Kačenko, v pohodě.. Jinak ano, všeobecně paltí, že se lidé vymlouvají... A to neplatí jen o jídle, ppohybu, kouření.. Jsme tvoři líní a hledáme si proč to nejde :) Protože , když člověk chce něco změnit je to prostě makačka, není to nic snadného... A paltí zde jako u všeho jiného - musí se chtít...
Jinak já jsem zobala CHMP opravdu jen krátkou dobu ( mám vyzobanou půlku balení ) a mám dneska 105 dní.., ale je to můj 4 pokus, takže jsem opravdu pevně rozhodnutá a brala jsem CHMP pokaždé... Přesně vím co ano a co ne, co na mě platí, kdy jsem selhala a proč ... Ono totiž to není o vůli = to je mylsná informace... Vůle znamená nekouřit zu nějakého důvodu a táhnout to a přitom chtít kouřit... Zaměňuje se za ROZHONUTÍ, protože je to je skutečně nejdůležitější k tomu, aby člověk neselhal... Jako příklad je tu Ládík - vydržel rok, pokud se nepletu ? řekl si, že to dá a taky to dodržel, ale jakmile to klaplo, začal... Nekouří moc - 3 za den, ale o to je to pro něj větší trápení, protože člověk žije od cigerety k cigeretě... Ví, že ze zdravotních důvodů musí, ale kdyby mohl, tak by zase kouřil... To je ten rozdíl... Vydrží, rafne se a táhne to vůlí...
Důležitá je opravdu změna v hlavě, to je proces, kterému říkám přehodit výhybku. Změnit myšlenky a vsugerovávat si je, až je člověk opravdu pochopí a bere je za své...
Při pohledu na jiného kuřáka ( já bych si dala, ale nedám, dala sem se na boj vydržím ) - změna : Dala bych si taky, ale nechci ! K čemu by mi to bylo ? Nechci kouřit a nic mi to nedává, on má to cígo navíc, já ho nepotřebuju...Dobrovolně jsem se ho vzdala...
Po jídle si všichni okolo zapálí ( jé, já bych si taky dala, ale nemůžu, nekouřím ) změna : Fuj, smrdí mi tady, jídlo bylo dobré, káva je taky faj a cígo k tomu nepotřebuju...
Prostě - změna pohledu na svou abstinenci. Spousta lidí ( i já se mto tak měla ) se na to dívá tak, že odložil hračku, tkerou má rád, protože je závadná, ale tak rád by jí měl.. tak ho to bavilo, tak mu to chutnalo... A to je špatně... neustále se nám stýská a chybí nám to... Změna je ta, že se na abstinenci díváme jako na dobrovolné odložení hraček, které jsme odložili, protože jsme na ně už velcí a prostě nás nebaví....
Nyní naastává čas nový - voňavý dech, lepší zdraví, krásné okamžiky, které budou úplně stejně jako dřív, jen se je člověk musí naučit ( a chtít ) žít bez toho jedu, který ty okamžiky prostě nemění... Nekuřák je schopen je prožívat úplně stejně úžasně, jako kuřák s cigeretou - tedy jsou stejné, jen kuřák má navíc tu jedovatou cigeretu...Je v tom životě navíc.. Nic nám nedává, jen nám bere...
KAčenko, každý to má jinak.. Moje máme nekouří 8 let a říká, že chuť měla cca 3 roky...Je to pouhá nával ( jak sjem psala o odstavec dříve, já ho měla třeba včera u kamrádky ) a dá se naprosto v klidu ustát.. .Ale zase člověk musí opravdu chtít.. Jinak se z 3 vteřin návalu stane 5h trápení, kdy člověk nemyslí na nic jiného a to je fakt děs !
Každý jsem jiný, bojujem trochu jinak a někdo trpí více, jiný méně... Někdo krátce, jiný déle... je to boj, kdyby nebyla nejsou takové preparáty... Já sem kouřila víc jak krabičku za den... V hospodě ani nepočítat... Ale prostě se k tomu vracet nechci a nebudu ... A foufám, že co říkám splním, protože je to mé velké přání... Nechci kouřit, nechci se dobrovolně trávit, utrácet peníze, smrdět jak kanál. při hovortu dýchat na oloí smrad... Prostě nechci kouřit !
Jinak pokud tohle cítíš, pak zobej co nejdéle... Ono to má svůj důvod - minimum 3 měsíce doporučeno 6-12 měsíců... Člověk zahodí zvyky, už tolik nečeká a netrápí se v situacích kdy kouřil a teď nemůže... Prostě se zajedou nové koleje a roziko je menší, což nezanmená, že není... Podívej an mě a mé rozhodnutí a byla jsem schopna selhat po 5, 7 a 11 měsících...Takže opatrnost je na místě do konce života... Nikdy z toho nebudeme úplně venku.. Nevypaltí si říkat dám si jendu, jsem z toho venku.. Protože venku z toho nejsem stejně jako alkoholici, či feťáci.. Jen abstinujeme a nesmíme povolit... Je to boj !!!
Kačenko, nevím jestli jsi četal knihu od doktoryk Králíkové, Ja kpřestat kouřit ? Na netu jí koupíš.. asi ti nepoví nic nového, ale čte se to úžasně a je to opravdu odbornice a především odnaučená kuřačka, takže ví o čem hovoří... Osobně mi tohle přehození výhybky velice usnadnila a pomohla mi v tom... je mou motivací a byla berličkou a především mi pomohla pochopit...
Přidat nový komentář