Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
štěpánka

mám nerva.. nekouřím ale mám nervy napnutý jak na drátku, jenom si brnknout a už šílím. Už abych byla doma, tam mi zákazníci nechodí, musím se před těma lidma držet. Bez toho prášku bych to vůbec nedala, jsem fakt závyslák!

Konča

takže zatím se držíš. Bezva zpráva. Bez prášku to tady dokázal pouze Ládík. Jsi borka. za chvíli už budeš mít za sebou prvních 24 hodin a to už se počítáááá. Bude líp uvidíš. VYDRŽAŤ!!!!

štěpánka

Ládík to zvládl bez prášků? Klobouk dolů, Ládíku. Jseš fakt dobrej :)

štěpánka

Končo a ty budeš mít za chvíli rok :) To už jsou jiná číslička a moc hezká :) Jseš dobrááááááá!!!!!!!!!! A vy ostatní takyyyyyyyyyyyyyyyy!!!!!!!!!!

ládík
12x

Ale Ládík to přece nezvládl

Pavluš

Štěpánce jen to že držím palce a holky již vše napsaly...já jedu bez prášků ale již na počtvrté....zatím se nic neděje..jedu od víkendu..před tím cca 3-5 denně....zbavuji se těch nejhorších..a dech mi to nedovolí...já prostě musím a to mi hodně moc pomáhá ;) Fridu- jsem na sociální pracovnici...ale pouze kurz...mám v plánu(teda kéž to vyjde)...rozjet u nás ve třech lidech pomoc seniorům a zdravotně postiženým v domácnostech...nic takového tu zatím nemáme a seniorů stále přibývá, tak uvidíme...;) Takové terenní pracovnice...co posluží ...:))) V Praze je o to obrovský zájem a pečovatelek tam máte nedostatek...ale bohužel nejsem z Phy ..:(...no a s tím kouřením 5-tý den úplně bez no...před tím jsem tak nějak hřešila..ale dušení mi to naštěstí překazilo...:))) Jinak moc krásný páteček přeju....já půjdu denes na hokej do stánku točit pívo....škola sice je...ale musím něco dělat ne :)))

Konča
1x

když si to nepokazíte, tak i vám to uteče jako voda a moc vám to přeji. Pavluš, moje bývalá kolegyně kuřačka, z ničehož nic v 28 letech dostala astma a byla donucela přestat kouřit. Zvládla to bez prášků a bez pomůcek. A ty to zvládneš taky. Držím oběma palce.

Konča

zvládl jsi to!!! A dokonce dvakrát. A nebýt kuřáka spolupacienta, který ti nabídl cígo, tak jsi možná vydržel bez cíga doteď. Jiřinka a ty jste hodni obdivu s jakým nasazením jste se dokázali s tím svinstvem navzdory svému osudu poprat. Já bych to nezvládla. A zrovna někdo za dveřma vyhuluje zobák a pode dveřmi mi sem leze ten smráááááááád, fůůůůůůj tajbl.

Friduča

Tak jen velice rychle - nevím zda je to opravdu CHMP, ale byla jsem včera táák nalitá, že naposledy takhle snad v šestnácti :( Fuuuuj !!! domakáno a jdu hají - polovinu večera si ani nepamatuju, ale prý jsem byla úžasně vtipná, takže agrese žádná :) :) a nekouřím - je to fajn...dobrou noc bojovníci...

Pavluš

..hezké Fridu...;)))...to muselo být fajn teda a sranda....a že jsi zvládla nekouřit no bomba...tak všem hezký víkend přeji.... mě to jde zatím jak po másle...ale nebudu to zakřikovat....tak papa

štěpánka

Zdálo se mi že kouřím :D A to si sny obvykle nepamatuji! Včera večer velká krize, ale dala jsem to a nekouřila! Mám krásný nádech plic, voní mi vlasy :) a mám asi zácpu. Papa

Friduča

Ahojky všem, tak jsem vyléčena, ale nějak se nemůžu zbavit morální kocoviny... Asi se budu muset vrhnouti na alkohol se stejnou vervou jako na cíga :) :) Držte se a nekuřte - stojí to za to !!!

Renkina

Ahoj všichni, tak dneska v poledne to byl přesně měsíc, co jsem típla poslední cigáro - uteklo to jako voda. Zpočátku šílená euforie, která mě ale pomalu (jedná se o tento týden) přešla do mírné deprese. V poslední době se s tím skutečně peru jak se dá - na kouření myslím asi 24 hodin denně. Teď jsem si objednala paipo, o kterém jsem tady také hodně četla a hrozně se na něj těším - mělo by mi přijít v pondělí nebo v úterý. Protože cítím, že potřebuji ještě nějakou další berličku kromě nikotinových žvýkaček a všeho jídla, kterého jsem schopná spořádat neuvěřitelné množství (taky mě docela začínají škrtit kalhoty, ale na váhu jsem si - pro jistotu - nevlezla, nechci se deptat ještě víc). Když čtu, jak si hezky popíjíte, tak jsem si říkala, že se snad dám na alkohol... ale ouvej, když mě to nechutná!!! No, není to hrůza? - Nekuřák a k tomu ještě abstinent!!!:) Vám všem, ať se držíte jeden den nebo rok obrovská gratulace - a vzhůru k lepším a voňavým zítřkům....:) :)

Pavluš

..holky já když něco dělám tak na kouření vůbec nemyslím.....ale jednou až dvakrát za den se mi tak sevře žaludek...jako bych měla jet na olympiádu bo co...kouření hnusný... Přitom jsem bez něj vyrovnanější ale ten návyk s tou pohodou ....ááá teď si člověk dá...ten je nejhorší...:/// Po chybách které jsem nanědala vím..že už ani jednu...je sebetrýznění naprosto zbytečné...musí se do toho jít se vší vervou...a bude to pak vítězství...Naše :))) Renkina - paipo je fajn..ale už bych ho po měsíci asi do pusy nedávala....řekla bych že mě celkem pak trošku nahlodalo...že po měsíci jsem začala úplně zbytečně zase něco cumlat...já to tak měla....páč člověk si zase na něco navyká ale tj jen můj názor...;)))....jěště jedno mám, ale už se bojím ho použít...já musím prostě bez ničeho a dát to... tak se všici držte jste nejlepčejšíííí....;)))............jdu péct brambůrky na másle a česneku v troubičce...a k tomu řízeček a salátek...;)))

Renkina

S tím paipem - já nevím... když ve mě to teď nějak hlodá všechno a tak si zase říkám, že lepší paipo v ruce než aby se mi v té ruce objevila cigareta. A to s tím svíráním žaludku, tak to znám hrozně moc dobře - přece jen po těch prokouřených 27 letech se moje tělíčko zuřivě brání...

štěpánka

Ten návyk je fakt hrozný..Včera jsem měla v hlavě červíčka, který mi našeptávál, jestli mi to za ty nervy stojí.. přestávat, achjooo.. Ale nedala jsem se, a dneska už to snáším líp :) Ten sen mě překvapil, někde jsem to tady už četla, že člověk ve snu kouří..říkala jsem si, že mě to nepotká a byl to omyl a velký! :D Dneska jsem už v mnohem lepší pohodě jak včera nebo ve čtvrtek. A je hrozně příjemný, že Vás v sobotu ráno cigára nevytáhnou z postele...můžete se ještě chvilku válet...jůůůůůůůůůůůůůů mě to nekouření začíná bavit :D PS: užíte si sobotní večer ( noc ) já tvrdnu v práci až do půlnoci. Pa

Mjerda

Pavluš já na hokej chodim to pivko lemtat, škoda že ho netočíš u nás. Bychom mohli pokecat live :-) . Renki krásný měsíc, moooc gratujuju. Jsem netušil, že k tomu maš ještě žvejky a to paipo - čoveče nevim nevim po měsíci. Já jsem jen na šampíku (nyní jen půlka ráno) a celkem v poho. Je pravda, že poslední týden se mi zdá nejhorší v mé nové kariéře nekuřáka , ale možná je to tou úpravou dávkování co jsem si předepsal :-) . Jinak tu máme pěkně hnusně a chladno. Dřepim v rachotě v kanclu a nechce se mi nic dělat. Teď v rozhlase ještě poudali něco o zhoršených rozptylových podmínkách, tak brnknu asi dom, aby s malou byli doma :-( . Fridu ty stavy jsou podle mě opravdu tim šampíkem. Když jsem bral 1 mg ráno a večer, tak jsem to taky zažil (už jsem o tom psal). To bylo vokno jak stěna u skleníku. Teď na tý půlce je to mnooohem lepčí. No o váze radši psát nebudu, řekl jsem si, že s tim začnu něco dělat po cca dvou měsících. Nechci se "trápit" dvakrát :-)). Večer jsem zvědav, koho vyfásneme v předkole play off. I když ono to asi bude jedno, páč ten náš mančaft ... . Co to kecám, budem mistři né. Tak se zatim mějte lidičky a držte se. Jó a v kase už bude pomalu 3000,- . Copa já si koupim. No uvidim. Ahojte

Pavluš

..zrovinka kuchtim rajskou omáčku...a sousedka též...toto u nás na chodbě ale voní hmmmmm... Můj poznatek po předešlích odvykačkách...řekla bych že po měsíci je nutná mega vůle..a to velmi...páč euforie odpadá a nastává útlum...ale nevzdávejte to..a snažte se na to cígo prostě nemyslet...fakt věřte mi...už jsem to v tomoto období já blbec pokazila...Prošla jsem různýma obdobíma...tohle je moje konečné a jsem pěvně rozhodnuta a taky musím...hehe Držte se...euforie se dostaví...a navíc po vitězství si myslím bude člověk svobodnej...hrdej a voňavej...;))) Mjerda....:)))......no já sice na hokeji točím píívo ale moc hokeji nerozumím..hehe...vim že gól je do branky...a jestli vyhrajem bo né....co je to brankář a hokejka to taky víím....ale na hokeji mě to baví...lidi maj dobrou náladu...a hodně jich ale kouří....v pátek s Libercem....jsem to dala ale v pohodě a to mě hulili málem pod nos :)))

Mjerda

Pavluš si mi uplně vyrazila dech. Šak v pátek proti Liberci se hrálo v Litvínově. Ty točíš pívo v Litvajzu? To že jsou tady lidičky třebas z okolí Práglu se nedivim páč je trochu velikej :-))), ale že tu bude někdo přímo z té "naší dědiny" to bych opravdu nečekal. A nebo točíš u těch stánků venku a dojíždíte odněkud. Myslim, že z Litvínova nebudeš, protože jsi psala, jesli se nepletu, že chceš pomáhat seniorům, úklid aj. Páč mám za to , že tu něco podobného je. Sice nevim jestli i uklízejí, ale jezdí k nim. Zatim a doufám že se rajská povídla. Njn kravička je kravička (hovězí) :-)))

Pavluš

Hehe..jsem z té naší dědinky...točím dole ve stánku venku.. ...nejlepčejší langoše..:))) Ta firma už tu sice je...ale prý jsou to sestřičky...kdežto já bych se víc situovala..na úklid a volný čas...ale to je jen můj malej plán a sen...tak uvidíme... No tak odvykají i Litvínováci...hehe

Mjerda

Tak to je super. To typnu tak na deset lidiček co zde odvykají a dva z toho jsou z Litvajzu. Jak je svět malý :-) . Langoše nemusim, raději dobrou kalbásku. Vlastně teď redši nic. Ale na pivko se stavim a když pánbůh dá, tak hned ve středu. Jen porazit Kladno a bude. S tou firmou máš asi pravdu, já jen vim, že jsou z Chudeřína (hotel Slunce tam byl).

Pavluš

..já jen vypomáhám co dělám školu právě na sociální pracovnici...nejsem tam pokáždé..;))) Měla jsem jít 26 teď...myslím..ale máme závody v plavání tak nevim estli to stihnu..;) a jináč klobásky tam máme taky nejlepčííí...:))) JJ je to slunce..ale my bychom chtěli pomáhat všem co jsou ve špatné sociální situaci..a nemocný..tj i tělesně postižené..hlídat děti..venčit psy staříkům....prostě vše co potřebují...je toho mraky...a u nás až až..:) V pondělí mi začíná praxe v domově důchodců....sama jsem zvědavá co to se mnou udělá...no uvidíme..když mám podle testů 99% sociální cítění...měla bych to zvládat neee...;)))....joooo a nekouřit k tomu...;)

irena

Fridu! náádhera! a bude lépe a lépe! já už si ani neuvědomuju, že jsem kouřila.

Konča

a veliká gratulačka. Jsi hvězda. Měsíc utekl a již bojuješ s dalším. Já byla s paipem max. spokojená a moc mi pomohlo a taky jsem jej objednávala až později. Pořád mi něco chybělo a paipo to nahradilo. Nyní jsem několik měsíců úplně bez paipa. Další gratulačku posílám do Litvínova Mjerdovi a Pavlušce. Mjerdo, pořádně jí tam kontroluj, aby opět neulítla. Štěpánka už taky začala počítat, tak jaké číslo máš dnes? Fridu se taky drží. Samé super zprávy přes víkend:-) Já dnes 234.

irena

vidím že v neděli večer tady za mně někdo napsal zprávu, já to nebyla , já si ještě uvědomuju , že jsem kouřila . Ifko ten dopis je bomba , akorát nechápu , proč to nefunguje, asi proto ,že je to moc jednoduché. Litvínˇováky taky zdravím ať na sebe pěkně dávají pozor. Štěpánko, taky si pamatuju jak jsem v sobotu a v neděli vstávala už kolem páté a vařila kafe a hulila a hulila.....fuj.... Co se týče paipa nikdy jsem ho nezkusila a myslím si ,že je to krok zpět , ale Ifka to měla myslím jinak , tobě pomohlo, že? At´je to s paipem nebo bez duležitý je vydržet, každá berlička se bere. a my to vydržíme protože jsme všichni hvězdy!!!

Standa

Už se to tu stalo pro někoho zvykem, že sem píše za jiné, pod jejich přezdívkami. Stalo se to i Lídíkovi. Ubohost některých lidí nemá mezí.

Standa

sorry Ládíku za zkomolení jména, mám prokřehlé ruce

Friduča

Ahojky všem, tak další nekuřácký víkend fuč.. morální kocovina je taky tatam - a následně se budu opravdu snažit alkohol zmírnit...Neb se mi to tentokrát fakt nelíbilo :( Irčo - třeba je to jiná Irena ??? Já už v tom mám tedy trochu maglajz - vystřídalo se tu za tu dobu co sem chodím hodně lidí... Ale jestli se nepletu, tak se mnou ,, kdysi ,, odvykala taky Irena - Konča má pamatováka lepšího... Já bohužel zase začala, ale ona držela a drží...Ale to už je fakt hodně pátků zpět... Mažu na obídek, držte se spolubojovníci a nekuřte... Včera jsme se byli podívat s manžou v Orlickejch - sněhu nic moc... Ale lidi lyžujou... Já jak to není bílé všude, tak mě to nějak nebere :(

Konča

Fridu, vidíš já měla za to, že Irenka tu byla a je jedna a ne dvě. Jo a blahopřeji k 52 dnům. Zvládáš to bezvadně. Fandím ti a držím pěsti!

Ivča

gratulace všem co se drží. Pěkně nás tady přibylo, to je moc dobře. Já včera byla náladou na bodu mrazu, trošku nějaké větší problémy se vyskytly a já si říkala, jak by bylo pěkný si k tomu zakouřit a u cigára hloubat o životě. Pak jsem si říkala, že to vlastně ale vůbec nic nevyřeší a honem jsem tu myšlenku zahnala. Ale byla v jeden moment hodně vlezlá. Včera to bylo 1 rok a 3 měsíce co nekouřím a jistota žádná. Trošku se toho děsím. Ale musíme bojovat. Nechci vyděsit vás všechny, co jste na začátku, jsou to opravdu už vzácné chvíle ale stále čas od času jsou. Moje prohulená tělesná schránka se tomu nekouření ještě stále brání. Ale já se nedám. Slibuju. Tak jsem si postěžovala a jdu zas makat. Dnes bych potřebovala dovču, ale není čas. Můj kladný vztah k práci zase vyhrál:-))))

Pavluš

..no lidičky jsem z toho všeho nějaká taková....no nevím...domov seniorů....všechno jsem si dneska vyzkusila...i koupání a další věcičky...takže vše na poprvé...dala jsem to s přehledem...a dokonce se pobavila se staříky o vaření...kouření a dětech hehe Jsem teda celkem vyflusaná...ale první den...;))) čtu teď Carra.....dělám si v tom dost jasno...a má to hlavu a patu....prej"kdyby jsme byly stvořený ke kouření, určitě by jsme měli komín a filtr".....se zasměju i hehe....takže super bezproblémový týden za mnou...a jedeme dál...;)))

Ivča
1x

Pavluš, máš můj obdiv a fandím Ti. Pracovat v domově seniorů, na to každý nemá. Já bych asi nemohla, strašně bych ty lidi litovala a byla bych v jednom kuse v depce. Moc záslužná práce. A ještě k tomu přestáváš kouřit,jseš borec.

Konča
1x

no Pavluš, smekám klobouk. Věřím, že jsi vyšťavená bo to byl nápor. Jsi borka. A k prvnímu týdnu ti moc gratuluji. Jak píše Ivča, je to záslužná, přetěžká a zodpovědná práce na kterou má málokdo.

štěpánka
1x

Můj obdiv máš taky, protože moje mamča to vydržela v domově jenom rok. Není to práce pro každého, ale pokud se v tom najdeš a bude tě to bavit, tak máš vyhráno a ani únava tě neodradí :) V hlavě si to taky srovnávám.. každý den si na tu cigaretu vzpomenu, ale odolávám :) Ted´ mi i začali otékat ruce a nohy..nejsem z toho moudrá, nevím proč. Zítra jedu do centra, tak zeptám doktorky.

pepa

Zdravím, píši po druhé, poprvé mail asi asi neodešel. Kouřím 40 let, jsem těžký závislák, kouřil jsem i při slabém infarktu ve špitálu.14 dnů beru Champix, 6 den téměř nekouřím, po obědě nebo večer si dám pár šluků a vzápětí to cigáro vzteky rozšlapu. Bez Champixu bych ale ani to určitě nezvládl. Taky tak trpíte, a kdy se to alespoň trochu zlomilo? Pepa

Konča
1x

vítám tě mezi námi bojovníky. Právě jsi popsal pocity všech, co šampík začali užívat. Toto je přesně ta fáze, kdy dokuř nebo zahoď všechny cigarety a již si žádné nekupuj. Naplánuj si den D a začni abstinovat. Pořád zkoušíš, že ti to cígo zase začne chutnat, ale věř mi, že ti chutnat nezačne. Musíš nyní zatnout zuby a po té hnusné smradlavé cigaretě již nesáhnout a nezapalovat si. Ani šluka nebo jsi zpátky. Nejhorší je první měsíc. Ale je to u každého jinak. Někdo začíná celkem bez problémů a chutě přichází později. Já to měla po 36 leté kuřácké kariéře a mnoha pokusech obráceně. Krutý první měsíc, horší druhý měsíc a nyní jsem v osmém měsíci a na cígo si již nevzpomenu. V lednu jsem přestala užívat šampík. Nesmíš na cígo myslet jako na něco co ti někdo zakázal. To se budeš trápit pořád. Jásej, že konečně s tím smradem skončíš, porazíš nikotinovou závislost, krevní tlak se upraví, přestaneš smrdět, kašlat, dusit se, budeš mít dost peněz atd. Přečti si útlou knížku Allen Carr - Snadná cesta jak přestat kouřit nebo jinou knížku od MUDr. Králíkové. A piš si tady s námi neb tady jsou bezva lidičky, kteří ti vždycky poradí a pomůžou v tom nelehkém boji. Přeji ti hromadu pevné vůle a držím pěsti.

pepa

Díky, šampik mě neděsí, dal bych si klidně více, ale cigo mi ještě moc voní. Dnes jsem ještě šluka neměl, zkusím bojovat dále. Pepa. Díky

Konča

No tak to je přece super. Oddaluj svou první cigaretu. Pokud budeš hulit, tak ti cíga vonět budou. Teprve až po zanechání kouření většině nekuřákům postupně cíga začínají smrdět a páchnout a pokud budeš patřit k té většině, tak to ucítíš na vlastní nos. A věř mi, že takhle jsme páchli všichni bez rozdílu i po jedné cigaretě.

Konča

momentálních 12 poděkování příspěvku na této stránce Ládíkovi, který tento příspěvek vůbec nenapsal. No nic. Je něco mezi nebem a zemí, čemuž jako žena nemůžu rozumět. Ovšem marně hledám příspěvek, který byl napsán dnes před 18 hodinou.

Megan
1x

Ahoj lidičky. tak já stále nekouřím, stále nekouřím. Mějte se krásně a čauky

irena

zdravím nováčka Pepu a moc mu držím palce ,asi budeš Pepo pěknej závisláček podle toho co píšeš těch 40 roků , já měla odkouřených jen 35.Seš borec ,že do toho jdeš,je to hrozně náročný ,hlavně že jsi se rozhodl. Ta největší hrůza je asi ten měsíc ,pak ty další měsíce a potom půl roku, rok dva roky....Prostě ze začátku budeš trpět furt ,ale zvykneš si na to a pomaličku budeš zapomínat co ti to vlastně chybí. Chce to nějakou náhradní činost. Já napřed nemohla dělat napřed vůbec nic , jen jsem z hrůzou čekala až "TO" skončí a ze začínajícím jarem pak naštěstí zahrádka, chata....i když i to bylo těžký...jak? bez cigára. Ale ten šampík pomůže a ono to půjde uvidíš...chceš tu přece ještě chvilku pobýt a užívat si,ne? Pavluš tobě blahopřeju , a seš hvězda...na takou prci opravdu nemá každý ,je to dar ,buď na sebe pyšná!!! ( my jsme taky -na tebe)

pepa

To je pravda, zavislak jsem velmi kvalitní. konkurence se nebojím. Včera jsem si sice nedal ani šluka, ale ta hrůza má trvat celý měsíc? To fakt nevím, asi to nezvládnu. Ale dneska to ještě zkusím. Venku svítí sluníčko. Pepa

Ivča

kde je to jaro???????? Jinak nekouřím, ale piju, takže nic nového pod sluncem. Vítám Pepu. Já osobně jsem si žádný den D nestanovila, přišlo to úplně samo. Až jsem to nechápala po 30 letech hulení. Prostě jsem si 20.11.2009 ráno ke kávě dala poslední cígo a dál během dne jsem zjistila, že nemám vůbec potřebu si už zapálit. A od té doby ani šluka. Pepo champix ti opravdu pomůže. Hlavně ho ber v dávkách, které doporučují na letáku, nepodceňuj to po tolika letech kouření. A klidně 5 - 6 měsíců. to je taky podle mě hodně důležité. Aby ses k tomu už nevrátil, tak raději ber champix déle. Oni to tam taky doporučují u silných kuřáků 6 měsíců. Já ho zobala 5 měsíců a nelituju. Sice poslední měsíc už každý druhý den, ale vytrvale. Držím palce, aby už přišla ta poslední cigareta. Myslím, že to u tebe nebude už dlouho trvat. Jinak zdravím všechny tady přítomné lidičky, opatrujte se a nekuřte. Krááásný den. Jdu něco dělat.

irena

Já jsem taky irena, Frduča si mě pamatuje, přestala jsem před třemi roky, přesněji- 6.3.2008. Rozhodně jsem nechtěla psát za někoho, píšu sama za sebe. Můj nick byte v historii našli a nechci se považovat za ubožáka :). Přeju všem vo'ňavou budoucnost.

Konča
1x

Ahoj a díky za vysvětlení. To budeš mít za chvíli 3 leté výročí. Gratuluji moc!!! Proto si tě nemohu pamatovat bo v roce 2008 jsem o téhle diskuzi neměla ani ponětí neb jsem hulila 40 denně. Jsi hvězda a je vidět, že to jde. Druhá Irenka ti šlape na paty:-)

irena

Končo, i já hulila 40 denně...a hledala něco o champíku a našla tuhle diskuzi. Zajímalo by mě, jestl tu není Marja, taky e v té době pokoušela a pak to vzdala.Ale já tvrdím, že ikdyž se to nepovede napoprvé-neva, kldně to zkusit znovu. Za ten čistý vzduch a to, že kolem sebe člověk nešíří kuřácký puch, to fakt stojí.

Konča

ale naštěstí sucho. Zdravím stavebníka Megana, i když asi zrovna teď stavba kvůli mrazu stojí že? Hlavně že nekouříš. Avšak ani já nekouřím. Dnešní číslo 235:-) Tebe už nedoženu, ale nevadí:-)

Konča

Ke konci roku potřebovala od nás hlasovat do jakési soutěže, tak napsala, že snižuje a snižuje a ráda by snížila na nulu. Ovšem najednou se vytratila jako pára nad hrncem, takže asi už nesnižuje ale zvyšuje. Ono bez šampíku to silný a letitý kuřák nedá a ona šampík znovu užívat bohužel nechce nebo nemůže:-( Každopádně jí kouření štve a taky leze do peněz. Snad se někdy opět ozve že zase bojuje.

irena
1x

.....já už vím irči, ty jsi ta s krtkem ,překuřovala jsi asi měsíc, měla jsi nějaké problémy a pak to přišlo nějak samo. Bylo to v době Sigrid ,Mony , Jany, Mafose, Radky. Dlouho ses neozvala, asi 2x? Ono zbavit se další závislosti na diskuzi je taky těžké.

irena

děkuju za připomenutí :)) já na krtka u zapomněla

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 145 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce