Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
míra

Díky Končo za tip. Já jsem ale z Jindřichova Hradce a poradna je v Českých Budějovicích. Tam jsem taky poprvé začínal. Champix mi může napsat praktický doktor, tak jí zkusím. Myslím, že příští měsíc už bych mohl něco ušetřit, a pak tisícovku nějak dodám (když si spočítám, že lék stojí 2 tisíce a já jeden prokouřím). Teď jdu zkusit štěstí do Zdravotní pojišťovny, myslím, že taky můžou něco přispět. Trochu jsem to studoval, ale peníze ti vrátí, až po odevzdání stvzenek a není to moc, ale každá kačka dobrá. Zdravím, Míra

pepa

21. února byl první den bez kouření, 22. března stav nezměněn. Zdraví Pepa

irena

...Pepo, ty jsi bomba,teď už budeš jenom měnit letopočty. Míro,u vás v nemocnici není ani plicní ?, tam by taky měli mít to startovací. Když už jsem 3 měsíce nekouřila tak mi primář napsal zprávu a na základě té mi v pojišťovně vrátili 1000 Kč. , ale to měla ten rok VZP akci a jen pár prvních měsíců než došly peníze , já to ještě dostala v dubnu. Ifko jsi doma nebo v práci? Je v Trutnově sníh? Všichni tady máme výročí , asi by se to mělo zapít. Máme stránku 300!Já to postřehla až dnes.

Konča

posílám gratulaci. Fanfára mi doma na noťasu nejde, takže ti zahraju až z práce:-) nejhorší máš za sebou a teď už bude jenom líp. Držím pěsti. Míro, já jsem z OL a my tady máme odvykací poradnu přímo ve fakultní nemocnici, ale v lednu jsem zjistila, že kromě této vyhlášené poradny ve FN tady máme plicní středisko na druhém konci města, kde dělají RTG snímky plic a tam je taky poradna pro odvykání kouření - už druhá v OL. Tak třeba je takové plicní středisko i u vás na poliklinice. Fridu, právě jsem si z lékárny dotáhla Sinupret a existují jak kapky, tak i tabletky. Vzala jsem si kapky - byly lacinější. Stejně jsem tam nechala 640 Kč :-( , ale hlavně, aby to zabíralo. Jdu naplnit termofor a plácnu si ho na čelo :-)

irena

..Adámkovi poslali nabídku1,4 a 8,a 9,4. Co vy na to ? Na koho mám meil tak jsem to poslala , Ifko ty máš i na ostatní tak to rozešli, prosím. Ale musíme co nejspíš dát vědět ať jim nic neblokujem . Takže je tu možnost : za 14 dní -chlastačka.hernioid

irena

Pardon,ten hernioid tam nepatří, to bylo heslo

Míra

Díky za tip na to plicní. Tam bych mohl zajít a zeptat se. Letos mají v pojišťovně trochu jiný projekt. Jmenuje se to Program Zdravý život, tak jsem se tam zaregistroval a 1 500 Kč z předpokládaných 6 000( tři měsíce Champixu) by se mi mohlo vrátit. Zdravím, Míra

Konča

Irčo, ještě žes dala opravu :-DD jsem přemýšlela jakou chlastačku s heroinem - to jediné mi z toho zkomoleného slova vyšlo:-D Maila rozešlu neboj.

Konča

na 15 adres. Snad jsem to poslala všem. Na koho jsem zapomněla - ozvěte se. Pokud mají nováčci (Štěpka, Pepa) zájem, písněte sem svou mailovku. Termofor mi roztaví mozek. Jsem nikdy nepočítala, že ho někdy budu ve svém životě potřebovat a UŽ JE TO TADY:-)

irena

Pro ty ,co neví oc jde. V listopadu jsme k večeru přijeli do sklípku, nad sklípkem se ubytovali a šlo se popíjet ,trošku jsme se představili, kdo se ještě neznal. Pak se šlo na exkurzi do sklepa , pak jsme se trochu najedli, šlo se na druhé kolo a pak se už popíjelo, někteří až do rána. Ráno ,kdo mohl zase pil , bohatě jsme pojedli z kuchyně pí Adámkové, koupili si nabídnuté zboží, zaplatili pětistovku ajeli domů. A bylo to moc fajn.

