Užijte mého psaní.
Tak jsem začal pauzírovat od kouření 21. 2., t. j. mám za sebou 8 týdnů, přesně 57 dnů bez jediného šluku. Plus 3 kila.
Už to není tak, že bych každou minutu myslel na cigáro, ale občas, zvláště když je v dosahu a dostaví se ona pravá nálada, jdou na mě skoro mdloby, jak toužím. Nevím, jestli je to jarem, květy, sluníčkem, nebo tím, jak krásně jsou cigarety zabaleny a chce to jen je rozbalit a ochutnat. Ale už vím, co je to pokušení. Nadále jsem však rozhodnutý nepodlehnout.
Sleduji, co se píše na těchto stránkách, ale nejsem denně na počítači, nechci se mu moc věnovat. Na mejdan asi nepojedu, protože pořád se mi odsouvá oprava těla, jednou jsem nemocný já, podruhé operující, pak není termín a.t.d. Ale není to oprava, kde by mi opravovali motor nebo ty nejdůležitější věci. Něco jako klakson nebo výměna pneu.
Zaujalo mne ale, jak si píšete o alkoholu. Nevím, jestli někoho nenaštvu, ale cítím trochu nutnost se o tom rozepsat. Nejsem jeho nepřítel, docela jsme kamarádi a myslím, že bez něho by to v životě nebylo ono. Ale pokud je ho příliš a člověk se stane závislý, zdá se mi to mnohem horší, než je být závislým na kouření. Píši to proto, že se to stalo někomu blízkému z mého okolí. Nebylo vůbec příjemné ani hezké ani přitažlivé pobývat s touto osobou, když byla opilá nebo když měla nedostatek alkoholu v krvi. Tato osoba byla pak na léčení, dnes nepije. Nicméně dle mého názoru nastala u ní změna osobnosti, a taky to není nikterak pozitivní. Nebudu se o jednotlivých detailech rozepisovat, jednak by to bylo nadlouho a jednak se to těžce vystihuje. Dověděl jsem však, že po léčbě jedné závislosti je nebezpečí vzniku jiné závislosti, někdy dokonce vážnější, než té předešlé. A proto se o tom zmiňuji.
Pokud jsem se někoho tímto dotknul, omlouvám se. Někdo může při konzumaci alkoholu používat nadsázku, a pak se to druhému, kdo to zažil ve své blízkosti, zdát trochu nebezpečné.
Věřím však, že to je otevřené fórum a právě takové zkušenosti sem patří.
Jinak za tento dlouhý příspěvek může jednoznačně Konča větou „ všichni jenom čtou“. Tak jsem její skrytou narážku vzal vážně a vyřiďte si to s ní. Pepa.
Přidat nový komentář