Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Ivča
1x

2 roky, to je už krásná doba. Já jsem taky dlouho váhala, než jsem inkasovala do šampíku. Šla jsem do toho okamžitě pro přečtení příspěvků na tomto foru. Za to vellký dík všem přítomným zde v minulosti i současnosti. Konča má taky snad vyhráno, jseš dobrá, že už nemáš chutě (na cigáro). Že by ten kyslík? Nějakou neřest si přece musíš nechat. Já si tu alkoholovu taky hýčkám:-)))

Friduča
2x

Ahojky všem, gratulačka ke všem výročím co dnes máte :) :) Dva roky - mazééééc - super ! Sunny, já to mám úplně stejně... ale zdatně trenuju, v týdnu jsem šla na sklenku a opravdu si dala dvojku s colou a za hodinku a půl šla domu ...Všichni na mě koukali a nevěřili, ale své udělal naštvání ( vymazání kontaktů - byla jsem bez nálady a nechtěla se šklebit na okolí :) ), takže zase taková zásluha to nebyla :) Ale budu se snažit, neb ty šílené návraty ve čtyři... v šest... jsou děs - celej další den je mínus... Ale, když mě to tak baví :) :) Mám hotovo, takže jdu na dlabanec, pak na trenink a pak asi do kina - včera byla premiera beutiful - tam hraje můj velkej favorit Chavier, asi na chvilku vede nad Brucem :) :) Bude to náročnější mexickej snímek, ale už se těším... Takže nekuřte, držte se a já jdu hodit do kasičky další kačky :) :) Se těším na září :) :) Řeckooooo:)

Konča
1x

Pěkně ti to naskakuje :) a to je moc dobře. Móc šikovné děvče :-)

Vendula
2x

..a tiše závidím.čtu si Carra a je to mazec.Bych tady seděla a četla,ale nemužu.Přeji krásný výkend páá

Konča
2x

pěkně pomaličku čti. Nemusíš spěchat, klidně se i vrať na kapitolu, kterou jsi již četla. To je jenom ku prospěchu věci. Fandím ti, ale nezávidím :-)

Mjerda
1x

Tak to je super. Palec nahoru. Tyto vzory mi dodávají energii a přesvědčují mě, že to jde. Mooooc díky :-)

Mjerda
2x

Nějak blbnu. Reakce byla pro Petra Erharta.

Mjerda
1x

Lidičky, proč mi nefunguje u příspěvků ikona PODĚKUJ :-) . Kde je chybka? Možná u mě, nevim. Díky za radu

Mjerda
3x

Nechci to zakřiknout, ale dnes 22 a přijde mi to naprosto jednoduché. Asi neni dobře takhle mluvit, ale když porovnám ty moje pokusy bez šampiku a nynější, tak se to nedá vůbec srovnat. Jediný co je stejný je ten příbytek kil, ale s tim si poradim SNAD Hlavně jsem byl strašně nervní a teď jakoby nic. I v práci (dělám v chemickém závodě mistra a mám pod sebou dost lidiček ) jsem ve stresových situacích v pohodě. Ještě před 22 dny :-))) bych dal tak dvě tři cíga když byl problém a teď nic. Jsem taky dárce krve a chci se zeptat na tohle. Pani primářka mi povídala po krevnim obraze při měření tlaku (předevčírem) , že se mi vrátili jakési bílé krvinky do normy a že má s čim porovnávat , nebyl jsem tam poprvé. Prý je to možná tím, že jsem přestal kouřit tak nevim. Zatim se mějte. JÁ

Konča

tady u nás +4 stupně jupííí. Včera jsem zkoušela dle Ivčinýho receptu želvy. Ty se povedly, fernet zlikvidován, chuť na cígo vůbec žádná. To je už podruhé, co při alku vůbec žádná chuť - že by ten kyslík???? Manža si odcházel ven puknout a já prostě nic nic nic , kéž by to tak už zůstalo, jupíííí. Mjerdo, jsi borec. Ještě týden a máš první měsíc za sebou. Tys taky šemík jako já, ale já hned po škole zdrhla do jiného oboru. Kolikrát jsi už byl dávat krev? Ty zvýšené bílé krvinky jsou určo díky kouření. Tělo se bránilo. Mne když jsem nešla na odběr hned ráno (po max 3 tyčkách), ale později během dne (to jsem už měla vyhuleno x) , tak skoro vždy mne vyhodili, že mám zvýšené bílé krvinky nad normu. S přibývajícím věkem jsem už nemohla ani ty 3 tyčky a abych ten odběr vůbec přežila bez absťáku, tak jsem měla od večera na sobě nalepenou náplast Niquitinu tu nejsilnější. To samé s krevním tlakem. Vždy jsem ho měla nízký, ale najednou se začal zvyšovat a hrozilo, že si budu krom cigár ještě kupovat léky na snížení tlaku. Mám zrovna novou průkazku dárce. Vždy tam bylo napsáno kromě jiného: před odběrem nepijte alkohol. Na téhle nové je navíc připsáno a nekuřte. Takže asi takhle. A vidím, že tlačítko poděkuj ti funguje normálně :-D Mějte krásnou sobotu a nekuřte. Ivčo želvy neměly chybu, až to dostanu do PC pošlu ti do mailu. Taky jsem zjistila, že jim chybí v předloze ocásky. Tak moje želvy ocásek majíííí. :-DDDD

Ivča

Konči, jseš borec. Já už mám ten recept na želvy nejméně rok a nebyla jsem schopná je vytvořit. 19.2. hlídám, tak možná, že do toho půjdu a vnouček bude mít želvy. Jinak u nás též teplo, kéž by to už vydrželo a stupně šly jen nahoru. Včera jsme taky trošku popili, ale já u toho nic nevytvářím jako Konča. Mjerdo, měla jsem ty samé pocity v práci, když jsem přestávala kouřit. Najednou jsem byl a vklidu, že nemám čas jít kouřit. Dřív jsem byla steklá, když přišli lidi a já nemohla jít na cigáro(v kanclu jsem nekouřila, chodila jsem jinam). Te´d jsem v poho, ať je třeba na chodbě fronta, já jsem v klidu. Žádný depky, že zrovna není kde kouřit atd, je to fakt krásný pocit. Tak ti držím palce, ať zdárně pokračuješ a i všem dalším nováčkům. Všem krásný víkend. Povolen je pouze alkohol:-))) Žádný cigára!!!

Megan
1x

Ahoj všici spolubojovníci. Tak u nás v Třebíčkově se otepluje, tak snad opět začnu se stavbou. No uvidíme. Ládíku, co je s tebou? Nějak jsi se dlouho neozval? Mějte se všichni krásně a hlavně nehulte. Já su v práci a jdu Chránit a bránit-)

Vendula.

Asi jsem přehlídla.jaké želvičky tvoříte? Jinak Znojmo hlasí krásné počasíčko.jsem dnes stříhala stromy a zahájili jsme grilovačku-stehýnka mńam.

Ivča

už grilovačka??? Tak to máme co dohánět. Želvičky se tvoří z mletého masa atd. atd. Napiš mailovku ajá ti pošlu želvičky. Všechny zdravím. Trošku jsme popili, ale všeho s mírou. A nekuřte. Já dnes po dlooouhy době vytasila paipo, ale ne že bych bez toho nevydržela, ale aby sousedka nekouřila venku sama. A ona na to kouká a říká, to je čípek? To mě teda dostala.

Konča

bych si též dala a to cokoliv. Vendul už jsem ti to poslala do mailu. Ivčo čípek mne dostal :-D Želvy vynikající, mladí ještě nenahlásili. Krásnou nekuřáckou neděli.

Konča

je za mnou:-) Včera jsem dělala hlídací babičku neb mladí jsou taky nachcípaní, tak aby si mohli trošku orazit a v klidu poležet. Vnouček se už pomaličku z nemoci dostává a byl velice hodný. Já to mám dnes za 220:-)

Friduča

Ahojky, víkend byl trošku náročný a léčila jsem se z něj celou nedělu :( :( Je to hrůza - budu muset ten alkohol trochu odbourat, jsme to tu tedy parta :) :) Končo gratulačka - 220 dní je moooc hezký :) Brácha se zatím drží, ale CHMP s ním pěkně mává - divný stavy po alkoholu ( měl je vždy, ale s CHMP to dostalo jinej level ) a má prý strašný erotický sny :) :) Já jsem tady snad jediná, kterou tohle minulo :) :)

Konča

Nejsi, mne to taky minulo. Díky, i já tobě blahopřeji, jedeš 7 týden a to je super.

Friduča

Tak kolegyňka v práci opět normálně kouří... :( Takže jsem tu zůstala samotinká... Nijak mě to neláká, ale furt mě lákaji :) :) No, jedu dál... :) :)

Konča

ale tebe nezlákají že? Na tebe nemají. Ať si likvidují zdraví i peněženky. Ty pojedeš do Řeckááá přecééé.

Sunny

Ahoj zlaticka, tak vikend jsem zvladla s alkoholem ale bez cigaret a docela v pohode tentokrat. Jinak me desne stve ze na me nikdo nebere ohledy, preziju kdyz nekdo kouri u jednoho stolu ale foukat mi to do obliceje, tak to mi leze na nervy, i kdyz mozna kdyz jsem kourila tak jsem to tez delala aniz bych si to uvedomovala..no zacinaji me ti kuraci dost stvat je to normalni??? :-))))

Ivča

tak musím ještě rychle nahlídnout, co je tady nového. Sunny, to je normální, v hospodě hulej všichni a neberou ohledy, my jsme asi byli stejný, když jsme kouřili. Mě to ani tak nevadí, to bych nesměla už do hospody nikdy. Ale pak všechno letí do prádla. to je šílený. Třeba se dočkáme zákazu kouření v hospodách. Fridu, dobrý, gratuluju, táhneš druhý měsíc a odoláváš lákadlům, to je fajn. Konča už je se svýma 220 za vodou, jseš hvězda, gratuluju. Jsme všichni dobří, hlavně vydržet ať kuřáci závidí. A že závidí, to je jasný. Málokdo to ale řekne nahlas. Jsou to pokrytci. Krááásný zbytek pondělí. Už aby byl pátek:-)

Friduca

V žádném případě ! Ani na vteřinu mě nenapadne, že bych mohla jít, nebo si dát... Jde to zase jako po másle... Nechci to zakřiknout - posledně to bylo úplně stejně a jak to dopadlo... Peníze v kasičce jsou motivující a na září se neskutečně těším :) ivčo to víš, že záviděj - oni mi to i řeknou :) Že jsem mrcha - jedna prohlásila, že pokud dám měsíc, bude se mi klanět ( její odhad byl tři dny ) a teď smutně chodí okolo a říká = asi fakt budu muset začít, budu se ti muset uklonit :) :) Jinak ano, většina kuřáků si přeje přestat a nedokáže to, proto závidí a stydí se to říct nahlas... Proto tvrdí jak jim to chutná a přestat nechtějí.. Tak to bohužel je... Já jsem si přála přestat snad od první cigerety co jsem si dala :) A nikdy jsem se nestyděla prohlásit, že jsem srab a nedokážu to... Ale nevzdávala jsem to a i když krátce - podařilo se... A tentokrát doufám, že definitivně ! Mě v hospodě taky kouř nevadí... Ale je mi děsně, ale děsně nepříjemný, když někdo dokouří a vejde do uzavřených prostor - jak smrdí a ten hnus z něj vyčichá... to je fakt šílený... A předtsava, že i já takhle smrděla je jedna z motivací proč nechci kouřit..bléééé.. Sunny šikulka ! Doufám, že tak budeš pokračovat !!! Opravdu super ! A to, že ti začínají smrdět je pozitivní :) :)

Friduča

Kuřák si po ránu svobodně dopřává svoji „chuťovku“, zatímco se jeho šestileté dítě dusí v astmatickém záchvatu.

Konča

my byli taky takoví bezohlední. Jsi šikulka, žes odolala.

Konča

a bude se před tebou Fridu plazit :-DDDDDDDDD

Ivča

a taky trochu alkoholici. Ale co s těma kilama??? Já začínám být značný pesimista. V pátek jsem přišla ze cvičení, ze sprchy lezu zrovna na váhu a hele - 2 kg dole. Noo a v neděli večer jsem byla opět na původní váze. To bych snad nesměla vůbec jíst. No tak jsem si zase postěžovala a jdu dělat večeři. Květákový placičky a restovaný brambůrky. No nedejte si, když je to tak dobrý:-)))

Konča

taky bych si dala, ale nesmím. Já budu mít grilovanou flákotu se zeleninovým salátem. Nemůžu mít všechno:-)

Ivča

To bych si snad dala ještě raději. Když já mám ráda všechno, v tom je ten problém. Tak všem k večeři dobrou chuť.

Friduča

Holky, já vařím ,,zdravěji,, tři týdny a manželovi se rapidně zmenšil břuch - nevím na jak dlouho, ale zatím je to super.. je spokojenej a na váhu nestoupá... Opět jsem ukuchtila file - absolutně bez tuku ! Tuk v naší kuchyni je přípustný pouze ráno k snídani - na pečivo s marmoškou :) :) Tohle je fakt o jídle a hlídání toho co jíme - není nutná dieta, ale nesmí to bejt prázdný cukry a tuky :( :( Člověk by měl mít průměrně ( dle váhy, výšky, věku, výdeji energie ) cca 2000kalorií... A úplně nejsnažší měřítko je - výdej = příjem... Jinak je to špatně :( No mlsná je mrcha, co si budeme povídat, ale u nás doma už 3 týdny nenajdete nic co se dá nazvat kalorickou bombou...Pokud by vás honila mlsná - nabídnu vám : file s brambůrkem, popř. okurku, rajče, kedlubnu, mrkev, sušenky z cerálií, rýžový, nebo kukuřičný chlebíček, jogurt, jablko, mandarinku, zdravé cerealní chipsy... :) :) Takže pokud se u televize mrcha objeví, tak má nás nedostane :) :) :)

Konča

jsem hodila do toustovače (3v1) bez tuku ugrilovat a k tomu míchaný zeleninový salát. Měla jsem co dělat tu hromadu sníst. :-) Pěkný večer a bez cigár.

Friduča

Ano, tak je to na jedničku Končo a i dobrota, viď ? Né vše co je zdravé - jei hnusné... :) :) Dobrou noc... za chvilku si tu budeme povídat jen my dvě.. asi jsou všichni v poho, nebo někde pokuřujou :) :)

Ivča

Já stále nekouřím, stále chodím cvičit a stále žeru. Takže nic nového. Všechny zdravím a nekukřte!!! P.S. Zapomněla jsem na alkoholol. Ten jsem taky stále nevysadila:-)

irena

já jsem taky nějaká mrtvá ....chřipajzna.... takže nekouřím a jsem úplně vyřízená ...a nevím jak vypadají želvičky.....

Friduča

Ahojky, já také nekouřím a taky jsem jetá :( Mám zastydlé dutiny, takže beru kapky na uvolnění a bolí mě hlava jako střep... Na Endokrinologii mě pan doktor moc nepochválil - 2 roky nezobu prášky a zhoršila se mi štítná žláza, takže jsem si přinesla nové a zítra začínám... Hezky mi vysvětlil co a jak co by mě mohlo čekat a neminout a asi ho poslechnu :) Ivčo - alkohol jsem také zatím nevysadila a pravděpodobně to ani nedokážu :) Ale od neděle ani ťik :) :) já tak jednou do týdne - to se smí ? :) Irčo je toho strašně moc .. já mám taky tento týden po treninku... rychlejší pohyb a mám pocit, že mi praskne čelo :(

Ivča

za to chválím. to u mě je to 6 x týdně prevence a 1 x týdně se zmažu. Irenko, želvičky máš v mailu. Mějte se krásně všichni nekuřáci, já jedu domů za prevencí:-)))

Ivča

protože je epidemie. Irenka zřejmě zanedbala prevenci a teď je vyřízená. Přeju brzské uzdravení. Kde máme nováčky? Snad nehulíte. A Ládík se nám též neozývá. Chtělo by to nějaké hlášení.

Sunny

Cau lidicky, dnes cely den zeru, od rana do vecera, mam sileny chute na sladky a vite co je nejhorsi? penize co bych jinak dala na cigarety, tak stejne postradam, i kdyz je pravda, ze jsem ted hodne nakupovala:-)))) Jinak mam obcas problemy chodit na "wc" :-( , vlasy mi padaji, plet hrozna, absolutne rozdalena, blby obdobi, ale dulezite je nekourit :-)

Sunny

Friduča: nejsem si jista zda jsi to byla ty, ale jednou mi sem nekdo daval odkaz na knihu online od Kralikove, Jak prestat kourit, pokud jsi to teda ty byla, pamatujes si ten odkaz jeste? :-))) dekuji moc Jinak dekuji vsem za podporu, diky za tyto stranky, jste vsichni moc hodni, no proste moc dekuji :-)) Konči: jak jde tramposka?, asi tu svou oprasim a zacnu se hybat...speky roustou :D

Friduča

Sunny, bohužel... já dávala odkaz na blog, který jsem založila a dělala tam z ní postupně výcuc, ale blog už neexistuje... :( Drž se a nekuř ! Všichni... Dneska ani Konča.. co to ???? Konííííí

Standa

Tak mně dneska napadlo, že cigaret se dá zbavit během chvilky. Řeknu nekouřím a už nekouřím. S chlastem je to stejné, výsledek je okamžitě, řeknu nepiju a už nepiju, Jen jedno nejde udělat den ze dne, a to je žrádlo. Sice se můžu přestat přecpávat, ale výsledek není okamžitý, břicho mi v ten okamžik nezmizne, možná za půl roku, jestli vůbec.

Konča

Včera jsem neměla náladu psát sama se sebou:-( tady chcípl pes, ani Ládík, který tu loni pořád býval:-( celá republika jenom čte a nikdo nepíše:-( a tak jsem taky jenom četla. Stále bojuji, nekouřím a včera koleno konečně po 12 dnech při chůzi nebolelo. To je odpověď na otázku co trampoška - nic neb jsem chodila jak Jofrey. Já jdu za chvíli na předposlední kyslíkovou kúru. Dnes mám krásný číslo 222 - to bych si nerada pokazila zapáleným cígem. Všem přeji nekuřácký celý den a žádné absťáky.

Renkina

Dneska to mám 21 dní co nekouřím. Někde jsem četla, že po této době by snad to úplně nejhorší mělo být za mnou - no, nevím. Jak u nás v pondělí vysvitlo sluníčko, ježíši, já měla takovou chuť na cigáro, to si nikdo neumí představit. Tedy vydržela jsem, ale bylo to příšerné - protože jsem jen vzpomínala, jak dřív bych hezky vylezla na zahrádku s cigárkem a kafíčkem a užívala si prvních slunečních paprsků. Takhle jsem raději zalezla domů a tiše trpěla. Hlavně že jsem to ustála - další den už to zase docela šlo. Končo, gratuluju ke 222 - ještě chvilku a budeš mít rok za sebou!!! Gratulace i všem ostatním k výkonům - já nebudu jmenovat, protože nechci na nikoho zapomenout. Tak se všichni držte a nekuřte, já odjíždím do práce...

Ládík

já jsem ještě nechcípl. Jsem tu a vím, že jste dobří

Ivča

Koukám, jak jste se dnes hned po ránu rozepsali a to je dobře. I Ládík se nám ozval. Konči 222 - nádhera. To si nesmíš pokazit. Píšeš to tak, jako kdyby tě to svádělo. Na to zapomeň. Na to koleno, vyzkoušela jsi koňskou mast? Manža si ji strašně chválí. Renkino dnes 21 dní. S tím posezením na zahrádce - ani nevíš, jak to znám. A ještě dnes po roce a téměř 3 měsících na to stále vzpomínám, jak se venku krásně kouřilo ke kafíčku. Jde to i bez toho, ale je pravda, že to stále není nějak ono a asi to nahradím dalším grogem, nebo co zrovna pijeme, protože to nějak vypiju rychleji než s cigárem. Ale určitě se to vyplatí nepodlehnou a vydržet. Držím ti palce. Všem statečným krásný den.

irena

Renkino, nejtěžší z mýho nekouření bylo , když přišlo jaro , my vyrazili na chatu, já si uvařila kafe sedla na schody a teď jsem nevěděla jak se mám kochat z krásného dne , když jsem si nemohla zapálit. Časem to nahradilo vínko ,ale nalejvat se hned po příjezdu a pak večer odpadnout , to taky nebylo řešení (Ivča to zná)....no člověk si časem zvykne , jak se říká i na smrt.......svítí sluníčko a my nekouříme. Ifko ty to máš krásně kulatý ,jen tak dál a opatrně s tím kolenem. Ládíku ,ty nechcípej a občes napiš. J,

Konča

sluníčko, jaro a kávička na čerstvém vzduchu. Tak mne to též šíleně zaskočilo. Taky jsem si připadala jako robot, který nemá tlačítko k vypnutí. Se totiž makalo, pak se šla udělat káva s rauch pauzou a potom se šlo opět makat. Jako nekuřák žádné rauch pauzy nebyly a já makala a makala. Kdosi mi poradil paipo, tak jsem si přes net nechala poslat hned 10 kousků a můžu říct, že mi bylo hnedka trošku lépe. Samo, nebylo to stejné jako s cígem, ale cosi neškodného a voňavého jsem mohla ke kávě potahovat a já byla spokojená, že mám v hubě jakousi lepší náhražku než sirku nebo párátko. Je fakt, že dřív jsem vyslopala za den těch káv i 6, ale postupem času mi ta káva bez cíga přestávala chutnat a tak jí už skoro nepiji. Za den jednu až dvě. Zato o hodně víc piji čaj. U čaje jsem nikdy nekouřila a tak samosebou u něj ani chuť na cígo nemám. Takže bojovníci nevěšte hlavu, bez cíga se na zahrádce fakt vydržet dá. NEKECÁM! Renki k 21 ti samozřejmě gratuluji, jsi móóóc šikovná. Tři týdny jsou super, ale lepší je jeden měsíc. Kdosi napsal, že se za tři týdny stal nekuřákem, našla jsem si to na netu a vytiskla a přečetla. Má zcela pravdu, ale my už si nikdo nesmíme dát ani jediného čouda páč v tom začneme lítat znovu. Držím ti palce. Ládíku, co tě šoupli do důchodu, tak máš nějak málo času na psaní? Já myslela, že důchodci neví co s volným časem? Asi jsem se mýlila :-( Děkuji moc za gratulace. Dnes rozhodně kouřit nemíním - ani za bukem. Jaro se už blíží, kosáci již venku vyzpěvují. Zatím nepřeřvávají jeden druhého, ale už se jednotlivci ozývají:-) Ivčo máš tu ačokču?

Ivča

dnes se zeptám souseda, protože ten sliboval, že dovaze od kolegy, Mám dojem, že to spíš nedopadne. Pár semen mě pro jistotu rezervuj, pak se domluvíme. Zítra bych měla být chytřejší. Tady už zase svítí. Jaro je za dveřma!!! HUrááááá:-))))))

Sunny

Konči - to me mrzi s tim kolenem :-( Jinak gratuluji k 222 dnum, je to krasa, to uz je Konči na cely zivot :-) Renkina - gratuluji k 21 dni. Uplne te chapu, jak pises, ze jsi radeji zalezla domu...Ja prvni mesic radeji nikam nechodila a byla porad skoro doma, bylo to tak lepsi, doma zadna cigara, nikdo mi nedelal chute nejak se to ustalo. .. Ja nastesti nemam spojenou cigaretu s kavou..nikdy jsem to tak nemela, me cigaro ke kave moc nejelo, spis k vinu bilemu. Takze kavu piju bez problemu a misto vina si dam pivko a zjistila jsem ze je to lepsi :-) Zkousim porad neco, furt neco vymyslim, co je lepsi apod. Vite co je nejhezci na tom ze nekourim? ze se rano probudim a cigareta je to posledni na co bych si vzpomela. Driv? jsem se vzbudila a do 5 minut si musela zapalit, uplne jsem se na to trepala...:D Hlavne si preji at to vsichni dale vydrzime, zdravicko mame jen jedno.

Friduča

Dobré dopo všem, dneska je táák krásný den a první příspěvky jsou tak nějak zasmušilé... Copak Ládíku ? Jdu nakoupit a makat... Držte se, všem Vám gratuluju a přeju dobrou náladu !

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 145 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce