Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Ládík

Já jsem v poho. To jen byla reakce na ranní otevření diskuze....tasy chcípl pes a ani Ládík, tak jsem napsal, že jsem ještě nechcípl. Držte se.

Konča

Zůstane pouze nadpis a jméno. Opravdu je to horor nějaký příspěvek celý přečíst. Nestihnu kolikrát ani jeden řádek a ztratí se mi to. Už kdysi mi to taky dělalo, pak se to vytratilo a už je to tu zase:-( Fridu blahopřeji. Leden je 31 + 9 = dnes 40 - krásné číslo. Pěkně to naskakuje. Co kolegyně už se ti klaní?

Friduča

Končo ty jsi hlavička :) Ani mě to nenapadlo :) ale máš recht 40 - krásné číslo :) Bude tu až příští týden - jsem tu samotinká :( :( Dětičky mají jarní prázdniny, tak jsou všichni někde fuč .. Ale hned v pondělí jí to připomenu ... :) Druhá kolegyňka se vesele rozkouřila, no jo no... Oni jsou tedy šílený poňoukačky.. to je furt prď na to, poj´d se mnou... nedělej krky a pojď na cígo a furt a furt a furt... :) Takže odolat pokud člověk není rozhodnutej je velice snadné... ale já si to myslela o d začátku, když přišla třetí den, že tu jednu ráno ke kafi prostě mít musí, aby si došla na WC apd... Ale co, alespoň to testla i to se cení - tedy já :) :) Furt mě bolí čelo jak střep včera večer jsem začala nahřejvat, dneska to zopáknu a snad to poleví.. spím v kulichu a manža se může potrhat smíchy ... dneska je táák krásně, až mě z toho bolí oči :) :) Hrozně to láká - sedla bych do auta a jela a jela někam hodně daleko ! Večer budu dělat kuřecí rizoto - z prsíček žádná kůžička, či tuk, hrášek, kukuřice a mrkvička :) Filátko je dodlábnuté a tak další zdravá strava :) A prohafáka to samé jen bez soli, pepře, kukuřice a hrášku... Mlask :)

Ivča

a to na sádle. Zase ta dieta nějak nevyšla. Zjistila jsem, že to ráda svádím na svoji polovičku, že musím vařit kvůli němu bla bla blááá, ale většinou vyhrajou moje nezřízený chutě. Fridu gratuluju ke 40, pěkně kulatý číslo. Mějte krásný pohodový večer bez cigár.

Megan

Ahoj všici. vy jste se teda rozepsali:-) Já jsem opět rozjel stavbu, tak jsem rád. Včera jsme pokládali balkony a šlo to celkem dobře. Mějte se krásně a nehulte. Jo, taky mi někdy mizí příspěvky a pěkně zuřím?:-( PS Fridu, taky bych potřeboval zhubnout, ale já se teda bez tuku neobejdu. Takový pečený plecko na sádle se slaninou a brambůrkem. Hmmmmmm

Ivča

taky se neobejdu bez tuku. Začínám se smiřovat s tím, že první polovinu života jsem byla kouřící hubeňour, druhou polovinu budu tlustý nekuřák. Nevím, co je lepší. Rada všem začínajícím: nenahrazovat ani alkoholem ani jídlem. Prostě vydržet bez náhrad. Ale jak, to neporadím. Držím všem palce. Vrhnu se do práce, to bude lepší. Všem krásný den bez cigár!!!

irena

....jsem hovado ,sežrala jsem celou čokoládu MANDLOVOU , asi mi ji neměli dávat darebáci, ono se všude píše NEBRAT 'UPLATKY , já jsem chtěla jenom kousek ochutnat....a je pryč ...a to jsem sladké nikdy nejedla.....ale byla dobrá jak sfi.........

Konča

a hlásím, že 222 je úspěšně za mnou:-) Mám dotaz pro všechny komu se ztrácejí příspěvky. Máte v počítači ve kterém se ztrácejí nainstalovaný ICQ? Díky za odpověď. Jdu si udělat kýbl čaje a jdu makat. Samozřejmě bez cíga.

Konča

pokud ta tabulka nevážil kilo, tak to máš tak na obalení nervů a to je povoleno. A taky navíc jsi tělu dodala potřebný hořčík. Já čokolády nejím, tak ten hořčík musím dodávat v tabletkách:-( Jste tam včera měli masakr :-(

Standa

a nebo hořčík z jiných "potravin" jako "Život je hořký"

Konča

:-D

Standa

s mizením textu si pomůžete ikonkou (Kompatibilní zobrazení) s přetrženým papírem, je u novějších verzí IE, u starších verzí je potřeba aktualizovat na novější verzi IE Ikonka je umístěna nahoře mezi třemi ikonkami, další jsou "aktualizovat" a "zastavit" Když máte ikonky jen dvě, tak máte starou verzi. Ti kdo mají Firefox, nemají problém.

štěpánka

Ahoj lidičky, tak se přidávám k Vám! Dneska ráno jsem spolkla svůj druhý prášek Ch, a doufám že mi pomůže při odvykání. Zatím moje postřehy, mám menší chut na cigárko ale bolí mě i malinko hlava a dvě hodiny po prášku si připadám jakoby trošku mimo. Možná je to jenom psychika.. Ale napište jaký jste měli pocity vy, at zbytečně neplaším

Standa

jo jo, tak nějak to taky funguje, na každého trochu jinak, na mně tak nějak podobně, až sem přestal brát ty vyšší dávky, tak jako by mně pustili hlavu ze svěráku

Konča

mezi námi. Se mnou šampík nic nedělal. Pouze po velké 1 mg tabletě mi bylo šoufl od žaludku. Tablety nejíst na lačno, ale po jídle a hodně zapíjet. Od žaludeční nevolnosti pomůže tablety půlit z 1 mg udělat dvě 0,5 mg a ty postupně sníst. Ale ty pokud začínáš, tak první týden zobeš ty 0,5 mg a až ve druhém týdnu najíždíš na ty silnější 1 mg. Držím ti pěsti a posílám na dálku kopec pevné vůle. A piš jak se cítíš. Tady vždycky někoho najdeš.

Mjerda

Ahojte lidičky. Zdravim Štěpku a přeju hodně silné vůle, protože jak všicjni víme, tak bez vůle a přesvědčení (že už nikdy) je šampík bezradnej :-). Zítra mám krásné jubileum a to 30 dní bez. Už se moc těšim a ze svého okolí slyšim samou chválu a údiv. Nikdo mi nevěřil a nyní uznávají, že jsem borec. Samozřejmě jsme všichni tady borci. V Březnu jdu na prevenci, tak jsem zvědav na výsledky. Jelikož jsem v rizikové skupině co se rakoviny týče (strejda žaludek a před dvěma roky mamča slinivka), tak mi doktor dělá z krve rozbory i na onko věci. Optám se ho i na ty krvinky jak jsem už psal. Jdu předat směnu (musim ještě něco dodělat) , tak zatim čauky

Sunny

Cau lidicky, dnes jsou to dva mesice bez cigaret, je to super pocit. Zacinam chodit do fitka a omezuji sladke, leto se blizi, musim na sobe zapracovat :-) Casto se mi zdaji sny, ze jsem neodolala a zapalila si..pak se probudim a zjistim, ze to byl jen sen, ale v hlave to porad mam, ze se to muze stat a ja si zapalim...proste doufam ze toto brzo vymizi a zivot bez cigaret pro me bude automaticky jak kdybych nikdy nekourila:-) Krasny den vsem preji

štěpánka

Děkuji Končo za odpověd a kopec pevné vůle :) Tobě Stando taky :) Doktorka z Prahy mi řekla, že mám vysoký stupeň fyzické závyslosti, já jsem to i tušila.. Zkoušela jsem přestat s náplastmi a byla jsem schopná nalepit si i dvě, ty nejsilnější :) Po třech dnech jsem to vzdala ale dodneška mám v paměti ten nádherný nádech plic, který chci znovu zažít a už o něj nikdy nepřijít. Šmejdila jsem na internetu a našla Ch. Divím se, že na to není reklama, teda já jsem na nic nenarazila jak na netu tak v časopisech, TV nemám, tak nevím jestli tam se něco objevilo.. Mám startovací balení a budu si jezdit pro prášky do Prahy, jsem ze západočeska, moje obvodní lékařka mi odmítla jakýkoli preparát předepsat s odůvodněním, že jsem mladá tak mám snad i dost pevné vůle! No, moc mě nepotěšila a připadala jsem si jako slaboch! Jinak kouřím 20-25 denně a je mi 29let. Včera jsem se přistihla že sahám automaticky po krabičce, ale že kouřit nepotřebuji, to mě opravdu mile potěšilo a dala jsem nakonec 15 cigaret, vím že to není žádný zázrak ale pro mě je to malé plus.

Konča

Ta doktorka je pěkná krááááva neb neví že je to diagóza (F 17) a že se léčí pomocí champixu, který musí na žádost panienta předepsat. Ale naštěstí máš jiné řešení. To teprve budeš koukat jak ti cigára přestanou chutnat až nasadíš plné dávkování. Reklama na champix není záměrně. Pokud by se všichni rozhodli přestat kouřit pomocí chapixu, tak státní kasa přijde na buben a stát zkrachuje. Tento lék je totiž na našem trhu neúspěšnější.

Konča

a gratulačka ke krásným 2 měsícům. Super výkon. Jen tak dááál. Vedeš si skvěle. Všechno chce svůj čas a určitě taky zapomeneš a zdát o cígu se ti taky přestane. Se mi zdá, že po půl roce (alespoň u mne) chutě vymizely. Cígo mi páchne a už skoro žádné ataky chuti nemám. Kočko drž se !

Ivča

bych takový střílela. Štěpánko, jseš dobře nastartovaná, hlavně pevně rozhodnutá, to je hlavní, uvidíš, že to půjde. Možná nebudeš muset brát champix tak dlouho, ale to všechno uvidíš. Já měla taky trošku žaludek jak na vodě chvíli po spolknutí a ještě divoký sny. Jinak jsem to snášela v pohodě. Tak se drž, držím palce. Sunny gratulace ke 2 měsícům, Mjerdovi k 1 měsíci, jste dobří, hezky nám to tady příbývá. Tak se držte. Stojí to za ten boj.

štěpánka

Děkuji Všem za podporu, jak to u mě bude probíhat budu hlásit průběžně a ze začátku asi každý den :)

irena

Ifko , já čokaládu taky nikdy nejedla , ale moje nynější žravost nezná mezí . Štěpánko , já taky tak: pobolívání hlavy ,trošičku závratě ,jaksi divně, trochu mimo naštěstí špatně mi nebylo . NechuŤ na cigo ale nalačila jsem ho do sebe.Ale blbě jsem spala ,kolem třetí vzhůru a už jsem nezabrala. Byla jsem v tu dobu hrozně unavená. Sny byly divoký ,ale bohužel ne Erotický ,takže jsem si ani neužila. tak tedy zatím u tebe všechno v poho ... vydrž , bude to senzace!!! Sunny tobě to parádně utíká a Mjerda sotva začal už má měsíc , no výborně už jste naši . Blbý je že ta doktorka to nemusí napsat ,pokud je přesvědčená o jiné léčbě,tak nemusí. Asi šampík nezná , nebo s ním má špatné zkušenosti.

Friduča

Ahojky všem, takže velká gratulačka každému k dalšímu dni bez = stojí to za to !!! Zítra si dám další korunky do kasičky a pekně jich tam přibejvá, jen si to nemůžu odkontrolovat a prohrabat, když není otevírací, ale zase ani vybrat :) :) Štěpko - také se přidávám, udělala jsi fajn rozhodnutí a boju ! Psychosociální závyslost je bohužel taky ta nejhůře odbouratelná... člověk si musí neustále připomínat ty pozitiva a nikomu ten hnus nezávidět, naopak si říkat, že ty lidi mají to cígo navíc a my ho nepotřebujeme... Ale pokud člověk opravdu chce s tím neřádem seknout a stát se svým pánem, neotročit droze, tak pak to jde... Tvá doktorka je, jak už napsala Konča... Opravdu odbornice na svém místě.. místo, aby se zdokonolovala a informovala o nových léčebných metodách, tak ti poví, že jsi mladá a musíš to dokázat sama... Tak to je síla... A právě tito lékaři pak stávkují... Takže prď na ní - až to dokážeš, skoč jí to oznámit s tím, že jí tedy rozhodně děkovat nemusíš :) Držím ti palečky !!! No jdu makat a držte se !

štěpánka

Moje obvodačka je už starší paní,má asi jiné názory :( Ch jsem si omylem vy-googlovala, když jsem sháněla něco jiného, krom náplastí. Asi půl roku jsem si jenom hrála s myšlenkou že to zkusím, to co mě přesvědčilo byla jedna zákaznice. Ona mi radila at do toho jdu a já jí radila jak má zhubnout, chudina přibrala 10kg :( Ale těch kil navíc se nebojím, jednou jsem přibrala 17kg a 10kg jsem dala dolů. Zbývajících 7kg mě netrápí, tenkrát jsem byla extrémně hubená. Byla jsem hloupá a chtěla jsem být hubená jako ty modelíny :D

Konča

tady najdeš dostatek čtenářů na hubnoucí rady - sem s nimi. Včera bylo pozdě. A co pa je na západě nového? Mám chatu 5 km od Klatov:-)

štěpánka

Nového nic, jsem z takového malého městečka kde se nic neděje.. A Klatovy jsou ode mě pořád trochu z ruky, bydlím kousek od Mariánských L.

Konča

1 měsíci a gratulačka samozřejmě taky. Jsi borec a do dalšího měsíce držím palce:-)

Friduča

Dobré ránko, taky se přidávám ke Konče a gratuluju Mjerdovi a i všem ostatním ! Dneska jdeme na véču - manžovi rodiče mají výročí padesátpětlet ...To stojí za oslavu ! Venku se nám pěkně kazí počasí :( prší a prší - fuuuuj.. A od víkendu prý zase zima... ach joooo, trpím jako pes :)

Ivča

tady je taky hnusně. Ráno jsem vylezla z baráku a mále jsem letěla na hubu. Mrholí a mrzne to, hrůůůza. Dnes se jdu zase 1,5 potit, abych se potom mohla nacpat. Jak říka Frudu: výdej = příjem. U mě se to teda většinou nerovná. Taky bych brala jaro, ale to si ještě počkáme. Štěpanko, malá rada, raději ty kilča hlídej. Já jsem taky bývala hubená, většinou podváha a teď? Teď jsem v pr...li a ne a ne to dostat dolů. Nepodceňuj to. Mějte se všichni krásně hlavně nekouříme!!!

štěpánka

Dám na dobrou radu a kilča budu hlídat :) Jinak jsem dvě hodiny po zapití prášku pořád taková mimo, neposlouchají mě ruce.., trvá to naštěstí jenom půl hodinky. Ale dneska jsem rozbila skleničku a včera jsem vrazila do přítele, úplně nesmyslně. Nesmím řídit, to je jasný :) Nevolnosti po zapití nemám, nevolnosti mám povykouření cíga. Dneska jsem se málem pozvracela. Jsem zvědavá na dávku dvakrát 0,5mg (zítra) a pak dvakrát 1mg. Tak zatím papa a držím Vám všem palce, a tiše závidím že už nekouříte :)

Standa

fandím, jsi na dobré cestě k úspěchu. a z toho že si někdy připadáš opile k tomu patří, mně to taky tak připadalo, zvláště na poradách se všichni divili, i já, jak sem najednou aktivní, sem si připadal jak pod anfetaminy

Konča

Asi na tento lék asi hodně vnímavá a dost možná ti to silné dávkování bude vadit a bude ti stačit pouze dávkování poloviční. I to se může stát. Takže pěkně zobej a uvidíš sama na sobě jaké dávkování sneseš. I já to vidím na velmi dobré cestě.

štěpánka

Taky si myslím že jsem víc vnímavá na lék. Jsem ráda že dvě pilule mám na neděli, to jsem doma. V pondělí jdu přece jenom do práce, a už budu vědět co a jak :)

Petra

Zdravím všechny, všem vám moc fandím a tiše závidím ... Chtěla bych taky přestat kouřit a těchto tabletkách vím jen něco málo z internetu. Můžete prosím někdo poradit jak začít. Myslím tím jaké balení - dávkování si koupit. Děkuji moc .... Petra

Konča
1x

Začíná se startovacím balením ve kterém jsou pro první týden tabletky 0,5 mg a druhý týden jednou tak silné tabletky 1 mg. Potom už je pokračovací balení s tabletkami 1 mg. Cena startovacího balení i pokračovacího balení je stejná, ale ve startovacím balení je těch prášků méně a jsou slabší. Chceš-li ušetřit, kup si pokračovací balení a pro první týden si ty silné tabletky rozpul. Existuje balení na 14 dnů a větší balení na 28 dnů. To větší balení je cenově výhodnější cca 1900 Kč. Cenu má každá lékárna jinou. Rozdíl v ceně je klidně 100 Kč, takže se vyplatí lékárny obvolat a zajít tam, kde mají levněji. V každém balení je příbalový leták a ten je naprosto stejný jak ve startovacím, tak v pokračovacím, v malém i velkém balení. Začátek užívání je na letáčku přesně popsán. Každopádně tento lék si každý hradí sám, ale bez receptu se koupit nedá. Recept však může napsat jakýkoli lékař, nemusí to být obvoďák či z plicního. Toliko vše. Skoč si pro recept a připoj se směle k nám. A jestli jsi rozhodnutá už nekouřit, tak champix ti v tom hódně pomůže, aby z tebe byla nekuřačka:-)

Standa

Končo, už se přiznej, ty jsi agent pficzerů :-DDDD

Konča

Zatím nejsem ani zentivy ani pfitzera:-D, nejsem ničí agent.

Standa

máš pravdu a já ti věřím, snad ti budou věřit i ostatní,co začínají, přejme jim to třeba začnou s otázkami, které jsme řešili před rokem

Petra

Děkuji moc za rady. Příští týden si jdu pro recept, moje doktorka o tomhle vůbec nic neví, tak hledám informace kde se dá. A když to tady tak pročítám, úplně žasnu. Zdá se, jakoby přestat kouřit byla brnkačka. Já už jsem teda taky vyzkoušela snad všechno, ale nic nezabralo. Jsem hodně zvědavá na tyhle tabletky. Akorát mám trochu obavu z těch nevolností jak tu hodně lidí píše. A taky deprese .... Hmmm ... Ale přestat kouřit určitě chci, takže to určitě vyzkouším. Ještě jednou dík.

Standa

jo, je to brnkačka, minimálně ... minimální, ale jen 2% to zvládnou do konce a na poprvé a na vždy

Leila

žádný chutě , pět kilo nahoře ,měsíc chodím cvičit a ne a ne to shodit. Gratuluji všem-Konče- jestli dobře počítám k 225 dnům Sunny dva měsíce- super!Friduč přez měsíc a Mjerda měsíc-to to uteklo!!!! Těší mne ,že nás přibývá. Štěpánko,champík má na tebe podobné účinky jako na mne.Byla jsem po něm dost zpomalená a přiblblá,po třech dnech jsem měla krizovku- divný stav,depka ,trochu mimo.Po najetí plné dávky se to trochu stabilizovalo,byla jsem schopna fungovat,ale ne na pln výkon.Chodila jsem brzy spát,v noci jsem se budila,ráno se mi nechtělo vstávat.Prostě nic moc ale, stálo to za to,bez champíku a možná i bez této diskuze ,která mi dodala sílu v nejhoršch chvilkách, bych jinak hulila dál. To jak se mnou lomcoval champík mne i odrazuje od toho si znovu zapálit,páč bych to nechtěla znovu prožít.A nekouření mě vyloženě baví!!!! Od znovuzapálení mne odrazuje i jak psala Friduč-Jak příjde někdo ,kdo právě típl cigáro do jakéhokoli prostoru tak mi strášně smrdí a když si uvědomím,že jsem takhle smrděla také- fuuuj.. už nikdy

Standa

zakládám nové téma hlášení, místo hlášení dnů za kolik to kdo má, jenom napíše co si za ušetřené peníze koupil :-D v mém případě to opravdu tak dělám, každou výplatu jdu a utratím 2, slovy dva tisíce každý měsíc za cokoliv, ze začátku jasně cílených ale dnes už vymýšlím ptákoviny za co to utratit, jo to je to, co mně začíná na tom nekouření bavit :-D ale teď vážně, kvůli penězům jsem nepřestával kouřit, to by neměl nikdo, to je jen přidaná hodnota, jinak to mám za 194, nic zaokrouhleno k slavení, poprvé to u mně mělo ten cíl, jenže to chce čas, u mně, než si ten správný cíl člověk stanoví, v tom uspěchaném světě, mně stačilo uvědomit si, že každý den je originál, kolik originálů sem schopen zničit? originály by se neměly ničit, ať už jsou jakékoliv P.S. děkuji jihomorVSKÝM SKLEPŮM, BEZ KTERÝCH BY TENTO PŘÍSPĚVEK NEVZNIKNUL :-ddd

Friduča

Ahojky, Stando, tak to já asi nebudu psát, neb si za ušetřené korunky nic nekupuju - ozvu se tedy v září, až se vrátím z dovči, na kterou šetřím :) :) Jinak moje mamina přestala kouřit právě kvůli penězům.. před cca 8 lety proběhlo radikální a opakované zdražování a ona na to prostě neměla... Nechtěla kouřit srágory a tak si řekla, že na to kašle a tolik peněz už jim nechce, ani nemůže cpát a nekouří už 8 let... Naprostej nezvyk, když jí vidím na fotkách s cígem - připadá mi to jako by to nikdy nebylo.. přitom kouřila dvě krabičky za den, kouřívali s tátou i doma a vlastně furt.. Ostatně tak jako i já... Sic v bytě ne, jinak jsme měli s manžou cígo u ruky a pusy prakticky každou volnou chvilku... Jdu pracovat, mám jednu zákaznici.. nechce semi, neb mě stále bolí čelo od zastydlé rýmy a nemůžu se toho zbavit, ale musím... Tak pěknou sobotu a nekuřte !!! 1měsíc a 12 dní :)

Standa

Fridů, tak to je složitější než sem myslel, ne že si člověk musí hledat výmysl proč kouří, musí hledá i výmysl proč nekouří !!! můj případ asi s tím šetřením je taky jen lidská představa, či jak to říct, já nejsem šetřivý člověk, okamžitě všechno utratím, ty si šetříš na budoucí, já žiji okamžikem, ty si dovedeš okamžik oddálit a využít ho ve větší míře. jinak moje mamka kouří do teď, a doteď má u srdce budík a letos jde na nějakou další operaci, to je jen konstatování, celý život kouřila P.S. každý by si měl zvolit svůj cíl ale prachy by to být neměly, u mně to nefungovalo, přidali mi na platu (velmi výrazně) a cigaretová položka zmizela, jdu střízlivět :-DDDD

Megan

Ahojky. tak včera jsem se tak strašně nasral na svoje zedníky, že kdybych kouřil,tak bych stáhl alespoň 60. Musel jsem si dát dva velký panáky a zapít to pivem, jinak by mě šlehlo. Machři namistrovaní:-( Mějte se krásně a nehulte. Stojí to za to.

Standa

tak to má být, lepší než někoho zabít, bych zabíjel, ještě teď, a zedníci nejsou má žena stejně ji jednou...... minimálně...........

Friduča

Jdeme do kina a dorazíme tam a slečna mi v klidu oznámí, že mají změnu programu a film nedávají - ??? Ona ukáže na papír pověšenej u pokladen a já na to - a proč to nemáte na internetu ? Online rezervace Vám funguje a vy si to tu vyvěsíte nad sebe ??? Ona, že mi zavolá managera..Já naní, že nepotřebuju, že to svědčí o jejich profesionalitě a úrovni ( multiplex ), že tam jedu z druhého konce Prahy, neb předpokládám, že informace,tedy program, který mají uvedený na internetu je platný.. Ona, že mi zavolá managera, já - děkuji nepotřebuji, vyřeší něco ? To nevím, ale zavolám ho...Já - pokud mi film nepustí, pak ho nevolejte, neb jsem u vás naposledy... Nu a že pojedeme do Světozoru na jinej... Dorazíme a hle - vyprodáááno ! A já vytáhla kamaráda za kuturou... :) Tak nám poděkoval a ještě jsme zžertovali, že nemá zač a přidá nám na benzín :) :) :) Takže zítra pokus číslo dvě, ale rozhodně v jiném kině :) :) Stando já myslím, že člověk si nepotřebuje hledat výmysl proč nekouří.. Dle mě si musí ,,uvědomit,, proč nekouří... U mě to je zdraví, ušetřené peníze ( a´t chceš nebo ne, jsou ušetřené a kouřením vyhozené z okna ), vadí mi, že smrdím, když kouřím, vadí mi, že nemám nad sebou kontrolu a nemohu o tom zda kouřit, či ne rozhodovat já, neb to rozhoduje droga ( cigereta ), je pro mě potupné hledat místa kde se smí kouřit... tad. atd... Nevidím na tom prostě nic, ale nic pozitivního... Jinak já také nejsem zrovna spořivá :) Ale tohle šetření si prostě vychutnávám - poctivě se každý pátek těším,až si hodím další bankovku do kasičky a nemůžu se dočkat září, až kasičku otevřu otvírákem na konzervy a hrdě z toho zaplatím dovču mě, mamině a manžovi ( kuřákovi ). Protože to je naprosto úžasný pocit ! Což neznamená, že si něco musím odpustit, nebo odříct...Pro mě cigerety také nebyli finančně neúnosné, ale jsem moc ráda, že za ně neutrácím, neb je to zbytečné... Ale moje mamina je ukázka toho, že pro někoho zdražování může být ten rozhodující faktor = většina kuřáků kouřit nechce, ale nedokáží přestat a neustálé zdražování jim to prostě nedovolí, nebo je to pouze motivuje, protože už jim to připadá moc... A já na tom nevidím nic špatného... Dle mě je jedno co je to co nás nakopne - zda zdraví, rozhodnutí bez argumentu, nebo peníze... Důležité je, že nekouříme...:) Motivaci si každý musí najít tu svou a to je důležité... Jinak můj otec měl taky budík ( operován cca před 28 lety ), jako jediný z pokoje kde tehdy ležel, po zbytek života pil, hodně kouřil a vůbec se nešetřil ( přes invalidní důchod ). Vždycky jsme říkali, že ty hajzlíci vydrží nejvíc, jak je to nespravidlivé... Operován byl zhruba v 25 letech, když mu bylo padesát zemřel. Celá léta si života nevážil a jeho oblíbená věta byla : už abych chcípnul.. Když mu pak bylo zle,tak byl několikrát prosit doktory, aby ho operovali..Ale ti už to neudělali, neb byl tak zhuntovanej, že by jim zůstal na stole... Spolupacienti se šetřili a zemřeli podstatně dřív než on - vždy se tím zcestně chlubil... Možná by tu mohl být do sedmdesáti - kdo ví... Ale jaké si to uděláme, takové to máme... Jsem ráda, že nekouřím !!! A jdem pyšná i na vás všechny !

štěpánka

Pěkný :)

Ivča

nějak mě to zase blbne, dostanu se pouze na poslední stránku a to ještě pod č. 1. Nevím proč, ale tohle mě dělá jenom doma. Takže doufám, že na předchozí stránce není napsáno nic zásadního. Mrknu zítra v práci. Jinak Stando, já neušetřila nic, neb jsem stranou nedávala, což mě dnes trošku štve. Ale já přestávala kvůli tomu, že mě vadilo, jak mě ta pitomá droga ovládá. Nebyla jsem prostě svobodná. Stále nervozní, protože jsem stále potřebovala mít to cigáro u huby a v práci to nešlo atd. Teď jsem četla na netu článek, že v USA už při příjmu do práce někde chtějí i vzorek moči, aby měli jistotu, že uchazeč o práci nekouří. Tady to sice ještě není tak drsný, ale je to možná otázka času a nekuřáci už dnes mají a hlavně budou mít velké plus při shánění práce. Jinak jsem si spočítala, že když nekouřím už 450 dnů, tak jsem ušetřila zhruha 36 500 Kč. Což je slušná suma, ale nevím kde je. Hlavně, že nehulím. Jsem též v rizikové skupině, moje teta umřela na rakovinu plic, můj taťka ji měl též, ale dostal se z toho, takže jsem ráda, že jsem toho snad včas nechala. Je zajmavé, že teta nikdy nekouřila, přesto dopadla, jak dopadla. Petře držím palce,ať pokračuje zdárně v odvykání, nám ostatním přeju ať už se k tomu hnusu nikdy nevrátíme. V téhle fázi, co jsem např. já nebo Standa, Konča, Irena a další už je to potom jenom o blbosti znovu začít. Fridu, tak už je snad taky ponaučená, viď? Jinak v pátek byla dietka, v sobotu téměř taky - vepřové (libové) s kapustou, to je žraso. No a dnes bude "dietní" úpický řízek, pro ty co neznají, tak řízek, knedlík, zelí. Kalorická bombo, ale děsně dobrý. Krásnou neděli všem

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 145 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce