Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
irena

No teda Stenláku musím oponovat že centra jsou k ničemu , hulit neodnaučí , za penzíe jsou usměvaví ,nezáleží jím na člověku....DyŤ to není vůbec pravda , Já byla v olomouckým centru primář Loss to dělá ve svém volném čase , sice se neusmívá , asi to neumí ale , dokáže povzbudit , rozmluvit depky , sestřičky mi fandily jak puberťačky , ke každému týdnu mi blahopřáli , ten přístup byl úplně stejnej jak tady na ordinaci, cizí lidi a stáli za tebou. Mě pomohla taky nejvíc ordinace , tam to všechno začalo , jenže já potřebovala nad sebou konkrétní bič a pravidelnou kontrolu a to jsem měla tam . A fakt je ten , že když bylo nejhůř tak jsem si nezapálila ,proto , aby to primář nepoznal z měření . Jestli ty máš zkušenosti jiné , je mi líto , ale v Olmíku to funguje takto. Ivko tu polívku mám už za sebou , Miloš zhubl za týden 3 kg, já nic . Ale klidně to ber dohromady s psýliem to se nevylučuje . Držím palce pejskovi ,dyť je to takovej miláček.Jani ty si vedeš krásně , jen tak dál .Fridu a tobě pozdě ale přece velká gratulace ke 100!!!Ještě vítám Martina a musím končit ,už se mi tady tvoří fronty.

Miš

Ahoj ve spolek, dodatečná gratulace všem jubilantům. Vítám Martina a musím říct, že to co píše Stenli o poradnách je možná pravda, ale opět jsme u toho, že každý potřebuje něco jiného a veškerá podpora a cesta k nekouření je dobrá. Klidně si tam popovídej, buď pod dozorem, nech se změřit, zvážit .....a měj ze sebe radost, jak je to návštěvu od návštěvy lepší. Já , když jdu odtamtud, jsem vždy blažená..... a vzpomínám , jak jsem v parku před 1. návštěvou vyhulila cigáro (taky jsem měla CO2 pěkně vysoký) a když jsem vyšla ven z ordinace, hned jsem vyhulila další. Při 2. návštěvě jsem už nekouřila a po odchodu z ordinace jsem zoufale běžela místo cigára do bufetu a nasoukala 2 chlebíčky a zoufala , že nemohukouřit. No a teď mě fakt těší, že odcházím a..... nic , pohoda, žádný cígo, chlebíček, prostě normál. Takže já si nemyslím, že ordinace jsou zbytečné , pro někoho určitě ne a je to i osobnosti doktora, který tam sedí. Ten, co přestane kuřit bez CHampíku, také říká, že je to zbytečné, že to dá sám. Mmj. jsem tam viděla tak starou a nemocnou paní, (která asi těžko mohla chodit např. na diskuzi,) a pochybuji , že by její praktik měl dost času, aby si s ní povídal o příznacích abstinence apod., takže " tahání peněz z lidí, či strkání do kapes doktorů"- no , každý máme jiný názor. KAČENKO, jsem ráda, že jsi v poho. Pamatuji si, jak jsme ty začátky chtěli jem prospat a nic jiného. Já mám dnes 54 , myslím, že jsi jen o něco málo za mnou, ne? DENISI, seš dobrý, vím co je to mít starost o velmi nemocné rodiče a k tomu mít doma 2 puberťačky , náročnou práci...... taky bych měla sportovat a čistit si hlavu. Ale začnu.....Fridu mě bude inspirovat, že? IVČO myslím na tebe s pejskem. Mám ještě mladou fenku, ale tuším ,že to musí být velmi těžké. Dej vědět.

Tomáš M.

Hojte, já mám dneska (5*20)+5^2 dní bez :D Držte se a množte se a hezky pracujte. A jděte štěstí naproti! Je krásný nekouřit!

Tomáš M.

Ještě si dovolím jeden poznatek. Co jsem vysadil Champix, jsem mnohem klidnější. Už jsem ho asi přenášel zbytečně, ale co jsem ho teď před 6. dny vysadil, tak se cítím mnohem lépe. Po požití Ch jsem měl poslední dobou vždy jakoby flashback s minutovou chutí na cigaretu.

Konča

Tome M ke 125 voňavým dnů ti moc gratulujíííííííííííí. Jsi BORÉÉÉÉÉÉÉC!!!!

Ivča

Tomáši M, připojuju se ke gratulaci. Je super, že jseš už v naprostý pohodě. A všem vám moc děkuju za podporu. Dám vědět. Stále doufám, že to nebude to nejhorší, ikdyž to opravdu nevypadá hezky. Měli jsme už dávno jet.

Stenlák

Ahoj Ireno . Jasný chápu přesně o čem píšeš a stále si budu stát za tím co jsem vynesl . Hodně lidí se naštve to je jasný ale prostě odvykací centrum ani doktoři v něm člověka neodnaučí kouřit . To člověk musí sám . A doktoři těchto center prostě placení jsou . Já jsem naznačil trend a že existují výjimky ano to jistě jako v každé věci . PS já věřím že práce center je ku prospěchu věci . Ale to zda kouříme nebo nekouříme je na nás . Říká to dr.Králíková http://www.youtube.com/watch?v=gr-dfueaeas To hlavně musíte definitvně sami panáčkové .

Friduča

Ahojky, děkuji za gratulace denska 101 - jupíííí !!! Stenli, značku nevím,ale je to tahle ( koupila jsem mu jí já pod stromek a stála dva tisíce ) - údajně nejlepší na trhu...http://www.ecigareta-marion.cz/marion/eshop/12-1-E-cigarety-Vgo . Mají velkou prodejnu na Zličíně a tam si můžeš vybrat příchutě na které si jen vzpomeneš...Čokoláda, vanilka, mentol a dokonce náhražku za značku tedy Máčka LM apd... S nikotinem a bez... Jsem za to moc ráda, protože je v klidu, neí nervní a je opravdu v pohodě... Nahradil sice zase cigeretou, ale bez 400 jedovatejch toxickejch látek, takže jsem za to moc, moc vděčná !!! I kdyby jí měl do konce života, tak to beru, neb neí škodlivá...A bez ní by to na 100% nedal.. To už dneska vím... Jinak s tou poradnou nesouhlasím - jsou lékařky opravdu nasvém místě ( ale máš pravdu je jich jako šafrnu ) a ty zajímá jak se člověk cítí co prožívá a dává opravdu hodnotné rady jak se chovat a co dělat .. v konkrétních situacích apd...Jde o podporu a to, že doktor je člověk, který ví o čem mluví a rozumí tomu co mu povídáte... Za největší odbornici považuji doktorku Králíkovou, která mi nesmírně pomohla v tom urovnat si vše v hlavě a přehodnotit priority... Ta myšlenka člověka napadane, ne že ne ... Třeba všera na křtinách sem si ( v duchu nahlas to říct nemohu, protože tam je manžel, který by možná běžel do první trafiky :)))) ) : ,, no a teď by sme šli ven a dali si cígo..., pak sklenku vínka ,,. Ale hned si sama sobě oponuju a řeknu si co ?? Kdepak udělám tosamé a prostě bez cíga, prožitek bude stejný a nic se nezmění... Naopak, nic mě neomezuje a jsem ráda !!! Ba, jsem hrdá !!! Našla jsem stránky, kde se člověk může zaregistrovat a má takovou poradnu online... jukněte já to taky jdu koumat..http://www.exsmokers.eu/ Ivčo drž se.. naprosto tě chápu, my s tím naším diabetikem tyhle pocity prožíváme při každé komplikaci a zatím se vždy otřepal... ale vím, že se to pomalu blíží... Je to hrozný, ale v životě mazlíčků nastane zlom, kdy se musíme rozhodnout za ně a oni nám věří, takže jim ulevit je naše povinnost, by´t nás to bolí sebevíc... Je to ten nejhorší okamžik, nak terý jsem při pořizování hafáka vůbec nemyslela... Miško, zítra to probereme na obídku :))) Byla jsem cvičit dopoledne dneska a bylo tam narváno ! Všcihni si jako každý rok dali předsevzetí do nového roku :)))) Zítra se pokusím vstát a jít na osmou hodinu ... A na dvanáctou se na tebe těším a probereme co s tebou :) Ale důležité je nadšení.. musí tě to bavit...jinak je to na prd...Ale ve dvou ej to fajn !!! Chybí mi par´ták... Pokecalo se ( ale jen krátce ), pomůže ti při zvedání činek ( sama si naložíš jen co víš, že na 100% utáhenš a to je při dlouhodobém cvičení málo ). Donutí tě to vstát a jít, když víš, že tam čeká sapring... Ve dvou se hecujete, porovnáváte změny, motivujete ..Je to prostě fajn... TAkže inspirovat tě můžu a taky se mnou můžeš makat :) Vždycky se přimlouvám a když jsem tam, tak jsem ráda a baví mě to... všem gratuluju ! držte se a nekuřte stojí to za to !!!!

Kačenka

Jani M. není to náhodou tohle http://e.medicalnewsreporter.com ta amazonská brusinka je zřejmě acai - už jsem měla doma 10kg kýbl mraženého acai a celé rodině moooc chutnal http://www.acaimania.cz/

Stenlák

Ahoj Fridu . Tak to e cigaro je asi ok kdyz vydržel 14 dní . Hele tvého manžela jsem viděl a působil na mě velmi pozitivně a nelam nad ním stále hůl :) Uvidíš že nemožné není nic . Já sem toho důkazem byť s nahlodanou psychikou krz léky sekl jsem stím a kouřit už prostě nechci . Ale je pravda že to bolí já nemám stud jako že jsem měkota nepotřebuju nikoho ani lakovat . Kačenko tak ta rostlina vypadá lákavě myslím plody ! zasadím . Já se těším že letos konečně vysázím zahradu :) .

Ivča

Ahoj všichni. Tak fenka je po operaci, doktor říkal, že to nevypadá zhoubně, že to byl asi absces. Takže ji uspal, vyšmiknul, zašil, chuděrka spala do 10 do večera. Dal ji nějakou koňskou dávku. teď se bude jezdit na antibiotika. Ráno už sezobla piškot, tak snad bude dobrá. Kačenko, na čem roste acai. To jsou keře jako kanadská boruvka nebo jak je to velký. Docela bych to taky objednala. Fridu, pozdravuj manžela, je borec, že tě poslechl a dárek využívá. Jenom ten můj bude hulit a nic ho nepřesvědčí. Argumentuje tím, že vykouří 7 - 10 denně a že to přece není moc. Jenže pak se zase v létě rozhulí. K elektronický cigaretě ho asi nepřemluvím, protože kdysi v začátcích jsem si ji koupila tenkrát ještě za 3 tisíce a vůbec mě nepomohla. Je to asi 3 roky, co letěla do popelnice. Ale dnes to je už asi na jiné úrovni. A Fridu, zásilka došla. Děkuju.Začnu praktikovat hned po polívkový dietě. Už mě ta polívka leze i ušima. Ale za včerejšek 1,5 kg dole. Až shodím 5 kg, tak s tím končím. Všem krásný voňavý den.

irena

Ivčo , ty jsi zhubla po polívce a psyliu za jeden den 1,5 kg? To je snad zázrak S takovou to máš za týden hotovo. To je dobře,že to s pejskem tak dopadlo ,zase bude doma veselejc. Včera jsem byla u zubaře, strhl mi celý můstek , bolela mi celá půlka pusy ,ale zajímavé je že do té druhé půlky jsem rvala co se dalo a bolest mi nevadila . Připadnu si jak před 3 rokama . Všichni co se mnou začali brát šampík už dávno nehulili a já furt a teď všichni co přibrali už hubnou a já mám futr strašnej hlad. Asi je to nějakej blok v hlavě.Jenže jak ho odvalit. Jinak přeju všem kdo mají výročí i všem co nemají , důležitý je ,že nehulíme.

Lenka

Dobré dopoledne všem- tak já co jsem za minulý týden zhubla,jsem přes víkend zase nabrala... měli jsme krásný den.sobotu- dooslavu 65.narozenin mé máti spojenou s výletem v lese,povídáním,popitím a hlavně papáníčkem.Tak Ivče závidím polévku a možná zkusím/probíráme se sestrou v práci/- jak jsi jí vařila? podělíš se o recept-je to ten,co je na internetu? JHezký den Lenbka

Lenka

A Irenko-mám to taky.... vlčí hlad- hrůza-i když vím,jak vypadám-ale to půjde-zvládlo jsme nekouření,zvládnem i toto!!

Konča
1x

Ivčo blahopřeji ke skvělému úbytku na váze a jsem moc ráda, že bude pejsek v pořádku. U mne je setrvalý stav. Nekouřím, nehubnu. Tedy za poslední týden nehubnu, ale dost možná, že jsem něco zhubla a váha jenom blbě ukazuje, Rifle mi už začínají sjíždět což mně hodně těší :-)

Ivča

Lenko, mám recept z internetu, jen jsem si do ní přidala chili, protože miluju ostré a myslím, že to tukům dělá jen dobře. Holky mám to samý, stále hlad, proto jsem šla do té polívky, protože už jsem neviděla jinou možnost. Doufám, že se mě žaludek trošku smrskne. Ikdyž teda těch 10 litrů mám za ty dva dny pomalu v sobě, protože stále žeru. Ale tam píšou čím víc se jí s ní, tív víc jdou kila dolů. Asi proto ty kila jsou dole. Kolegyně má 2 litrové sklenice na celý den, já je sežeru jenom v práci a doma další sklenici. A pak se koukám na Prostřeno a jsem úplně vyřízená:-)). Dobrou chuť všem. Já si jdu lehnou místo oběda na kosmetiku.

irena

já jsem s tou polívkou dělala asi něco špatně ,žaludek se mi po ní určitě nestáhl. A rifle mi nepadaly už ani nepamatuju. Dnes mám program jak Ivča jdu si lehnout na kosmetiku, ale ne místo oběda ,až po něm . Tak zatím pa ...nekuřte.

Friduča

Ahojky, dneska 102 :) Stenli jsem skeptická, protože ho znám a vím jaký má přístup.. pohodář to sice je, ale to s tím bohužel nemá moc co dělat... Myslím, že dokud to s ním nesekne a nepřihodí se něco se zdravím ,tak to prostě nebude vnímat jako problém... Problém je v tom, že o tom spoustu let jen mluví = jasan přestaneme, no jom usíme s tím seknout.. ale až tohle,až tamto... A teprve, když jsem to já vzala vážně, pochopil, že to není jen tak, když jsemsekla večers krabičkou do koše a ráno jí vynadala... A tak furtdokola.. Je to inteligentní člověk, uvědomuje si škodlivost a tak dál.. Ale taky je to závislák a má tendence si to obhajovat... To, že drží je kvůli mě = ví že mi to vadí a snaží se... A s tou elektronickou mu to jde ( zatím ) celkem fajn... Jsem sama překvapená.. Možná i on... Ale pomáhá to = vytváří to páru, dodává nikotin a má zabavené ruce ( což je uněj největší problém - zvyk ). Takže já ho neodepisuju... Jsem staršně ráda za jeho 15 dní a i kdyby jí nikdy nezahodil, budu spokojená, protože mu ničím neškodí.. Jasan taky to stojí nějaké peníze ( podtstaně méně než cíga ), ale to vem čert... Ivčo, nemáš zač :) poctivě jsi vyhrála a v únoru bude další balení, tak soutěž a třeba budeš mít zase kliku a vyhraješ = ono je to docela drahé.. Jedna krabička cca 800 Kč. A výrobce garantuje vrácení peněz při neúspěchu, tak snad to je i dobré :):):) A taky budou zázračné krémy na omlazení :))) Jeden za dvaapllitru... No docela zajímavé ceny...:))) Dám vědět... Mažu s Míšou na obídek vyměňovat si zkušenosti a motivaci na cvíčo :)))) Dneska ráno jsem nevstala a půjdu tedy do plného fitka odpoledne :((((

Míla

Ahoj všichni, tak jsme si včera s manželem také zašli k praktickému lékaři, předepsal Champix v kombinaci s nějakým antidepresivem (něco na W, můj manžel měl v rodině těžké deprese a Champixu se sám o sobě bál). Dneska si to jdeme vyzvednout z lékárny a také začneme. Já mám z toho depky už teď, ale chceme s tím seknout. Mně se kouření už neskutečně hnusí a mám z toho strach, takže se s dovolením přidám do klubu a budu psát své pocity (až s tím úplně skončím). Závidím vám, že už je mnoho z vás tak daleko, na ty začátky se teda fakt vůbec netěším. Zatím ahoj.

Jana M

Ahoj Mílo! Tak buď srdečně vítána do klubu nekuřáků, spíše odvykačů. Já jsem začala taky teprve 24.12.Mám už za sebou startující balíček, začala jsem druhou dávku 2x denně 1mg, a teď jsem už druhý den vzala jenom jednu tabletu ráno, protože jsem nemohla dobře spát. Usla jsem tak na 4hoďky a pak bezesná noc až do rána.Taky vám může být po požití nevolno, mě tedy pořád je, ale ostatní doporučili hodně zapíjet a fakt to za chvílí ustoupí.Chvályhodné rozhodnutí a jen to nevzdat, ale jste na to dva a to se ve dvou lépe táhne. A piš a piš každou drobnost,.mě to pročítání strašně pomohlo k rozhodnutí jednou provždy s tímto nešvarem skončit. Ještě nemám vyhráno, ale teď už to za žádnou cenu nevzdám! Ivčo, nenapsala jsi, jak to dopadlo s Tvým pejskem? Jsem strašně napjatá, co se z toho vyvrbilo. Nebo už je po všem a nemáš sílu o tom ani psát? To by mi bylo velice líto a cítím s Tebou!!!!!!!!! Mějte se dobře a buďte v poho!!!

irena

..tak vám oběma držím palce a vítám vás mezi nás. Jani pesa je po operaci a je to OK.

Jana M

Ivčo, můj dotaz ne pejska byl zbytečný, přehlédla jsem Tvoji zprávu o stavu fenečky! Tak to je moc dobře a z toho se brzy vylíže. S tou dietou , hlavně rychlým hubnutím , to zase tak nepřeháněj, pak se obvykle dostaví jo-jo efekt a budeš začínat znovu. Já jsem na to taky naběhla, ale řeším to omezováním porcí jídla, nejím bílé pečivo jenom žitné nebo celozrnné a hodně piji. Ještě si musím koupit čaj Otylku, abych nepila jenom vodu, i když u nás je dobrá.Mám za týden dole 1,7kg. Mám nastrouhanou mrkev s jablkem, oslazenou medem, trochu ořechů a když mě popadne hlad, dám 2-3lžičky, zapiji a tak ten hlad trochu utiším, nebo křupu samotné ořechy nebo mandle. Snad jsem Tě trochu inspirovala. Měj se hezky!!!

Ládík

Ahojky. Chtěl bych všechny pozdravit. Jak dlouhodobé jisté nekuřáky, tak i nové perspektivní bojovníky. U mě vše při starém. Všední dny po čtyřech, víkendy po dvou. Přes jsem nemohl (trochu válení po nemocnicích), takže dodatečně všem , hezký a úspěšný tento rok a hlavně zdraví.

Konča

Ládíku moc tě zdravím a je fajn, že jsi se ozval :-) Vidím, že se držíš a to je obdivuhodné. Snad ti páni doktoři ulevili od zdrav. problémů. A co dcerka??? Už se jí to taky blíží že? Mílu tady mezi námi též vítám a držím palce.

Ládík

Jo blíží. Sice jsem dědek i normálně, ale ofiš až koncem března. Jsem dobrej. Škoda, že svátky nejsou celý rok. Manža si vzala volno a sváteční průměr jen 1,75 toho chcindlu. To jde ne ???

Konča

Tak to je opravdu od tebe machrovinka. Smekám klobouk. :-)

irena

...no jasně ,že to jde......taky zdravím s přáním hlavně toho zdraví.

Míla

Děkuji, všem zde gratuluji k abstinenci, jste fakt super… a je perfektní, že se navzájem tak držíte. Kéž bych tohle fórum objevila dříve, než jsem do toho zase po několika měsících abstinence spadla. O těchto stránkách řeknu i sestře, už je 5 dní na el.cigaretě a také si chce o tom popovídat. Já si strašně moc přeji, aby to tentokrát vyšlo, pomocí léků jsem to ještě nikdy nezkoušela. Vůbec ale nevím, jak to bude s mým denním režimem, dny se mi vždycky zdály hrozně krátké. O víkendu jsem ale zkoušela vydržet bez cigarety téměř celý den - stihla jsem navařit několik jídel a vygruntovat celý byt, takže jsem některé pokoje uklízela nadvakrát a večer jsem se začala neskutečně nudit, nemohla jsem přemýšlet ani si číst. Já vím, že si tohle musí každý vyřešit sám, berte to jen jako „Míla se potřebuje vypovídat“ :)))

Míla

Teda já si o tom se setrou povídám dost často, ale ona je někdy potřeba i podpora dalších lidí :)

Konča

Mílo, jsem stejného názoru. Tak už se těším, že budeš hodně písať a sestra taky :-) a neboj se odvykačky se šampíkem. Jste na to doma dva, tak vám to půjde dobře uvidíš. Tak si zatím pokuřujte neb za nějakou dobu vám cíga přestanou chutnat :-)

Miš

Ahoj Mílo, vítám tě a gratuluji k rozhodnutí. Ono jen to rozhodnutí je samo o sobě těžké, pak už to poběží samo, uvidíš. Piš, jak budeš mít potřebu a čti klidně od začátku, mě to hodně pomáhalo. Držím palce.

Ivča

Za prvné zdravím Ládíka, jsem ráda, že ses ozval po několikáté urgenci,ale ozval. Taky přeju hodně zdraví v letošním roce. A 1,75, to je fakt super. Chtělo by to nad tebou bič:-)) Za druhé zdravím a vítám Mílu s manželem. Mílo neboj, když jsi to vydržela i třeba jeden den bez prášků, tak s champixem ti to půjde samo a myslím, že ani manžel antidepresiva potřebovat nebude. Je to fakt zázrak na Nobelovku. Jani M, díky za inspiraci, až dojím tu šílenou dávku tukožroutské polívky, tak určitě budu muset přejít na podobné stravování, aby to nebylo hned nahoře. Mám tady lidi, tak musím makat. Mějte se.

Skoky

Tak ja jedu cca 45 den bez cigaret (teda s dvema selhanima na Silvestra) . Ale jinak pohoda - Champix si davam tak jednou za 3-4 dny podle potreby, protoze uz v podstate nemam chut na cigaretu...spis je to nejaka narazova krizicka. Ale je to uz velka pohoda proti zacatku. Co se tyce kg, tak manzelka me potesila kdyz rikala ze sice par kg asi jsem pribral, ale porad vypadam lepe nez cca pred rokem :-D. Toz nevidim to tak tragicky. Citim se o 100% lepe hlavne celkove zdravotne. Je to proste parada mit tu svobodu a nebyt ten otrok smradlave cigarety.

Konča

Skoky blahopřeji a držím pěsti, aby ti to stále takhle pěkně bezproblémově ubíhalo :-)

Kačenka

Ta Acai roste pouze v amazónském pralese . Dívala jsem se na den D - kde o tomto ovoci mluvili jako o jídlu nové generace. Několikanásobně více prospěšných látek než jakékoli jiné ovoce a prý s ní léčí i rakovinu. Taky je prý skvělá na hubnutí atd. Já jsem byla tak zvědavá , že jsem si ji objednla mraženou 10 kg ( jinak se k nám nedodávala , teď už je prý i v prášku) a přivezli mi to borci až z Brna domů :-). Obsahuje guaranu a strašně hodně vlákniny a doma sme to snědli docela rychle ( jako zmrzku a nebo koktejl s mlíkem) . Pochybuju , že se to dá u nás pěstovat - je to strom něco jako banánovník atd.. Já jen , že jsem ty tabletky na hubnutí taky nevyguglila a pak jsem si vzpoměla, že na mě něco na hubnutí vyskočilo z odkazu stránek acai. Když už nic, doporučuji přečíst něco o tomto ovoci na jejich stránkách - na západě je to prý velký hit - u nás to není tak známé , ale věřím, že jednou bude.

Kačenka

Napište pak jak fungují ty tobolky na hubnutí jo? jestli se mám nechat zlákat. Já teď beru spalovač před cvičením a nemám při něm žádné chutě. jen se co 3 hodinky najím a mezi tím nic..žádné čokošky, čipsy atd.. Tu tukožroutskou bych si s chutí dala -ale bojím se, abych pak ..... no jak to napsat slušně ( nepšoukala:-) ) předcvičuji skoro každý den a bylo by to fópa jako blázen. Jinak já dnes ráno nevzala tabletku a dopoledne už jsem měla roupy . Normálně jsem si představovala jak kouřím a popíjím kafíčko a už jsem byla nalomená si jako dát 2_3 kousky a pak jako pokračovat. Nakonec zbytek zdravého rozumu tyhle představy po 20 minutách utnul a já si vzala CHmp a už je to zase uplně Ok. Takže jako děsím se dne kdy budu muset těmhle hlasům odolávat sama. Za mě teda asi tak- budu na plné dávce 6 měsíců protože vidím jaká jsem sr...ka.

Leontynka

Ahoj vsichni, moje sestra me privedla na tuto stranku, ja prestala kourit od 1.ledna a to jsem kourila 20 let. No bez niceho bych to nedokazala, objednala jsem si el. cigaretu, je to od Vapor 4 life, cisty nikotin, prvnich par dni jsem s tim mela trochu problemy, jelikoz to nenahradi cigarety, ale je to jakasi berlicka a pomoc, jinak bych to nedokazala. Planuji seknout i s tou el. cigaretou, ale az po par mesicich, nebudu to lamat pres koleno. Abstaky nemam, ale porad se mi styska po cigarete, hlavne vecer, kdyz sedim u pocitace a dam si vinko. Ja byla takovy ten narazovy kurak, vydrzela jsem nekourit treba 8 hodin, ale pak jich vykourila treba 5 najednou. Drzim vsem palce!!!!!

Ivča

Zdravím všechny, vítám Leontynku,. Pokud budeš chtít seknout i s el. cigaretou, tak champix je pomoc č. 1 a jde to snadno, alespoň většině z nás. Je jasný, že někdo má větší problémy, někdo menší, někdo žádný. Jinak děvčata v pondělí ráno na váze 85 kg, dnes 82,3. Břicho je fuč, žaludek v pohodě, snižují se i dávky polívky, protože už si žaludek zvyknul a nehladoví. Kačenko, z pšouků vůbec neměj strach, neděje se nic. Naopak měla jsem tyto problémy po normální jídle, maso ap, teď vůbec . Jsem max. spokojená a budu se snažit to dotáhnout až do 7. dne, protože výsledk y jsou dost dobrý a cítím se skvěle. Nekuřte a všem krásný den. Kačeno kolik stálo těch 5 kg toho zázraku?

irena

Ivčo a ty nejíš nic jiného než tu tukožroutskou a psýlium?

Ivča

Irenko, jedu přesně dle instrukcí co jsem si vyjela na netu. První den jen ovoce, druhý den jen zeleninu, dnes ovoce i zeleninu. Piju čaj, kafe, vodu. A tu polívku samozřejme stále, kdykoli. Prní den byla spotřeba velká, byl stále hlad, druhý den už to bylo lepší a dnes už jsem v pohodě. Pocit hladu už není. Jo a včera byla povolená jedna brambora s máslem k večeři. Tak dobrou bramboru jsem vživotě nejedla:-)))

Mía

Taktéž vítám Leontýnku :), je to moje sestra. Na el.c.je déle, než jsem si myslela, tak sorry. Dneska jsem si vzala první tabletku Champixu, nevolnost vůbec nepociťuji, ale možná, že se to ještě dostaví. Leontýnka si málokdy bere nějaké prášky, proto si nejsem jistá, zda by kdy vzala „malého pomocníka CH“. No uvidíme, jak se bude všechno vyvíjet. Všem držím pěsti a přeji pevnou vůli.

Míla

ten příspěvek je od mne,vypadlo mi písmenko

Friduča

Ahojky, všem gratuluju ka dalšímu dníi bez a vítám nováčky - jedno z nejlepších rozhodnutí ve vašem životě ! Držím palečky a jde to !! Člověk musí chtít a rozhodnout se.. pak už se to nabaluje a jedete... :) Už to tu bylo napsáno několikrát - komu je pio CHM zle - přepůlit a půlku ráno, půlku dopo, půlku v poledne a půku na večír. Tady pozor, já musela zobat nejdéle v pět večer, jinak sem nemohla spát a to sem byla tedy na nervy :( I když nespavost je jeden s abstinenčních příznaků i bez CHMP... A pořádně se najíst, než CHMP zobneme - hodně lidem je špatně, když ho zobe na lačno... Včera jsme se s Miš shodly jak bysme jen při obědě už měli vyhulenejch cigeret. viď ? A člověk najednou zjistí, že to jde i bez toho ...Jasně není to snadné, ale časem to jde celkem v pohodě... Zjistíš, že okmažiky jsoou furt stejné a cigereta je nezmění... Ano, pokud člověk furt po cigeretě pláče ( jako po hračce, kterou odebereme děcku ), pak se trápíme a né málo... Ale musíme si to přehodit v hlavě a na život bez cigerety si dívat pozitivně ...Cigereta nám opravdu nic nedává.. Ano, chybí nám v určitých okamřicích - trelaxu, stresu apd. Všimně te si,že většinou při nic - nedělání... Ale kdyby jsme nikdy nekouřili, tak nám to nepřijde.. Nekuřák prožívá stejné chvilky - po sexu, u kávy, na dovolené, po jídle apd... Ale nechybí mu nic ! je to prosté chybí nám droga a my se musíme naučit, že jí nepotřebujeme - ani v té ruce :))) je to tolik hezkých okamžiků, které si chybně spojujeme s kouřením... :( A to já už nikdy nechci ! TAkže bojujme a nevzdávejme to :)

Denis

Nedá mi to, když tady čtu místy až morbidní návody na diety a zaručené tipy na hubnutí.Nejsem žádný velký odborník a prosím Kačenku, aby mě kdyžtak vyvedla z omylu, ale pokud jsem dobře sledoval pořad "Jste to co jíte" tak tam doktorka Kateřina téměř ve 100% případů ordinovala hlavně změnu jídelníčku a pohyb. Drastické diety typu dneska smím jen tohle a zítra zase jenom tohle, pokud si dobře pamatuji nedoporučovala. Já se o to zajímám okrajově pokud jde o spotřebu kalorií, doplnění energie a pitného režimu při velkém výdeji, ale jeden příklad blízké známé.Nekouří 6 let nabrala cca 10 kg, ale jednoho dne udělala tlustou čáru, naprosto překopala jídelníček, začala cvičit a výsledky jsou nepřehlédnutelné. Chci jen říct, že já bych ke všem těm zaručeným dietám, které kolují na netu nebo v oduševnělých dámských časopisech přistupoval opravdu s rezervou. Nebo když tu někdo píše, že dal 800 kč za tablety na hubnutí, to je cca cena čtvrtletní permice do fitnesu kam chodím. Berte to prosím pouze jako můj názor na věc(hubnutí), se kterou nemám osobně žádnou zkušenost. Jinak nekouřím, beru půlku ráno někdy i večer a cítím se momentálně velmi dobře. Hezký den všem

Konča

I já zde vítám Leontýnku a hned jí posílám blahopřání k 11 dnům pouze na elektronické cigaretě. Též jsem měla. Dokonce 2 druhy, ale nějak mne ani jedna ani druhá neoslovila. Po pár dnech jsem opět skončila na klasických cigaretách. Takže jsi šikulka a pokračuj. Mílo nevolno bývá až při těch modrých tabletkách. Ty bílé jsou slabé. Zatím si klidně pokuřuj, jak najedeš na ty modré, tak ti cígo přestane chutnat. Dnes jsem byla u dvou zubařek na kontrole. Obě mne chválily že jsem dokázala s kouřením seknout a prý je to na stavu mé ústní dutiny poznat. Para zubařka málem pěla Ódu na radost. Ovšem taky jsem se tam té stomchiře nachechtala. Barák sousedí přes dvůr s magistrátem. Kouknu z okna a u magistrátu stojí 5 žen a kouří. Hodila jsem řeč se sestřičkou, jestli ty kuřačky patří k magistrátu. Prý patří a jsou tam celý dny a nic nedělají. Tak jsem vytáhla mobil a holky jsem si vyfotila. Po více jak hodině jsem ze stomchiry odcházela a kouknu z okna a zase tam byly 4 kuřačky, tož jsem opět nelenila a zase jsem je vyfotila. Dle barvy kabátu jedna kuřačka je na obou fotkách. To se nám ty úřednice v pracovní době víc překouří, jak přepracují. Ivčo moc gratuluji k super úbytku. Mě zas včera nakrknul muž. Ví, že se pokouším zhubnout, takže kór moc navařeno doma není. Včera večer si otevřel ferdu a začal něco v kuchyni klohnit. Do obýváku se táhla děsná vůně. Vydržela jsem nenalít si ferneta, vydržela jsem i tu libou vůni, ale když přede mne položil talíř toho co uvařil se slovy "tohle musíš ochutnat žádné maso v tom není" tak jsem měla 100 chutí mu ten talíř hodit na hlavu, ale nehodila. Ochutnala jsem a bylo to moc dobré, ale musela jsem si to nakonec odtrhnout od huby. V mrazáku našel hranolky a zeleninu do polévky. Vše hodil s vajíčkem na crisp do mikrovlnky, ochutil a výsledek výborný, ovšem pro nás obézní naprosto nevhodné.

Marja

Ahojte,ahojte.Mnoho osobního štěstí v Novém roce, zdravíčko a samé nekuřácké dny vám všem přeji. Dlouho, předlouho jsem vás ani nečetla,ani nic o cigaretách. Teď jsem přečetla jen poslední stránku a jsou tady staří známí i plno nových. U mě nic nového, stále kouřím a stále hledám vhodnou cestu pro mě. Diskutujeme o tom s doktorkou z cévního, je strašná,ale kupodivu má uši pro kuřáky, protože má doma kuřáka. Pochvaluje si, že teď začal s elektronickou cigaretou a je to prý dobré. U mě jsme se shodly, že potřebuji bič nad sebou a proto jsme vyhledaly nejbližší protikuřáckou poradnu u nás. Zítra objednám a uvidím, jaký bude jejich přístup a co mi doporučí jako berličku.Já to nevzdala,ale potřebuji pomoc jiných. Když to dokázal od Friduš manžel, tak to je už něco.Tleskám.I vám všem.Občas tady zase nakouknu.Jste skvělí. Končo, tvůj novoroční email je stále ve velké oblibě u Ondráška. Moc se mu to líbí. Mějte se krásně a nezačněte už nikdy ani s jednou cigaretou, je to těžké přestat.

Konča

Marjo ahóóój ty naše ztracená ovečko :-)Co to čtu??? Skvělé a paní doktor je suprová, že to s tebou probírá. Tož zítra se těším, že nám tu písneš termín. Moc ti budu držet pěsti. Nikdy není pozdě přestat. První dny budou u tebe stejně průserový jako u mě, ale když budeš mít nad sebou kontrolory, tak to zvládneš uvidíš:-)

Friduča

Marjo - hurááá konečně jsi se ozvala !!! Manže nekouří 16 dní, takže to zase není žádná sláva, už jsem zažila 3 měsíce... Když jsme přestávali poprvé :) Až to bude půl roku budu slavit :) ))) Ale i tak je to pochopitleně obrovskej úspěch... A víš, že tobě by ta el. cigereta taky možná pomohla.. Jsi na tom velice podobně jako on... A není to tak drahé.. vím, že je to stále berlička,ale lepší než ty jedy :( Co ??? Úplně jsem taky zapoměla na Ládíka... jsem ráda, že se ozval... JInak ho moc nechvalte - má velké trápení...kouřit tři kousky je mizerné trípení.. člověk žije od cigerety k cigeretě.. lepší je nekouřit.. člověk ví, že nechce, nebo někteří nesmí.... Ládíku sekni s tím zase.. dej si mezník dva roky a vydrž to :))) Co ??? Denis - naprosto s tebou souhlasím ! Existuje všeobecná rovnice výdej = příjem a tyto dvě věci mají být zhruba vyvážené... Už jsem psala, že tyhle radikální diety moc neberu = z dlouhodobého hlediska nejsou efektivní...člověk si prakticky vše odpírá, trápí se a dřív nebo později stejně selže, protože neustále u všeho slintá a nemůže si dát... Jasně dá se to vydržet ,ale né dlouhodobě..Úprava jídelníčku = změna životního stylu je nejefektivnější a hlavně se dá opravdu naučit a zvyknout si ...U nás už nějakou dobu nenjadete bílé pečivo, ale v hospodě si ho občas dám...Nekupuju domu chipsy, ale oříšky ( přírodní ), když je chuť je to lepší varianta... apd... vynechat hranolky, tlusté apd... Ale i tak si člověk pochutná... Cvičit nestačí - pohyb je fajn, ale úprava jídelníčku je 70%... není to snadné, chce to sebezapření a absolutně neodsuzuju pomůcky - jako spalovače tuků, čaje apd... to není nic proti ničemu... Denis - neboj oni a ni tyto preparáty nejsou zázraky... vždy je doporučeno jak se stravovat apd... Bez toho to nejde.. Kdyby to bylo tak snadné, ani tu o tom nepíšeme.... Všem co nekouříte a ještě se snažíte hubnout držím palec.. vím, že to není snadné = pro někoho nao, pro jiného je to kompletní změna a hodně sebezapření a každý to nedá... Nebo ne na poprvé... Taky chodím cviči,ale zatím můžu a i tak mě to stojí spoustu přemáhání... Když jsem pře 4 royk začínala, tak jsem se styděla ve fitku cokoliv udělat.. dneska s tím nemám problém... a chodím sama... donutit se je někdy těžké a to mě fitko hodně baví... Takže chápu, když to není někoho šálek a nutí se, že to není snadné.. především to stejně dlouho nevydrží... Sportm nebo pohyb, který si vybereme nás musí bavit a musíme ho dělat rádi... Jinak u toho stejně dlouho nevydržíme... No nic, mažu mám ještě hodně práce až do půlnoci... Tak se držte a bojujte !!!

Leontynka

Vsechny zdravim, gratuluji Mile, moji sestre, ze se do toho dala a take prestava, to budou mit nasi radost :) A jeste k te el. cigarete, ne vsechny jsou stejny, a hlavne maji silenou skalu ruznych chuti a obsah nikotinu, mne nejvice vyhovuje 24 mg nikotinu a cigareta s tim malym tlacitkem, kde si to sama regulujes. Preji Vam vsem krasny den.

Konča

Leontýnko, vím, že nejsou stejný, ale já je koupila před léty, když elektronická cigareta začínala, a to fakt nestálo za nic ,a proto jsem se záhy vrátila k cigaretám. Fandím každému, kdo vymění klasické cígo za jakoukoli náhražku. Jestli bude nadosmrti žvýkat Nicorette nebo lepit nikotinovou náplast nebo tahat el. cigáro. Vše je lepší jak klasické cígo. Fridu děkuji za tvou účast. Denisi, mám dotaz - tví rodiče mají permošku do fitka???????

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

82%
18%
Zatím hlasovalo 100 lidí

Mohlo by vás zajímat

Slaný roztok do konvičky

Dobrý den, jaký slaný roztok se prosím používá do konvičky na výplach nosu? Kupuje se nebo ho můžu vytvořit doma? Děkuji za odpověď

Ustupující dásně: Co je způsobuje a jak jim předcházet?

Zdravé dásně mají většinou růžovou barvu a těsně přiléhají k zubům. Dáseň pokrývá zuby od čelistní kosti až po viditelnou korunku zubu a tvoří ochrannou bariéru, která zabraňuje pronikání zánětlivých bakterií ke kořenům zubů a do čelisti. Zároveň zajišťuje pevné ukotvení zubů. Pokud se však začnou v ústech hromadit bakterie, může to vést k onemocnění dásní a jejich ustupování.

Chronický stres aneb různé lidi stresují různé věci

Dneska snad už nikoho nepřekvapí souvislost mezi stavem psychiky a tělesna, neboli psychosomatika. I proto Světová federace pro duševní zdraví iniciovala v roce 1992 oslavu duševního zdraví, která připadla na 10. října. Cílem bylo a je poukázat na duševní poruchy, které mají negativní vliv na kvalitu života stále větší části populace. Jednou z prokazatelných příčin těchto nemocí je chronický stres. Tedy ten, který probíhá dlouhodobě.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce