Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Konča

škoda, že nebydlíme vedle sebe. My zase negrilovali kačeny - takže bychom měnili mezi sebou. Každopádně kačenka musí být chutnější než kuře, i když míň dietní, ale jednou za rok.... a navíc po jarním půstu.....:-)))) akorát nevím na čem my budeme grilovat neb mám někdo - kdo asi, nejspíš minorita.... ukradl (do sběru) litinová kamínka na kterých jsme 20 let grilovali.

Konča

to jsem se nezbláznila, ale lákám sem jednu bývalou nekuřačku z vedlejší diskuse. Tak doufám, že nás tady najde.

Růža

Ahojky,lidičky jsem tady staronová. Byla jsem na diskusi odvykání kouření asi před rokem a půl to je ta doba když jsem 20 měsíců nekouřila. Přestala jsem díky Champixu a mojí hloupostí jsem do toho spadla znovu. No teď se pokouším znovu přetat A pevně věřím,že už nikdy nebudu kouřit. Mám znovu Champix a věřím si,že to dokážu. Všichni kdo jste přestali kouřit tak Vám moc držím palečky.

Konča

ztracená dcera se nám vrátila. Růži vítám tě tady mezi námi. Jsem moc ráda, že jsi konečně zpátky. Móc ti budu držet pěsti. Uvidíš, že tentokrát to už bude naposled. Z každého neúspěšného pokusu si bereš příklad a tentokrát to bude naposledy. Já tomu skálopevně věřím. Takže děvče do toho, ať ti to taky odsejpá. A pozdravuj Pepu:-)

Friduča

I já tě vítám Růžo a nevěš hlavu - podívej na mě...také to dávám už potřetí... Všechno jde, když se chce a 20 měsíců bez toho hnusu je super a nyní jdeš do toho opět a dáš to !!! Copak tě vrhlo zpět ? jen nutkání a dala jsi si jednu a pak se rozkouřila ?? nebo jak to bylo..Vyprávěj, ať mazáci, co si myslí, že jsou za vodou vědí čeho se vyvyrovat a z čeho se poučit... Takže směle do toho !!!

m.a.r.t.i.n.a

Zdravím Vás všechny, nechci kouřit, musím s tím skončit, ze zdravotních důvodů detoxikuji organismus a tak si říkám, že jednou stranou se budu zbavovat jedů a druhou stranou je budu do sebe cpát?? a ještě dobrovolně??!! jen mám strach, abych to statečně všechno zvládla, je toho všeho na mně nějak moc. Kouřím 20 let a krabičku denně. Měla bych házet denně těch 72 korun do kasičky. Jak na to?? prosím pomozte mi přestat..

Konča
1x

vítám Tě mezi námi. 20 let krabka denně, jsi jasně těžká závislačka na nikotinu. My ti pomůžeme dobrou radou a vlídným slovem. Pokud písneš, že máš problém, určo tady bude někdo, kdo ti rád podá pomocnou ruku - písemnou radu. Jsme tady výborná parta a velmi si navzájem pomáháme a jsme připraveni pomoci i Tobě. Jsou mezi námi tací, kteří překonali sami sebe a skončili s cigárama pouze svou penou vůlí, ale většina z nás jsme přestali díky léku Champix-což je zatím nejlepší lék na odvykání kouření na našem trhu. Tento lék Ti předepíše jakýkoli lékař, ale lék si musíš zaplatit sama -není hrazen pojišťovnou. Tento lék Ti pomůže od absťáků. Ovšem ani tento lék není zázračný - spolknu pilulku a je ze mne nekuřák - takhle to nefunguje. Člověk si to svým způsobem musí srovnat napřed v "hlavě" . A Tvoje hlava dospěla ke správnému rozhodnutí. Detoxikuji, ale dobrovolně do sebe jedy rvu...??? Skončit s cigaretama je pro kažkého velmi težký boj, je to boj na zbytek života, ale když vyzkoušíš jaký je život bez cigaret, tak zjistíš, že ten voňavý život je super, že nejsi otrok nikotinu, najednou zjistíš, že je z Tebe svobodný člověk . Najednou máš fůru peněz v peněžence (na kontě), zdraví se podstantně zlepšilo a i nadále se bude lepšit. Je toho moc, co se dá napsat. Sekni s cigárama. Čím dřív, tím líp. Držím palce!!!"

m.a.r.t.i.n.a

Děkuji za pozitivní a příjemné přijetí....nekouřila jsem před deseti lety dva roky, ale zase jsem do toho postupně zklouzla a doteď jsem neměla ani nijakou motivaci, mému okolí moje kouření až tak nevadí, ale jak jsem psala, chci pro sebe udělat jen to dobré a tohle jsou jen jedy, takže doufám, že vydržím. S tím lékem máte všeobecně dobré zkušenosti, jak jsem pochopila. Myslíš, že stojí za to, že pevná vůle je slabá?? Moc si nevěřím.

Konča

pěkně jsem se koukám večer díky fernetu rozkecala:-) ale bez cigaret!!!! Marti vidím, že bez cigaret to znáš. Takže pokud nechce příliš trpět, tak si nech předepsat ten Champix a jdi do dalšího pokusu s ním. Baleni na 28 dnů stojí cca 2000 Kč - cena je v každé lékárně jiná, rozdíl může dělat i 100 Kč. Začneš užívat a ještě smíš kouřit. Cigarety ti postupně přetanou chutnat a během druhého týdne užívání si určíš den D a s cigárama skoncuješ. Někdo Champix překuřuval měsíc i déle. S šampíkem ti to půjde dobře a bez větších absťáků. Takže vzhůru k někomu pro recept a začni zobat. Tady to vypadá na další krásný slunečný a teplý den.

Ivča

Martino, ty jedy do sebe budeš sice cpát v podobě champixu, ale jenom "chvíli" proti tomu, kdybys mělá dál kouřit. Champix bereš 3 - 6 měsíců podle toho, jak moc jseš závislá a pak už máš pokoj nafurt, pokud z blbosti nezačneš znova. Opravdu to stojí za to. Přestaneš bez trápení, alespoň já velmi závislý kuřák přez 30 let jsem to tak cítila. Držím moc palce. Též držím palce Růže, začínat znovu je fakt hrdinství, ale určitě to dáš. Bude zase nááádherně. Já dnes dělám naposled, zítra mám dovču, víkend blázinec, už jsem o tom psala. Tak si mysllím, že se tady s váma sejdu až v úterý. Pokusím se nahlídnout dřív, ale doma jsem stále venku když je takhle hezky. Včera jsem si šla ještě v 19,30 zaběhat, pak jsem si nalila vínko s vodou a seděla do deviti večer venku. Bylo nádherně. Moje drahá polovička byla na rybách, tak jsem si užívala samoty. Dnes budou k večeři "dietní" opékané párky. Mějte se všichni moc pěkně, užívejte krásný dny a pěkný prosluněný svátky všem.

Konča

Ivčo, teda ty víš, co mi poslat po ráno do mailu. Smíchy mi tečou slzy po tváři a bolí mne břicho. Díky avšak nenechala jsem si to pro sebe, ale přeposlala jsem to dále i ostatním. Když už nekouříme, tak ať se nasmějeme:-DDDD

Ivča

to jsem ráda a je dobře, že to posíláš ostatním. Škoda, že to nemůžeme poslat Irence, ta by asi potřebovala povzbudit v tom špitále. Taky jsem se u toho hřebila. Pošlu jí to až bude doma.

Konča

Já už si to pustila 3x :-DDDD

Ivča

jsem vám zapoměla napsat, že dnes ráno jsem po dlooouhé době u kávy zatoužila po cigár šíleně moc a to proto, že v rádiu volali Honzovi Nedvědovi jak tráví ráno a on povídá , že si vždycky když vstane dá tu kávičku s tím cigárkem a řekl to tak, že jsem dostala tak šílenou chuť si to cigárko taky dát. Takový keci bych zakázala v médiích. Ale ustála jsem to, jak jinak:-))) Musíme být statečný a silný.

Konča

Souhlasím, blbý keci jak si každý užívá s drogou zakázat. Já jsem každé ráno dala dvě kávy s asi 6 cigaretama a taky jsem u toho poslouchala v kuchyni rádio. Nyní mám jednu kávu bez cigára a sedím v obýváku a rádio neposlouchám. Když mám čas, tak otevřu PC. Tak tak Ivčo už nejsme žádný ořezávátka.

Konča

Ivčo, než utečeš domů slavit svátky jara - mezi námi děvčaty ti závidím bo já tu budu trčet, tak bych ti chtěla popřát jemné mrskače s malými tatary, ať nemáš nikde jelita, klidné svátky, žádné stresy a žádné cígo. Kořalka týct proudem může. Užijte si to:-D

Friduča

Dobré ránko, tak já mám za sebou první zákaznici...domluvila jse msi jí na osmou ráno ( nevím co mě to popadlo :) ) a přijíždím a paní odchází :) :) Takže rozcvička a klusačka za ní :) :) Teď u ž jsem v kanceláři a odpoledne mám další dvě zákaznice... Zítra ráno další dvě a odpoledne grilovačka... Maso vyndané, musím zajet nakoupit a večer to naložit.. No přátelé povím vám je to docela fičák :) :) Ale venku je fakt krásně..kamarádka je v Barceloně amjí 15st. a prší... obrácenej svět...

Konča

k dnešní 60 a taky gratulace. Fridu, já už mám maso naložené:-) Všem přeji krásné a veselé svátky jara, chlapům hohatou pomlázku a ženám koledníky s lehkou rukou. Dnes to mám za 294.

Megan

Ahojky, tak jsem se včera dozvěděl, že v mojí oblíbený hospůdce se 11.6. konají soukromé Pivní slavnosti ( je to v areálu plaveckého stadionu, ke kterému tato hospůdka,, Pizzerie´´ patří). No, slíbil jsem ten výlet s váma, tak musím slavnosti oželit. Mějte se krásně a papa

evik

dneska slavim sve 32 narozeniny a rozhodla jsem se,ze od zitrka zahajim svou karieru nekuracky a uz si nezapalim ani jednu.Prosim pomozte:-)))

Patrik

Po 23 letech koureni jsem se rozhodl s tim zkoncovat. Prvnich 7 dnu uzivani jsem normalne kouril s tim, ze mi cigarety pomalu prestavaly chutnat. Dnes je ctvrty den co nekourim a zatim to zvladam. Snad to vydrzim.

irena

... utekla jsem z oddělení k sobě do práce podzemníma tunelama .Tak jak se vám nekouří.? Já byla na sebe pyšná když se mě při příjmu ptali: kuřák- nekuřek ..tak jsem se smála a říkám ...no, nekouřím...a oni ..vážně ? říkáte to nějak divně...a já ...no už 834 dní ...a oni:...čučeli ..a pak se vyptávali co a jak, tak jsem jim to vysvětlila. O šampíku neměli ani šajnu,ptali se co mi to dalo.Opět se utvrzuju v tom, že obrovskou svobodu.Já bych do toho špitálu nešla ,kdybych kouřila , to bych nevydržela , já všechno podřizovala cigaretám. Když si vás čtu , závidím ,to vaše grilování, taky bych si něco naložila, no ,musí to počkat. Vítám nováčky,Martino ,ptáš se jestli je pevná vůle málo, to musíš vědět ty jak bys to zvládla, já byla moc velkej závislák , já jsem potřebovala tím šampíkem trochu vygumovat mozek. Je to svinstvo,ale zabere a cíga jsou horší po více stránkách.Evikovi blahopřeji k narozkám, to nejlepší si nadělila sama ,tak se drž!!!! Ivko, škoda, že jsi mi tem meil neposlala, taky bych se zasmála. Moc zdravím a těším se na vás. P:S: ještě Pepovi jenom stručně,snad až budu doma víc,i když se tomuto tématu zbaběle vyhýbám.Ale to co píšeš je veliká pravda ,jedna závislost ,lehce nahradí druhou. Jinak , ať ti dobře dopadne ta oprava , já se taky opravuju ,ale na pneumatiku mi zatím nešáhli(oni)

Ivča

je to otrava. Všechny zdravím, máme po prodlouženém volnu, já měla v pátek dovču, tak to bylo super dlouhé volno. Jinak vítám Evika, nepíšeš, jestli přestáváš sama nebo s champixem. Pokud sama, tak ti můžu jenom popřát hodně pevné vůle, protože to mě se nikdy nepodařilo. Jednině zázrak champix mě z té závislosti spolehlivě dostal. Držím palce. Pokud jsem vážně rozhodnutá a nepůjde to s nikot. náhražkami, nech si napsat champis, ten oprvadu pomáhá těm, co to mají v hlavně srovnané a vědí co chtějí. Patriku jseš borec, když jsi přestal už po 7 dnech braní champixu. Určitě vydrž, stojí to za to. Jsou chvilky, že je velká chuť, ale rychle to pomine. Hlavně pište nováčci, jak jste na tom. Ozvala se nám i Irenka, už jsem ti fory poslala, ať máš taky nějaké rozptýlení, když se můžeš dostat k PC. Mějte se všichni krásně.

Konča

v civilizaci a všechny zdravím. Irence gratuluji k dnešním 835 a přeji úspěšnou a rychlou léčbu. Vítám mezi námi Patrika a přeji mu dostatek pevné vůle, kterou i u šampíku potřebuje. Vytrvej, opravdu to stojí za to. A piš, jak ti to pěkně pokračuješ. První měsíc je asi nejtěžší, ale dá se to zvládnout:-) Eviku, tobě blahopřeji k narozkám a pokud nemáš champix, tak ti přeji kopec pevné vůle neb ji budeš móc potřebovat. Dnešní hlášení 298:-) třístovečka se blíží jupííí.

evca

Ahoj vsem,musim se priznat,ze jsem jeste chtela doourit krabicku a pak skoncit.Mam tam jeste posledni dve cigarety a pak uz si dalsi kupovat nebudu. Jinak vam dekuji za blahoprani a prosim,drzte mi pesti,bude to tezke,ale chci to zvladnout.

Konča

Pěsti budu držet, ale to bohužel nestačí. Ty začneš bojovat a ten boj bude opravdu tvrdý až krutý. Jsou borci, co to dokázali bez ničeho jenom svou vůlí. K těm já však nepatřím. Pokud jsi však pevně rozhodnutá, tak zvítězíš. Už nikdy si nekoupit žadné cigáro, už nikdy si nevyprosit ani jednu, už nikdy si nedat práska - ani jednoho. Toto vše tě vrátí zpět k závislosti na nikotinu. Vydržíš-li, pak překonáš sama sebe, budeš na sebe pyšná a odměnou ti bude svoboda o kterou tě ta droga zvaná NIKOTIN připravila. Takže začínám držet pěsti!!!

Konča

tak jak po prvním týdnu s chapixem???

Pavluš

..nějak nestíhám psát, tak se omlouvám...volno bylo nějaké nabité a opité...krom pátku jsme pařili každý den..a včera mě bylo hodně špatně :(, také jsem si dala vodnici...:(, ale jsem v poho ;)))...nebojte se o mě...;)...doma já ji nemám ale kámoška na zahradě... Jináč to mám nějak okolo dvou a půl měsíce ne ;)...občas mě chut přepadá veliká..a občas si nevzpomenu že to vůbec existuje...a občas bych se hnusem zatřásla Zajímavé co to s člověkem dělá celý život. Tak přeju tady hlavně nováčkům a´t se nedají zlomit a drží se....a pokoročilím všem ooooobr gratulace ;))))

Konča

Já to sice nikdy nezkoušela, ale četla jsem, že je to stejné návykové svinstvo jako cigarety. Jak se drží nováčci? Já to mám dnes za 299:-))

Ivča

Hlásím, že stále nekouřím, pomalu se blížím k roku a půl. Krásný pocit. A taky hlásím, že jsem velmi omezila večerní alkoholové dýchánky a každý den (teda snažím se každý den) chodím večer běhat. Začala jsem minulý týden chodit pravidelně a chytlo mě to, tak jsem se k tomu zase vrátila. Hlavně navečer je v lese nádherně. Klídek, jenom ty ptáci řvou. Nováčci ozvěte se,jak jste na tom. Konči, máš na zítra připravenou lahvinku ferneta na oslavu kulatin??? Přeju všem krásný den a nekouříme!!!!

Konča

Nemám. Veškeré zásoby jsou vyslopány:-(((( asi tu oslavu nechám na sobotu. Bude pálení čarodějnic a tak budu opět u ohně čarovat jako loni. Loni se mi přání převázané černou pentlí za měsíc splnilo a přání s červenou pentlí se začalo plnit za dva měsíce a plní se doposud:-) Megánku myslím na Tebe! Jasně že nekouřím. Ovšem ani neběhám bo bych to neudýchala. Jsi dobrá, že se dokopeš a že tě běhání začalo bavit. Páni ty budeš do srazu štíhlá. Závidím už teď. Ale v dobrým:-)

Ivča

neboooj, nebudu. Jde jen o udržení. aby to nešlo dál nahoru. Ale že bych hubla, toho se nebojím.

Friduča

Ahojky všem, tak Pepčo - já si dala jen vínečko v sobotu, jinak ani kapka :) :) Pavluš - do vodní dýmky se dává tabák, jen je různě naparfémovanej...je to také tabák...pokud vím, tak povětšinou neobsahuje nikotin.Ale tabák to je..bacha na to..to je jako s doutníčkama...nemá smysl přecházet... všem těmhle lákadlům by jsme se měli vyhýbat :( Konča zítra třista - to je mazéééc !!!! Všem vám kamrádi gratuluju, a jak se úžasně držíte a válčíte..neb někdy je to fakt boj... Ale je to fakt o hlavě..pokud člověk fakt kouřit nechce, pak to nejde zase tak hrozně... občasné ataky se pochopitelně objeví, ale to se dá přece vydržet, no ne ???? :) Já zatím cvíčo, taky nijak pravdielně.. nemám prostě kdy... příští měsíc to roseknu a rozhodnu se.. pokud zůstanu tady v práci, na nehtění se vyprdnu..je to možná škoda..neb se to docela šlušně rozjelo, ale záda jsou záda a nějakej ten volnej čas taky..chvilku to jde, ale trvale je to pro mě nepřijatelný..potřebuju čas pro sebe a tak...

Megan

Ahojky. Končo, tak ty budeš zase čarovat? Pošly fotky:-) Já mám po noční a zase valím (jako ostatně furt) na stavbu. Střecha položena, okna usazena, říhání povoleno:-) Ještě dodělat nějaký příčky, elektriku, topení, omítky .................................. a možno obývat:-) Práce ještě mraky. S tím podzimkem nevím, nevím :-( Mějte se všichni krásně a nekuřte PS, už se moc těším na slezinku

Friduča

Megouši, dáme spacáky na zem a je...Sedneme si na banánovky.. Jsme přece sporťáci :) :)

Konča

Už dlouho není od tebe žádná zpráva. Fridu, tobě to též pěkně utíká. Za pár dnů skončíš 4 a začneš 5 měsíc. Jde ti to skvěle. Megane, MMSku ti pošlu, ovšem za předpokladu, že ten můj starý mobil něco po tmě vyfotí. Stavba ti pěkně roste a do zámrazu je daleko. To zvládnete. A taky se dlouho neozval Pepa?

Ládík

že žiju.

Konča

a to mne těší že jsi písnul:-) ale nějak málo:-( A MÁM TO DNES ZA 300 jupíííí. Nepředstavitelné se stává skutečností. Ještě 65 a jsem ve statistice i mezi borci Irenkou, Emou, Valjou, Lexou, Ivčou, Meganem, Lubanem, No-one, Greenou, Jiřinkou a dalšími, na které jsem zrovna nevzpoměla... Snad si to ještě nepokazím. Musím být stále ve střehu a NEZAPÁLIT SI!!! Krásný den a hlavně bez nikotinu!!!!

Ivča
1x

a fanfára pro tebe ♪♪♪♫♫♫. Rok máš za chviličku. Takže ti přeju hooodně pevné vůle, určitě už jseš dost vytrestaná z minulých selhání, že si to nepokazíš. To by bylá ale velká hloupost. To ti nehrozí. ☺☺ Chutě asi budeme mít občas stále, ale my šikovný holky a kluci už nikdy nepodlehnem. Všem nekuřákům a budoucím nekouřákům a téměřnekuřákům přeju kráásný den♥♥♥

Konča

Ivčo díky. Příští pátek mám takový menší sraz spolužáků. Dělala jsem mrtvého brouka, ale pak mi spolužačka volala, abych určitě přišla. Začala jsem se vymlouvat, že se momentálně vyhýbám restauracím neb jsem přestala kouřit a nerada bych opět začala. Dorazila mě, že jedno patro té restaurace je nekuřácké. Ovšem sedět se určitě bude v té kuřácké části, tak to asi vzdám. Bojím, bojím, moc se bojím.

Ivča

pokud si nejseš jistá, tak je asi lepší ten sraz vynechat. Na druhou stranu ale se takovým akcím přece nemůžeš vyhýbat po zbytek životam. Mě tohle nevadí, chodíme do hospody, kde hulí každý, ale jsme každý jiný a ty už jsi jednou podlehla, tak možná raději zůstaň doma, když máž z toho obavy. Bylo by škoda si to pokazit. Asi to chce ještě nějaký čas, aby sis bylo jistá v kramflecích, jak se říká u nás, možná i u vás:-)))

Konča

Kdyby jednou podlehla, ale už mnohokrát:-( a hlavně ve spojení s fernetem:-( a o sodovce bych tam jistě nebyla. Tady na Hané jsou kramfleke :-D a tož v nich si jistá opravdu nésu.

pepa
1x

Gratulace Konči, ale také dík, že často zareaguje v pravou chvíli správným slovem. Potřebujeme to holt všichni. Já mám doma povícero řemeslníku, čerstvý důchodce nemá nikdy čas. Nicméně mám 8 týdnu za sebou, jsem 60 dnů bez. Ještě to zkusím aspoň 2 týdny. Pepa

Konča

Pepo děkuji, ovšem Ty též už nejsi žádné ořezávátko:-) 2 voňavé měsíce máš za sebou a ty další 2 týdny dáš určitě - tedy pokud doma nemáš nějakého soutěžícího o cenu "stavbařský idiot" - škoda, že nemám na Tebe spojení, poslala bych Ti mail s vítěznými návrhy:-DDDD

pepa

To spíše já se cítím mezi řemeslníky celkově jako idiot. Na jakou adresu mám zaslat spojení? A co je to to často opakované DDD ?

Konča

tady napiš svůj mail a já Ti to přepošlu. D - to je moje rozřehtaná huba od ucha k uchu.

Ivča

Pepo 8 týdnů bez cigára, to je nádhera, jenom nevím, proč chceš vydržet už jenom 2 týdny. Snad už napořád, ne??? A určitě ses tak rozhod. Gratuluju. Co buduješ, že máš doma tolik řemeslníků? To nesnáším, ještěže ten můj chlap udělá téměř vše kromě elektriky sám. Teď budeme bourat a stavět verandu. To bude teda něco. Ládík je daleko, tak ani projekt nemáme:-))) Já už jedu dmůůů na pivko. Se mějte všichni krásně.

pepa

2 týdny je jenom? Aspoň že to ceníš. Je to určitě více než 2 dny. A třeba pak ještě nějakou hodinu přidám. Záleží na Wettervorhersage. Tak posílám jednu mailovou adresu, zrovna jsem ji vytvořil. Ale kouknu na ni jen párkát a pak už ne, jelikož sem může kdokoliv a může mi počítač zavírovat nebo provést cokoli. Pepa

pepa
Konča

ok.

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 145 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce