Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Konča

Irenko moc Ti děkuji za krásné přáníčko. Ráno jsem měla pohovor s ředitelem - je kuřák a zrovna kouřil. Po vstupu do jeho kanclu jsem se ze smradu otřásla. Pak jsem ho sledovala, jak šukuje, odklepává cígo do popelníku - v tu chvíli mne přepadla myšlenka, že bych si taky dala, on by mi daroval, kdybych ho poprosila - naštěstí to trvalo chvilinku, než jsem si uvědomila, že nesmím ani jednoho šluka neb bych byla opět závislák. Opět bych chrchlala, dusila se kašlem atd... Během půl hodinového pobytu v jeho kanclu jsem si opět na kouř zvykla:-( Ale jsem ráda, že jsem pokušení odolala:-) ♫♪♪♪♫♫ fanfára pro Ivču k 500 a přání pevné vůle na další pětistovku:-) Jsi hvězda!!!

Konča

Oprava "šlukuje" už jsem zapomněla, jak se to slovo píše :-DDD

Friduča
1x

Dobré ránko, takže i já se přidávám a všem Ivankám, Ivüchám a Ivčám přeju všecno nejlepší a hodně zdraví...:) Já po sobotní grilovačce a vítání jara opět nechci alkohol ani vidět.. Testla jsem po desítkách let nové pití a vyměnila své červené s colou za Bacardi s džusem, sic mi to chutnalo, nejsem na to zvyklá a pěkně to se mnou zamávalo..Takže žádné noviny... Prdím nato.. Už jsem asi na takové hrátky stará :) :) Končo, jen tak dál... Manža vesele kouří dál, i když občas zobne CHMP, tak prostě nepřestane.. Bohužel...

Konča

Díky za přání. Je to blbé, ale my s tím nic nenaděláme. Hulit budou dokud to s nimi nesekne a pak se jim možná rozsvítí v palici...., ovšem ani na to se nemůžeme spolehnout. Já občas prohodím, že budu veselá vdova.

Pavluš
1x

...slunečný.. také všem Ivankám to nejlepší...a také všem gratuluji k těm krásným čísílkům..jste úžasný... Končo super že jsi to vydržela ale ty už jsi silák...;))) Já jsem byla včera u prcka a tam není človíček co by nekouřil...seděli jsme na terásce ale kouř byl všude okolo mě, no holky radši jsem si nic nedala, polovička do sebe hodila malé píívo a šli jsme. Jak psala sunny kuřácí mě dělaj problémy ve velkém množství...:(((( Jinak v sobotu byly závody v chomutově a synáček vyhrál třetí místo...včera také první buřt na ihni... A nekouřím...jěště 10 dní a bude to 2 měsíce...jáááj toto letí..;)))

Konča

Synátor je borec. A ty samozřejmě taky. Jsi véélká šikulka. Těch 10 dnů uběhne a budeš slavit. Díky za blahopřání.

pepa
1x

Blahopřání Ivanám k svátku, přeji samé příjemnosti. Na servis jsem nebyl přijat kvůli nachlazení, tak až někdy potom. Včera jsem si zašel na 1 pivko, vzal jsem si noviny a přinesl popelník !!!! Ale nechtěl jsem kouřit, jen jsem si nějak podvědomě udělal pohodlí. Jinak mám 6 týdnů za sebou, začínám 7. Pepa

irena

Nevím kde se na to chodí ,ale v každém případě Ládíkovi k narozkám jen to nej...nej ...nej....... Ať ti nic a nikdo nešlapou do tvých kruhů. ..

Ivča

k svátku i ke kulatému výročí nekouření. Je to sice dnes 500 dní, ale zrovna dnes jsem měla takovou chvilku, že bych fakt po tom cigáru sáhla. Ale to jsou momenty a rychle to přejde a už je to opravdu jen občas. Takže všem začátečníkům moc držím pěsti, Pepo, Pavluš a další jste skvělí. Včera mě teda dost naštval syn, když se mě zeptal, jestli mě to stojí za to. Měl na mysli mých 10 kg. Tak jsem mu řekla rázně, že mě to za to opravdu stojí. Bude si muset okolí zvyknout, že Twigy ze mě už asi nikdy nebude. Jak jsem tam tak stála v tom tílku a kraťasech, tak holt každý kilo je víc vidět. Věšet se rozhodně nebudu. Všem krásný odpoledne.

Konča
1x

Moc ti gratuluji. Už jsi mazák:-) a co říkáš na srazík v Kateřině????

pepa

tak daleko neplánuji, ev. se připojím jako lastminute. Pepa

Konča

koukni do mailu.

Konča

písni, jak to máš s užíváním šampíku. Jsi na té půlce za den? A jak se cítíš?

pepa

dávám si půl ráno půl večer, ale chutě se občas vynořují, takže dále ještě raději dávku nesnižuji. Pepa

Megan
2x

Ahojky, taky ač opožděně přeji vše nej nej ke svátku všech Ivanek. Na sraz se začínám těšit. Mějte se a nekuřte

Konča

dnes ráno jsem byla u obvoďáka na odběru krve a sestřička se přiznala, že kouří. Jak prý jsem to udělala, že jsem přestala. I jsem provedla krátkou přednášku o léku Champix. Představte si, že o něm nic nevěděla. Říkala sice, že tam chodili pacoši, co zkoušeli s nějakýma práškama skončit, ale nechválili si to. No hleděla na mne jak puk. Bohužel jsem spěchala do práce. Nekouřím a navíc večer jsem smutně zírala na darovanou láhev fernetka :-( Pepo ovšem stejně jsi frajer, že to za tak krátkou dobu zvládáš s 1 tabletkou. U nás letitých kuřáků je dobré šampík užívat toho půl roku. Už mohu porovnávat. A jak se drží Ludvík???? Ozvi se!

Ládík
3x

Všechny zdravím. Nějak v poslední době nebyl čas a jen občas jsem jukl. Proto tedy děkuji za přání (to je paměť) a i já se připojuji ke gratulacím Ivankám. Pozdě, ale přeci. Velmi Vám všem fandím. A vlastně i závidím. Já budu mít příští týden již rok o čtyřkách. Ale na Vás prostě nemám. jste fakt dobří. Je to jakoby dorostenec vzhlížel na ligové borce. A samostatně zdravím nekuřácký motor Konči. Fakt dobrá. Možná již by bylo na čase ty zkušenosti prodat. pamatujete si, před více než rokem, na mé nepříznivé pocity s nekuřáckými poradnami ? Fakt o nekouření víme daleko a daleko více než fungující poradny. Jinak jsem u nás zkoušel ten kemp, ale to je asi pasé (ale nevybodl jsem se na to). Nějak to prý po posledních povodních již nedali dohromady. Přeji hezký sraz. Já se mezitím musím dát dohromady. Momentálně řeším něco, jako selhávání ledvin. To je tak, když je člověk skoro abstinent. Ale do kolaudace se dám jistě dohromady, i kdych měl přijet bez ledviny. Čauky. Mějte se . Držte se.

Konča

Kéž bych Ti mohla kus motoru poslat. Mě by vůbec neubylo. Jsem moc ráda, že ses ozval. Fakt jsem se obávala, že jsi opět v nemocnici neb jsi tady dlouho nebyl. Přeji Ti, aby ledviny přestaly zlobit a důchod sis mohl užíval v klidu. Tu loňskou debatu si pamatuji. Jo a už redakce vytiskla Tvůj příběh??? Pokud jo, tak kde si to můžeme přečíst. Škoda, že kemp nefunguje. Vlakové spojení pod Říp bych měla. Už skoro nepíšeš a je tady bez Tebe jaksi prázno:-(((( Co ty na to???

Ládík

to víš , kam přijde 120kilo již moc místa není, vždy´t víš, kolik místa jsem zabral ve sklípku. Já nejsem v nemo, tam jen v případě maximální nouze. Ikdyž nedávno jsem měl namále, najednou tlak 190/101 a ještě, že jsem neměl teplotu, jinak by mě nepustili dom. Ale možná jen začínám rozmrzat z posledního srazu. Já jen nemám nějak čas. To víš v tom důchodu vše tak nějak letí a na nic není čas. Navíc jsem musel vyslat do světa další 3domky resty z minula. A k tomu článku. možná, že jsem něco v tom duchu již četl, ale spíše to vypadalo, že se někdo chlubí zkušenostmi z dlouholeté praxe, ale asi to bylo od někoho jiného. Motor zatím neposílej. Zatím se držím čtyřky a popravdě mě to i vyhovuje. Ikdyž v poslední době zaznamenávám, že po ránu začínám pokašlávat a začínám mít obavy z prozrazení. Zatím se mějte fajn.

Konča

místa ve sklípku bylo ještě dost a dost. I další nekuřáci by se ještě krásně vešli. Kašel se u mne znovu objevil asi po půl roce znovukouření. Najedou jsem byla tam, kde před tím:-( takže pokud začínáš opět kašlat, tak je nejvyšší čas i ty 4 zahodit a dát plicím pauzu, aby se mohly opět vyčistit.

Ivča

Dnes nebyl moc čas, tak to teď doháním, musela jsem ještě nakouknout, než pojedu domů. Ládíku, super, že se držíš. Konči, koukat na lahev ferneta nebo čehokoliv je strašný (jenom koukat). Upřímně Tě lituju a přeju, ať jseš co nejdřív fit a bez antibiotik. Možná malilinkýho bys zvládla:-))) Mějte se krásně, nekuřte a užívejte jara.

Konča

když já nemůžu jednoho nebo dva :-((( to je mi moc máááálóóó:-(((( Všechno nebo nic - mezitím pro mne neexistuje:-((( Takže nic:-((( To je to samé jako s cígama. Já nemůžu jenom šluka nebo dva. Celou krabku nebo nic!

Ivča

no jo, to znám, jak se chytne slina, tak je i lahev málo. Úplně tě chápu a upřímně lituju. To máš antibiotika zas na týden ? Dám si za tebe. Jinak to nevidím. Hezký večer.

Konča

tak a už jsem v práci. Přišla jsem zdravě pěšky, ale bez hůlek, aby na mne opět nepokřikovali, kde jsem nechala lyže:-) Večer jsem po 3 měsících vyzkoušela trampošku, dnes ráno znovu a kolena zatím držííí. Colafit na chrupavky asi zabral. Ivčo teď mám ty prášky na týden. Za 2 dny končím tak to vypadá, že o víkendu se na tu lahvinku přestanu jen dívat, ale podívám se jí na dno!!! Mějte voňavý den a pište:-)

Ivča

počasí je zamračený, ale to neva, je teplo. Konči, na ty tvoje klouby jsou právě hole dobrý. Odlehčí se kloubům. Máš všechny, co na tebe pokřikují, někam poslat. Jsou to zabedněnci. Nekouřím stále, stále se ráda napiju a ráda najím. Takže vše při starém. Teď aspoň makám trošku na zahradě, tak mám dobrý pocit a ten se pak musí zapít. A taky vyhládne:-))) Mějte všichni krásný jarní den.

irena

..to tak strašně všechno utíká ,mně připadne že jsi si tu trampošku teprve koupila , a já o ní pořád ještě přemýšlím , ale protože mám kolena odešlý už teď tak to asi nemá smysl. v sobotu jedeme k Maďarům do nějakých termálů tak jsem zvědavá jestli se tam neuvařime -pařák zhora i zezdola, a když se přidá ještě pár návalů...kéž by aspoň pršelo. To je dost , že už se pomalu uzdravuješ to už bylo na pováženou . Ať ti to v sobotu stím frantíkem vyjde. My budem asi chutnat maďarský vína.tak budem pít i na tvoje zdraví, Ivča se určitě taky přidá tak si pěně kolektivně zachlastáme. Teď co je manža v důchodu tak už nejezdím na chatu každej den a jsem 2 dny v týdnu sama doma . Zatím to má něco do sebe , uvidíme jestli mi to vydrží. S tím jídlem a pitím i kouřením to mám jako Ivča.Už teď si dělám starosti jak se přesunu z županu přímo pod vodu a pak zpět. Ach jo , nemáme to my otylky jednoduchý.( teď nemyslím Ivču) Tak si pěkně užívejte i bez cigaret a nováčci hlaste se . LudvoMjerdo,štěpánko .....kdo ještě?......

.

Míra , Sunny(i když je už mazák)

Ivča

já si objednala vrchní díl plavek se sukýnkou, na obrázku ji měla modelka pěkně navolněnou, já to oblíkla a ta sukýnka se mě pěkně nalepila na tělo a kila byly vidět víc než bez sukýnky. Byly to takový vypasovaný plavky. Tak jsem to pěkně zabalila a vrátila a už to neřeším. Teda nejlepší by bylo kolem baráku postavit 2 m neprůstřelnou a neprůhlednou zeď a návštěvy vyhánět už před brankou. To abych si udělala pohodlí. Jinak podumejte s tím srazem. Zdá se, že se většině Katřina zamlouvá, tak nějaký termín to chce navrhnout, abych to zajistila. Můžu mu zavolat a zeptat se, jestli má vůbec volno v červnu. Vím, že těch akcí tam dělá moc. Ale nechci plašit, dokud se nedomluvíme. Střelím od boku třeba 11.6.? Nebo navrhujte další termíny. Všichni se asi neshodnem stejně. Tak se uvidí. Nebo třeba někdo ještě navrhne jiné místo.

irena

..já to beru ,později se mi to už moc nehodí o prázdninách vůbec ne.

Ivča

Tak sláva. Už jsem dvě. To už stačí na to, aby jsme se zmazaly. Ale pevně věřím, že nás bude víc.

Konča

Jsme tři:-) Ne jsme čtyři - Irenka jsou dva.

Friduča

Já bych teoreticky taky měla dorazit..:) Tak mu zavolej, ať ti nahlásí termíny, které má zatím volné a uvidíme... Nekouřím, mám moc práce, nic nestíhám...Všem gratuluju :)

Ivča

Zdravím všechny. Volala jsem teď majiteli Kateřiny, takže pokoje mimo chatky má zcela obsazené. Ubytování je možné pouze v chatkách. Ty jsou po čtyřech a pro známe vždy má něco volného. Takže pokud by vám nevadilo ubytování v chatkách, tak jdeme do toho. Je trošku blbý, že nemůžeme předvídat počasí dopředu, ale snad nezmrzneme. Sezení je tam pod střechou, kde se topí v krbu, takže by nemělo vadit ani studenější počasí. Zatím kdo se projevil, tj. Konča, Irenka 2 x, Fridu, Megan 2x a já, takže zatím máme 7 lidiček. Jestli jsem někoho vynechala, tak se moc omlouvám. Tak se projevte další, jak to s váma vypadá. Jinak tady je zataženo, nic moc, Ale hlavně nehulím, ikdyž teď právě mám chutě. To mě asi bude pronásledovat do smrti smrťoucí. Ale nejsme žádný mejdla a nás žádný chutě už nedostanou. Mějte se krásně a pište.

irena

se to bude určitě líbit ,on má rád na spaní zimu. Ale vážně ,při zimě tělo spotřebuje hodně kalorií tak by se mělo hubnout, což u nás asi nebude pravda protože budeme mít příjem od jinud. Tak teda jo nejsem mejdlo,nejsem mejdlo ...nemám chuť na cígo.................nemám....

Konča

a nemůžu jej najít. Kdo to psal, tak se asi netrefil na poslední stranu a napsal to jinam. Nekouřím dnes 279, ale před chvílí jsem chytla nerva. Bez upozornění mi opět vypli proud, tak jsem těm zedníkům co tu dělají už 5 měsíc rekonstrukci v domě šla alespoň vynadat. Ivčo v chatce jsem naposledy spala na pionýrském táboře:-) tak si to zopakuji.

irena

iIfko co tím myslíš?

Konča

Když jsem dnes v 10.30 h. najížděla na tyhle stránky, tak bylo napsáno, že poslední příspěvek do diskuse o champixu byl vložen v 10.21 h. jenže tu není. I se posunuly příspěvky. Tato stránka začínala příspěvkem od Lubana a nyní začíná od Pavlušky - ta byla na straně předešlé. A já nemám čas listovat pozpátku a hledat to. Proto jsem to sem napsala. To víš, jsem zvědavá baba.

Konča

už to moje psaní přeskočilo na stranu 303 - s tím jsem nepočítala.

Ládík

Konča - Ivčo v chatce jsem naposledy spala na pionýrském táboře. Já naposledy taky na pionýrském táboře a brzy jsem se musel ženit.

Konča

Milý Ládíku, ty můžeš vždycky. Erotické vzpomínky jako ty na spaní v chatce nemám:-D a asi už mít nebudu.

Konča

Jsem si vzpomněla na ty koupele jak loni naťukla Mona a Marja. A už se řehtám. Jak se jmenovaly??? Vypadlo mi to z hlavy, ale já si vzpomenu :-DDDDDDD

Ivča

Co ty víš... nikdy neříkej nikdy:-)))) A Ládík může vzít na sraz manželku. Třeba by se jí to v chatce líbilo. Teda určitě by se jí to líbilo. Jenom nevím, jak by to bylo s těma čtyřma cigaretama. Ale to by se nějak zmáklo!

Konča

já nenapsala nikdy, já napsala asi... Maila od tebe o škodlivosti kouření jsem již přeposlala i Ládíkovi. A už jsem si vzpomněla "derivační" . Tehdy jsme to rozebíraly už nevím s kým a Ládík napsal do nadpisu "no holky"....

ciaoooo

Cau lidicky, jak se mate? Jsem tu zase po delsi dobe, dnes jsou to 4 mesice bez cigaret, je to super pocit, ale porad se bojim toho leta, jak zacina teplo...mam strach ze neodolam az pujdu posedet na zahradku do kavarny :-( Jinak vsem dekuji za podporu a vsem gratuluji k dalsim uspesnym dnum bez cigaret. Sunny

Konča

Sunny měj na paměti, že už máš dost velký kus za sebou. Pokud podlehneš, přijdou šílený výčitky. Nikotinové receptory ve tvém mozku jsou uspané a čekají jen na tvé selhání. Nesmíš ani jednoho šluka nebo přijdou znovu absťáky a opět nikotin převezme nad tebou moc. Holka nedej se. Vydrž, stojí to za to.

irena

.. ano , to bylo velice zajímavé téma a ještě ty cviky jak si přivodit orgasmus, Podle hesla čistota půl zdraví a v zdravém těle zdravý duch.Přemýšlím kdy jsem spala v chatkách já a byl to asi pionýrský tábor i když nevím, tam byly stany s podsadou , tak asi nikdy. Doufám ,že po spaní vchatce Ládíka nečeká nějaký další významný životní předěl. Ifko já se ptala protože jsem taky zvědavá . A už jdu domu ,mějte se a nekuřte!

Konča

nekouřím, ale řehtám se:-DDDD a je to tady zase :-DDDD ledová voda, klacík, hadřík, kbelík.... ten článek si vybavuji čím dál tím víc.... a už mi smíchy tečou slzy a bolí břicho:-DDDD

Pavluš

..asi to jaro... My máme taky veselo, Flafy je úplně bezvadná..kamarádí se úplně s každým človíčkem..i když by se mohla občas bát. Je na to skvělá a už byla i pochválena. Vy si ten červen úrčo pěkně užijete...já jedu týden po vás do těch Poděbrad, takže já opravdu nemůžu :( Stále nekouřím a nevadí mi to, jen by těch lidí mohlo kouřit méně.....všici hulí jak fabriky.....nechápu co s toho maj hehe :)))))))))))))))))) Přemýšlím že půjdu jěště někam na školu abych se téhle práci mohla věnovat jěště víc...uvidíme....zdravím úplně ale úplně všechny..

Konča

pěkně mi to utíká i bez d. koupelí :-))) Pavluš to taky pěkně zvládá. Musím vypnout PC - elektriku vypínají.

Ivča
1x

a velká gratulace k 280. Jseš hvězda. Teď už si to nemůžeš pokazit. Jinak na dnes plánuju oslavu, jenže měla být venku a tady je zima jak v Rusku, takže grilovačka nebude a zalezem domů. A o víkendu plánuju čištění oken bléééé. Znám lepší činnost na víkend. Ale nedá se nic dělat. Budou ty velikonoce, tak trošku poklidím. Tak se všichni držte, nekuřte a užijte si víkend lépe než já.

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 145 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce