Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
pepa

je

Konča

a žena kouří?

pepa

ne

Konča

Gratuluji. To je lepší jak výhra v loterii.

Sunny

chtela jsem se zeptat, neberu uz tyden champix prislo to samo, nejak jsem si davala prasek jednou za 2 - 3 dny apod az jsem prestala uplne, citim se ok, ale nevim zda bych jeste nemela brat dal, aby se to nevratilo nejaky ty vetsi chute apod. Jak dlouho jste vy brali champix? ja teda cca 3 mesice.

Jitka

Ahoj všichni nekuřáci :-) V první řadě Vám chci všem pogratulovat že se tak držíte, protože vím o čem mluvíte.Já taky začínám s nekouřením, ale zatím bez champixu. O tom že existuje takový lék jsem se dozvěděla až dnes. Já jsem s tím praštila tuto neděli po 20-ti letech, kdy jsem kouřila 20 cigaret denně. Zatím používám jen náplasti a dá se to zvládnout, ale někdy příjde taková krize až se mi z toho chce brečet. Dnes 4. den už nemám ani tak abstinenční příznaky, ale hlavně mám psychické problémy. Nevím co s rukama a hlavně mi chybí ten relax u kávičky a cigára. Champix mě zaujal, hlavně když si tady čtu vaše výsledky, ale zatím bych to chtěla skusit jen s těmi náplastmi, ale nevím jak dlouho se mi to bude dařit. Jinak všem tady přeji hezký večer bez cigaret a hlavně pevné nervy!!!

Ivča

A je to tady, dnes mě přilítla mailem od šéfa nová směrnice - přísný zákaz kouření na pracovištích všude i před vchodem. Lidi, jak já su šťastná, že jsem přestala. To bych snad musela dát výpověď. Jinak Sunny, já brala champix 5 měsíců, z toho poslední měsíc každý druhý den. Já byla přez 30 let silná kuřačka, tak jsem nechtěla nic podcenit. Záleží na tobě, pokud se cítíš dobře a bez champixu nemáš už problémy s nějakou extrémní chutí na cigáro, tak si myslím,že 3 měsíce stačí. Musíš se řídit dle vlastních pocitů. Vítám tady nováčka Jitku. Obdivuju tě, že to zvládáš bez champixu. Pokud to půjde, tak je to asi lepší, ale jestli budeš mít nějaký silný problémy abstinenční, tak bych být tebou do toho šla a uvidíš, že to bude bez velkého trápení. Já osobně jsem s champixem neměla žádné velké problémy, pouze prdlý sny a chvilka nevolnosti po pozření, ale to se dalo vydržet. Uvidíš, jak ti to půjde s náplastí. Je pravda, že ten nikotin do sebe takhle láduješ dál. Champix je první výborná (asi zatím nejlepší) pomůcka bez nikotinu .

irena

Sunny a Pepovi gratulace jste moc dobří , už patříte k nám . A o tom kouření ,já nezkoušela přestat nikdy , protože jsem věděla ,že to stejně nedokážu . Kouřila jsem jednu za druhou a brečela u toho že stejně "zemřu hroznou smrtí" a když se ze mně kouřilo snad i bez cigarety ,objevila jsem diskuzi. Po měsíci boje cigaret s šampíkem jsem konečně jeden den vydržela a pomalinku i když to bylo strašné utrpení,to šlo.....Doma si toho všimli asi až po měsíci a to mi předtím pořád nadávali jak jim kazím ovzduší(kouřila jsem v kuchyni).V tu dobu jsem nedokázala nic dělat ani nikam chodit , protože všechny funkce i prožitky byly vázány na cígo. Seděla jsem v obyváku , tam se nesmělo kouřit a čekala až snad bude líp.( a žrala jsem)Šampík jsem brala taky do tří měsíců ,ale doporučuju vydržet dýl ,napřed mi vůbec nechyběl ,pořád byla ještě nějaká euforie ale kolem pátého měsíce přišly deprese ,stavy prázdna , nevěděla jsem co ze sebou,hrozný nálady stala se ze mně protivná uhádaná baba. Strašně se snažím být lepší, pozitivní , v pohodě, jsem štastná že nekořím(ve středu to bude 800) ale něco není v pořádku , není to ono , pořád mi něco chybí. No zatím si pořád melu dokola jsi dobrá , jsi dobrá ono mi nic jiného nezbývá , no musím se pořád ukecávat. Kdybych si zapálila jednu jedinou tak v tom lítám znovu a pžestat bych už nedokázala. Chuť na cígo nemám ale kdybych šla někam sama bez manži a pilo se a někdo mi nabízel ....neručím za sebe jak by to dopadlo. P:S: už nepíšu irena 2 stejně píšu jen já , druhá irča sem kukne tak jednou za rok.

Pavluš

..pro krasavici...holky a klucíí já se nanu tak těším....nechala jsem si tam namontovat držák na pití a zvonek čistě holčičí...s kytičkama...:))) Končí mjerda teda asi nepřišel...a kdyby tam byl, neměla bych čas ani zvednout obočí...vytočila jsem 4 sudy...a jela jak fretla....ani jsem ruce neodtrhla od pípy... Jitko já jedu taky bez champixu....sice jsem ho na podzim měla...dobrala ho a začala na měsíc znovu (kouřit)...ale jedu bez něj..vlastně bez ničeho. Už jako nekouřím nějak od srpna...jen jsem ted leden prokouřila byla jsem tak na 3-5 denně.....ale popravdě jsem si to musela v hlavě urovnat. Kouřila jsem třeba jen na pívu a pak 14 dní nic, ale byla to pitomost, takhle jsem se dopracovala k tomu kouření. Chce to vážně nepolevit a chodit s každým bolístkem klidně sem...tady tii každý rád pomůže....jinak si stáhni knihu od Carra....ten ti v tom udělá jasno http://www.walk77.com/literatura.html , určitě...mě teda jooo ;))) Držím moc palce...a věř že chuť přejde..a pak i myšlenky...snaž se na to nemyslet...to funguje ;)))

Konča

Vítám mezi námi Jitku. Jitka nám v 7.33 ráno přeje hezký večer - opravdu? To je od tebe moc milé. Nebo to je absťák? Každopádně jsi šikulka, že s tím hnusem bojuješ pouze s náplastmi. Držím ti moc palce ať to zvládneš. Ivčo, tak to je mazec. Ovšem na tebe nemaj. Ty už to kouření máš na háku a to je dobře. Sunny já brala půl roku. Ovšem včera, nevím proč, přišly chutě, že jsem přemýšlela, jestli si nemám raději šoupnout půlku šampíku (nechala jsem si pár tablet jako záchranu). Ale nakonec jsem to ustála i bez šampíku. Jak píše Ivča - řídit se vlastními pocity. Další zkouškové období budeš mít zase asi krušné, tak si něco schovej, abys nesáhla po cígu. Naší hvězdě IRENCE k dnešní 795 posílám velikou gratulaci. Za sebe hlásím 252. Krásný pátek bez cigár:-)

Ivča

S tím časem u Jitky je to divný, já ráno vlezla na stránky a příspěvek tam už byl a můj čas je 7.33 a Jitky 7.56. Tak nevím, kde se stala chyba. Gratuluju děvčata. Čísla 252 a 795, to je nádhera. Konči, já mám takovýhle nenadálý dost silný chutě dost často. Ale po champixu už nesáhnu. Vždycky to hrozně rychle přejde. Mám dojem, že to tak už zůstane. Nic příjemnýho, ale dá se s tím žít.

Konča

Absťák mám já. Napsala jsem Ivčin čas, alwe stejně jsem špatně odečetla Jitky čas. 7 minut po půlnoci jsem viděla jako 7 hodin ráno :-DDDD SU PAKO:-DDDD

Standa

je 7 minut po půlnoci

Friduča

Holky, že by mimozemš'tani :) :) Dobré ránko :) Tak já jedu třetí měsíc a měla jsem startovací 14 dnů balení a nyní mám stále první balení, které je určené na měsíc... Mám ho ještě půlku... Nezobu pravidelně a když zobnu¨, tak půlku po obědě... spíš asi jako psych. podporu, neb to už snad nemůže mít žádné účinky...Měla jsem zatím jeden den, kdy mě tedy atakavola chu´t jako šílená, ale ustála jsem to.. je potřeba si asi říct, že prostě NECHCI a nás nedostanou :) :) Uvidíme... Rozhodně je lepší být opatrný, neb je to opravdu velice zrádné... Tak doufám, že tentokrát vyhraju já i vy všichni !!!!

Standa

Končo, hlavně že nekouříme

Ivča

7 min po půlnoci. Též mě to nedocvaklo. Je vidět, že je pátek a máme všichni dost. Teda aspoň já. Šííleně se těším na víkend. Fridu jseš dobrá, že to zvládáš téměř bez champixu, hlavně vydrž. Vydržte všichni, Krásný víkend, já jedu za chvíli na vacu shape, nákup a hurá domůů. Už mám opraveného mýho broučka golfíka, tak jsem ráda. Sice jsem lehčí o 13 tis, ale co se dá dělat. těžkej život :-)))

irena

a 476 je taky dobrý číslo. Ifko a ty to máš takový obojstraný. Dnes mám náladu jenom jít domu a 2 dny vůbec nic nedělat ( jenom běžné domácí a jarní práce.) Tak si všichni pěkně užijte víkend! A nekuřte!

Konča

pokud jsem to dobře spočítala. Takže moc gratulujííí:-) Tady se už víkenduje a já ještě nemám za sebou ani půlku směny:-(((

Irena

...70 je velice pěkné a záslužné.

Konča

s těšením :-) Uzávěrku na pondělní číslo mám za sebou:-), teď mě čeká nějaký dietní obídek:-))) a pak těžká nuda až do 17 hodin:-( A Ostrava má slůňátko kluka :-))))

Konča

Doufám, že nebafčíš někde za bukem? To by byla škoda. Zítra budeš mít dvacet jestli se nepletu.

pepa

Diky za optání, rád bych, ale nemám na zahradě buk. Máš pamatováka, musel jsem to přepočítat, je to tak. Zítra veče si stebou ťuknu na dálku slivku. Pepa

Konča

Pokud by nevadilo, tak já si ťuknu s fernetem:-)

Ivča

ty tady funguješ jako kronikářka. Já tě obdivuju, jak si u všech pamatuješ počet dní, měsíců, roků a vůbec všechno. Já už se někdy přestávám orientovat i ve jménech, natož abych si pamatovala kdo za kolik. Já už mám doma setřeno, vyluxováno, nacpaný břicho a stihli jsme s taťkou vypít dva sváteční punče uvařené dle Prostřeno. Je to moc dobrý. Taky jsem už stihla vyprat jednu várku a suší se venku. Je pěknej vítr, tak to bude schnout asi dobře. Tak ať ti to už uteče a užívej víkend. Vy všohni užívejte víkend a nekouříme, ikdyby byla chuť největší!!!

Konča

prdlačky to se ti jenom zdá. Páni ty už máš toliko hotovo a já tu hniju zaživa:-( Jo ten punč jsem taky viděla - ale vařit ho nebudu bo by mi nechutnal je v tom rum. Ještě půl hodinky a jdu taky dom.

Ivča

on ten rum v tom není vůbec cítit. Na mě je to zase moc sladký, příště to musím sobě osladit míň. Já téměř nesladím, zato moje polovička má vše přeslazený. Jinak rumu se u nás vypije ve formě grogu strašně moc. Zrovna včera mě snacha přivezla 5 litrů. U nich se dá sehnat litr za 150. Jsme hrozný násosky. V létě zas pofrčí pivo, ikdyž teď ho taky basu týdně vypijeme. Snad bych to tady ani neměla psát. Hrůůza. Za chvíli jdeš domů a já jsem aspoň odolala gauči.Šla jsem původně, že sebou chvíli plácnu a zastavila jsem se u PC, abych nahlídla, co je tady nového. Tak to už leháro nebude. Půjdu sebrat prádlo ven a jdu dělat rajčatový chlebíčky a k telce zase mísu nějakýho salátu.

Konča

a co budeš vařit na víkend?

Pavluš

..řekla bych že je pořád lépe a lépe...ty tři týdny jsou asi vážně nejhorší...Dorazila jsem s pesana...procházka i když u zataženého počasí byla vynikající..ten jarní vzduch je kouzelný..;))), zítra synáček slaví 10-té narozeniny ...tak bude veselo Mjerda tak co...jak to pokračuje..co hokej..:))))...a Jitka jak asi přežila dnešek??? Jinak taky přeji pěkná jarem provoněný víkend :)

Pavluš

...s pesanama....hehe hafanama..;)

Jitka

Pavluš dekuji za optání, dnes 5. den a docela to jde, i když někdy příjde těžká krize, tak ji jdu zahnat uklízením.Takhle uklizeno nemám ani na vánoce :-)))) zatím to zvládám jen s náplastí, ale absťák je pořád. No snad časem bude líp.Zítra zažiju velkou zkoušku, protože jdu na rodinnou oslavu, kde bude hodně kuřáků, ale slíbila jsem si že to vydržím, tak mi držte palečky!

Pavluš

..tak to ti budem držet palce ze všech sil...To je těžká zkouška, ale pak budeš vítěz a maximálně hrdá a to za ten pocit stojí, taky máme rodinou oslavu narozky, ale tady se nekouří tudíž mě to netrápí...;))) Hlavně se nedej...;)

Leila

Super !!!Přibylo nás nekouřících!!!! Díky práci a životu nestíhám psát,sotva jsem stihla přečíst Vaše nekolikastránkové příspěvky za minulý měsíc. Souhlasím- Konča je doopravdy dobrý kronikář!!! Já přečtu stránku diskuse a pamatujii si úplné h...o co se týče pžezdívek a dnů nekouření. Proto gratuluji všem k dosaženým metám!!! A je jedno,jestli je to pár dní,nebo několik měsíců,či rok, dva.Hlavně ,že jsme to zvládli a nesmrdíme!!!!!! Mono nejdříve se vypořádej,s tím ,co přinesl život.Sama ucítíš,kdy je čas začít znovu bez cíga.Zhruba před sedmi lety jsem začala znovu řešit svou budoucnost a stále se mi nedařilo potkat toho právého.Mezitím jsem jsem se snažila řešit i sama sebe,trochu se zdokonalovat,vzdělávat.S cigárem jsem 28 let štvala okolí a sama sebe.Myslela jsem,že bez cíga nemůžu žít.Když mi bylo nejhůř,tahala jsem i 40 denně.Před sedmi měsíci jsem přestala díky šampíku kouřit a dva měsíce na to jsem potkala super nekuřáka.Asi jsem si ho musila zasloužit))) A pro ty co se cpou šampíkem týden či dva týdny a nic moc - tak já jsem překuřovala champík zhruba 34 dní s přídavkem velké vůle,usilí a každodenních meditací. Jo a jestli je někdo schopen dát pár dní nekouření bez champíku,tak champík fakt nepotřebuje.Champík je super a jediné řešení pro závisláky jako jsem byla já,Konča ,Sigrid,Mona, Megan,Ivča,Irča1 či Irča2.....a další.Každopádně champík je jedinečný,ale i tak trochu svinstvo a kdo to zvládá bez něho jen vůlí je na tom o mnoho lépe.I závisláci ,co přemohli cigára champíkem,mi dají za pravdu,že bylo potřeba i dost silného přesvědčení a vůle.Champík sám o sobě by určitě nestačil.

Konča

Velmi zdravím Leilu a gratuluji k 7 měsícům a taky k novému příteli - moc pěkné:-) ať vám to spolu vydrží na věky. Pavluš oslavte ty synkovo 10 a pak písni, co říkal na kolobrndu. A Jituš dnes bude mít velikou zkoušku, tak jí budu držet pěsti, aby mezi těmi kuřáky vydržela a nenechala se jimi zlákat. Já dneska rozhodně kouřit nemíním a nebudu. Nebudu si přece tak krásný slunečný den kazit smradlavými tyčkami.

Konča

Ti k dnešnímu rekordu a gratuluji ke 20 dnům bez toho smradu.

Pavluš

..nám se na severu poněkud zatáhlo, ale včera jsme popřáli synáčkovi hned ráno abychom ty kolobrndy vyzkoušeli.. Končo byl nadšenej..moc se mu líbila, jeli jsme na Matyldu to je u nás okruh okolo vody na brusle atd, tak jsme tam rozjeli ty kolobrndy....a je to celkem fuška...jěště dneska mě bolí nohy a zadnice ..hehe Oslava byla fajnááá, kuřáci chodili hezky před barák...no asi dvakrát myšlenka proběhla...radši jsem si ani nedala skleničku...páč to beru vážně...pokoušeli se mě i nahlodat, ale asi mě jen zkoušeli..;)))...tak jsem byla ráda že mě nezdolali.. Tak hurá do dalšího týdne.....doufám že všem to jde stejně dobře jako mě...a hlavně Jitce..která doufám zkoušku zvládla..;))) PS :....že jsem se ale o ten víkend přežrala...se snad povalim zachvilec...:))))))))))

Ivča

počasí super, tím i nálada super, škoda, že ten víken tak utíká. Včera večer opět návštěva hospody, opět jsme smrděli jako tchoři. Ale s tím už se počítá. Všichni hulili kromě mě, krásný pocit. Teď jsem se vrátila z procházky z lesa s naší pudlicí, je tam nádherně klídek, jenom ty srnky běhaj jako ztřeštěný. K obědu kuře, knedlík, zelí, dieta teda nic moc, ale bylo to dobrý. Pavluš, že bych koupila koloběžku a jezdila na ní 15 km do práce. To by šly kila dolů!! Užijte si všichni zbytek víkendu a nekouříme!!!

Pavluš

Ivča...:)))...no kdyby to bylo jen s kopečka bo po rovince..byla by to paráááda...my budeme jezdit asi i tady na kopec autobusem (Klíny), a dolů vždycky na kolobrndě....je to fakt zábavný..a kila asi půjdou dolů...páč mě fakt bolí ta zadnice ;)))

Megan

Ahojky lidičky. Já pořád čtu a hlavně nekouřím. Pevnou vůli všem

Jitka

Ahojki všichni, tak jsem tu včerejší rodinnou oslavu přežila bez újmy. Všichni tam hulili jen já ne. Ani jsem na to neměla chuť. Bože jak já byla na sebe pyšná!!! Ale zato jsem se pořádně přežrlala, tak jsem si dneska naordinovala odlehčený zeleninový den. Mám za sebou 7 dní a zatím to zvládám i bez Champixu

Lida

Tak já jen stručně, psala jsem tady na straně č.2, je to už pár let a to jsem se dočetla, že k nám budou dovážet lék champix.Ihned po možnosti si ho pořídit jsem tak učinila a jsem nekařákem už od srpna 2007. Kouřila jsem 25 let a to 10-15 kousku za den. Nevěřila jsem a ono se povedlo. Tak pokud opravdu jen trošku chcete tak věřím, že se Vám to Všem povede, držím palce a zdravím Všechny na této diskuzi.

Friduča

Ahojky, je konec víkendu a ten byl fakt krásnej !! Teploučko a už máme našlápnuto na jaro :) :) Jupíííí ! V pátek zase pěkná kalbička, vínečko, taneček - furt jsem hlídala jestli je venku tma a co myslíte ? Neuhlídala... Zase jsem přitáhla v sedm ráno... Chjo... Takže příští týden ani kapka !!! Musím bojovat :) :) :) Co ten srazík kamarádi ?? Za chvilku už na něj bude počásko :) :) Lidě gratuluji - to je úžasný... Závist :) :) Doufám, že půjdeme v tvých šlépějích ...:)

Konča

Jitce ke zdolání 1 týdne. Jsi velká šikulka:-) Dále gratulaci posílám Lidce - tiše závidím (v dobrém). A taky blahopřeji Irence k dnešním narozkám. Všechno nej..., nej..., nej... a už nikdy žádné myšlenky či chutě na to smradlavé svinstvo:-) Já to mám dnes za 255:-) Krásný voňavý den přeji všem. Jsem všichni borci. Fridu máš pravdu, že srazík by již pomaličku šel. Mám pro tebe tu knížku.

Friduča

Ahojky, při pondělku :) No tak to jesuper Končo.. sic teď nemám prakticky vůbec čas, tak ono se to urovná a zase budu kuchtit a vyrábět zvířátka :) :) Nekouřím, vy taky ne - bomba !!! Tak pomalu dumejte, dumejte a dáme to dohromady... :) :)

Mjerda

Se moooc omlouvám za moji absenci. Je to neomluvitelné :-))). Zdravim starousednekuřáky a i nováčky. To nemá chybu. Zachvilku tu Kutnou Horu zavřou :-) Pavluš jsem z toho hokeje nasračky. Za chvilku mažu pro prcka (dcerka) a pak rovnou na hokej. Dneska jak víš, tak musíme vyhrát. Jsem se včera na oběd vrátil z Třinca. Skoro dvoudení výlet a fšechno na prd. Nekouřim a snad kouřit nebudu. Měl jsem taky startovačku a pak si nechal objednat to óbr balení (2000,-). Půlka mi zůstala a už asi 10 dní neberu nic. Vim že nemám vyhráno, ale věřim si a to při předchozích pokusech asi chybělo. Tak zatim se mějte lidičky ,jdeme na to a teď fšichni - CHEZA JE HVĚZDA CHEZA JE NAŠE HVĚZDA CHEZA JE NEJLEPŠÍ. Ahoooj

Konča
1x

Blahopřejííííí. Krásné číslo:-) A mančaft bude večer slavit takýýýý. Tam u vás jsou samé hvězdy:-) A co Pepa???

Pavluš

.nóóó...to bude dneska veselo....myslím že se opět nezastavím a ruce nebudou zvládat nápor točení píva...Mjerda...šáák to snad vyjde nééé....fandíme všici...to je jasná ;) Irence taky přeji všecinko nejlepší a nejhezčí k narozkám....chtěla jsem ti popřát live...ale nebyla jsi na fb :( Jsme všici ouplně nejvíc nejlepší..a jsme štastný a nekouříme...a život je mooc fajn... ..ps : nekouřím..a Jitko jsi hodně dobrá..po týdnu a oslava a nezdolala tě...ti tleskám škoda že mě neslyšíš..;)))

pepa

Zdravím, dnes začínám 4. týden, když se podaří, tak se podaří měsíc. Zajímá mě, jak to zvládají a zvládali ti, co po čase vysadili Champik. Díky Pepa.

Konča

no supéééér. A tobě se zadaří:-) Šampík vysazovat postupně. Napřed nějakou dobu snižovat dávku a posléze ho brát třeba obden. Každopádně u nás letitých kuřáků je lepší ho brát půl roku. Já jsem ho poprvé vysadila po 7 týdnech a vydržela jsem 5,5 měsíce nekouřit. Po vysazení se mohou častěji dostavovat chutě i třeba absťák. Takže je lepší být pod šampíkem - třeba půlku tabletky denně, avšak dlouhodobě. Já jsem nyní od začátku nekouření spotřebovala 1 a 3/4 velkého balení šampíku. První měsíc jsem byla na 1 a půl tabletě a potom mi stačila půlka denně, někdy jsem byla zcela bez prášku. Po půl roce nekouření jsem šampík vysadila.

pepa

A po 5,5 měsících, osobní problémy nebo jsi dostala nepřekonatelnou chuť? Půjdu totiž za 14 dnů do servisu s vlastním tělem a na nějakou dobu mi vypnou elektřinu. A asi bude lepší, když silně omezím champix. Co to s tebou dělalo, když jsi dost snížila dávky. Nyní jsem snížil na ráno 1, večer půl, příští týden bych půl a půl a pak jen půl denně. Co si o tom myslíš? k lékaři nepudu. Pepa.

Konča
1x

Problémy v práci, přepracování, stres a sebelítost. Každý den v létě o prázdninách jsem večer chodila z práce domů naprosto vyšťavená. Dělala jsem práci za dva lidi a bez možnosti vzít si byť půl dne dovolené. Každý večer jsem měla po práci myšlenku otevřít si láhev ferneta a vykouřit krabičku cigaret. Po měsíci jsem si šla v polední pauze koupit krabku. Bohužel jsem si nenechala žádný šampík. Teď už vím, že místo krabky jsem měla mít v zásobě nějaké tabletky šampíku a začít ho znova užívat. Snížení se mnou nedělalo nic. Si myslím, že pro udržení jakési dostatečné hladiny stačí půlka tablety denně. Ovšem základ je ten měsíc nekouřit. Sám na sobě poznáš, jestli při snížení denní dávky budeš mít větší a častější chutě, či nikoliv. Přidat půlku tabletky můžeš vždycky. Přeji ti, ať to zvládneš a ze servisu vyjdeš jako nový zdravý člověk.

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 145 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce