Ahojky,
předně Vám všem gratuluju . jste šikulky...
Petro, to není záležitost jen tvé švagrové.. Hoď toto téma někde v hospodě, když jste s přátli a ti jsou kuřáci.. jejich reakce bude vesměs stejná.. až na pár vyjímek si kuřák hledá výmluvy, proč nepřestávat, proč nepřestávat právě teď, neb není ten vhodný čas...až bude tamto, až se udělá toto apd...Ví mto podle sebe a v¨je to jev, který je viděn u ¨většiny kuřáků..Podvědomě totiž ví, že to je boj a že to není snadné, většina má za sebou už nějaké pokusy a to neúspěšně a bojí se, že to znovu nedokážou, někteří z nás se pak i stydí, když selžou...A tak se podvědomě bráníme a říkáme si, vždyť nám to vlastně chutná, teď ne, mám těžké období, až to přejde, mě to prostě baví...Nedám to - co budu dělat v té a oné situaci... A čím víc těhle negativních věcí si člověk říká, tím hůř mu to jde a tím menší šanci na úspěch má... Vím o čem mluvím jednou jsem nekouřila cca 5 měsíců, pak 11 měsíců a nyní jedu třetí měsíc a doufám, že ¨je to poslední pokus...Je třeba pochöpit¨to, že je to svinstvo, že je to jed, že opravdu nechci kouřit a otročit, že nechci utrácet a smrdět atd.. Je potřeba začít se na cigeretu dívat jako na věc negativní a pochopit, že mi nic nedává, ale pouze bere.. Pokud člověk otočí a nedívá se na cigeretu jako na hračku, kterou mu někdo vzal a jemu je smutno a chce si hrát, ale jako na věc. kterou dobrovolně odložil a nechce, aby jí dál otročil... A na každý další den se dívá pozitivně, pak má z poloviny vyhráno ! Píšu z poloviny, neb při posledním odvykání jsem to měla srovnané velice,ale velice dobře... chutě mě naprosto míjeli a stejně jsem znovu selhala... Je třeba nikdy nepovolit, neb pravda je ta, že kuřák nad cigeretou nikdymít moc nebude a vždy pporoučí cigereta člověku a nikoliv obráceně...
Věřím na pozitivní myšlení a vím, že se dá velice dobře trénovat !! Směle do toho přátelé !!
Petro, jak psala Konča, pokud máš možnost na tom odkaze co dala knihu najdeš, vytiskni a dones jí švagrovce.. třeba se chytí :) :)
Mono, je dobře, že jsi se oklepala.. Jsi krásná ženská,velice veselé povahy, jsem si jistá, že časem se objeví někdo, kdo si tě bude vážit a na konec vše špatné je pro něco dobré - ten pocit zamilovanosti po tolika letech vztahu prostě už není ( jsou pochopitelně jiné a důležitější věci, hodnoty na kterých dlouhodobý vztah stojí ), ale zase budeš prožívat to nové, co by s manžou už nebylo... Já vím, že je to momentálně slabá útěcha, ale je to určitě to lepší v tom co se přihodilo... A i když je to těžké, tak je dobré se snažit hleat ty lepší věci, které nám takové životní kopance přináší...
Takže myslíme na tebe asi všichni a držíme palečky, aby jsi byla úplně v pohodě co nejdřív a zasese jen veselila :) :) drž se a užijte s Veru dovču - hned bych se přidala..Tam je nááádherně, i když momentálně jen válečka ( což vám bude asi vyhovoat :) :) na regeneraci ), já toužím po pammátkách a to je nyní pasé :( Takže užívejte holky !!!!
Mažu něco dělat :)
Přidat nový komentář