Pavluš

Pepa - též moc gratuluji...k měsíci..jsme na tom podobně já jen o týden napřed..a zatím to jde.. Všem přeji krásný den..a já se těším na čtvrtek..jsem mooc a moooc zvědavá jak dopadne to dobrovolnictví a ke komu mě přiřadí..;) Na srazík bych moc ráda, ale jestli to dobře chápu je to ve Znojmě....to je šílená dálka...a navíc 9 dubna má polovička druhá kulatiny...už 25 let hehe chtělo by to víc na sever bo někde v Praze aspoň...;)

Friduča

Ahojky, tak Končo uvidíš... mě to zabírá a uleví semi pak... Pavluš já jsem z PHA, takže kamkoliv určitě pojedu autem.. tudíž se mlžeš přidat :) Mě zase nevyhovuje ten pátek 1.4., neb mám zákazníky...ale já mám teď fakt strašně málo volného času.. prakticky vplné jen neděle... :( Ten druhý mám ,,zatím,, volno. Ale Pavluš nemůže...Takže ??? Jak se staví ostatní ?

irena

ono je to fajn že je to vlastně sobota večer a neděle odpoledne už seš zase doma. tak se prosím vyjadřujte,ať se trochu pohnem......

pepa

Hlásil jsem, že jdu na servisní opravu, do konce dubna nemohu. Pepa

Sunny

Ahoj lidicky, opet pisu po delsi dobe. Porad zlobi zdravi v rodine :-( Kazdopadne porad nekourim, ale ty chute na cigaro jsou obcas...a to kdyz se napiju..Deckaaaaa jak zacina byt teplo, slunicko..za chvilku otevrou zahradky u kavarek a hospudek a ja budu vyrizena...uz je to skoro tri a pul mesice co nekourim ale ta chut tam je...kdy to skonci???? :-( Jedna moje kamarakda mi rekla, ze kdyz jdu s nimi do hospody nebo nekam posedet, ze uz se tak nebavim jako driv..ale vite proc? protoze kdyz sedim jedina mezi kuraky neni to lehke..chjo.. Jinak preji vsem novackum mnoho uspechu v odvykani a take zdravim Konču, Friduču, Ivču, Iris a všechny ostatní :-) Sunny

irena

Sunny jaro je pro čerstvýho nekuřáka zabiják , tolik příležitosti lelkovat, kochat se očumovat jak všechno pučí bez cíga v hubě , to je opravdu umění.Musíš pořádně zatnout ,teď se ukáže co je v tobě. Pepo a tobě ať dobře dopadne ta generálka , teď když nekouříš ,ať seš v pohodě. Ozvala se mi Mona všechny moc pozdravuje právě se vrátila z dovči (můžem shlédnout na rajčeti) Na sraz nepojede,tvrdí že si to nezaslouží , kouří 20 denně. Mám všem říct že začala kouřit z trucu , kvůli jednomu blbému chlapovi, který za to vůbec nestál.Kašle , chraptí "nekuřte , je to hnus" Až bude v poho a přestane ozve se. MOno, ať je to brzo!!!!Držíme pěsti!!!! Ozvite se co s tím srazem ať neblokujeme termín!!!Když tak pošlete jiné návrhy. Já osobně bych byla za duben , pak už bude honička. zdarec ....pište.....

Pavluš

..Irenko máš pravdu ted se ukáže co v nás je...taky mi občas přejde před očima to cígo, ale fůůůj...je mi líp ;) já se ke srazu vyjádřila...je to proo mě celkem štreka a 9.4 já fakt nemohu :( Sunny drž se..nevzdávej to....a nemysli na tu blbou hospodu....mám to stejné...většina kouří tak 98%...;)))......v pátek jsem to dala úplně v poho...a ten alkohol já musím vynechávat...hodně mi podlomuje kolena...anebo si vzít sebou míru a chlastat s ním ;)

Ivča

Pepo, jseš šikulka, vidíš, jak to jde a bude líp. Mírovi držím palce, ať dá korunky do kupy a začne s odvykáním. Piš, jak to pokračuje. On je champix drahý, ale jen relativně. Já za něj dala asi 7 tis, ale už jsem kolem 35 tis. ušetřila. Fakt se to vyplatí. Je to záhul první měsíc, když se k tomu ještě kouří, ale pak už za cigára šetříš, tak to jde. Irence jsem psala, že se mnou to vypadá zase bídně, co se srazu týká. Je to pro mě nějak daleko nebo co. Jedině tím brňákem busem, ještě pouvažuju. Ale toho 1.dubna bych nemohla. Ale na mě moc ohled neberte, neb spíš nepojedu než jo. Sunny, přeju rodině zdravíčko, je jaro, tak snad bude líp. A v té hospodě si taky zvykneš. Mě už to dnes vůbec nepřijde divný, že hulej všichni kromě mě. Mějte kráásný odpoledne. Já už se těším domů na zahradu na pivko. Možná i panák proběhne, když máme tak krásně.

irena

ono to asi padne , žádný se stejně nehlásí a nové návrhy taky nepadají..... Ohledy brát budem nemůžeš být na srazech jen přes telefon!

Friduča

Ahojky všem, no vypadá to, že nás moc není, takže asi klidně můžeš Adámkům napsat, že v tom dubnu nic.. Nemá smysl to lámat ... Já bych tedy dojela, ale taky nejsem zorvna 2x nadšená z té dálky.. Nicméně jsem mobilní a jak říkám, koholi můžu přibrat.. Ale pokud se to bude domlouvat dlouho, pak nezaručuju.. mění se mi to ze dne na den.. a mám toho opravdu hodně... Takže klidně to šoupneme, až na červen a můžeme se v poklídku začít domluvat na termínu popř. jiném místě atd.. tak aby to vyhovalo všem... je to dost dlouhá doba na to, aby si každý kdo chce dorazit udělal čas - zapsal si to a nic jiného už neplánoval na stejný termín...Ale bylo by dobré aby každý řekl co a jak..

Ivča

Nový návrh klidně dám, ale bude ode mě sobecký, protože to mám za humnama a vy ostatní opět zase daleko. http://www.florian-club.cz/index.php Mrkněte na tu adresu, je to na zámku v Bílých Poličanech, kousek od Dvora Králové a je tam krásně. Mám tam známého, který by snad udělal dobrou cenu. On možná ten duben je pro někoho moc narychlo, já nevím. Mě je to celkem jedno, mám i v dubnu narozky i svátek, tak by bylo oslava jak hrom.

Friduča

Ono to pro někoho bude vždy z ruky... Jsme z různých koutků republiky...Ale asi by bylo poctivé to trochu střídat a nejezdit stále na jedno místo :) Ale jak jsem psala - na Moravu klidně dojedu... To si myslím, že duben je příliš blízký termín.. už dva lidi tu napsali, že nemůžou... ale základ je, ať každý napíše - pokud se budeme domlouvat na červen, zda dorazí... Jinak zámeček je moc hezkej, ubytko není tak drahý .. Takže klidně :)

Mjerda

Se omlouvám, že jsem dost dlouho nepsal, ale jsem si prožil během víkendu ve fabrice něco hroznýho. Nechce se mi o tom ani mluvit. Se divim, že jsem nepodlehl, ale zvládnul jsem to. Když jsem nyní odolal, tak už nevim co by mě zlomilo víc. Snad jen totální blbost. Lidičky nekuřte a zatim pa. Až se z toho pořádně dostanu (konec vyšetřování), tak se k Vám zasejc vrátim.

Ivča

a hlavně, žes překonal stresovou situaci a nezapálil sis. To je super. Je to pro nás vždycky zátěžová zkouška nějaký velký stres. Já mám dnes odpoledne půl dovči a zítra taky. Jedu dnes s mamkou na hřbitovy, na chalupu do Orlických hor, taťkla má 7 let výročí úmrtí, tak mám v kufru macešky a fialky, ale asi to tam stejně hned zmrzne. Stále hlásej mrazy. Irenko, sníh už tady není, až od Herlíkovic nahoru. Tam ještě sem tam leží. Ve Špipndlu ho je ještě taky dost. Mě už kvetou na zahradě sněženky a začínaj narcisky. Mějte se všichni krásně a nekuřte.

irena

...tak CHvalovice jsem odhlásila ,pište další nabídky ať je z čeho vybrat. Užívejte si sluníčko a nekeřte!

irena

keřit můžete, ale nekuřte!

Megan

Ahojte, tak jsem se dnes dostal ke komplu a zjišťuji, že zde probíhá diskuse na slezinu. Ireno, mě osobně by taky vyhovoval spíš květen, ale i na duben bych se přizpůsobil. Je to ale fakt na rychlo, minule jsem sraz domlouval min. měsíc předem.

Megan

Ireno, tak jsem se díval na ten odkaz. Já to mám strašně daleko a jak se znám, po nějaké chlastačce řídit určitě nemůžu.

irena

Chvalovice padly, takže teď se musíme vyjádřit k dalším nabídkám.

Sunny

Cau lidicky, dnes presne 3 a pul mesice bez cigaretek...je to fajn pocit, ale ty nabrany kilogramy...jo a jinak jsem nekde cetla ze celulitidu zpusobuje take koureni, tak sakra proc mam celosku ted horsi nez drive? ?? :-))))

Konča

Mjerdovi k 70 a Sunny k překonání STOVKY. Jste hvězdy. Já už musela nastoupit do práce:-( Už mne naháněli, ale zdravá tedy nejsem. Příští pátek budu opět lítat po doktorech:-( Tak jsem i ráda, že srazík momentálně odpadl. Za týden třeba budu chytřejší a hlavně zdravější. Uvidím.... Ovšem na žádanku o vyšetření mi obvoďák chtěl napsat kuřák, ale pyšně jsem mu sdělila, že devátý měsíc nekouřím, tak tam napsal - exkuřák 9 měsíc. :-))) Zámeček je krásný móc. Ovšem to by byl obrovský skok z vlastního spacáku ve Chalovicích do zámecké postele.... pokud se shodneme na zámeček, tak bych byla pro květen - celý zámecký park bude rozkvetlý:-) Pepo, jak se ti daří při sníženém dávkování? Je to horší, či bez problémů.

Friduča

Ahojky, Končo ty jsi to na mě asi prskla přes sklo :) Taky se dneska necítím.. tedy už tři dny, ale dneska fak nic moc...Takže zajedu nakoupit a natáhnu se na gauč s knihou..Už denska nezapnu PC...:) Jinak ano zámeček se mi také líbí, už jsem hlásila... Takké jsem zde před časem nabízela penzionek : http://www.penzionrezek.cz/ Jinak pokud by jsme to šoupali a Ládík zjistí jak s tím kempem u nich..Tak to by v červnu už šlo, ne ? Oheň, buřty. hraje zde někdo na kytaru ??? to by se mi moooc líbilo :) Jinak já mám v plánu na květen tu dovču..14 dní, spíš asi konec května, než začátek, ale ještě nemám nic konkrétního a ani nevím kam..Chtěla jsem mé milované Maroko, ale ve dvou se mi nechce, neb se rapidně zvedají náklady a jeden nám odpadl a další nechce ve třech :) No není to sranda dát to dohromady... Takže možná seseberemea odletíme do Taby jako Mona a dáme vejlet do Jeruzalema a Petry = tam bych se měla podívat :) Taky je ve hře Turecko, které jsem navštívila už 3x :) Nu, hlavně ať někam vypadneme :)

Ludvík Jirousek

Ahoj, kouřím 27 let, už jsem se hodněkrát snažil přestat, ale měl jsem takový absťáky, že to prostě nešlo - jedině svěrací kazajku a přikurtovat ke zdi. Zítra začínám se "startovacím" Champixem, Vaše příspěvky mi hodně pomáhají, motivují mě a dávají mi naději. Chci tím říct, že tohle je hodně dobrá věc a že jsem Vám za to vděčný. Ludvík

irena

..vítáme Ludvíka mezi nás,zase je nás o jednoho víc. Ono to bude těžké ,ale pokud opravdu chceš tak šampík pomůže. Takže hodně sil a pevné nervy a hurá do toho!

Megan

Fridučo, v Tabě jsem byl a je to proti Hurghadě opruz. Tam se naprosto nikam nedostaneš a pokud si pamatuju, tak ten výlet do Petry byl z Taby pěkně drahý. Jinak v Tabě je hotel Morgana určitě lepší než Sonesta, nebo Taba Hilton. Hele, jestli by jsme jeli do toho pensionku, který nabízí Irena, tak já bych se s tebou svezl z Práglu jo?

Konča

i já tě tady mezi námi vítám. Udělals bezva rozhodnutí. Šampík zobej po jídle a hodně zapíjej vodou. Zatím si cigára užívej, protože ti brzy přestanou chutnat. Přeji ti to samé, co ti přála Irenka. A piš co a jak. Fridu, na netu si lidi chválí VIRONAL kapky á 427 Kč bez receptu. Jsou jako prevence i při nástupu virózy i k léčbě vizóz a nachlazení. Od úterka to užívám. Jinak jsem na rajčeti skoukla fotky z Taby a Izraele od Mony. Zavzpomínala na krásnou dovolenou, na svou ruku v delfíní hubě a zamáčkla slzu v oku. Nehulím, vy nehulte taky a pěkný pátek všem.

Friduča

Dobré ránko přátelé, musím suše konstatovat, že jak vylezlo slunko a ten jarní vzduch je všude kolem, ptáčcí zpívají...Úžasnej cvrkot, tak na mě sedla chuť a s menšíma přestávkama né a né odejít.. Vyhazuju jí, kopu do ní. plivu na ní ! A nic, drží se jak klíště... :) Je to hnus, hnusnej... Manža mi dnes ráno volal a přálo dobré ráno ( vstává dřív než já ) a po ukončení hovoru zvoní telefon znovu - zvednu to a slyším jak je manža v krámě a platí cíga :) :) Tak mu asi za 15 min. volám a říkám, ty jsi si te´d kupoval cíga ? On vyvylenej se řechtá a říká, jak to víš ? Ty jssi normální Kolombo :) Tak jsem mu vysvětlila, že vědma nejsem, ale ať si hlídá telefoun :) Nu krátí se mu to, prášky zatím nebere, neb nechce být unavenej...Ale pokud do toho půjde už by měl...Příští čtvrtek je konec března :) Ludvíku taky tě vítám, je to boj..Pořiď si ty dvě knihy a přečti hodně to pomáhá..byť už jsem je kdysi četla a dokoce jednu přepsala na blog, tak se chystám znovu..potřebuju trochu přidat do pedálu a utužit motivaci¨, abych přežila léto, které je za dveřma...Rozhodnutí je to statečné a staečně se s tím per :) Nevzdávej to ani pokud porušíš... Nejhorší je rezignace a hození flinty do žita...Drž se a hlaš nám své pocity a styvy...Držím palec !!! Já vím jak Taba vypadá - že jsou to jen hory :) Ale to výborné místo na tyhle výlety..které jsou raketa, to je pravda... Ale já v Hurgádě už jednou byla..Bylo to s kámoškou super, pařby v Café Praha, potápění, výlety na čtyřkolkách...Ale já bych tentokrát chtěla za památkama a to je z Hurgády všude daleko... Ještě juknu na Němce, že bych to riskla a dali by jsme tu plavbu po Nilu... No tak nejraději bych zopákla své milované Maroko, ale bohužel nám chybá dva lidi do party...Chjo....Tak jsem to měla krásně namyšlené - rozpočet na osobu 10-15 tis. a oni mi to zruší..bych se z toho... Jasně Megouši doraž do PHA a pojedem spolu.. Já už se tě a¨si nikdy nezbavím, viď moraváku :) :) Bude to super jízda - po cestěc pivečko na benzínce :) Slivka na palubce.. už to vidím :) :)

Konča

zobni víc šampíku. Určo bereš jenom půlku denně. Mě to pomáhalo zvýšit dávku - chutě odešly. Fridu ten můj taky furt hulí. Už ho nechávám na pokoji, ale když ti u televize co 5 minut kašle a chrchlá, že telku neslyšíš, tak jsem to už včera nevydržela a prohodila jsem, že chrchlá úplně stejně jako jeho otec, který měl raka hrtanu. Žádná odpověď - dělal hluchého.

Ivča

Všechny zdravím, vzala jsem si dnes dovču, že si užiju sluníčka a ono nesvítí. Tak od rána nasáváme-). Též moc vítám Ludvíka a blahopřeju ke skvělému rozhodnutí. Ludvíku, pokud jseš pevně rozhodnutý s tím hnusem končit, tak champix pomůže. Já ani nikdy nečetla ty knížky, o kteých tady děvčata mluví a už rok a 4 měsíce nehulím po 30 letech kouření. Nejdůležitější je, být opravdu pevně rozhodnutý. Držím palce a podávej info. Fridu plánuje dovču za sluncem, tiše závidím. Mě by teda stačilo, kdyby svítilo tady i o víkendech a nejenom když jsme v práci. ale moře je moře a jih je jih. Mějte se krásně, ať vám to všem utíká v práci, já jdu pověsit ven dnes už třetí várku prádla.

Konča

Ivčo, dejte si i za mne. Já ještě beru antibiotika a mám chlast přísně zakázán:-(, ale slinu na fernetka už bych měla hóódně velkou.

irena

posílám taky jednu možnost, sice jsou to apartmány , ale v jednom se vyspí 4 až 6 lidí. jinak přeju krásný víkend , nováčkům držím palce, Ifko ty se už vyzdrav . Zdarec a nekuřte!

Friduča

Končo já vím.. jdu zobnout :) :) Doufám, že to ustojím...léto před náma mé kritické období taky.. Irčo - nejde mi to otevřít :(

Friduča

Přestaň si lhát - Začít sám u sebe je velká pravda, která ctí i naše bájné předky. I v dnešní době je proto důležité najít v sobě tolik odvahy a začít sám se sebou jakožto jedinečnou osobností. Stejně jako jsme ve své podstatě každý filosof, jsme i osobnost, ale především člověk. Setkávám se ba i přímo s davy závisláků, kteří mi donekonečna tvrdí, že mají vše pod kontrolou a mohou skončit ze dne na den. Málokdo z nich si však uvědomuje, že to je první krok k jejich závislosti..Neuvědomují si, že lžou sami sobě...

Ivča

Mě to otevřít jde a vypadá to taky dobře. Končo dala jsem si i za tebe neboj.

Konča

Všem, na které jsem měla adresu, jsem si dovolila poslat hlasovací e-mail a tímto děkuji za Vaše hlasování :-) Plumlov je taky moc pěkný:-) Já už taky konečně dostala ty sčítací archy. Zdá se, že tady u nás bude pěkný den. Slunko vykukuje a máme 10 stupňů. Kouřit nemíním. Krásný nekuřácký víkend přeji všem.

Ivča

a mám radost, že nekouřím. Manža ráno zjistil, že má málo cigaret, tak musel sednou do auto a dojet si koupit. Jsem se jenom chechtala, že tyhle starosti už nemám. U nás též vykukuje sluníčko, ale je to samý mrak a je dost zima. Asi 7 st. Přesto vám přeju všem pohodovou sobotu.

Friduča

Ahojky, mě už taky - já to kopíroval odsud a je tam mezera mezi tečkou a com a proto to nešlo :) Jinak mě se taky penzionek líbí... No my byli dneska na obědě a voláme kámšovi jestli nechce dorazit..on, že už je po jídle, ale dorazil by na kávu..a kam ? Byli jsme v restauraci kde se nekouří - takže nepřijel... :) Pak, že je člověk svobodný a cigereta ho neomezuje... Nemůže za náma na kávu, neb jeho závislost je tak silná, že nezvládne kafe bez cíga, restauraci bez cíga... Dělám své oblíbené zapečené filé a gulášovou polévku...Mlask :)

Sunny

ahoj lidicky, nevim co se deje, ale mam silenou chut si zapalit :-( Dlouho jsem nic takoveho nepocitovala, nevim cim to ale ja se toho pocitu, ze se da zit i bez cigaret zbavit nedokazu....ja doufam, ze to nekdy prejde tady ty stavy, jelikoz jsem obcas fakt protivna a svoje pratele "kuraky" .....odsuzuji:-((( ale nemohu si pomoct, nevim co delat....

Konča

nic jiného to není. Pokud máš ještě šampík, tak ho opět nějakou chvíli - třeba 1 týden zobej, bude stačit půlka denně a uvidíš, že to přejde. A taky z dřívější zkušenosti vím, že pokud jsem si dala sem tam, čas od času, od manžela čouda, že ty chutě v tobě zůstávají a jsou opravdu sžíravé. Nyní jsem bez jediného čouda a mám pocit, že jsem už za vodou. Takže Sunny ani "šíšu" ani jednoho čouda a taky moc nepobývat v zahulených prostorách - to je taky svým způsobem kouření. Budeš to mít těžké, ale pokus se o to. Včera jsem podruhé za 3/4 roku seděla vedle dvou kuřáků v jedné místnosti. Samo že jsem z toho měla strach, ale zvládla jsem to naprosto v pohodě. Kupodivu mi to nepáchlo a ani chutě mne nepřepadly. Než se vypilo kafe vyhulili každý 2 cíga. Pokud by mi to vadilo, šla bych ven, ale nebylo to potřeba. Krásnou slunečnou a voňavou nedeli.

pavlus

Ahoj holky moje jsem bez ps, tak pisu s telefonu a moc mi to nejde, vsichni se drzte a ja. Tez. Nekourim doufam ze co nejdriv budu v provozu papa

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 145 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce