Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Konča

a luxusní výsledek. Hráli fantasticky!!! Lubane i já bych se ráda podívala, ale nevím heslo:-( Příští měsíc pokecáme. Už je to rok, co jsme se neviděli...toto letí. Dnes to mám za 314.

Ivča

já ze zápasu moc neviděla ale výsledek super. Koukám, že se nám účast na srazíku zvyšuje, to je moc dobře. Jdu ke kadeřnici místo oběda, zase bude hladovka a doma se pak přežeru. Všichni se mějte krásně, nekuřte a bacha na ty průtrže, co zase hlásej. Tady zatím svítí sluníčko. Škoda, že se počasí pokazí.

LUBAN
1x

Končo www.vocetka.rajce.net.cz Na pouti o Velikonocích je Karolínka s manželkou.Zítra 315 !!!!! Velká graulace a Nehulte!!!!!!

irena
1x

ifko to je sympatické čísílko, ještě 50 a seš tam , rok za sebou ,teď už by bylo lepší odčítat..Luban trošku mlžil napřed,jsem myslela ,že 315 má on ,ale pak jsem si uvědomila ,že on už je starej mazák,a musím mu pochválit krásnou vnučku, celej dědeček. Ivčo takový hladovky já držím často 2. hodiny držím hladovku a pak se přežeru.A to někdy držím i několikrát denně.Máme to těžký , všechno zvládnout nemůžeme, nekouřit, nejíst, nepít. A ještě Pepovi, tys to špatně pochopil, my děláme všechno pro to , aby jsme toho důchodového věku dosáhly , ale "ONI" nám to pořád oddalují. Jenže ,na nás nekuřáky nemají ,chudáci zkorumpovaní. Tak zatím pa a nekuřte!

Konča

ještě padesát dnů a jsem mezi HVĚZDAMI a BORCI. No to už přece musím dát, to by měla být brnkačka. Irčo tak to mne opravdu nedošlo:-D Lubane, fotky super. Skoukla jsem nejen kolotoče. Vnučka je kočka a roste jako z vody. Dnes je 13 a pátek k tomu. Doufám, že to našim hokejistům nepřinese smůlu. Pěsti budu mít zaťaté. Blbý je, že o kus přijdu neb musím v práci trčet až do 17 hodin:-(((( Heslo dne: FANDIT A NEKOUŘIT!!!

irena
1x

a pít se může? Já měla včera poslední antibiotiko ,takže bych teoreticky mohla už teď, ale asi se mnou není něco v pořádku ,jen když si vzpomenu tak se mi navaluje, To jsem dopadla. Ifko , ty jsi borec a hvězda už teď,asi tě budem na srazu pasovat .

Ivča
1x

všichni jste nejlepší, nekouříte, hubnete, Irenka dokonce několikrát denně hladovku, to je úžasný:-)) Já včera u té kadeřnice nakonec oběd měla. Nechala mě ho přinést z blízké hospody. Takže žádná hladovka nebyla. Stihla jsem kadeřnici, pedikuru (s barvou na hlavě jsem zatím u pedikérky) a ještě oběd. A to všechno přez poledne. Za hodku končím, nákup, návštěva u mamky a hurááá domů. Konči, myslím, že na netu ten zápas půjde taky, takže můžeš fandit už v práci. Stejně ti tam určitě nepřijde ani noha. Všichni už budou doma u televizí. Vyhrát musíme, o tom žádná. Letos kluci jedou dobře. Všem krásný víkend a nekouříme. Alkohol povolen, ale pijte s mírou nebo klidně s nějakým Mírou. Já hlídám vnoučka celý víkend, takže budu abstinovat. Ale pivko si určitě dám. Bez ionťáku to nejde.

Friduča
1x

Ahojky, taky vám všem gratuluju a Končo ty už to dáš v pohodě...Myslím, že tentokrát máš vyhráno :) :) Jsi prostě šikulka !! Já jdu za chvilku na obídek a pak šup za bandou příbuznejch a večer na koncert Kluse...Jak furt makám, tak se ani nijak zvlášť netěším a raději bych zalezla domů...Snad to rozhejbu... Hezkej víkend přátelé !

Ivča

jéé. Tomáše Kluse miluju. To ti závidím, užij si to.

Konča

Ve středu jsem otevřela na netu ČT4 zápas nevysílali:-( musím si zkusit zadat do vyhledávače jestli a kdo to bude dnes vysílat. Nebo když to někdo ví, tak mi prosím poraďte. Chodit nikdo na 100% nebude, ale zavřít si nemůžu dovolit:-( Přinejhorším naladím rádio, tam to snad bude. Irenko, pít je povoleno a třeba slinu ještě chytneš. A když né, tak ti alespoň nebude špatně. Ivčo zírám, jak ses měla dobře a ještě na srazu budeš kočka. Taky bych si dala říct. Fridučce to též pěkně odsejpá a to je móc dobře. S ponoukačema je ten boj hódně těžkej a šikulka se krásně drží - gratulujííí! Krásnej voňavej a fandící víkend! Už mám po uzávěrce, tak jdu prohledat net.

Konča

koukám na hokejové poledne s Niklovou, tak budu věřit, že ten zápas budou vysílat taky živě.

Konča

Je to na sport živě.

Ivča

Ještě musíme fandit v neděli, aby jsme uhráli aspoň stříbro. Škoda. Bylo dobře našlápnuto. Tak hezký víkend a nekouříme!!!

Konča

kdyby stříbro, to už je taky v trapu, ale bronz. Fakt jsem dost přemýšlela, že si půjdu zapálit. Ale nakonec jsem nešla.

Megan

Ahoj nekuřáci. Tak jsme se s manžou před chvílí vrátili ze stavby a jsem utahanej jako kotě. Už se fakt moc těším na slezinu. Ohledně hokeje: já ani nevím, s kým hrajeme apod. Hokej jsem nikdy nesledoval a nic mi to neříká. I v práci problémovéhokejivé zápasy beru jako nucené zlo:-( Mějte se krásně a čus

Ivča

Jasně že bronz, Končo jsem to popletla. Ale hlavně, že medaile je. Jsem to klukům strašně přála. Já na to moc nervy nemám, vždycky koukám až na posledních 10 minut, když vím, že je naděje vyhrát. Včera mladí odjeli a já se pustila do práce na zahradě, manža vždycky vyběhl o pauze na cigáro a dali jsme si panáka na vítězství. Takže to bylo jasný, že vyhrajeme. Jinak stále nekouřím, 20. to bude 1,5 roku. Neuvěřitelný se stalo skutkem, jak se říká. Teď mě psala známá, jak se jmenují ty prášky, že její kolega má o ně velký zájem, tak jsem zvědavá, jestli kolega zabere. Mějte krásný den. Je po víkendu, tak zase slunce svítí.

Konča

jim tam nastříleli!!! Paráda!!! Ivčo to budeš mít krásné výročí. Jsi borka. Já to mám dnes za 318 a rovněž je to neskutečný číslo, ale ty jsi lepší a moc ti to přeju. Vlastně všichni, co bojujeme, jestli týden nebo rok a více jsme borci! Ivčo už máš zasazenou ačokču? Já jsem v sobotu vymyslela stanoviště, ale začalo lejt a tak ze sázení sešlo a jeli jsme z chaty dom.

Ivča

Jo, zrovna v sobotu jsme na tom pracovali. Musím to vyfotit a poslat ti foto. To stojí za to, co ta moje polovička vyrobila. Jsem zvědavá. Mě se ujaly 2 semena ze 7, sousedovi 1 ze tří, tak mě to dal. Takže jsme sadili 3 semena. A jinak k tomu kdo je lepší nebo horší, tady bych řekla, že to neplatí, že jsme všichni stejný borci a všichni na jedný lodi. Ty jsemš ale lepší v tom, že začínalas poněkolikáté. To já bych určitě nedovedla.

irena

já ji nemůžu u nás sehnat, loni co jsem zasadila semínka , tak mi nevzešly a v obchodech ji nemají a na trhu se mně pán ptal , jestli to není sprosté slovo.Kdyby to šlo aspoň 2 semínka vzít na sraz, nebo koupit celý balíček. Na hokej se dívám jak ivča , možná ještě míň min před koncem , nemám na to nervy. Včera se mi dostal do ruk časopis Epocha ,kde byl seznam léku ,které trvale poškodí pacienta , mezi nimi byl i náš milovaný šampík. A máme téma na diskuzi.

Ivča

mě ji sehnala známá v zahradnictví jako podpultovku. Bylo v sáčku 7 semen a vžešly 2. Ale to už je mám dávno naklíčený a v sobotu šly do hlíny. Ale pokusím se zeptat v tom zahradnictví, jestli náhodou ještě nemaj. A s tím trvalým poškozením jsi mě dala docela ránu. Zajmalo by mě, co máme trvale poškozený. To tam nepíšou? Že to je driák. o tom nepochybuju, ale trvale něco poškozený??? Že by hlavu? Možný by to bylo:-(((

Friduča

Dobré ránko, Irčo jak poškodí ? Tedy přesně jaké trvalé následky způsobí ? A jaká Epocha prosím ? Kupuju si jí, teď poslední ? JInak já tomu nevěřím - pokud by tento lék poškozoval jakkoli zdraví zakážou ho - potažmo neprojde testy a a legálně do oběhu... Vidím tyto články spíše jako zaplacené od tabákového průmyslu - je paradox, že tabákové společnosti, které vyrábí a ty jedy do nás tlačí na druhé straně vyrádbí věci na odvykání jako žvýkačky, náplasti atd... Tohle není jejich produkt a tak jim nevoní - tomu věřím... Zatím mi nikdo nedal důkaz = kromě dohadů a doměnek o škodlivosti tété látky..Navíc léky - v jiné formě a množství této látky berou lidé duševně nemocní, tudíž zase tak škodlivá být nemůže...

Friduča

Minulej týden jsem slyšela mluvit v den rakoviny lékařku, která řekla krásnou větu : ,, O rizicích, důsledcích kouření bych mohla hovořit hodiny a hodiny, tak snad jen jednou větou. Kdyby jste šli do obchodu a u sýru byla cedulka obsahuje 4000 toxických látek - nekoupíte si ho. ,, Je to věta výstižná a pravdivá a je to věc, která asi trochu rozhoduje o pohledu kuřáka a nekuřáka...O tom zda budem úspěšní, či nikoliv... Nemyslím si, že CHMP mi přinese nějaké trvalé následky, ale pokud ano,předpokládám, že nebudou horší než trvalé požívání jedu a tolika toxických látek...

Konča

Irenko. A mám stejný názor jako Fridu. Též si myslím, že by to neprodávali. A navíc by to asi dřív než v časáku prošlo v televizních zprávách.

irena

já jsem se asi špatně vyjádřila mezi nebezpečnými léky s trvalými následky , byl napsán i šampík po kterém slabí jedinci mají sebevražedné úmysly.Je to nějak o tom že dojde k prudkému snížení dopaminu(což má být hormon "štěstí") a tím pádem nastane a nebo nenastane problém. Ale to už jsme tu taky probírali ,zmněna povahy, takové ty pocity zráty něčeho neurčitého, "už to prostě není ono" ,no a někdo to může řešit definitivně...... Takže psychycké následky, ale to se v letáku píše. A i tu se našlo už několik lidí co to popsali.Jinak já píšu jenom , že jsem to četla , ale můj názor na šampík je jednoznačný,Bez něho(i když je to svinstvo ), bych nikdy kouřit nepřestala , Mně pomohl a snad se časem srovnám i s tím pocitem ztráty. Taky dávám na první místo zbavení se závislosti a stránku zdravotní o tom nejde vůbec pochybovat. A které je to číslo Friduč , to ti napíšu zítra.Dcera mi včera přinesla hromadu časopisů, z hlavy to nevím. Jinak jsem Ivčo ráda že premieru setkání už máme za sebou a že to dobře dopadlo , tak se moc těším na příště!

Friduča

Když jsem odvykala poprvé v tV se objevil pořad, kde CHMP hanili. Bohužel nepoužili ani jeden pádný argument, ale pouze doměnky... V USA, kde lék jede dlouhou dobu došli k závěru, že vedlejší příznaky - deprese, klony k sebevraždám atd. jsou důsledek braní CHMP - tuším, že něco podobného je napsané na příbalovém letáku. Ale je třeba mít na paměti, že sklony k depresím a celkově celej stav člověka se mění už samotným odvykáním a odříkáním drogy. Všechny tyto informace jsou pouhé doměnky nikoliv seriozní výsledky testů a pozorování... Navíc pochází z USA kde má téměř každý svého psychologa a na to je třeba také brát zřetel... Pochopitelně povahu člověka, sklony k depresím atd...Je toho hodně... Jistě asi téměř každý při odvykání prošel pocitem prázdnoty, nicoty... toho definitivna..smíření se s tím, že už nikdy... pocit, že mi něco chybí, že to nejsem já...Změna povahy - u někoho dočasná u jiného možná trvalá... Vždycky se říká - jajaj pozor přestává kouřit to bude zase nervozní... A vše tohle bylo i bez CHMP..ještě něž CHMP byl...Nejsem pochopitelně věděc, ale není žádný lékař, nebo vědec, který by regulerně potvrdil negativní účinek a následné trvalé účinky CHMP na základně důvěryhodných studií... Což pochopitelně nemusí nezbytně nutně znamenat, že nejsou :) :)

Friduča

Tak ještě na vysvětlenou = CHMp vznikl, nebo jeho účinky byli objeveny při léčbě duševně nemocných, kteří přestávali kouřit, aniž by se o to snažili... Po bližším zkoumání se zjistilo, že účinná látka v jejich léku vareniklin je ta již za to mohou děkovat...A CHMP byl na světě... CHMP Lék neobsahuje žádný nikotin, ale pouze účinnou látku vareniklin. Ta se váže v mozku na receptory, kam se běžně váže nikotin. Tomu je tak k receptorům zablokován přístup. Celý proces v mozku ve finále končí vyplavováním dopaminu, který pomáhá vyrovnat se s abstinenčními příznaky a způsobuje pocit štěstí. Vyplavování dopaminu vyvolává i vykouřená cigareta, Champix jen způsobuje vyplavení mnohem menšího množství této látky. Zmíněné účinky ve výsledku způsobují, že kuřák postupně přestává mít potřebu zapálit si cigaretu (ta mu přestane časem chutnat). Kolem léku Champix byla vytvořena určitá fáma, že není zcela bezpečný a může vést k sebevražedným tendencím. Je to však skutečně jen fáma a tento lék je opravdu zcela bezpečný. Sebevražedné tendence a deprese totiž mohou být průvodním jevem samotného odvykání kouření. U Champixu byly zkušenosti se zvýšenými sebevražednými tendencemi hlášeny pouze u velmi malého zlomku pacientů užívajících tento lék. Champix by měl naopak riziko vzniku depresí pozitivně ovlivňovat. Léčba Champixem by měla trvat alespoň 12 týdnů, jako optimální se však uvádí doba až 6 měsíců. První dávka Champixu se podává týden předtím, než kuřák přestane kouřit. Od osmého dne léčebné kůry je již kuřák úplně bez cigaret. Tento typ léčby je vhodný pro kuřáky, kteří kouří více jak 10 cigaret za den a zapalují si běžně již v první hodině po probuzení. Champix pouze potlačuje abstinenční příznaky a kuřák tedy nesmí čekat, že přestane kouřit za něj. Nutná je vlastní motivace, vůle a hlavně aktivní změna životního stylu. V jiném případě nemá smysl léčbu zahajovat.

Friduča

Tak poslední hláška a už mažu na oběd : „Pokud by všichni kuřáci v ČR přestali kouřit, jedna třetina onkologů by byla bez práce.“

pepa

Tak máme téma. Zamyslel jsem se, co mi škodí na zdraví dle mého názoru, názoru mé ženy, názorů mých kamarádů a dalších zainteresovyných osob: 1.alkohol 2.chození bez čepice 3.rozčilování 4.málo sportu 5.nadváha 6.nechození na pravidelné kontroly k lékaři 7.sladkosti 8.lenost 9.vepřoknedlozelo 10.nově champix To je první desítka, další desítku mohu na požádání dále sestavit. Měl bych se zřejmě nad sebou zamyslet. To kouření se z toho vymyká tím, že dobrovolné není, okolí se dnes už kuřákovi spíše posmívá, stojí více než pivo a do nálady mě nedostane, jen do té horší, když ho odmítám. Když jsem vykouřil někdy večer víc, bylo mě z toho až blbě, nikdy jsem po kouření nezažil pocit“ to se mi udělalo dobře na těle nebo na duši“. Takže pokud má champix nějaké vedlejší účinky, které nejsou zvláště podstatné, vzhledem k množství dalších škodlivin, které ve svém životě konzumuji, na to s prominutím prdím. Pepa.

irena

vedlejší účinky léku znamenají že určité procento lidí lék užívající má určité problémy . Ne všichni.Tak jako penicilin někomu způsobuje třeba otoky dýchací trubice, tak šampík někomu může spůsobit újmu na psychyce,což si myslím je dost podstatné ,ale je to jen určité procento. Ty mezi ně určitě nepatříš Pepo , podle tvých příspěvků tebe šampík nedostal.Ale marně přemýšlím co tak napsat do druhé desítky mně už nic jiného nenapadá.

pepa

co mi škodí na zdraví, dalších pět bodů 11.přecházení chřipky 12.nejedení vitamínu 13.chození v mokrých plavkách 14.vrtání v nose 15.zapomínání na konzumaci léků

Konča

naštěstí silný jedinec neb šampík jsem brala nejdýl z vás všech a ještě žiju. A Pepo za kolik to dnes máš????

pepa

Díky za optání, dnes vlastně začínám 13. týden, to je 84 dnů bez. Nebýt Konči, neoslavil bych to. Ale musí nastat veřejné přiznání, na velikonoční neděli jsem si 3 týdny dopředu slíbil jednu cigaretu, odpoledne jsem si sed do ústraní, vykouřil čtvrtinu a poté zbytek zahodil. Očekával jsem, že už nebude tolik chutnat, opak byl pravdou, svině chutnala. Další cigaretu jsem si slíbil na 15 srpna a pak na 14 září, na své narozeniny. Poté se rozhodnu, co dále. Pepa

Konča

♫♪♪♫♫ posílám fanfáru a gratulačku k tomu. Ovšem je to pouze a jen Tvoje zásluha a nikoli moje. Jsi borec. Dovolím si udělat pro Tebe malou předpověď na 15.8. a 14.9. Tvoje chutě se nezmění. Cigáro Ti bude chutnat úplně stejně jako na velikonoční neděli:-( Nic se nezmění, akorát poškádlíš svoje uspané nikotinové receptory a dost možná se začnou probouzet a následně dychtit po další dávce a celé Tvé trápení by mohlo začít nanovo. Opravdu to nestojí za tu provokaci spícího KRAKENA. A ještě bych měla dotaz. Žena kouří, či ne? A co říká na to, že jsi 12 týdnů bez cigaret? Doufám že máš u ní podporu.

Ivča

Pepo, to bych fakt vypustila být tebou. Taky by mě zajmalo, jestli manželka kouří. Já mám doma kuřáka a jediný, co si dovolím za ten rok a půl od poslední cigarety, že venku sedím vedle něj a natahuju do plic vůni když kouří. Bohužel mě to stále voní. Vím, že by stačil jediný prásk a jedu v tom znova. Ale ty jseš asi silný jedinec. Stejně bych se na to vykašlala být tebou. Nestojí to za to. Ještě zobeš champix? Všechny zdravím, mějte krásný den a nekuřte.

Konča

za dva dny bys měl výročí 2 roky, určitě si na to vzpomeneš sám, ale já takto s předstihem jestli bys to za 2 dny nechtěl zkusit znova? I já všechny zdravím. A hlásím že nekouřím dnes 319.

irena

se přidávám a přeju Pepovi, ale zírám, ty jsi fakt kaskadér, to bych si nikdy nelajzla i když potajmu na to myslím furt.Ty píšeš ,že jsi nikdy nezažil pocit po vykouření cigára:"to se mi udělalo dobře na těle i na duší" a já právě že presně tak jo , cígo to bylo pošušnáníčko.Seš opravdu dobrej, že to tak zvládneš . Já bych do toho vlítla okamžitě znovu.Seš si jistej ,že neriskuješ.? A pro Friduč... Epocha11/10

pepa

To neni tak, že bych byl silný, ale když jsem neměl žádný termín, tak to nefungovalo. Zpočátku jsem si dal termín den, pak týden, a pak velikonoce. Když říkám, že mám povoleno v poloovině srpna, tak to nyní ještě neznamená, že si zakouřím . Bude ale důležité, jak velkou chuť budu mít na cígo v polovině října, na své narozeniny. Nedokáži nějak rozumem dospět k tomu, že v případě stále a silné chutě budu trpět do konce života. Ale zároveň chovám naději, že v létě a na podzim už se bude chuť umenšovat a nebude to Terezín. Zdraví Pepa

Ládík

To víš, že v optimálních světlých chvílích i tato myšlenka proběhne. Promiňte, ale zatím my to vyhovuje. Mám pocit, že se až tak nepoškozuji a ještě potěším ty své receptory. Ikdyž popravdě, ty reaptory, to jsou to svině. K poslednímu tématu diskuze - moje pocity, také nejsou nějaké libůstkové, ale jen to svinstvo típneš, ty mrchy by chtěly další a další - nenasytové. Tak snad někdy. Ve čtvrtek opravdu budu mít 2roky boje s tím svinstvem. Když mě to Irenka sečte, tak nemám až tak dobrá čísla, ale ???? Zatím prohrávám, ikdyž ne snad až tak potupně, jako v neděli rusáci s námi. Spíše nyní přemýšlím, že se dám na chlast. Chronické selhávání ledvin. Tak to dopadá, když člověk skoro nepije. Jen se bojím, že i v tomto oboru bych zase jen a jen prohrával. Dnes jsem slyšel jeden slogan.....nebo již spíše přísloví ???? Nad alkoholem nikdy nezvítězíš, jen snad "moravák" může alespoň remizovat.

Ivča

že máš další zdravotní problémy. Je to fakt pech, ty téměř abstinent a selhávání ledvin. Nechci domýšlet, co říkaj moje ledviny a co potom teprve játra. Moravák nejsem, tak uvidíme:-). Pepo, asi se s tím smiř, že chuť na cigaretu tě už bude pronásledovat buďto ještě hodně dlouho nebo stále. Tak to mám já, pokud vím, tak i Irenka a ta z nás tady snad nekouří nejdýl. Přesně jsem si představila, jak psala Irenka, že až budu vetchá stařenka nad hrobem, tak si zase pořádně zakouřím. Pokud mě na to z důchodu zbyde. Ale třeba na tom budeš Pepo líp a cigára ti za chvíli už nic nebudou říkat. A nenapsal jsi nám, jestli kouří tvoje manželka a jestli ještě zobeš champix.

pepa

nekouří, ale občas mě tak ....., že bych si zapálil. A chapix beru půl ráno půl večer.

pepa

raději ty tečky vypíši " potěší"

Konča

Jé to je pěkné:-) jsem myslela že něco jiného :-DD

Konča
1x

Ledviny jsou průšvih a alko jim asi teď moc nepomůže. To se musí trénovat od mlada. Snad by jim pomohlo nealkoholické pivo? Nevím:-( A svůj diář neustále trénuji. Teď zrovna ve volných chvílích ze srandy maturuji na www.novamaturita.cz a mám za sebou češtinu a zeměpis za 3, chemii jsem neudělala, ale nevadí, důležité je, že jsem jí udělala před 34 lety a ruštinu ani zkoušet nebudu neb tu jsem úplně zapomněla. Toho Němce Alzheimra měl otec, tak ten můj diář nesmí zlenivět, když to mám v genech. A jak píšeš, jen co típnu, už se dožadují další potravy. Vždyť to je jasné sebedrásání. Nech ty svině receptory usnout a začni znovu. Požitek budeš mít z toho, že nekouříš. S Fridučou jsme příklad, že to jde. Tobě by to šlo taky a tentokrát už jistě lehčeji než před 2 roky. Tehdy jsi moc trpěl. Nyní to zahození cigár bude jiné. Sám poznáš, když do toho znovu půjdeš. Ve čtvrtek bych si zde ráda přečetla, že začínáš opět bojovat. Cóóó???? U mne se chuť naštěstí zmenšuje přímo úměřně s časem co nekouřím. Možná budeš Pepo stejný případ.

Friduča

Ahojky, tak drásání receptorů není nic moc dobrého a to ani občasné - vím o čem mluvím... Ale ono to asi nemá moc smysl vymlouvat, každý si stejně uděláme to co chceme, nebo čemu se neubráníme... Já osobně se ( díkybohu ) chutí na cígo netrápím... Nijak mi nechybí většinu dnů, či týdnů...Moment, kdy si vzpomenu a občas mám nutkání, tendence si zapálit jsou většinou ve společnosti kuřáků, když na mě manžá kulí oči ,, že by jsme si dali ,,... Ale vyloženě chu´t jako takovou nemám...kouř mi nevoní ba naopak...pokud jde přímo na mě tak mi to vadí, vadí mi vyloženě zahulené místnosti - pálí mě oči ( dříve jsem neměla ), vadí mi, když přijdu domů a smrdím jak bezďáč... Vím, že pokud bych si zapálila cigereta mi chutnat nebude, ale pozor to neznamená, že už to nikdy v životě neudělám...Rozhodně si Končo nemyslím, že bych byla důkaz toho, že to jde... :) Ale možná jsem důkaz toho, že se to nikdy nemá vzdávat a že má smysl bojovat :) Když to spočtu dohromady, tak z posledních cca 13 let svého života 22,5 měsíců jsem nekouřila...Nerada bych do toho zase sklouzla, ale už vím jak tenký je led a stačí chybný krok a jsme zase pod ním..Aniž bychom chtěli, aniž by jsme si nadali brusle..jen si po tom ledu tak nenápadně zaklouzáte a on se prolomí... Je to opravdu droga a je to ošemetné...Je nás tu víc, kteří můžeme být varovným příkladem...Mona, Ifka, já, Ládík, Kaka...A to nemluvím o těch, kteří se bojí přiznat, že selhali, nebo nevydrželi a jen nás dál čtou s cígem u pusy... Nezáleží jak dlouho člověk to svinstvo neměl v puse, prostě se k němu nesmíme vracet.. Všem gratuluji ke všem výročím, Ládíku tobě přeju,ať se ti to brzo srovná, nebo stabilizuje...

Konča

co nám cíga smrdí a chutě zapálit si máme jenom někdy. A vím, že první cigáro mi děsně nechutná, ale druhé už mi chutná až moc, a uspané receptory jsou tím pádem probuzené a já jsem se již dostala pod led jak napsala Fridu.

irena

co to píšeš v přítomném čase,doufám že ti špatně rozumím,proč píšeš já jsem se už dostala pod led?

Konča

No jasně Irčo chyba, měl být čas minulý. Já to po těch mnoha pokusech mám tak zažité, jako by se to zrovna stalo. A jelikož pod ledem nejsem, tak dnes hrdě hlásím že to mám za TŘISTADVACÉÉÉT:-) Toto letííííííííííííííííí

Megan

Ahojky, tak mi nějaká ku....rva vyřezala na stavbě elektriku. Přívodní měděný kabel od souseda ke mně do garáže a kabel od míchačky. Škoda tak 8000 Kč. Kdybych ho chytl, tak by byla v Třebíči další vražda:-( Ládíku, ty ledviny je třeba pravidelně proplachovat. Já je prolívám furt a perfektně fungují. Škoda, že nebydlíč u nás na Moravě, potažmo Vysočině. Na srazu to musíme napravit. Vezmu si tě pod patronát:-) Mějte se všici krásně a nehulte

Konča

a je mi jasné která k..r..a ti to sebrala. Večer si udělali ohníček, aby se zbavili gumy z káblu a dnes to v nějaké sběrně promění za peníze a půjdou si koupit čůčo. Se ti nedivím, že jsi nakrknutý. Měli by se opět začít sekat ruce!

irena
1x

já jsem večer byla sama doma, relaxovala u vínka a hrabala se v počítači,,a ty jsi mně úplně dostala .Chvilku jsem nevěděla jestli je to tím vínem. Hrozně ráda ti přeju k 320dnům. K tomu kabelu se nemá ani cenu vyjadřovat... To stát nám vychoval takový hajzlíky,dovolí si snad už úplně všecko. Ládíku tobě a tvým ledvinám držím palce.

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 145 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce