Inzerce https://www.lekarna.cz/blackfriday/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=blackfriday

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Konča

Ale poděkování mi od tebe před chvílí došlo :-)

Konča

Já jsem držgrešle z Hané, já jí mám zabukovanou v knihovně, jak jí 4 přede mnou přečtou, tak ji mám já. A teď o tom, že jsem fakt "PŘESTĚHOVANÁ". Včera večer jsem se naložila do vany. Lebedím si v horké vodě a tu mne napadne "ještě by to chtělo něco dobrého k zakousnutí, třeba chleba s něčím dobrým". Představte si, jako kuřák jsem si dřív do koupelny nechala donést kávičku, popelník a cígo. Včera jsem po cígu ani nevzdechla. Jasný důkaz, že jsem se vrátila domů :-)

Friduča

Ahojky, vůbec netíhám.. Ve čtvrtek ráno odjezd na ty hory a spousta práce... Někdo se mě ptal co si beru - sjezdovky, běžky vůbec nepraktikuju.. to je sport, který mě vůbec nenadchl... Mám speciální lyž tkzv. Blady - jsou cca metr, metr dvacet dlouhé a jezdím bez hůlek... :) Stále nekouřím, manžel na elektronické a furt cvičím :))) Tak se hezky držte holky a vydržte taky !!!! Je to boj !!

Tomáš M.
1x

Hojte, posílám pozdrav ze Západních Čech. Dnes 132 dní. Už je to dobré. Řekl bych, že je to cool, až na ten pupek :D Problém je, že není kde ho pořádně procvičit :-)

Tomáš M.
1x

Jinak ještě jednou všechny zdravím a předně těm nováčkům, bych chtěl sdělit, ať vydrží a setrvají ve stavu nekuřáckém, že se jim to náramně vyplatí !!! Budou sami čučet, jak budou vonět a sršet energií, za pár týdnů nekouření. Fakticky zatněte zuby a vydržte a budete šťastnější.

Míla

Zdravím, ráda bych se na něco zeptala. Ch. beru nyní již 5 den, včera jsem měla myslím jen 1 cig., dneska žádnou, i když jsem teda abst. příznaky dneska měla dost silné. V posledních dvou dnech se mi "tají dech". Upřímně moc nevím, jak ten pocit popsat, dušnost to zřejmě podle google definic nebude. Je to jako ten pocit, kdy člověk najede rychle autem na nějaký menší kopeček. No, já nevím, jak to lépe vysvětlit. Mne by zajímalo, jestli to z vás také někdo pociťoval, zda je to normální? Mám z toho strach, tak jsem se rozhodla, že už asi Ch. brát nebudu, skončím bez toho. Prakticky dneska je můj první den bez cigy :), jednou jsem to už bez ničeho zvládla, tak to snad vydržím opět. S tím rozdílem, že už nebudu chodit na ty "stará místa". ps: Můj doktor je zrovna mimo, vratí se až v pátek

Friduča

Mílo, sniž dávku a uvidíš..Dej si půlku ráno, půlku v poledne a půlku na večír... Měla jsem to taky... a dvě tablety jsem nemohla... nebylo mi dobře...pak jsem brala půlku ráno a půlku odpol.. a v pátek si zajdi k doktorovi..Mohou to být příznaky strachu a paniky... Nenervuj se a pokud se hodně bojíš, vysaď a počkej co ti v pátek povíd doktor ....

Míla

Fridučo, moc děkuji za odpověď :) Sice ještě nevím, co udělám, ale trochu jsi mě uklidnila. V pátek tam ale určitě zajdu.

Jana M

Mílo, já jsem sice nováček, mám teprve za sebou 14dní bez, ale 5dní se mi zdá krátká doba na to, abys přestala ještě kouřit. Já jsem měla podobný problém. Když jsem užívala tu startovací krabičku tak mi cigareta pořád chutnala a na radu těch zkušenějších, jsem stále kouřila. Sice jsem to omezila z 20 na takových 10 a pak 2.1. jsem měla už jenom 1cígo a tak jsem si řekla, a to jen ten den D, kdy si už žádné nekoupím. Šampík jsem začala užívat 24.12. a teprve 2.1. mě opustila ta živočišná a nepřekonatelná chuť na cigaretu. Bylo to přesně tak, jak holky popisovaly. Přišlo to samo. Druhou dávku 2x denně 1mg lsem využívala ten první týden 1ráno a druhou večer. Vždycky po užití tabletky mi bylo špatně, doporučuji brát po jídle a hodně ještě zapít a za chvíli to přejde. Měla jsem ze začátku i dosti divoké a živé sny, nemohla jsem dobře spát, ale už je to dobré. Zjistila jsem, že mi teď stačí brát půl tabletky ráno a druhou polovinu tak nějak kolem čtvrté hodiny po malé svačince. Je pravda, že každý jsme jiný, ale zkus to ještě takhle a kuř, dokud Ti to bude chutnat.Možná jsi brzy přestala a šampík to ještě nezvládá. Ty to taky nevzdávej, tyto příznaky jsou popisované i v příbalovém letáku. Já jsem žádného doktora nenavštívila, jen na předpis, a užívám to podle vlastního pocitu. Tak se drž a hodně zdaru přeji! Kouření už opravdu není ,,IN,,!!!!!!

Lenka

Mílo-měla jsem taky,první dny nekouření/i s CH.i před lety bez CH./-ale postupně zmizí..takový pocit nemoci se dodýchnout,co,? Já ale nebrala plnou dávku Ch...brala jsem 2x1/2 a pak 1x1/2...Asi bych nevysazovala Ch.-spíš snížila dávky,jak píše Fridu-držím mooc a mooc palce!!

Friduča

Neboj Mílo, ono to půjde !!! Doporučuju se pořádně najíst - tabletu NIKDY nepužívej na lačno ! A hodně zapít... Taky se mi špatně spalo a zjistila jsem, že poslední tableta do pěti.. jinak mám problém s kvalitou spánku, nebo usínáním... Což dneska nemám, takže zavírám práci a přeju hezkou, dobrou nekuřáckou noc !! My to dokážeme, dáme tomu jedu na prdel... :) Dobrou noc !

Friduča

Neboj Mílo, ono to půjde !!! Doporučuju se pořádně najíst - tabletu NIKDY nepužívej na lačno ! A hodně zapít... Taky se mi špatně spalo a zjistila jsem, že poslední tableta do pěti.. jinak mám problém s kvalitou spánku, nebo usínáním... Což dneska nemám, takže zavírám práci a přeju hezkou, dobrou nekuřáckou noc !! My to dokážeme, dáme tomu jedu na prdel... :) Dobrou noc !

Leontynka

Ahoj Milo (sis), myslim na tebe a bylo mi te fakt lito, ze jsi mela takovy abstaky, ale je fakt mozna, ze jsi to mela snizovat pomaleji a pokud ti z cigaret neni blbe, tak si jednu dej a snizuj to pomalu, aby si na to tve telo zvyklo. Nastesti potom nikotinu ja nemela takovy hrozny abstaky, ale stejne to trvalo a jeste i po 2 tydnech trva, ze si chci zapalit. Drzim ti palce. Jinak vsem ostatnim fandim i v hubnuti, to me jeste ceka, ale pockam az do unora, prvne si musim zvyknout na to, ze uz nekourim a pak zacnu hubnout.

Leontynka

Jo a k tem praskum, take bych z toho mela strach, ale jak tady uz zkusenejsi napsali, mozna bude stacit, kdyz snizis davku. Zatim a hezkej den vsem a hlavne pevnou vuli. :)

Ivča

Mílo, taky bych se přikláněla k tomu, aby jsi klidně ještě pokuřovala a netlačila na pilu. 5 dní braní CH je strašně málo a je velké nebezpečí, že to bez CH nezvládneš. Takže ber po půlkách, jak Ti radí Fridu a ostatní a klidně ještě chvíli pokuřuj. Champix bych určitě zatím nevysazovala. Vyhneš se velkému trápení. Jinak všechny zdravím. Fridu, užij si dovču na lyžích . Se máš. Sice lyže nemusím, ale tu dovolenou bych potřebovala jako sůl. Ale mám smůlu. Leontynko, dobrá taktika. Obojí by asi byl opravdu problém. Já taky řeším kila až po dvou letech nekouření. Teda já je řešila stále po tu dobu, ale teď to beru už nějak vážně nebo co. Nejvyšší čas. Všem krásný den.

Marja

Ahojte všichni. Řešíte váhu, to já budu potom také. Tu 28denní detoxikaci držely některé babky, s kterými si já píši.A byly spokojené. Cvičení, to je další problém.V životě jsem nebyla ve fitku a ani bych neměla odvahu tam jít. Teď mě ovšem navedly spolužačky, začaly chodit do takového malého fitka, výhradně pro ženy.To bych mohla možná zvládnout. Dám odkaz,možná Friduš zná. http://www.contours.cz/ Také mě to tady dělá potíže,to psaní, není pořádně vidět. Mě ten Champix asi nemine, myslím si, že mi ho doporučí. Poprvé jsem ho překouřila,ale brala jsem krátce a pak to vzdala.I když čtu pořád dokola, jak ho berete, možná pak budu prosit o zopakování. Počkám, co mi v té poradně doporučí nejvíce. Držte se, gratuluji k dalším nekuřáckým dnům. A nevíte někdo, jak je to s Monou.Kouří nebo znova přestala?

Konča

Ahojík. Mílo, já jsem ještě než jsem přestala s kouřením, trpěla na nedostatek hořčíku - tetanie - u mne se projevovala sevřeným hrdlem a nemožností se pořádně zhluboka nadechnout. A stejný problém nastal, když jsem začala odvykat. Já měla z nekouření takový stres, který mi z těla sebral veškerý hořčík a já měla úplně stejné pocity jako při tetanii. Takže kromě šampíku jsem pojídala velké dávky magnézia. Leontýnko řekla bych, že píšeš z nějaké vzdálené země s časovým posunem nebo se pletu? Taky se držíš na jedničku s tou elektronikou :-) Jen tak dál. Držím vám všem pěsti!!!!!

irena

Mona se už vrátila z Thajska a mohla by se ozvat a trošku poreferovat, podle fotek tam musela být pohodička. Moni , tak povídej , jaký to tam bylo? A co ciga, já viděla jen jedno. Marjo držím palce , ať ti to už konečně vyjde. Já bych se přimlouvala u tebe za champix.

Friduča

Ahojky, Ivčo já toho moc nenalyžuju :) V poklídku a lážo plážo :) Nikam se nehoním :) Jsou tací, co si zaplatí permici a aby to teda projezdili ,tak jezdí od rána do večera... Tak to já ne.. Navíc bereme hafana ( nemá kdo hlídat ) takže víc jak 5h každý den nehrozí... Mona kouří, ale chystá se s tím seknout... Jo,jo fotečky jsou super, užila si to pěkně ! MArjo, konkrétně tohle fitko neznám, ale pokud se na to chceš vrhnout, doporučuju.. Pro ženy, které začínají a stydí se je to ideální volba... Doporučuju si sehnat reference na trenérky, která tam mají a vybrat si nějakou, která si tě vezme do parády... Bude s tebou při treninku probírat jídlo, setsaví ti cvičební plán a jídelníček... Budeš motivovaná a hlavně dohlédne,aby sis neublížila, což je důležité... Tvé rozhodnutí chválím !!! A opravdu si vem někoho kdo ti poradí.. Hodně lidí am chodí, moc tomu nerozumí a když pominu zdravotní rizika ( velice snadno si mohou ublížit ), tak je to přestane bavit, protože když cvičíš an evíš jak, pak je efekt nulový... Jen začni zobat - držím ti palec a moc, moc bych ti to konrčnš přála !! Já nekouřím, manžel taky a Míra taky ne :)))) Jsem zvědavá jak to zvládne na horách, jede hodně kuřáků ( budou chodit ven, tak snad to pro něj nebude velké rápení ).

Marja

Friduč, když se drží tvůj manžel, tak to je moc dobré. Určitě to zvládnu i já,ale dám na radu poradnu,co mi doporučí za berličku.Aspoň si to tak představuji, že budeme probírat možnosti. To fitko se mi zdá pro mě vhodné, trenérka tam poprvé všechno ukáže a i pak je tam pořád k dispozici.Střídá se prý stroj a pak zase nějaká podložka, zase stroj a pak třeba balón, a tak. navíc si tam mohu jít kdykoliv a na jak dlouhou dobu chci.Spolužačky, co se scházíme si zavolají a rozhodnou se třeba z hodiny na hodinu.To mi také vyhovuje.Ale všechno postupně.

Konča

Taky si Marjo myslím, že tentokrát s poradnou nad sebou to zvládneš a mocinky bych ti to přála. Je paráda být nezávislej a svobodnej. I já šíleně dlouho šampík překuřovala a už jsem za vodou. Koukala jsem na to tvoje cvičení a vypadá to dobře :-) a pokud vás bude chodit víc, tak tě to bude bavit.

Míla

Moc všem děkuju za radu, já ty dávky teda snížím, ale úplně nevysadím. Myslím, že jste měly tytéž problémy, jako mám já. Pro jistotu jsem teda udělala i snídani bohatou na hořčík. Jinak, včera jsem byla na 6. dnu (sorry, spletla jsem to). Dneska jsem na 7. Já jsem včera skončila s kouřením proto, že se mi ráno udělalo zle, když jsem ucítila kouř z cigarety (manžel ještě kouří), pak jsem odešla a zapomněla jsem si cigy doma, a když jsem měla přes den chuť, tak jsem si zase nechtěla kupovat novou krabičku (doma mám 1 ½) …a pak jsem se taky bála, že ty problémy s dýcháním je nějaký znak blížícího se infarktu. Když jsem se večer vrátila domů, tak jsem v koupelně ucítila mýdlo, ještě než jsem do ní vešla. To mi udělalo strašnou radost, to jsou takové malé prkotiny :) Dneska jsem druhý den bez cigy, abstinenční příznaky nejsou tak silné, jako včera, je to lepší. Ono záleží hodně na tom, co zrovna dělám. Také se mi večer zdálo, že si povídám s krabičkou cigaret a ona mi odpovídá, ale jinak se cítím v pohodě. Takže ještě jednou, moc všem děkuji za reakce. Ps: Leontynko, večer na skypu xoxoxoxo

Konča

Mílo, představ si, že jsem si myslela totéž, že snad na mne leze infarkt. Šíleně slabá, malátná, vnitřně roztřepaná, stažené hrdlo, nemožnost pořádného nadechnutí (kámen na hrudi).... několikrát jsem šla z práce dom, ale k doktorovi jsem se bála jít. Až to došlo tak daleko, že muž pro mne zašel do práce, odvedl do auta a zavezl k obvoďákovi. Tam jsem mu popsala tyto příznaky a hned věděl že musím dostat do zadnice hořčíkovou injekci, že se jedná o tetanii. Upozorňuji, že to jsem tehdy ještě hulila 40 kousků denně. Stejné příznaky jsem měla při odvykačce, ale to už jsem věděla, že to není infarkt, ale málo hořčíku. Hořčík z těla odbourává stres, káva, alkohol ajiné.... Píšeš, že manžel kouří... a co říká na champix, nechce se taky k tobě přidat?

Míla

Končo, můj manžel začal brát Ch. se mnou, akorát že nemá (naštěstí) žádné problémy, takže s tím ještě skončit nechce…ale skončí :). Dneska se cpu zeleninou a sójou, takže ten hořčík dorovnávám, já teda nechci žádnou hořčíkovou injekci do zadnice. Hrůza jen pomyslet. Ten pocit s dýcháním jsem měla chvíli ráno, pak už nic, tak snad to už bude dobré.

Konča

Výborně. To se budete navzájem podporovat. Injekce nebolela - pouze štípnutí. Ale ta se dává, až když hrozí, že se vyvrátíš. Jak doplníš hladinu hořčíku vše se vrátí do normálu neboj. Jste fakt dobří, že do toho jdete společně. Držím palečky:-)

Jana M

Ahoj Mílo!K těm Tvojim potížím, jak už psala Konča, jedná se pravděpodobně o tu tetanii, která je dvojí, latentní a neurogenní a je to psychosomatické onemocnění. Diagnozu však může odborně potvrdit neurolog na základě různých vyšetření. Ale o tom všem si přečti na netu a pokud Tě potíže neopustí, raději toho lékaře navštiv. Já se sama sobě obdivuji, že nemám žádné absťáky, což je prima. Měla jsem tvrdší ,,život,,(přiměřeně), tak jsem více odolnější proti stresům a pod. NEKOUŘÍM! Dnes jsme s mojim zpustili dietní program a jak jsem měla obavy z té stravy, tak nám to zatím všechno dneska moc chutnalo. Nemáme ani žádný neskonalý pocit hladu, snad jen ty chutě!!! Tak uvidíme, co se z toho vyklube. Za těch 28dní při dodržení režimu a dané stravy by měl být úbytek na váze až 7kg! Budu informovat! A manžel ať s Tebou taky poctivě začne, když se budete vzájemě podporovat, možná se Ti to bude líp snášet. Moc všechny zdravím! Čauki!

Megan

Sákra, vy jste se teda rozepsali. Všechny zdravím a stále nekouřím. PS 1 Vítám Monu z Thaiska PS 2 Mildo, fotky ze Španělska super

Konča

To je dost, že jsi se taky někdy Megane ozval:-) Dnes to máš za 865 nekuřáckých dnů :-) moc gratuluji :-) Je u vás hodně sněhu? Tady naštěstí nic není.

Leontynka

Ahojky vsichni, no ja vim, ze pisi v takove blbe casy, kdy tady nikdo neni, Konca si to tipla dobre, casovy posun. Milo to jsem se nasmala o tom snu :), mne se taky asi 2 den nekoureni zdalo, ze jsem ve snu kourila a pak si musela sama uvedomit a rict, vzdyt ja uz vlastne nekourim, az jsem se z toho probudila se ujistit, ze to byl jen sen. Vsem Vam, tak trochu zavidim, ze do toho nekoureni s Vami sli i Vasi manzele, muj o tom jen porad mluvi a nic, musi to byt snadsi, kdyz se o to snazite oba dva. Jo a jeste k tomu cviceni, Marjo, take chodim do fitka jen pro zeny a je to super, jsme tam dobra parta, schazime se i mimo fitko. My tam mame i hodiny i zumby, jogy, pilates, atd. coz je super, jelikoz ja se nedokazi motivovat sama jit cvicit, bavi me to vice ve skupine a muj manzel je take rad, ze tam nejsou zadni chlapi :) Takze preji vsem hodne uspechu a pekny vecer.

Megan

Končo, už za tolik? Tak to bude brzy 1000. Asi to budu muset oslavit. U nás něco málo je, ale nic moc. Snad to ještě do soboty vydrží a s manžou zajedem na lyže. Měj se

Friduča

Fofr, forfr a zase fofr..Leontynko, z tebe to leze jak z chlupaté deky.. a odkud pak jsi ? A kde žiješ.. povídej... :) Jinak já se snažím 3 roky a můj muž vesele hulil - teď má konečně skoro měsíc a je na elektronické cigeretě, jinka by to bylo marné.. Jsem za ní ráda, ale už mi začíná lézt nanervy jak mu přirostla k ruce a neudělá bez ní snad ani krok... Tak uvidíme... Manžel chodí do fitka pro ženy ? To je vtip... Já chodím do normálního a vyhovuje mi to.. Dvakrát jsem to ženské testla a připadalo mi to, že je to horší, než ve smíšeném...Ženský jsou záludný, čuměj pokukujou, drbaj... Chlap si jede svoje a až na pár vyjímek ( kterých jsem moc nezažila ) a to jsou úchyláčci, tkeří za váma lezou od stroje ke stroji, od činky k čince.. jsou to fajn lidi..Prohodíme pár slov.. je to fajn.. Ale jak jsem psala několikrát, každému vyhovuje něco jiného a pokud se cítí obře, to je to oč běží :) No mažu pomalu do pelechu, včera jsem nemohla usnout a ještě v půl čtvrté jsem byla na záchodě... děs ! Tak ještě zabalit a šup ať jsem do 23 v pelechu.. zjistila jsem, že se mi chce spát mezi půl jedenáctou a jedenáctou a jak to překlepu / a to se mi stává prakticky pokažé ), tak nemůžu zabrat a špatně sem i usíná... Denska ošel veterináři inzulín = 10ní nemá oavatel ??? jedinej inzulín pro zvířata na trhu ? Jeinej životně důležitej lék na trhu a mají výpaek ??? Fakt nechápu.. Takže pokud se to nezmění je to malér jako blázen, protože lidský má úplně jiné složení a velice, velice špatně se nasazuje a vychytává ávkování.. tak snad se jim jen zaseklo auto na hranicích... Mažu, ržte se nekuřte !!!! Je to to nejlepší co pro sebe můžete uělat... enska 110 dní :)) Jupí !

Ivča

Fridu, moc gratuluju ke 110 dnům, jseš borec. Hlavně si to už nepokaž na nějaké další dovolené, třeba hned teď na těch horách. Ale to určitě nehrozí. Držím palce a taky držím palce pejskovi. Je to bordel, životně důležitý lék a není. Tak snad to dopadne dobře. Včechny zdravím a přeju krásný další nekuřácký den.

Konča

S gratulací se přidávám i já. Dneska máš Fridu krásné čísílko 111 - jsi trojnásobná jednička :-) Hafíka je mi líto, snad to chudák zvládne, držím mu pěsti. A ještě hlášení. Včera manžel vstoupil do osmého nekuřáckého měsíce :-) Nováčci bojujte a váhající připojte se k nám. NEKOUŘIT JE SVĚLÉ!!!!

Konča

Jsem zapomněla. Ivčo k dnešní 790 ti gratulujííííííííí

irena

Friduč , ,špatně jsi četla , Leontýnčin manža je rád že tam nejsou chlapi ale cvičit chodí jenom Leontýnka.Jak ty to holka děláš že máš dneska zase oslavu:111!!! Tak se drž a bacha na dovču Já mám pozítří 1111. a taky se musím držet.Ivčo blahopřeju i tobě k 790.Jani , ty už jsi v důchodě ? Jak se ti podařilo přesvědčit manžu na tu dietu? Jak může člověk hubnout , když si vedle něho někdo přád chystá jitrnice , tlačenku , anglickou , bůček , vepřový ...............

Konča

Kdyby jenom chystal...., já když začnu s dietou, tak začne chystat manžel, ale neumí nachystat jen pro sebe, ale chystá i pro mne a mě nutí, abych když ne snědla, tak alespoň ochutnala. Ještě že mi to nedělal s cigárama, to bych kouřila doteď..... konkrétně včera večer. Já poprvé koupila avokádo a tak jsem zkoušela nějaký dip na chléb moskva se šunkou a ledovým salátem k tomu. Avokádo jsem vidličkou rozetřela, přidala bílý jogurt, osolila, rozmačkala česnek (ten já miluji) a nasypala cayenský pepř, aby to ještě bylo ostré. Manžel si vytáhl z lednice anglickou a k tomu si dal křupavé pletýnky, které ještě teplé dotáhl z Globusu. A furt do mne dul, ať tu pletýnku alespoň koštnu. Abych měla pokoj, tak jsem jeden rožeček musela sníst... ovšem anglické jsem odolala. Ta moje večeře byla totiž výborná :-)

Jana M

Ahojte všichni vespolek! Irčo, ano, já už jsem letitá důchodkyně a mého jsem ani moc na tu dietu nemusela přesvědčovat. Je to macík, má rád pivečko íc má vysoký tlak, takže zhubnutí je pro něho vlastně nutnost ze zdravotního hlediska. Teprve začínáme ten první detoxikační týden podle Mačingrové. Je to jen samá zelenina, č. řepa, mrkev, brokolice, faz. lusky, cuketa, hrášek, česnek, kurkuma, rozmarýn, hodně česneku a nízkotučný sýr. No, dá se to, ale před sebou vidím kus dobrého masíčka, hranolečky, tatarku a pod. Ale můj se zaťal a já musím taky. Nebudu přece chystat jídlo pro každého zvlášť. Já navíc ještě odvykám tak toho mám po stařečkovo. Ale držím se, dnes mám17dní BEZ!!!!

Konča

Jani, jsi šikulka. Za chvíli 20 a to už je kousek k 1 měsíci :-) Drž se a bojuj!!!!!!

Leontynka

Jak tak ctu, tak hodne z Vas nekouri jiz" nejaky ten mesic", to je super. Jinak jak se me Friduca ptala, tak ziji jiz 15 let v Californii, takze proto ten casovy posun. Irena to pochopila spravne pouze jsem psala, ze manzel je rad, ze v tom fitku nejsou chlapi, ale chodim tam sama. Jinak Friduco bud rada, ze tvuj manzel je na te elektronicke, on to casem urcite omezi, ale zase bude muset chtit, stejne tak jako to bylo s cigaretami predtim. Take Konco to je super, ze jsi se rozhodla jist zdrave, ale pokud si pamatuji, tak avokada konkretne jsou hodne kaloricka.

Konča

Zdravím do Californie:-) zatím nejdál si tu s námi píší děvčata ze Slovenska. Máš pravdu, jsou samý olej, prostě jsem to jen chtěla zkusit. Měli je za dobrou cenu a když tak sleduji Prostřeno a jiné pořady o vaření v TV, tak se tam čas od času objeví dip a avokáda. Leontýnko, jsme tu dobrá parta a možná i proto nám to nekouření tak pěkně jde. Občas někdo "z vlaku vystoupí", ale nakonec mu to nedá a za nějaký čas zase nastoupí :-) Výsledky tu máme řekla bych výborné. A jaké je u vás počasí?

Ivča

Zdravím celé čechy, Moravu, Slovensko a Californii. Parta jsem opravdu dobrá, jenom škoda, že se nemůžem sejít aspoň jednou za měsíc někde u pivka nebo vínka a pokecat. Tak aspoň dvakrát do roka, když se to povede. Nekouřím, nehubnu, ale už ani netloustnu, takže setrvalý stav udržovaný po polívce. Knížka jseště nedorazila, nevím, kde se fláká. Tak si užiju ještě víkend na normální stravě. Irenko, prosím, prosím, včera jsem ti psala o info a žádná odpověď. Až budeš mít čas, tak mě prosím písni. Děkuji. Měla jsem cukání si vzít dnes dovču, ale nakonec jsem překonala sama sebe a jsem v práci. Tak přežijte poslední pracovní den v pohodě a bez cigaret.

Leontynka

Ahojky vsem, pocasi je tu super, ale vite, jak se rika " trava je vzdy zelenejsi na druhe strane ", takze zavdim snih, ne porad, ale obcas by to bylo super, hlavne okolo vanoc. Jinak uz se nemohu dockat dne, az si na cigaretu ani nevzpomenu, myslim, ze to bude, ale snadsi az prestane kourit i muj manzel. Zajimavy poznatek od toho co jsem prestala kourit je, ze jsem si nikdy predtim nevsimla kolik lidi vlastne kouri a tech filmu a poradu, kdy si nekdo zapali, vubec jsem si to predtim neuvedomovala.

Leontynka

No to hubnuti bude take neco, chystam se na to od unora, ne moc, chci si zachovat zenskou foguru, ale tak alepson 5 kilo musi dolu, cviceni je jedna vec, to me bavi, ale to jidlo, budu muset omezit kaloricky prijem a jist min. 4 denne, coz je tezky, protoze nemam cas, takze si budu muset delat svaciny do prace, atd.., ale kdyz se chce, ze..... vsechno jde. Drzim vsem palce. Hezky den.

irena

Ivi, tu zprávu jsem včera zasklila ,ale dnes jsem už odepsala jenom se ozvi jestli to přišlo , zase mi to píše nějaký poznámky . Furt se to musí se mnou hádat...ten počítač myslím ..... jako doma.Ifko ten můj to chystá taky pro dva, ptá se chceš udělat večeří , já říkám ne a za chvilku ...já jsem ti udělal jenom na ochutnání(samozřejmě celá porce).....já: říkala jsem že nechcu...on: nic .....Já (za půl hodiny) pokoutně všechno sežeru. Možná kdybych si vzala hned a pomalu v klidu s ním pojedla efekt by byl jiný. Chytil mě ten Marjin odkaz , u nás to je a jen kousek od práce , tak se tam půjdu podívat.Jani , ten můj se taky dokáže zatít ,před 3 roky dostal růžu do nohy a to se strachem tak zaťal, že jsme po dietě zhubli oba. žádný tuky , žádný pivo , jenže , když nad ním nic nevisí , tak do toho nepůjde. Takže abych já zhubla , musím na manžu vymyslet nějakýho bubáka.Je to krásný , že jsme se rozrostli až do Ameriky. No jsme prostě borci.

Konča

Vidím, že u tebe i u mne je to úplně stejné :-) Když jsem koukala na mapu toho fitka, tak jsem si říkala, že to nebudeš mít daleko. Škoda, že nebydlím v PV mohly bychom chodit spolu :-( Hlavně že nekouříme :-)

Jana M

Zdravím Ivču i ostatní souputníky, i Leotýnku, která se k nám přidala až ze slunné Californie! Je to prima pocit, že toto diskuzní fórum zaujalo i lidičky z daleké ciziny. Jak už jsem jednou psala, je tady prima parta a Konča a Ivča, Irena a další jsou neúnavné ve svém povzbuzování a motivaci, zbavit se toho nešvaru - kouření-.Za to jim vřelý dík!Teď je na programu hubnutí, které s tím souvisí, protože když se přestane kouřit, aby člověk vyplnil tu mezeru, má tendenci více něco pojídat. Proto jsem to vzala souběžně, abych potom nemusela zase něčím strádat, Teď mě to úplně stačí! Včera jsem si zapoměla vzít druhou polovinu šampíku, já si je půlím, a vůbec nic se nedělo! Tak aspoň zašetřím na delší dobu užívání. To mě docela potěšilo! Mějte se všichni moc a moc hezky, příjemný víkend!U nás ,,chčije a chčije,,!!!!Pa Pa

Konča

Jani, ty jsi to tedy vzala z gruntu a ještě ti stačí jedna půlka na den - smekám klobouk. Jsi hvězda. Tobě to snad jde samo :-) a to je moc dobře. Nás co jsme trpěli jak zvířata tu už bylo dost a dost a ty jsi příjemná změna. Tady u nás pršelo dopoledne a už je dobře, dokonce vysvitlo i sluníčko:-) Pěkný víkend a samozřejmě bez toho smradu.

Ivča

A u nás chumelí a chumelí a je toho už fakt dost. Doma mám auto pod střechou, ale stojím v práci a když chci odjet domů, tak koště a ometám a ometám to bílý svinstvo. Jani, jseš dobrá, ale ještě určitě nevysazuj. Jak dlouho už zobeš? Je vás tady teď hodně nových, což je moooc dobře, ale nějak to nestačím sledovat. Jo, a příští sraz by teda mohl být v Californii, co říkáš Leontýnko a všichni ostatní:-)))

Konča

Souhlasím. Z Ameriky sem došel nekuřácký boom, tak by nám to jejich vláda mohla cálnout a pokud odmítne, tak se hlásím ke komukoli jako mitgepek (spoluzavazadlo). :-D Dnes už klidně v letadle vydržím 24 hodin. Když jsem kouřila, tak za 2,5 hodiny bez cíga bych vraždila a klidně i pilota kdyby kouřil. Ivčo tady žádný svinstvo není jupííí :-)

Jana M

j Ivčo! Zobu od 24.12.2011. Ale to byla čistě náhoda, že jsem včera zapoměla polknout tu druhou polovinu tabletky. Zjistila jsem to až ráno, jak jsem šla užít šampík. V žádném případě nemíním vysadit, uvědomuju si možnost návratu závislosti. Ale mám aspoň našetřeno na delší dobu užívání. A Californie? Co k tomu dodat? Dnes jsem se dívala na ČT 2 a zrovna tam byl pořad o Californii, ale o fauně na pobřeží a v moři. Tak jsem si vzpoměla na Leontýnku. Mějte se!!!!!!!!!!

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

78%
22%
Zatím hlasovalo 166 lidí
reklama https://www.lekarna.cz/boiron-oscillococcinum-1-g-granule-30-davek/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=Boiron_oscillo

Mohlo by vás zajímat

Alergie na chlad

Alergie na chlad propuká hlavně na podzim a v zimě, kdy se vlivem chladného počasí zvyšuje počet těch, které trápí nepříjemné kožní projevy při pobytu v chladném či mrazivém vzduchu nebo po přechodu z tepla do zimy či naopak. Nejčastěji se jedná o zarudnutí pokožky, kopřivku s úporným svěděním, popraskání kůže nebo otoky těch míst těla, která nejsou dostatečně chráněná oblečením.

Strupy v nose

Dobrý den, jsem nachlazený a mám rýmu. Udělaly se mi strupy v nose, kterých se nemůžu zbavit. Je to bolestivé a nevím si s tím už rady. Co bych na to mohl použít, abych se toho zbavil?

Otužování zlepší dětem imunitu

Že jsou vaše děti zase nemocné? Předejděte dalším nemocem dobrou prevencí, kterou je otužování.

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce