Denis: změnu osobnosti jsem měla cca 3-4 týdny . To co popisuješ ty a dokonce i manžel se mě ptal jak mi je a já si myslela, že on to na mě nevidí , že ve mě je totální prázdno, utlumeno a neutrálno , ale všiml si toho. Dokonce jsem se ani nerozčilovala ( ač jsem cholerik) a připadala jsem si " jiná" . Chvílemi jsem si připadala jak pacient na psychiatrii , který je nadopovaný lékama - úplně vymetená hlava a všechno mi bylo šuma fuk. Dnes hlásím pozvolna se vracím k normálu, už mi to zase začíná myslet a začínám to být zase já se vším všudy.
Jani: Ikdyž jíš stejně přibereš. Na stránkách www.kurakovaplice.cz jsou uvedeny zápory , ale i KLADY kouření ( jo čtete správně je tam napsáno klady) a tam je rozebrané jak funguje trávení jídla u nekuřáků a kuřáků ...metabolismus atd. Ve skratce asi tak: Tvé tělo využije jídlo , které sníš daleko více ( tzn. i více kj) než když kouříš, to ti to jídlo projede trávicím traktem a živin se vstřebá daleko méně tedy i KJ. Takže je to zcela normální a myslím, že pomůže trochu přidat pohybu nebo nabrat svalovou hmotu, která spotřebovává Kj i vklidu takže člověk může více jíst a netlosutne.
Jinak já dnes měsíc a týden bez šluka a řeknu vám , už mi to jako nechybí ani trochu. Kávu sice ještě nepiju, ale už mi zmizeli pomalinku ty stresy ze stereotypů ( cigaretka ráno, po práci, před prácí, během práce, před jídlem- po jídle atd) Dokonce jsem se dívala na kouřící lidi jestli jako budu slintat nebo tesknit a naopak ! Je mi jich líto a vůbec jim nezávidím. Když si uvědomím co jsem dobrovolně vdechovala do plic a čím jsem si zas.... organismus tak si klepu na čelo. Champix budu brát co jen to půjde min 3 měsíce, ale spíše těch 6 měsíců protože vím, že bez něj bych takhle v pohodě nebyla a ani si nevěřím, že bych to tak zvládala. Už jsem sice přestala jednou kouřit jen tak , ale přibrala jsem za tu dobu abstinence 35 za 12 měsíců - nekecám! Ale já se přežírala ve velkém, nechodila do práce ( byla jsem na MD) a žádný pohyb. Proto jsem pak znovu i začla ...bo bych se asi užrala k smrti. Teď jsem přibrala cca 3 kg za měsíc ,ale absolutně se nežinýruju a žeru taky jako překopnutá. Vážím 89 kg , ale mám výhodu ( i při té šílené váze ) že jsem instruktor zumby tak 4x týdně poctivě cvičím . Není sice na mě extra hezký pohled, ale až teprve po 1,5 měs. od první tbl. ChMX jsem schopná přejít na lepší stravování a začít se sebou něco dělat. Tyčka nebudu nikdy , ale aspoň ať jsem pevná ( v rámci možností) a hlavně ZDRAVÁ !! Všem hodně síly a také poděkování - vy jste mi tady pomohli v mém rozhodnutí stejně jako CHPX
Přidat nový komentář