Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Friduča

Ahojky všem, tak teď mám chviličku volno.. dopo v nové práci, obídek a pak v Salonu, zítra celej den v Salonu... Až do pozdního večera... Takže Ivčo - není to úplně má zásluha, jen si uvědomuju, že s alkoholem bych tohle tempo prostě nedala... U nehtění není možná ani kapka, neb se mi druhý den chvějou ruce ( ať už z nevyspání, či alkoholu samotného ). Ale musím říct, že v sobotu jsem musela odolávat, neb mamina s přítelem bumbali a do toho kamarád, že dorazí... Ale nedala jsem :) :) Jinak gratulačka Pavluše - jsi šikulka !!!! Pochipitelně Pepanovi, Konče, Ivče a prostě všem, kteří se drží !!! Je to někdy boj.. Končo já ani snad nechci vědět kolik bych mohla mít a o kolik dní jsem si to krásné výročí zkrátila...:( Musela bych hodně dlouho hledat, ale prvních 5 měsíců nekouření bylo tuším v roce 2008 ??? Už nevím... Dneska snad poprvé jsem měla od oběda velké nutkání si dát... Ale ustála jsem to celkem v pohodě, byť našeptávači - ihned jak jsem to pronesla láskyplně nabízeli své krabičky.... No mažu...za pět minut je tu paní... Tak zatím pa,pa a držte se !!!

Mona

Ahoj všichni. Tohle forum mi tenkrát moc pomohlo,tak cítím povinnost se po několika měsících přihlásit. Je mi moc líto,co se stalo,ale už jsem se stím nějak srovnala. , Prožila jsem opravdu peklo na zemi, 5 dní před Štědrým dnem se mi manžel přiznal,že má někoho jiného (po 25ti letech)Všichni,kdo se to dozvěděli,tak prohlašovali -jo kdybys to udělala ty,tak tomu věříme,ale on? No sebralo mě to a z trucu jsem začla kouřit. Prosímvás,nikdo to nezkoušejte,je to hrozný. Asi 14 dní se moje tělo tomu strašně bránilo,zvracela jsem,bylo mi fakt blbě. Dnes už jsem s celou situací vyrovnaná,ale kouřim stále. Nechtěla jsem to sem psát,aby vás to nedemotivovalo,ale teď si myslím spíš opak Cítím se fakt strašně,kvůli tomu kouření a prosímvás nezkoušejte to nikdy.Je to hnus... ,Kdybych vás neměla tak moc ráda,neměla bych tu potřebu vám to psát. Vemte si ze mě špatný příklad a snad se ještě někdy sejdeme. Čau

Jan Cidrych

Mono je to zvláštní se mnou se žena rozvedla a já přestal kouřit .Jsem štasten a vždy jsem byl svůj. Přestal jsem kouřit sám kvůli sobě a věřím Ti ,že jednou pcchopíš ,že to děláš jen a jen pro sebe. Měla jsi ošklivé období ale život jde dál.Zkus se aspon nad tím zamyslet a zkus položit cigaretu znovu .Věř si .

HanaR

Ahoj Mono, i já se přidávám s pozdravem, na zprávu od tebe jsem čekala každým dnem. Mrzí mě, co tě potkalo, ale chlap je nahraditelnej, uvidíš, že časem bude líp. Držím ti palce, ať se brzy srovnáš a zase se vrátíš mezi kamarády nekuřáky. H

Ivča

Mono, jsem moc ráda, že ses ozvala. Co se ti stalo, to je mě opravdu moc líto. I takový hnusný podrazy někdy život přinese, bohužel. A takový vypjatý situace pak jsou pro nás zkouška ohněm. Ať je to vyléčený alkoholik, narkoman nebo kuřák, je to vždycky velký pokušení. Bohužel manžela ti to asi nevrátí, jemu ses tím nepomstila, jenom sis ublížila sobě. Ale v tu chvíli se asi takhle nedá přemýšlet. Přeju Ti v dalším životě určitě hodného přítele, kterého určitě časem najdeš a snad se znova pokusíš i znovu přestat s tím nikotinovým hnusem. Moc ti držím palce. Zdravím všechny ostatní a držte se! Krásný den:-))

irena

..bude zase svítit sluníčko, ale bude to nějakou dobu trvat. Vím to z vlastní zkušenosti. AŤ už to dopadne jakkoliv jednou přijde den kdy zase zhluboka vydechneš a možná se pustíš zase do boje z cigaretama. Ale teď je to úplně jedno , Hlavně přežij tu hnusnou dobu i když s cígem v ruce....ty jsi bojovík a ty se toho stejně jednou zase zbavíš. Přeju ti moc síly a podpory ode všech co tě mají rádi a věř ,že jich není málo!

Friduča

Dobré ránko, Mono i já se přidávám k holkám - je to hrozný, člověk dostane ránu, neví odkud přílétla a nestačí se divit kolik škody napáchá... Bude dobře uvidíš !!! Držím palec, ať se s tím srovnáš co nejdřív !!!

Konča

nevím, co bych jiného dolala. Ivča i Irenka to napsaly i za mě. Vůbec se ti nedivím. I já bych sáhla po cígu. Ovšem ty se dáš do boje znovu, vím to. Jak se té bílé tyčky "nabažíš", začne se ti stýskat po voňavém životě čím dál víc. Je to otázka času a jsi zpět mezi námi. Uvidíš. Přeji ti hodně síly a optimismu. Mám dotaz. Kolik kilo jsi shodila? Tipuju 10 kg. Na FB jsem tě skoro nepoznala. Velmi ti to sluší kočko. Jo a nezanevři tady na nás. Sem patříš, jsi jedna z nás a až bude (jestli bude?) srazík, tak pojedeš, moc ráda tě zase uvidím:-)

Pavluš

smutné téma...tak Moně popřeji hodně štěstí...a co nejdříve i síly...ať se toho hnusu zbaví, život je nevyzpytatelný..:/// Carr to v knize všechno tak popisuje..že ji čtu znova...musím se všemu dočíst do hloubky...píše že cíga stresu určitě nepomůžou, ale stejně po nich šáhnem, po chvíli co začne nikotin vyprchávat jsme zase ve stresu. Je to bludný kruh a je velmi těžké ze z něj vyprostit. V Teplicích byl zrcadlová labirint tak jsem do něj šla, a po chvilce jsem myslela že se z něj opravdu nedostanu...musela bych ho rozmlátit, byl to blázinec....zrcadla nikde nekončila ajá tam byla 1000-krát....no mazec, pak jsem se začala šíleně smát páč to bylo na palici. Takže si dokážu bludný kruh představit a musím říct že s kouřením to má co dočinění....jde to ruku v ruce. Jediné východisko je si nikdy nezapálit, ale ty hajzlíci v hlavě hlodaj tak intenzivně...že ja to až šílené, řekal bych že fakt ďábelské....asi se to musí pochopit jináč fakt nevim.

irena

není většího machra přes nekouření než byla a vlastně je Mona.Co lidí už dotáhla za ty roky do cíle. Ale život dokáže s člověk někdy tak svinsky zatočit že udělá věci jaké udělá. Teď není čas na nekouření , napřed si dá do přádku srdíčko a dušičku a pak může přemýšlet o ostatním.Až přijde čas tak to dokáže a my tady na ni budeme čekat.

Pavluš

..Jasný já to taky nepsala vůbec na Monu...té patří pouze dva první řádky...:))) Jinak zbytek jsou mé poznatky vůči mému odvykání....jinak vůbec nic...;))) asi špatně napsáno bo pochopeno

JC

30+30 ket bez chkastu a cigaret

Konča

jak je s tebou? Nemáme žádné zprávy? A jak Pepa? Dlouho se neozvala Sunny, Vendulka.

irena

.....někteří důchodci se válí na slunku na chatě a hrabou si klidně mech , zatím co ostatní pracující na ně musí tvrdě dřít...to jsme to dopadli ..ještě že nekouříme. Pepa je dobrej ono to vypadá že mu to nekouří samo. Mjerda v tom jede taky levou zadní. Máme tady samé borce a bokryně Dlouho tu nebyl Ládik, tak se ozvi jak začíná jaro v Roudnci.

pepa

Ireno tos vystihla, už jsem zapoměl co to je cigareta a ani už nevím, jak vypadá. Pepa

Konča

... koukni do zrcadla Pepo. A taky jsi zapomněl si tady s námi psát že?

pepa

V životě jsem ještě tak moc nepsal, tak už asi blnu a tolik píši z nekouření. A zrcadlo je zarosené, není v něm nic vidět Pepa

J C
1x

Martin Pavlát z Třebíče píše. Končo v Liberci raději ne ,já bych nerad strávil své nejlepší léta za vraždu. Tak mne ty troubo nenapadej a ty webmaistr koukej ten příspěvek vymazat z internetu .

J Cidrych
1x

Posílám všem těm co přestali kouřit srdečný pozdrav. Těm co porušili ,tak na start a znovu počítáme od začátku ,žádné nekouříme ale jenom sem tam .Hezký den přátelé,hezký den 30+30 cátý rok nekuřáctví .

Konča

Pepo jenom namlouváš. :-D

Konča

slepej. Jsem neviděla tečku za slovem vypadá - a tím mi utelko, že Pepa je podpis :-D Příště si musím ty brýle nasadit na nos:-D

Petra

chtěla bych Vás poprosit o radu ... názor. Švagrová přestává kouřit, koupila si tyhle "zázračné" tabletky, užívá je 14 dní a nepozoruje téměř žádnou změnu. Říká, že kouření omezila asi na polovinu, tj 10 denně, ale zdá se jí, že je to obrovské přemáhání a boj. A hlavně u ní převládá hodně špatná nálada, podrážděnost, nervozita a tak podobě. Žádné nevolnosti. Když jsem tady pročítala Vaše zkušenosti s odvykáním, tak celkem všichni píšete, že po 14 dnech je s kouřením "konec". A taky se mi zdá, že to všem jde tak nějak lehce, že ty prášky kouření znechutí, nebo tak nějak v tom smyslu. Ale možná jsem to jen špatně pochopila. Můžete prosím někdo poradit? Já sama nekouřím už 10 let, přestala jsem sama a šlo mi to docela jednoduše, takže vlastně si vlasntě trable s odvykáním neumím dost dobře představit. Dík moc všem za názory a rady. Petra

Friduča
1x

Petro bohužel tablety samotné nestačí..Švagrová musí chtít... pokud spoléhá pouze na teablety, pak je to asi spíš k ničemu... Nicméně 14 dní je doporučený čas, někdo s tím sekne ještě dřív a někdo podstatně později... není to čas, který se musí dodržet.. byli tu tací, co přestali po třech měsících... Doporučila bych jí knihu od doktorky Králíkové, Jak přestat kouřit a zdarma na netu od Allena Carra, stejný název... To je velká pomůcka a velký rádce na to nejdůležitější a to myšlení a urovnání si celého problému v hlavě, uvědomění si co mi to dává a proč chci přestat... Takže,ať nehází flintu do žita a bojuje dál...ChMP funguje tak, že cigereta najednou přestane chutnat - má jakousi pachuť...většina lidí si zapálí další a dá si pár prásků, zahodí a znovu...PAk si prostě řekne, proč by to do sebe cpal, když mu to nechutná...To je totiž ten okamžik, kdy se s tím jedem rozloučit... Bohužel znám případy, kteří to překouřili.. To pochopitelně lze a proto dotyčná musí CHTÍT, bez toho to nejde... Možná jí doporuč tyto stránky, ať si chodí pro rady a problém rozebírá... I to je velká pomůcka... Držím palec !!!

Sunny

Ahoj lidicky, jak se mate? Omlouvam se za moji nepritomnost tady, ale mela jsem nejake problemy. Kazdopadne i tak zitra to budou 3 mesice co nekourim. Sice me narustaji deprese z toho jak pribiram, mam sileny chute na jidlo, je to strasny :-(, ale lepsi nekourit.. ale postavu svoji ted teda trochu nenavidim :-) Jinak zacinam nesnaset svoje kamarady kuraky...je to hnusny jak to pisu ale zacinaji mi dost vadit. Jedeme na vylet, zastavuje se porad na cigaro, kouri se v aute, vsude. Taky mi vadi, ze kdyz uz jsme nekde kde se nekouri, tak si jdou ven zapalit a prijdou treba az za pul hodiny nevnimaji to, ze tam sedim a cekam na ne sama...V lete mame jet spolecne na dovolenou, ale moc se mi tam nechce. Me ti kuraci prijdou smesni...jak si musi zapalit, vim byla jsem take takova, ale uz me fakt lezou na nervy :-( Nevim co delat, kdyz jim neco reknu at nekouri v aute, tak se na me divaji jak na blazna.....zacinam mit z toho deprese, ze to jsou moji pratele, ale vadi mi ... Vsechno je ted takovy divny, abstaky uz skoro nemam, jen kdyz se napiju. Ale zjistila jsem, ze kdyz vypiji uz vice alkoholu tak na cigaretu nemam chut protoze se soustredim jen na to piti :-))) JInak jsem ted poznala nejaky muzsky, ale ani s jednim to nevyslo...kde jsou normalni chlapi pro skoro dvacetipetiletou zenskou???? :-))) Preji krasny slunecny den Sunny :-*

Konča
2x

Peti, silní kuřáci dokáží champix překouřit. Champix není zázračná zlatá pilulka, že po spolknutí je z tebe nekuřák. Champix je velký pomocník v odvykání. Mírní nebo zcela eliminuje abstinenční příznaky. Já jsem případ dlouhodobého překuřování champixu. Dokonce jsem si v začátcích na tělo lepila náplasti Niquittin, aby ty absťáky nebyly tak silné. Někdo k champixu žvýkal žvýkačky Nicorette. Každý jsme jiný. Ovšem jak píše Fridu, nejdůležitější je hlava a srovnat si to napřed tam. A k tomu jsou určeny tyto skvělé knihy. Králíkovou jsem četla 1x a Carra 2x. Až si to tvoje švagrová ujasní v hlavě, tak jí odvykání s champixem půjde lehce. Držím palce. A tobě gratuluji k 10 letům bez toho smradu.

Ivča
2x

♫♫♪♪♫♫♪ Jseš šikulka. Gratuluju! Jinak Petro je pravda, že pokud je švagrová pevně rozhodnutá skoncovat s tím hnusem, tak Champix určitě pomůže. Já přestala až 16 den. Je to opravdu různé. Hlavně ať to nevzdává. Sunny, taky Ti gratuluju ke 3 měsícům. Super. A chlap, ten se určitě nějakej najde. Nebooooj. Mějte všichni krásný den.

Sunny
1x

Konči gratuluji ke krasnemu vykonu 250 dni bez cigaret - je to parada:-) A take gratuluji i vsem ostatnim co uspesne zvladani boj s timto smradem a hnusnym zlozvykem :-)

irena
1x

taky já se přidávám ke gratulacím.To nám to krásně utíka. Petro...já překuřoala přes měsíc a musela se jo' zapřít abych si to cígo odřekla,bez šampíku bych to nezvládla určitě.Je to sice svinstvo ,ale zázračné.

Petra

Moc Vám všem děkuji za reakci, jste moc fajn :o))) Je mi líto, že sem švagrová nemůže - nemá totiž internet ( a hned tak mít ani nebude) souhlasím s tím, že by to pro ni byla velká pomoc. Ale asi jí zkusím tyhle stránky vytisknout, ať si holka počte. I když 297 stran .... No uvidíme :o))) Ale na druhou stranu mě taky trochu naštvala (no trochu víc). Když jsem jí řekla o knížkách které doporučujete, tak její reakce byla taková, že si živě dovede představit co je v nich napsané a že jí žádná knížka v odvykání nepomůže .... Já asi nejsem dobrý parťák pro odvykání, přestala jsem kouřit až zázračně lehce, během týdne z 50 cigaret na NULU. Švagrová přestat kouřit určitě chce, tedy říká to a už taky vyzkoušela snad všechno. Otázka je, jak pevnou, nebo slabou má vůli.Některé její argumenty mi totiž připadají jen jako výmluvy, proč vlastně kouřit dál. Ale určitě věřím, že odvykání jednoduché není, mě se to podařilo, ale když se to tak vezme, tak se dá říct, že jsem jen jednu závyslost vyměnila za druhou. Já teď bojuju zase s ledničkou.... ale MARNĚ. Budu se muset poohlédnout po nějaké diskuzi k odvykání přejídání .... Končo a jak se tedy Tobě podařilo přestat kouřit, když jsi prášky překouřila? Už jsi to tu určitě psala ... ale v tomhle množství příspěvků se mi to nedaří najít. A vyhledat jen Tvoje příspěvky se mi nepodařilo. Ještě jednou DÍK VŠEM :o)) A VŠEM KRÁSNÝ DEN.

Konča
1x

Napíši, ovšem mám tu v práci blázinec, tak jak budu mít chvíli, tak písnu.

Konča

všem milým gratulantům. Sunny až jsem se lekla toho tvého smajlíka. Kdyby vypadal takhle :-)--* tak je to kuřák se zapáleným cígem. Naštěstí není. Držíš se svěle. Kuřáckým nástrahám odoláváš a to je moc dobře. Chlap bude neboj, hlavně to musí být nekuřák!

Konča

Toto je můj nevím kolikátý pokus. Vyzkoušela jsem lék Zyban, žvýkačky, náplasti, inhalátor, šarlatán mi jakýmsi el. proudem bzučel do ucha. Léčitelka mi namíchala jakési zázračné kapky, 2 druhy elektronické cigáry jsem si koupila. Hypnózu jedinou jsem nevyzkoušela. 35 let hulení a 40 cigár denně, při alku až 60. Několikrát za noc jsem chodila kouřit. Kde bylo zakázáno kouřit, tam jsem nešla. Otrok nikotinu. Nahlas jsem o sobě říkala, že jsem nikotinovej feťák, že moje poslední přání na smrtelné posteli bude zapálená cigareta. Do svých 15,5 let jsem byla pasivní kuřák (mamka doma kouřila) a potom aktivní kuřák co se létama dopracoval ke 40 denně a víc. Poprvé jsem šampík překuřovala skoro 2 měsíce. V práci jsem to vydržela, ovšem doma ve společné domácnosti s kuřákem to opravdu nešlo. Cigára jsem sice omezila, ale nedařilo se mi zůstat alespoň 24 hodin čistá. Takhle to nešlo. Nakonec jsem se domluvila s manžou, že se byt vymaluje a hulit se bude chodit před barák (nemám balkon). Champix + kapky od léčitelky + voňavý byt udělaly své a já poprvé ve svém životě vydržela nekouřit 5,5 měsíce. Ovšem pak přišly problémy v práci, stres a přepracování, žádná dovolená a já se začala litovat. Čím více jsem se litovala, tím častěji jsem myslela na cigarety až jsem si jednu polední pauzu došla do první trafiky pro celou krabku a sirky. A jela jsem v tom znovu. Po měsíci jsem si došla pro recept na šampík. Ovšem ač jsem ho zobala pravidelně nebo nepravidelně, stále jsem kouřila. Sice podstatně méně, ale kouřila. A to velmi lezlo do peněz. Opět se nedařilo přestat. Vzala jsem na pomoc náplasti Niquittin a inhalátor Nicorette. S těmito pomocníky jsem to zvládla, ovšem nemělo to dlouhého trvání. Týden, 14 dnů, měsíc, skoro 2 měsíce.....Euforie že nekouřím vymizela a když přišel stres, já mávla rukou, řekla jsem si že je to jedno a vyškemrala od manžela cigáro. Toto období trvalo dlouhých 10 měsíců. Loni na slet čarodějnic jsem čarovala. Před prázdninami se v práci vyřešily problémy a já konečně nastoupila dovolenou. Od prvního dne dovolené 3.7. 2009 nekouřím. První měsíc jsem byla na 1,5 tabletě šampíku, od dalšího měsíce mi na den stačila půlka šampíku, někdy když byla chuť na cígo větší jsem přidala další půlku. Žádné náplasti, žádný inhalátor. Někdy jsem si dala paipo, ale ani to už dávno nepotřebuji. Od ledna jsem bez šampíku. Ale pár tablet mám schovaných jako "první pomoc". Už vím, že můj spouštěč je stres. Cigareta ho nezlikviduje, to už vím taky, a proto musím být neustále ve střehu a neusnout na vavřínech. Pokud chci zůstat nekuřák, nesmím si nikdy dát ani šluka. Na adrese www.walk77.com/literatura.html je kniha od Allena Carra. Švagrové vytiskni stranu 72 s kapitolou 21 nazvanou Pozitivní stránky kouření. Tohle fakt nečetla:-DDD Snad jsem na nic nezapomněla.

Konča

Oprava letopočtu 3.7.2010

Pavluš
1x

..holky taky moc gratuluju...Konče i Sunny.....fanfáru neumím...ale můžu vám zaspívat hehe Tak jsem dneska byla ve čtyřech ústavech...nechala životopisy...no a pojedu dál..jěště zbývají dvě města...V jednom mi říkala že se vyměnilo vedení tak možná že to vyjde..a pak tam kde jsem dělala praxi no..:))) Dneska mám hokej...ale nic moc náladu....jinak by to malé monstrum ve mě mělo chcípat hlady...né jsou to tři týdny he...bez nikotinu..

Konča

blahopřeji k 21. Oko bere. Nikotinové monstrum ovšem nebere, to už opravdu chcípá:-)

Ivča

mě se zdá, že dokud si švagrová bude vymýšlet výmluvy, tak je to špatně. Mám dojem, že ani přestat nechce z toho, co jsi napsala. Musí být opravu pevně rozhodnutá a mít v hlavě jasno, pak má champix význam. Já vím o sobě, že pevnou vůli nemám ale byla jsem hodně naštvaná na hulení a věděla jsem už prostě neee. Musím letět, dnes jedu sockou. Auto mám v servisu. Papá všem

Megan
4x

Ahojky. Tak prvně zdravím Monu a přeju ji, ať se z toho brzy vyhrabe. Ládíku, děkuji za rady ohledně toho krbového vytápění. Dnes jsem scháněl někoho, kdo by mi na to udělal projekt, ale zatím bezvýsledně. Pak dám vědět co a jak Mějte se všichni až na pičuse Cidrycha a nekuřte

Mona

Jsi mě fakt rozesmál,jo asi jsem z toho venku,celkem,ale hulim pořád. Dám to,jen to chce nějaký čas,vydržte se mnou. Už moc těžký bylo to jenom přiznat. Ale tady bylo všechno na rovinu,tak proto. V pondělí odlétáme s Verčou/to je přítelkyne syna / do Egypta. Dáňa nám to koupil,abychom přišly na jiné myšlenky. Moc se těšíme. Nakonec musím asi uznat,že má můj syn srdce na pravym místě,což mě hřeje. Držte se a já zase brzy nastoupím do toho vlaku s váma!!

Friduča

Ahojky, předně Vám všem gratuluju . jste šikulky... Petro, to není záležitost jen tvé švagrové.. Hoď toto téma někde v hospodě, když jste s přátli a ti jsou kuřáci.. jejich reakce bude vesměs stejná.. až na pár vyjímek si kuřák hledá výmluvy, proč nepřestávat, proč nepřestávat právě teď, neb není ten vhodný čas...až bude tamto, až se udělá toto apd...Ví mto podle sebe a v¨je to jev, který je viděn u ¨většiny kuřáků..Podvědomě totiž ví, že to je boj a že to není snadné, většina má za sebou už nějaké pokusy a to neúspěšně a bojí se, že to znovu nedokážou, někteří z nás se pak i stydí, když selžou...A tak se podvědomě bráníme a říkáme si, vždyť nám to vlastně chutná, teď ne, mám těžké období, až to přejde, mě to prostě baví...Nedám to - co budu dělat v té a oné situaci... A čím víc těhle negativních věcí si člověk říká, tím hůř mu to jde a tím menší šanci na úspěch má... Vím o čem mluvím jednou jsem nekouřila cca 5 měsíců, pak 11 měsíců a nyní jedu třetí měsíc a doufám, že ¨je to poslední pokus...Je třeba pochöpit¨to, že je to svinstvo, že je to jed, že opravdu nechci kouřit a otročit, že nechci utrácet a smrdět atd.. Je potřeba začít se na cigeretu dívat jako na věc negativní a pochopit, že mi nic nedává, ale pouze bere.. Pokud člověk otočí a nedívá se na cigeretu jako na hračku, kterou mu někdo vzal a jemu je smutno a chce si hrát, ale jako na věc. kterou dobrovolně odložil a nechce, aby jí dál otročil... A na každý další den se dívá pozitivně, pak má z poloviny vyhráno ! Píšu z poloviny, neb při posledním odvykání jsem to měla srovnané velice,ale velice dobře... chutě mě naprosto míjeli a stejně jsem znovu selhala... Je třeba nikdy nepovolit, neb pravda je ta, že kuřák nad cigeretou nikdymít moc nebude a vždy pporoučí cigereta člověku a nikoliv obráceně... Věřím na pozitivní myšlení a vím, že se dá velice dobře trénovat !! Směle do toho přátelé !! Petro, jak psala Konča, pokud máš možnost na tom odkaze co dala knihu najdeš, vytiskni a dones jí švagrovce.. třeba se chytí :) :) Mono, je dobře, že jsi se oklepala.. Jsi krásná ženská,velice veselé povahy, jsem si jistá, že časem se objeví někdo, kdo si tě bude vážit a na konec vše špatné je pro něco dobré - ten pocit zamilovanosti po tolika letech vztahu prostě už není ( jsou pochopitelně jiné a důležitější věci, hodnoty na kterých dlouhodobý vztah stojí ), ale zase budeš prožívat to nové, co by s manžou už nebylo... Já vím, že je to momentálně slabá útěcha, ale je to určitě to lepší v tom co se přihodilo... A i když je to těžké, tak je dobré se snažit hleat ty lepší věci, které nám takové životní kopance přináší... Takže myslíme na tebe asi všichni a držíme palečky, aby jsi byla úplně v pohodě co nejdřív a zasese jen veselila :) :) drž se a užijte s Veru dovču - hned bych se přidala..Tam je nááádherně, i když momentálně jen válečka ( což vám bude asi vyhovoat :) :) na regeneraci ), já toužím po pammátkách a to je nyní pasé :( Takže užívejte holky !!!! Mažu něco dělat :)

Konča

Já chci taky do Egypta. Tam bych si tu hnusnou rýmu v moři a v teple vyléčila. Mončo užívej i za mne a pak dej fotky na rajče jo? Fridu se mám velkou radost, že se držíš. Nemáš to jednoduché, avšak bojuješ:-)

Konča

ke 3 měsícům. Jsi hvězda. Do dalšího boje držím pěsti:-)

Konča
1x

Dnes není žádné hlášení?

pepa

Ich melde gehorsam, 18. den, furt žadna. Pepa.

Pavluš

..Fridu budu si brát příklad....a místo té staré smradlavé hračky....jsem si holky dnes koupila novou....krásnou...nablejskanou v chromu.....koloběžkuuu..:)))))))))) šla jsem ji vyzvednot synáčkovi k narozkám... a jela jsem na ní domu, hned jsem se zamilovala ;))). Tak jsem volala do krámu a pán mi řekl že jěště jednu má...tak mi ji právě montuje....super...se nemůžu dočkat až budu brázdit ulicema.. Dneska zase hokej...včera byl mazec..a těch kuřáků..co mě to porád foukaj pod nos...blééé

Sunny

Ahoj lidicky, dnes jsou to krasny tri mesice bez tech hnusu. Myslim, ze to zvladam cim dal lepe, akorat se bojim trosku leta..to si zatim moc predstavit bez cigaret neumim :-( Jinak dekuji vsem za podporu, jste moc hodni:-) Konci smajlik :-* znamena u me polibek ne cigaro :D

Konča

Danke. Sehr gut. Du bist champion:-DDDD

Ivča

Moc gratuluju. To už je kus cesty bez cigára. Jseš šikulka. Pepa 18 dnů, taky super, Fridud 2 měsíce a 10 dní atd atd. jsme všichni nejlepší. Musíme se pochválit. Mě chválili ze začátku, teď už to všem připadá normální, že nekouřím a už mě nikdo nepochválí. Jak psala Fridu o těch x pokusech nezdařených, tak já jich měla opravdu hodně, stálo to taky hodně peněz a nic nepomohlo. Takže když jsem se pouštěla do champixu, tak jsem to vůbec nikomu neřekla, aby mě zase nezrazovali, že jenom vyhodím prachy ap. Takže nikomu ani muk ani v práci ani doma. Říkala jsem si, však já vám všem ukážu a taky že ukázala. Přiznala jsem se až 1. den bez cigára a to bylo 16 den braní champixu. Takže třeba pro někoho taky dobrá motivace Všem vytřít zrak! Třeba švagrová Petry by se mohla pokusit. Musím zas pracovat. Čauky

Konča

a Mjerda si k tobě nepřišel pro škopek? Přeju hodně kilometrů bez nehody:-D

pepa

Tak ja už to také mockrát zkoušel zkoušel, 2krát champix, rekord 2 cigára za den, míň to nešlo. Možná tolik negratuluji /to víš chlap/, ale o to více pozorněji čtu, jak s tím zápolíte měsíc, dva měsíce, rok, 50 let a je to povzbuzující, tak díky. Já jsem se přiznal až po 12 dnech kdy na to přišla žena /to ji to trvalo/ a dodnes říkám, že jestli začnu, že je to zase moje věc a nikdo mi do toho kecat nebude /Vy můžete/. Možná, že i to mi pomáhá, že jsem k tomu nebyl tlačen. Pepa

Konča

ale už máš rekord 18 dnů a to je super:-)

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 145 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce