakrájelo, že by to moc neublížilo. Však uvidíš a piš, jak pokračuješ, dojmy a účinky. Ahojky!

Friduča

Hezké odpoledne, Ivčo, tak podávej hlášení jak se držíte a zda se elektrika chytila :) Včera sme kupovali náplně a pán by lkuřák, docela sme se zasmáli :) Ale můžu vám říct, že ten obdivnej pohled, když cizím kuřákům řekenete, že nekouříte je opravdu k nezaplacení !!! Jnak Míra se drží řekla bych docela v pohodě... Já je hodně motivuju, chválím a chválím a ono to tedy dost funguje... Ale nejdřív sem musela dlouhooo hudrovat a hudrovat :))))) No je to ještě krátká doba.. nechvalme dne před večerem, pamatujeme si mě a mé selhání ( několikrát ) a ti jsem byla opravdu rozhodnutá.. Ale jsem za to fakt ráda...Já myslím, že by ti to cígo ani moc nechutnalo Ivčo... Už jsi jinde a on to zase takovej zázrak není... Ale je pravda, že kuřáci, kteří to testovali od manži si to vychvalovali... Včera pán opět potvrdil ( už po několikáté ), že je to nejlepší značka na trhu.. Já jsem o tom hodně četal a zjišťovala.. Ostatní jsou spíš taková hračky... Nevydrží to nabité, netáhne to pořádně apd... ( tahle má silnou baterku a tak ten výkon je diametrálně odlišný )..Tady se asi nevypaltí šetřit... Ivčo i já ti opožděně gratuluji a závidím !! Krásné číslílko - jsi frajerka !!!! Končo na horách potkáš hulkařů strašně moc... Ono, když jdeš nějaký kus, tak je to obrovská pomůcka a úleva a to bez rozdílu věku... Taky tě chválím !!! Jsi šikulka :) Mě to chození po horách v zimě nic neříká... V létě jo... to mám ráda... A určitě jsi tam něco nechala, musela jsi... to je jasný ! Marjo, jsem moc ráda, že jsi se konečně odhodlala a strašně ti fandím a přeju ti, abys nad tím jedem konečně vyhrála !!! Ale neustále měj na paměti, že je to o hlavě a to především.. Nesmutni za tou cigeretou, buď na sebe a své rozhodnutí patřičně hrdá ! Máš totiž být na co hrdá !!!K té operaci ti nepovím, ale dle mě by to nemělo ničemu vadit...To je jen mů laický názor.. ale odbornice v poradně ti jistě poradí :) Tak se drž a podávej hlášení !!! Tu knížku jsem si ztáhla, ale ještě ani nenakoukla... Nicméně jsem někde četla, že jak člověk nejí bílkoviny ( a to je nutné ), tak při této dietě ubejvá především voda v těle a nikoliv tuk... Ale to sem jen řčetla nemůžu posuzovat, neb ani nevím co se jí a co ne... Jako detox fajn, ale trvalé řešení to určitě není... Nocméně Ivčo ty seš držák, takže proč se na to nevrhnout :) Já volím cestu menšího zla... Pro začátek vyřazuji přílohy a mám za sebou trenink - tento týden 4x - každý trenink 30min.pás, břicho a apříslušná partie... A lidi - mám dole kilo ??? Takže uvidím :) Ráda bych,aby mi to tempo vydrželo, neb mě to baví a odpočinu si tam...TAk zase nesmím vypadnout z rytmu... :) K obídku dneska losos na bylinkách a zeleninovej salátek a jdu vařit polévku ( pochopitelně zeleninovou - tukožrouta :) ). Vítám Mirku a držím palec - báječné rozhodnutí to nám věř !! Drž se a podávej nám hlášení !!!

Leontynka

Zdravim vsechny a vitam novacky, docela jsem zavidela Konce, take si pamatuji, ze jsme tuto turu podnikly s moji maminkou a sestrou, kdyz jsme byla jeste mala, je to super, ja se letos na hory asi vubec nedostanu, sice jsme to planovali na brezen, ale znate to pokud to sama nezorganizuju, tak se nikam nejede a ja na to ted vubec nemam cas. Take porad pisete o hubnuti, no ceka me to pristi tyden, uz jsem se rozhodla do kvetna chci shodit, tak 5 kg, ja mam akorat problem vzdy vecer, protoze to je muj cas, kdyz vsichni spi a ja predtim popijela vinko a kourila a no a ted vetsinou jim, no hruza, budu to muset zmenit, ale kdyz ja proste nemuzu jit spat pred pulnoci, jen lezim v posteli a nakonec stejne vstanu. Drzim vsem palce a hodne uspechu se vsim. hezky den.

Ivča

AHojda, vítám Mirku a držím palce, ať se daří. A jak už jsem tady mnohokrát psala, netlač na pilu, vyčkej, s champixem to přijde samo. Jak dlouho jsi kouřila? Fridu, přes víkend jsem prolistovala tu Mačingovou a zdá se mě to dost vymakaný. I ty bílkoviny tam jsou zastoupený. Věřím tomu, že půjde dolů docela rychle tuk. Ale taky nevím, jestli vydržím celých 28 dnů. Uvidíme. Leontynko, buď ráda, že jsi v teple, tady mrzne a bude hůř. Ale svítí k tomu sluníčko, tak to je docela dobrý. Mějte krásný den a celý týden. Už aby byl pátek:-))

Konča

Ivčo, z Pusteven jsem ti poslala MMSku a zase ti nedošla :-( asi ti dojde později:-(

Ivča

No tak si počkáme. Operátor je nějaký rychlý. Ale díky.

Konča

Zdravím všechny nekuřáky a vítám Mirku. Marjo, tak jak se těšíš na zítřek? V kolik hodin tam máš být? Hned jak budeš moct, tak písni. Budu držet pěsti. Leontýnko, vidíš, a já bych to klidně s tebou vyměnila. 30 let mi hory nechyběly. Zato mi čím dál víc chybí teplo. Ovšem jako kuřák bych tam nejela neb bych tu túru neudýchala. Takže díky nekouření jsem viděla na vlasní oči sochu Radegasta a byla na Pustevnách :-)

irena

zdravím nováčka Mirku a držím ti palce. Končo , vidíš kolika lidem jsi vyvolala krásné vzpomínky na Pustevny, kam pojedete příště? Jano jak pokračuješ s těma polskejma bobulema, stojí to za to?

Mirka

Ahojky všem a zároveň všem děkuji za podporu.Kouřím tak 16-17let někdy i 20denně.S champixem začal můj kamarád(teď začíná 4týden bez cigarety)a já mu začala závidět.Už mnohokrát jsem chtěla přestat,ale nebyla jsem tak odhodlána jako nyni.Hodně mi taky pomohlo to,že teď chodím na rehabky a předtím na vířivku a i když jsem byla osprchovaná,čisté oblečení tak ten smrad z cigaret tam byl.Jinak já naopak doufám,že když přestanu kouřit tak přiberu.Co se týče cigaret,tak do půlky a už mi to neleze.Vidím to tak,že to snad bude má poslední krabička.Přeji všem hezký zbytek dne.

Megan

Zdravím všechny. Já jsem nemocnej a tak odpočívám doma u telky a netu. Končo, jsem moc rád, že jsi viděla sochu RaDEGASTA A BYLA JSI NA PUSTEVNÁCH. mY MÁME CHALUPUI na Prostřední Bečvě a Radhošť je od nás 11 km. Hned pod Prostřední Bečvou je Dolní Bečva a tam bydlí Stenlák:-) Mějte se všichjni krásně a nekuřte:-)

Lenka

Zdravím-,taky jsem nějaká nemocná-asi střevní chřipka,že jsem snad poprvé zůstala z práce doma...a ležím a spím..Mirko-jak už psali jiní-nelámej přes koleno-CH.Zi napoví...Končo-to musel být nádherný výlet-a toho sněhu...před lety jsme byli se ségrou a dětma na Horní Bečvě, a výlet na Radhošť jsme si taky udělali/můj synek tenkrát říkal Ragedast../-a bylo zima,tam pár gročkůa pak jsme se ptali na nejrychlejší cestu dolů-tak nám místní ukázali jakousi pěšinu,kde jsme skoro sjeli až dolů--abyjsme došli za světla.

Jana M

Ahoj Irčo! Tak bobule došly a myslím, že jsem si pěkně naběhla. Je pravda, že někdy zapomenu užít, ale žádné výrazné účinky nepozoruji, kdoví,kolik z těch bobulí tam vůbec je procent. Takže jsem vyhodila peníze oknem a podpořila zase nějaké podvodníky. Ale co už včil, že! Začala jsem tu Mačingové detoxikaci ale po týdnu jsem to vzdala jak už jsem psala dříve. Omezujeme se a vařím některé její recepty, které jsou uvedené v knížce. Dnes to byla brokolice s česnekem, tuňákem a sýrem. Nic moc! Jinak nekouřím a ani mě to moc nechybí.Už je to zítra 30 bez!!!!!!! Sama jsem na sebe pyšná, rodina totiž moc nevěřila, že to myslím vážně. Mějte se všichni moc hezky, Honzo, Mirko, držte se, opravdu s trochou vůle to jde!!!!!!

Marja

Ahojte všichni.Konečně jsem doma, od rána od čtyř hodin.Ale ještě jsem tady nakoukla. Do poradny jsem objednána zítra na 13 hod.Docela se těším i když trochu obavy mám, jestli budou něco vyšetřovat a tak.Jen mě mrzí, že se tady nedá napsat úplně všechno, mám nějaké zdravotní problémy a také bych to potřebovala probrat.Ale to jdu k doktorovi ve středu, tak se nebudu ještě zbytečně nervovat, jestli bude operace nebo ne. Všechno pěkně po řadě.Zítra večer se určitě ozvu.

Leontynka

Vsechny zdravim, no dnes muj manzel rekl,ze take zacne s tou el. cigaretou, nemohu ho do toho nutit, vim jak odporny by to bylo mne, kdyby me nekdo tlacil, takze vsechno pomalu, objednala jsem jeste vice naplni a doufam, ze uz fakt zacne, v kvetnu letime na dovolenou a bylo by super, kdyby jsme uz ani jeden nekourili a nenervovali se na letisti a tech dlpuhych preletech. Jinak Marjo, klidne pis, co chces, urcite ti s tim nekdo bude moci pomoci/poradit, je nas tu celkem hodne s rozdilnyma zivotnima zkusennostma. Zatim a hezky den :)

Ivča

Jano M, gratuluju ke 30 dnům bez cigára. Vidíš jak to jde. Měsíc za tebou, za chvíli to bude rok. Držím palce. Dnes jsem začala jíst dle Mačingové, snídaně v práci, nastrouhala jsem si to na 2 dny, doma večer připravila oběd z brokolice. do práce jsem jela s plnou taškou. Bylo by teda lepší jíst to čerstvé, ale bohužel. Musím navařit večer na druhý den. Uvidíme, jak mě to dlouho bude bavit. Dnes PPL doveze e-cigaretu pro manžu, nabral si k tomu zrovna spoustu náplní, tak jsem strašně zvědavá. Všem krásný den.

irena

Seš borec jJano , máš být na co pyšná. Ještě mi prosím tě napiš k těm bobulím kolik denně zobeš? Byl u toho návod?. Ivčo ty jsi taky dobrá , další dieta,jak je to u ní s alkoholem? Tato se mi docela líbí ,, je tam jídlo , které můžu, no uvidím , já jsem strašná srákora , nevím jestli bych to vydržela .Marjo , jestli to není hodně intimní , klidně piš , rozebereme všecko. Tak ať ti to dnes dobře dopadne , rozhodni se správně.

Marja

Irenko, právě že to se tady nedá psát, příliš ženské.Doufám, že to dopadne dobře. Jsem doma a začínám mít neurózu z poradny.Kdoví, jací na mě budou.

Konča

Ve 13.00 budu na tebe Marjo myslet. Návštěvy se neboj, budou hodní. Jsi jejich nový případ - další potencionální NEKUŘÁK:-) To zvládneš neboj. Držím pěsti :-) VYMANIT SE ZE SPÁRŮ NIKOTINU FAKT STOJÍ ZA TO. NEKECÁM!!!!!!!!

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

82%
18%
Zatím hlasovalo 98 lidí

Mohlo by vás zajímat

Slaný roztok do konvičky

Dobrý den, jaký slaný roztok se prosím používá do konvičky na výplach nosu? Kupuje se nebo ho můžu vytvořit doma? Děkuji za odpověď

Ustupující dásně: Co je způsobuje a jak jim předcházet?

Zdravé dásně mají většinou růžovou barvu a těsně přiléhají k zubům. Dáseň pokrývá zuby od čelistní kosti až po viditelnou korunku zubu a tvoří ochrannou bariéru, která zabraňuje pronikání zánětlivých bakterií ke kořenům zubů a do čelisti. Zároveň zajišťuje pevné ukotvení zubů. Pokud se však začnou v ústech hromadit bakterie, může to vést k onemocnění dásní a jejich ustupování.

Chronický stres aneb různé lidi stresují různé věci

Dneska snad už nikoho nepřekvapí souvislost mezi stavem psychiky a tělesna, neboli psychosomatika. I proto Světová federace pro duševní zdraví iniciovala v roce 1992 oslavu duševního zdraví, která připadla na 10. října. Cílem bylo a je poukázat na duševní poruchy, které mají negativní vliv na kvalitu života stále větší části populace. Jednou z prokazatelných příčin těchto nemocí je chronický stres. Tedy ten, který probíhá dlouhodobě.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce