Marjo, to je škoda, ale tak není všem dnům konec... Ještě doplném - sraz na Moravě byl ve sklípku, ale já jsem se neučastnila...
Jinak přestat má význam opravdu v každém věku - naprosto neomylně... Věty typu - jsem už stará ( což nejsi ! ) jsou tak trochu výmluva, aby jsi mohla kouřit dál... :) Ale to sama víš...Omezování nemá z dlouhodobého hlediska prakticky žádný význam - to co dokáže Ládík držet se na 3 za den je prakticky vyjímka... A navíc to není dobrovolné, ale protože si je vědom toho jak by s ním kouření zamávalo... Je to nucené omezování... Ale Ládík to věděl od začátku, že to tak dopadne, viď ? :)
No, jak já srovnávám ? Jednoznačně nekuřácké období vede ! O tom nemusíš vůbec, ale vůbec pochybovat...
Užívám si, že nesmrdím, nesmrdí mi dech, šetřím penízky, šetřím zdraví, neotročím tomu jedu - nemusím hledat kuřácké restaurace,zastavovat na kuřáckou pauzu, utíkat z obýváku ven na mráz, na návštěvě trapně chodit ven na cígo...
Jsou to jen pozitiva...Absolutně nezávidím lidem cígo v puse - opravdu je mi jich spíš líto a o to víc, když náhodou přijde téma kouření a oni se začínají vymlouvat a obhajovat si proč kouří...Což je zvláštní ... vždycky, když jsem selhala, nebo i předtím jsem věděla, že nechci kouřit..jen mi to prostě nešlo....
Kuřácké období ? Vlastně ti ani nevím...Život byl úplně stejný, tak jako teď...Jen jsem se ničila a smrděla a utrácela peníze, které můžu využít jinak...Rozhodně mi to nic nedávalo...Ničím mě to neobohatilo..Naopak... Netrápím se tím, že bych si dala cigáro a je to jen a jen tím, že jsem se proto rozhodla..prostě to nechci...
Je to skutečně o hlavě a o tom uvědomit si co chceš... Jde to ! To je důležité,že to opravdu jde !
Nevím zda je to definitivní - já jsem důkazem toho, že člověk zklouzne zpátky ani neví jak... Ale když nekouřím, netrápím se...J to mé rozhodnutí a já to tak chcí..Nechci ten hnus v puse...
Ale pokud bych v budoucnu opět selhala, tak boj nevzdám a budu to pokoušet znovu...protože kouřit jednoduše nechci...
Kup si Králíkovou a čti... A čti...a čti...Musíš si to převrátit a přehodnotit uvnitř sebe - ve své hlavě... Pak budeš mít MArjo naše dobře našlápnuto...Pokud tě cokoliv zajímá ptej se = jsme tu pro sebe navzájem !!!
Končo to se domluvíme..museli by jsme to poladit, aby jsme se trefili...My budeme plní, ale manža se může otočit - Paka je kousek...a Chotěvice je u Kateřiny, je to tak ? To poladíme..jen časově to musíme dát dohromady... Ale není problém,tam být podobně...a naložit... :)
Přidat nový komentář