Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
vlasta fučíková

Ráda se podělím i já o můj příběh. Do nedávna jsem měla taky problém s nadýmáním nevěděla jsem co dělat, bylo to velice nepříjemné. Připadala jsem si jak balon když jsem něco snědla a bylo mě těžko. Pak mě nabídla známá ať vyzkouším přírodní produkt a věřte jsem bez problémů. Pokud chcete vědět více pište [email protected]

Konča

že 269 den nekouřím :-D Zdravím celou nekuřáckou rodinku.

Ivča
1x

Jseš hvězda. Fakt obdivuju. A obdivuju každého, kdo do toho jde víckrát. Já nesmím selhat, páč bych to už vživotě nedala. Všechny zdravím. Kdo se tady nadýmá??? Paní Fučíková si spletla forum.:-)) Jinak sluníčko pere od rána, je po víkendu, tak bude zase hezky. Ach jo. Ale nekouřím a to je hlavní. A kilíčka si taky pěkně udržuju. Ale už váha nestoupá a to je důležitý. Držím to zuby nehty na 81 - 82 kg při výšce 173 je to nadváha, ale jde to. Dřív jsem mívala max. 70 kg. Kde jsou ty časy. Tak se všichni držte, krásný den.

Friduča
1x

Dobré ránko, Končo gratulačka - 270 dní - je to neuvěřitelný.. jedeš na ten rok jako zběsilá !!!! Fantastický !!! Ivčo ,to je reklama :) :) Občas se tu takhle vyskytnou :) Já taky přibrala 2 kg - o víkendu jsem se vážila ve fitku, doma váhu nemám... je to prd, já vím - není to vidět :) Ale pokud bych na to nebrala zřetel, tak bych tu za rok mohla psát, že jsem na 70kg a to by byl skok...Od svejch 16 let mám plus mínus stejnou váhu a je tedy pravda, že posledních pár let jsem hodně makala ve fitku a teď už třičtvrtě roku nic... Takže o víkendu jsem dala celého člověka - úžasnej pocit a rafnu se budu makat dál... Sice bolí celá Friduča, ale tělo si zase zvykne :) :) Venku je fakt krásně... Zůstala jsem doma a do práce jdu až na pátou... Ale zase tam budu do desíti...

LUBAN

Stále zde čtu!! Stále nekouřím. DNES je to 546 DNÍ !!!!!!!!! JEDEN a půl roku. Krásné jaro a nehulte

Friduča

Lubane - obrovskýho hudlana pro Lubana - jsi pašák !!!! Jak já ti závidím :) :) Gratuluju !

Ivča
1x

Lubanovi k roku a půl, jseš borec. Jestli neselžu, tak za dva měsíce tě doženu. Dnes má taky naše Konča 270 taky borec. Oběma velká gratulace!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-))))))))))))))))) Jinak sluníčko už pere, to bude den, hned bych si vzala dovču, ale říkám si, že bude ještě líp. Teda doufám. Počkám si na ty třicítky. Jak se drží Sunny, dofám,žes vydržela a nehulíš. Je to někdy šílenej boj, držím palce, abys vydržela. Stojí to za to. Všem kráásný nekuřácký prosluněný den.

Konča

k výročí. Jsi borec. Já tě už sice nikdy nedoženu, ale i tak jsem za těch svých 270 dnů na sebe pyšná. Krásný voňavý den přeji všem :-)

irena
1x

...fakt ,že jo :Ifko 270 neskutečný číslo a o Lubanovi ani nemluvím ,navíc on není už závislej ani na diskuzi. Slunce pere , vyrážka už naskakuje, takže dalšího půl roku si užiju. Všechny zdravím a nekuřte! Ke srazu nic? Mě se asi nejvíc líbí ten Fridučin pension, i cenově i mentálně. Ale je málo nabídek. Ivi ten tvůj mi připadne moc no'bl, přijede banda , popije odjede v hvězdičkovým apartmá , ale pěkné to tam je. Chybí nabidky od Leily, Standy , Marje,Lubana,Lexy, Sunny,kdo to byl od Klatov?Nabízejte.

Konča

Irčo díky. Já mám u Klatov chatu po rodičích a pořád jí nikdo nechce koupit. Krize je jak sviňa a lidi nic nekupují:-((((

Ivča

Tak ještě mrkněte na tohle http://www.ubytovani.cz/krkonose/janske-lazne/pension-vladimir/389/ Ten penzionek od Fridu, tam psala Konča, že by ji nejel autobus. Tady to je v Janských lázních a tam by mělo být spojení z Trutnova nebo možná i přímo. To by se muselo zjistit. Jinak si myslím Irenko, že my si zasloužíme chlastačku i na zámku. Protože jsme nejlepší!!!

Konča

Pěkný pensionek. Já se zatím nevyjadřuji neb v pátek jdu běhat po doktorech. Když mi nezakáží alkohol, tak budu zjišťovat spojení na jednotlivá místa. K Fridu jsem spojení až na místo nenašla.

irena

Máš pravdu Ivčo , zasloužíme jenom aby jsme jim nepozvraceli parkety...no, blbý... Jinak jsem přišla na to že až budeš slavit svátek tak budeš slavit i 500 je to tak? To bude teprve oslava. Ifko a ty musíš být v pořádku dřív se na srdeční potíže fasoval v nemocnicích na recept koňak.

Konča

Z alkoholu já nezvracím. Naposledy jsem zvracela z cigarety a to je nekuřácký zámek, takže ode mne parketám nic nehrozí:-) Koňáček říkáš, hmmm pokud by to byla celá flaška za 30Kč-položka na receptu, asi bych se nechala ukecat. Ovšem v dnešní době toto nehrozí - škoda. Jak jsi uhádla, že jdu na EKG??Jsi jasnovidka??

Ivča

Irenko, fakt jsem si dala tu práci, našla starý kalendář a spočítala, že na můj svátek to bude opravdu 500 dní, co nehulím. Jseš neuvěřitelná!!! Já už jsem to totiž na dny přestala počítat a počítám to na roky a počet měsíců k tomu. Prostě děsnej mazák. Ale na tebe nemám. A s tím pozvracením parket bych si vůbec nedělala problémy. Za ty prachy jim to tam klidně i pob... No v těch Jánkách by to bylo trošku komornější asi. Ale třeba přijdou další návrhy. Uvidíme.

Sunny
1x

Vsem moc gratuluji k temto krasnym uspechum v nekoureni a preji krasny slunecny den:-) Sunny

Friduča

Ahojky, tyk ten další penzion je taky fajn...Mě je to opravdu jedno..Nejraději bych tedy za Ládíkem do kempu, ale ten se nám nevyjádřil, tak to je asi pasé... Jinak Končo, není problém tě někde naložit..Megana taky povezu z PHA - to vypadá :) Takže bez problemu...Pro mě by to bylo výhodné, neb mám 100% jistotu, že by jel manža :) Ale je mi to opravdu jedno... Co domluvit termín ? Obávám se, že tímto tempem to bude tak červen...nu což to mi nevadí, alespoň bude teplíčko a budeme moct sedět u ohně :) :) Každopádně vás hrozně ráda uvidím, a´t to bude kdekoliv :) Mažu zase makat... mám práci až do večera...

Pavluš

Všem moc a moooc gratuluju...jak se všici držíte...;))), jen sunny že má takové chmury to je mi líto ... Kemp..no to by bylo supéér a v červnu no ideální..ta by mohl i psík ne?...ten taky nekouří hehe Já byla dneska poprvé ve svém novém dobrovolném zaměstnání...a dělám canesterapii...můžu si vycvičit i tu svou malou čubu..páč jsou potřeba i mrňousci..pro lidičky a dětičky co nemůžou se vůbec hýbat..takže když ji do června dám do pucu...může bý terapeut...to je psina..:) A možná bude něco i nastálo...všechno se to hezky rýsuje...zítra nás čeká dětský domov...dětičky tříleté...doufám že je ta moje čubina aspoň trošku pobaví...a rozesměje.. Jináč mám měsíc a půl...a zatím mi to nechybí...., krásně to máme ale venku..;)))

Konča

jsi hvězda. A velmi ti držím palce s canis terapií. Já bych asi nezvládla ani dětský domov ani domov důchodců. Máš můj veliký obdiv.

Leila

které také nejsem bez diáře schopna počítat na dny.Jen vím,že pokulhávám za Končou zhruba o třicet dní a 11.4. budu nehulič 8 měsíců. A také vím,že už nikdy hulit nesmím,protože znovu jako Friduč,či Konča bych to určitě nedala. Co se týče srazu, žádné místo mne nenapadá,nechávám na vás.Pokud bude chtít někdo svézt ,pojedu autem a můžu někoho naložit v okolí východní části Prahy-Kolína,Poděbrad,Nymburka,Ml.Boleslavi.

Megan

Ahojky, mě je to celkem jedno kam pojedu, ale určo ne autem. Nechám to na vás. Mě by vyhovoval tak květen

Ivča

posílám ještě jeden typ. Je to taky camp, Pavluš by si tam mohla vzít i psa. Je to tam nádherný a majitel je můj známý, takže by taky neměl být problém. Je to uprostřed lesů, čistá příroda i rybařit se tam nechá, kdyby některý z pánů měl zájem. Irenko, tam by se i dobře zvracelo:-))) Musím jít makat, ješte se dnes ozvu. http://www.svkaterina.cz/index.htm Jednou jsem se tam tak zrubala, že jsem potom zvracela nad ránem a to tak, že velmi. Pěkný den všem

Ivča

zapomněla jsem dodat, že se tam můžete svést i na velbloudu. To je nejlepší po litru ferneta:-)

Konča

Velblouda jsem osedlala v Egyptě a další sedlání tohoto zvířete mi netřeba ani za střízliva :-) Jdu kouknout na to video.

Konča

z OL do Kateřiny je dobré a časté. Tudíž doprava z Moravy nebude problém. Hlady tam taky nebudeme, tak já jsem všemi deseti pro Kateřinu. Teď už jenom, aby bylo teplo a shodli jsme se na termínu.

irena

...moc pěkný a když si najdete obec Chotěvice tak je tam i video a je tam i spojení autobusem. To by se mi taky líbilo.

Friduča

Dobré ránko, kemp se mi taky líbí.. Ale ¨na to je květen brzo... Vhodnější by byl čeven...Dle mého názoru tedy ..Já jsem strašnej zmrzlik....

Ivča

jenom vůbec netuším, jak má dopředu obsazeno. Pokud se alespoň hodně předběžně shodnem, že to bude Kateřina, tak potom bychom měli určit nějaký termín třeba v tom červnu, protože je tam moc hezký sezení venku, sice pod střechou, ale venku a já bych tam zavolala, jestli je vůbec volno. Zeptala bych se taky na ubytování. Jsou tam chatky a taky normální pokoje. To by se vše dohodlo. Jenom, aby jsme měli zajištěný termín.

Pavluš

..holky Krkonoše to asi nedám..leda fakt v létě na dovču... Dnešek byl bezva...Flafy se předvedla skvěle a dětičky pobavila...olízala..pro míčky běhala..bylo to fajn, takže do zkoušek úrčo půjdem...jenže je máme v červnu v Poděbradech..takže já červen nebudu moct..už tak tam pojedu na týden...což doma nechám chlapy samé...a myslím že jim to bude stačit :))) Na kouření nemám absolutně pomyšlení...ani čas nad tím přemýšlet...v nové práci samo že nikdo nekouří takže je to bezva..;)))

Konča

samé pozitivní zprávy blahopřeji:-)

pepa

Dosud nekouřím, jsem marod, tak se potím, abych byl do avizovaného servisu OK. Proto nebývám ani na internetu. Pepa

Konča

přeji ti brzké uzdravení a blahopřeji ke krásnému výsledku. A co říkáš na sraz??

Ivča

a Ládíkovi - téměř nekuřákovi. Hlásím, že stále nekouřím. Včera bylo téměř letní počasí, nádhera. Jsme grilovali, tak jsem se zas přecpala. Jestli to takhle bude pokračovat, tak kila poletí nahoru a já už se sebou přestanu mluvit. Pepovi přeju rychlé uzdravení, super, že nekouříš, Pavluš, jseš dobrá, nekouříš a ještě trénuješ pejska. To je samá radost. Zvířata jsou fajn. Neumím si představit, že bysme neměli psa a kocourka britskýho, toho bych samou láskou někdy sežrala. Tak všem krásný den, dnes bude asi trochu deštivo, zatím to tak vypadá, ale to neva. Hlavně, že nekouříme:-)

Friduča

Dobré ránko, Pavluš a odkud jsi ? Tak vem rodinku sebou... Nemusíš jet solo... Myslím, že tohle místo k tomu přímo vybízí... :) Já jsem tedy pro Kateřinu a červen, neb květen ještě může být zima a jsem v prčicích... Ivčo před sezonou tam nebude mít narváno..to bych se nebála... Všem gratulačka - veliká jako celá Afrika :) Dneska ta Praha byla zacpaná.. děs.. ve všech směrech... Mám dneska odpol po dlouhé době volníčko, asi sám trenink a relax...Je to docela náročné makat od 9 do 22h, ale dá se to ...

Pavluš

Fridu to právě nepůjde...ten kurz mě bude v červnu stát dost peněz...jsem ze severu..z Livínova..nebyla by pro mě třeba Praha v létě problém..mám tam švagrovou..takže mám i kde spát.. Nevim no..asi to nepůjde :(((..škoda...tak třeba na ten příští...;) Jinak všecky moc zdravím..a nekouříme...a jde to a nedře to ;)))

Konča

Kvartál je za tebou a já ti móóóc gratuluji. Jsi hvězda!!! Já jsem si jednu zapálila.... dnes v noci .... a nějak zvlášť mi nechutnala, ale dokouřila jsem jí celou. Zakouřila jsem si u jednoho stolu s manželem a mojí zesnulou mamkou. A pak přišly výčitky.... Naštěstí to byl jenom hnusný sen. Po 9 měsících nekouření.

Pavluš

ufff...to byl teda hustý sen ;)))

LUBAN

v červnu výborná !!!!!!!!

Ivča

Všechny zdravím, mám radost, že nekouřím a že je pátek. Čekaj nás téměř letní teploty, tak to bude super. Koukám, že Kateřina v červnu se líbí, tak ještě chvíli počkáme, kolik nás bude pro a domluvíme nějaký termín, abych tam mohla zavolat. Vím, že má plno i v zimě, jezdí mu tam sportovci na soustředění ap. Ale to má ubytování v pokojích. Chatky by mohly být určitě v červnu volné. Přeju všem krásný víkend a Konči, tobě přeju lepší sny.

irena

. se divím Ifko , že jsi ráno nebyla šedivá, to teda byla noc! Snad se to nebude opakovat . Jak jsi dopadla u doktorů? Na sraz pomalu ukecávám manžu už jsem mu ukazovala kam a líbí se mu to. Tak asi jo . Krásně si užijte ten skoro letní víkend a nekuřte !!!

Megan

Tak i Megánek je pro Káťu. Vzal bych aj manžu. Fridu svezl bych se s tebou z Prágle ju?

Konča

jsem na dalších antibiotikách:-(((( Dutiny se nezlepšily ani o trošičku. Srdce mám zdravé:-)))) Další vyšetření příští týden z krve. Si nyní těch doktorů ale užiju. Přeji pěkný víkend.

Leila

Friduče gratuluji ke třem měsícům- super! Jak tady tak čtu,sraz v Kateřině vypadá dobře,jen si nejsem jista,zda se nakonec tímto tempem dohodnem na termínu.Začnou dovolené,festivaly,všeliaké akce-sama už mám dva víkendy v červnu plné.Co takhle udělat rychlý srazík v Praze a na podzim sklípek? Bydlím 35 minut vlakem od Phy a eventuelně mohu nechat i pár lidí přespat. Končo přeji brzké uzdravení,v tomto počasí ti antibiotika vůbec nezávidím. Hm hezký kód-sextar-ten nespletu))

Ludvík Jirousek

Ahoj Ivčo, Fridučo, Končo, Ireno a všichni ostatní. Děkuji Vám za pěkné přivítání 25. března a za myšlenky, které mě podpořily. Nevěřil jsem tomu. Kolikrát jsem se pokoušel přestat kouřit, ale absťáky byly tak velký, že to prostě nešlo. Ale teď říkám FUNGUJE TO !!!!!!!!!! Od pátku nekouřím aniž bych se musel držet za futra. Občas se nějáká chuť objeví (proto píšu až dnes, abych si byl jistý) ale dá se to zvládnout. Dobrý je, že s kouřením jsem přestal i chlastat (bez cigára bych si pivo a rum nedal) a začal jsem se zajímat o zdravý životní styl (mám 40 kilo nadváhu). Jsem rád, že jsem se stal členem týhle čupr skupiny, dost mi to prospívá. Ludvík

Ivča

Ludvíku, jsem ráda, že ti champix taky zafungoval. je to fakt zázrak. Jseš teda taky zázrak v tom, že míň piješ, já jsem naopak začala pít víc, co nekouřím. Když sedím ve společnosti, tak to kouření asi nahrazuju skleničkama. Končo, to je mě líto, že máš další antibiotika, ale pivko nebo vinný střik bys možná mohla. Jenomže ty asi piješ jenom ferdu, tak to by možná šlo třeba s tonikem. Ale ty to asi vydržíš i bez alkoholu. Je to teda tvrdej život. Taky jsem se dozvěděla, že dnes má Ládík narozeniny, takže Ti přeju hodně hodně zdravíčka, taky hodně namalovaných projektů a vůbec ať se ti všechno daří. Mějte všichni krásný zbytek neděle. Já to měla náročný, byl hlídací víkend, pak mladý přijeli pro vnoučka a zdrželi se, ještě se opíkalo a já pak doháněla aspoň něco málo, abych udělala. Ale počasí bylo super. Kraťasy a tílko a i tak bylo teplo. A hurá zítra do pracovního procesu. Už se celá třesu:-)))

Konča

jsem do 10 měsíce:-) a konečně jsem se mohla připojit na net. Zdravím Ludvíka a taky ti blahopřeji k úspěšnému začátku a přeji ti kopec pevné vůle v boji s tím smradem. Mám velkou radost, že to zvládáš aniž bys vyrval futra v bytě:-) super. Vydrž, euforie z nekouření se bude stupňovat a čím dál tím víc budeš na sebe hrdý. A piš. Co říkáš na sraz v Kateřině? Nováčci jsou v prvé řadě vítáni. I já konečně vystavila své bílé nohy slunečním paprskům. Taky byly nedietní špekáčky :-) Vůbec se mi zítra nechce do práce. Mějte krásný voňavý večer:-)

irena
1x

Všem Ivankám na této diskuzi i mimo , ale hlavně Ifce Konče a Ivče z Trutnova přeji všechno nejlepší k svátku , hlavně aby je netrápily touhy po cigaretě,ale radši jiné a aby hrdinně pokračovaly v započatám díle: Ivča dnes 5 00!!! a Ifka 10 měsíc!!! Tak si to Ivanky dnes pěkně užijte. Hodně zdraví a úspěchů!!!!!!!!!!

irena

..tak se drž Ludvíku ,užij si ten krásný pocit , že jsi bomba a že tě cíga už nedostanou.

Ivča
2x

za přání k svátku a k pětistovce. Nebýt tebe, ani o tom nevím, že mám tak kulaté číslo. Fakt bych se měla pořádně opít. Uvidíme:-))) Jinak Ivance - Konče taky přeju všechno nejlepší k svátku. Škoda, že máš antibiotika, ani napít se nemůžeš. Já bych to určitě nevydržela. Mějte všichni krásný den. A nekouříme!!!

Konča

Díky za přání. I já Ti přeji všecičko nej... a dej si za mě. Já už jsem kromě nekuřáka pomalu taky abstinent.

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 145 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce