Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Konča

Ivče tvůj mail písnu. Pesínka je mi moc líto:-( třeba léky ještě zaberou. Je to na nervy se na tu němou smutnou tvář dívat. Snad se mu uleví. Vidíš kafčo - jdu si ho udělat. Já už jsem toto období kafe s cígem překonala, tak mi to ani nepřijde. A tobě to časem přejde taky uvidíš. Pyšná na sebe jsi právem:-) Už žádné hříšné myšlenky:-)

Konča

Ivče posláno a jelikož se mi to jaksi seklo, tak se to odeslalo hned 2x.

Konča

ani Ládík nepíše:-(

Ládík

nepíše, ale čte. Pravidelně.

Ivča

ať je tady veseleji. Zdravím při pátku (huráááá). V práci je stres a časový pres, ale na vás si tady čas najdu. Včera jsem přijela z práce, vzala pejska a hole a vyrazila do lesa. Asi v polovině trasy začalo pršet, pes se splašil, tak jsem vzala hole a nohy na ramena a běžela až domů. Tak cca 2 km. Myslela jsem, že to je moje poslední chvilka. Kondička nic moc. Chtělo by to každý den a ne dvakrát do týdne. Ale nekouřím, tak je vše v pořádku. Vy taky nekuřte a užijte si víkend. Konči díky za mail, už jsem psala zkušební spojení.

Konča

všichni pouze pravidelně četli, tak si budeme číst jenom v archivu. Teda Ivčo já mám problém doběhnout tramvaj a lapám po dechu - 2 kilásky, to jsi borec, já smekám:-) Mám tu fofry. Ozvu se později.

Friduča

Dobré ránko, 3 měsíce a 15 dní - jupííí :) :) Jen tak dál...všichni jsme šikovní :) :) Gratuluju všem nekuřákům při pátku :) Dneska tu máme zase pod mrakem já už chci teplooooo :) Dovča vzhledem k situaci s hafákem v květnu taky asi neklapne...Nu co se dá dělat... Končo,ale to není špatný..třeba nás to nabudí :) Takové archivní zápisky :) No jo Marja se nám taky dlouho neozvala.. Megan by´t nekouří na nás prdí, už je za vodou, tak co by se tu zdržoval lajdák :) :) Mám vás všechny pozdravovat od Mony - snad se rozmyslí a dorazí na srazík...Vz¨pomínala jsem na srazík kde jsi byla Končo s Marjou jako kouřící a vysvětlovala jsem jí, že to není jen o nekouření..že se rádi vidíme :) Mám pravdu ? Nekouření je sice věc, která nás spojuje, ale dneska už se rádi vidíme i s těma, co nevydrželi :) :) Prostě k sobě patříme :) Takže bojujte všichni dál a kdo jen čte napište pár řádků co a jak, ať víme kdo sem vlastně chodí a jak se drží po týdnu, měsíci, či letech..je to důležité...

irena

ale Friduč to tak pěkně napsala , tak aspoň zdravím. Papa

Pavluš

mám se fajn...zítra 2 měsíce..občas chut příjde ale smrdí to....v úterý jedu do O2 arény na koncert s klubem kde jsou zdravotně postižený, myslím že to bude úžasný, dělají to zadarmo zpěváci v rámci charity. Jinak práce mám až na hlavu, ted budu jěště jeden týden v bazéně a pak mám kšeft vymalovat pomalu půlku baráku(ale těch peněz co bude ), jenže do toho jsem se dozvěděla že bude výběrové řízení do azylového domu pro děti a matky, nástup 1 června, to bych nemohla malovat a navíc nevim co s klukem?...ale namusím to vzít, taky máme s flafy ty zkoušky a spoustu věcí na léto. Taky vám posílám článek nad kterým mi rozum zůstla stát, myslím že budeme mít co na debatu papa

Pavluš

Bohužel znám jen jednoho člověka, který dokázal přestat a nekouří už deset let. Dobře se abstinuje, když je člověku fajn, ale jakmile přijdou stresy a nevyspalost, obvykle sáhne znovu po cigaretě. Znám lidi, kteří nekouřili pět let a pak si zase zapálili. Jenže není normální, aby takovou závsilost způsobil jen nikotin! Sám jsem byl sváteční kuřák, dal jsem si tu a tam jednu v hospodě (pak jsem s tím přestal). Ačkoli jsem nikdy vlastně nekouřil, tak tři měsíce potom jsem měl u piva silné nutkání si dát, až jsem se divil. Ale je to opravdu nikotinem? Nikotin je i ve vodních dýmkách. Dávka, kterou z nich člověk dostane, je vyšší než z cigaret, a přesto na vodní dýmku závislost nevzniká. Občas si ji s přáteli dáme, ale když ne, tak ne. Žádný absťák. Nikotin je v náplastech, elektronických cigaretách, nápojích, ale ani ty, podle kuřáků, nenahradí cigarety. Známý, který pracoval v tabákové fabrice, se mi svěřil, že viděl látku, kterou do cigaret přidávají. Prý jí přivezli asi kilogram, přičemž u letadla byla větší ostraha, než kdyby vezli zlato. To kilo prý vystačí na roční produkci a jedná se o látku, kvůli níž cigerety tak dobře chutnají. Napadá mě paralela s heroinem, na nějž prý vzniká závislost již po prvním podání. Kdo ví, co dávají do cigaret, aby posílili Pavlovův reflex. Jestli je to něco jako heroin, byl by to geniální způsob, jak kuřáky doživotně uvázat ke kouření. A že se to daří... 214182

irena

tak jsme borci , překonali jsme 2 závislosti. Všem nám blahopřeju!!!!!

Jan Cidrych
1x

Vážení přátelé oznamuji ,že 30 slovy třicátý rok nekuřáctví už brzy uplyne .Těším se dobrému zdraví díky mé pevné vůli. Váš oblíbenec Jan Cidrych Vám přeje aspon špetku pevné vůle velké ahoj

Konča

po uzávěrce na pondělní číslo a tudíž budu mít fůůůru času na čtení:-) Fridu posílám gratulačku k 3,5 měsíci - super, mám obrovskou radost. Ano ano, loni s Marjou jsme do PUBU obě dorazily s krabkou cigár v kapse:-( Po příjezdu do PH jsme obě vyběhly před nádražní halu a zapálily po dlouhé cestě vlakem cigáro. Hned k nám přišel jakýsi bezďák somrovat. Tak jsem se naň obořila, že nic nedostane a on se nasr..l a málem mi dal po tlamě, co jsem si to dovolila, na něj zvýšit hlas. Marje se stále nedaří skončit, psala mi asi před měsícem. Slíbíla mi, že kdyby jela na Flóru, tak se mi ozve. Sraz bez Monči si nějak nedovedu představit - Mona je naše a my jí nedáme. Mně trvalo 10 měsíců než jsem opět přestala a jsem vám všem moc děčná, že jste mne nezavrhli a mohla jsem se zůčastnit srazu a zůstat v diskuzi. Byla to pro mne stálá motivace, kterou jsem potřebovala. Pavluš zítra 2 měsíce - to je super, moc gratuluji a posílám fanfáru ♫♫♫♪♪♫♪. Jsi fakt dobrá!!! Na vedlejší diskuzi na Laikovi jsem kdysi dávno měla dotaz na lékařku, že si myslím, že v cigaretách je kromě nikotinu i něco jiného návykového. Ubezpečila mne, že v cigaretách je návykový pouze nikotin. Ovšem stejně jí nevěřím a myslím si ze své zkušenosti, že je tam ještě něco - třeba látka o které se píše v tomto článku. Každopádně je to sviňská droga a my musíme být neustále ve střehu a již nikdy si nedat ani jednoho práska. Frčím na něco dobrého k obědu:-)

Friduča

Mám Vás pěkně obrovské..koupila jsem si do práce velkej monitor jak TV a nyní j to naprostá lahoda :) :) :) Nu, já si troufám říct, že tam žádná taková látka být nemůže...neb složení cigeret musí být doložené a prokazatelné...pokud by při kontrolách něco takového našli, pak je to malér.. Nikotin, který je obsažen v jiných věcech je v jiné formě a jiném množství a v neposlední řadě nezmíme zapomínat, že to co nás ke kouření neustále vrací a táhn je prachsprostý zlozvyk a návyk = cígo po sexu, cígo ke kávě, cígo, když jsem net¨rvozní, cígo, když má radost, cígo ke sklenička..cígo, když nemám co dlěat..Prstě nám chybí - ten pocit, ta cigereta v pazouře, ten obřad samotný... Největší chuť ( nebo spíš jen nutkání, to je ten správný výraz ) mám právě po obědě ke kávě...přitom při obědě otatní kouří a mě to vůbec nevadí a ani mě to nenapadne, ale jakmile dojíme dáváme si tu kávičku, tak bych si prostě dala..nemám na ní chuť, ale prostě k to mu patří a právě tam mi chybí... A stejně těžké pro mě jsou ty okamžiky na dovolené, když sedíme v klídku, teplo, sluníčko a nic nedělání... Pokud pracuju a jsem vytížená, tak mě to ani nenapadne, až když s člověk zase sedne... Dle mé zkušenosti je závislost psychosociální daleko větší problém, než samotná závislost na nikotinu... Stejně tak jsou lidi, kteří seprostě nedokáží vzdát kávy..nemí si naprosto představit ráno, že by si nedali kávu..to je pro ně černá můra... Je to rituál, který nám chybí...naučené chování..které musíme něčím nahradit a je to pro spoustu lidí těžké...Najednou se jim zdá život prázdný a něco jim chybí... Jo,jo a byl to srazík moc povedenej :) Já myslím, že Mona pojede..chce tam být, jen se jí nechce, protože kouří..Tak doufám, že se s tím porovná a tolik nás bude chtít vidět, že dorazí :) :)

Konča

já mám v práci taky velikej monitor a je to paráda:-) To je hotová věc - jedna chatička tzv. kuřácká se rezervuje pro Monu, Kakamilu, Marju a Ládíka. Všechny bych opět moc ráda viděla a slibuji, že jim to jejich hulení nebudu závidět. Kaka by mohla vzít s sebou na výlet i prcka. Byl by to jistě i pro něj velký zážitek - chatička, velbloud. U mne je ta závislost obrácená. Na prvním místě závislost na nikotinu a až potom psychosociální.

Konča

Dnes 287. Ládík má myslím tento týden taky nějaké výročí. Pepovi se blíží padesátka. Fridu 3,5 měsíce, Pavluš 2 měsíce Standa 9 měsíců, Leila 8 měsíců, Sunny, Mjerda a mazáci Irenka, Megan, Luban, Ivča, Ema, Valja, Lexa.... snad jsem na nikoho nezapomněla. SARKA MY VŠICHNI JSME DOBŘÍ, CO DOBŘÍ, MY JSME VÝBORNÍ!!!!! A piště, abych do 17.00 měla co na práci.

Friduča

Asi jak toho mám moc,tak lítám a jsem mimo..Je domluven nějaký finální termín ? Myslím, že tam bylo obsazeno, ne ? myslím ten kemp...Teď jsem fakt mimo :)

Konča

pokoje jsou obsazeny, ale chatky jsou volné.

Friduča

Takže jsem prostě natvrdlá :) :) :) Tudíž zapisuji do kalendáře - sobota 11.6. sraz nekuřáci s kuřákama a občasnýma kuřákama :) A smí tam hafani ??

Konča

tady je adresa. Koukni, já si nepamatuji, ale si myslím, že psíci můžou.

Ivča

Já už pak neměla čas, dostala jsem se k PC až teď. Takže psi do kempu můžou, zatím jsem nahlásila okolo 10 lidí, ale není problém navýšit, pokud budu vědět alespoň 14 dní před termínem. Pavluš, jseš borec, nekouříš už 2 měsíce, maluješ pokoje??? To jako něco origoš nebo normálně válečkem a štětkou? Smekám. A v tom azylovém domě, to by ti asi sedělo. Držím palce. Naše kronika Konča má vše pod kontrolou, neuvěřitelný pamatovák. Fridu, já si dávám kafe ráno stále bez přestávky a nijak mě to nevadí. Bez kafe bych asi nebyla schopná se vůbec probrat. Jenom místo cigára namočím v kafi 3 piškoty pro mě a 3 piškoty pro naší Atinku. Ta sdídá se mnou. Mějte všichni krááásný večer a celý víkend. Snad bude i sluníčko.

Konča

Irenko přeji Ti všechno nejlepší, pevné zdraví, úspěšnou léčbu a taky už žádné touhy po cigaretách. Pěkný víkend a hlavně bez cigár.

Ládík

Irence vše. Nebudu vyjmenovávat, prostě " vše" co si přeje.

Ivča

k Tvému svátku, ať jseš zdravá jako rybička, dále hooodně lááásky a taky štěstí a už nikdy žádný cigára!!. Za chvíli jdem oslavovat k sousedce, taky Irena. My tady nějak z těch oslav nevyjdeme. Dnes byl nádherný den, vedro jako v létě. Jen tak dál. Mějte se všichni nádherně a užívejte víkend. Jo a nekuřte:-))

Konča

Dopoledne úklid a odpoledne výlet na minigolf s grilovačkou. Jsem zavzpomínala na mládí neb minigolf jsem naposledy hrála asi tak před 30 lety. Výsledky byly hrůzostrašné, ale všichni jsme si to krásně užili. Samozřejmě bez cigár. Dnes 289:-)

Pavluš

To jo pochvalu a maximální si zasloužíme všici..já byla v pátek pařit a bez problému, cíga jsou hrozný svinstvo. Ivčo maluju origoš normálně obrázky bo co kdo chce do jakékoliv velokosti. Mám malovat roční období tak mě napadlo že zimu hodím do Japonského stylu a léto Africký, na jaro a podzim musím něco vymyslet...má to zasahovat i do stropu a do schodiště...takže mazec. Ten azyl dům uvidím..měla bych po létě a po malování...taky rozjíždím tu canisterapii takže je toho dost a radši bych zdravotně a mentálně postižené lidi, uvidíme...zítra jdu jěště pomoct na týden do bazénu páč šéf jel na ryby do itálie tak to vezmu za něj, a v úterý do prahy na ten koncert, no tohle bude prný týden...:)))

irena

jste moji miláčci, hned po ránu mi udělat takovou radost. Hned se mi v práci rozjasnilo. Tak teda moc děkuju . Na léčení nastupuju už zítra,co to vím , tak mám takové problémy,není proč to odkládat po velikonocích , doma mi nikdo nepláče. Už se i těším protože jsem najednou tak strašně unavená,Budu asi 14 dní spát Zatím ahojka a nekuřte!

irena

Pavluš jsi borka, jak s nekouřením tak s malováním tak s prací.

Konča

Irenko, doufám, že si budeš moci vzít s sebou noťasa, abys byla s námi ve spojení. A moc Ti samozřejmě držím palečky. Pavluš krásně maluje - shlédla jsem některé její krásné práce na FB - děti v takových krásně vymalovaných pokojíkách snad ani nemůžou zlobit. Takže tě čeká taková roční epopej? Jsi borka. Klobouk dolů. Žádné kouření, ani za bukem. Ládík za bukem může.:-)

Friduča

Dobré ránko, všem vám přeji hezké pondělí - tady je nádherně !!! Sic né úplně vedro, tak hezky a snad bude i tepleji...:) Všichni jste šikulky šikovní !!! Gratulace všem ... Končí hoď mi do mailíku prosím kontakt na FB na PAvlušu..děkuju :) Já mám také tento týden náročný...Každý den odpol práce, takže ráno sem do kanclu a odpol do Salonu -návrat domů okolo deváté a to budu ráda...

Megan
1x

Ahojky, tak tedy hlásím svou účast na srazíku 11.6. Nejspíš přijedu aj s manžou, ale ještě nevím. Fridu, vzala bys nás z Prágle? Já na takový akce strašně nerad jezdím svým autem, páč jako stará násoska potřebuju po akci ráno vyprošťováka a to by jaksi nešlo:-) Jinak Mona samo sebou musí jet s náma. Kouření ji budiš odpuštěno:-) Pro Ladíka platí to samé Mějte se krásně a všem gratuluji za ty hektary

Konča

Já naprosto souhlasím:-) Mona i Ládík se očekávaní. Asi si sedím na vedení. Megánku jaký hektary? Tím máš na mysli plochu 100x100 metrů nebo snad něco jiného????

friduča

Megane, jasan, že tě vezmu...Ale v tom případě musím pít velice, ale velice opatrně - já sice vyprošťováka nepotřebuju, ale pokud mám druhý den řídit... :) To ještě poladíme, srazík mám napsaný ve svém naflákaném diáři a počítám s ním, i kdybych tam neměla spát :)

Ivča
1x

Konči, velká gratulace, za chvíli to bude kulaťoučká 300. Nějak dnes nemám čas psát, je to samý fofr, no i teď mě sem někdo leze. Jo, už je klid. Na sraz je teda zatím Fridu, Megan 2 x, Irena 2 x, Konča, já, nevím jestli Mona je jistá a Ládík. Do těch 10 lidí se asi vejdem, ale pokud nás bude víc, tím líp. Zatím není nic na pevno objednáno. Já už se strašně těším, jak se s váma shulákám. No, snad to nebude tak hrozný. Chtěla jsem říct, že se těším, až se s váma sejdu. Irence držím palce, ať jí to utíká a hlavně ať je co nejdřív fit. Noťase na infekční ji asi určitě nepovolí. Psala, že ani knížku si nemůže vzít. Já myslím, že když ji tam pak nechá, že to jde. Ale jistá si nejsem. Mějte krásný zbytek dne a nekuřte.

írena

a já jim tam tu knížku nenechám,NoŤas taky ne. Počítám s jednou známou sestřičkou, snad mně pustí na noční na počítač. No uvidím Pokud ne ,tak se s váma na 14 dní loučím,sakra,ale budete mi chybět.Tak si pěkně užívejte to jaro, krásné velikonoce,ať se moc nezmrskáte a hlavně nekuřte!!!!

Konča

všichni jenom čtou:-(

Friduča

Já nečtu - teď jsem sem dorazila.. a tak není ani co :) :) :) Další den bez před náma a za namá :) Srazík se blíží a blíží, tak se máme na co těšit... I když tedy kdo vlastně jede ?? Napíšu ještě naší Čákovce :) A dám vědět jestli taky pojede... Venku zase slunko, ale teady v kanclu zima jak v morně... :( já jsem hroznej zmrzlík :)

Konča

Kaka by mohla jet i s prckem. Tomu by se výlet jistě moc líbil - spaní v chatičce, jízda na velbloudovi. Musíš jí ukecat. Já si v kanclu topím přímotopy. A nemá dnes někdo pěknou kulatou oslavu????

pepa

Užijte mého psaní. Tak jsem začal pauzírovat od kouření 21. 2., t. j. mám za sebou 8 týdnů, přesně 57 dnů bez jediného šluku. Plus 3 kila. Už to není tak, že bych každou minutu myslel na cigáro, ale občas, zvláště když je v dosahu a dostaví se ona pravá nálada, jdou na mě skoro mdloby, jak toužím. Nevím, jestli je to jarem, květy, sluníčkem, nebo tím, jak krásně jsou cigarety zabaleny a chce to jen je rozbalit a ochutnat. Ale už vím, co je to pokušení. Nadále jsem však rozhodnutý nepodlehnout. Sleduji, co se píše na těchto stránkách, ale nejsem denně na počítači, nechci se mu moc věnovat. Na mejdan asi nepojedu, protože pořád se mi odsouvá oprava těla, jednou jsem nemocný já, podruhé operující, pak není termín a.t.d. Ale není to oprava, kde by mi opravovali motor nebo ty nejdůležitější věci. Něco jako klakson nebo výměna pneu. Zaujalo mne ale, jak si píšete o alkoholu. Nevím, jestli někoho nenaštvu, ale cítím trochu nutnost se o tom rozepsat. Nejsem jeho nepřítel, docela jsme kamarádi a myslím, že bez něho by to v životě nebylo ono. Ale pokud je ho příliš a člověk se stane závislý, zdá se mi to mnohem horší, než je být závislým na kouření. Píši to proto, že se to stalo někomu blízkému z mého okolí. Nebylo vůbec příjemné ani hezké ani přitažlivé pobývat s touto osobou, když byla opilá nebo když měla nedostatek alkoholu v krvi. Tato osoba byla pak na léčení, dnes nepije. Nicméně dle mého názoru nastala u ní změna osobnosti, a taky to není nikterak pozitivní. Nebudu se o jednotlivých detailech rozepisovat, jednak by to bylo nadlouho a jednak se to těžce vystihuje. Dověděl jsem však, že po léčbě jedné závislosti je nebezpečí vzniku jiné závislosti, někdy dokonce vážnější, než té předešlé. A proto se o tom zmiňuji. Pokud jsem se někoho tímto dotknul, omlouvám se. Někdo může při konzumaci alkoholu používat nadsázku, a pak se to druhému, kdo to zažil ve své blízkosti, zdát trochu nebezpečné. Věřím však, že to je otevřené fórum a právě takové zkušenosti sem patří. Jinak za tento dlouhý příspěvek může jednoznačně Konča větou „ všichni jenom čtou“. Tak jsem její skrytou narážku vzal vážně a vyřiďte si to s ní. Pepa.

Friduča

Končo a kdo ??? Já tedy ne .. :( Já mám 3 měsíce a 19 dní... Pepčo - tobě velká gratulačka k rozhodnutí a stálému sržení se toho :) Jsi šikulka ! Jinak co se týká alkoholu - osobně s ním nemám nejmenší problém...Doma mě ani nenapadne si dát sklenku - zásadně si dávám pouze ve společnosti. Důvod je prostý = otec těžký alkoholik a alkohol jako takový mi prostě nechutná..Naučila jsem se pít červené víno s colou, neb tam ten alkohol není tak cítit a je to sladká žbrunďa. Pokud nejdeme s přáteli do hospůdky, tak si na alkohol ani nevzpomenu... Pravdou je, že asi i výběrem drinku mám nesmírnou výdrž, tedy pokud jdeme, vydržím do rána... :) Pojem závislost,tedy alkoholik, či notorik znám velice dobře a za sebe ti mohu s klidným svědomím říct, že já do ani jedné skupiny nepatřím :) Jinak nevidím nic špatného na tom, když si někdo dá frťana fernýtka... Pokud nemá problém s obdobím, kdy si ho dát nemůže, pak je to myslím naprosto v pořádku... Přála bych ti vidět naší dovolenou s rodinkou...Kytary, zpívání, panáčky od rána - ale podotýkám, že lehce... Výlety, oběd kdesi a zase panáček... Tak nějak to k tomu patří a nikdo ze zůčastněných nemá s alkoholem problém...Nikdo není na ,,káru,,...Nikdo nepadá na pusu, či nemůžestát na nohou... Večer se zase sedí, hraje pinčes apd. a opět se panáčkuje.. Tedy kromě mě - panáky nemůžu... Můj muž např. nepije ve dne :) Za světla mu to připadá divné :) Je to jakýsi rituál, společenská událost - zajít na sklenku... Ale vím jaké to je žít s člověkem, který je na alkoholu závislej... a jak to ničí okolí..troufám si,ale říct, že nikdo takový takdy není...

Konča

mám co číst:-) super. Posílám graulaci k 57. O dvě strany dřív 11.4. jsi Pepo napsal, že jsi na 42 dnech, tak jsem měla za to, že dnes máš kulatou 50. Musím do banky a na oběd. Ozvu se za chvíli.

pepa

Nějak moc a dobře si pamatuješ a umíš počítat. Máš mínus. Nebo plus? První den dle mých záznamů byl 21. únor. Pepa

Konča

tady se dá listovat zpět a paměť si osvěžit:-D Mám radost, že se držíš a že stále tomu pokušení odoláváš. By jeden neřekl, že taková malá bílá tyčinka dokáže u někoho vyvolat touhu až pokušení :-D Kdybych měla Tvoje zkušenosti s alkoholikem, taky bych k tomu tématu něco napsala. Takže klidně piš. Ráda si to přečtu.

Konča

po dlouhé době jsem navštívila green bar a donesla jsem si plnou krabici samých dobrůtek: jarní bramborový salát, květákový salát, kedlubnový salát, šopák, ředkvičkový salát a všechno jsem to sežrala a teď tady odfukuji. Pepo ze které části republiky jsi? Město je asi tajné že?

pepa

Jsem ze Severní Moravy, ale bydlím už dlouho v Praze, neboť prý je tu blaze. Ale více ze mne nyní nedostaneš ani za cigaretu. Pepa

Konča

Super. Vidíš já jsem ze Západních Čech, ale bydlím už dlouho na Hané:-) Dík za info. Já ani cígo nevlastním:-D a ani už vlastnit nechci. Tohle pokušení mám již zdárně za sebou:-)

Konča

jsem si dnes do práce vyšlápla pěšky, abych se pokochala rozkvetlou Olomoucí. Jen kdyby nebylo těch smradlavých aut:-( bych se kochala i nosem. Dokonce již sečou travnaté plochy. Už se těším na prodloužený víkend. Další nekuřácký den je úspěšně za mnou.

Ivča

už je to dnes. Strašně to letí. Všechny vás moc zdravím. Počasí nemá chybu. Já mám v pátek dovču neb jsem pozvala na sobotu na oslavu svátku a narozenin a syn má svátek a snacha mude mít narozky , takže v sobotu se to u nás sleze a odjedou až v neděli. Naštěstí mám ještě volné pondělí abych se z toho blázince vzpamatovala. Mějte se všichni krásně, mám toho nějak moc v práci a nestíhám ani psát. Asi se sem budu muset odstěhovat. Jo a nekouřím. Jako jediná s ml. synem z rodiny. V sobotu budou všichni prohulený, já budu jenom propitá.

Konča

♫♫♫♪♪♪♫♪ gratuluji móóóc. Jsi šikulka. Ty to zvládneš mezi těma huličema, ono ti nic jiného nezbude. U nás prozměnu všichni s kouřením přestali a hulí jenom manžel a mně se nedaří ho překecat, aby s tím seknut taky. Co chystáš na grilovačku? Já budu zítra nakládat jehněčí kotletky do řecké marinády.

Ivča

Děkujíííí moooc za gratulaci. Chtěli jsme grilovat kuřata, ale synátor starší prý "zaséé kuřatááá", prý mám ugrilovat kachny. No tak jsem zajela do Lidlu, maj zrovna v akci a koupila kachny. Takže se budou grilovat kachny. A k tomu jsem přihodala nákup, že se mě málem nevešel do kufru a to mám velkej kufr. Naši milou rodinku pozvat na víkend, to je jako uragán a tajfun a všechno dohromady. Takovou dobrůtku jako chystáš ty, to si děláváme když jsem sami a v klidu vychutnáváme. Ale jehněčí jsem ještě negrilovala. Kolegyně mě láká na pivko, tak jdu. Dáme jedno napůl:-)))

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 145 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce