Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Jiří

Zdravim, dnes je to 90 dni bez koure, abstinecni priznaky jiz davno nejsou, chut obcas, kour mi zacina smrdet, zitra bych mel vysadit, avsak mam zasobu jeste na 2 tydny. Otazkou je, mam si je nechat do rezervy, kdyby prisly nutky?

Konča

Jiří posílám ti gratulačku. Určitě si alespoň na jeden týden tabletky schovej. Vyplatí se to. Já už dávno šampík nebrala a při svém 350 dnu nekouření jsem byla ráda, že mám něco v zásobě. Manžel nepřišel domů, mobil nebral a více jak 2 dny byl nezvěstný. Třetí den než jsem ho šla nahlásit na policii, tak ho kamarádka našla ve fakultní nemocnici na JIPCE po operaci, zaintubovanýho a v umělým spánku. Jeden nikdy neví, co se může přihodit. Měsíc před koncem expirace, jsem zbylý šampík tady nabídla, aby neprošel a já ho nemusela vyhodit. Před vysazením snižuj dávkování. Klidně půl tablety za den nebo ob den. Držím palce.

irena

Jám přestala

irena

omlouvám se odeslala jsem si nenapsanej příspěvek..Chtěla jsem odpovědet Jiřímu ,. Já brala šampík 3 měsíce a začala na něj pomalu zapomínat a když už to byly 3 dny tak jsem ho přestala brát. Dva měsíce to bylo dobrý a takovej pátéj měsíc přišly depky , takový ty pocity ztráty. jájsem šampík znovu nevzala a asi to byla chyba a zytečně jsem se trápila. Nevím. Myslím si že brát ho toho půl roku je ideální. Ale já byla velice silný a dlouhodobý kuřák(35 let 30 i více denně) Takže asi jo , asi si ho schovej na zlý časy.

Megan

Ahojky všici. Tak já stále nekouřím a čtu. Mějte se

Skoky

Tak 17 dni bez cigarety. Zatim pohoda, ale krize obcas prijdou. Musel jsem si asi 2x za tu dobu vzit 2 champixy po sobe a to mi pomohlo. Jsem velkej , takze mi to neuskodilo nijak a naopak to pomohlo. Champix mam cca na tyden, takze si pujdu objednat , protoze citim ze recidiva by byla dost pravdepodobna a zradna pri nejakych slabsich momentech.

Denis

Kačenko, ted jsem se vrátil z poradny a ptal jsem se na to utlumení,zpomalení, které potkalo i mě.Je to individuální ale běžné, protože CH je omylem vyvinuté antidepresivum. Po vysazení by se mělo vše vrátit zpět do normálu bez jakýchkoliv následků.Dělal jsem třetí test závislosti,porovnávají se odpovědi před zahájením léčby a nyní. CH po dohodě s doktorkou doberu do konce roku(12 týdnů) v dávkách dle vlastního uvážení a mám napsaný recept na 28 ks, který vyzvednu pouze v případě potíží. Takže délka užívaní CH úzce souvisí s velikostí vypěstované závislosti(viz výsledek testů) Ještě můj názor na sklouznutí, recidivu nebo jak to nazvat. Vždy si nejdříve zodpovězme otázku, proč danou situaci(nehoda,nemoc,stres,nuda, alkohol) dokáže vyřešit 70% celoživotních nekuřáků bez problémů, ale já si nato i když už nekouřím, opět musím vzít na pomoc tu bílou berličku.... A ještě na něco se zeptejme sami sebe. ZKOUŠÍM přestat kouřit nebo PŘESTAL jsem kouřit. Tam leží klíč k úspěchu. Mějte se hezky.

janina

Ahoj všem, zvláště zdravím Irenu, která se mnou začínala! Dnes mám tříleté výročí, chmpix budiž pochválen

Konča

Dobré ránko všem nekuřákům. Nováčkům přeji silnou a pevnou vůli. Já se dala na boj s kilama.

janina

jsem to nedopsala:-)) Jde to zvládnout i na poprvé, kouřila jsem pomalu 40 let a fest, ale bez chmpixu bych to určitě nedokázala. Je to báječný pocit svobody, přestali jsme páchnout (manžel i naši dva jozefčíci), jen kdyby se mi podařilo shodit těch 8 kil.....Ale exhibovat ve fitku teda nebudu.Všem držím palce, Fridučo snad se ti to potřetí(?) povede. Krásné vánoce a PF 2012

Konča

Janino, posílám obrovskou gratulačku. To je dobře, že ses ozvala. Třetí výročí bez, tak to je bomba. Jsi hvězda :-)

Tomáš M.

AHOJ všem. Dnes mám 99 DNÍ !!!

Konča

Tome tak si to poslední dvouciferné číslo voňavě užij. Mám obrovskou radost, že vám to všem tak pěkně utíká:-)

Vlasta

Ahoj všem, jéje tady je nových lidiček jste vážně všichni moc dobří a držím Vám palce já se také stále držím a nekouřím 167 dní jej to je dobrý já už to nepočítám,tak ted mi trvalo než jsem to spočítala,ale champix mám stále schovaný kdyby náhodou,protože ted bych měla být v tom kritickym období půl ročnim,ale chutě na cígo nejsou ani když piju alkohol,tak je to dobrý .-)) Mějte se všichni moc krásně a držte se.

Konča

Vlasti moc gratuluju. Já jsem selhala 168 den - ovšem neměla jsem žádný šampík v zásobě, takže je moc dobře, že si necháváš zásobu. Fakt kolem toho půl roku jsou nějaký blbý dny. Držím palce:-) Mám Standa na fifinkách vyrobil nekuřáckou tabulku, která počítá za nás. Je to super vynález.

Miš

Denisi, prosím tě, jak vypadá ten test závislosti v centru ? Já tam vyplňuji jen takový dotazník, který se týká spíš abstinenčních příznaků, resp. toho, jak se cítím.

Denis

Poprvé jsem ji vyplňoval čtyřstránkový elaborát, který má spíše statistickou hodnotu. Další dotazníky při každé návštěvě(chybně jsem uvedl testy závislosti), na které odpovídáš od 0 - 4 , to je asi to samé jako u tebe. Kromě toho pokaždé kontroluje přes foukátko obsah oxidu uhelnatého.Ty odpovědi by měli mít klesající tendenci(nejlépe všechny nuly) Nicméně tvoje odpovědi(pokud jsou upřímné) jsou pro doktorku vodítkem jak na tom kdo je.

Miš

Dík. Tak to je to samé, jako u mě.

Les

První 3 týdny zbytku života bez cigaret :-). Cítím se báááječně. Všem odvykačům přeju pohodový večer

Konča

Dnes tu máme jednoho STOVKOVÝHO JUBILANTA. TOMÁŠI M k té první 100 bez cigár ti moc gratuluji. Jsi boréééc.

irena

...jé Janino to jsem ráda že jsi se ozvala , posílám ti opožděně veliké gratulace, včera jsem měla dovču. Já budu mít 3 roky v lednu. Když jsi přestala hulit a všechny holky kolem nás na diskuzi propadla jsem beznaději , že já to nedokážu Ale jak píšeš Chvála šampíku, nakonec dostal i mně. Blahopřeji i Vlastě ,taky už máš kus cesty za sebou a seš dobrá , že na cigo nemyslíš, to já říct nemůžu. A blahopřeji Tomášovi ke 100. Denisi ještě k tvému výroku, ono je to moc těžké přestat kouřít a přestat chtějí všichni tady ale neví jestli to vyjde , tak to tedy zkoušíme a buď to vyjde nebo ne.

roman

ahoj všem, kouřil jsem asi 15 let, poslední dobou i přes krabičku denně, začal jsem brát champix a přestal jsem uplně bez problémů !!! opravdu jsem neměl žádnou krizi, žádné nutkání prostě pohoda. Po dvou měsících jsem to přestal brát, protože jsem si věřil že to zvládnu i bez prášků.Celkem jsem tedy vydržel asi 4 a půl měsíce.Teď je to asi 8 dní co zase kouřím :((( strašně mě to štve, začalo to na pivečku:(( zajímavé že i během těch čtyř a půl měsíců jsem na pivo chodil a nic ... ted to začlo jednou cigaretou a jsem v tom znova:((( ale nevzdávám to a v pondělí si jdu pro recept na champix a jdu na druhý pokus...lepší 1000kč za prášky...než to rvát do kouření :) ...doufám že to zvládnu...

Ivča
1x

Zdravím vás všechny. Romane, to je fakt hazard. Ani šluka, natož cigáro!!! Držím pěsti do nového začátku. Škoda. Přesně souhlasím s Denisem, že musíme mít stále na poměti, že cigareta nevyřeší vůbec nic. Ani ten největší problém a stres. A stále být ve střehu. Aspoň já to tak mám. Měla jsem jiné. představy. Myslela jsem si, že po roce budu za vodou. Opak je pravdou. Ani po dvou letech to není pravda. Takže fakt bacha. Tomášovi taky gratuluju ke stovce!!! A drže se všichni a nováčkům přeju hodně zdaru a gratuluju k nejlepšímu rozhodnutí v životě. To nejhorší naše rozhodnutí bylo, že jsem začali hulit a teď to napravujeme tím nejlepším rozhodnutím, ale už podstatně těžším. Všem krásný voňavý den.

Tomáš M.

Ahoj, díky za přání k té mé 100. Užívám si to a pročítám si na počest Allena Carra.

Tomáš M.

Jinak ještě k té mé 100vce. Děkuji všem co se známe a jsem moc rád, že se o mě ve svých příspěvcích zmiňujete. Je to velká psychická podpora. A dokud budu moct, tak tuto podporu budu dál darovat i druhým, protože je to opravdu hezký a příjemný, být bez cigaret. Mějte se krásně a budu sledovat jak se to tu vyvíjí.

Konča

Romane, vítám tě mezi námi. Málokomu se to podaří hned napoprvé a když už se nezadaří, tak z každého pokusu či člověk odnese nějakou zkušenost. Takže vzhůru pro nový recept a samořejmě budu držet palce. Bylo by lepší šampík užívat půl roku. Nemusíš celou doporučenou dávku, stačí klidně půlka denně, abys v těle udržoval určitou hladinku vareniklinu. I já hrdinka přestala šampík užívat velmi brzy a 168 den jsem do toho spadla opět. Poučení: následně jsem šampík užívala něco málo přes půl roku. První měsíc jsem byla na 3 půlkách a potom mi stačila půlka denně nebo obden. Za tu dobu jsem spotřebovala necelé dvě velké balení šampíku. Zbytek jsem si schovala pro "strýčka příhodu" a moc se mi to vyplatilo. Do roku jsem měla šílený strach z recidivy. Už jedu 18 měsíc a myslím, že jsem za vodou. Na cígo vzpomenu zřídka kdy a spíš s odporem a kuřáci i cigarety mi děsně páchnou.

Konča

Tome já toho Carra měla z knihovny půjčenýho 2x a Králíkovou jsem též 1x četla. I jsem si z internetu vytiskla nekuřákem za 21 dnů. A ty jsi navíc velký frajer neb pokud si dobře vzpomínám máš partneru kuřačku. O to hůř se odvyká. Takže ještě ti zahraju fanfáru ♫♫♫♪♫♪♪ neb si jí zasloužíš :-)

Tomáš M.

Děkuji tedy ještě jednou za fanfáru. Ano žena kouří, doma sice minimálně, ale máme stanovená jasná pravidla, která jsem já musel striktně nastolit.

roman

všem moc dík za odezvu a jinak pro recept jsem letel jeste dnes :) zitra mam champix :)

Miš

Tome gratuluji, je to jak nedávno , co jsi začínal, mě to teprve čekalo a ejhle- ty to máš za 100 a já dnes 4 týdny bez. Jen tak dál ( ale zrovna dnes mám tedy chutě)... Romane, to nic, důležité je, že do toho jdes hned znova a určitě tě to poučí. Já se recidivy vyloženě bojím a jsem rozhodnutá brát opravdu půl roku (zbydou-li, i déle) , i když si určitě budu připadat, že jsem v pohodě a mám to pod kontrolou. Chyba lávky - od toho bereme CH , abysme se cítili v pohodě, ale mozek ještě tak jasno nemá. Možná je někdo silnější a zvládá to vysadit dříve, ale sichr je sichr. Nechtěla bych se trápit odvykním nanovo. Kačenko jak bojuješ ? Tak všem palečky, jdu si uvařit snad desátý čaj (pomáhá mi...).

Konča
1x

Dnes máme dva jubilanty. Emu ze Slovenska, která dneska slaví 900 dnů a Standu s 500 dny bez toho smradu. Oběma posílám fanfáru ♫♫♪♪♫♫♫ a velikou graulačku! Nováčci bojujte, držím vám všem palce:-)

Ema

Ďakujem Konči a Tomáš M, ďakujem. Ani to snáď nie je možné!!! Strááášne som si želala aby som nefajčila ale neverila som že prestanem, ako magor som si to celé roky želala keď padali hviezdy až som sa sama pred sebou hanbila, ale zázrak sa stal a už má 900 dní.

Tomáš M.

EMO a STANDO ♫♫♪♪♫♫♫♫♫♪♪♫♫♫♫♫♪♪♫♫♫♫♫♪♪♫♫♫♫♫♪♪♫♫♫

Kačenka

Miš - zatím se držím , pocity jsou jednou nahoru a jednou dolů. 3 dny jsem hrdinka a proti cigaretám imunní další den mě nahlodává červíček a mám nutkání. Dnes mám 2 týden bez a stále věřím , ale už nejsem tak optimistická jako na začátku. Champix je opravdu min 50% pomoc a jsem ráda, že je tak drahý ....když mě přepadne chuť si představím kolik peněz, nabraných špeků , horkých chvilek a odříkání by mě stála ta "jedna jediná" a hned je vůle zpět. V úterý se jdu zvážit na bodystatu - jak jsem na tom s přibíráním. Cítím, že min 4 kila mám nahoře, méně se hýbu a jím jak prokopnutá ...Už jsem zjistila ve kterých situacích mě přepadá chuť na cigárka -tak si je pomalu eliminuju a dokonce už dokážu dopředu určit rizikové situace tak se více hlídám a předem dělám opatření abych nesešla z cesty. Včera se mi vybila baterka u auta když jsem byla ve fitku - já spocená hupsnu do auta a nenastartovala jsem. Manžel nebral telefon - spal já ve 21 h na parkovišti bez peněz ...bez startovacích káblů - už jsem si volala taxi - no celé to trvalo asi hodinu - byla jsem ve stresu a ikdyž jsem měla půl krabičky cigaret v autě v přihrádce - nedala jsem se a vydržela. Ikdyž mi jednou proběhla myšlenka , že jedna mě nezabije - pak jsem si ale řekla, že bych byla pěkná srákora a myšlenku jsem zahnala. Jako nebudu dělat hrdinku - ty chvilky s cigárem mi občas chybí - ale tentokrát jsem si řekla, že zvolím jinou strategii a místo smutku s lítosti nad jejich ztrátou si říkám opak - jak jsem svobodná a mohu se rozhodnout . Četla jsem na netu, že v zahraničí už je dostupný lék, který nejen pomáhá při odvykání kouření, ale zároveň je na hubnutí / speciálně vyvinut kvůli přibírání na váze počas abstinence/ a dokonce je tak vychytaný, že hubnou jen ti co to potřebují, štíhlí více nezhubnou ....no to je je sen .... ale až se to dostane k nám to bude príma. Zdravím všechny a přeji všem krásný advent !

Friduča

Kačí a jak se ten lék jmenuje ? Nějak si neumím představit co by to mělo být... ? A aby to tělo indikovalo a poznalo, že tedy zrovna moje tělo nebude hubnout...Tomu moc nevěřím, ale sen je to hezký :) U nás např. takové ty ,, zlaté vajíčka ,, co se prodávají na hubnutí, musí být na předpis a pod dohledem lékaře.. V podstatě je to droga ( obsahuje to efedrin ) a tak člověk nemá moc chuť jíst a je to pochopitelně silně návykové.. Lze sehnat i na černém trhu... Jinak nástrahy jsou všude a prakticky furt a když je člověk předpokládá a ví a pozor ještě se jim k tomu dokáže vyhnout, je to super !!! Gratuluji ke 14 dnům a ať se hezky načítají další... Já mám myslím dneska 79 dní bez.. Takže zítra 3 měsíce !! Jupí... Apropo Stando, nemůžu se dostat na Fifinky.. odhlásilo mě to a já nevím heslo :( A nejde mi poslat na mail...

Friduca

Stando, už to mám !!! Díky :)

Standa

Pro tabulku není potřeba se hlásit na "fifinkovskou" diskuzi. Tabulka je veřejně přístupná, stačí si někam uložit link - fifinky.eu/pod.php

irena

Fridu ty zlaté vajíčka to byl asi adipex, ne?. Já po něm lítala týden pod stropem a nespala a už bych to do pusy nedala. Taky si nedovedu představit co to může být za léky s takovou indikací. Byla by to ovšem paráda a ještě by mohl rozdělit zhubnout 3 kg přes zadek na prsa přidat 2 kg....... Beru to samozřejmě s rezervou. . Stejně je nejdůležitější že nekouříme , Kačenko jsi hrdinka , že jsi odolala , ono by ti to s tím autem stejně nepomohlo .

Ivča

Fridu, gratulace ke 3 měsícům, jseš borka. Hlavně si to už nepokaž. Držím palce. Všechny moc zdravím, Emě a Standovi dodatečně ke krásným číslům taky moc gratuluju. Pěkně nám to všem přibývá. Kila už jsem nějak přestala řešit. Možná je to špatně. Měla bych i podle doktorky dát 5 kg dolu. To vím i bez ní. Ale jak? Počkám si na ten zázrak co oněm píše Kačenka:-) Mějte se krásně. Já si jedu k šéfovi pro víno a kytku (taky mě to mohl přivést) a pak za mamkou, takž domů se dostanu večer. Jo a nekouřím!!!

Tomáš M.

Tak první vážení po 3 týdnech a mám pěkných 89.2Kg při 172cm. 6Kg za 3 měsíce nahoře. Budu s tím muset něco udělat. Asi budu běhat, nebo co :-)

Sylva

Tomáši M. jestli tě to potěší, tak já mám za skoro 4 měsíce navíc 5 kg. Taky nemám vůbec žádnou vůli s tím jídlem něco udělat. Ale hlavně, jak tady píšou děvčata, že nekouříme. všem přeji krásné vánoce.

Konča

Zdravím všechny statečné. Další poznatek, že kolem půl roku nekouření je velké nutkání si zapálit. Včera večer můj manžel při svém 185 dnu nekouření měl zničehož nic obrovskou chuť na cigaretu. Sám nevěděl proč, čím to bylo způsobeno, ale tvrdil mi, že tak velkou chuť si zapálit ještě neměl. Klika, že doma nebyl ani vajgl, Nedávno daroval celou krabičku, kterou měl neotevřenou celého půl roku doma, své sestře. Myslím, že pokud by ještě doma byla, tak jí otevřel. Myslím, že nebyl dalek toho, že by si šel do hospody cígo koupit. Nešel a dnes to má za 186 :-)

Megan

Ahoj všici. Tak vánoce se nám blíží. Asi se vyplnilo moje přání a přestal otravovat Cydrich. Nejspíš začnu věřit na Ježíška:-) Nějak dlouho se neozval Ládík, Luban a Stenli. Copak copak? Jinak přeji všem krásné předvánoční rozjímání.

Lenka

Dobrý večer všem-nevím,kolik dnů již nekouřím-asi mezi 50 a 60...a nechybí mi...jen nyní docela kynu.V minulosti kdosi sportoval a hubnul na dálku-nechce se někdo připojit-na dálku-či společně-jsem z Prahy-východ,severně od Prahy..?? Pokud ne,i tak jsem rozhodnutá začít po Novém roce...a snad to půjde,jak s tím nekouřením... Jinak všem moc a moc držím palce-držme se!! Lenka

Ivča
1x

Všechny vás moc zdravím. Též jsem myslela na Ládíka, že se neozývá. Ládíku ozvi se nám. Luban taky toho moc nenakecá. Užijte si vánoční svátky, bude to zase útok na naše figury. Tak bacha. Teď jsem četla, že Havel chtěl půl roku před smrtí zase začít kouřit. Bohužel to neodhadl. To bude asi problém. Taky mívám tuhle myšlenku. S Irenkou jsme to tady řešily. Dnes dělám naposled. Už se těším na volno. Bylo toho poslední dobou nějak moc. A od ledna nebude líp. Takže všem přeju pohodové, klidné vánoce. A bohatou nadílku. Užijte si volna.

Konča

I já všechny zdravím. Luban sice moc nenakecá, ale zato mi poslal fantastické vánoční přáníčko. No a jelikož já mám adresy skoro na všechny, tak jsem se ujala to Lubanovo nádherné přání vám ostatním přeposlat. I já jsem dnes v práci naposledy. Zítra a příští pátek máme od majitele firmy volno - placené :-)

Sylva
1x

http://www.celysvet.cz/skin/smile/s7187.gif

Sylva
1x

tak jsem se chtěla "pochlapit" s přáníčkem, nějak mi to nevyšlo. Tak jinak: přeji všem hodně moc zdravíčka, štěstí, pohody, lásky a splnění všeho, co si přejete. Přeji všem, aby další rok jsme měli všichni lepší a spokojenější. Prožijte si těch pár dní volna v naprostém klidu a s někým, s kým je vám opravdu dobře. A nekouříme!!!

Konča

Sylvo, ale vyšlo ti to, krásný stromeček i přáníčko :-)

Vlasta
1x

Krásné prožítí Vánoc a vánočních svátků,mnoho zdaru a úspěchů v novém roce 2012 Vám všem přeji a stále nekouříme :) Mějte se krásně.

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

82%
18%
Zatím hlasovalo 100 lidí

Mohlo by vás zajímat

Slaný roztok do konvičky

Dobrý den, jaký slaný roztok se prosím používá do konvičky na výplach nosu? Kupuje se nebo ho můžu vytvořit doma? Děkuji za odpověď

Ustupující dásně: Co je způsobuje a jak jim předcházet?

Zdravé dásně mají většinou růžovou barvu a těsně přiléhají k zubům. Dáseň pokrývá zuby od čelistní kosti až po viditelnou korunku zubu a tvoří ochrannou bariéru, která zabraňuje pronikání zánětlivých bakterií ke kořenům zubů a do čelisti. Zároveň zajišťuje pevné ukotvení zubů. Pokud se však začnou v ústech hromadit bakterie, může to vést k onemocnění dásní a jejich ustupování.

Chronický stres aneb různé lidi stresují různé věci

Dneska snad už nikoho nepřekvapí souvislost mezi stavem psychiky a tělesna, neboli psychosomatika. I proto Světová federace pro duševní zdraví iniciovala v roce 1992 oslavu duševního zdraví, která připadla na 10. října. Cílem bylo a je poukázat na duševní poruchy, které mají negativní vliv na kvalitu života stále větší části populace. Jednou z prokazatelných příčin těchto nemocí je chronický stres. Tedy ten, který probíhá dlouhodobě.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce