Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Pavluš

Mjerda doufám že nepláčeš...no u nás se teda slavit nebude..páč jsme prohráli.....ale nekouříš a tj osobní výhra ne..;))) Dneska je krásně...půjdu na prochajdu s pejkama..a nedýchat se čerstvého vzduchu...

Mjera

Pavluš své jsem si oplakal, ale život jde dál. A jak řikal náš nesmrtelný - jen se z toho nepos... :-). Jsem načumoval na jiho do teho stánku venku (bývalé kasy), ale že jsi dvě jsem nevěděl :-), Nekouřim a chystám se ten fčerejšek ještě zapít. Uvidim jestli mě doma pustějí :-(((. Na rachotu jdu až v pátek, tak toho musim využít.

Pavluš

;))))))......néé dvě....jsem tři, ale mě je špatně vidět.....páč stojím za pípou(takže mě jsi neviděl)...hehe No včera jsem neměla ani čas se extra rozhlížet...natož vykukovat..:))) Tak přeji pěkné to zapíjení....do pátku času dost ne ;)))

Ivča

a hlásím, že nekouřím, ačkoliv v práci na ho..o, samý stres, V sobotu pořádáme ve Špindlu závody K 70, nejedete někdo? Do toho ještě uzavírání roku, je to děs a běs. Nějak musím přežít. Každý den přijedu domů, sednu na zahradě, načnu pivo a do toho 1 - 2 panáky, abych se trošku zmátořila. Alkoholik? Asi už jo. Tak se mějte pohodově a nehulte. Jste všichni dobří!!!Já se ozvu, až se to tady uklidní. Teď je to časově náročný.

Irena

měla jsem 2 dva dny dovču , 2 dny válení se na zahradě . Už to asi začne a bohudík už se kochám i bez cigaret , ale trvalo to . 800 dní. Ifko a Ivčo moc děkuju za přání. Pozdravuju Lídu ,její začátky nekuřáka jsem prožívala s ní. Jak ti to pěkně utíká, Liduš Ivčo ,brácha vždycky jezil J 70. Byla jsem tam dvakrát s ním. Ale asi před 30ti lety. Asi máme v sobě všichni co nekouří ,trochu toho alkoholika, nějaký ten impuls k nastartování, tělo přece jenom potřebuje , když jsme mu sebrali nikotýn. Pepo , ty teda jedeš! A Litvíňovácí jsou taky hvězdy.

Pavluš

...Irenko já ti přála též...jsem měla dokonce upozornění na FB...;)

Pavluš

..a jedeme dááál...;))))

Konča

Holky jste borky. Gratulujííí. Ani já nekouřím. Jsem nachcípaná čím dál tím víc. Už to vypadalo, že se to lepší, ale dnešní noc jsem prokašlala a i rýma se znovu víc spustila:-(((( Se už na to vys... Dlouho se neozvala Štěpka?

Irena

...promiň mi to nebyla 4 dny na počítači tak jsem to včechno nestihla pobrat. A já ti zase blahopřejí k tvýmu dlouhodobému pozitivnímu přístupu k nekouření i k měsíčnímu výročí , Ifko nejsi ty už nemocná nějak dlouho jestli by to nechtělo aktivní odúpočinek v posteli a poctivé vypocení.Ať jsi na to jaro v pohodě. Všechny zdravím, nemám odvahu jmenovitě abych někoho nevynechala.

Konča

Jsem. Už jsem volala do redakce, že bych potřebovala dovolenou, abych to vyležela. Tak čekám jestli dostanu povolení zůstat doma neboť holky si už nahlásily dovču dřív a já jim do toho vlezla:-( Teplotu nemám, ale asi bych to měla vyležet, ta rýma a kašel je vysilující:-( jinak už nevím co se mnou :-((((

Pavluš

jsem smutná...ta práce není..dnes jsem byla v Mostě a zase plno..v nemocnici..v hospici..a v centru všech ústavu... Po.....j Most fáákt....žádná práce..:/// Končo to chce odpočinek a nabrat sílu na jaro...za 14 dní ho tu máme v plně kráce ;)

Pavluš

..krááse hehe

Konča

to mi mrzí. Fakt jsem si myslela, že v této oblasti práci najdeš. Německo máš asi na dojíždění daleko že? No hlavně že nekouříš. Já jsem od zítřka doma v pelechu.

Friduča

Ahojky, nestíhám nic :) Takže stále nekouřím a všem gratuluju zlatíčka :) Končo, zdraví máš jen jedno, k čemu ti bude, že nekouříš, když budeš mít zhuntované srdce od přechozenejch hnusů ? Upaluj do pelechu a vyprdni se na ně... Musíš být zdravá nekuřačka :) ! Pavluš mám kamarádku a ta jezdí dělat do Německa, momentálně je ve Švýcarsku - vydělá si tam neskutečné peníze = na naše poměry z toho pak dlouho žije... Jede tam na měsíc a pak je zase měsíc tady.. v létě hodně cestuje... Umíš nějaký jazyk ? Jestli chceš můžu se ti zeptat... Stará se o nemohoucí seniory v jejich domácnosti...

Mjerda

Neházej flintu do žita. Určitě se něco uvolní. Držim ti moc palečky. Tak že ty jsi tři jo? No tak to jsem mohl čumět jak lojza celou přestávku a stejně bych tě nenašel. Příští sezónu koukám jen po pípě :-))) . Zítra jdu už do kraťas, takžr jaro už je tu :-) Končo ty zalehni a koukej se vykurýrovat . Friduča má recht, to za to nestojí. Chce to hodně medu , štamprdli slivovičky a v pátek budeš jak rybička :-). Nekouřim a je mi fajn. Jsme všichni na dobré cestě, tak to nepokazit. Zatim čauky

irena

ono se časem něco uvolní.Tady v tomto oboru je dost velká migrace (aspoň u nás) Zatím práci máš,Ne?Cizina asi ne, máš malýho syna ,ale pokud si budeš stát za svým ,dočkáš se, Ty mi připadneš jako takovej zabejčenej rváč , tak vůbec nepochybuju o tom ,že u těch dědoušků jednou skončíš.

Pavluš
1x

...všichni..moc a moc díky.. Fridu jak psala Irenka mám 10-letého synátoratakže to pro mě zatím (zatím)...není...časem uvidíme, je mi to jasné i po finanční stránce..a umím little Aj..;) Flintu tam Mjerdo nehodím..opravdu počkám, kdo si počká ten se u nás na severu SNAD dočká....holt je budu otravovat...ty slečny a dámy v těch kanclech no :oP Irenko brigošku v bazéně mám, ale už tam půjdu jen občas páč na stálo už se mě nechce, byla jsem už na lidi nepříjemná, je to tam na mě dlouhé, a každej druhej víken pá-ne....hrozně málo času. Ale jako klucíí doma si nestěžujou..maj uklizeno a hlavně uvařeno, ten velkej si přímo libuje, bez peněz jako nejsem...mám ten průměr...takže to asi hrotit nebudu ;))) A je pravdaq že nekouříme..a to je důležité..a bude líp, jen dneska stojí to počásko za prdlajs, myslím že Mjerda kraťasy vzdal hehe a Konča že se kurýruje...;)))

Pavluš

..dala jsem si dva požadavky do Mostu na dobrovolnici k dětem bo do terénu....přece nebudu doma jen tak sedět ne....se těšim..snad vyjde aspoň toto...když nemusí platit..a já se aspon zaběhnu ...než si mě někde vyžádaj...;)))

Pavluš

..Lidičky táák jsem se tak vyburcovala a ve čtvrtek jedu na výuku dobrovolníkůůůů, co vy na to? Budu pracovat s dětičkama, jupííííí jupíííííííííí jééééééééééj

Megan

Ahoj lidičky. tak já už mám hotovou vodu, odpady, do měsíce střechu, okna, vrata, tak na podzim slezina u nás v Třebíčkově ne? Jo a nehulte

Konča

Nekouřím, alkohol mám zakázaný, ale prý můžu jíst cokoli na ta antibiotika co jsem včera dostala od doktora. Tak se cpu od rána do noci neb mi huba pořád jede šejdrem:-( 5 kilo, co jsem pracně shodila asi naberu zpět:-( Podzimní sraz je tedy jasný, ovšem jarní slezinu by už měl někdo začít domlouvat. Co ty na to Megánku? Chvalovice jsi zorganizoval na jedničku :-) Věřím, že Ládík je stejného názoru:-) K obědu budu vařit Meganovo výborný kuřecí nudličky s nivovou omáčkou. A jak se drží Pepa? Zítra je Josefa, tak snad nepodlehne????? Přeji krásný nekuřácký pátek. V posteli je mi hodně dobře, zvlášť když je venku tam hnusně.

irena

Chvalovice se nám moc líbily ,rádi by jsme si je zopakovali. Megan jede jako pila s takovou budou na podzim stát baráky dva,.Snad bude mít Ládík kde spát! Pepovi k svátku blahopřeju ať ti nekouření vydrží a žádné absťáky. Ifko , ještě , že je tak hnusně, tak se zatím vykurýruj ......a už to čtu ,že je v posteli dobře....tak si to pěkně užij!. Pěkný víkend všem!

Friduča

Dobré ránko kamarádi, Pavluš to je radostná zpráva.. ty jsi úžasnej nadšenec... moc ti fandím, mám ráda lidi, kteří mají srdce na pravém místě a bohužel jich je v dnešní době méně a méně...Jsi prostě úžasná !!! Končo ! Ty, ale nemáš vařit ! Máš ležet a necourat po bytě a dělat nudličky s nivou... Ono se to nezblázní, když nebude pár dní vařeno.. U nás to funguje tak, že pokud jsem churavá manža mě mi uvaří milion bylinkovejch čajů a různých léků k pelechu s argumentem, že kromě záchodu mě nechce vidět nohou na podlaze :) :) A má recht... musí se to prostě statečně vyležet, nic jiného není dobré !!Takže koukej mazat do pelíšku ty hyperaktivko naše :) :) Megouši, gratulačka k pokrokům.. je super, že se to konečně hejbe... Budu k vám jezdit místo chalupy, udělj mi tam nějakou komůrku :) Trucovnu, kam budeme chodit na cígo :) :) Jinak s podzimem souhlas... A pochopitelně se hlásím a můžu dorazit dřív manže pomoct s nějakou přípravou...ju ? Končí souhlas - jaro je za dveřma¨- by´t to dnes vůbec nevypadá, ale já myslím, že se to urovná :) :) Takže ano, někdo by měl a Megan ukázal, že mu to jde statečně a nejlépe ze všech a když je někdo jedinej kdo může, tak pak přece musí :) A co místo ? Zase tedy Chvalovice, nebo neojedeme za tím Ládíkem ? I když se nám neozývá, halooooo chlape :) :) Jestli by nás tam tedy uvítal... Teď nemyslím doma, ale třebas v kempu, nebo tak...nebo stále platí návrh na Krkonoše...cenu bych upřesnila...Další návrhy a místa se přijímají a i by bylo fajn, kdyby ti co se chystají dorazit - napsali co upředňostňují... A myslím, že už bude teplo, tak se klidně můžou vzít i děcka ??? Kdyby byl problém s hlídáním.. drahé polovičky jsou automatické...Tak a teď se projevte :) A nesmím zapomenout všem potřásttlapkou - jste šikulky, že nekouříte... Apropo, možná přitáhnu i naší zatoulanou Kakamilu.. pokud bude termín domluven, pak myslím, že půjde, pokud bude mít volno... Hlásím, že na 100% nemůžu 15.5., neb jdu na koncert mého miláčka toma Kluse :) :) A taky chceme jet do toho Maroka, takže možná by jsme se mohli na začátek poprat s termínem ? A pak doladit místo, co vy na to ?

pepa

Nemám v úmyslu podlehnout. Ani v kouření kouření. Všechny zdravím, Konče přeji uzdravení, Pavluš lepší a líp placenou práci než si sama přeje, Meganovi ať staví pořádně a nespadne mu domek a všem hezký víkend. Pepa

pepa

to kouření dvakrát je překlep

Konča

Pepo k dnešnímu svátku Ti přeji pevné zdraví, úspěšné odvykání, žádné hříšné kuřácké myšlenky a žádné absťáky. Na kolik jsi snížil šampík? Fridu já ležím, ovšem "minutku" klidně uvařím, vždyť jsem už takhle nachcípaná chodila 14 dnů do práce. Na srazík se moc těším. Je mi jedno kdy bude a kde bude. Z Olmiku mám spojení dobré. Vyjádřit by se měli spíš ostatní včetně nováčků. Kakamilu určitě vezmi s sebou. Moc ráda ji opět uvidím. A taky Monu a Ládíka.... a ostaní. Přátelé pište, nekuřte a mějte pěknou nekuřáckou sobotu.

Pavluš

Fridu moc díky..to zahřeje, jen je mi líto sedět doma anic nedělat tak aspoň pomůžu a uvidím jak to půjde, jinak mám kámošku co její přítel otevřel dům pro bezdomovce a teď to budou rozšiřovat no a je možné že mě budou potřebovat. Tam by to pak bylo nastálo, tak snad to vyjde;) Jináč jsem měla včera dostaveníčko s babama, dala jsem si véču + 2* colu a horkou čokoládu, v tomto stavu jsem šla prosím pěkně na kapely punkrocku(nářez).....žádné alko a jasan že žádné cígo....mě líp když nepiju no, jěště dneska mě palej oči jak bylo v klubu nahuleno :/// Pepa- taky přeji všecko nej k svátku...a též k nekouření, my jdeme dneska ten svátek slavit páč tchán je pepa, jeho žena má narozky a jěště budou něco jako křtiny, zapíjení mimnka....ufff perný to vejkend Užijte si ho jak já....a nekuřte pááápa

Megan

AQhojky, no, já bych byl zase pro Chvalovice, páč je to tam super a není žádný problém se spaním a pod. Jestli má někdo jiný nápad, tak sem s ním. Jo, slibuju, že se tentokráte Ládík pořádně vyspí a nebude mrznout jako posledně:-) Samo sebou na podzim jste všichni zváni do Třebíčkova a Fridučinu pomoc uvítám. Klidně vezmi i Michala, rád ho uvidím:-)

Konča

a hlavně je tam spaní o patro výš - tedy hodně blízko zdroje:-) Jsi v práci?

Konča

Kvůli úplňku jsem se prdlačky vyspala. Měsíc mi svítil do očí i přes žaluzie. Hlavně že nekouřím a je mi fajn:-) Spánek doženu přes den. Pavlušku chválím. Alka si ještě užiješ později. Ládíku kde jsi? Nejsou dlouho o tobě žádné zprávy??? Určitě již taky nespíš.

Ládík

Konči, jasně , jsem stále tu

Konča

OK a co sraz?

Konča

někdo ty sčítací lejstra? K nám do paneláku zatím nikdo nedorazil. Ve středu se měla večer dostavit, ale nic. A taky zatím žádný lísteček s náhradním termínem. Jsem na netu vyčetla, že když to stát nedoručí, tak ani nemůže chtít pokutu. Kolonka kuřák/nekuřák tam asi není že?

Ládík

Já mám vyplněno a připraveno v obálce. Tak teď již jen se toho dožít , aby jsme nedostali pokutu , za předčasné klamavé ůdaje. Sraz ??? Tak to zatím nevím. U nás to bude asi horší. Nevím, jak to vypadá po loňských povodních, zda je to vůbec v provozu. Zjistím. Samozřejmé , lokální srazy jsou zatím možné , s tím , že vrcholem srazového období, bezkonkurenčně zůstává Třebíčkov (pokud bude alespoň střecha). Když zneužiji získané informace, tak nově provedené plné podsklepení objektu umožní řádný odpočinek mnoha a mnoha , nerozpakuji se uvést, desítkám nekuřáků.

Konča

Páni, ty jsi vzornej. Pod Řípem pracují sčítací komisaři na 1. To tady u nás zřejmě v každé domácnosti dostanou ochtlíka domácí slivovičky a troufnu si napsat, že než roznesou jeden vchod, tak jim tak moc ztěžknou nohy, že do vedlejšího vchodu již nedojdou či se netrefí:-)))

Ivča

Zdravím všechny, závody úspěšně zvládnuty, musela být o 10 km zkrácena trať, ale jinak dobrý. Zrovna včera večer u skleničky jsme vyplnili sčítací formuláře neb už doma leží nejmíň týden. To víš Konči, u nás na vsi to všechno frčí?-)). Postřehla jsem, že plánujete sraz, ale asi zatím nic konkrétního. Zatím jsem nečetla moc dozadu. Tady stačí den vynechat a je pár stránek ke čtení. A to je dobře. Dokonce i Ládík se nám ozval. Všichni pište a nekuřte. Ládík má povoleno a obdivuji. Dodržovat 2 - 4 denně, to je opravdu hrdinství. Krásnou neděli všem.

Megan

Končo, jsem v práci. V neděli bývá většinou klid, tak uvidíme:-)

irena

...u nás taky vyplněno už 10,3, kdybych to neudělala hned zase zapomenu, já se znám a bylo by nás o dva míň. Já se přidávám k Meganovi ke CHvalovicím je to tam takové "vyřešené až do konce" ale samo ,že se podřídím. Venku už svítí sluníčko , snad čekalo až na to jaro . Tak si ho všichni pěkně užijte a nekuřte! Ifko , ty se uzdrav už je přece jaro!!!!

Konča

Léčím se léčím. Nekouřím, nechlastám, ale neskutečně žeru, jakoby tělo potřebovalo dohnat těch shozených 5 kilo :-( Prozkoumala jsem net ohledně zánětu vedlejších nosních dutin a jsem pomalu chytřejší jak doktor. Poslal mi na RTG dutin, ale už mi neodebral krev a sputo na mikrobiální vyšetření. Si myslím, že je to takové polovičaté léčení, aby se vlk nažral a koza zůstala celá. Punkci dutiny jsem kdysi na ORL prodělala, ale ani tehdy mi neodebrali vzorky k vyšetření. Nejsem lékař, ale jsem vystudovaný chemik a laboratorní rozbor řekne doktorovi víc jak rentgen, který je v tomto případě pouze doplňkový. RTG je zřejmě lacinější:-( a na dutiny se přece neumírá.

Ivča

dutiny, to je nepříjemná záležitost. Hlavně asi bolestivá. Naštěstí jsem na to nikdy netrpěla. Tak držím palečky, ať si zase můžeš dát svýho milovanýho ferneta. O doktorech bysme tady asi mohli psát všichni romány. Máme každý svý zkušenosti:-(( Jinak je po závodech, tak jsem klidnější, sluníčko nám svítí a to je hlavní. Mějte se všichni krásně a nekouříme!!! Jsme nejlepší!!! Hlavně ať se přidávaj další a další lidičky. Kdo ještě váháte a čtete nás, jděte do toho. S champixem to jde hravě. Musí se hlavně chtít a ostatní už zařídí champix. Aspoň jám po tom roce a 4 měsícíh takový dojem, když se podívám zpět.

Konča

Díky, no ony tentokrát nebolely. Ani mne to nenapadlo, že by to mohly býti dutiny. Já na ně bohužel trpím:-( Doktorka na ORL by ze mne tentokrát měla radost že nekouřím neb mi tehdy hodně nadávala skrz to moje hulení. Snad to ta antibiotika vyléčí a já na ORL nebudu muset. Gratuluji k 16 měsícům bez toho smradu.

Friduča

DObré ránko, tak já taky nekouřím :) Hlásím, že bratr mi pro¨dal kompletní balení CHMP za polovinu a boj vzdal... skončil s dělenou stravou a začíná žrát.. Jaksi rezignoval...takže jsem v tom zasesama...je těžké někoho motivovat...Teď by měl manža začít brát CHMP, neb konec března se mu blíží...tak uvidíme... Tak já vám nevím...je to fakt na prd...kamarádka, která nekouřila skoro třičtvrtě roku teď taky začala - zamilovala se do kluka a ten kouří a začala znovu... Končo, já taky trpím na dutiny.. zůstávají zacpané neustále...pokud na to člověk trpí, pak je to v háji.. rentgen není potřeba - stačí takovej leaser, tím ti posvítí do ksichtu :) a vidí zda jsou průchozí a kde jsou zacpané.. punkci bych si nenechala dělat ani náhodou ! Beru osvědčené uvolňovací tabletky a nahřejvám červenou lampou - fakt pomáhá ! Piju a inhaluju bylinky a spím v kulichu přetaženém až přes oči :) Bolest většinou po 3-4 dnech zmizí a mám pokoj...Bolest je to fakt šílená...někdy mám pocit, že jediné co pomůže je rozeběhnout se proti zdi... Jinak u mě to vypadá - pokud nám zdravotní stav hafáka dovolí 21.5. - 4.6. na Maroko a 13.5. mám akci s naší bláznivou rodinkou a mimo jiné jdeme na koncert miláčka Tomáše Klusů :)

Konča

Fridučko nebuď smutná, že jsi v tom opět sama, že sparoši odpadávají. Ty jsi silná a zvládněš to i bez nich a klidně i bez manži. Jaké užíváš uvolňovací tabletky? Na tu prohřívací lampu jsem taky kdysi chodila, ale doma ji nemám. Zkusím to s termoforem. Objednala jsem si ho v lékárně a zítra bude. Rovněž mám objednaný Vironal - na netu si ho lidi chválí. Dutiny bolestivé naštěstí nemám.

Pavluš

...táák lidičky zlatí..jak jsem sekla s cigárama..tak se chystám seknou s alkoholem... Sobota byla naprosto šílená...a včera jsem trpěla..ouuu.... Fridu tak to je škoda teda...nekouři tak dlouho a pak teda kvůli lásce...já myslela že je lepší právě nekouřit....všák ty jsi borec a ty to zvládněš..a hlavně už je líp...;))) Mě nekouření jde bezva..jen v sobotu když už jsem měla tak 2 promile v krvy se mě snažilo nahlodat to kouření, ale nebyl tam ani jeden kuřák...že by snad osud ;))), takže už radši nepiju...tohle já už nevzdám.. Konči tobě přeji brzké uzdraveníčko...je tu jaro a čeká nás bezva týden...

irena

ty tablety mě taky zajímají,já vlastně kvůli ORL problémům musela přestat s cígama. Dcera nedá dopustit na sinupred , ale já nějaké velké uvolnění u sebe nevidím. Ještě mi doporučovali bioparox ale tenmi taky moc nezabral . Tak Friduč nabízej co dál.

Friduča

Holky musím se podívat doma... z hlavy to nevím :) Bioparox je nesmysl.. ten je dobrej, když cítíš, že na tebe něco leze a než to vleze, tak to tím 100% zaženeš, ale chřipajzny apd.. nikoliv dutiny... obsahuje totiž lehká antibiotika... Pavluš to není, že by to po ní vyžadoval :) Prostě to má pod čumákem, tak je těžké odolat, ať si kdo chce co chce říká, bohužel je to tak...

Friduča

Tak vám prd povím, neb to tu nemám...A až mě to chytne, tak vím prd.. a budu trpět jako pes... musím to zjistit....ale je to na uvolnění dutin a hlenů všeobecně...

Friduča

Tak jsem to našla :) Hledala jsem prášky a je to sirup, nebo velké kapky :) Jmenuje se Sinupret.

Míra
1x

Ahoj lidi. Konečně jsem se dostal z největších problémů (bez práce a dluhy na krku). Začínám být v klidu, tak proč bych nemohl zatočit s tím kouřením? Před dvěma rokama jsem zkusil Champix a byla to paráda. Jenže pak jsem vůl začal znovu. Zkoušel jsem přestat bez prášků, ale ty absťáky byly hrozný (nesoustředěnost až bolesti břicha).Ještě mi chybí ty 2000 tisíce na první měsíc, ale až si je ušetřím, jdu do toho. Začnu aspoň tímto fórem, ať vidím, že to jde. Všem držímj palce. Ahoj. Míra

Konča

i já jsem před dvěma roky po 5,5 měsících nekouření do toho opět spadla, ale nevzdala jsem to a dnes už počítám 263 den bez. Zkus navštívit poradnu pro odvykání kouření. Kdysi tam dávali zdarma startovací balení Champixu. Nyní na rozdávání nejsou peníze, ale někde třeba má nějaký doktor zásobu "neprodejných vzorků" Champixu - to dostávají od zástupců firmy Pfizer. Třeba se na tebe usměje štěstíčko a startovací balení dostaneš grátis. Jenom se musíš poptat a vylíčit svou situaci. Držím moc palce ať se mezi nás brzo zapojíš.

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 145 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce