Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Denis

Nemají a nikdy neměli, celý život kouřili i proto možná dopadli tak jak dopadli - viz můj příspěvěk na str 366. Bylo to myšleno jako cenové srovnání. Co si kdo za tu částku koupí,toť svobodné rozhodnutí každého z nás.

Konča

Dík za info. Jasně, že sport je nejlepší, ale začni sportovat, když poslední tělocvik byl před 30 až 40 lety na střední škole

Sylva

všechny mooooc zdravím, nekuřáky a i kuřáky, kteří se pořád rozhodují. Mám nějak moc málo času, takže jenom pozdrav - nekouřím a je to fajn. Ch. je opravdu bezvadnej, před rokem bych tomu nevěřila. Tak se vy, kteří ještě přemýšlíte, rozhodněte pozitivně, nejhorší je prních pár měsíců a mít v zásobě Ch., co kdyby náhodou na vás vykouklo pokušení. papapapa

Míla

Jo aha Končo, s tou nevolností to bylo nedorozumění, já jsem to původně pochopila tak, že se člověku dělá špatně po tabletkách na modrém platu. Tak to jsem se zaradovala předčasně :) Takže, všichni se držte, moc vám gratuluju. Já se ještě nemůžu pochlubit dnem bez cigi, ale snad už brzo :). Leontynko, zítra na skypu, ju?

Ivča

Zdravím všechny a s Denisem a Fridu taky souhlasím, co se zázračných diet týká. Tukožroutská polívka není žádná novinka, už to existuje mraky let, jinak přesně vím, co mě čeká potom. Další rozumný jídelníček. A k tomu příjem=výdej, to je hodně složitý, protože v době, kdy jsem cvičila fitbox, nevím, jestli někdo z vás to zná, ale je to 60 minut neskutečný makačky a výdej se rovnal možnosti sníst např. 1/2 rohlíku. Takže je to fakt těžký. Já jsem potřebovala radikální řešení na ztažení žaludku, byla jsem strašně rozežraná a pohyb mě způsoboval ještě větší hlad. Zatím mám 3,5 kg dole, cítím se skvěle, mám energie na rozdávání, ale na víkend už chci přejít pomalu na normální stravu. Končo díky za gratulaci. Já vařila jednou tento týden a jsou to šílený muka. Zítra už můžu vařený maso, tak hurá. Uvařím rajskou a já si dám jenom to maso. Už se těšííím. Mílo držím palce, nebude to tak hrozný, uvidíš. Všem pěkný den, já jdu zas makat.

Konča

Blahopřeji Ivčo. Já mám stejný výsledek, ale mně to trvalo shodit celý měsíc.

irena

Ivčo my když tu dietu drželi a přišlo na řadu vařený maso tak jsme si koupili drůbeží tlačenku,že je to určitě dietní vařený maso a sežrali ji napůl celou....jo škoda že neexistuje šamix na hubnutí. A stejně nejlíp se má Friduč , že tam potkala Mišku, tak budete spolu chodit cvičit?

Jana M

Dnes je to právě 10dní bez!!!!!!!! Třikrát hurá, hurá, hurá! A s jedním šampíkem denně.

Konča

10x HURÁ, HURÁ, HURÁ, HURÁ, HURÁ, HURÁ, HURÁ, HURÁ, HURÁ A HURÁ!!! Jani jsi jednička!!!!!

Míla

Jej, SUPER Jani M, moc ti to přeju :) Já mám v průměru 3 - 5 cig. denně, ale jsem na 2.dnu Ch. Já se na svůj den D těším a zároveň bojím, ale už chci mít to nejhorší za sebou. Všem pevné nervy a další úspěšný den !!!!!!!

Denis

Vážené dámy, ještě poslední příspěvěk na téma hubnutí a zdravý životní styl a pak už definitivně zmlknu.Pokud má někdo představu, že se v určitém věku již jaksi nehodí aby chodil cvičit mezi mladší do fitnesu, tak je to hluboký omyl a předsudek. Teď např. je tam narváno střední a starší generací, ale jsou to bohužel vesměs ti novoroční, kteří vydrží tak 1-2 měsíce. Ale chci říct něco jiného.Dnes jsem v autě poslouchal v rádiu hodinový rozhovor s Davidem Hufem(mistr světa v aerobiku a uznávaný poradce na cvičení a výživu) Jen pár postřehů. Současný trend vrací cvičení a celkově styl života ke kořenům - nejlepší tělocvičnou je příroda - chůze, běh, kolo, plavání. (Kdo je naprostý začátečník neexistuje nic lepšího než chůze s holemi) Ale hlavně je důležité, abychom my sami byli se sebou spokojeni, že žijeme zdravě, že děláme něco pro své tělo a mysl a jestli vážím50, 60 nebo 80 kg není v danou chvíli podstatné. To je opravdu všechno na tohle téma a ještě jednou se omlouvám. Howgh

irena

...no teda Denisi , tys to krásně napsal.....Mojí tchyni se před lety podařila horko -těžko shodit z 90 na 75kg.Říkala , že vyvstalo plno zdravotních problémů ,nebylo jí dobře , vůbec se necítila . Vrátila se na svých 90 a tvrdí , že je to váha pro ni ideální . O hubnutí už nechce ani slyšet , cítí se dobře ve svém 90.ti kilovém těle.( ale já nee) Janí , seš bomba , blahopřeju ke krásnému výročí !!!!!

Lenka

Ahoj,všem začátečníkům i pokročilým držím palce a blahopřeji,Ivčo-blahopřeji k úbytku/váhově jsem Ti blízká/- včera jsem uvařila polévku-ale jím jí jen jako doplněk stravy a odlehčení...odpoledne nám přinesla loučící se kolegyně chlebíčky....to je k nevydržení..Ale měla jsem potřebu sportu-tak jsem dnes se sousedkou vyrazila na kruhový trénink...teď jsem se vrátila,naprosto nadšená-ale jen sedím....a přemýšlím,že bych se měla jít osprchovat...Tak ůjdu touto cestou-v neděli Zumba...zjistila,jsem ,ač jsem středního věku a více střední váhy-že pohyb potřebuju... Sportu a nekouření zdar

Ivča

Jano M, gratuluju k 10 dnům nekouření. Krásný pocit, viď? Teď už ti to bude jenom přibývat a radost bude čím dál větší. Konči, Lenko, děkuju za gratulaci. Ono není moc k čemu. S tou polívkou to jde samo, jenom se k tomu odhodlat. Irenko, tlačenka, dobrý:-)). Jsem vyprskla smíchy. Už mě není divný, žes nezhubla. Já dnes přemýšlela, když tam napsali 3 banány,jestli si můžu dát taky jiný ovoce. Nakonec jsem zbodla půlku ananasu. Polívka dochází, zítra ji dojím a tím pádem končím. Kolegyně si dala 3 dny oraz a vaří nanovo. To už bych asi nezvládla. Už se těším na sobotu, k večeři umíchám tataráka, já ho můžu i bez topinek. Lenko, co to je kruhový trenink? jsem asi úplně pitomá, ale netuším. Že byste běhaly dokola? Já už se těším, až umrzne a budu moct zase vyrazit do lesa. S holema, občas si jdu zaběhat, ale v těch sračkách to teď vůbec nešlo, tak aspoň šlapu doma na šlapadle. Taky mám ráda pohyb. Všem pěkný večer.

Friduča

Dobrý večer, terpve teď jsem se dostala k PC... Denisi máš naprostou pravdu, ale naprosto chápu, když člověk ,tkerý nikdy do fitka nechodil tam ve středních letech prostě nejde... je to pochopitelně škoda, ale když totak cítí, nedá se nic dělat... ve ditku kam chodím je tak 5 žen ve středním věku - dvě chodí s trenérem a tři solo... Ráda s nima prohodím pár slov a fandím jim... Ale pokud si myslíš, že tady jsou holky pecky, tak se pleteš.. Hůlky mají skoro všechny a Konča dokonce ( dokud po zdravotní stránce mohla ) skákala na trampolíně... Ono taky pokud už člověku není dvacet, třicet, nebo i čtyřicet nejde vše tak jako dřív.. a fitko třeba není to pravé ořechové.. volné aktivity venku myslím dělá většina z nich...Jinak Hufa jsem taky poslouchala ČR poslouchám celý den... KAždý si prostě musí najít to co mu vyhovuje a dobrý je každý pohyb, který nás baví... Irčo, Mišku bolej záda, ale pokud se rozhodne kdykoli se ke mě může přidat... Bude asi trochu oříšek poladit vhodné termíny - obě neradi vstáváme !!! Ale já momentálně můžu jen ráno a někdy dopoledne - nemám to pravidelně.. Odpoledne se tam nedostanu vůbec... :( Jinak Mirek nekouří tři dny kamarádi !!!! Držte mu palec... Moc se netváří... vychvalovala jsem ho až do nebe.. děkovala mu kamarádovi milovanému, až se styděl :)))) A ať toho nechám, že jsem trubka, jak sem si toho mohla všimnout a ták :)))) TAk uvidíme... Držte se nekuřte - jste dobří !! A gratuluji ke kilčům dole... Denska trenink za sebeou a zítra ráno znovu :)) A příští týden od čtvrtka do neděle lyže po 3 letect, tak se těším !

Friduča

Ivčo - kruhový trenink je ve fitku... většinou je to cvičení pro ženy - někdy hraje hudba a po vypnutí jdeš na další stroj,až obejdeš všechny...Je totaková rychlovka, kde protáhneš celé tělo... Jinak myslím, ež mysleli právě banány :))))) Ananas obsahuje dost cukru... A pozor ovoce už by se v odpoledních, až večerních hodinách nemělo moc jíst, neb je v nich právě zmíněný cukr... Raději to masíčko ( libové pochopitelně ) a zeleninku :)))) Jsi šikulka - myslím na tebe a fakt držím palec... I na Konču pochopitleně.. Jste velké bojovnice !!!! Apropo taky mám rajsou na plotně, ale nezahušťuju.moukou..

Kačenka

Musím se Denise zastat. Prostě napsal to bez obalu jak to je a všichni to víme, Právě proto, že jsem žena ( jiný metabolismus) a hubnutí mě provází 20 let tak jsem si prošla všechny fáze. Víte o tom, že jsem začla kouřit v 19 letech , protože mi to poradil kolega , že tím zhubnu ? Řekl mi doslova " Nežer furt ty čipsy a čokoládu - dej si raději cigaretu , si taková krásná holka , ale nikdo tě nebude chtít když vypadáš jako prase ( to myslel mých krásných 101 kg). Nikdo mi to nevěří, že tohle byl jediný důvod ke kouření. Moji rodiče hulili první ligu- co já si zažila celé dětsví skrz cigaret - ha ha. Doma se jich válelo hafo, ale mě nenapadlo si zakouřit - bo mi to vadilo. A jak jsem dopadla? Za cígo bych pomalu vraždila. S hubnutím- prošla jsem všechno co existuje - kromě chirurgického zákroku. Prošla jsem hladovkou a zhubla v krátké době mnoho kil ( po adipexech) cca 15 kg za měsíc . Ovšem zhubla jsem svalovinu , takže jsem byla jako " z kyšky " když jsem to zabalila do oblečení ok. Pak jsem pomalu nabírala - ovšem jen tuk a vážení , řeknu vám, že jsem si tím uplně zhrůznila postavu. Před hubnutím jsem byla macatá, ale pevná a pružná - po rychlém zhubnutí - měkká, rozkydaná s vlající kůží. Každý bohužel chce rychlé a radikální řešení - přitom už tu byly 100x omíláné - často jíst, malé porce, pestrá strava - pohyb. Jenže tato cesta je dlouhá - výsledky vv nedohlednu a hlavně je bolestivá. Ale když jste dokázali seknout s cigárama baby tak tohle bude o něco lehčí .Na druhou stranu chlapům se to mluví - mít metabolismus chlapa , tak jsem taky chytrá " jak rádio" . Když mi shodíme 1 kg tuku tak u vás je 2x i více ve stejném čase při stejných podmínkách. Se sportem taky nesouhlasím- že někdo je na fitko stary atd. Bohužel jsou to jen VÝMLUVY - ono stačí vzít hole a jít svižnou chůzí na hodinovou procházku a je to stejně efektivní jako skupinové cvičení. Vím, že je to výmluva, protože jsem se vymlouvala 17 let taky. A nikoho nezavrhuju ani nic podobného , protože ti co už jsou závislí na endorfinech z fyzické aktivity nikdy nepochopí ty co cvičení berou jako nutné zlo - já bych kdysi taky raději celý den nejedla, než šla někam cvičit. Stačí však opravdu si říct - že budete pravidelně cvičit něco co vás bude bavit 3x týdně po dobu jednoho měsíce a garantuji všem, že pochopí co ti lidé do fitek táhne a nebudete moct s tím přestat ( praxe nejen vlastní) . Když jsem před 4 lety viděla " UFona na kole " jak míjel moje auto - tak jsem si říkala, že ti cyklisti jsou " divní týpci" a brala jsem je jako značně pervérzní jedince. Pak jsem skončila 4x na spiningu a rok se s rokem sešel a představa ideální dovolené u moře jedině s kolem a už jsem jezdila jako ti " Ufoni".Pokud chcete opravdu zhubnout - a nejste v této oblasti zběhlí - vřele vám doporučuji 3 měsíční kurz u STOBu , který je v každém větším městě. Ale když jsme všichni tak silní , že jsme dali vale cigaretám- tak tohle dáme taky ne?

Kačenka

Omlouvám se za hrubky co bijou do očí ..mi- my atd. ( bože těch hrubek ...no byla jsem rozvášněná a s horkou hlavou psala jak zběsilá aniž bych si to po sobě přečetla)

Kačenka

Jinak mě ta tukožroutská polévka přijde jako dobrá strava ( voda, zelenia=VLÁKNINA), osobně bych si k tomu přidala ráno misku vloček smlíkem, na oběd kousek masa a večer kousek masa a nebo nějakou bílkovinu abych nepřišla o svalovinu / kterou tělo zpracovává při nedostatku jako první / a myslím, že redukční je to dost. Pořád lepší než " méková dita , která je teď na netu hit jak blázen"

Friduča

Kačenko, myslím, že Denis žádné zastání nepotřebuje.. tohle je diskuze a tak jsou názory různé, to je naprosto normální jev... A myslím, že diskuze probíhá naprosto v mezích slušnosti a klidu...JInak já jsem několikrát s Denisem souhlasila ( a né jen já ), pouze tvrdím a stojím si zatím, že prostě né každý je stvořen pro fitko...Navíc, jak jsem psala, pokud ho to nebaví a bude tam chodit z nutnosti, donucení, pak je to stejně k ničemu, neb toho za měsíc, dva nechá a je to v háji... A také jsem psala, že např. Konča se loni aktivitám ( nikoliv však ve fitku ) věnovala poměrně aktivně...a mohla bych pokračovat... TAkže já jí chválím.. A stejně tak akždého kdo se snaží, i když selhává... A nedaří se napoprvé... A všichni jsme se tu dohodli i na tom, že radikální diety nejsou to pravé, ale pokud Ivča chce hodně rychle pár kiko hodit dolu ( né třicet ) a pak pokračovat zdravě, pak v tom také nevidím žádný probléma a také je to jen její rozhodnutí, na které má právo... Jistě sama víš, že to není snadné, stejně jako odvykání.. Je to velice podobné a možná horší... Je to změna životního stylu... A to není úplně sranda... TAkže klid a žádné zbytečné vášně :) Jen si povídáme... :) Nekouření zdar, musím do pelechu a ráno v sedm do fitka :))))

Lenka

Ivčo-Fridu již popsala-u nás modifikace,bez nářadí-několik stanovišť/ trampolína,velký balon,bosu obruč/-a 3x50 sec jedeš jedno stanoviště-včera byla poprvé,koukala jak blázen,ale doma nadšená-a dnes spokojená-jen nespokojená při stoupnutí na váhu... Sportu a nekouření zdar,v neděli Zumba!!

Ivča

Ahojda všem. Už jsem to tady psala, že mám kancl vedle fitka. Dělám na tělovýchově, takže všechno u huby. Můžu být ve fitku každý den a zadarmo, ale mě to nějak nebaví. Fitbox , ten mě chytil, ale byl výborný na utužení těla a svalovou hmotu, úplně mě přestaly bolet záda. Ale na hubnutí to taky moc není, podobně jako posilovna. Myslím, že zumba je tak ideální a běh a chůze s holema taky není k zahození. Ale už dost k hubnutí. Máme novou zimu a já jsem pěkně nas...á. Sníh nemusím. Ale Fridu si aspoň užije lyžovačku a já zas vyrazím do lesa na tůru. Možná, protože chceme malovat. U toho je taky dost pohybu. Někde jsem četla, že úklid = těžké zednické práce. Takže hurá do toho. A nekouříme. Já budu mít za chvíli 2 roky a 2 měsíce. Zhruba 75 tis. ušetřeno. A hlavně zdravíčko. A taky bych se ráda dnes dostala z práce domů, tady sníh padá šíleným tempem . Fuj. Pěkný víkend všem.

Marja

Ahojte všichni. Včera jsem byla v práci a tam nemám možnost počítače. Ale zase možnost jen telefónní klapkou se objednat do té protikuřácké poradny. Je u nás v nemocnici,na plícním a funguje prý od února minulého roku. Roztřeseným hlasem jsem tedy požádala o objednání a jdu tam 31 ledna. Uf.Zapomněla jsem se zeptat, jestli se tam platí.Jestli někdo víte, napište, prosím.A pak udělám, co mi poradí.Jsem zvědavá, jaký bude jejich přístup. Hubnutí bude pak další problém,ale to zatím neřeším,ale se zájmem čtu vaše zkušenosti. Pro mě je i důležité, vaše pocity bez cigaret, chvalte,chvalte, jak je to super bez cigaret.

Friduča

Dobré ránko, Marjo - super !!!! Není odvykací poradna, jako poradna.. Bohužel... Pokud by se ti tam moc nevěnovali, neboj se najít jinou...Protože odborník na svém místě je k nezaplacení... JInak se tam neplatí nic ( pokud vím ) a jde to na pojišťovnu.. To víš, jsem feťáci... :( JInak já chválím furt a jsem zvědavá na toho mého kamaráda ( lidičky co byli na srazíku v Krkokonoších ho znají ). Fakt mi udělal obrovskou radost, remcal... Tak uvidíme... Sranda je, jak člověk opravdu to okolí svým nadšením a řečma ovlivňuje a to je velice příjemné zjištění... Strašně kuřáků při setkání ihned : Ještě nekouříš ? Hmmm.. ty si dobrá.. to bych chtěl taky...A já náruživě vyprávím o pozitivech a negativech... :) Takže Marjo - sama to víš - nekouřit je jedinečný !!! Včera jsem byla u kamrádyk po dlouho době a chodí hulit na balkon - kouřila v těhotenství obou dětí, při kojení, nic s ní nehnulo... nedala to... Kouká na mě a lidi já bych si s ní tak šla tu lehkou malborku dát :) Dlouho jsem takvoý pocit neměla, ale hned jsem ho zapudila :) Trvá to pár vteřin - max tři :) Našeptávač hnusnej...

Lenka

Marjo-držím palce!!!Uvidíš-to půjde,někde dávají i startovací balení Champixu zdarma.Tak se těš!!! S Champixem je radost přestávat-ještě den,než jsem přestala,mi cigarety chutnaly...a netušila jsem-a ráno jsem se probudila-a při pomyšlení na cigárko se mi zvedl žaludek...Tak neboj

Kačenka

Friduča - to, že lidi se jen VYMLOUVAJÍ nebylo na holky tady. Mám na mysli jiné typy. Do pohybu zahrnuji i uklízení, zahrádkaření atd. Ale takový ten sportovní zápal stejně podle mě pocítí jen ten kdo okusí slast endorfinů. Ty božel člověka neopohltí když si jde zacvičit někam 1x za 14 dní . A to je vše co k tomu napíšu a víc už ani muk , slibuju :-) . Zajímalo by mě jak je to s chutí po těch 2 letech . Neumím si představit, že i takovou dobu bez cigarety budu muset řešit stavvy jako teď. Myslela jsem , že člověk už je prakticky z té hrůzy venu.mám se připravit , že mě to bude držet tak dlouho ? Ty " roupy". Jinak zdravím odváné nováčky - konečně už jsem se posunula zase o kousek blíž k nějakému vyššímu číslu . Pokud beru CHMP pravidelně jak mám 2x denně tak mi cigarety vůbec nechybí a nemám na ně ani myšlenky ani chuť - a už ani nevím jaké to je být kuřákem. Ale nedejbože, že si nevemu jednu z dávek - to hned poznám. Myšlenky na cigarety naběhnou a hlodají a hlodají - a moje přesvědčení je v tahu. Proto se docela divím, když čtu jak se někteří chlubí tím, že hned první měsíc berou jen půl toho co mají a nebo po měsíci vysazují tabletky . Já bych se určitě spustila , protože tak silnou vůli nemám a bez chemické berličky bych tu smradlavou berličku nepřemohla - ale snad to vydržím i bez těch tabletek jednou až budud počít nekouření na roky a ne měsíce a dny.

irena

Kačenko vymlouváme se tady všichni. Vždyť kolik jsme se navymlouvali jen kvůli kouření , až jsme to jednou konečně vzali za správný konec a nekouříme.Tak teď se vymlouváme ohledně hubnutí a někteří z nás ten bludnej kruh výmluv taky už překročili. Snad k tomu dojdu jednou i já a přestanu se vymlouvat , na to že jsem sama , že to stojí peníze , že jsem stará a pod.Ty teorie všichni velmi dobře známe ale praxe je trochu jiná. Ale to tak obyčejně bývá , člověk skuhrá , hledá pro sebe omluvy tak dlouho až se pořádně nas.......a pustí se do "TOHO".

Ivča

Kačenko, určitě délku braní champixu nepodceň, je to dost důležitý. Já brala 5 měsíců, posledních 14 dnů obden a přechod byl v pohodě. A to že po dvou letech myslím na cigáro, to je daný tím, že jsem hulila 30-40 denně 30 let a navíc žiju s kuřákem. Takže je jasný, že ty myšlenky, jaký by to bylo pěkně si zapálit, ty mám občas i po dvou letech. Je to za těch 30 let návyk jak prase a jaký to jě pěkně z plných plic potáhnout, na to se nezapomíná asi nikdy. Proto říkám, že čím dřív kuřák přestane, tím líp. Můj syn přestal cca po 8 letech a v pohodě i bez berliaček. Takže neboj a pokud nežiješ s kuřákem, tak budeš mít pohodu.

Friduča

Kačenko, v pohodě.. Jinak ano, všeobecně paltí, že se lidé vymlouvají... A to neplatí jen o jídle, ppohybu, kouření.. Jsme tvoři líní a hledáme si proč to nejde :) Protože , když člověk chce něco změnit je to prostě makačka, není to nic snadného... A paltí zde jako u všeho jiného - musí se chtít... Jinak já jsem zobala CHMP opravdu jen krátkou dobu ( mám vyzobanou půlku balení ) a mám dneska 105 dní.., ale je to můj 4 pokus, takže jsem opravdu pevně rozhodnutá a brala jsem CHMP pokaždé... Přesně vím co ano a co ne, co na mě platí, kdy jsem selhala a proč ... Ono totiž to není o vůli = to je mylsná informace... Vůle znamená nekouřit zu nějakého důvodu a táhnout to a přitom chtít kouřit... Zaměňuje se za ROZHONUTÍ, protože je to je skutečně nejdůležitější k tomu, aby člověk neselhal... Jako příklad je tu Ládík - vydržel rok, pokud se nepletu ? řekl si, že to dá a taky to dodržel, ale jakmile to klaplo, začal... Nekouří moc - 3 za den, ale o to je to pro něj větší trápení, protože člověk žije od cigerety k cigeretě... Ví, že ze zdravotních důvodů musí, ale kdyby mohl, tak by zase kouřil... To je ten rozdíl... Vydrží, rafne se a táhne to vůlí... Důležitá je opravdu změna v hlavě, to je proces, kterému říkám přehodit výhybku. Změnit myšlenky a vsugerovávat si je, až je člověk opravdu pochopí a bere je za své... Při pohledu na jiného kuřáka ( já bych si dala, ale nedám, dala sem se na boj vydržím ) - změna : Dala bych si taky, ale nechci ! K čemu by mi to bylo ? Nechci kouřit a nic mi to nedává, on má to cígo navíc, já ho nepotřebuju...Dobrovolně jsem se ho vzdala... Po jídle si všichni okolo zapálí ( jé, já bych si taky dala, ale nemůžu, nekouřím ) změna : Fuj, smrdí mi tady, jídlo bylo dobré, káva je taky faj a cígo k tomu nepotřebuju... Prostě - změna pohledu na svou abstinenci. Spousta lidí ( i já se mto tak měla ) se na to dívá tak, že odložil hračku, tkerou má rád, protože je závadná, ale tak rád by jí měl.. tak ho to bavilo, tak mu to chutnalo... A to je špatně... neustále se nám stýská a chybí nám to... Změna je ta, že se na abstinenci díváme jako na dobrovolné odložení hraček, které jsme odložili, protože jsme na ně už velcí a prostě nás nebaví.... Nyní naastává čas nový - voňavý dech, lepší zdraví, krásné okamžiky, které budou úplně stejně jako dřív, jen se je člověk musí naučit ( a chtít ) žít bez toho jedu, který ty okamžiky prostě nemění... Nekuřák je schopen je prožívat úplně stejně úžasně, jako kuřák s cigeretou - tedy jsou stejné, jen kuřák má navíc tu jedovatou cigeretu...Je v tom životě navíc.. Nic nám nedává, jen nám bere... KAčenko, každý to má jinak.. Moje máme nekouří 8 let a říká, že chuť měla cca 3 roky...Je to pouhá nával ( jak sjem psala o odstavec dříve, já ho měla třeba včera u kamrádky ) a dá se naprosto v klidu ustát.. .Ale zase člověk musí opravdu chtít.. Jinak se z 3 vteřin návalu stane 5h trápení, kdy člověk nemyslí na nic jiného a to je fakt děs ! Každý jsem jiný, bojujem trochu jinak a někdo trpí více, jiný méně... Někdo krátce, jiný déle... je to boj, kdyby nebyla nejsou takové preparáty... Já sem kouřila víc jak krabičku za den... V hospodě ani nepočítat... Ale prostě se k tomu vracet nechci a nebudu ... A foufám, že co říkám splním, protože je to mé velké přání... Nechci kouřit, nechci se dobrovolně trávit, utrácet peníze, smrdět jak kanál. při hovortu dýchat na oloí smrad... Prostě nechci kouřit ! Jinak pokud tohle cítíš, pak zobej co nejdéle... Ono to má svůj důvod - minimum 3 měsíce doporučeno 6-12 měsíců... Člověk zahodí zvyky, už tolik nečeká a netrápí se v situacích kdy kouřil a teď nemůže... Prostě se zajedou nové koleje a roziko je menší, což nezanmená, že není... Podívej an mě a mé rozhodnutí a byla jsem schopna selhat po 5, 7 a 11 měsících...Takže opatrnost je na místě do konce života... Nikdy z toho nebudeme úplně venku.. Nevypaltí si říkat dám si jendu, jsem z toho venku.. Protože venku z toho nejsem stejně jako alkoholici, či feťáci.. Jen abstinujeme a nesmíme povolit... Je to boj !!! Kačenko, nevím jestli jsi četal knihu od doktoryk Králíkové, Ja kpřestat kouřit ? Na netu jí koupíš.. asi ti nepoví nic nového, ale čte se to úžasně a je to opravdu odbornice a především odnaučená kuřačka, takže ví o čem hovoří... Osobně mi tohle přehození výhybky velice usnadnila a pomohla mi v tom... je mou motivací a byla berličkou a především mi pomohla pochopit...

irena

Marjo v Ol. se neplatilo ani 30 Kč, doktor může (samozřejmě když chce)vykázat takové výkony které jsou nezpoplatněné.I startovací balení je v Olmíku zadarmo. Takže držíme pěsti a pusť se do toho. Je to bezva nekouřit , všechny smraďochy máš na háku , však víš.....a těch peněz , co budeš mít . A nebudeš kašlat a budeš mít dost času ...atd..atd.... Všude sněží a u nás nic , uvidíme přes víkend jestli sníh bude i na Hané. Tak si ho pěkně užijte, Fridu co bereš běžky nebo sjezdky ?

Konča

Jenom zírám co jsem s jednou otázkou způsobila. No alespoň se jenom nečte, ale píše se :-) Pomalu jsem ani nestíhala číst neb lidi chodili a chodili. Ale již je po uzávěrce, tak mohu konečně taky něco napsat. Před 2 lety jsem si pořídila hůlky a do práce místo šalinou jsem začala s holemi. Moc jsem si to pochvalovala. Po týdnu chození mne kromě celého těla bolela i chodidla. Jenže nebylo dne, aby na mne někdo nepořvával "paní, kde jste zapomněla lyže"? a různé jiné kecy. Tak jsem si řekla, že tohle nemám zapotřebí ve svém věku a hůlky odložila. Loni jsem si domů pořídila trampolínu, jenže jsem si neuvědomila, že s věkem v kloubech ubývá chrupavka a ta trampoška se zrovna moc na kolenní klouby nehodí. Občas si zaskáču, ale jenom rekreačně o pravidelném cvičení nemůže být řeč. Po padesátce jsem si pořídila inlajny - prý sport vhodný i pro starší generaci. Měli pravdu - jenomže když celý život hulíš jednu za druhou, tak máš plíce v pr... Na milých inlajnech vydržím max. 40 minut a to s přestávkami, abych mohla popadnout dech.... vzpomínám na Ládíkovu příhodu, jak na konci ulice cca 150 metrů měl zaparkované svoje auto a přesto musel mávnout na taxíka, aby ho k tomu autu dovezl neb by tam nedošel. Prostě né každý může sportovat. Zhubnout se dát různými způsoby, stejně jako přestat kouřit. A každý způsob, který má výsledek je dobrý. Fridu ten Míra je ten vysokej a děsně hubenej??? Marjo mám pocit, že se tam platí 30 Kč. A jaké je počasí??? Včera hlásili, že má být ledovka. Tady na Hané je zatím sucho a dokonce vylezlo slunko :-) No a dnes to mám za 560 dnů bez.

Denis

Fridučo chválím, hezky si to formulovala, líp bych to nevymyslel. Mě jenom utkvěla v hlavě jedna věta, kterou jsem tady kdesi zahlédl, paní to po určité době nezvládla a znovu začala kouřit a potom napsala cituji " Když jsem poprvé potáhla z cigarety, bylo to jako bych se vrátila domů......" V té jedné větě je úplně všechno,to co nikdy nemůže celoživotní nekuřák pochopit(jako můj kámoš:ty vole to nejde přestat jen tak,bez nějakýho prášku?) Takže se musíme v té naší hlavě přestěhovat do té nekuřácké komůrky, ale i tak si tu kuřáckou minulost potáhnem jako káru až do smrti.....P.S. Dnes mám 3 měsíce, to nejhorší snad za sebou.

Konča

Skvělý, posílám velikou gratulačku. Stovečka bude za pár :-) Jsi borééééc.

irena

Ty jo Denisi, to je to co cítím , nejsem doma, já asi ještě přestěhovaná nejsem.A ještě přesně to co psala Frhuč: nemůžu si zapálit protože nekouřím.

Konča

:-D jsi mi Irčo pobavila, že nejsi přestěhovaná :-DD Já to mám jinak. Já se stěhovala, když jsem dosáhla jednoho roku :-)

irena

neboj já se taky časem přestěhuju, asi jsem trošku reterdovaná.

Ivča

8 se asi nepřestěhuju nikdy. A dnes ráno 4,8 kg dole. Ale už jsem snídala celozrnou houstičku. Mňam. Polívka došla, tak s tím blbincem končím.Ale cítím se výborně. Taková odlehčená i další dirku na pásku jsem musela nůžkama vytvořit. Dali jsme se do malování, tak víkend nic moc. Ale snad bude čas si vyšlápnou do lesa na oořádnou tůru s holema. Už se těším Je tady pravá zima. Všude čistý bílý sníh, těsně pod nulou, takže žádná břečka. A stále mírně padá. Denisi gratuluju k 1. kvartálu. Super. Krásný voňavý víkend bez nikotinu

Ivča

Nemělo být 8, ale já. Bylo by dobrý, tu barvu změnit. Doma nic nevidím.

Konča

Ivčo moc gratuluji, jsi lepší, já mám dole 4 kg. Já bych totiž nevydržela jenom o té polívce. Jak se daří hafince? Včera se tu na Hané čerti honili. Vítr se sněhem. Naštěstí bylo lehce nad nulou, tak to tálo. Nos jsem nevystrčila ven. V noci přimrzlo a trochu nasněžilo, tak je venku bílý poprašek a lehce pod nulou. Pěknou nekuřáckou neděli:-)

Lenka
2x

Ivčo,Končo- blahopřeji moc... já jsem si polévku uvařila,spíš jen na odlehčení-ale nevydržela bych dietu celou...a tak zatím neubývám....Dnes večer Zumba,tak se těším/ještě mne od čtvrtečnho cvičení bolí svaly,trošku...ale víkend jsem furt na nohou-resty,tak asi z toho...a možná nehubnu proto,že přibývají svaly/hahaha/ Hezkou neděli,nekouřící,všem

Ivča

Konči moc děkuju, ono není moc k čemu, s tou dietou to jde samo. Škoda, že mě v pátek došla polívka. Dotáhla bych to až do 7. dne a bylo by těch kil dole víc. Atinka je dobrá, v pátek jsme byli na poslední injekci antibiotik, tak snad to bude dobrý. Stehy si už vyškrábala, ale ono se to zahojí. Ale mě volala v pátek sestra, že druhý odběr před silvestrem byl opět pozitivní, takže borelioza se mě nechce mrcha pustit. Ve středu mám přijít k doktorce, tak uvidíme co bude dál. Nejspíš si ji už nechám na stálo. Hodně lidí je takhle postižených a otázkou je, co to bude dělat dál. ale nebudu předbíhat. Lenko, je dobře, že se vytvářej svaly, hubnutí přijde až potom. Jseš dobrá. Já vyrazila včera zase do lesa s holema, dnes se chystám taky. Tady je pravá zima. Stále chumelí a je mírně pod nulou, takže to drží. My včera domalovali a uklidili kuchyň, pak jsme do půlnoci popíjeli celý šťastný, že to máme za sebou. Nesnáším malování. Tak se všichni opatrujte a krásný zbytek neděle.

Ivča

Lenko, tobě taky moc děkuju za gratulaci a opomněla jsem taky pogratulovat Konče ke krásným 4 odbouraným kilům. Jseš jednička.

Konča

Jo Ivco jde samo hubnout, ale ta výdrž nedat si kromě té polévky nic jiného, to je kumšt. Ovšem s tou boreliozou to je smůla :-( uvidíš co vymyslí dál. Leni, to je jasný, že to budou svaly. Ovšem za týden po té polívce mne též doženeš. U nás dnes byla husa dozlatova upečená s červeným zelím a brambor. a housk. knedlíkem. Měla být na svátky, ale kvůli chřipce se oběd odložil na dnešek. Dieta jak prase. Všichni jedli z velkých oválných talířů no a já si naložila alespoň trošku na chuť na malý talíř :-( Odpoledne jsem vytáhla hůlky a vyšlápla si na hodinovový okruh městem. Snad jsem tu husu celou vychodila.

Lenka

Ivčo-boreliosa je nemoc,kde pozitivita může přetrvávat-léčí se příznaky..Tak jestli máš nějaké obtíže,léčit-jinak jen sledovat/ kdo vyšetřoval-obvoďák?-a´t konzultuje s infekcí...

Jana M

Ahoj holky! Pročítám a pročítám a diskuze se zvrhla na diety! Ale to snad nevadí, Friduča dalekosáhlý komentář, úplná filozofická rozvaha. Přečetla jsem si něco o té tukožroutské dietě, tak píší, že úbytek na váze je až 7kg za týden, ale má to některá úskalí. Do těla se nedostane dostatek potřebných vitamínů a ubude jenom svalová hmota, proto se to drží jenom ten týden. Ivčo s tou Tvojí boreliozou pozor, ať si neoslabíš imunitní systém, není to žádná sranda. Já se taky snažím omezovat jídlo, ale zatím jím všechno. Dnes jsem nastudovala očistných 28dní od Mečingové a v pondělí startuji! Těch 28dní je krutých, ale předepsanou stravu můžeš sníst kolik chceš. Pak je tam jídelníček a můžeš dodržet 5dní a o víkendu 2dny se může jíst běžně na co máš chuť ovšem střídmě. Tak mi držte taky palečky! Jinak mám už za sebou úspěšných 14dní abstinence bez jediné cigarety. Moje tajemství už vyšlo na povrch, a můj mi velice fandí, protože je odnaučený kuřák. Můj syn je rovněž kuřák i s přítelkyní a pokud uvidí můj zdárný výsledek tak do toho půjdou taky. Pokusů už bylo taky několik, ale vždycky neúspěšných.Sama jsem tomu nevěřila, že Šampík bude tak pomáhat od absťáku, který jsem při prvním pokusdu zažívala. Teď už si beru jednu tabletu denně po půlce a zatím to stačí. Nevím, jestli se nedostaví ještě nějaká krize Aspoň si zašetřím tablety na horší časy.Jsem ráda, že hafince se už daří lépe! Ještě si ji nějaký ten roček užijete. Všechny vás moc zdravím, mějte se hezky!!!!!!

Konča

Páni, Jani , toto letí, posílám blahopřání. Dnes máš půl měsíce za sebou. Paráda:-) Ta podpora od manžela je další šampíkovej prášek:-) Mladí, jak uvidí, že to s šampíkem jde, tak se jistě přidají. Příklady táhnou :-) Držím palce!!!!

Ivča

Zdravím všechny. Lenko, Jano M, díky za info, ve středu jdu zase k obvodní, tak uvidím, co mě řekne dál. Jak to pozoruju v okolí, tak se to z těla asi jen tak vyhnat nedá a sledují se, přesně jak píše Lenka, příznaky. Zatím žádný nejsou. Jano, kde se dá sehnat info o těch 28 očistných dnech? Šla bych taky do toho. Vím, že ta polívka, to je nárazovka, protože jsem fakt byla nechutná po svátcích. A opravdu i za těch 5 dní se mě ulevilo a cítila jsem se fakt dobře. Kolegyně jede podruhý za sebou, na to bych se už vyflákla. Jinak Jani, gratuluju ke 14 dnům bez cigarety. Super. Závidím všem, kdo jste na to doma dva. Ten můj chlap se prostě nenechá ukecat ani náhodou.

Ivča

Jani, už jsem to našla, je to celá kniha. Asi si ji objednám. Recenze je na to decela dobrá.

Ivča

Objednáno! Budem holky jako lusk:-)))

Jana M

Ivčo, je to knížka a já jsem si ji koupila už před svátkama. Doporučila mi ji moje rehabka. Ta strava je tam trochu časově náročná a kdo chodí do práce, nevím, jestli to dost dobře půjde. Já to mám jednodušší, protože už jsem doma. Bude to asi dost hladné, ale jsou tam možnosti, jak ho zahnat. Nevím jestli se taky můj přidá, protože je to taky pěkný pašík! Ono pro chlapa se cpát brokolicí, cuketou, kedlubnem, mrkví atd. asi není to pravé ořechové. Uvidím, jestli se mi ho podaří přesvědčit. Končo, díky za perfektní mailík. Mě nejdou pro Tebe odesílat, vždycky mi to napíše - nelze doručit-, tak nevím, kde je chyba. Mějte se všechny moc hezky, dietně a bez!!!!!!!!!

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

82%
18%
Zatím hlasovalo 98 lidí

Mohlo by vás zajímat

Slaný roztok do konvičky

Dobrý den, jaký slaný roztok se prosím používá do konvičky na výplach nosu? Kupuje se nebo ho můžu vytvořit doma? Děkuji za odpověď

Ustupující dásně: Co je způsobuje a jak jim předcházet?

Zdravé dásně mají většinou růžovou barvu a těsně přiléhají k zubům. Dáseň pokrývá zuby od čelistní kosti až po viditelnou korunku zubu a tvoří ochrannou bariéru, která zabraňuje pronikání zánětlivých bakterií ke kořenům zubů a do čelisti. Zároveň zajišťuje pevné ukotvení zubů. Pokud se však začnou v ústech hromadit bakterie, může to vést k onemocnění dásní a jejich ustupování.

Chronický stres aneb různé lidi stresují různé věci

Dneska snad už nikoho nepřekvapí souvislost mezi stavem psychiky a tělesna, neboli psychosomatika. I proto Světová federace pro duševní zdraví iniciovala v roce 1992 oslavu duševního zdraví, která připadla na 10. října. Cílem bylo a je poukázat na duševní poruchy, které mají negativní vliv na kvalitu života stále větší části populace. Jednou z prokazatelných příčin těchto nemocí je chronický stres. Tedy ten, který probíhá dlouhodobě.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce