Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Konča

Posláno.

Konča

a ještě se Pepo koukni na bezva film, protože už taky patříš do rodinky:-) Tady leje jako z konve. Bouřka i s kroupama. A to tady dnes začala výstava květin Flóra:-(

Konča

Došel i film???

pepa,

dik, bezva

Konča

jsem věděla, že Tě to potěšííííí:-)

Růža

Ahojky,lidičky. Beru 10-tý den champix.Už jsem ho brala před 3 lety přestala jsem kouřit na 20 měsíců. Zklamala jsem sama sebe, Začala jsem kouřit s hlouposti. Jestli se mi to teď podaří přestat tak už tak hloupá nebudu doufám. Přestali jsme s manželem spolu ten nekouří přez 3 roky. Tak Vám všem držím palečky. Zdravím Ivču a ostatní známé s kterýma jsem si psala na druhém diskusním fóru o ovykání.

Konča

SLÁVA. Vlastně z vedlejška jsem tu jenom já (Ifka). Marja a Mona se odmlčely a HanaR jenom čte a nepíše:-( Možná, když si přečtou, že jsi se znovu zapojila do boje, tak se taky přidají. Růži do začátku Ti držím celé pěsti neb ten začátek je vždycky krutý, ale Ty to zvládneš!!! Jsi šikulka a Pepa Tě též podpoří. Vyřiď mu pozdrav. Hlášení dnes 301☺

Ivča

Růžo držím palce. Ty už to znáš, tak není co dodat, jenom to, ať ti to tentokrát vydrží. Musíme se s tím stále prát. Je to fakt těžký. Ale záleží to jenom na nás, jestli už pak vydržíme. Champix se super do začátkuj, ale dál už musíme bojovat sami. Na druhém fóru to byla asi Ifka-Konča. Já jsem se usídlila hned od začátku tady a jelikož se mě tady líbí, tak už jinám nelezu. Jsou tady bezva lidi. Tak se držte.

Friduča
1x

Dobré ránko, i já se opožděně přidávám a posílám hudlana a velkou gratulačku KOnčí k 300 - mazééééc !!! Jsi fakt šikulka šikovná !!! Růžo i já ti držím palec a drž se.. Já si to pokazila také dvakrát a doufám, že tentokrát to bude definitivní..Sklouznout zpět je snažší, než se mnohým zdá...Každá jedna cigereta je velký něpřítel a potenciální startovač k tomu, že tam znovu skončíme..Ono to ani třeba na začátku nevypadá, dáš si jednu..za pár dní druhou.. a než se naděješ bez kontroly za se kouříš... Držím palečky, ať je to poslední pokus !!! Musím makat - nějak se mi to rozjíždí a začínám být zavalena..A v pondělí asi pracovně do Plzně... No radosti nad radosti :) :) Čáry za dveřma a vypadá to, že počásko tento rok moc neklapne...

Konča

Fridu moc děkuji. Sklouznout je sakra snadné. Přesně jak píšeš. Ale my lvice se nedáme. Jsme obrovské bojovnice. A Růža s námi. Sem tam se mi v hlavě mihne vzpomínka, ale ta se dá v klidu přežít. Čím déle nekouřím, tím více jsem šťastnější, že tomu smradu neotročím. A taky si kolikrát vezmu kalkulačku a ty čisté voňavé dny pronásobím penězma za cíga a rozjásám se. V pondělí mi do bytu přijdou namontovat za ušetřený peníz další plastové okno s roletou. Muž mi na to nedal ani kačku - prohulil to. Fakt jsem na sebe moc pyšná. Už jsem sama sebe viděla naprosto beznadějně, ale lví vytrvalost nese výsledky. Všem přeji krásný víkend. Večer si musím nachystat a oprášit koště na ten zítřejší slet. Loni nám Ládík přál abychom neskončily někde u Hamburku:-D

irena
1x

....i já , i když pozdě ti přeji k té třístovce. Jsi bomba , jsi hvězda , jsi nejlepší.-.....je to parádní číslo. Zítra si to nádherně oslav.Držím palce, ať se ti podaří přičarovat něco nádhernýho do toho nového domečku v Třebíči.Teď už to určitě musí vyjít. Hrozně všem holkám závidím , jak si budou zítra svobodně poletovat , já bohužel nemám přístup ke koštěti tak až na rok. Růži i všem nováčkům držím palce. Užijte si krásně víkend a nekuřte!

Konča
1x

Děkujíí moc. Jak se ti daří???? A už půjdeš konečně domů???

Růža

Ahojky, děkuji všem co mi drží palce. Je mi nějak z těch tablet šoufl už si nepamatuji jestli mi bylo blbě i před tím když jsem je brala. Důležité je že mi přetává chutnat cigáro. Dávám si ještě tak 2 dny a pak konec.

Růža

chtěla jsem napsat konec kouření. Aby si někdo nevykládal,že končím s odvykáním. :o)))

Konča

aby ti nebylo šoufl z šampíku, tak ho ber po půlkách. To vymyslela Fridu a nemá to chybu. Místo ráno a večer celou tabletku, tak 3 až 4 krát denně půlku tabletky. Dokonce zjistíš, že ti za den bude stačit 3x půlka a kúra se tím zlevní. Já jsem první měsíc byla na třech půlkách za den a potom už na dvou půlkách a pak na jedné půlce za den. Během půl roku užívání jsem spotřebovala necelé dvě velké balení šampíku. Zkus to.

Růža

Konči,děkuji za radu zkusím to půlit.Myslím,že když jsem ho brala před 3 lety tak si nepamatuji že by mi bylo blbě.

Ládík
1x

opožděná gratulace. Konči 300a více, to je fakt již bomba a skoro jistota. Již se těším na zítřek, až se sejdeme a vše probereme. Budu vyhlížet.

Konča

Díky za gratulaci. Zítra budeš vyhlížet marně. Prvomájových průvodů se již neúčastním:-) Odjíždím na chatu sekat a skládat dřevo a taky ugrilovat nějakou flákotu a čarovat. Prostě nabitý program. Pryč z civilizace a hurá do přírody. A samozřejmě kouřit nehodlám - ani za bukem :-) Tady u nás je slunko, tak doufám, že to vydrží. Mějte se všichni krásně a voňavě!!!

Ládík

Já myslel, že to mám spočtené dobře. Jednoduchý algoritmus. Odhadl jsem tvoji výšku a váhu, zátěž na champix a ferdíky, mám taky dobře. Vzal jsem do úvahy dokonce i stáří stroje. Dlouhodobě je hlášen východní vítr o síle 5-15km/hod. Když stanovím dobu vzletu na dnešek okolo 22hodiny (snad to kouzlení netrvá déle). Tak mě prostě vychází jednoznačně, že z té Moravy budeš v okolí Prahy někdy po 8ráno. Pardon. Zapoměl jsem ti připomenout něco kovového do kapsy. Když to splníš, tak ta naše magne hora tě přitáhne a v 8hodin budu čekat v Kabčicích u hospody.

Konča

:-DDD určo to máš spočítané velmi dobře:-D algoritmy jsme ve škole nebraly. Ovšem rozumím alkorytmům - ty jsme sice taky ve škole nebraly, ale letitá praxe mne dobře vyškolila:-) Tvůj příspěvek mne pobavil jako za starých časů. Měl bys začít psát zase častěji!

Ládík

tak jsem čekal marně. Asi nebyl vítr. Nebo měl jiný směr. Tak za rok znovu.

Konča

:-D údržba se nekoná, ani pravidelná ani nepravidelná. Kompas spadl do fernetu a nefungoval:-D Déšť nás vyhnal domů.

irena

...ty jsi říkal ,že nepiješ....neříkej ,že na takovou machrovinku jsi přišel za střízliva. Všechny zdravím ...ještě 3 dny a pak 10 dnů doma na práškách.

Ládík

Taky se divím, čeho je schopný skoro abstinent. Ještě to se mnou asi není tak špatné, jak si myslím. Škoda, že nedoletěla. Asi porucha na stroji. Ono již loni to nebyla žádná sláva, a když se nedělá stroji pravidelná údržba, tak ty proutky zduří a to již nepomůže ani polejvání ferdíkem.

Megan

Ahojky. tak se u mě na stavbě ve středu stala tragédie. Chlap spadl z tarasu na záda a ochrnul na nohy od pasu dolů. Odvážela ho ode mě helikoptéra do úrazovky. Žádná sranda

Konča

hm, tak to je tragedie. Kdybych to věděla včera, tak jsem do ohně hodila ještě jedno přání. Včera večer jsem ti Megane poslala MMSku, ale asi ti nedošla, napsalo mi to nedostupné:-(((

Ládík

hlavně ať to dobře dopadne. co jiného k tomu. drže se chlape.

Ivča

Megane, to je opravdu neštěstí, co k tomu dodat. Jenom doufat, že to není stav nepořád. To asi ukáže čas. Jinak doufám, že už jste se všichni líbali někde pod rozkvetlou třešní. My musíme pod švestku, třešen jsme vloni pokáceli. Včera u ohně jsem si nic nepřála, neumím čarovat jako Konča, zato jsem se pěkně přiopila. Všichni hulili, já ne. A vy doufám, že jste taky odolali a žádný cigára nebyly. Mějte pěkný den.

Megan

Ahojky. Podle doktorů je to ochrnutí trvalé. Je to na draka:-( Končo, MMS mi přišla, děkuji:-) Mějte se všici krásně a nekuřte. Já jdu zase na stavbu. Teda, už mě to vůbec nebaví. Dřina a zase jen dřina. Fuuuuj :-(

Ivča

Megane, to je mě líto, že je to konečná diagnoza. Taková věc vezme náladu na všechno. Ale nedá se nic dělat. Baráček dostavět musíš. Nekouřím, ikdyž teď bych si nejraděj zapálila. Jeden pablb v práci mě zas tak rozčilil, že to je fakt na cigáro nebo na panáka. Nemůžu ani jedno ani druhý. Těžkej život. Mějte se líp než já. Jedu ještě k doktorovi, tak už v práci končím. A nekouříme!!!

Pavluš
1x

..tak jsem nastydlá a vůbec mě to nebaví...:( Končo všecko nejlepší nekuřácký...jsi výborná..:))) http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.aaja.cz%2Ffotoalbum%2Fakce-2011%2Fzavadeni-novych-tymu-do-praxe-hanka-a-pavla&h=29b75 to je odkaz by jste se holky chtěli mrknout na naše stránky a jak nám to pěkně jde ;))) První máj jsme oslavili na mini farmě ne dlouhé louce v horách, kde je úplně úžasně a ty kozičky stáda..no nádhera...a úplně nejvíc to nekouření...jááák to bylo osvěžující nepatřit mezi ty kuřáky co to tam nedávaj a musí hulit v také nádheře. Nekouřit je bezva a basta fidli...jen ten alkohol pořád navrtává...:((( Jinak mám dvě kila dole...a to bez práce a řeknu vám hned jak...:))) Stačí se stravovat dle své krevní skupiny a to vážně..páč nic tělo neucpává a vše jde ven jak má...Je to fakt super páč jsem přišla na to proč mě vlastně nějaké věci moc nechutnají, a ono je to tím že to mé tělo nevyžaduje..takže jsem vegoš od přírody...mrkněte na to...stačí zadat na webu krevní skupinu a už čtete, a koupim si i tu knihu ;))) Zatíím pa jdu si lehnout a dát si čaj...chjooo tohle mě nebaví...mám také práce a musím se kurna válet na gauči hehe

Konča

Pavluš výborný fotky a je vidět, že těm dětem se to moc líbí a užívají si to. Jsi hvězda, že ses na to dala. Mně sem chodí jedna maminka se synem autistou - tak to je pro tu mámu opravdu "očistec" !!! Při první jejich návštěvě jsem se tak lekla, že jsem kluka (puberťák, ale už skoro dospělej chlap) málem postříkala pepřovým sprejem. Hlavu jsem měla skloněnou nad papíry a vrzly dveře a v momentě jak jsem hlavu zdvihla, tak ten kluk jenž byl akorát přede mnou zařval (bafnul) a ve mě by se krve nedořezal. Paní se mi moc omlouvala. Po více jak roce mě ten její kluk při odchodu z kanclu hladí po vlasech a nejenom mne, když má "dobrou náladu" tak hladí po vlasech i ostatní nic netušící přítomné klienty či klientky. Přeji ti brzké uzdravení.

Pavluš

:)))))))))))))))))))))))))))), to je hezký jéééé, ale musím říct že mě to s nima moooc baví. A teď když už člověk je zná pokaždé se na ně moc těším, Ve čtvrtek tj klub a tam chodí taky dospělí a děláme různé činnosti a právě s klubem jsem byla v té O2 aréně...jsou fakt prima. Mám pocit že jsem se konečně našla i já ;)

Pavluš

:)))))))))))))))))))))))))))), to je hezký jéééé, ale musím říct že mě to s nima moooc baví. A teď když už člověk je zná pokaždé se na ně moc těším, Ve čtvrtek tj klub a tam chodí taky dospělí a děláme různé činnosti a právě s klubem jsem byla v té O2 aréně...jsou fakt prima. Mám pocit že jsem se konečně našla i já ;)

Konča

a začala jsem 11 měsíc:-) Tady husně leje:-( ale nekouříííím.

Ivča
1x

auto už ani nevím kde mám, všechno zachumelený. Je to hnus fialovej. A nekouřím. Až se tomu sama divím, když to vidím venku. Nevylezu ani v poledne, bude hladovka. Držte se a nekuřte. Končo, do 11. měsíce přeju dál pevnou vůli. Pavluš přeju ať jseš brzo fit. Mám vnoučka autistu, vím co to obnáší. Je sice v té nejlehčí skupině, ale je. A protože autisti jsou ještě k tomu buďto mentálně retardovaní nebo apileptici, tak nám se k tomu přidružila epilepsie. Takže Pavluš je to fakt strašně záslužná práce s takovýma dětma. Nevím,jestli se můžu podívat na ty vaše stránky, když nejsem na FB registrovaná.

Ivča

na FB bych musela být zaregistrovaná, aby se dostala na ty stránky co píše Pavluš. Konči, buď ráda, že u vás prší, tady je bílo a stále padá a padá a je už -0 !!! Hrůza.

Konča

co to píšeš Ivčo. Jak se to tak může přihodit??? Je mi to moc líto. Smekám. Já bych to asi nezvládla. A to počasí u vás je katastrofa. Snad to sem na Moravu nedorazí.

Konča

budu fandit Slovákům. Kluci MUSÍ VYHRÁT. To budou opět nervy že Ládíku? Jsem ráda že nekouřím, to by byla krabka vyhulená.

Friduča

Ahojky všem, vůbec bic nestíhám v pondělí jsem byla celej den pracovně v Plzni a večer po návratu do Salonu..Teď už zase čekám na zákaznici a ráno v sedm vyrážím znovu do Plzně a večer do salonu..Až do pátku včetně.. Tak doufám, že cesta bude v pohodě..a žádný sníh... Fuuuj, je to hnus tady je pět st. a stačí..prší a lezavo...hrůza !!Trpím !!! Ivčo, je to náročné, ale co naděláš.. Je to život...někdy je to o nervy, ale co člověk nadělá..jednou je váš :) :) Jste úžasní, že jste to nevzdali...Dávám vám palec nahoru ! Já asi fandit nebudu - tedy určitě né u TV, do devíti v práci a pak asi skočím šipku do pelechu... Dneska mě jeden kamarád celej oběd poňoukal, ať si zapálím...hrůza ! manža vedle mě s šibalským úsměvem na rtu a čekal zda odolám,neb pokud ne, pak si hned jednu dal...výborná situace přátelé...nedala jsem si a jsem spokojená..Víte co ? Ono by mi to stejně nechutnalo...je to hnus...ale není úplně snadný těmhle poňoukačům odolat...za vodou tedy ještě asi nejsem...až budu mít rok ? nebo dva ? možná prostě nikdy...selhání číhá na každém rohu..koupit si krabičku, dostat jednu je tak strašně snadné..proto se všichni držme, stjí to za to !!!

Konča

Gratuluji ke 4 měsícům a je super žes odolala. Posílám ti též palec nahoru:-) já už vypínám PC a mažu konečně domůůů.

Ivča

musím reagovat na příspěvek Fridu, protože to přece nemůžeš vzdát. Když se dozvíš ve 2 letech věku dítěte, že je autista, tak to tak prostě je musíš se s tím smířit. Do dneška nevědí doktoři, proč to tak je. Je to porucha mozku, ale z čeho nebo proč, to nikdo neví. Jsou dohady, že příčinou bývá též když se dítě očkuje a není zcela zdravé. Ale to jsou dohady. Většinou se s tím dítě už narodí a neví se proč. Ale díky vám za podporu. Jednoduchý to určitě v životě mít nebude. Vnouček je ve svých 3,5 letech velice inteligentní, zná celou abecedu, umí číst, počítat, pozná na dálku všechny značky auta i ty, co já jsem vživotě neviděla, ale má problém se např. ustrojit. To jsou problémy autismu. Většina ani celý život nemluví, my naštěstí mluvíme. Začal pozde, ale dnes se normálně domluví. Jinak nám krásně svítí slunce, ale mrzne. Máme tady všude bílo. Včera auta na letňákách lítaly do příkopů, stromy se lámaly, hrůza. Do syna to včera taky narvala nějaká ženská, naštěstí to odnesly jen plechy, ale jsou s tím starosti. Přeju všem krásný den a nehulte.

Konča

a mám šílené fofry. Včera nikdo nechodil a dnes se dveře netrhnou.

Megan

Krásný a pohodový a hlavně voňavý večer přeje všem nekuřák z Třebíče

Konča

že ty jsi na noční??? Já po práci šla na babinec do restaurace - kuřák/nekuřák. Seděly jsme v nekuřáku, ale ten smarad byl cítil i tam. Holky kuřačky odbíhaly. Já jsem odolala. Teda fuj zrovna to byly nervy hokejový-ale branař to chytil. A zase to chytil. Jdu držet palce a řičet:-) kouřit nebudu!!!

irena

To není žádná hrůza ani neštěstí ,když je vnouček autista.Tak to vidí je lidi z venku Zevnitř je to jenom naše sladké děťátko,které nám možná dá víc práce vychovat. Znám to z doby kdy se začaly budovat stacionáře a kdy se pro tyto děti začal otvírat svět, Byly to děti silně postižené ,které byly zavřené v ústavech Jejich radost,nadšení ze všeho a vděčnost doslova hladila dušičku,však to Pavluš jistě zažíváš. .....jsou horší věci na světě...ten ochrnutej dělník na stavbě to je teda horor,nedivím se Meganvi,že je tak znechucenej.

Ivča

hlavně, že už jseš ze špitálu doma. Jak se Ti vede? Byl ten pobyt aspoň něco platný? Aby sis mohla otevří aspoň lahvinku na chatě. Takový posezení při západu slunce se skleničkou v ruce a bez cigára, to nemá chybu, že mám pravdu??? Všichni se opatrujte a nekuřte. Dnes to vypadá na krásný den. A víkend prý mám být už taky super. Se tak těšíííím:-))))

irena

...to se uvidí až v září ,další kontrola bude v srpnu a v září výsledky.Zatím mám z antibiotik zvýšené jaterní testy tak si užívám dietu.Ale hlavně že jsem doma.Sluníčko mně nebere na slunko taky nesmím A západ slunce od nás není vidět.Je to bída.. Ještě že nekouřím jinak bych si snad zapálila.

Konča

bez smradu a samozřejmě véééliká gratulačka. Jsi hvězda!!!! I já zdravím Irenku. Tak už konečně doma??? Supééér. Ale že si tě tam nechali nějak dlouho? Nekouřím 307 :-) to se to tak pěkně píše:-))) Zase tu mám v práci kravál. Za dveřmi jakýmsi strojem rovnají betonovou podlahu do roviny. Ať už ten blbej barák spadne.

Sunny

Konci dekuji:-) Jinak zdravim vsechny ostatni, co chodi sem na diskuze a preji vsem krasny den :-)

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 145 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce